kaskamiki Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 22.08.09, 07:25 Rodzince podoba sie Arian. ja troche boje sie tego imienia ( Adrian odpada lubie imiona nietypowe malo spotykane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada77 Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy IP: *.cdma.centertel.pl 22.08.09, 07:36 Aron Arian zbyt podobne do Adriana, ktorego b nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 22.08.09, 12:28 Brzmieniowo z tych trzech najbardziej podoba mi się Izaak, ale wymaga odwagi (sama bym się nie zdecydowała, ale też dlatego, ze są imiona, które podobają mi się bardziej). Arian jako drugi w kolejności, a Aaron wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 13:17 Aaron Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 22.08.09, 16:44 Podoba mi się tylko Izaak. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 22.08.09, 17:11 Najbardziej "zadomowiony jest u nas Aaron, ale w formie Aron-i ja osobiście wybrałaby Arona właśnie tak pisanego-także ze względu na zdrobnienia. Potem Izaak,na końcu Arian(chociaż Arian u mnie by odpadł, Izaak raczej też). Z biblijnych to może jeszcze Eliasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kaskamiki Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 22.08.09, 17:27 hi hi w domku juz mamy 2,5 letniego Eliaszka a szukamy imienia dla braciszka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 22.08.09, 17:33 A co powiecie na takie przepiękne (IMO) imię biblijne, jak Micheasz? Albo Zacheusz? Tezy o większym zadomowieniu Arona, niż Aarona, nie potwierdzam - w Biblii jest Aaron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaskamiki Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy IP: *.175.144.174.koba.pl 22.08.09, 20:18 Zacheusz jest fajne no ale nie mam do niego zdrobnienia .. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 22.08.09, 20:23 Do Eliasza szukałabym innego biblijnego imienia. Ptroponowany Micheasz jest dobry, może Jeremiasz, Gedeon? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Zdrobnienia od Zacheusza 23.08.09, 00:23 Zachuś, Zaszek, Zach, ZAnek, jak kto lubi (ja nie), to można też z amerykańska - Zak. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 22.08.09, 18:55 Nie z mojej bajki, ciężko mi wybrać - zdecydowanie odrzuciłabym tylko Ariana Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 22.08.09, 20:29 Arian - faktycznie może być przekręcany na 'Adriana' Aaron - podoba mi się bardzo, ale tylko jako Aron Izaak - kojarzy mi się tylko i wyłącznie z biblijnym Izaakiem A może : Abel Abner Salwin lub Uriel (hebrajskie imiona) Ruben - to mój faworyt Odpowiedz Link Zgłoś
kaskamiki Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 23.08.09, 08:01 taka wypowiedz znalazlam na forum ''Arian w pisowni to prawie jak Aryan, a w wymowie nie ma już rożnicy żadnej. Globalizacja postępuje i za kilka lat nie będzie już możliwości usprawiedliwienia się niewiedzą, że nadało się dziecku imię, które zasadniczo znaczy "Aryjczyk". W USA zwolennicy ideologii neonazistowskich, post-Ku-Klux-Klan, nadają dzieciom imiona w rodzaju Aryan Justice, czyli sprawiedliwość aryjska... Decyzja należy do Ciebie, ale ja bym to imię zdecydowanie odradzała. Jeśli ma być krótkie, nietypowe i na A, sto razy lepszy byłby na przykład Ariel, Armin, Arwid.'''...... Maz dalej jest za tym imieniem i nic go nie odstrasza a ja najzwyczajniej w swiecie sie boje aby nie skrzywdzic dziecka. Dodam ,ze od kiedy wrocilismy ze szpitala moje dzieci mowia do malego Aron (pewnie najlatwiej im to wymowic) ale nie chca slyszec o innym imieniu ....no i mam dylemat w koncu to ich braciszek i tez licze sie z ich zdaniem .. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 23.08.09, 08:00 Aaron. Izaak - zbyt religijnie się kojarzy. Arian - niczym kosmita. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 23.08.09, 10:32 wakacyjna_iguana napisała: > Aaron. > Izaak - zbyt religijnie się kojarzy. Izaak tak, a Aaron nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 23.08.09, 08:01 Jeden mój znajomy miałan imię AGRON- po ojcu z b.Jugosławii...Podobało mi się Odpowiedz Link Zgłoś
kaskamiki Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 23.08.09, 08:08 Agron podoba mi sie ale maz jest prawoslawny i nie wiem czy wystepuje u nich te imie . Izaak chociaz bardzo mi sie podoba baaardzo to wszystkim z rodziny kojarzy sie z zydami pomalu skreslam je z listy Arian wszystko zmienia ta jedna wypowiedz na forum chociaz w pisowni jest Arian nie Aryan to w koncu wymawia sie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 23.08.09, 10:30 kaskamiki napisała: > Izaak chociaz bardzo mi sie podoba baaardzo to wszystkim z rodziny > kojarzy sie z zydami No a z kim ma się kojarzyć? Przecież to semickie imię, Eliasz też przecież hebrajskie. Że o Aaronie nie wspomnę. Jeżeli lubicie takie, to nadawajcie, a rodzina nie będzie miała wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 23.08.09, 13:56 Przecież wcześniej był Noe, a nie Neo. A czy imię musi mieć prawosławnego patrona? Bo wtedy jest sporo różnych ciekawych możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 23.08.09, 12:14 Lubię biblijne imiona, ale z twoich propozycji żadna do mnie nie przemawia( A co powiesz na Amosa? Odpowiedz Link Zgłoś
kaskamiki Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 23.08.09, 12:36 Raczej nie Amos ale jeszcze troche tu posiedze i nic z tych imion nie wybiore ) Ostatnio podoba mi sie Noe tylko to prawie jak Neo z matrixa Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 23.08.09, 13:59 A Nikanor? Są w prawosławiu Nikanorowie, a końcówka jest podobna do - arona i może dałoby się dzieci łatwiej przekonać. Jakkolwiek uważam, ze dzieciom należy po prostu jasno powiedzieć, co i jak, jak już Wy będziecie zdecydowani. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 24.08.09, 13:42 Z Twoich propozycji wybrałabym imię Aaron Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 23.08.09, 21:03 Bardzo lubię imię Izaak A co byś powiedziała na Efraima??Uważam,że jest jeszcze ładniejszy od Izaaka Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 23.08.09, 21:42 Z wszystkich imion, które tu padły, wybrałabym jedynie ZACHEUSZA, jest naprawdę fajne!. No już ostatecznie ten Aron... Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 24.08.09, 00:59 A nie podoba Wam się Nikodem? Też z Biblii... Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Arian , Aaron a moze Izaak??? pomocy 24.08.09, 11:08 Arian nieee... Aaron tak (wolę jako Aron), Izaak też fajny Odpowiedz Link Zgłoś