manny-jestem 05.01.10, 17:32 Liberalna laicka lewica walczy z chrzescijanstwem a skonczy czcac swietego Mahometa... www.fronda.pl/news/czytaj/paryz_laickosc_islam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_francuz Francja jest laicka zgodnie z prawem 05.01.10, 20:07 Dwie sprawy: Policja unika konfliktow rasowych. Od czasu, do czasu zastrzela jakiegos mlodego Araba i cala Francja staje w ogniu. Pewnie dlatego. A moze: nec Hercules contra plures. Drugi element to statystyki. Policja dostaje wytyczne bardzo konkretne np: zatrzymc 30 przekraczaczy predkosci, 70 zle parkujacych, 150 palacych marihuane itp. Ich premie zaleza od stopnia wykrywalnosci. Dlatego tez atakuja najlatwiejsze sprawy. Takie przy ktorych "frakcja wyjasniania" zbliza sie do 100%. Jesli juz o policji mowa to ja ciagle nie moge zrozumiec co sie stalo z szefem policji Papala. Gdyby zamordowano we Francji prefekta policji to by kilku gangsterow wisialo powieszonych za jaja. Gdyby to bylo w Stanach to marines by zajely kraj skad pochodza gangsterzy. A w Polsce winni sa politycy? Jak to sie stalo, ze general policji nie mogl sie sam obronic? Jak policja nie potrafi sie sama obronic to po jaka cholere w ogole jest? Nie obroni przeciez nikogo innego... Moze za duzo czytam kryminalow. PF Odpowiedz Link Zgłoś
aaki francuz 05.01.10, 20:18 uzywasz argumentacji wypisz-wymaluj "danusiowej" proweniencji" w stylu: "owszem,może i cos tam jest ale za to u was to dopiero np... !!!!! " ====================================================================== jesli chodzi o sprawę papały to dowód na słabośc polskiego państwa a być może powiazania struktur państwowych z przestepczymi Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: francuz 05.01.10, 20:24 Tak mi to dokladnie przyjaciel przez skype'a klarowal wczoraj. A ja mu ciagle, czemy Papala nie wzial ochrony? On mial przeciez cala policje pod soba? Mogl kazac plutonowi policji przed swoimi drzwiami spac. Policja aaki jest troche jak wojsko i jak mafia. Nie moze zaden zbrodzien odstrzelic tak sobie generala policji. Albo cos jest nie tak z policja. Ale to na marginesie, bo wlasnie mialem swiezo w glowie te skype'owa dyskusje. PF Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Francja jest laicka zgodnie z prawem 05.01.10, 20:46 Mordercy Papaly nie znaleziono bo mendy rzadza. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Capo di tutti capi 05.01.10, 20:52 To nie jest issue. Mnie sie w glowie nie miesci jak policja moze sobie dac zamordowac ich szefa. To tak jakby mafia sobie dala zamordowac ich capo di tutti capi. Niedopomyslenia. To wszystko. PF Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Capo di tutti capi 05.01.10, 20:59 niestety czasem tak bywa vide casus j.f.kennedy. ale nie przezywaj tak tego, watek jest na zupelnie inny temat racz zauważyć... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: To sie nazywa 05.01.10, 21:12 no w sumie powiedział /w jezyku cicerona!/ ze przeciwko wielu nawet hercules nie da rady i nieco oglednie przyznał ze francuska policja herculesem nie jest. trzeba czytać miedzy wierszami Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Na sowas! 05.01.10, 21:29 "trzeba czytać miedzy wierszami " Ktos sobie jeszcze trud zadaje, by zrozumiec. Jestem pod wrazeniem. Szczerze! Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Na sowas! 05.01.10, 21:30 Szariat na czytanie Koranu miedzy wierszami nie pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Na sowas! 05.01.10, 21:37 Francja dla muzulmanow jest jak FA dla erecjan: miejscem gdzie moga poszalec. I miec innym za zle. A takze wyrazic sluszne zadania. Na Mekke i Medyne sie Francja zupelnie nie nadaje. Inch'allah. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Na sowas! 05.01.10, 22:04 nie podskakuj tak, zadufek.... fa to nie dla erecjan, zeby poszalec, tylko zeby dokopac zadufkom takim jak ty.... natomiast fa to wlasnie dla takiego jak ty i twojej grupki, zeby wyladowac swoja nienawisc do zyda i israela, bo gdzie indziej was gonia... Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Dana nie przejmuj sie 05.01.10, 22:08 jak przyjdzie czas zlozyc szariackie slubowanie to u wielu nagle odnajda sie dowody ze rodzina sie przechrzcila albo ze prababcia koszerna i beda pukac wam do drzwi i prosic o azyl Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Ty wy przywodcow 05.01.10, 22:13 islamskich jeszcze nie wykonczyliscie w Guanatanamo? Co za niedoskonala praca. Wszyscy inteligentni poszli do pracy na Wall Street zgaduje? PF Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem inteligetni to John Galt Francuzie 05.01.10, 22:17 a ci z Guantanamo na mile przedmiescia paryskie niedlugo sie przeniosa via Jemen grazie kolejnemu lewakowi u wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Wracajcie do rezerwatow 05.01.10, 22:32 Nie wiem, kto to jest John Galt Amerykancu. I malo mnie on interesuje. Polska ma juz 10 wiekow a Francja okolo 15 a wy zaledwie 3 wiek zaczynacie. Bardzo malo jak na panstwo. Ostatnia pozytywna akcja waszego kraju byl udzial w 2ws. I wlasciwie szkoda, ze Hitler byl takim rasistowskim idiota bo przylezliscie tutaj i wasze durnowate recepty proponujecie. Ludziom, ktorzy wiecej przezyli i wiecej rozumieja. Czy nie moglibyscie troche zamknac jadaczke i posluchac? Juz i Szirak i Schröder wam klarowali, ze nie ma co wlazic do Iraku. Polezliscie. Trzeba byc ciezkim indiota, zeby wierzyc ze Afganistan mozna opanowac (padli tam Bryci wiek temu i Ruscy 30 lat temu). I wy sie tam wpieprzacie i jeszcze polskie zycia marnujecie. Wybacz ale z amerykanskich analiz co dodalszego rozwoju sytuacji we Francji moge sie tylko smiac takie sa glupie. Zajmij sie lepiej RPON to jest o wiele ciekawszy temat. I o wiele inteligentniejsi ludzie. Proponuje na tym dyskusje skonczyc PF Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Mamy wracac do Europy? 05.01.10, 22:39 Nie dziekuje. Gdyby nie Marshall Plan i bazy nasze w Niemczech to dzis wszyscy byscie bili poklony przed batiuszka numer x. No ale niektorym o to wlasnie Ameryce zlosc idzie... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Mamy wracac do Europy? 05.01.10, 22:48 hahahahahahaha...... zadufek takich ksiazek jak atlas shrugged nie czyta.... jego interesuje tylko sex life roznych celebrities... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Wracajcie do rezerwatow 05.01.10, 22:46 There was a conference in France where a number of international engineers were taking part, including French and American. During a break, one of the French engineers came back into the room saying "Have you heard the latest dumb stunt Bush has done? He has sent an aircraft carrier to Indonesia to help the tsunami victims. What does he intended to do, bomb them?" A Boeing engineer stood up and replied quietly: "Our carriers have three hospitals on board that can treat several hundred people; they are nuclear powered and can supply emergency electrical power to shore facilities; they have three cafeterias with the capacity to feed 3,000 people three meals a day, they can produce several thousand gallons of fresh water from sea water each day, and they carry half a dozen helicopters for use in transporting victims and injured to and from their flight deck. We have eleven such ships; how many does France have?" Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Dana nie przejmuj sie 05.01.10, 22:26 manny..... duzo latwiej sie przechrzcic lub zlozyc slubowanie allahowi, niz przejsc na judaizm... u nas dosyc wlasnych, czystych etnicznie wariatow, nie trzeba jeszcze tych konwertujacych.. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Dana nie przejmuj sie 05.01.10, 22:28 Ja nie pisalem wcale ze ich przyjmiecie Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Dana nie przejmuj sie 05.01.10, 22:41 uffff..... to mi spadl kamien z serca i nie na nogie... Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Spojrz na ta agresje w odpowiedzi 05.01.10, 22:45 Chyba w czuly punkt trafilem Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Spojrz na ta agresje w odpowiedzi 05.01.10, 22:53 jasne..... bo to tak wyglada, ze zadufkowi wolno pluc na kazdy kraj, israel i usa inclusive.... tylko nikomu nie wolno krytykowac francji, bo wtedy sie jest "szmaciarzem" albo "gnojkiem"... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Francja jest laicka zgodnie z prawem 05.01.10, 20:54 zadufek roniacyu lezke nad panem tadeuszem.... "przekraczaczy".... z krzesla spadlam ze smiechu.... przekraczaczy zadufek... Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Nie martw się io Polskę 05.01.10, 21:05 ty sobie spraw gustowny dywat, tak co byś sobie koaln nie pogrudził gdy bedziesz tyłek wypinal w kierunku przeciwnym do Mekki. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Nie martw się io Polskę 05.01.10, 21:16 wkkr napisał: ty sobie spraw gustowny dywan, tak co byś sobie kolan nie pobrudził gdy bedziesz tyłek wypinal w kierunku przeciwnym do Mekki. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Nie martw się io Polskę 05.01.10, 21:21 Io, io man...jakiej ty klawiatury uzywasz, ze t jest kolo n, a? I co ma koala do rzeczy, man? PF Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Francja jest laicka zgodnie z prawem 06.01.10, 22:24 polski_francuz napisał: > Gdyby to bylo w Stanach to marines by zajely kraj skad pochodza > gangsterzy. No tak, ale kto może się równać z Amerykanami? Zabójstwo Kennedyego w try miga wyjaśnili. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: "Zobacz jak sie konczy laickosc Francji" 05.01.10, 20:35 Chcialoby sie powiedzieć : "Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało". Tu l'as voulu, George Dandin. (fr.) Źródło: "Grzegorz Dyndała, czyli mąż pognębiony" Tłum. Tadeusz Boy-Żeleński Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Jedyny co to widzi nie jestem 05.01.10, 21:03 www.ceskenoviny.cz/news/zpravy/eu-divert-from-christianity-faces-islamisation-czech-cardinal/416404 Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Jedyny co to widzi nie jestem 05.01.10, 21:06 manny.... ja o tym pisze od lat.... nu, ale to przeciez ja, wiec wysmiewane jest tez od lat... dla europy wg mnie juz za pozno... Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 21:15 Co jest gorszym rakiem: muzulmanie czy laicka lewica? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 21:20 manny-jestem napisał: > Co jest gorszym rakiem: muzulmanie czy laicka lewica? islam to rak lewica to tyfus Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 21:22 fanatyzm muzulmanski, manny.... laicka lewica nie podrzyna gardla niewinnym ludziom, nie pcha kobiet w epoke kamienia lupanego, nie zabrania sie uczyc, nie ma shariatu, i co najwazniejsze: laicka lewica nie ma planow na opanowanie zbrojne calego swiata.... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 21:23 i jeszcze jedno: kto grozil i grozi dalej i probuje zamordowac tego dunskiego karykaturzyste? laicka lewica czy fanatyzm muzulmanski? na ta laicka lewice mozesz mowic co chcesz i nikt z nich nie zagrozi ani twojemu zyciu, ani twojej rodziny.... fanatyzm muzulmanski owszem .... Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 21:24 dana33 napisała: Wiara, nie tylko muzulmanska, jak widac, zaslepia. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 21:26 dana33 napisała: > laicka lewica == Stalin, Mao, Pol Pot, no i Hitler. Muzulmanie zabili wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 22:09 nu manny.... stalin, mao, pol pot i hitler to byly dyktatury... a ty myslisz, ze fanatyzm muzulmanski to nie swojego rodzaju dyktatura? jak tak patrze na tych naszych arabskich czlonkow parlamentu, ktorzy demonstruja z tymi tzw. palestynczykami, nawoluja do walki zbrojnej przeciwko israelowi i jeszcze wrzeszcza o braku demokracji w israelu, to mi sie chce smiac i zobaczyc ich demonstrujacych w gazie przeciwko hamasowi i w west bank przeciwko fatahowi... jak myslisz? jak dlugo by przezyli? ty wogole o jakichs demonstracjach w gazie slyszales? a wiesz, jak ladnie hamasniki przestrzeliwali kolana paru takim, co wlasnie probowali demonstrowac i natychmiast zapomniano o demonstracjach? manny... ty znasz moje zdanie o obamie... ja ci radze demonstrowac teraz w usa, bo ci sie kraj rozwala pod oczami, jesli tego jeszcze nie zauwazyles... Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 22:11 Demonstruje Dana demonstruje. Ty mnie o Obamie uczyc nie musisz. Kolejny lewak wolacy szariat od wlasnej cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 22:29 wiem, ze nie musze... i nie tylko ja, ale miliony ludzi licza na takich demonstrujacych amerykanow jak ty, bo inaczej to czarno widze dla tego swiata.... Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 22:49 No czarno, trudno zeby bialo Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 22:51 hahahahahahaha..... co prawda to prawda.... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Ubecy rzadza 05.01.10, 22:37 manny-jestem napisał: > mendy pomagaja. Nic sie nie zmienilo. Jesteś pewien?? No i widzisz różnicę?? Chyba to wkleję Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Ubecy rzadza 05.01.10, 22:49 I tu Ci powiem, bo tam Cię ewentualnie mogę wyciąć Myślałam, żeś mądrzejszy, znowu mi nie wyszło, trudno na złego konia postawiłam Są tak durni Panowie?? Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Ubecy rzadza 05.01.10, 22:54 Jolu jest takie przyslowie. prawda w oczy kole. Watpie aby to mialo cokolwiek wspolnego z inteligencja. PS Znowu lewicowa cenzura. Jak widac nic sie nie zmienilo Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Ubecy rzadza 05.01.10, 23:11 Odpowiem, bardzo szczerze, serio serio. Umiesz czytać? Nie cenzuruję, bo lewicowa jestem Zatem?? Tu zapytam, dlaczego delikatnie, niemniej jednak zmieniasz tekst?? ********** Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: "Zobacz jak sie konczy laickosc Francji" 06.01.10, 17:21 www.city-journal.org/2010/eon0105bb.html Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: "Zobacz jak sie konczy laickosc Francji" 06.01.10, 17:49 manny...... 8 lat temu.... rozumiesz.... OSIEM LAT TEMU daniel pipes napisal to: www.danielpipes.org/450/something-rotten-in-denmark Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: "Zobacz jak sie konczy laickosc Francji" 06.01.10, 20:38 ten hussajn o wogole czyta, co sie o nim pisze manny????? www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/12/31/AR2009123101744.html Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: "Zobacz jak sie konczy laickosc Francji" 06.01.10, 20:45 Tak, ale watpie ze sobie cos robi z tego. Nie zawsze sie z Krauthammerem zgadzam ale bardzo go lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem A wiesz jak pomyslalem sobie o tym 06.01.10, 20:49 to robi sobie z tego. Dlatego Fox News to teraz wrog publiczny numero uno. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A wiesz jak pomyslalem sobie o tym 06.01.10, 21:05 kij mu w oko.... ale wiesz.... jak fox to teraz wrog publiczny numero uno, to znaczy, ze jeszcze nie jest tak calkiem zle... mowia jak trzeba....jakby ich zamkneli, to wtedy manny, szukaj szybko innego kraju.... i glenn beck z jego czerwonym telefonem jest doskonaly tez... Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: A wiesz jak pomyslalem sobie o tym 06.01.10, 21:08 Zeby tylko nie plakal tyle Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A wiesz jak pomyslalem sobie o tym 06.01.10, 21:22 urodzony aktor... smiechu zawsze duzo mam... ale trzeba przyznac, ze facet zna historie usa fantastycznie... i wie co mowi, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: "Zobacz jak sie konczy laickosc Francji" 06.01.10, 21:03 on jest swietny.... Odpowiedz Link Zgłoś
melord Liberalna laicka lewica ?? 06.01.10, 22:28 a coz to za twor jezykowy.... neo liberalna nie bedzie walczyc?...a ultra, quasi i cholera wie jeszcze jaka,co z nimi? a... liberalna laicka prawica tez powinna walczyc??...w koncu laicka za duzo ogladasz tv i tych wszystkich dyskutujacych niby poyebow to oni wymyslaja te idiotyczne nazwy (3xL) by odroznic sie jeden od drugiego Odpowiedz Link Zgłoś