Gość: anula IP: *.1-3.cable.virginmedia.com 07.08.09, 21:25 Nie moge sie zdecydawac na imie dla chlopca, ktory pojawi sie w grudniu. Jego rodzenstwo to David i Gabriella. Dodam, ze mieszkamy w UK, wiec nie moga pojawic sie polskie znaki, aby nie utrudniac pisowni i wymowy w szkole (w przyszlosci). Moje ulubione imiona to: Adam Dominic Oscar Max Victor Patric Artur Pomozcie, bo ja juz kompletnie nie mam glowy do tego..a moze podpowiecie jakies inne imiona Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Jakie imie chlopiece ? 07.08.09, 21:31 Proponuję Samuela. Pozdrawiam, g. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalenia Re: Jakie imie chlopiece ? IP: 213.25.120.* 07.08.09, 21:34 Adam - ładnie, zarówno w uk jak i w Polsce cała reszta, niestety jak dla mnie na 'nie' . a może Antoni (Anthony) Feliks (Felix) Jeremi (Jeremy) Aleksander (Alexander) Aron, Aaron więcej jakoś nie przyszło mi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Jakie imie chlopiece ? 08.08.09, 11:22 Z podanych przez Ciebie ewentualnie Victor, ale żadne mi się nie podoba. Podoba mi się propozycja Dalenii - Jeremy. Może Natan (Nathan), Jonatan (Jonathan), Kornel (Cornel), Henryk (Henric), Cedryk (Cedric), Marek (Mark), Leonard (Leonardo) i taki sam w pisowni Edward? U nas ma nieciekawe zdrobnienia, ale w języku angielskim są lepsze, no i z brytyjskim akcentem wymawiany Edward, coś pięknego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Jakie imie chlopiece ? IP: *.1-3.cable.virginmedia.com 10.08.09, 01:02 Dziekuje Wam dziewczyny...tak sobie mysle nad podanymi propozycjami i sporo doszlo nowych imion. Ale problem w tym, ze my mamy bardzo polskie nazwisko (zaczynajace sie na literke G..., a konczy na ...-arz ) i niektore ang imiona wrecz sie gryza z naszym nazwiskiem. A imie Cedryk zdecydowanie odpoda...nie podoba mi sie. Myslalam jeszcze o imieniu Oliver, Nicholas, Jacob. Oj twardy orzech do zgryzienia z tym wyborem imienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Jakie imie chlopiece ? 10.08.09, 01:33 Edward - bo jest jeszcze lepszy w wersji anglojęzycznej Jeremy też super z propozycji, które padły wyżej. Z Twoich Adam lub Artur. Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Jakie imie chlopiece ? 10.08.09, 10:30 kibicuje Adamowi, Alexandrowi i... Aidanowi. Wcale niepolskie imie, ale nazywacie dzieci juz z angielska wiec czemu nie? Zreszta kiedys slyszalam o dwoch chlopakach, Tristan i Aidan i w wymowie angielskiej sa cuuudne. No a przy okazji Andre(w) no a w wersji polskiej- wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Jakie imie chlopiece ? 10.08.09, 15:33 Z Twoich nowych propzycji stawiałabym na Jacoba. A może taki sam w pisowni i wymowie Robert? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Jakie imie chlopiece ? IP: *.1-3.cable.virginmedia.com 11.08.09, 21:56 Dzieki Wam bardzo W sumie to nie podjelam jeszcze decyzji, ale z wszystkich wymienionych przez Was imion najbardziej podoba mi sie: Edward, Jonathan, Anthony, Jeremy, Tristan Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Jakie imie chlopiece ? 12.08.09, 15:14 W takim razie stawiałabym na Edwarda lub Jeremy'ego Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Jakie imie chlopiece ? 12.08.09, 15:47 Ja dokładnie tak samo jak Czarna-dalia Rozważałabym też Anthony'ego Odpowiedz Link Zgłoś