Dodaj do ulubionych

Czy przeszkadza Wam comiesięczny watek Krzysia52

01.02.04, 22:14
do Pani Ciach.Ciach z jakiej to wielkiej przewiny ciachnelas watek
Krzysia52???

Czy Cenzor jest dla forumowiczow???

Jezeli odpowiedz jest pozytywna, to moze zrobimy glosowanie:

Czy przeszkadza Wam comiesięczny watek Krzysia52 "O zdejmowaniu krzyza
(zwanego osobliwie gownem) ze sciany" ?????

Czy wszystko musi byc rowno przyciere w panstwie wolnym i demokratycznym?

Czy nie ma miejsca na tak postawione zagadnienia?

Czy w koncu watek umieszczany raz w miesiacu jest spamem?
Jezeli odpowiedz jest pozytywna, to Czy ten spam Wam przeszkadza?

Obserwuj wątek
    • sen.dzia.li Przeszkadza mi 01.02.04, 22:45
      cenzura na forum. Wątek "...-owe zdejmowanie" mi nie przeszkadza.

Zwłaszcza, że pojawia się minimalistycznie jako już "wersja ocenzurowana".

Nie wiem czy to spam, czy nie. Wiem jedno: wolność słowa w wypadkach wątpliwych
      powinna mieć przewagę nad wielce czcigodnymi obowiązkami sprzątaczki.

Możemy zrobić głosowanie. Ale jeśli o mnie chodzi, to jestem skłonny głosować w
      nieco innej kwestii.

Usunąć symbole popularnego wyznania z głównej sali posiedzeń sejmu i z głównej
      sali posiedzeń senatu?

Jasne, że tak - na dobry początek poprawy jakości państwa.
      • Gość: Krzys52 Re: Przeszkadza mi IP: *.proxy.aol.com 01.02.04, 23:02
        no widzisz, a kretynom przeszkadza. Oni najchetniej zyczyliby sobie by nie
        widziec i nie slyszec zadnego glosu krytycznego w stosunku do aktualnego
        poronionego pomyslu Wojtyly znanego pn. Czarnego Ladu.
        Im po prostu jak najbardziej odpowiada okradanie podatnika na potrzeby ich
        wlasnej religii bo... bo to jest ich wlasna religia. Prawda ze proste.
        .
        Zalozylem watek o korupcji z udzialem sedziego Sadu Najwyzszego. Sedzia musi
        byc z tych poboznych bo zaden kretyn nie zareagowal. Jak tylko pobozny sedzia
        jest to moze krasc, korumpowac, i byc skorumpowanym. Podobnie z ksiedzem.
        .
        Nadal podtrzymuje swa obawe, ze bedzie Polska pierwszymkrajem ktory wyleci z
        Unii na zbity pysk. I bedzie to kolejne wiekopomne osiagniecie Polski i
        Polakow. Oczywiscie z winy Zydow.
        .
        K.P.
        • kanalia11 Nie tylko nie przeszkadza ale nie widze zadnego 03.02.04, 16:54
          powodu do wycinania go.
    • kkkaczory_piss_brothers Giwi jaki jest powod usuwania Krzysiowego watku??? 01.02.04, 23:20
      Poniewaz nie moze byc mowy o spamie skoro watek jest zawsze ciety i fizycznie
      go nie ma/nie istnieje!!!

Czy obraza on czyjes uczucia?
      Jezeli to jest powod.
      Czy nadwrazliwosc katoli jest wartosciowsza od wrazliwosci dajmy na to
      homoseksualistow.
      Jakos nie zaobserwowalem, aby posty z 'pedalami'(a i gorsze okreslenia sa
      tutaj na porzadku dziennym) byly ciachane, a przeciez sam ADAŚ M. mowil, ze to
      nie poprawne politycznie i nie wypada.
      Przeciez pojawiaja sie tutaj homoseksualisci: Czy nie trzeba by zadbac rowniez
      o ich odczucia, czy odmawiasz im traktowania na rowni z katolami?
      Jezeli jestes, az tak nadwrazliwa to czy nie powinnas byc bardziej obiektywna?
      Czy nie powinnas stosowac rownej miarki?
      No, chyba ze promujesz "Folwark zwierzecy".
      "Rowni i rowniejsi"
      "Obrazalscy i reszta"

J: czuj; czuj
      G: ciach.ciach

• Gość: Krzys52 Janusz, Giwi juz dawno poszla spac. Spoleczny IP: *.proxy.aol.com 01.02.04, 23:25
        cenzor jest teraz, a nazywa sie on Borsuk.
        .
        Pozdrawiam
        K.
        • kkkaczory_piss_brothers Re: Janusz, Giwi juz dawno poszla spac. Spoleczny 01.02.04, 23:33
          Zaangarzowani spolecznie cenzorzy to najgorszy gatunek mend.
          Tna dla 'ulepszenia' nieprzystajacego do wzoru spoleczenstwa, rowno i
          kruciutko.
          Uwazajac przy tym, aby nic nie odstawalo/wychylilo sie.

pozdrawiam rowniez
          Janusz

• Gość: Krzys52 Na Giwi sklada sie takze Pollak, Septyk, Jureek, IP: *.proxy.aol.com 02.02.04, 02:50
            Borsuk, Bykk oraz Gini. Wykonuja swe spoleczne funkcje na zmiany, oraz z
            wielkim zaangazowaniem. Jak by nie bylo jest to przeciez funkcja dla dzielaczy
            sprawiedliwych oraz niezaangazowanych. Propozycje TEBE byly ze wszech miar
            sluszne.
            .
            Pozdrawiam
            K.
            • snajper55 Re: Na Giwi sklada sie takze Pollak, Septyk, Jure 02.02.04, 03:25
              Gość portalu: Krzys52 napisał(a):

> Borsuk, Bykk oraz Gini. Wykonuja swe spoleczne funkcje na zmiany, oraz z
              > wielkim zaangazowaniem. Jak by nie bylo jest to przeciez funkcja dla dzielaczy
              > sprawiedliwych oraz niezaangazowanych. Propozycje TEBE byly ze wszech miar
              > sluszne.

A Krzyś jest szefem społecznych Adminów.

Snajper.
              • Gość: Krzys52 Nie wcinaj sie smarkaczu IP: *.proxy.aol.com 02.02.04, 04:37
                n/t
              • maretina Re: Na Giwi sklada sie takze Pollak, Septyk, Jure 05.02.04, 10:29
                snajper55 napisał:

> > A Krzyś jest szefem społecznych Adminów.
                >
                > Snajper.

heheheh. dawno na forum nie wlazilam a tu tak wesolo!smile))))
                snajper popelniles najlepszy tekst na forumsmile))))) watpie, by ktos zdolal Cie
                przebicsmile)))))heheheh
                pozdrawiam
            • Gość: pollak Biedny Krzyś.... /nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 09:53
          • sceptyk W swiecie przymułów nie ma regułów 02.02.04, 12:53
            kkkaczory_piss_brothers napisał:

> Zaangarzowani spolecznie cenzorzy to najgorszy gatunek mend.
            > Tna dla 'ulepszenia' nieprzystajacego do wzoru spoleczenstwa, rowno i
            > kruciutko.
            > Uwazajac przy tym, aby nic nie odstawalo/wychylilo sie.
            ------------------------

ZaangaRZowany nieuku, krUciutki to jest Twoj rozum. Zamiast powielac swe
            proKretynskie brednie na forum, zapisz sie na przyspieszony kurs jezyka
            polskiego dla przymułów.
            • kkkaczory_piss_brothers [...] 03.02.04, 00:40
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • kkkaczory_piss_brothers ciachneliscie??? za co?? za czarną mende?? 03.02.04, 12:01
                Wiemy wszyscy, ze Septyczny jest nadwrazliwy i po nazwaniu go 'czarna
                koscielna menda' staje sie autonatycznie purpurowy-nie mylic z purpurantemwink
                Septyczny dziala jak Psy Pawłowa........na slowa:
                1) czarna menda
                2) zlodziej
                3) czarna dziura budzetowa
                4) czarna mafia
                5) gowno
                6) a przy slowie krzyz automatycznie pada na kolana

ps. bodajrze poraz pierwszy zostalem ciachniety;]

• kkkaczory_piss_brothers ciachneliscie za test wyboru;) jak nazwiemy 100 03.02.04, 12:05
                  Jak nazwiemy 100 krzyzy lezacych w kacie plebani:
                  1) tosterem
                  2) rupieciarnia
                  3) kupa
                  4) aparatura Pawlowa
                  5) forma nacisku
                  6) interesem
    • panidanka Re: Czy przeszkadza Wam comiesięczny watek Krzysi 02.02.04, 09:18
      mnie nie przeszkadza
      może być nawet umieszczany na początek każdego dnia oprócz niedziel i dni
      świątecznych i w godzinach przeznaczonych na inny relaks niż przewidziany
      ustawą konkordacyjną, czyli "po bożemu" smile

D.
      • gini Re: Czy przeszkadza Wam comiesięczny watek Krzysi 02.02.04, 09:30
        panidanka napisała:

> mnie nie przeszkadza
        > może być nawet umieszczany na początek każdego dnia oprócz niedziel i dni
        > świątecznych i w godzinach przeznaczonych na inny relaks niż przewidziany
        > ustawą konkordacyjną, czyli "po bożemu" smile
        >
        > D.

Tak wspanialy watek?To ja ci zaloze watek o zdejmowaniu g...a jakim jest
        gwiazda Dawida na fladze Izraela .I bede go umieszczac na poczatku kazdego
        dnia , oprocz sobot.
        • Gość: jacek#jw K52, zajmij się tym. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.04, 09:39
          Proponuję jeszcze coś o osranym półksiężycu.

Pozdr / Jacek
          • panidanka Re: K52, zajmij się tym. 02.02.04, 11:04
            Gość portalu: jacek#jw napisał(a):

> Proponuję jeszcze coś o osranym półksiężycu.
            >
            > Pozdr / Jacek

"wyręczę" K52

"...srebrne półksiężyce mogą wskazać drogę wam..."

D.
            • hymen Sorry, ale to nie ten styl, nie na temat / NT 02.02.04, 12:11
              panidanka napisała:

> Gość portalu: jacek#jw napisał(a):
              >
              > > Proponuję jeszcze coś o osranym półksiężycu.
              > >
              > > Pozdr / Jacek
              >
              > "wyręczę" K52
              >
              > "...srebrne półksiężyce mogą wskazać drogę wam..."
              >
              > D.
          • Gość: Blong osranym polksiezycem czy gwiazda dawida IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 18:10
            by krzys z pewnoscia nazwal te symbole gdyby wisialy one w miejscach
            publicznych panstw wyraznie deklarujacych oddzielenie religii od panstwa i
            neutralnosc swiatopogladowa
            moze ja bym nie uzyl tego samego terminu ale rozumial bym co ma na mysli i nie
            uogolnial bym
            • Gość: jacek#jw Re: osranym polksiezycem czy gwiazda dawida IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.04, 10:48
              Gość portalu: Blong napisał(a):

> by krzys z pewnoscia nazwal te symbole gdyby wisialy one w miejscach
              > publicznych panstw wyraznie deklarujacych oddzielenie religii od panstwa i
              > neutralnosc swiatopogladowa
              > moze ja bym nie uzyl tego samego terminu ale rozumial bym co ma na mysli i
              nie
              > uogolnial bym

Wiszą na fladze, miejscu o wiele bardziej publicznym niż drzwi wejściowe do
              sali obrad sejmu.

Pozdr / Jacek
        • panidanka1 Re: Czy przeszkadza Wam comiesięczny watek 02.02.04, 10:11
          gini napisała:

> Tak wspanialy watek?To ja ci zaloze watek o zdejmowaniu g...a jakim jest
          > gwiazda Dawida na fladze Izraela .I bede go umieszczac na poczatku kazdego
          > dnia , oprocz sobot.

a z jakim uzasadnieniem?

D.
          • gini Re: Czy przeszkadza Wam comiesięczny watek 02.02.04, 10:24
            panidanka1 napisała:

> gini napisała:
            >
            > > Tak wspanialy watek?To ja ci zaloze watek o zdejmowaniu g...a jakim jest
            > > gwiazda Dawida na fladze Izraela .I bede go umieszczac na poczatku kazdego
            >
            > > dnia , oprocz sobot.
            >
            > a z jakim uzasadnieniem?
            >
            > D.

Z takim samym .
            • panidanka Re: Czy przeszkadza Wam 02.02.04, 11:01
              gini napisała:

> panidanka1 napisała:
              >
              > > gini napisała:
              > >
              > > > Tak wspanialy watek?To ja ci zaloze watek o zdejmowaniu g...a jakim j
              > est
              > > > gwiazda Dawida na fladze Izraela .I bede go umieszczac na poczatku ka
              > zdego
              > >
              > > > dnia , oprocz sobot.
              > >
              > > a z jakim uzasadnieniem?
              > >
              > > D.
              >
              > Z takim samym .

to proszę Gini uczyń tak jak mówisz, tylko postaraj się użyć własnych słów i
              zdań, tak jak to uczynił Krzysztof

może po raz pierwszy będę miała okazję przeczytać coś politycznego napisane
              twoimi słowami a nie cytatami i odnośnikiem w postaci linku do słów
              zawierających treści wyrażane przez kogoś innego, a z którymi ty się jedynie
              zgadzasz w formie powielacza.

D.
              • gini Re: Czy przeszkadza Wam 02.02.04, 11:12
                panidanka napisała:

> gini napisała:
                >
                > > panidanka1 napisała:
                > >
                > > > gini napisała:
                > > >
                > > > > Tak wspanialy watek?To ja ci zaloze watek o zdejmowaniu g...a ja
                > kim j
                > > est
                > > > > gwiazda Dawida na fladze Izraela .I bede go umieszczac na poczat
                > ku ka
                > > zdego
                > > >
                > > > > dnia , oprocz sobot.
                > > >
                > > > a z jakim uzasadnieniem?
                > > >
                > > > D.
                > >
                > > Z takim samym .
                >
                > to proszę Gini uczyń tak jak mówisz, tylko postaraj się użyć własnych słów i
                > zdań, tak jak to uczynił Krzysztof
                >
                > może po raz pierwszy będę miała okazję przeczytać coś politycznego napisane
                > twoimi słowami a nie cytatami i odnośnikiem w postaci linku do słów
                > zawierających treści wyrażane przez kogoś innego, a z którymi ty się jedynie
                > zgadzasz w formie powielacza.
                >
                > D.

No to masz na biegu.Trzeba sciagnac to g...o jakim jest gwiazda dawida z flagi
                Izraela i przestac stosowac te zasrana halahe w prawie bo religia nie powinna
                sie mieszac w sprawy panstwa.
                • sceptyk Panidanko, zezwol moze, laskawie, 02.02.04, 11:42
                  spoleczenstwu polskiemu na kultywowanie tradycji. Krzyz jest jej najwazniejszym
                  symbolem. Cieszy, ze polski parlament kontynuuje symbolike wlasciwa polskiej
                  panstwowosci, ktora sie rozwijala na przestrzeni ponad 1000 lat. To czerwoni
                  chcieli wszystko zaczynac od nowa.

Zas Ty mozesz sobie powiesic w pokoju - w domu, czy w biurze - gwiazde
                  piecioramienna, ladnie wpleciona w rodzinny dyplom UBeka. Lub cokolwiek innego,
                  co odpowiada Twojej historii i Twemu systemowi wartosci.
                  • panidanka Re: Panidanko, zezwol moze, laskawie, 02.02.04, 12:29
                    sceptyk napisał:

> spoleczenstwu polskiemu na kultywowanie tradycji. Krzyz jest jej
                    najwazniejszym
                    >
                    > symbolem. Cieszy, ze polski parlament kontynuuje symbolike wlasciwa polskiej
                    > panstwowosci, ktora sie rozwijala na przestrzeni ponad 1000 lat. To czerwoni
                    > chcieli wszystko zaczynac od nowa.
                    >

ten wątek jest o tym, czy przeszkadzają tu na forum comiesięczne wątki
                    Krzysia52 o zdejmowaniu.
                    nic nie było o tym czy Mi przeszkadza krzyż w salach parlamentarnych!!!
                    a na ten temat na forum się nie wypowiadałam

D.
                  • panidanka Re: Panidanko, zezwol moze, laskawie, 02.02.04, 12:33
                    sceptyk napisał:

> spoleczenstwu polskiemu na kultywowanie tradycji. Krzyz jest jej
                    najwazniejszym
                    >
                    > symbolem. Cieszy, ze polski parlament kontynuuje symbolike wlasciwa polskiej
                    > panstwowosci, ktora sie rozwijala na przestrzeni ponad 1000 lat. To czerwoni
                    > chcieli wszystko zaczynac od nowa.
                    >
                    > Zas Ty mozesz sobie powiesic w pokoju - w domu, czy w biurze - gwiazde
                    > piecioramienna, ladnie wpleciona w rodzinny dyplom UBeka. Lub cokolwiek
                    innego,
                    >
                    > co odpowiada Twojej historii i Twemu systemowi wartosci.

odpowiadam dobrowolnie i bez "łaskawości"
                    mnie osobiście nie przeszkadza krzyż na terenie Oświęcimskiego Obozu Zagłady,
                    ani w żadnym innym miejscu
                    mnie TYLKO nie podoba się i przeszkadza WOJNA o KRZYŻE
                    obojętnie czy z krzyżami czy bez krzyży

D.
                  • Gość: Blong tradycja hmmm IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 19:04
                    jesli tysiacletnia tradycja to szybko do sejmu z gwiazda dawida a jesli i
                    wielosetletia to i polksiezycem
                    obydwa symbole sa nieodlacznie polaczone z polska
                    a moze i peruna tam warto wsunac

ech ale na wumlu to cie historii pewnie nie nauczyli i jak kazdy neofita teraz
                    podlizujesz sie nowemu panu
                  • kkkaczory_piss_brothers 1)najwiekszym kato-symbolem jest bialy kruk,a wszy 03.02.04, 00:50
                    wszyscy wiemy co sie dzieje z bialymi krukami, trzeba tylko poczekac.
                    2) doczekamy sie rowniez zdjecia tego bezprawnie zawieszonego gowna ze sciany
                    3) zyjemy w panstwie demokratycznym, czy tez pragniemy takiego, a to
                    zobowiazuje m.in. do rownosci wszystkich religii
                    4) nie dziwie sie , ze cieszy ciebie czarna mendo kontynuacja bezprawia i
                    lamanie praw w imie tzw. katolickiej moralnosci-oksymoron
                    5) jezeli taki twoj gust to w swoim wlasnym domku wieszaj co ci sie zyw nie
                    podoba, a w publicznych instytucjach zwazaj samolubny katoliku na innych
            • Gość: Krzys52 Cos ty taka wrazliwa zrobila sie, Gini IP: *.proxy.aol.com 02.02.04, 15:37
              Doprawdy potrafisz zaskakiwac. Niedawno chwalilas sie, ze jak tylko Cie najdzie
              to dupa po tluczonym szkle mozesz szorowac, i nic nie poczujesz, a tu raptem...
              jakas ty jest wrazliwa, dziecko.
        • Gość: Śmiewca Gini, oj nieładnie...wentylki puszczają,prawda n/t IP: *.acn.waw.pl 02.02.04, 11:28
          • gini Re: Gini, oj nieładnie...wentylki puszczają,prawd 02.02.04, 11:43
            A dlaczego?Jej sie podoba watek o krzyzu, to dlaczego nie moze byc to samo o
            fladze Izraela?W koncu Izrael takie panstwo jak Polska.Tam nie przeszkadza
            prawo religijne a tu przeszkadza krzyz w sejmie.
    • indris Umiarkowanie 02.02.04, 09:48
      Od dawna już nie czytam tego wątku,bo z góry wiem,co tam będzie. Przeszkadza mi
      więc tylko o tyle,że niepotrzebnie zajmuje miejsce na liście. Tym niemniej
      jestem przeciw cenzurowaniu. Takie rzeczy powinno się nie tyle cenzurować co
      ignorować.
      • Gość: Śmiewca powieszone nocą,ukradkiem należy ignorować IP: *.acn.waw.pl 02.02.04, 11:36
        to fakt niewątpliwy......
        ale, niestety, rzuca się w oczy ....
        i coś by trzeba zrobić....
        albo powiesić oficjalmie albo zdjąć....
        tertium chyba non datur......
    • maas Re: Czy przeszkadza Wam comiesięczny watek Krzysi 02.02.04, 12:17
      Krzys umieszcza ten sam watek co miesiac na kilku/nastu forach. Jako spam jest i
      bedzie kasowany. Jesli ktos zapragnie sie z nim zapoznac, sa kopie w archiwum.
      • xiazeluka Krzysia zostanie więc męczennicą /nt 02.02.04, 13:06
        • sceptyk Kkkaczorowa Psiapsiola Meczennica - ladnie brzmi 02.02.04, 13:12
      • Gość: EUROMIR ROWNA WOLNOSC DLA WSZYSTKICH IP: *.cm-upc.chello.se 02.02.04, 13:14
        Moi Drodzy,

i mnie nie podoba sie wiele watkow Krzysia 52. Tym niemniej - zwroccie uwage -
        wolnosc slowa jest dla wszystkich. I ani mnie, ani Wam, ani cenzorom GW nie
        wolno decydowac o tym, co jest, a co nie jest dozwolone.

Decydujac sie na zrobienie chocby jednego wyjatku w pryncypium nieingerowania w
        wolnosc wypowiedzi, w istocie rujnujemy zasady tej fundamenty. A podstawowym
        prawem tu - ROWNA WOLNOSC DLA WSZYSTKICH.

I mnie napawaja czesto obrzydzeniem watki Krzysia 52. Obrazaja moje uczucia.
        Tym niemniej uwazam, iz ma on rownie dobre prawo do ich zamieszczania jak kazdy
        z nas. I to jest cena wolnosci. Zapewne wysoka. Ale cena, ktora trzeba zaplacic.

Euromir
        • sceptyk Wolnosc dla idei, a nie dla smieci 02.02.04, 13:24
          Krzyz = gowno i "bąk w tabernakulum" nie sa ideami, lecz sa smieciami, ktore w
          cywilizowanym spoleczenstwie wyrzuca sie do kosza. Przejrzyj, Euromirze,
          portale (powaznej) prasy nordyckiej. Daj znac, gdy znajdziesz porownywalne
          bluzgi. A czy jesli nie znajdziesz, to bedzie znaczylo, ze w Skandynawii nie ma
          wolnosci?
          • kkkaczory_piss_brothers Drugi rokita, tak samo zalosny i pompatyczny 03.02.04, 01:01
            Watek Krzysia jest przejawem wprowadzenia idei wolnosci w zycie, konkretnie
            idei wolnosci slowa, cenzurowanie jest pozbawieniem IDEI jej
            wartosci/przejawow.
            Idea wolnosci staje sie tym co wiszacy krzyz w sejmie...........

• patience Rytuały są czynnościami powtarzalnymi! 02.02.04, 14:03
        Wątek Krzysia jest antyrytuałem na rytuał i jako taki musi być czynnością
        powtarzalną, gdyż inaczej utraciłby sens. Proponuję żeby z nim wynegocjować,
        aby ograniczył czynności antyrytualne do mniejszej ilości miejsc nieświętych.
        Na Aktualnościach jest ok.
      • Gość: Zabka A zawadzki robi to co drugi dzien IP: *.ocu.es / 213.170.61.* 02.02.04, 14:30
        i to nie z jednym watkiem i to tylko na tym forum. I co?
        • gini Re: A zawadzki robi to co drugi dzien 02.02.04, 14:50
          Gość portalu: Zabka napisał(a):

> i to nie z jednym watkiem i to tylko na tym forum. I co?

I jest wycinany non stop.Sam cytujesz jego watki z oslej lawy na kilometry.
      • Gość: Krzys52 Nie strugaj glupa Maas, doskonale wiesz, ze IP: *.proxy.aol.com 02.02.04, 15:13
        umieszczam ten post na F.A. (na kilka dni) a gdy jakis debil zdejmie i pozniej
        czyha tylko na pojawienie sie go, by natychmiast zdjac - wtedy wieszam go
        dodatkowo na F.K. oraz FoF. Gdy debil kontynuuje - rozciagam akcje.
        Moze zostawiajcie klucze od interesu innym spolecznym debilom. Mniej
        nadgorliwym moze.
        Ja rozumiem Twoja sytuacje. Jest wiec OK gdy robisz swoje - juz Ci tomowilem.
        Ja takze robie swoje. Nie wpuszczajcie tylko debili do biura. Wypijaja atrament.
        .
        K.P.
      • galba Brak logiki i nieprawda 02.02.04, 15:23
        maas napisała mijając się z prawdą:

> Krzys umieszcza ten sam watek co miesiac na kilku/nastu forach. Jako spam
        jest
        > i
        > bedzie kasowany. Jesli ktos zapragnie sie z nim zapoznac, sa kopie w archiwum.

a. zamieszcza go na wielu forach bo chce dotrzeć do jak największej ilości
        odbiorców - może chce z nimi dyskutować? Kto wie? Zamieszczanie po 1 wątku na
        kilku różnych forach to chyba jeszcze nie spam?

b. wątki nie są co miesiąc takie same - raz jest styczniowy, raz sierpniowy...
        tak więc stwierdzenie, że jest to wciąż to samo jest nieuprawnioną i czysto
        arbitralną opinią administratora stojącą w rażącej sprzeczności z prawdą
        materialną.

G.
        • Gość: Krzys52 Czy Ty Galbo na Detoxie byles :?)) IP: *.proxy.aol.com 02.02.04, 15:26
          No to gratuluje sukcesu w odczadzaniu surprised)) Bardzo mi milo widziec Ciebie z
          poczuciem humoru smile)))
      • camrut __________beznadziejnie maas :(___________________ 02.02.04, 17:50
        maas napisała:

> Krzys umieszcza ten sam watek co miesiac na kilku/nastu forach. Jako spam
        >jest i bedzie kasowany. Jesli ktos zapragnie sie z nim zapoznac, sa kopie w
        >archiwum.

...
        A wiec prosze podac zrodlowe odniesienia do definicji SPAM, z ktorego korzysta
        tzw. ‘nozycowa kadra’ forum i nastepnie wyjasnic stosowane w oparciu o
        definicynjne reguly – zabiegi stosowanej cenzury na forum

Z uwzglednieniem powyzszych kwestii:

1 Jak umieszczanie nawet ‘tego samego’ watku na KILKU ROZNYCH FORACH nie
        zachodzacych na siebie mozna okreslic za SPAM ??? -
        uczestnicy_forum_czytelnicy nie sa zobowiazani do przebywania na kilkunastu
        forach ‘jednoczesnie’.
        Pomijajac wykonalnosc czasowa i zainteresowania forumowiczow – na kazdym forum
        listy uczestnikow NIE POKRYWAJA sie – JAK WIEC W TAKIM WYPADKU MOWIC O
        DUBLOWANIU watku – skoro czytelnicy nie DUBLUJA SIE w zadnym razie???

2. CO to znaczy TEN SAM watek???

a. jesli chodzi o tytul postu – to odpada – tylul jest zmienany w zaleznosci
        od miesiaca, postulat ‘taki sam’ nie zostaje utrzymany.
        b. czy TEN SAM dotyczyc ma tresci watku???
        - jesli tak to czy chodzi o ‘identycznosc’ na zasadzie ‘kropka w kropke’??? –
        jesli TAK – to najmniejsza zmiana dokonana w tekscie – dodanie rozwijajacego
        watek zdania chocby, czy kolejnego akapitu poszerzajacego tresc AUTOMATYCZNIE
        WYKLUCZA uznanie watku za ‘taki sam’
        - jeli chodzi o ‘TEN SAM’ w rozuminiu kontekstu, znaczenia tresci – postulat
        identycznosci nie jest mozliwym do utrzymania tym bardziej – w przeciwnym
        wypadku wiekszosc postow umieszczanych na forum musialaby zostac automatycznie
        usuwana ze wzgledu na ‘odgorne’ ich do jakies ‘ogolniejszej ‘grupy
        wypowiedzi, np.
        dotyczacych korupcji, łamania prawa itp – znakiem tym, kazdy kolejny tekst
        poruszajacy wymienione tematy, jako,ze tresciowo odnoszacy sie do tego samego
        powinien zostac usuniety

Jak wiec dalej wytlumaczyc skasowanie watku?- zasade 'byl i bedzie kasowany'
        juz znamy - tylko ciagle brak wyjasnien (...)
        - ja mam na to okreslenie - na razie ‘delikatnie’ nazwe to ‘cenzura
        selektywna’ – choc wiekszosc piszacych tu WIE DOKLADNIE o co mi chodzi.

Kamila

• camrut _dyskusje nad watkiem 'widmo' - brawo cenzorzy!!! 02.02.04, 14:10
      Jak dla mnie re- we - la - cja!

Chcieliscie miec cenzure, zeby zamknac usta tym co maja cos do powiedzenia? -
      zeby nie dopuscic do glosu??? - uznaliscie, ze najlepszym narzedziem obrony
      przed niechcianymi tematami, ktore najchetniej wymazalibyscie z pamieci beda,
      jakze 'tepe' 'nozyce' smile)

- no to macie dyskusje nad 'nieistniejacym watkiem' - w ktorym i tak wszyscy
      wiedza o co chodzi smile) - nigdy nie przysluzyliscie sie pewnie tak
      do 'powolania' do zycia 'krzysiowego' watku jak teraz - brawo smile)

A pomyslec, ze watek i tak juz byl ocenzurowany i nikt kto nie chcial -
      wchodzic w niego nie musial - w tytule nie zamieszczono zadnych obrazliwych
      zwrotow ani w samym tekscie smile))

Czego sie wiec wystraszyliscie???
      Samych siebie? - ze nie powstrzymacie sie - od 'zgwalcenia przez oczy' -
      znalezli sie jak widac tutaj i tacy, zwolennicy cenzury, co uzali, ze to
      mozliwe smile
      .....

Raz jeszcze odniose sie do tych, co to kilku postaci w glowie pomiescic nie
      moga - coz(...) co jakos dziwnie idzie w parze z kretyznizmem - utozsamianie
      mnie z Krzysiem jest pomylka.

Ale wiecie co - tym, co to widac inaczej nie moga - wcale sie nie dziwie -
      zeby zrozumiec przyjazn, trzeba moc sie do czegos odniesc - wam
      najwidoczeniej 'odniesienia' zabraklo smile)
      - a juz calkowicie rozbrajajace jest, ze dla tak nawiedzonych 'krzysiowa'
      fobia wystarczy jeden znak graficzny, by 'zadrzeli w posadach'

no to ode mnie macie na 'dzien dobry' az dwa!

surprised)

pozdrawiam!
      K smile

• hymen Przeszkadzają mi nożyczki, zwłaszcza tępe / NT 02.02.04, 15:28

• camrut ______Wybiorczosc tepych nozyc____________________ 02.02.04, 15:55
      Ze względów praktycznych regulamin poczty Onet.pl przyjął tzw. „standardową”
      definicję spamu zaproponowaną przez Mail Abuse Prevention System (MAPS) i
      przełożoną przez Łukasza Kozickiego (nospam-pl.net/standard.php):

2001-10-23

1. treść i kontekst wiadomości są niezależne od tożsamości odbiorcy, ponieważ
      ta sama treść może być skierowana do wielu innych potencjalnych odbiorców,

2. jej odbiorca nie wyraził uprzednio możliwej do weryfikacji, zamierzonej,
      wyraźnej i zawsze odwoływalnej zgody na otrzymywanie tej wiadomości,

3. treść wiadomości daje odbiorcy podstawę do przypuszczeń, że nadawca wskutek
      jej wysłania może odnieść korzyści nieproporcjonalne w stosunku do korzyści
      odbiorcy wynikających z jej odebrania.

Kryteria (1), (2) i (3) muszą występować łącznie.
      antyspam.onet.pl/1661,1134182,dzial.html
      .......
      w obliczu podobnych – KAZDA informacja na forum moze byc uznana za SPAM

1. trudno mowic o tozszamosci ‘forumowego odbiorcy’ – niby co to ma byc
      (?)
      - SENSEM umieszczania wiadomosci na forum JEST KIEROWANIE JEJ DO WIELU
      POTENCJALNYCH ODBIORCOW – a nie ograniczanie do indywidualnego, odbioru.

2. odbiorca foprumowy nie wyraza uprzednio zgody na zamieszczenie
      wiadomosci na forum.- jakze mialaby ta zgoda wygladac - zgoda
      wielotozsamosciowego podmiotu???- patrz punkt 1
      3. calkowity brak mozliwosci potencjalnej weryfikacji kosztow i strat
      wynikajacej z ewentualnego opublikowania watku na forum pozostaje
      wartoscia ‘ulotna’
      smile)) – mimo niewatpliwej satysfakcji jaka osiagaja amatorzy zgwalcenia
      przez ‘oczy’.

ponadto, kryteria wyzej wymienione a wchodzace w sklad definicji SPAM – musza
      wystepowac LACZNIE

..........

Czy ktos ma jeszcze jakies watpliwosci
      skad bierze sie wiec WYBIORCZOSC TEPYCH NOZYC?!

K.

• Gość: Śmiewca Ale reklamę zrobili kol. K. tą CENZURĄ ! IP: *.acn.waw.pl 02.02.04, 17:06
        Jak zwykle głupota nadgorliwców. i na szczęście...
        PS. Dostali klucze do f.warszawskiego i oczywiście ciach całą zawartość... we
        Breslawiu ciągle wisisz... ale zdobędą i ten klucz, bowiem ... jak napisał WIL -
        "wielka jest siła idei na którą przyszedł czas". Wisiało to mnie w sraczyku na
        wprost sedesu w mrocznych czasach komuny.
        One też mają ideje...
      • Gość: Łukasz Kozicki Re: ______Wybiorczosc tepych nozyc_______________ IP: *.gdynia.mm.pl 02.02.04, 18:24
        > Ze względów praktycznych regulamin poczty Onet.pl przyjął tzw. „standardową”
        > definicję spamu zaproponowaną przez Mail Abuse Prevention System (MAPS) i
        > przełożoną przez Łukasza Kozickiego (nospam-pl.net/standard.php):
        > (....)
        > Czy ktos ma jeszcze jakies watpliwosci
        > skad bierze sie wiec WYBIORCZOSC TEPYCH NOZYC?!
        >
        > K.

Drogi Anonimie K.,
        1) Zapomniałes zacytować istotny fragment poprzedającego opisu "Są jednak
        definicje dominujące, które zostały sprawdzone w codziennej praktyce
        rozpoznawania i radzenia sobie z niechcianą _pocztą_" (podkr. moje). Podana
        wyżej definicja odnosi sie do spamu mailowego, czyli komunikacji w relacji
        jeden-do-jednego. Tak też jest wyłącznie - o ile wiem - stosowana przez Onet.pl
        - tylko do poczty.
        2) Komunikacja typu jeden-do-wielu (grupy dyskusyjne itp) rządzi się nieco
        innymi prawami. Jeśli chcesz, skonsultuj je u lepszego źródła - np. w regulamie
        forum forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1617503.html , lub netykiecie
        www.serwisant.pl/pliki_rozne/netetykieta.asp .
        3) Każde forum to jeszcze inna historia. Każde forum ma swojego właściciela,
        który może stosować własne zasady porządkowe, może też cenzurowac wypowiedzi jak
        mu się żywnie podoba.
        4) Nie jestem w żaden sposób związany ani z portalem onet.pl , ani z gazeta.pl -
        w tym wątku wypowiadam się tylko dlatego, że zostałem przywołany z nazwiska.

Pozdrawiam,
        • camrut Re: ______Wybiorczosc tepych nozyc_______________ 02.02.04, 19:02
          Drogi Anonimie K.,
          1) Zapomniałes zacytować istotny fragment poprzedającego opisu "Są jednak
          definicje dominujące, które zostały sprawdzone w codziennej praktyce
          rozpoznawania i radzenia sobie z niechcianą _pocztą_" (podkr. moje). Podana
          wyżej definicja odnosi sie do spamu mailowego, czyli komunikacji w relacji
          jeden-do-jednego. Tak też jest wyłącznie - o ile wiem - stosowana przez Onet.pl
          - tylko do poczty.
          ......
          Drogi Lukaszu Kozickismile
          Niczego nie zapomnialam.
          toz przeciez wyzej w jednej z moich wypowiedzi zapytuje o definicje – jak i
          zrodlowe odniesienie do nich i wyjnikajace z definicji reguly stosowane przy
          identyfikacji wypowiedzi za SPAM na forum GW przez obecnych CENZOROW

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=10496920&a=10511367
          W umieszczonym przeze mnie fragmencie – widnieje przeciez jasno odniesienie do
          SPAMU mailowego (czyli pocztowego smile) a taze do zaznaczenia, ze chodzi tu o
          regulamin onetu z dodatkowym odniesieniem do standardowego odnosnika MAPS a
          takze uwzglednieniem przyczyn praktycznych ( z czego jednoznaczenie wynika, ze
          chodzi tu przeciez o rozwiazania uznane przez ONET z wielu wzgledow dla niego
          najlepsze, co w zadnym razie nie musi oznaczac – najlepsze dla wszystkich) –
          posluzylam sie tym jedynie jako przykladowym rozumieniem SPAM’u – w sposob
          jaki jest on rozpoznawalny i rozumiany przez wiekszosc osob korzystajacych z
          internetu.
          Nic tu wiec nie ‘umknelo’:

)Ze względów praktycznych regulamin poczty Onet.pl przyjął tzw. „standardową”
          )definicję spamu zaproponowaną przez Mail Abuse Prevention System (MAPS) i
          )przełożoną przez Łukasza Kozickiego
          ......
          2) Komunikacja typu jeden-do-wielu (grupy dyskusyjne itp) rządzi się nieco
          innymi prawami. Jeśli chcesz, skonsultuj je u lepszego źródła - np. w regulamie
          forum forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1617503.html , lub netykiecie
          www.serwisant.pl/pliki_rozne/netetykieta.asp .

.....
          dziekuje serdecznie za podane linki surprised)
          niestety netykieta nie rozwiazuje tego problemu i watku o ktorego skasowanie
          toczy sie tutaj ‘boj’.W gre wchodzi bowiem zbytnia arbitralnosc w
          uzywaniu 'nozyc' przez cenzorow.

CENZORZY od kilku dni racza nas uzasadnieniami tego i owego swojego poczynania
          na forum – jednakze w sposob wybiorczy i....z niepokojaca systematycznoscia
          pietnujac jednoczesnie NIEKTORYCH li tylko forumowiczow – stad tez reakcja
          forumowiczow w postaci zalozonego watku gl. z zapytaniem.

3) Każde forum to jeszcze inna historia. Każde forum ma swojego właściciela,
          który może stosować własne zasady porządkowe, może też cenzurowac wypowiedzi
          jak
          mu się żywnie podoba.
          .........
          jednakze jakies reguly obowiazuja, prawda?
          Wiec skoro tutaj ich brak, rzecz idzie o wypracowanie tych najbardziej
          znosnych dla wszystkich w sensie najlepszych z mozliwych.
          .........

4) Nie jestem w żaden sposób związany ani z portalem onet.pl , ani z
          gazeta.pl -
          w tym wątku wypowiadam się tylko dlatego, że zostałem przywołany z nazwiska.
          ...........

wow
          niniejszym w odpowiedzi na
          tak szybka reakcje czuje sie zobowiazana smile

Kamila
    • institoris1 Re: Czy przeszkadza Wam comiesięczny watek Krzysi 02.02.04, 17:34
      a co to ma w ogole oznaczac, ze mi przszkadza? Tak stawiajac sprawe moglbym
      rownie dobrze odpowiedziec, ze przeszkadzaja mi wszystkie posty gloszace
      poglady niezgodne z moimi.
      Krzysio ma prawo publikowac sobie co mu pasuje i nic mi do tego. Moge sie
      ewentualnie zgodzic/niezgodzic z trescia albo olac.
      i.
      • kkkaczory_piss_brothers Re: Czy przeszkadza Wam comiesięczny watek Krzysi 02.02.04, 19:17
        Fakt, ze powyzsze zdanie moze byc odczytywane niejednoznacznie(w zaleznosci od
        interpretacji slowa "przeszkada"), jednakze kontekst osadzenia tego slowa jest
        jednoznacznywink

Znaczenie slowa "przeszkadza" naswietlic moze ot chocby zdanie:
        "Czy nie ma miejsca na tak postawione zagadnienia?"

Nie wspominajac juz o fizycznych zabiegach cenzorskich;0[

j.
    • ada08 Mnie - nie przeszkadza. 02.02.04, 17:56
      Odkąd tutaj , na FA, jestem , zawsze na początku miesiąca
      pojawia się słynny wątek krzysia52.
      Emocji nie wzbudza, jak sądzę, ani u autora ani u admina, że nie
      wspomnę o czytelnikach.

Zaczyna się nowy miesiąc, krzyś rutynowo zawiesza swój
      ulubiony wątek, admin go leniwie wycina, krzyś z miną
      cokolwiek znudzoną, zawiesza go ponownie, admin, poziewując,
      strąca ... i tak dalej ...

Mnie ten ping-pong nie przeszkadza.
      Przeczytałam wątek raz, więcej nie będę, bo po co , skoro
      jak sądzę, zrozumiałam go za pierwszym razem.
      Obecnie ten wątek jest dla mnie czymś, co przypomina mi
      o upływie czasu. Widzę wątek i myślę z odrobiną melancholii:
      - No i znowu minął miesiąc... Jak ten czas leci, jak ten czas leci.... smile

Oczywiście wycinanie jest wycinaniem. Nie widzę specjalnego
      powodu do wycinania tego wątku. Ale przecież wiadomo, że z
      początkiem miesiąca wątek powróci na FA, zostanie wycięty,
      powróci, zostanie wycięty ... itd
      W sumie: rutyna. Nuda nieszkodliwa , panie.
      a.

PS Pisząc o nudzie nie mam na myśli tego, ze tekst krzysia jest nudny,
      bo uważam, że nie jest. Procedura wycinania jest nudna przez swoją
      powtarzalność i przewidywalność.
      a.
      • andrzejg Re: Mnie - nie przeszkadza. 02.02.04, 18:17
        ada08 napisała:

> Oczywiście wycinanie jest wycinaniem. Nie widzę specjalnego
        > powodu do wycinania tego wątku. Ale przecież wiadomo, że z
        > początkiem miesiąca wątek powróci na FA, zostanie wycięty,
        > powróci, zostanie wycięty ... itd
        > W sumie: rutyna. Nuda nieszkodliwa , panie.
        > a.

A jak się nie pojawi ,to będzie oznaczało ,ze Krzysiowi coś się stało
        Moze o to chodzi?

Mi osobiście nic na forum nie przeszkadza.Jak mi się nie pooba to olewam.

A.

• maas Re: Mnie - nie przeszkadza. 02.02.04, 18:45
        ada08 napisała:

> Zaczyna się nowy miesiąc, krzyś rutynowo zawiesza swój
        > ulubiony wątek, admin go leniwie wycina, krzyś z miną
        > cokolwiek znudzoną, zawiesza go ponownie, admin, poziewując,
        > strąca ... i tak dalej ...

ROTFL smile

Pozdrawiam,

Maas
      • miriamfirst_ Re: Mnie - nie przeszkadza. 02.02.04, 19:07

smile))))

serdecznosci Ado!

Miriam
      • Gość: Perła kręcisz Ado IP: *.blue-net.com.pl 02.02.04, 20:14
        Ado, od pewnego czasu widać postępującą pauperyzację w Twoim pisaniu na forum
        tym. Do tego kręcisz strasznie. Piszesz, że przeczytałaś wątek tylko raz, a
        potem dodajesz, iż nie jest nudny. Jak coś nie jest nudnego to czyta się wiele
        razy. To tak jak z obrazem ściennym jest. Kupujemy taki, którego widok nie
        znudzi nas przez najbliższe 10 lat. Tak samo kręciłeś z tą książką Remuszki.
        Raz niby zwróciłaś do księgarni, aby za chwilę napisać, iż podarowałaś
        znajomym. Ale to drobnostka jest.
        Napisałaś onegdaj, iż Krzys52 nie obraża krzyża. W wersji ocenzurowanej gówno
        wykropkowane jest. Kiedyś Krzys52 nie kropkował tego. I to była ta wersja
        nieocenzurowana. Krzys pisze, że to jest - "Symbol kłamców, klerykałów,
        złodziei, obłudników, malwersantów, manipulantów, szubrawców, wydrwigroszy,
        oszustów i pedofilii - skorumpowanych i korumpujących. Symbol moralnego szamba,
        oraz moralnego skurwienia obywateli."
        Może i to ciekawe jest, z tym, że Ado, pociąg do ostrych sosów oznaką
        nietęgiego zdrowia jest. Zważ, iż ten symbol wielu Twoich Przyjaciół uznaje
        jako wartość wielką. Również Przyjaciół wirtualnych. Czyżbyś ich też miała za
        skurwieli i złodziei? Bo logika tak wskazuje. Zobacz Ado, każdy kto nosił
        uniform esesmana większym lub mniejszym skurwysynem był. Dlatego też wniosek
        prosty jest. Każdy kto uznaje Krzyż za swój symbol, dla Ciebie skurwielem jest.
        I złodziejem. Tudzież pedofilem. Wy kobiety macie problem z logicznym myślenie,
        dlatego zapytaj faceta jakiegoś. Potwierdzi wnioski moje.
        Kreujesz Ado Krzysia52 na osobnika nr 1 na forum tym. Mocno się w to
        angażujesz. W promocję znaczy się. Krzys tu, Krzys tam, o Krzysiu, z Krzysiem.
        To nudne Ado właśnie jest. Piszesz długie elaboraty na jego temat. Bronisz
        niczym lwica. Czyżby Krzys misją zaraził Cię jakową?
        Zresztą, może to nawet dobrze, że tak jest. Zawsze to lepsze niż pisanie
        tekstów o braku szacunku do Rodziców swoich.

ukłony

Perła
        • Gość: Blong nie kumasz perla IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 20:28
          czy krzyz na plaszczach krzyzakow byl ten sam co krzyz w rekach inkwizytora i
          byl tym samym czym niemiecki waleczny krzyz a to wszystko bylo tym samym co
          krzyz w kosciele ?
          • Gość: Perła widzisz Blong... IP: *.blue-net.com.pl 02.02.04, 20:30
            stanowisz zbyt niski poziom intelektualny abym z tobą dyskutował.

Perła
            • Gość: Blong wiesz perla IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 20:33
              watkiem wyzej udowadniasz ze nie zbyt niski ale zbyt wysoki

ale dla prostaczkow bedzie krolewstwo boze, wiec mozesz sie radowac
        • ada08 Re: kręcisz Ado 02.02.04, 21:19
          E tam, Perło, opowiadasz byle co smile
          Nigdzie nie napisałam, że książkę p.Remuszko zwróciłam do księgarni.
          Nie mogłam tak napisać, bo jej nie zwróciłam do księgarni, tylko
          oddałam. Oddałam komuś. Nie do księgarni. Nieuważnie czytasz, Perło.
          Nawet nie przyszłoby mi do głowy, zeby ją oddawać do księgarni.
          I nawet nie znam takiej księgarni, która przyjmuje z powrotem przeczytane
          książki.

Reszta Twojego wywodu ma taką samą wartość, jak powyższa.

Sam tu napisałeś elaborat na temat krzysia, a mnie wmawiasz, że
          ja go tu na jakiś numer 1 kreuję. Już Cie nawet nie pytam, gdzie i
          kiedy napisałam na temat krzysia elaborat dłuższy od Twojego tutaj.

Watek krzysia, owszem, przeczytałam raz , ale uważnie. I w moim
          przekonaniu nie obraża on krzyża. Ani tego drewnianego krzyżyka, który
          wisi u mnie nad drzwiami do kuchni, ani tego krzyżyka, który
          dostałam od matki i noszę na szyi. Jego wątek jest o czymś innym.
          Ale żeby to zrozumieć trzeba go przeczytać uważnie, jeden raz i
          wystarczy. Zreszta krzyś wielokrotnie , w róznych miejscach to
          wyjaśniał. Ale ja tutaj nie będę uprawiała egzegezy tego wątku.

''Wy kobiety macie problem z logicznym myśleniem ...'' - piszesz.
          A Ty, Perło, tak mi się nieodparcie nasuwa, chyba masz jakiś
          problem z kobietami.

I jeszcze to ostatnie zdanie z Twojego posta:

''Zawsze to lepsze niż pisanie
          tekstów o braku szacunku do Rodziców swoich''

To do mnie ? O moim pisaniu o Rodzicach moich ?
          Chyba zgłupiałeś , Perło, w swoim zapale umoralniania mnie.
          a.
          • Gość: Perła Re: kręcisz Ado IP: *.blue-net.com.pl 02.02.04, 21:54
            ada08 napisała:

> Jego wątek jest o czymś innym.

ach tak... a o czym jest? Uszczęśliw mnie Ado wywodem swoim na temat ten. I nie
            wymawiaj się. Chyba, że piszesz coś bo piszesz.

> Ale żeby to zrozumieć trzeba go przeczytać uważnie, jeden raz i
            > wystarczy.

Patrz jakie to matoły są na forum tym. Perła, Sceptyk, Borsuk i wielu, wielu
            innych. Nie rozumieją Krzysia52 półinteligenci...
            Krzys52 zaczyna mi się jawić jako poeta niedoceniony, i tylko jedna Muza
            zrozumiała właściwie fekalia jego...

> A Ty, Perło, tak mi się nieodparcie nasuwa, chyba masz jakiś
            > problem z kobietami.

Twoje skojarzenia Ado, tylko Twoje są.

> To do mnie ?

do Ciebie

> O moim pisaniu o Rodzicach moich ?

dokładnie, napisałaś tekst na forum tym. Jeżeli takie rzeczy robisz w realu to
            tu Ado lepiej nie pisz o tym. Ty chciałaś się popisać a ja do dziś kaca po tym
            tekście mam. Niby nie moja sprawa, ale zawsze to przykro takie rzeczy czytać.
            Nie mówmy o tym więcej. Przyjmuję, że każdemu może zdarzyć się. Chociaż po tym
            tekście ja uraz jakiś mam.

> Chyba zgłupiałeś , Perło, w swoim zapale umoralniania mnie.

przestań Ado tak pisać. Trochę powagi przy takich sprawach. Chyba, że nadal nie
            rozumiesz wydźwięku tekstu Twojego. Ale dość o tym.

Perła
            • ada08 Perło. 02.02.04, 22:12
              Nie, nie ''uszczęśliwię'' Cię moim wywodem na temat
              wątku Krzysia52, napisałam to chyba wyraźnie, że nie będę
              tu uprawiała jego egzegezy.
              I po co tu mieszasz Sceptyka, Borsuka ''i wielu, wielu innych'' ?
              Rozmawiasz przecież ze mną w swoim tylko imieniu, jak sądzę.
              Na temat mojego tekstu o moich Rodzicach nie będzie, Perło,
              ''nie mówmy więcej o tym''. Poproszę o link do mojego tekstu,
              po którym do dzis kaca masz, jak piszesz.
              I nie dam Ci spokoju smile dopóki go nie podasz.
              a.
              • gini Re: Szkoda Ado 02.02.04, 22:17
                Chetnie bym poczytala jakie wartosci, literackie moralne itd...
                Niesie przeslanie pana/i K.
                Moze sprobuj , byc moze niedoceniamy geniuszu ,oswiec nas co tracimy nie
                czytajac watku pana/i K.
                • Gość: Krzys52 Nie strugaj Ksiezniczki na Grochu, Gini :O)) IP: *.proxy.aol.com 03.02.04, 02:46
                  n/t
              • Gość: Perła Ado IP: *.blue-net.com.pl 02.02.04, 22:41
                Ado, czy mamy tu uprawiać igrzyska w ku uciesze gawiedzi? Chyba nie chcesz
                tego. Linku z delikatności wrodzonej tu nie podam. A Ty wiesz o co mi chodzi
                przecież. Ty wiesz najlepiej kiedy pisałaś o rodzicach swoich na forum tym. I
                po co teraz ten popis "niewiedzy" Ado?
                Widzisz Ado, Tobie się wydaje, że Ty nic takiego złego nie napisałaś. Może i
                tak jest. Ale dla mnie to smutny opis rzeczywistości Twoich Rodziców był.
                Małostkowość Ado rodzi zawsze sytuacje przykre. W Twoim poście było o
                tolerancji, ale przecież tolerancja nie polega na widzeniu własnego nosa tylko.
                No i są jeszcze zasady jakieś. Elementarny szacunek dla Rodziców to jedna z
                tych głupich zasad na świecie tym. Co prawda, z Twojego opisu wynika, że
                Rodzice nic nie mieli do zachowań Twoich, ale wierz mi Ado, wierz mi, przykro
                było im strasznie. Robili dobrą minę do złej gry po prostu. I jako ludzie
                dobrze wychowani niechcieli Ci robić przykrości "zrzędzeniem". Dlatego w swoim
                egoiźmie wydaje Ci się, że wszystko ok jest. Czasami warto Ado zrobić coś przez
                5 minut na co nie mamy ochoty. Ot, tak, dla zasady właśnie. Zasady sprawienia
                komuś przyjemności, a szczególnie Rodzicom.
                Nasiąkłaś krzysiową ideologią Ado. Czyli ideologią sprawiania przykrości innym.

Perła
                • Gość: Perła a zresztą, masz link Ado IP: *.blue-net.com.pl 02.02.04, 23:23
                  tu Ado ten smutny opis o Twoich Rodzicach jest.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9968787&a=9974189
                  • gini Re: a zresztą, masz link Ado 02.02.04, 23:28
                    Gość portalu: Perła napisał(a):

> tu Ado ten smutny opis o Twoich Rodzicach jest.
                    >
                    > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9968787&a=9974189

A tu sie do czego perla czepiasz to ja juz nie wiem.Co Ci sie tu nie podobalo?A
                    juz o co z tymi rodzicami chodzi to w ogole nie mam pojecia.
                    • Gość: Perła Re: a zresztą, masz link Ado IP: *.blue-net.com.pl 02.02.04, 23:38
                      Ty gini zawsze problemy masz. Widzisz, istnieją sytuacje, że grupa powinna
                      razem grać. Najściślejszą grupą rodzina jest. Taki już układ jest, że w domu
                      rodzinnym to rodzice głową grupy są. Jeżeli przyjmują gościa przez 5 minut,
                      który do całej rodziny przychodzi, to cała rodzina powinna uszanować to. To
                      tylko 5 minut raz w roku gini jest. To nie moment na małostkowe demonstracje
                      właśnie.
                      Rodzice się pewnie uśmiechali (bo co mieli robić?) i mówili "ta dzisiejsza
                      młodzież".
                      Przykry opis to był. I smutny.

Perła
                  • ada08 Re: a zresztą, masz link Ado 03.02.04, 00:01
                    Perło.
                    Przeczytałam Twój poprzedni post i pomyślałam, że takim paternalistycznym
                    tonem to nawet mój ojciec do mnie nigdy nie przemawiał smile
                    A jednak dałeś mi do myślenia, och, nie jest to głównie skutek treści
                    Twojej do mnie (życzliwej, doceniam to) przemowy smile, tylko zaczęłam
                    zachodzić w głowę: co też ja takiego i kiedy o moich Rodzicach
                    napisałam ? Co takiego złego mogłam napisać, skoro ja o nich nawet
                    źle pomyśleć nie potrafię ?

Dzięki, ze przemogłeś wrodzoną delikatnośc i podałeś mi link, bo już
                    zaczynałam czuć się jak córka-potwór smile

Zatem o to Ci szło ... Ech, Perło,
                    nic nie wiesz o moich Rodzicach, skąd możesz wiedzieć co myśleli i
                    czuli ? Bardzo schematycznie oceniasz ludzi, pozwól sobie powiedzieć.
                    Ja się wychowałam w rodzinie religijnej, a jednak tolerancyjnej i to
                    nie jest żadna sprzeczność. W rodzinie, w której nie tylko szanuje
                    się Rodziców, ale i Rodzice, wyobraź sobie - szanują dzieci.
                    A mają ich moi Rodzice troje. Mój najstarszy brat - religijny jak
                    rodzice, drugi brat - kompletny ateista, ja - wierząca w Boga, ale słabo do
                    kościoła uczęszczająca smile Nigdy nie mieliśmy z tym problemów. Na pewno
                    jest to zasługa Rodziców, nie nasza. Bo nasi Rodzice już tacy są smile
                    Niepotrzebnie więc masz z ich powodu ''kaca'' smile, chociaż to miłe,
                    i dobrze o Tobie świadczy, ze tak się nimi przejąłeś smile

Pozdrawiam Cię
                    a.

PS A co do mojego egoizmu to masz rację smile
                    a.
                    • Gość: Perła Re: a zresztą, masz link Ado IP: *.blue-net.com.pl 03.02.04, 00:30
                      ada08 napisała:

> nic nie wiesz o moich Rodzicach, skąd możesz wiedzieć co myśleli i
                      > czuli ?

Ado, trochę wyobraźni to ja mam. Szczególnie przestrzennej smile

> Ja się wychowałam w rodzinie religijnej, a jednak tolerancyjnej i to
                      > nie jest żadna sprzeczność.

oczywiście, że to żadna sprzeczność jest. Z autopsji to znam.

> W rodzinie, w której nie tylko szanuje
                      > się Rodziców, ale i Rodzice, wyobraź sobie - szanują dzieci.

bardzo częsta sytuacja to jest.

> A mają ich moi Rodzice troje. Mój najstarszy brat - religijny jak
                      > rodzice, drugi brat - kompletny ateista, ja - wierząca w Boga, ale słabo do
                      > kościoła uczęszczająca smile Nigdy nie mieliśmy z tym problemów. Na pewno
                      > jest to zasługa Rodziców, nie nasza. Bo nasi Rodzice już tacy są smile

no, tu sprzeczność jest. Chyba nie będę prorokiem jak napiszę, że wszyscy
                      ochrzceni jesteście. Otóż podczas takich uroczystości rodzice składają
                      uroczystą przysięgę, że wychowają dziecko w religii katolickiej. Skoro tak, to
                      musieli zadbać o wasze katolickie wychowanie. Dlatego wasze demnstracje przy
                      księdzu musiały dla nich szczególnie przykre być. Jako dowód ich porażki
                      właśnie.

śpij dobrze Ado

Perła
                      • Gość: sinclair Katolicka obłuda Perły! IP: 5.2.* / *.cu.edu.tr 03.02.04, 03:39
                        Gość portalu: Perła napisał:

> Chyba nie będę prorokiem jak napiszę, że wszyscy
                        > ochrzceni jesteście. Otóż podczas takich uroczystości rodzice składają
                        > uroczystą przysięgę, że wychowają dziecko w religii katolickiej. Skoro tak,
                        > to musieli zadbać o wasze katolickie wychowanie. Dlatego wasze demnstracje
                        > przy księdzu musiały dla nich szczególnie przykre być. Jako dowód ich
                        > porażki właśnie.

A Ty byś pewnie chciał, żeby pokazywać fałszywą katolicką victorię, co?
                        "Hmmm, no taak... Co prawda jedno dziecko nam się wychowało na buddystę,
                        drugie na ateistę, a trzecie na animistę, ale jak ksiądz do domku przychodzi,
                        to każdemu do rączki różaniec i święty obrazek z Maryją. Niech chociaż
                        wyglądają na "dobrze wychowanych".
                        Jakie to KATOLICKIE! Byle fasadka była OK, reszta może śmierdzieć obłudą.
                        • e_rider Re: Katolicka obłuda Perły! 03.02.04, 11:47
                          Gość portalu: sinclair napisał(a):

> A Ty byś pewnie chciał, żeby pokazywać fałszywą katolicką victorię, co?
                          > "Hmmm, no taak... Co prawda jedno dziecko nam się wychowało na buddystę,
                          > drugie na ateistę, a trzecie na animistę, ale jak ksiądz do domku
                          > przychodzi, to każdemu do rączki różaniec i święty obrazek z Maryją. Niech
                          > chociaż wyglądają na "dobrze wychowanych".
                          > Jakie to KATOLICKIE! Byle fasadka była OK, reszta może śmierdzieć obłudą.

He, he, dobre! Wiesz, nie dziw sie Perle, że namawia ludzi niewierzących do
                          udawania wierzących. Nie czyni on nic innego,jak te jakieś 70% z tych 95%
                          katolików w Polsce, którzy tylko udają wierzących, ograniczając swe życie
                          religijne wyłącznie do zewnętrznych oznak - o właśnie: do kościoła pójść w
                          niedzielę, księdza dobrodzieja ugościć w domu, żeby mu na drzwiach stosowną
                          adnotację uczynił, do spowiedzi, jak pod prysznic, pomaszerować. To się liczy.
                          Potem już znów można z lubością hodować swoje małe nienawiści i prowadzić
                          jeszcze mniejsze wojenki z bliźnimi, których kiedyś tam, taki jeden nieżyciowy
                          idealista przykazywał kochać.
                          No, ale on nie był katolikiem, więc może nam naskoczyć. smile))

Pozdrawiam.
                      • ada08 Oj, Perło, Perło :-) 03.02.04, 07:32

>
                        > no, tu sprzeczność jest. Chyba nie będę prorokiem jak napiszę, że wszyscy
                        > ochrzceni jesteście. Otóż podczas takich uroczystości rodzice składają
                        > uroczystą przysięgę, że wychowają dziecko w religii katolickiej. Skoro tak,
                        to
                        > musieli zadbać o wasze katolickie wychowanie.

Ależ zadbali, zadbali smile

> Dlatego wasze demnstracje przy
                        > księdzu musiały dla nich szczególnie przykre być. Jako dowód ich porażki
                        > właśnie.

Rzecz w tym, Perło, że żadnej demonstracji nie było.
                        To była wspólna decyzja nasza.
                        Proponuję skończyć temat. Ty zapewne , w porywie empatii,
                        wyobrażasz sobie siebie na miejscu moich Rodziców, wczuwasz się
                        w ich sytuacje, ale całkowicie błędnie ją interpretujesz.

>
                        > śpij dobrze Ado
                        >

Raportuję, ze niezbyt dobrze spałam. Śnił mi się diabeł z przysłowia.
                        Wiesz, ten , co to ''przebrał się w ornat i ogonem na mszę dzwoni'' wink
                        Nie wiem skąd taki sen u mnie. Może Twoje życzenie ''śpij dobrze, Ado''
                        nie było zbyt szczere... hmmmm.
                        Mimo to pozdrawiam Cię wink
                        a.
                        • Gość: Perła Re: Oj, Perło, Perło :-) IP: *.blue-net.com.pl 03.02.04, 09:29
                          Ado, dawno chciałem skończyć temat, a to Tu taka uparta jesteś.
                          A diabeł niejedno oblicze ma. Jeżeli ubrał się w ornat i machał ogonem to to
                          pewno Krzys52 nawiedził Cię. Bo ja nie mam inklinacji do bycia ani diabłem ani
                          aniołem.
                          Nie wiem czy Wiesz, ale diabeł to kiedyś aniołem był. Mam nadzieją, że nie
                          czułaś podczas koszmarów sennych zapachu selderka właśnie.
                          A teraz znikam bo mam ważny dzień, super ważny. Hamletowki właściwie. Kurczę,
                          denerwuję się. Chyba pierwszy raz od lat. Nic to.

Perła
                          • ada08 Re: Oj, Perło, Perło :-) 03.02.04, 10:37

> A teraz znikam bo mam ważny dzień, super ważny. Hamletowki właściwie. Kurczę,
                            > denerwuję się. Chyba pierwszy raz od lat. Nic to.

No to życzę Ci, Perło, chociaż już zniknąłeś, żeby wszystko
                            dzisiaj poszło po Twojej myśli smile
                            I obiecuję , ze w przyszłości będę Cię unikała , skoro
                            jestem taka dokuczliwa smile
                            Pozdr.
                            a.

• andrzejg Jakież Ty masz prawo do pouczania innych 03.02.04, 07:47
                        Normalny człowiek najpierw zastanowi sie ,czy u niego z rodzina jest tak
                        jak należy,a i tak rzadko który rozpocznie swoją misję 'nawracania'
                        Jestes człowiekiem o szczególnym charakterze.

Zadałes już sobie to pytanie?
                        'Czy u mnie jest wszystko zgodnie z zasadami chrzescijańskimi?'

A.
                        • Gość: Perła Re: Jakież Ty masz prawo do pouczania innych IP: *.blue-net.com.pl 03.02.04, 09:16
                          a gdzie to ja niby kogokolwiek pouczam? To Twoja imaginacja tylko jest. Ja
                          nikomu nie mówią jak ma żyć, w przeciwieństwie do Ciebie i Twojego idola.
                          Odnoszę się tylko do napisanych tekstów, co istotą forum jest. I nigdy bym nie
                          posunął się do zadawania takich pytań jakie Ty zadajesz. Jesteś strasznie
                          fałszywy.

Perła
                      • jureek Re: Krzysiu, grzecznie podziękuj Perle 03.02.04, 08:58
                        Nikt nie udzielił ci tu takiego wsparcia w twojej antyreligijnej misji, jak
                        kolega Perła takimi tekstami, jak powyższy.
                        Jura
                        • Gość: Krzys52 Re: Krzysiu, grzecznie podziękuj Perle IP: *.proxy.aol.com 03.02.04, 15:09
                          Czy dlatego, ze powiedzial to czego inni katole nie powiedzieli, choc mysla to
                          samo?
                          • jureek Re: Krzysiu, grzecznie podziękuj Perle 04.02.04, 09:16

> Czy dlatego, ze powiedzial to czego inni katole nie powiedzieli, choc mysla
                            to
                            > samo?

A co Ty możesz wiedzieć, co inni ludzie myślą. Jasnowidz jaki, czy co?
                            Jura
            • Gość: Krzys52 Raz udalo Ci sie cos rozsadnego powiedziec, Perla IP: *.proxy.aol.com 03.02.04, 02:29
              "Patrz jakie to matoły są na forum tym. Perła, Sceptyk, Borsuk i wielu, wielu
              innych. Nie rozumieją Krzysia52 półinteligenci..."
              .
              Zgadzam sie z powyzszym w calej rozciaglosci, i gratuluje mozolnej pracy nad
              soba - ruszyles w koncu czacha, Perla surprised))
              Praktykuj, praktykuj a dojdziesz do perfekcji.
              .
              K.P.
        • kkkaczory_piss_brothers Czyz nie tacy przed nim bija poklony??? 03.02.04, 01:22
          selektywnosc/wybiorczosc informacji

"Symbol kłamców, klerykałów,
          złodziei, obłudników, malwersantów, manipulantów, szubrawców, wydrwigroszy,
          oszustów i pedofilii - skorumpowanych i korumpujących. Symbol moralnego
          szamba,
          oraz moralnego skurwienia obywateli."
      • Gość: Krzys52 To jest lekcja obowiazkowosci, Ado :O)) IP: *.proxy.aol.com 03.02.04, 02:42
        Czy widzialas kiedys amerykanska kreskowke z udzialem owczarka imieniem Sam
        (bodaj Bernardyn) oraz kojota o imieniu Ralph?
        .
        Jesli nie to skrotowo: Sam pilnuje owiec a Ralph usiluje dobrac sie do nich.
        Kazdy dzien obfituje w coraz to nowe pomysly Ralpha oraz zbiegi okolicznosci,
        zrzadzenia losu, dzieki ktorym Ralph nie moze odniesc sukcesu, choc bardzo
        czesto "jest juz w ogrodku...".
        Na koniec dnia bohaterowie zycza sobie "do jutra", zgodnie lapia
        swoje 'lunchboxy' i udaja sie do domow. Fajerant. surprised))
        .
        Kazdy ma swoje do zrobienia. Maas ma swoje i ja mam. A publika - to przeciez
        jej rola - emocjonuje sie kreskowka. smile))
        .
        Serdecznie Pozdrawiam
        K.
    • Gość: Blong czy to naprawde obraza IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 18:04
      uczucia religijne ?

-------------------------------

.......Najmilsi
      .....Najnowszym oraz mniej gramotnym uczestnikom, wyjaśniam, że chodzi o
      zdejmowanie tego [G***a] ze ściany sejmowej, oraz ze ścian innych budynków
      publicznych. O zdejmowanie politycznego symbolu aktualnie panującej ideologii
      państwowej.

....Tego samego który ukradkiem zawiesiły namasowane przez kler spryciule od
      TKM – to symbol ich wartości. Symbol kłamców, klerykałów, złodziei,
      obludnikow, malwersantów, manipulantów, szubrawców, wydrwigroszy, oszustów i
      pedofili - skorumpowanych i korumpujących... Symbol moralnego szamba, oraz
      moralnego skurwienia obywateli. Powieszony ukradkiem w miejscu poprzedniego
      ideologicznego [G***a] państwowego – sierpów i młotów.

....Dla dopełnienia, zdejmowanie tego [G***a] ze ściany jest tu jedynie
      metaforą. W moich apelach chodzi bowiem o znacznie więcej: o wyprowadzenie
      religii z państwa i prawa, oraz kieszeni podatnika. Zwłaszcza tego podatnika
      który nie życzy sobie narzuconego mu obowiązku utrzymywania Kościoła
      katolickiego. Przy czym idzie tu jeszcze o wyeliminowanie istotnego źródła
      korupcji, które kreował związek państwa z religią – o zlikwidowanie
      pasożytniczego państwa w państwie. O pozbycie się stojącej ponad prawem
      świętej krowy. A więc o rzeczywistą realizację demokracji, ze szczególnym
      uwzględnieniem jej zasady egalitaryzmu. Takze ona została (w Polsce)
      podkopana związkiem państwa z religią.
      ..
      ....Właśnie rozpoczął się Luty, zbliża się wejscie do UE, oraz (na dniach)
      moje urodziny surprised))
      czyli trafia się wyśmienita wręcz okazja do zdjęcia tego [G***a] ze ściany.
      By następne pokolenia młodzieży nie zaczęły rozpoznawać w symbolu ideologii
      państwowej kolejnego systemowego [G***a], symbolizującego (tym razem) władzę
      złodziejskiej większości, okradającej mniejszość - na finansowanie potrzeb
      własnej (większościowej) religii.
      ..
      ....Zdjąć to [G***o] ze ściany!
      ..
      Nie godzi sie edukowac kolejnego rocznika w tym paskudnym systemie wartości.
      Ponadto do Wspólnoty Europejskiej nie przystoi wchodzić pod symbolem
      uświęcającym okradanie jednych obywateli przez innych obywateli.
      ..
      K.P.

----------------------------

ja w tym watku nie zauwazylem oznaczenia g....m kazdego krzyza ale tylko krzyza
      wiszacego w budynkach publicznych - moze mi ktos pokaze w ktorym miejscu tego
      stalego watku krzys g....m oznacza kazdy krzyz czy chrzescijanstwo
      a jesli instytucje panstwowe w kims wzbudzaja uczucia religijne to chyba jednak
      ten ktos powinien sie zastanowic czy moze krzys nie ma racji smile

• gini Re: czy to naprawde obraza 02.02.04, 22:34
        Blongu , gdyby debil chcial dyskutowac, to po prostu napisal by krotko.
        Czy uwazacie, ze powieszenie krzyza, w sejmie w dodatku ukradkiem jest w
        porzadku?Bo moim zdaniem nie jest, w konstytucji jest zapis o rozdziale
        kosciola od panstwa i jedno z drugim sie kloci.
        Wszystko na ten temat Blongu ale grafoman pisze specjalnie po to by obrazac.
        Nie ma innych krzyzy, i dla jednych krzyz w sejmie jest ok dla drugich nie.
        Co bys nie mowil dla milionow ludzi ten krzyz stanowi symbol ich wiary , i
        nazywanie go gownem jest po prostu prymitywnym chamstwem.Debil najpierw
        prowokuje ludzi a potem placze, ze go ignoruja, ze go obrazaja, i robi z siebie
        meczennika.
        Nawet od Urbana go pognali jak sie poszedl poskarzyc na cenzure w GW a jeszcze
        wysmiali.Chociaz to pismo jest antyklerykalne podobno.
        Cenzury nie popieram co nie znaczy, ze lubie jak mi skacze przed oczami to samo
        g... na okraglo.
        A nawet wygasic tego nie mozesz bo sie kretyn nie loguje, nawet jak mu nie
        kasowali to tez sobie podbijal.
        • Gość: Blong Re: czy to naprawde obraza IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 01:19
          aniu, jesli ktos wbije sobie krzyz naprz. do gromady gnoju to dla mnie to nie
          bedzie symbol religijny
          wszystko zalezy od miejsca w ktorym sie cos znajduje
          • gini Re: czy to naprawde obraza 03.02.04, 07:34
            Gość portalu: Blong napisał(a):

> aniu, jesli ktos wbije sobie krzyz naprz. do gromady gnoju to dla mnie to nie
            > bedzie symbol religijny
            > wszystko zalezy od miejsca w ktorym sie cos znajduje

Blongu w koncu k 52 nie pisze o "jakims tam sobie krzyzu' tylko caly czas pisze
            o SYMBOLU RELIGIJNYM , ktory proponuje usunac z miejsc publicznych, wiec nie
            odkrecaj kota ogonem.
            Biblia w sadzie, na ktora sie przysiega nie staje sie ksiega prawnicza, przz
            sam fakt, ze umieszcza sie ja w sadzie, a jest wlasnie takum symbolem
            religijnym.
            K 52 ma jeszcze pretensje ze " oni nie chca wysluchac moich racji" a ilez mozna
            sluchac tego samego na okraglo podlanego w grafomansko gownianym sosie" ?
            Powtarzam nie chodzi tez o to co on pisze, bo nie raz dyskutowalam na temat
            preambuly czy innych ale dyskutowalam a nie obrazalam nie prowokowalam.
    • Gość: Piotr Nie, sa bardzo interesujace i pouczajace IP: *.client.comcast.net 02.02.04, 18:07
    • abstrakt2003 Re: Czy przeszkadza Wam comiesięczny watek Krzysi 02.02.04, 20:39
      Nie, nie przeszkadza!
      Wywołuje tylko obrzydzenie!
    • Gość: doku Nic a nic. Naprawdę nasz miły cenzor bawi się ... IP: *.chello.pl 02.02.04, 22:38
      ... w inkwizytora? Usunęli wątek Krzysia? Bez tego wątku to juz nie będzie to
      samo forum.

Nie mówiąc już o tym, że czarny scenariusz dla Polski staje się coraz bardziej
      prawdopodobny, skoro nawet GW ugięła się pod naciskami czarnych.

Pamiętam jak kiedyś oburzyłem się, gdy GW postanowiła być tubą czarnej
      propagandy i obok zwykłych newsów zaczęła zamieszczać newsy kościelne. Nikt
      mnie wtedy nie poparł.

I widzicie co się stało. To się posuwa coraz dalej i dalej.
      • Gość: doku Ale, z drugiej strony, spam to spam, a zasad gry.. IP: *.chello.pl 02.02.04, 22:45
        ... należy przestrzegać. Krzyś powinien zrezygnować ze spamu i pisać o tym
        tylko tutaj, bo to forum jest najlepsze
        • gini Re: Ale, z drugiej strony, spam to spam, a zasad 02.02.04, 22:48
          Gość portalu: doku napisał(a):

> ... należy przestrzegać. Krzyś powinien zrezygnować ze spamu i pisać o tym
          > tylko tutaj, bo to forum jest najlepsze

I powinien sie zalogowac koniecznie , moglabym sobie wygasic jego login i nie
          skakalo by mi to g... przed oczami.
          • kretyn52 [...] 03.02.04, 00:12
          • kretyn52 Kretynie52 03.02.04, 00:54
            gini napisała:

> I powinien sie zalogowac koniecznie , moglabym sobie wygasic jego login i
            nie
            > skakalo by mi to g... przed oczami.

Kretynie52
            Autor: maciekxx
            Data: 04.10.2002 04:24 zarchiwizowany
            -------------------------------------------------------------------------------
            stary lobuzie ublizasz kobiecie. zapominasz, ze to nie twoja zona, ktora
            traktujesz jak pomiotlo, zmylilo cie to samo imie.
            czy Ania zareaguje ,to jej sprawa , a jesli tak , nic ci wtedy nie pomoze,
            damski bokserze.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=3154247&a=3163882
          • Gość: doku To on jest Żydem? IP: *.chello.pl 03.02.04, 01:06
            gini napisała:

> I powinien sie zalogowac koniecznie , moglabym sobie wygasic jego login i nie
            > skakalo by mi to g... przed oczami.
          • Gość: Krzys52 To i wrazliwosc wzrokowa posiadasz, Ksiezniczko:?) IP: *.proxy.aol.com 03.02.04, 02:57
            n/t
          • Gość: Krzys52 Wczesno-chrzescijanskie pochodzenie Perly:O)) IP: *.proxy.aol.com 03.02.04, 03:11
            Jego przodkowie zamendzili moralizowaniem Rzymian. Ich lwy niewatpliwie
            zdechlyby (a cierpiac lapami zatykaly biedne uszy) z przerazliwej nudy.
            Rzymianie w akcie rozpaczy rzucili sie na kolana przed swymi ofiarami. Udalo im
            sie przeblagac chrzescijan obietnica zgody sie na wszystko, byle przestano ich
            katowac - tak jak teraz Perla Ade.
            .
            Straszny Perla byl. Bleeeee sad
            .
          • Gość: Krzys52 Ale jak to ladnie ze logujesz sie Ty, ksiezniczko IP: *.proxy.aol.com 03.02.04, 06:12
            na grochu. Dzieki temu moglem wygasic sobie Twoj login i nie musze czytac
            Twojego pyskowania.
            • gini Re: Ale jak to ladnie ze logujesz sie Ty, ksiezni 03.02.04, 07:54

> na grochu. Dzieki temu moglem wygasic sobie Twoj login i nie musze czytac
              > Twojego pyskowania.

Wiedz badz mily i zrob to samo.Proste prawda.
              • e_rider Zadziwiająca, kobieca logika Gini :)))) 03.02.04, 11:30
                Krzys52:
                Dzieki temu moglem wygasic sobie Twoj login i nie musze czytac Twojego
                pyskowania.

Gini:
                Wiedz badz mily i zrob to samo.Proste prawda.

Pytania:
                1. To znaczy - co on niby jeszcze ma zrobić????
                2. Co właściwie poetka miała na myśli????

smile))))
                • gini Re: Zadziwiająca, kobieca logika Gini :)))) 03.02.04, 13:12
                  e_rider napisał:

> Krzys52:
                  > Dzieki temu moglem wygasic sobie Twoj login i nie musze czytac Twojego
                  > pyskowania.
                  >
                  > Gini:
                  > Wiedz badz mily i zrob to samo.Proste prawda.
                  >
                  > ______________________________
                  >
                  > Pytania:
                  > 1. To znaczy - co on niby jeszcze ma zrobić????
                  > 2. Co właściwie poetka miała na myśli????
                  >
                  > smile))))

Zalogowac sie wtedy nie bede widziala jego watkow.Bo jest taka mozliwosc
                  wygasic czyjs nick, w moim forum, wtedy ci co nie chca czytac nie beda widzieli.
    • Gość: sinclair Mnie nie wadzi, bo nie czytam tych nudziarstw. IP: 5.2.* / *.cu.edu.tr 03.02.04, 02:54
      Ileż można czytać w kółko o tym samym. A zatem - niech sobie to, zawieszane co
      miesiąc na forum, g**no wisi - wirtualne jest, więc nie śmierdzi, a że nudne -
      omijam z daleka. smile))
    • Gość: Krzys52 Nie badz naiwny, Blong IP: *.proxy.aol.com 03.02.04, 03:47
      Powyzej zauwazyles:
      .
      "by krzys z pewnoscia nazwal te symbole gdyby wisialy one w miejscach
      publicznych panstw wyraznie deklarujacych oddzielenie religii od panstwa i
      neutralnosc swiatopogladowa
      moze ja bym nie uzyl tego samego terminu ale rozumial bym co ma na mysli i nie
      uogolnial bym"
      .
      Porzadny gosc musi byc z Ciebie skoro potrafisz byc tak naiwny. Oni doskonale
      wiedza dokladnie to samo co Ty. Szkopul w tym, ze oni nie akceptuja takiego
      oddzielenia religii od panstwa do jakiego nawoluje ja. Perla, Septyk, Borsuk,
      Bykk, Pollak, Gini, Jureek, ze wymienie bardziej prominentnych, to zwolennicy
      integryzmu oraz knota systemowego pomyslu Karola Wojtyly, znanego jako "trzecia
      droga", czyli panstwo krypto-wyznaniowe.
      Oni po prostu nie moga sobie pozwolic na przestanie strugania glupow.
      Dostrzezenie, ze chodzi mi o symbole ideologii panstwa wyznaniowego, w
      budynkach publicznych, o oddzielenie religii od panstwa oraz kieszeni
      podatnika, rownaloby sie dobrowolnemu odrzuceniu tej grubej rury, w ktorej
      upatruja srodek na wyciszenie mnie. To jest kontynuacja tej samej recepty ktora
      koscielni od bardzo dawna maja na krytykow kleru. Gdy taki pojawial sie tylko
      to od razu okazywalo sie, ze nienawidzi religii, kosciola, pana Jezusa,
      dziewiczej panienki, i co tylko - choc krytykowi chodzilo np. o zbyt wystawne
      zycie proboszcza i jego jednoczesna pazernosc. Tradycyjnie gruba rura zamykala
      geby pyskaczom.
      Oni po prostu nie potrafia inaczej, przy czym jednoczesnie sa zwolennikami
      integryzmu, a wiec tym bardziej po gruba rure beda siegac.
      .
      Grubej rury nie ma czym zastapic, Blong. Rezygnacja z niej oznacza dostrzezenie
      racji oponenta a ten przeciez racji miec nie moze. Nie po to nachapali sie dobr
      przeroznych oraz przywilejow by przyznawac i racje. A pamietasz o finansowaniu
      swiatowego katolicyzmu - kolejna wielka ambicja zidiocialego stauszka? Tak to
      wyglada, Blong: polski podatnik finansuje produkcje kleru, ktorego
      przeznaczeniem jest zasilic diecezje na calym swiecie. Panuje swiatowy
      niedostatek klechow katolickich. Gdyby nie polskie zrzuty Watykan musialby
      przystac na wyswiecanie kobiet. Zgroza.
      Czy taki "sluga bozy" ma zatem jakies motywacje by przyznac sie, iz rozumie o
      co chodzi? To jest banda, Blongu, a banda nie slucha czyichs racji, gdy
      dysponuje sila.
      .
      Pozdrawiam
      K.P.
      .
      PS....Wielokrotnie mowilem, ze nie mam nc do krzyzy na czyjejs szyi, w jego
      domu, w miejscach kultu, krzyzy przydroznych, cmentarnych, kapliczkowych...
      Kilka dni temu usilowalem dotrzec z tym samym do Perly.
      .
      To co wisi w Sejmie, oraz innych budynkach publicznych, to nie jest symbol
      chrzescijanstwa - jak ktorykolwiek z wyzej wymienionych. To jest idelologiczne
      gowno. O poprzednim mialem takie zdanie identyczne mam o aktualnym.
      To juz nie te czasy, kiedy niepokornych rzucano na kolana przed krzyzem
      krzyzaka.

• gini Re:Jeszcze jedno moze 03.02.04, 07:41
        To jest podobno forum dyskusyjne, jezeli ktos zaklada watek to w celu poddania
        czegos pod dyskusje, jezeli innych temat nie interesuje watek spada.
        K52 poddaje co miesiac ten sam temat,ktory nikogo nie interesuje, a wiec
        spamuje i tyle .
        Kazdy wlasciwie moze robic to samo, zalozyc watek zebrac pare opinii , watek
        spadnie i zalozyc za miesiac nowy.To juz Kagan byl lepszy bo swoje zlote mysli
        zamieszczal w jednym watku.
        • panidanka Re:Jeszcze jedno moze 03.02.04, 08:35
          gini napisała:

> To jest podobno forum dyskusyjne, jezeli ktos zaklada watek to w celu
          poddania
          > czegos pod dyskusje, jezeli innych temat nie interesuje watek spada.
          > K52 poddaje co miesiac ten sam temat,ktory nikogo nie interesuje, a wiec
          > spamuje i tyle .
          > Kazdy wlasciwie moze robic to samo, zalozyc watek zebrac pare opinii , watek
          > spadnie i zalozyc za miesiac nowy.To juz Kagan byl lepszy bo swoje zlote
          mysli
          > zamieszczal w jednym watku.

to jest FA czyli forum aktualności i każdy może pisać co akurat dla niego jest
          aktualne
          nie ma OBOWIĄZKU dyskusji, ale jest OBOWIĄZEK przestrzegania regulaminu
          ciebie gini też to dotyczy(przeczytaj swój wpis na temat twojej wizji flagi
          izraelskiej)
          zacznij nauki przestrzegania "czegoś tam" od siebie zanim przyjdzie ci pod
          palce pouczać innych

D.
          • gini Re:Jeszcze jedno moze bezczelna jestes 04.02.04, 13:33
            panidanka napisała:

> gini napisała:
            >
            > > To jest podobno forum dyskusyjne, jezeli ktos zaklada watek to w celu
            > poddania
            > > czegos pod dyskusje, jezeli innych temat nie interesuje watek spada.
            > > K52 poddaje co miesiac ten sam temat,ktory nikogo nie interesuje, a wiec
            > > spamuje i tyle .
            > > Kazdy wlasciwie moze robic to samo, zalozyc watek zebrac pare opinii , wat
            > ek
            > > spadnie i zalozyc za miesiac nowy.To juz Kagan byl lepszy bo swoje zlote
            > mysli
            > > zamieszczal w jednym watku.
            >
            > to jest FA czyli forum aktualności i każdy może pisać co akurat dla niego
            jest
            > aktualne

Powtarzanie tematu to jest spam, .Ty od dawna traktujesz to forum jako swoje
            prywatne, i zamieszczasz swoje aktualnosci, ale to twoja sprawa,za kazdym razem
            belkotasz co innego.

> nie ma OBOWIĄZKU dyskusji, ale jest OBOWIĄZEK przestrzegania regulaminu
            > ciebie gini też to dotyczy(przeczytaj swój wpis na temat twojej wizji flagi
            > izraelskiej)
            > zacznij nauki przestrzegania "czegoś tam" od siebie zanim przyjdzie ci pod
            > palce pouczać innych
            >
            Pieknie, pieknie, co ci sie nie podobalo w tym co napisalam?
            Tobie i k52 nie podoba sie krzyz w polskim sejmie a mnie sie nie podoba gwiazda
            na fladze izraelskiej.
            Ja przekraczam regulamin, juz sie burzysz, ale przy k52 sie nie burzysz tylko
            zachecasz.Nieczyn drugiemu co tobie niemile.
            > D.
      • panidanka Re: Nie badz naiwny 03.02.04, 07:43

> PS....Wielokrotnie mowilem, ze nie mam nc do krzyzy na czyjejs szyi, w jego
        > domu, w miejscach kultu, krzyzy przydroznych, cmentarnych, kapliczkowych...
        > Kilka dni temu usilowalem dotrzec z tym samym do Perly.
        > .
        > To co wisi w Sejmie, oraz innych budynkach publicznych, to nie jest symbol
        > chrzescijanstwa - jak ktorykolwiek z wyzej wymienionych. To jest
        idelologiczne
        > gowno. O poprzednim mialem takie zdanie identyczne mam o aktualnym.
        > To juz nie te czasy, kiedy niepokornych rzucano na kolana przed krzyzem
        > krzyzaka.
        >
        >
        >
        >

Krzysztofie

a znasz powiedzenie "jak grochem o ścianę"?
        lub
        "głos wołającego na pustyni"?

jak ktoś chce się taplać w g...nie, to tak jak u świni-daremny twój trud by jej
        tego oduczyć
        nawet jak jej pokażesz, że obok jest czyste źródełko do baraszkowania, to i tak
        świnia będzie powracać do swojego bajora-taka jest już natura świni

D.
    • jureek Re: nie przeszkadza 03.02.04, 09:13
      Wręcz przeciwnie. Pokazując prymitywizm przeciwników Kościoła wspiera wiarę.
      Jura
      • e_rider Re: nie przeszkadza 03.02.04, 12:03
        jureek napisał:

> Wręcz przeciwnie. Pokazując prymitywizm przeciwników Kościoła wspiera wiarę.

Wiarę w Kościół????
        To mi przypomina stary dowcip o Jasiu, który w szkole zadał następujące
        pytanie z dziedziny automatyki:

- Plosę pani, cy jak mój tata mówi do mamy: "ty k..wo", to cy ja jestem
        AUTOMATYCNIE - sk....syn???

Czy Ty też uważasz, że przeciwnik Kościoła, automatycznie jest przeciwnikiem
        Boga? A zatem, idąc tym tropem, sądzisz, że wielcy przeciwnicy Kościoła
        katolickiego: Luter, Kalwin, Hus i inni, im podobni, też są AUTOMATYCZNIE
        wrogami Pana Boga?
        • Gość: n0str0m0 Re: nie przeszkadza IP: 61.49.198.* 03.02.04, 12:48
          > Czy Ty też uważasz, że przeciwnik KościoŠŻa, automatycznie jest przeciwnikiem
          > Boga?

a masz jakies rewelacje na temat automatycznej krzysiowej bogobojnosci?
          podziel sie, ja nie jestem na biezaco...

nostromo
          • kkkaczory_piss_brothers Re: nie przeszkadza 03.02.04, 20:20
            Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):

> > Czy Ty też uważasz, że przeciwnik KościoŠŻa, automatycznie jest przeciwnik
            > iem
            > > Boga?
            >
            > a masz jakies rewelacje na temat automatycznej krzysiowej bogobojnosci?
            > podziel sie, ja nie jestem na biezaco...
            >
            > nostromo

kk automatyczna bogobojnosc stosuje od poczatku istnienia, owieczki niczym psy
            Pawlowa na sam dziwiek slowa krzyz maja sklonnosc padania na kolanka i slepego
            bezmyslnego wbicia wzroku w posadzke.........
            Krytyczne myslenie zostaje wylaczone i wszystkie slowka wgrywaja sie do
            umyslow niczym program wirusowy na twardy dysk.
            Ale.......

Czyzbys nie dostrzegl, ze Krzys podniosl sie i wyprostowal?

Wstan i idź.

"Psy szczekaja karawana jedzie dalej"

ale
        • jureek Re: nie przeszkadza 04.02.04, 08:50
          e_rider napisał:

> Czy Ty też uważasz, że przeciwnik Kościoła, automatycznie jest przeciwnikiem
          > Boga? A zatem, idąc tym tropem, sądzisz, że wielcy przeciwnicy Kościoła
          > katolickiego: Luter, Kalwin, Hus i inni, im podobni, też są AUTOMATYCZNIE
          > wrogami Pana Boga?

Nie, nie uważam tak. Wróg Kościoła nie musi być automatycznie wrogiem Pana Boga.
          Nie musi nie wyklucza tego, że nie może. I bardzo często wrogowie Kościoła są
          również wrogami religii. Krzysiu do takich właśnie należy. Przyznaje otwarcie,
          że jego celem jest odreligijnienie jak największej ilości młodych ludzi.
          Dlatego cieszy mnie, że pisze tak jak pisze (bluzgając, plując itd), bo w ten
          sposób celu tego nie osiągnie.
          Zauważyłem w Twojej odpowiedzi, że wiarę w Kościół przciwstawiasz wierze w
          Boga. A przecież jedno nie wyklucza drugiego.
          Jura
          • e_rider Re: nie przeszkadza 04.02.04, 12:54
            jureek napisał:

> ...bardzo często wrogowie Kościoła są
            > również wrogami religii. Krzysiu do takich właśnie należy. Przyznaje
            > otwarcie, że jego celem jest odreligijnienie jak największej ilości młodych
            > ludzi. Dlatego cieszy mnie, że pisze tak jak pisze (bluzgając, plując itd),
            > bo w ten sposób celu tego nie osiągnie.

Nie jestem fanem pisarstwa Krzysia52 na tym forum, ale, próbując zachować
            trzeźwy osąd rzeczy, moim zdaniem nie jest on wrogiem religii jako takiej
            (raczej ma do niej stosunek obojętny) na tomiast zaciekle, niemal z pianą na
            ustach walczy, per fas et nefas, z obecnością tejże religii w strukturach
            świeckiego, ze swej natury, państwa.
            O ile razi mnie forma jego wypowiedzi i nudzi monotonna powtarzalność, no,
            hmmm... powiedzmy, chwytów retorycznych, o tyle jego pobudki ideologiczne
            jestem w stanie zrozumieć (co nie znaczy: uznać za swoje).

> Zauważyłem w Twojej odpowiedzi, że wiarę w Kościół przciwstawiasz wierze w
            > Boga. A przecież jedno nie wyklucza drugiego.

Dla mnie, jako człowieka wierzącego, nie istnieje coś takiego jak "wiara w
            kościół". Kościół, jako instytucja stworzona przez, ułomnych ze swej istoty,
            ludzi - również musi być, ze swej istoty, ułomna, a jako taka - nie może być
            przedmiotem jakiegokolwiek kultu. Równie dobrze mógłby istnieć kult sejmu czy
            prokuratury. smile)
            To jedynie Bóg nie podlega krytyce, ale ów immunitet nie rozciąga się już na
            Kościół (łącznie z papieżem), który może (i powinien) być, dla swego dobra,
            krytykowany.

e_r
            • baba_w_oknie Re: nie przeszkadza 04.02.04, 13:24
              lubie pana sysia.
              • kretyn52 Re: nie przeszkadza 04.02.04, 18:31
                baba_w_oknie napisała:

> lubie pana sysia.

Raczej pana syfa .
            • jureek Re: nie przeszkadza 04.02.04, 19:36
              e_rider napisał:

> Nie jestem fanem pisarstwa Krzysia52 na tym forum, ale, próbując zachować
              > trzeźwy osąd rzeczy, moim zdaniem nie jest on wrogiem religii jako takiej
              > (raczej ma do niej stosunek obojętny)

Mam inne zdanie. O wrogości Krzysia wobec religii w ogóle (a nie tylko do
              konkordatu) świadczą jego posty, w których np. porównuje wiarę w Boga do wiary
              w krasnoludki. A także jego niewybredne "żarty", mające w zamierzeniu ranić
              uczucia ludzi wierzących.

> Dla mnie, jako człowieka wierzącego, nie istnieje coś takiego jak "wiara w
              > kościół". Kościół, jako instytucja stworzona przez, ułomnych ze swej istoty,
              > ludzi - również musi być, ze swej istoty, ułomna, a jako taka - nie może być
              > przedmiotem jakiegokolwiek kultu. Równie dobrze mógłby istnieć kult sejmu czy
              > prokuratury. smile)

Otóż wiara w Kościół na tym właśnie polega, że w Kościele widzi się nie tylko
              instytucję, ale i coś więcej. Nie zamierzam Cię przekonywać do wiary w Kościół,
              możesz wierzyć lub nie, chciałbym się tylko odnieść do Twojej tezy, że wiara w
              Kościół wyklucza wiarę w Boga. Jako wierzący znasz chyba tekst Credo, zaczyna
              się od "Wierzę w Boga Ojca wszechmogącego", a dalej jest "... w święty Kościół
              powszechny".

> To jedynie Bóg nie podlega krytyce, ale ów immunitet nie rozciąga się już na
              > Kościół (łącznie z papieżem), który może (i powinien) być, dla swego dobra,
              > krytykowany.

Nie twierdzę, że nie można krytykować działań Kościoła jako instytucji, nie
              stoi to w sprzeczności z wiarą w Kościół.
              Jura
              • e_rider Re: nie przeszkadza 05.02.04, 02:52
                jureek napisał:

> możesz wierzyć lub nie, chciałbym się tylko odnieść do Twojej tezy, że wiara
                > w Kościół wyklucza wiarę w Boga. Jako wierzący znasz chyba tekst Credo,
                > zaczyna się od "Wierzę w Boga Ojca wszechmogącego", a dalej jest "... w
                > święty Kościół powszechny".

Tekst znam, ale uważam, że stanowi on przejaw ludzkiej (kościelnej) uzurpacji
                w Boskie przywileje ("Nie będziesz miał bogów cudzych..."). Obecność Kościoła,
                a więc dzieła ludzkiego, z wszystkimi organicznymi przywarami ludzkich dzieł,
                w wyznaniu wiary jest dla mnie nadużyciem, próbą zajęcia boskiego miejsca w
                sercach wiernych.

Pozdrawiam.
                • jureek Re: nie przeszkadza 05.02.04, 08:54
                  e_rider napisał:

> Tekst znam, ale uważam, że stanowi on przejaw ludzkiej (kościelnej) uzurpacji
                  > w Boskie przywileje ("Nie będziesz miał bogów cudzych..."). Obecność
                  Kościoła,
                  > a więc dzieła ludzkiego, z wszystkimi organicznymi przywarami ludzkich dzieł,
                  > w wyznaniu wiary jest dla mnie nadużyciem, próbą zajęcia boskiego miejsca w
                  > sercach wiernych.

"Tam gdzie dwóch albo trzech gromadzi się w imię moje, tam ja jestem" - nie
                  wiem, czy dokładnie odtworzyłem słowa Jezusa, ale mniej więcej chodziło mu o
                  to, żeby wiary nie ograniczać tylko do indywidualnej relacji między człowiekiem
                  a Bogiem.
                  Również pozdrawiam
                  Jura
      • Gość: Krzys52 Jureek, stawiam Ci loda :O)) IP: *.proxy.aol.com 04.02.04, 05:43
        Jestes pierwszym (z was) ktory poszczycic sie moze konsekwencja w mysleniu.
        Brawo!
        Do tej pory wzmacnianie kk, na podobnej zasadzie, wytykal mi Borsuk, Pollak,
        Bykk, Septyk, Perla, i cala masa kretynow pomniejszych. Na uszach stawali w
        przekonywaniu mnie do zaniechania dzialan owocujacych w skutki przeciwne do
        zamierzonych. A ja nic nie robilem - tylko wzmacnialem.
        Ty pierwszy cieszysz sie z tego, Jurku, i za to nalezy Ci sie nagrodaw postaci
        loda surprised))
        Wymienione matoly zwalczaly mnie, przez tyle czasu, za dodawanie do sily i
        glorii Twojego zlodziejskiego kosciolka.
        A jak mowilem im, ze sa umyslowo niezborni to nie chcieli mi wierzyc. surprised))
        .
        K.P.
        • dachs A ja Ci Uszatku piwo 04.02.04, 11:00
          jezeli zona powie Ci: "nie pij wiecej" - zamow spokojnie jeszcze jedna kolejke
          jezeli przyjaciel powie Ci: "nie pij wiecej" - postaw i jemu
          jezeli barman powie Ci: "nie pij wiecej" - idz do domu.
          • Gość: Krzys52 [...] IP: *.proxy.aol.com 04.02.04, 14:54
            • kretyn52 Qrewstwo Patory kretyna52 na necie! 04.02.04, 18:35
              RE: Kurewstwo Patory kretyna52 na necie!

Autor : Dragon | Data : 2002-12-29 21:46:21 | IP : Użytkownik zarejestrowany
              łazisz kozi bobku i srasz wszędzie tam cie w dupe kopią
              to przyłazisz tutaj płakać,beeeee
              bekso gile wylazły ci z kinola wciągnij natychmiast starym zwyczajem
              wypierdku mamuta!
            • Gość: Krzys52 Wiem ze sie poryczales, Borsuczku, i poleciales na IP: *.proxy.aol.com 05.02.04, 01:58
              skarge do kolesia spolecznego. Niepotrzebnie. Zdjalby bez twojego mazgajenia
              sie. surprised)) Prawdziwy Niemiec nigdy by tak nie postapil. No ale ty - wiadomo surprised))
        • kretyn52 Re: Jureek, "stawiam" Ci loda :O)) 04.02.04, 21:39

> Jestes pierwszym (z was) ktory poszczycic sie moze konsekwencja w mysleniu.
          > Brawo!
          > Do tej pory wzmacnianie kk, na podobnej zasadzie, wytykal mi Borsuk, Pollak,
          > Bykk, Septyk, Perla, i cala masa kretynow pomniejszych. Na uszach stawali w
          > przekonywaniu mnie do zaniechania dzialan owocujacych w skutki przeciwne do
          > zamierzonych. A ja nic nie robilem - tylko wzmacnialem.
          > Ty pierwszy cieszysz sie z tego, Jurku, i za to nalezy Ci sie nagrodaw
          postaci
          > loda surprised))
          > Wymienione matoly zwalczaly mnie, przez tyle czasu, za dodawanie do sily i
          > glorii Twojego zlodziejskiego kosciolka.
          > A jak mowilem im, ze sa umyslowo niezborni to nie chcieli mi wierzyc. surprised))
          > .
          > K.P.

A zaklinałeś się że nie jesteś pedziem . Tylko że Jureek nie jest ci bliski
          ideologicznie więc "postaw" loda jakąjącemu kkkkaczorowi .
          P.S. Ale ciekawy macie żargon .
          • maretina Re: Jureek, "stawiam" Ci loda :O)) 05.02.04, 10:31
            kreconego czyli wloskiego? a moze w kulkach?smile))))))
            hehehehehehehehehsmile
            • Gość: Krzys52 Re: Jureek, "stawiam" Ci loda :O)) IP: *.proxy.aol.com 05.02.04, 15:14
              ty swintucho shock/
    • freeballl Mi przeszkadza [nt] 05.02.04, 19:52
      • Gość: Śmiewca Re: Mi przeszkadza [nt] IP: 62.121.86.* 07.02.04, 01:54
        Mi też .
        Mi też .
        Mi też .
        Mi też .
        Mi też .
        • kkkaczory_piss_brothers z jakiegoż to powodu 07.02.04, 15:55
          • kretyn52 Krzys52 kiedyś wyruchał papugę .... 11.02.04, 00:35
            Krzys52 kiedyś wyruchał papugę , czy to prawda że z tego związku wykluł się
            kkkaczor_pisssss ?
          • gini Re:bo to jest spam n/t 07.02.04, 16:09
            • gini Re:bo to jest spam n/t 07.02.04, 16:09
            • gini Re:bo to jest spam n/t 07.02.04, 16:10
            • gini Re:bo to jest spam n/t 07.02.04, 16:10
          • freeballl Re: z jakiegoż to powodu 07.02.04, 16:51
            Pytanie główne wątku brzmi "czy", a nie "dlaczego".
            • kretyn52 Re: z jakiegoż to powodu kurewstwo palanta52 ? 08.02.04, 03:25
              Kurewstwo palanta52
              Autor : Dragon | Data : 2002-12-31 08:39:15 | IP : Użytkownik zarejestrowany

a ty Kris do czego namawiasz? bana jakiego? a co tu nie forum tylko
              kółko różańcowe? sam piszesz na wybiórczej a drugiego ganisz.
              ten płaczek krzys52 walczy? on sra nie walczy a jak mu nie dadzą
              papieru do podtarcia dupy to lata na skargi do Adminów
              jak widać nawet do Urbana przyleciał z płaczem. to stara baba
              a nie walczący chłop wstyd!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka