ollik83 08.07.09, 17:34 Mam synka Kornela i szukam imion dla rodzeństwa, kiedyś byłam pewna,że będzie to Błażej lub Klara, ale mąż protestuje Może macie jakiej fajne pasujące imiona Dla dziewczynki myślalam jeszcze o Marii, Helenie, Lenie, Jagodzie dla chłopca nie mam pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justii23 Re: Prosze o radę:) 08.07.09, 18:06 Błażej i Klara - były ok może da sie przekonac meża z innych to tylko Lena badz Jagoda a może Marcelina , Weronika, Olimpia dla chłopca moze Cyprian, Mikołaj, Miłosz, Fabian Kordian, Florian, Gabriel Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Prosze o radę:) 08.07.09, 18:07 Kornel, jedno z moich ukochanych męskich imion... Postaram się różnorodnie, nie wiem, w jakich imionach gustujesz: Aniela, Anatolia, Anika, Celina, Damroka, Dorota, Domicela, Emma, Eunika, Felina, (I)dalia, Józefina, Kalina, Laura, Lidia, Lilia(na), (Lea)ndra, Łucja, Malwina, Marzena, Nikandra, Róża, Roma, Sara... Z Twoich propozycji podoba mi się Maria i Helena (Helena dużo bardziej!), możesz ją zdrabniać do Leny, podobnie jak Leandrę, jako samodzielne imię tak niezbyt moim zdaniem... A zamiast Jagody może Jadwiga zdrabniana do Jagody lub Igi? Męskie: Antoni, Bazyl, Bartłomiej, Borys, Cezary, Edward, Fryderyk, Franciszek, Grzegorz, Henryk, Hadrian, Igor, Joachim, Jeremi, Jan, Jonatan, Jonasz, Konstanty, Leonard, Marcel(i), Marek, Natan, Olgierd, Remigiusz, Ruben, Roch, Rafał, Sergiusz, Seweryn, Stanisław, Tobiasz, Tymon, Wojciech, Witold Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Prosze o radę:) 08.07.09, 18:10 czarna-dalia napisała: (Lea)ndra oczywiście miało być Lea(ndra) Dorzucę jeszcze Konstancję, Klementynę, Cedryka i Syriusza Odpowiedz Link Zgłoś
nelcia714 Re: Prosze o radę:) 08.07.09, 18:25 Błażej i Klara świetne.Podoba mi się jeszcze Maria i Helena.A może zamiast Marii spodoba Ci się Marianna?A z innych: Adrianna Aurelia Anastazja Barbara Berenika Jaśmina Marcjanna Michalina Łucja Róża dla chłopca: Adam Antoni Emil Gabriel Grzegorz Jędrzej Julian Marcin Rafał Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Prosze o radę:) 08.07.09, 21:52 Kornel świetny, Błażeja i Klary żal, ale cóż... Z typów męskich odrzuciłabym Lenę i Jagodę (IMO sezonówki, zresztą Helenę można zdrabniać do Leny) oraz Marię (bardzo popularna, co powiesz na Mariannę, bardziej klasyczną od Marii?). Pozdrawiam, g. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Prosze o radę:) 08.07.09, 22:35 Mogę się podpisać pod wypowiedzią Gaudencji. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Prosze o radę:) 10.07.09, 10:20 Faktycznie Błażej i Klara brzmią świetnie. Z pozostałych propozycji rozważałabym Helenę. Dla chłopca może Klemens? Odpowiedz Link Zgłoś