gracekelly17 04.08.09, 22:16 Mateusz czy Mikołaj- jakie imię wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Mateusz czy Mikołaj? 04.08.09, 22:41 dla mnie dużo ładniejszy jest Mateusz - ale ze względu na straszeczną popularność wybrałabym Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Mateusz czy Mikołaj? 04.08.09, 22:54 Mikołaj Kiedyś byłam zakochana wręcz w tym imieniu Chociaż wśród znajomych, zdecydowanie mniej widze małych Mateuszów niż Mikołajów. Odpowiedz Link Zgłoś
olalinka Re: Mateusz czy Mikołaj? 04.08.09, 23:45 obydwa imona b. łądne i obydwa bardzo popularne, chociaż Mikołaj jakby trochę mniej, btw sama jestem mamą 12letniego Mateusza i gdy dawałam tak synkowi na imię , ktore bardzo lubilam od zawsze , nie miałąm pojęcia że strzelam w jakiś hicior - teraz już bym tak synka nie nazwała, bo jest on jednym z kilku znanych mu Mateuszów - szkoda. Więc może rozejrzyj się jeszce za jakimiś innymi imionami póki możesz wybierać. jest tyle pięknych imion na M - Makary, Maurycy czy bardziej popularne Miłosz Maksymilian... Odpowiedz Link Zgłoś
gracekelly17 Re: Mateusz czy Mikołaj? 05.08.09, 10:37 Dzięki za sugestie. W moim otoczeniu znów zatrzęsienie Maksymilianów więc zupełnie odpada. No nic, zastanowię się jeszcze. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 05.08.09, 22:34 Mikołaj. Mateusz to poprzednik Jakuba, do dziś ogromniaście popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Mateusz czy Mikołaj? 14.08.09, 16:44 gaudencja napisała: > Mikołaj. Mateusz to poprzednik Jakuba, do dziś ogromniaście > popularny. Mikołaj też jest dosyć popularny Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 14.08.09, 18:46 Mikołaj jest popularny, ale Mateusz pobił wszelkie rekordy (bardziej niż Jakub). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: *.and-net.pl 06.08.09, 15:43 Mikołaj bo Mateusz jest za bardzo popularne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: 213.25.144.* 13.08.09, 19:32 Mikołaj-piękne imię i pięknie się kojarzy.A Mateusz to takie ni w 5 ni w 10. Odpowiedz Link Zgłoś
gracekelly17 Re: Mateusz czy Mikołaj? 13.08.09, 20:33 Dzięki dziewczyny za sugestie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: *.gemini.net.pl 13.08.09, 20:50 Tylko Mikołaj. Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Zdecydowanie Mateusz! 14.08.09, 16:42 Zdecydowanie Mateusz Mikołaj to zawsze dla mnie taki siwy Pan w czerwonym kubraczku Sympatycznie, ale zawsze z przymrużeniem oka Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Mateusz czy Mikołaj? 14.08.09, 16:48 > Dzięki dziewczyny za sugestie. Pozdrawiam! chłopcom nie? Odpowiedz Link Zgłoś
gracekelly17 Re: Mateusz czy Mikołaj? 14.08.09, 21:42 Chłopcom też, a jak)) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Mateusz czy Mikołaj? 17.08.09, 21:46 Mikołaj. A może Marek lub Marcin? Klasyczne, ale nie aż tak popularne teraz. No i ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 17.08.09, 22:07 Marek i Marcin są nadal znacznie bardziej popularne od Mikołaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: *.inetaccess.pl 18.08.09, 08:59 gaudencja napisała: > Marek i Marcin są nadal znacznie bardziej popularne od Mikołaja. zapomniałaś dodać, że w całej populacji, bo wśród małych dzieci w ostatnich latach Mikołaj jest nieporównywalnie cześciej nadawanym imieniem, niż Marek czy Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 18.08.09, 23:06 To donmari zapomniała doprecyzować, że pisze tylko o kilku rocznikach. Imię pozostaje popularne, dopóki żyją tłumy noszących je ludzi. Oni nie wyparowali; są wśród nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: *.inetaccess.pl 19.08.09, 08:51 gaudencja napisała: > To donmari zapomniała doprecyzować, że pisze tylko o kilku > rocznikach. Imię pozostaje popularne, dopóki żyją tłumy noszących je > ludzi. Oni nie wyparowali; są wśród nas. Donmari napisała "teraz". Odrobina dobrej woli i nie udawałabyś, że czegoś nie zrozumiałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 19.08.09, 20:15 Teraz to rok 2009, w którym Marcin jest na 8 miejscu wsród imion męskich z 441.262 nadaniami, Marek na 10 miejscu z 412.839 nadaniami, a Mikołaja nie ma w pierwszej 20-tce i dane, które mamy, dotyczą roku 2007 - zajmował wówczas 77 miejsce z 56.115 nadaniami. Byłabym wdzięczna, gdybyś nie wykazywała złej woli i nie czepiała się niesympatycznie tego, że podaję ścisłe dane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: *.inetaccess.pl 20.08.09, 08:47 A Ty gaudencjo w uparte udajesz, że nie wiesz o co chodzi? Nie wiem, czy to bardziej zabawne, czy smutne. Przypomina mi to pewną moją koleżankę jeszcze z czasów nastoletnich, która zawsze uparcie upierała sie przy swojej racji, mimo wytknięcia szeregu błędów... Po pewnym czasie błędów się nie wytykało, pozostając jedynie przy ironicznym uśmiechu wobec zabawnej koleżanki Jej postawę tłumaczę młodym wiekiem, w którym podatność na bunt jest stosunkowo duża... Odpowiedz Link Zgłoś
gracekelly17 Re: Mateusz czy Mikołaj? 20.08.09, 10:55 Dziewczyny, nie kłóćcie się już. Bardzo Wam dziękuję za opinie, pozostanę chyba przy Mikołaju. Pozdrawiam Was ciepło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: *.inetaccess.pl 20.08.09, 11:27 gracekelly17 napisała: pozostanę chyba > przy Mikołaju. No i bardzo ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 20.08.09, 19:50 Gość portalu: Jolka napisał(a): > A Ty gaudencjo w uparte udajesz, że nie wiesz o co chodzi? > Nie wiem, czy to bardziej zabawne, czy smutne. Przypomina mi to > pewną moją koleżankę jeszcze z czasów nastoletnich, która zawsze > uparcie upierała sie przy swojej racji, mimo wytknięcia szeregu > błędów... Tylko że - zonk - nie popełniłam błędu, lecz sprecyzowałam czyjąś (nieprecyzyjną do tego stopnia, że aż błędną) wypowiedź i natknęłam się na nieżyczliwą osobę - ciebie - która odwraca kota ogonem i wykorzysta z chęcią byle okazję, żeby się przyczepić, choćby nie miała cienia racji. Przy okazji: nie mówi się "w uparte", ale "w zaparte". I brawo dla koleżanki, że "upierała się" "uparcie" - byłabym zdziwiona, gdyby "upierała się", na przykład, "ugodowo". Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 08:43 gaudencja napisała: > > Tylko że - zonk - nie popełniłam błędu, lecz sprecyzowałam czyjąś > (nieprecyzyjną do tego stopnia, że aż błędną) wypowiedź i natknęłam > się na nieżyczliwą osobę - ciebie - która odwraca kota ogonem i > wykorzysta z chęcią byle okazję, żeby się przyczepić, choćby nie > miała cienia racji. Przy okazji: nie mówi się "w uparte", ale "w > zaparte". I brawo dla koleżanki, że "upierała się" "uparcie" - > byłabym zdziwiona, gdyby "upierała się", na przykład, "ugodowo". Ale żenada Ja tez mam pewne skojarzenia Mam bratanka Piotrusia, lat 12, który za nic w świecie nie przyzna się do błędu, a w chwili rozpaczliwej obrony, podpiera się ustawami, konstytucją i cokolwiek jeszcze przyjdzie mu do głowy Serio, dwunastolatek! A jak się go prosi, aby nie grał w piłke w domu to ma argument, że nikt w dużym pokoju nie wywiesił tabliczki z napisem: Zakaz gry w piłkę Skoro nie ma zakazu, ani spisanej ustawy to znaczy, że Piotruś ma rację Sory gaudi, ale jak Cie czytam, to mam Piotrusia przed oczami Jak to się mówi? Żenuła, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 10:18 sea-rch napisał: > Ja tez mam pewne skojarzenia Mam bratanka Piotrusia, lat 12, > który za nic w świecie nie przyzna się do błędu, To jeszcze może wyłuszcz uprzejmie, na czym polega błąd. Bo na pewno nie na tym, że mi go właśnie wraz z jakąś jolką czy kimś takim go wmawiasz. I bądź łaskaw nie nazywać mnie "gaudi". Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 10:19 A mozesz jeszcze wyjaśnić relacje, jakie łączą cię z jolką i powiedzieć nam, dlaczego korzystacie z tego samego komputera? Bądź tak dobry, pliz. Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 10:40 gaudencja napisała: > A mozesz jeszcze wyjaśnić relacje, jakie łączą cię z jolką i > powiedzieć nam, dlaczego korzystacie z tego samego komputera? Bądź > tak dobry, pliz. hehe kombinuj gaudi dalej, kombinuj )) Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 10:48 gaudencja napisała: > To jeszcze może wyłuszcz uprzejmie, na czym polega błąd. Bo na pewno > nie na tym, że mi go właśnie wraz z jakąś jolką czy kimś takim go > wmawiasz. I bądź łaskaw nie nazywać mnie "gaudi". Papatki. hehe, gaudi, mam z tobą coraz większy ubaw tak duża dziewczynka, a taka rozrywkowa Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 11:08 Jak widzę, argumnety ci się w tym punkcie skończyły. Proponuję więc zamknąć rozmowę, bo właśnie dałeś świadectwo bezradności w dyskusji, więc oszczędźmy ci wstydu oraz pokusy do kolejnego multiplikowania wcieleń. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 11:10 ...aha - i fakt, że przestałeś używać nicka moler1, niewiele ci pomógł. Można by rzec, że wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 11:17 gaudencja napisała: > ...aha - i fakt, że przestałeś używać nicka moler1, niewiele > ci pomógł. Można by rzec, że wcale. gaudi, zajmij się czyms pożytecznym ja rozumiem, że to forum to twoje życie, ale warto też mieć inne hobby Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 12:01 sea-rch napisał: > gaudencja napisała: > > gaudi, zajmij się czyms pożytecznym ja rozumiem, że to forum to > twoje życie, ale warto też mieć inne hobby Rozumiem, że ty nie masz lepszych zajęć, niż trollowanie na forum i pisanie na temat mojej skromnej osoby. Cieszę się, że mam takich fanów, którym do tego stopnia organizuję życie, ale czy żona nie jest zazdrosna? Nie oczekuję odpowiedzi na to pytanie, tylko zajęcia się przez ciebie czymś pożyteczniejszym, niż trollowanie na forum. Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 12:11 gaudencja napisała: > pisanie na temat mojej skromnej osoby. Bez przesady, nie takiej skromnej, hehe Cieszę się, że mam takich > fanów, którym do tego stopnia organizuję życie, ale czy żona nie > jest zazdrosna? gaudi, żonka jest bardzo liberalna )) > Nie oczekuję odpowiedzi na to pytanie, tylko zajęcia się przez > ciebie czymś pożyteczniejszym, Gaudi, wyluzuj, weekend się zbliża, trzeba będzie wieczorem winka się napić. Polecam Ja naprawde przy tobie mam dobry humor na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 12:21 Pij na zdrowie, tylko niech ci nie przyjdzie do głowy znowu zakładać kolejne nicki i pisać w cudzych wątkach nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 12:30 gaudencja napisała: > Pij na zdrowie, tylko niech ci nie przyjdzie do głowy znowu zakładać > kolejne nicki i pisać w cudzych wątkach nie na temat. proszę cie, bo już ręce mi opadają... dalej w to brniesz??? Za Twoje zdrowie będę pił Oj, już mnie wątroba zaczyna boleć Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mateusz czy Mikołaj? 21.08.09, 16:05 sea-rch napisał: > proszę cie, bo już ręce mi opadają... dalej w to brniesz??? Zawsze możesz przestać pisać w tym wątku i na tym forum, ale widzę, że jakoś cię to przerasta ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: Mateusz czy Mikołaj? 22.08.09, 17:42 ach, jeszcze merytoryka: Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
martinek80 [...] 29.08.09, 20:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.09, 19:07 Sama sie zastanawiam jakie imie dac synkowi.Mam na to jeszcze 2 miesiace Ale chyba zdecyduje sie na Mikołaja Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabela Re: Mateusz czy Mikołaj? IP: *.quarto.pl 02.09.09, 17:38 Mikołaj tak też będzie nazywał się mój synek a to już za niecałe 3 m-ce Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: Mateusz czy Mikołaj? 02.09.09, 18:00 gracekelly17 napisała: > Mateusz czy Mikołaj- jakie imię wybrać? Mikołaj !! już dosyć tych Mateuszów .. pozdrawiam i pomyślnego wyboru ) Odpowiedz Link Zgłoś