ashton 12.08.09, 08:28 Dawniej częste było nadawanie imion z kalendarza. W myśl tej zasady robimy sobie taki właśnie kalendarz, w którym codziennie odnotowujemy DWA imiona - męskie i żeńskie, które nadalibyśmy, gdyby był przymus nadawania imion z kalendarza. Nawet jeśli nie będzie danego dnia imienia, które by nas zachwycało, to z konieczności wybieramy jedno pasujące najbardziej, zamiast szukać fajnych w okolicy. pl.wikipedia.org/wiki/12_sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashton Re: Zabawa - 12 sierpnia 12.08.09, 08:29 Ja dzisiaj nie rodzę Klara i Julian, bez entuzjazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Zabawa - 12 sierpnia 12.08.09, 11:01 Hilaria Julianna (Klarę miałam wczoraj) i Cyriak Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Zabawa - 12 sierpnia 12.08.09, 12:40 Jeśli dziś byłaby córka, to Julianna. Jeśli syn, Julian. ...a jeśli bliźniaki, to Julian i Klara ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Zabawa - 12 sierpnia 12.08.09, 14:05 Z ogromną przyjemnością Hilaria ! a chłopiec - Lech, bo Julian do nazwiska nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Zabawa - 12 sierpnia 12.08.09, 19:47 Ktoś mi krzywdę tymi imieninami dziś zrobił Między Klarą i Hilarią długa i zacięta walka.... Uwzględniając sprzeciw męża, Klara. Nie uwzględniając, Hilaria. Może z męskim będzie łatwiej. O Boże. Dla odmiany żadne. Julian i Hilaria. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Zabawa - 12 sierpnia 22.08.09, 22:32 Z żenskich kilka mi się podoba, ale wybiorę Klarę Wiktorię (Digna- pierwszy raz widzę), a z męskich Julian który mam wrażenie że ciągle ma imieniny Odpowiedz Link Zgłoś