haszszachmat 12.11.09, 08:45 dla Perły to najlepszy archiwista Historii Polski...... https://forum.gazeta.pl/forum/w,13,102833789,102863319,Re_To_dobry_tem at_Mieciu_.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan.scan Ależ Mieciu, załozyłeś wątek o Kossak-Szczuckiej, 12.11.09, 08:58 więc nie zbaczaj z tematu swoją metodą a na zadane pytanie odpowiedz, jako Prawdziwy Polak i "patriota", którym mienisz się być: "Jak więc wytłumaczysz jej "kto milczy w obliczu mordu - staje sie wspólnikiem mordercy, kto nie potępia - ten przyzwala"? Nauczę cię używania aktywnych linków - stosuj niebieski kwadracik z napisem "URL", tuż nad okienkiem tekstowym, ostatnie z prawej strony. Kliknij i wpisz link, oto rezultat: Tekst linka I teraz podziekuj, Mieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________________D 12.11.09, 09:21 ziękuję teraz odpowiedz dlaczego wyzwiskami np. "Mieciówa" nie oopluwasz Katarasińskiej_Sledzińskiej tak szczwano wybranej przez Tuska z PO dla przywrócenia PRAWDY w mediach? A co ze stocznią? może wiesz cuś o taczce czy już sprzedana? Taczka stoczniowa Taczka stoczniowa: - ver 1.0 - z normalnymi kołami szprychowymi, z pneumatycznymi oponami; - ver 2.0 - z jednym kołem stalowym pełnym (bez otworów ulżeniowych) o grubości 6 mm, wyciętym na maszynie CNC; - ver 3.0 - z dwoma kołami stalowymi pełnymi (bez otworów ulżeniowych), materiał jak wyżej; - ver 4.0 finalna, z uwzlędnieniem uwag przekazanych z warsztatu, z dwoma kołami stalowymi z otworami ulżeniowymi, materiał jak wyżej; Proces rozwoju konstrukcji trwał około roku. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 "Jak więc wytłumaczysz jej "kto milczy w obliczu m 12.11.09, 09:22 "Jak więc wytłumaczysz jej "kto milczy w obliczu mordu - staje sie wspólnikiem mordercy, kto nie potępia - ten przyzwala"? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __Prymitywnie Scan woli poniżać i odwracać rozmowę 12.11.09, 11:15 o SWOICH HANIEBNYCH METODACH na wyzwiska i durne prymitywne pytania odwracajace do polemisty zamiast pytań adresowanych do MATACZACYCH polityków - szkodników, malwersarzy, aferzystów, kłamców, próbujacych prymitywnie ukryć swe haniebne czyny. ########################################################### Nowa Ustawa POZORUJACA rzekomą "JAWNOŚĆ" TECZEK IPN i "POWSZECHNY" DOSTĘP DO AKT ...jest podobnie wrednie i skrycie zmanipulowana podstępem, matactwem i pozorem uczciwości!!!! Tajniak moze sprawdzic, które akta sa zniszczone i do czego może się nie przyznać! Mało tego moze sobie zastrzec wrażliwość danych itd. itp. FAŁSZ, WREDOTA I MANIPULACJA...haniebnymi spekulanckimi, zakłamanymi fałszywymi sposobami zamiatacie prawdę pod dywan!!! Tak Scana interesuje moja osoba a nie matactwa Platformy, Niesiołowskiego, Palikota, Czumy, Tuska, Schetyny, Sawickiej wybielanej w TVP2 w programie Lisa, ni słówka od lat na me pytania o Katarasińskiej-Śledzińskiej nie ma afer Mira, Zbycha, Ola, ......Komisja pod szefostwem kolejnego "uczciwego" bedzie konfrontowac aferę cmentarną Zyty z Kaczorem! Słyszałem to od tego ktory zanim został szefem Komisji Hazardowej wykluczył możliwość konfrontacji Tuska z Kamińskim powołując sie na "kalibry" _! ############################################################## gdanszczanin.blox.pl/2007/12/Niesiolowski-jakiego-nie-znamy.html Stefan Niesiołowski był tu wyjątkiem.Jeszcze w 1989 roku w zbiorze szkiców pt." Wysoki brzeg" na str.113 zwierzał się szczerze zmartwiony: Musiałem się zdecydować- albo zaprzeczać wszystkiemu i odmówić zeznań, albo zeznawać wykrętnie.Nie miałem ani odwagi , ani siły odmówić zeznań i to był mój błąd największy.Potem nie rozumiałem dlaczego. Nic mnie własciwie nie usprawiedliwiało,poza strachem. Właśnie.a potem,manipulując faktami,zaczął budować swój image bohatera RUCHU.Wraz z upływem czasu rosła jego odwaga,powiększały się zasługi dla Ojczyzny, czyny nabierały znamion bohaterstwa.Wzrastał nawet jego status klasowy! Jeszcze w "Wysokim brzegu" czytamy,że urodził się w rodzinie inteligenckiej.Ale już w jednym z numerów miesięcznika "Film' , bodaj z 2002 roku przed wywiadem na temat dokumentu przyrodniczego widnieje notatka-pochodzi z rodziny arystokratycznej.To cały Niesiołowski.Zawsze – jak mówią Anglicy- " w za dużych butach". To polityk w stylu III Rzeczypospolitej,sojusznik Kwaśniewskiego,Milera i Oleksego oraz symbol brutalizacji polskiego życia politycznego. Jakie są Pani refleksje po rozprawie apelacyjnej? Jest prawda historyczna i prawda sądowa.Teraz ,niestety zwyciężyła ta druga.Podobnie jak w przypadku Krzysztofa Wyszkowskiego,który przegrał kilka spraw z Lechem Wałęsą za przypomnienie mu, kto to był TW " Bolek " ,choć wszyscy wiedzą , kto ma rację.Ale w tej sprawie równie ważne ,co ochrona moich dóbr osobistych ,jest przypomnienie prawdy o jednym z przywódców RUCHU,który zdradził kolegów prawie od pierwszego przesłuchania. A potem przez lata budował – nadal buduje - swój wizerunek bohatera na przemilczeniach i kłamstwie. - Dziękuje Pani za rozmowę. Informacja: Wywiad z Elżbieta Królikowską-AVIS ukazał się w tygodniku NASZA POLSKA nr 37 (620) z 11 września 2007r ( str.14) , tekst wywiadu jest wyłącznie w wydaniu gazetowym, z uwagi na jego ciekawe wątki , przepisałem go wiernie z zachowaniem prawdziwości zawartego materiału w oryginale gazety.)" Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___________________milczysz wyzwiskowcu? 12.11.09, 12:06 forum.gazeta.pl/forum/w,13,102872785,102872785,_TEN_to_mial_Ci_Talent_do_mordowania.html Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _______________________nadal milczysz wyzwiskowcu? 12.11.09, 12:41 Re: e nie... cyniol 12.11.09, 01:37 Odpowiedz perla napisał: > ten Czubaszek to na pewno nie jest Scan. > Przy okazji chcę coś ci Cyniol wyjaśnić. Ja Scana znam i to Polak jest. Możesz > mi wierzyć bo ja Żyda wyniucham na kilometr. Tak??? Wanda Wasilewska tez niby Polka byla. Franciszek Ksawery Branicki, Szczesny Potocki, Seweryn Rzewuski rowniez byli Polakami takimi jak POP scanik, wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Mieciu, konkretnie - daj tu, na forum, swoją 12.11.09, 15:23 egzegezę słów Kossak-Szczuckiej "Kto milczy w obliczu mordu - staje sę wspólnikiem mordercy, kto nie potępia - ten przyzwala", zgodnie z założonym przez ciebie wątkiem Tekst linka Nie kręć się jak g..no w przeręblu, odpowiedz krótko i węzłowato, tak jak rozumiesz te słowa swoim sercem Prawdziwego Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 językiem UB-eka możesz rozkazywać swoim! Mieciu 12.11.09, 16:59 wystarczy TYLKO by dobrzy nic nie robili by ZŁO PO_tężnie rosło aż do 49% Odpowiedz Link Zgłoś
haszmatszach Re: językiem UB-eka możesz rozkazywać swoim! Miec 12.11.09, 17:03 nie dość ,że idiota, to jeszcze tchórz unikający odpowiedzi jak zawsze zresztą Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ależ tchózu nie pluj zza węgła nazwisko imię 12.11.09, 18:18 masz? ........................ Anonimowa plujko podszywkowa........wiesz o kogo pytasz? Przeczytaj ostatnie zdanie autora bloga!!!!!!!!!!!!! "Udaje sie do ziemi Świętej, by zrealizować swe marzenia i opisać wyprawy Krzyżowe. Robi to cudownie w "Krzyżowcach" Juz przed II Wojna Światową, Zofia Kossak Szatkowska staje się sławna pisarką. Potrafi napisać tuż przed wybuchem wojny w 1939 roku "Dobra literatura to ta, która ukazuje nieskończoność i wielkość wszechświata. Sens życia, celowość życia, która pobudza do walki ze złem, do przeciwstawiania się złu, która głosi wiarę w zwycięstwo dobra, żąda heroicznej, aktywnej postawy" W czasie wojny, rzuca pisarstwo, zajmuje się sprawami społecznymi.Staje na czele Frontu Odrodzenia Polski, tajnej organizacji katolickiej Widząc tragiczną sytuacje ludności żydowskiej tworzy wraz z Wandą Krahelską-Filipowicz, Komitet Pomocy Społecznej dla Ludności Żydowskiej, pod konspiracyjną nazwą Konrada Żegoty; niedoszłego bohatera Adama Mickiewicza. Kierowała nią chrześcijańska miłość bliźniego. Z narażeniem własnego zycia ratowała życie Żydom. Redaguje pismo "Polska Żyje". Za swą działalność aresztowana przez gestapo. Trafia do niemieckiego obozu koncentracyjnego i zagłady. Konzentrationslager Auschwitz.Przebywa tam w latach 1943-44. Swój pobyt w hitlerowskim obozie zagłady, opisze przepięknie w "Otchłani" z niemieckiego obozu koncentracyjnego i zagłady w Auschwitz, Więźniarka Pawiaku. Skazana śmierć mimo iż hitlerowcy nie wiedzą kogo skazali na śmierć. Dla niemieckich nazistów to nie miało i nie ma żądnego znaczenia. Uwolniona dzięki niepodległościowemu podziemiu, bierze czynny udział w Powstaniu Warszawskim. Za uratowanie tysięcy Żydów, po wojnie w 1945 roku odznaczona "Sprawiedliwy Wśród Narodów Świata" przez Izraelski. Instytut Pamięci Narodowej Yad Vashem w Jerozolimie. Posądzana o antysemityzm przez środowiska żydowskie / J. Berman / tylko dla tego , że była Polką, wyjeżdza z misją PCK do Londynu. W Polsce różne mniejszości, czujące swą siłę w dawnych partiach jak KPP, PPR, mogą oskarżać wszystkich o wszystko. Przez wiele lat wraz z mężem mieszka prowadząc gospodarstwo w Cornval. W 1957 wraca do kraju i ponownie zamieszkuje w Górkach Wielkich. Należała do Ordo Militaris et Hospitalis Sancti Lazari Hierosolymitani, Zakon Rycerzy i Szpitalników świętego Łazarza z Jerozolimy. Zmarła w dniu 9 kwietnia w 1968 r. w Bielsku Białej, pochowana na cmentarzu parafialnym w Górkach Wielkich. Była autorką katolicką więc nie kochana przez Polskę. Moim zdaniem nie kochana do dziś przez elity. Czczona przez Polańskich czytelników i Świat. Jest autorka kilkudziesięciu powieści. Na Zachodzie pisarka zaczęła odnosić prawdziwe triumfy. Jej książki trafiały na listy bestsellerów. „Bez oręża” podczas wojny znalazło się na czele Book of the Month książka miesiąca w Stanach Zjednoczonych. W Anglii Zofia Kossak został przyjęta na prywatnej audiencji u królowej, na Afternoon Part w Windsorze. W Górkach Wielkich w 1968 zostało utworzone Muzeum jej imienia, a 1984 Towarzystwo im. Zofii Kossak Szanowni Państwo, Tekst o życiu i działalności Zofii Kossak Szczuckiej, zmuszony jestem drugi raz emitować. Jakieś złe duchy zamknęły mi stronę, umieszczając napis: "Strona nie znaleziona" Gratuluje złym duchom!!! Michał Stanisław Zieleśkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 link bloga znajdziesz_____tchórzu_______ TU 12.11.09, 18:21 forum.gazeta.pl/forum/w,13,102833789,102891891,czytaj_ostatnie_zdanie_szmato_robisz_to_samo_z_pos.html Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Mieciu, konkretnie - daj tu, na forum, swoją 13.11.09, 14:18 pan.scan napisał: > egzegezę słów Kossak-Szczuckiej "Kto milczy w obliczu mordu - staje sę > wspólnikiem mordercy, kto nie potępia - ten przyzwala", zgodnie z > założonym przez ciebie wątkiem > Tekst linka > > Nie kręć się jak g..no w przeręblu, odpowiedz krótko i węzłowato, tak jak > rozumiesz te słowa swoim sercem Prawdziwego Polaka. Co za imponujacy zasob slow ma nasz POP scanik, zeby jeszcze biedaczek wiedzial, kiedy ich uzywac to byloby git (m) - fr. exégese, z gr.gesis interpretacja - w staroż. tłumaczenie wyroczni; dziś: wyjaśnianie i interpretacja tekstów dawnej literatury lub tekstów biblijnych: dokonać egzegezy - egzegeta, egzegetyka Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Talmudziak, opowiedz jak to handlowałeś 13.11.09, 14:22 wódą z łapówek swojej mame i to, że prowadziłeś na Bałutach metę było przeczyną,że zwiałeś do Kanady, ścigany listem gończym. Toż to nadaje się na serial kryminalny. Wal śmiało, znajdo. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Talmudziak, opowiedz jak to handlowałeś 14.11.09, 13:10 pan.scan napisał: > wódą z łapówek swojej mame i to, że prowadziłeś na Bałutach metę było > przeczyną,że zwiałeś do Kanady, ścigany listem gończym. Toż to nadaje się > na serial kryminalny. > Wal śmiało, znajdo. Zydowska szujka zdenerwowala sie i do sprawdzonych ubeckich metod ucieka sie, takich "prawdziwie polskich" jak on sam, POP scanik Niech nie uzywa slow, znaczenia ktorych nie zna i nie bedzie sie nerwowal POP scaniku, w 3 city nie ma Balut. Nie tylko nie zna polskiego, ale i z geografia na bakier. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Mieciu, przytkało w dekielku? 13.11.09, 10:55 Wyjaśnisz forumowiczom co miała na myśli Kossak-Szczucka w swoim "Proteście": "Kto milczy w obliczu mordu - staje się wspólnikiem mordercy. Kto nie potępia - ten przyzwala.(...)Kto tego nie rozumie, kto dumną, wolną przyszłość Polski śmiałby łączyć z nikczemną radością z nieszczęścia bliźniego - nie jest przeto ani katolikiem, ani Polakiem". Unikanie odpowiedzi świadczy, że jesteś stęchłym komuchem. Zresztą, sam o sobi świadczysz. (...)Broniłem tego zamordowanego fałszem systemu finansowego, jaki funkcjonował w latach 1944 – 71 tego który stworzył dobrobyt po wojnie gdy jeszcze ludzie pamiętali co jest NAJWAŻNIEJSZE (..) Autor: hasz0 04.03.09, 12:42 Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Re: scan to scum 13.11.09, 11:27 cenzor i wyzwiskowo-wizerunkowy (wzorowany na Urbanie) oszczerca posługujacy się wybiórczymi cytatami wyrwanymi z kontekstu to własnie Scan Sam sie zapytaj UB-eków SB-eków PZPR-owców dlaczego milczeli? Dlaczego milczałeś w 1968 roku? gdy bezkarnie obie strony konfliktu partyjnego kłamały? Ty wolisz Natolinczyków czy Puławian? Co sądzisz o dawaniu paszportów do zachodniego raju nieosądzonym ludobójcom prześladujących polski naród, po 1956 - 1968 ? I po 1989?......Co sądizsz o przywracaniu zweryfikowanych negatywnie i jeszcze niezweryfikowanych? Co sadizsz o stanie prokuratury i sądownictwa, administracji państwowej......rad nadzorczych i róznych fundacji antypolskich? O mniejszościach tak hołubionych w IIIRP i tępionych i prześladowanych oraz szykanowanych u "przyjaciół" Niemców czy Litwinów chociażby.....co sądzisz o wizach Obamy, tarczy uzgadanianej z Rosją ponad głowami Polaków? Co sądzisz o sukcesach Sikorskiego albo Grada? Grasia? czy Rostowskiego? Sawickiej pardon Kopacz? .......o ZUS-ie?....o.....itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Re: scan to scum 13.11.09, 11:31 ______________O GAZIE i ROPIE? nie rozróżniasz lat 1944-46? ________lat 1946-56? 56-------68? 1968--70?......................70-76? 1980-81? BRANIE I OŚLE WYZWISKOWY???????? i pżóxniejszych? _______________lat 1992? 1 2005-7__? kpisz? Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: scan to scum 14.11.09, 13:12 szach0 napisał: > > cenzor i wyzwiskowo-wizerunkowy (wzorowany na Urbanie) oszczerca > posługujacy się wybiórczymi cytatami wyrwanymi z kontekstu > to własnie Scan > > Sam sie zapytaj UB-eków SB-eków PZPR-owców dlaczego milczeli? On nie musi pytac, bo sam jest jednym z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ciekaw jestem jak się nazywają i jak wymawiają hhh 14.11.09, 16:24 rhhhhhhh........ bo zadroszczą mi języka i nie tylko........ Odpowiedz Link Zgłoś
first.kanalia scan 14.11.09, 16:31 scan o wspolnikach zbrodni juz rozmawialismy cos tam o zagwi bylo Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 piq z postami cmentarno-pedofilskimi Scan z ostatn 14.11.09, 17:02 imi oszcrstwami "Mieciu" (100 razy powtarzana bezczelno-hucpiarska odwrotka UBecka) ...wielokrotnie z uporem UB-ka powtarzane oszczerstwo (pomomo sprostowań i wyjaśnień)jakobym (Bretton Woods) wychwalał ekonomie PRL 1944 - 1971 = IQ=??? NIE POZSTAWIA ZŁUDZEŃ kim są. https://forum.gazeta.pl/forum/w,13,102979445,102979445,_Scan_i_Piq_brz ydzi_mnie_tak_jak_ta_miss_.html Odpowiedz Link Zgłoś