Dodaj do ulubionych

Mateusz czy Mikołaj?

04.08.09, 22:16
Mateusz czy Mikołaj- jakie imię wybrać?
Obserwuj wątek
    • abiela Re: Mateusz czy Mikołaj? 04.08.09, 22:40
      Mikołaj
    • aneladgam Re: Mateusz czy Mikołaj? 04.08.09, 22:41
      dla mnie dużo ładniejszy jest Mateusz - ale ze względu na straszeczną
      popularność wybrałabym Mikołaja
    • olianka Re: Mateusz czy Mikołaj? 04.08.09, 22:47
      Mikołaj
    • dalenia Re: Mateusz czy Mikołaj? 04.08.09, 22:54
      Mikołaj wink Kiedyś byłam zakochana wręcz w tym imieniu wink
      Chociaż wśród znajomych, zdecydowanie mniej widze małych Mateuszów niż Mikołajów.
    • olalinka Re: Mateusz czy Mikołaj? 04.08.09, 23:45
      obydwa imona b. łądne i obydwa bardzo popularne, chociaż Mikołaj jakby trochę
      mniej,
      btw sama jestem mamą 12letniego Mateusza i gdy dawałam tak synkowi na imię ,
      ktore bardzo lubilam od zawsze , nie miałąm pojęcia że strzelam w jakiś hicior -
      teraz już bym tak synka nie nazwała, bo jest on jednym z kilku znanych mu
      Mateuszów - szkoda. Więc może rozejrzyj się jeszce za jakimiś innymi imionami
      póki możesz wybierać. jest tyle pięknych imion na M - Makary, Maurycy czy
      bardziej popularne Miłosz Maksymilian...
      • gracekelly17 Re: Mateusz czy Mikołaj? 05.08.09, 10:37
        Dzięki za sugestie. W moim otoczeniu znów zatrzęsienie Maksymilianów więc zupełnie odpada. No nic, zastanowię się jeszcze. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
        • czarna-dalia Re: Mateusz czy Mikołaj? 05.08.09, 11:49
          Zdecydowanie Mikołaj smile
    • gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 05.08.09, 22:34
      Mikołaj. Mateusz to poprzednik Jakuba, do dziś ogromniaście
      popularny.
      • sea-rch Re: Mateusz czy Mikołaj? 14.08.09, 16:44
        gaudencja napisała:

> Mikołaj. Mateusz to poprzednik Jakuba, do dziś ogromniaście
        > popularny.

Mikołaj też jest dosyć popularny
        • gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 14.08.09, 18:46
          Mikołaj jest popularny, ale Mateusz pobił wszelkie rekordy (bardziej
          niż Jakub).
    • Gość: agnieszka Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: *.and-net.pl 06.08.09, 15:43
      Mikołaj bo Mateusz jest za bardzo popularne
    • Gość: sara Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: 213.25.144.* 13.08.09, 19:32
      Mikołaj-piękne imię i pięknie się kojarzy.A Mateusz to takie ni w 5 ni w 10.
    • ariana1 Re: Mateusz czy Mikołaj? 13.08.09, 19:38
      Z dwojga złego - Mikołaj.
    • gracekelly17 Re: Mateusz czy Mikołaj? 13.08.09, 20:33
      Dzięki dziewczyny za sugestie. Pozdrawiam!
      • Gość: bluemoon Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: *.gemini.net.pl 13.08.09, 20:50
        Tylko Mikołaj.
        • frezja-finezja Zdecydowanie Mateusz! 13.08.09, 22:54

• sea-rch Re: Zdecydowanie Mateusz! 14.08.09, 16:42
            Zdecydowanie Mateusz

Mikołaj to zawsze dla mnie taki siwy Pan w czerwonym kubraczku wink
            Sympatycznie, ale zawsze z przymrużeniem oka wink
      • aneladgam Re: Mateusz czy Mikołaj? 14.08.09, 16:48
        > Dzięki dziewczyny za sugestie. Pozdrawiam!

chłopcom nie? smile
        • gracekelly17 Re: Mateusz czy Mikołaj? 14.08.09, 21:42
          Chłopcom też, a jaksmile)) Pozdrowienia
          • czarna-dalia Re: Mateusz czy Mikołaj? 15.08.09, 14:30
            Napisz, jak zdecydujesz smile
            • donmari-2 Re: Mateusz czy Mikołaj? 17.08.09, 21:46
              Mikołaj. A może Marek lub Marcin? Klasyczne, ale nie aż tak
              popularne teraz. No i ładne.
              • gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 17.08.09, 22:07
                Marek i Marcin są nadal znacznie bardziej popularne od Mikołaja.
                • Gość: Jolka Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: *.inetaccess.pl 18.08.09, 08:59
                  gaudencja napisała:

> Marek i Marcin są nadal znacznie bardziej popularne od Mikołaja.

zapomniałaś dodać, że w całej populacji, bo wśród małych dzieci w
                  ostatnich latach Mikołaj jest nieporównywalnie cześciej nadawanym
                  imieniem, niż Marek czy Marcin.
                  • gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 18.08.09, 23:06
                    To donmari zapomniała doprecyzować, że pisze tylko o kilku
                    rocznikach. Imię pozostaje popularne, dopóki żyją tłumy noszących je
                    ludzi. Oni nie wyparowali; są wśród nas.
                    • Gość: Jolka Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: *.inetaccess.pl 19.08.09, 08:51
                      gaudencja napisała:

> To donmari zapomniała doprecyzować, że pisze tylko o kilku
                      > rocznikach. Imię pozostaje popularne, dopóki żyją tłumy noszących
                      je
                      > ludzi. Oni nie wyparowali; są wśród nas.

Donmari napisała "teraz". Odrobina dobrej woli i nie udawałabyś, że
                      czegoś nie zrozumiałaś.

• gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 19.08.09, 20:15
                        Teraz to rok 2009, w którym Marcin jest na 8 miejscu wsród imion
                        męskich z 441.262 nadaniami, Marek na 10 miejscu z 412.839
                        nadaniami, a Mikołaja nie ma w pierwszej 20-tce i dane, które mamy,
                        dotyczą roku 2007 - zajmował wówczas 77 miejsce z 56.115 nadaniami.

Byłabym wdzięczna, gdybyś nie wykazywała złej woli i nie czepiała
                        się niesympatycznie tego, że podaję ścisłe dane.
                        • Gość: Jolka Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: *.inetaccess.pl 20.08.09, 08:47
                          A Ty gaudencjo w uparte udajesz, że nie wiesz o co chodzi?
                          Nie wiem, czy to bardziej zabawne, czy smutne. Przypomina mi to
                          pewną moją koleżankę jeszcze z czasów nastoletnich, która zawsze
                          uparcie upierała sie przy swojej racji, mimo wytknięcia szeregu
                          błędów...
                          Po pewnym czasie błędów się nie wytykało, pozostając jedynie przy
                          ironicznym uśmiechu wobec zabawnej koleżanki wink Jej postawę
                          tłumaczę młodym wiekiem, w którym podatność na bunt jest stosunkowo
                          duża... wink
                          • gracekelly17 Re: Mateusz czy Mikołaj? 20.08.09, 10:55
                            Dziewczyny, nie kłóćcie się już. Bardzo Wam dziękuję za opinie, pozostanę chyba przy Mikołaju. Pozdrawiam Was ciepło!!!
                            • Gość: Jolka Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: *.inetaccess.pl 20.08.09, 11:27
                              gracekelly17 napisała:

pozostanę chyba
                              > przy Mikołaju.

No i bardzo ładnie wink
                              • gracekelly17 Re: Mateusz czy Mikołaj? 20.08.09, 11:36
                                Dzięki, pozdrawiamsmile
                          • gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 20.08.09, 19:50
                            Gość portalu: Jolka napisał(a):

> A Ty gaudencjo w uparte udajesz, że nie wiesz o co chodzi?
                            > Nie wiem, czy to bardziej zabawne, czy smutne. Przypomina mi to
                            > pewną moją koleżankę jeszcze z czasów nastoletnich, która zawsze
                            > uparcie upierała sie przy swojej racji, mimo wytknięcia szeregu
                            > błędów...

Tylko że - zonk - nie popełniłam błędu, lecz sprecyzowałam czyjąś
                            (nieprecyzyjną do tego stopnia, że aż błędną) wypowiedź i natknęłam
                            się na nieżyczliwą osobę - ciebie - która odwraca kota ogonem i
                            wykorzysta z chęcią byle okazję, żeby się przyczepić, choćby nie
                            miała cienia racji. Przy okazji: nie mówi się "w uparte", ale "w
                            zaparte". I brawo dla koleżanki, że "upierała się" "uparcie" -
                            byłabym zdziwiona, gdyby "upierała się", na przykład, "ugodowo".
                            • sea-rch Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 08:43
                              gaudencja napisała:
                              >
                              > Tylko że - zonk - nie popełniłam błędu, lecz sprecyzowałam czyjąś
                              > (nieprecyzyjną do tego stopnia, że aż błędną) wypowiedź i
                              natknęłam
                              > się na nieżyczliwą osobę - ciebie - która odwraca kota ogonem i
                              > wykorzysta z chęcią byle okazję, żeby się przyczepić, choćby nie
                              > miała cienia racji. Przy okazji: nie mówi się "w uparte", ale "w
                              > zaparte". I brawo dla koleżanki, że "upierała się" "uparcie" -
                              > byłabym zdziwiona, gdyby "upierała się", na przykład, "ugodowo".

Ale żenada smile
                              Ja tez mam pewne skojarzenia wink Mam bratanka Piotrusia, lat 12,
                              który za nic w świecie nie przyzna się do błędu, a w chwili
                              rozpaczliwej obrony, podpiera się ustawami, konstytucją i cokolwiek
                              jeszcze przyjdzie mu do głowy smile Serio, dwunastolatek! wink A jak
                              się go prosi, aby nie grał w piłke w domu to ma argument, że nikt w
                              dużym pokoju nie wywiesił tabliczki z napisem: Zakaz gry w piłkę smile
                              Skoro nie ma zakazu, ani spisanej ustawy to znaczy, że Piotruś ma
                              rację smile
                              Sory gaudi, ale jak Cie czytam, to mam Piotrusia przed oczami smile
                              Jak to się mówi? Żenuła, hehe smile
                              • gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 10:18
                                sea-rch napisał:

> Ja tez mam pewne skojarzenia wink Mam bratanka Piotrusia, lat 12,
                                > który za nic w świecie nie przyzna się do błędu,

To jeszcze może wyłuszcz uprzejmie, na czym polega błąd. Bo na pewno
                                nie na tym, że mi go właśnie wraz z jakąś jolką czy kimś takim go
                                wmawiasz. I bądź łaskaw nie nazywać mnie "gaudi". Papatki.
                                • gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 10:19
                                  A mozesz jeszcze wyjaśnić relacje, jakie łączą cię z jolką i
                                  powiedzieć nam, dlaczego korzystacie z tego samego komputera? Bądź
                                  tak dobry, pliz.
                                  • sea-rch Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 10:40
                                    gaudencja napisała:

> A mozesz jeszcze wyjaśnić relacje, jakie łączą cię z jolką i
                                    > powiedzieć nam, dlaczego korzystacie z tego samego komputera? Bądź
                                    > tak dobry, pliz.

hehe wink kombinuj gaudi dalej, kombinuj wink))
                                    • gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 11:05
                                      Przestań trollować.
                                • sea-rch Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 10:48
                                  gaudencja napisała:

> To jeszcze może wyłuszcz uprzejmie, na czym polega błąd. Bo na
                                  pewno
                                  > nie na tym, że mi go właśnie wraz z jakąś jolką czy kimś takim go
                                  > wmawiasz. I bądź łaskaw nie nazywać mnie "gaudi". Papatki.

wink hehe, gaudi, mam z tobą coraz większy ubaw wink
                                  tak duża dziewczynka, a taka rozrywkowa wink
                                  • gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 11:08
                                    Jak widzę, argumnety ci się w tym punkcie skończyły. Proponuję więc
                                    zamknąć rozmowę, bo właśnie dałeś świadectwo bezradności w dyskusji,
                                    więc oszczędźmy ci wstydu oraz pokusy do kolejnego multiplikowania
                                    wcieleń.
                                  • gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 11:10
                                    ...aha - i fakt, że przestałeś używać nicka moler1, niewiele
                                    ci pomógł. Można by rzec, że wcale.
                                    • sea-rch Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 11:17
                                      gaudencja napisała:

> ...aha - i fakt, że przestałeś używać nicka moler1,
                                      niewiele
                                      > ci pomógł. Można by rzec, że wcale.

gaudi, zajmij się czyms pożytecznym wink ja rozumiem, że to forum to
                                      twoje życie, ale warto też mieć inne hobby smile
                                      • gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 12:01
                                        sea-rch napisał:

> gaudencja napisała:
                                        >
                                        > gaudi, zajmij się czyms pożytecznym wink ja rozumiem, że to forum
                                        to
                                        > twoje życie, ale warto też mieć inne hobby smile

Rozumiem, że ty nie masz lepszych zajęć, niż trollowanie na forum i
                                        pisanie na temat mojej skromnej osoby. Cieszę się, że mam takich
                                        fanów, którym do tego stopnia organizuję życie, ale czy żona nie
                                        jest zazdrosna?
                                        Nie oczekuję odpowiedzi na to pytanie, tylko zajęcia się przez
                                        ciebie czymś pożyteczniejszym, niż trollowanie na forum. Żegnam.
                                        • sea-rch Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 12:11
                                          gaudencja napisała:

> pisanie na temat mojej skromnej osoby.

Bez przesady, nie takiej skromnej, hehe wink

Cieszę się, że mam takich
                                          > fanów, którym do tego stopnia organizuję życie, ale czy żona nie
                                          > jest zazdrosna?

gaudi, żonka jest bardzo liberalna smile))

> Nie oczekuję odpowiedzi na to pytanie, tylko zajęcia się przez
                                          > ciebie czymś pożyteczniejszym,

Gaudi, wyluzuj, weekend się zbliża, trzeba będzie wieczorem winka
                                          się napić. Polecam smile
                                          Ja naprawde przy tobie mam dobry humor wink

na zdrowie wink
                                          • gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 12:21
                                            Pij na zdrowie, tylko niech ci nie przyjdzie do głowy znowu zakładać
                                            kolejne nicki i pisać w cudzych wątkach nie na temat.
                                            • sea-rch Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 12:30
                                              gaudencja napisała:

> Pij na zdrowie, tylko niech ci nie przyjdzie do głowy znowu
                                              zakładać
                                              > kolejne nicki i pisać w cudzych wątkach nie na temat.

proszę cie, bo już ręce mi opadają...smile dalej w to brniesz???
                                              Za Twoje zdrowie będę pił wink
                                              Oj, już mnie wątroba zaczyna boleć wink
                                              • gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 16:05
                                                sea-rch napisał:

> proszę cie, bo już ręce mi opadają...smile dalej w to brniesz???

Zawsze możesz przestać pisać w tym wątku i na tym forum, ale widzę,
                                                że jakoś cię to przerasta ;-]
                                                • moler1 Re: Mateusz czy Mikołaj? 22.08.09, 17:41
                                                  pękam ze śmiechu
                                                  smile
                                                  smile
                                                  • moler1 Re: Mateusz czy Mikołaj? 22.08.09, 17:42
                                                    ach, jeszcze merytoryka: Mateusz
    • gobisha Re: Mateusz czy Mikołaj? 18.08.09, 14:24
      Mikołaj
    • martinek80 [...] 29.08.09, 20:51
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Kinga Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.09, 19:07
      Sama sie zastanawiam jakie imie dac synkowi.Mam na to jeszcze 2 miesiacesmile Ale
      chyba zdecyduje sie na Mikołajasmile Pozdrawiamsmile
    • Gość: Julia Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: *.compower.pl 01.09.09, 20:20
      Mikołaj
      • Gość: Izabela Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: *.quarto.pl 02.09.09, 17:38
        Mikołaj big_grin tak też będzie nazywał się mój synek a to już za niecałe 3 m-ce smile
    • candy_asiya Re: Mateusz czy Mikołaj? 02.09.09, 18:00
      gracekelly17 napisała:

> Mateusz czy Mikołaj- jakie imię wybrać?

Mikołaj !! już dosyć tych Mateuszów ..
      pozdrawiam i pomyślnego wyboru wink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.