Dodaj do ulubionych

A jednak Chazaria

30.11.09, 19:52
www.rp.pl/artykul/61991,398485_Narod_zydowski_zostal_wymyslony.html
Obserwuj wątek
    • off_nick Re: A jednak Chazaria 30.11.09, 19:57

Spadaj, to już było
    • oleg3 To kolejny wątek o tym samym, ale 30.11.09, 19:58
      zostawmy żydów a weźmy się za karaimów

Na etnogenezę Karaimów krymskich i polsko-litewskich złożyła się turecka część ludności państwa chazarskiego

Film TVPInfo: Etniczne klimaty - Karaimi, najmniejsza mniejszość
    • annaste1 Re: A jednak Chazaria 30.11.09, 20:16
      anto_anto napisał:

> www.rp.pl/artykul/61991,398485_Narod_zydowski_zostal_wymyslony.html

No nareszcie jakis wywiad Prof.Sanda po polsku!

Nie nalezy przejmowac sie osobami ktore najchetniej dalej udawalyby ze Prof.Sand i jego ksiazka nie istnieja. Polemika jaka wczesniej tu na Agua wklejony artykul z NYT wywolal w Stanach i na swiecie jest nie do ukrycia i nawet jak to juz ktos na tamtejszym forum napisal
      • marouder.eu A Hiszpania cus nielaskawa dla Arabeski:/ 01.12.09, 01:01
        Zaostrza przepisy imigracyjnesmile
        Czy moge liczyc na jakis nagi protest twojego srodowiska, Annaste?
        Niedawno odbyl sie u was goly protest przeciwko garbarniom!
        • vicky17 Re: A Hiszpania cus nielaskawa dla Arabeski:/ 01.12.09, 01:06
          marouder.eu napisał:

> Zaostrza przepisy imigracyjnesmile
          > Czy moge liczyc na jakis nagi protest twojego srodowiska, Annaste?
          > Niedawno odbyl sie u was goly protest przeciwko garbarniom!
          >

nie bardzo rozumiem dlaczego wy zydzi w kazdym polaku widzicie araba?
          • marouder.eu Re: A Hiszpania cus nielaskawa dla Arabeski:/ 01.12.09, 01:10
            Ja nie widze w Annaste Arabki a lewaczkesmile
            Poniewaz jak to lewaczka, sympatyzuje z kazdym projektem afirmujacym ucisnionych
            Arabow, wydalo mi sie prawdopodobne, ze zaprotestuje przeciwko zaostrzeniu
            przepisow imigracyjnych.
            • vicky17 Re: A Hiszpania cus nielaskawa dla Arabeski:/ 01.12.09, 01:14
              marouder.eu napisał:

> Ja nie widze w Annaste Arabki a lewaczkesmile
              > Poniewaz jak to lewaczka, sympatyzuje z kazdym projektem afirmujacym ucisnionyc
              > h
              > Arabow, wydalo mi sie prawdopodobne, ze zaprotestuje przeciwko zaostrzeniu
              > przepisow imigracyjnych.

a.. to lewacy popieraja arabow a prawiczki zydow.. no fajnie zyc w takim
              dwukolorowym swiecie. zapomniales,ze ja rowniez mam meza araba,wiec gdzie mnie
              sie klasyfikuje..a..do jackowa, a to prawicowe jak diabli..same moherywink
            • annaste1 Re: A Hiszpania cus nielaskawa dla Arabeski:/ 01.12.09, 01:20
              marouder.eu napisał:

> Ja nie widze w Annaste Arabki a lewaczkesmile
              > Poniewaz jak to lewaczka, sympatyzuje z kazdym projektem afirmujacym ucisnionyc
              > h
              > Arabow, wydalo mi sie prawdopodobne, ze zaprotestuje przeciwko zaostrzeniu
              > przepisow imigracyjnych.

A przepraszam moglbys mi wyjasnic dlaczego mam protestowac wobec czegos co sie dzieje w Hiszpanii????
              • marouder.eu Re: A Hiszpania cus nielaskawa dla Arabeski:/ 01.12.09, 01:25
                Wydawalo mi sie, ze mieszkasz w Hiszpanii kontynentalnej albo w ktorejs z jej
                posiadlosci. Ponadto jestes milosniczka Zapatero, tego, ze tak to ujme,
                wspolczesnego czlowieka renesansusmile
                • annaste1 Re: A Hiszpania cus nielaskawa dla Arabeski:/ 01.12.09, 01:46
                  marouder.eu napisał:

> Wydawalo mi sie, ze mieszkasz w Hiszpanii kontynentalnej albo w ktorejs z jej
                  > posiadlosci. Ponadto jestes milosniczka Zapatero, tego, ze tak to ujme,
                  > wspolczesnego czlowieka renesansusmile

drogi entuzjasto odkurzaczy zle ci sie wydawalo co jak podejrzewam moze byc powiazane z twoim naduzywaniem srodkow
                  • marouder.eu Re: A Hiszpania cus nielaskawa dla Arabeski:/ 01.12.09, 01:50
                    No, nie wiem, Annaste. Nawet na egipskim wybrzezu Morza Czerwonego raz na jakis
                    czas sa zamachy.
                    Na Filipinach takze grasuja islamscy tzw. partyzanci i mysle, ze nie mialabys
                    ochoty dostac sie w ich rece.
          • annaste1 Re: A Hiszpania cus nielaskawa dla Arabeski:/ 01.12.09, 01:16
            vicky17 napisała:

> >
            >
            > nie bardzo rozumiem dlaczego wy zydzi w kazdym polaku widzicie araba

bo oni tak maja Vicky ze jak ktos jest im przeciw to musi byc to antysemita albo arab, taki niedorozwoj umyslowy to jest i tyle smile
            a pim pim powyzszy to dopiero projekt na czlowieka, jeszcze potrwa zanim sie zreformuje smile

• marouder.eu Re: A Hiszpania cus nielaskawa dla Arabeski:/ 01.12.09, 01:19
              I znow lewackim sposobem unikasz odpowiedzi na proste, postawione w tekscie
              pytanieuncertain
            • vicky17 Re: A Hiszpania cus nielaskawa dla Arabeski:/ 01.12.09, 01:22
              annaste1 napisała:

> bo oni tak maja Vicky ze jak ktos jest im przeciw to musi byc to antysemita alb
              > o arab, taki niedorozwoj umyslowy to jest i tyle smile
              > a pim pim powyzszy to dopiero projekt na czlowieka, jeszcze potrwa zanim sie zr
              > eformuje smile
              >

no maja ,maja..dawniej kto krytykowal partie byl jej wrogiem a kto ja popieral
              byl ruskiem..teraz swiat zmienil sie na arabow i zydow, z tym,ze i jedni i
              drudzy po polsku nawijajasmile
              jedrusiowi widac dzisiaj z wosku wyszedl arab wiec chlop daje po calosci..na tym
              dyzurze nocnymsmile
              • marouder.eu Re: A Hiszpania cus nielaskawa dla Arabeski:/ 01.12.09, 01:27
                Nie, wyszlo mi cos w rodzaju kluczasmile trudno mi to zinterpetowac, bo mieszkanie
                mam, samochod mam a i kluczem do piwnicy tez dysponujesmile
                Moze to sugestia, bym kupil motocykl?
                • vicky17 Re: A Hiszpania cus nielaskawa dla Arabeski:/ 01.12.09, 01:31
                  marouder.eu napisał:

> Nie, wyszlo mi cos w rodzaju kluczasmile trudno mi to zinterpetowac, bo mieszkanie
                  > mam, samochod mam a i kluczem do piwnicy tez dysponujesmile
                  > Moze to sugestia, bym kupil motocykl?

hm...to moze byc klucz do madrosci,a tej nigdy nie za wiele jedrus..
                  • marouder.eu Re: A Hiszpania cus nielaskawa dla Arabeski:/ 01.12.09, 01:39
                    Bardzo byc mozesmile
                    Wbrew temu, co o mnie pisza czasem na forach, jestem dosc krytycznym entuzjasta
                    swojej osobysmile
                    • vicky17 Re: A Hiszpania cus nielaskawa dla Arabeski:/ 01.12.09, 01:58
                      marouder.eu napisał:

> Bardzo byc mozesmile
                      > Wbrew temu, co o mnie pisza czasem na forach, jestem dosc krytycznym entuzjasta
                      > swojej osobysmile

i co k.. w siebie rzucaszsmile
              • annaste1 Re: A Hiszpania cus nielaskawa dla Arabeski:/ 01.12.09, 01:32
                vicky17 napisała:

>
                > no maja ,maja..dawniej kto krytykowal partie byl jej wrogiem a kto ja popieral
                > byl ruskiem..teraz swiat zmienil sie na arabow i zydow, z tym,ze i jedni i
                > drudzy po polsku nawijajasmile
                > jedrusiowi widac dzisiaj z wosku wyszedl arab wiec chlop daje po calosci..na ty
                > m
                > dyzurze nocnymsmile

no teraz to musza czuwac juz na zmiany, swiat wsciekly ma juz dosyc starej spiewki i z coraz to wiekszym zainteresowniem zapytuje coz ach cozesz sie stalo z pokojem podpisanym w Oslo smile
                wystarczy poczytac miedzynarodowe komentarze ludzi ktorzy inaczej niz nasz drogi entuzjasta odkurzaczy
                • vicky17 Re: A Hiszpania cus nielaskawa dla Arabeski:/ 01.12.09, 01:37
                  annaste1 napisała:

> wystarczy poczytac miedzynarodowe komentarze ludzi ktorzy inaczej niz nasz drog
                  > i entuzjasta odkurzaczy
                  • melord nu hlopacy sie rozruszali o 1 w nocy 01.12.09, 01:51
                    jedna dziewoja cierpiaca na bezssenosc tez...
                    • melord sorry to mialo byc w watku euro.pa 01.12.09, 01:53
    • polakwalczy nawet mojżesz nie był żydem ale egipcjaninem 30.11.09, 21:27
      ..... a więcy żydzi nigdy nie istnieli i nie istnieją.
      To co istniało zawsze to antysemityzm. ha,ha,h,ha,hoje
    • bywszy1 Re:?+ 30.11.09, 23:05

Jaka jest roznica
      miedzy Zyd i zyd
      .Polak i katolik?
      ci pierwsi-wymysleni w wieku XIX
      • oleg3 Re:?+ 01.12.09, 06:11
        Nie, bywszy.

W XIX wieku wymyślono Żydów, żydzi byli znani od tysięcy lat. Tak samo w XIX w.
        wymyślono Litwinów, Słowaków, Słoweńców i mnóstwo innych narodów, a m.in.
        Polaków, Niemców, Francuzów przedefiniowano. Właściwie wszystkie narody (w
        Europie) wymyślono w XIX wieku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka