Dodaj do ulubionych

"Zobacz jak sie konczy laickosc Francji"

05.01.10, 17:32
Liberalna laicka lewica walczy z chrzescijanstwem a skonczy czcac swietego
Mahometa...

www.fronda.pl/news/czytaj/paryz_laickosc_islam
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Francja jest laicka zgodnie z prawem 05.01.10, 20:07
      Dwie sprawy:

Policja unika konfliktow rasowych. Od czasu, do czasu zastrzela jakiegos mlodego
      Araba i cala Francja staje w ogniu. Pewnie dlatego. A moze: nec Hercules
      contra plures
      .

Drugi element to statystyki. Policja dostaje wytyczne bardzo konkretne np:
      zatrzymc 30 przekraczaczy predkosci, 70 zle parkujacych, 150 palacych marihuane
      itp. Ich premie zaleza od stopnia wykrywalnosci. Dlatego tez atakuja
      najlatwiejsze sprawy. Takie przy ktorych "frakcja wyjasniania" zbliza sie do 100%.

Jesli juz o policji mowa to ja ciagle nie moge zrozumiec co sie stalo z szefem
      policji Papala. Gdyby zamordowano we Francji prefekta policji to by kilku
      gangsterow wisialo powieszonych za jaja.

Gdyby to bylo w Stanach to marines by zajely kraj skad pochodza gangsterzy. A w
      Polsce winni sa politycy? Jak to sie stalo, ze general policji nie mogl sie sam
      obronic? Jak policja nie potrafi sie sama obronic to po jaka cholere w ogole
      jest? Nie obroni przeciez nikogo innego...

Moze za duzo czytam kryminalow.

PF
      • aaki francuz 05.01.10, 20:18
        uzywasz argumentacji wypisz-wymaluj "danusiowej" proweniencji" w
        stylu:
        "owszem,może i cos tam jest ale za to u was to dopiero np... !!!!! "
        ======================================================================
        jesli chodzi o sprawę papały to dowód na słabośc polskiego państwa a
        być może powiazania struktur państwowych z przestepczymi
        • polski_francuz Re: francuz 05.01.10, 20:24
          Tak mi to dokladnie przyjaciel przez skype'a klarowal wczoraj. A ja mu ciagle,
          czemy Papala nie wzial ochrony? On mial przeciez cala policje pod soba?

Mogl kazac plutonowi policji przed swoimi drzwiami spac.

Policja aaki jest troche jak wojsko i jak mafia. Nie moze zaden zbrodzien
          odstrzelic tak sobie generala policji. Albo cos jest nie tak z policja.

Ale to na marginesie, bo wlasnie mialem swiezo w glowie te skype'owa dyskusje.

PF
      • manny-jestem Re: Francja jest laicka zgodnie z prawem 05.01.10, 20:46
        Mordercy Papaly nie znaleziono bo mendy rzadza.
        • polski_francuz Capo di tutti capi 05.01.10, 20:52
          To nie jest issue. Mnie sie w glowie nie miesci jak policja moze sobie
          dac zamordowac ich szefa. To tak jakby mafia sobie dala zamordowac ich capo
          di tutti capi
          . Niedopomyslenia.

To wszystko.

PF
          • aaki Re: Capo di tutti capi 05.01.10, 20:59
            niestety czasem tak bywasad vide casus j.f.kennedy.
            ale nie przezywaj tak tego, watek jest na zupelnie inny temat
            racz zauważyć...
            • manny-jestem To sie nazywa 05.01.10, 21:00
              zmiana niewygodnego tematu wink
              • aaki Re: To sie nazywa 05.01.10, 21:12
                no w sumie powiedział /w jezyku cicerona!/ ze przeciwko wielu nawet
                hercules nie da rady i nieco oglednie przyznał ze francuska policja
                herculesem nie jest.
                trzeba czytać miedzy wierszami wink
                • polski_francuz Na sowas! 05.01.10, 21:29
                  "trzeba czytać miedzy wierszami wink"

Ktos sobie jeszcze trud zadaje, by zrozumiec. Jestem pod wrazeniem. Szczerze!

Pozdro

PF
                  • manny-jestem Re: Na sowas! 05.01.10, 21:30
                    Szariat na czytanie Koranu miedzy wierszami nie pozwoli. smile
                    • polski_francuz Re: Na sowas! 05.01.10, 21:37
                      Francja dla muzulmanow jest jak FA dla erecjan: miejscem gdzie moga poszalec. I
                      miec innym za zle. A takze wyrazic sluszne zadania.

Na Mekke i Medyne sie Francja zupelnie nie nadaje.

Inch'allah.

PF
                      • dana33 Re: Na sowas! 05.01.10, 22:04
                        nie podskakuj tak, zadufek.... fa to nie dla erecjan, zeby poszalec, tylko zeby
                        dokopac zadufkom takim jak ty.... natomiast fa to wlasnie dla takiego jak ty i
                        twojej grupki, zeby wyladowac swoja nienawisc do zyda i israela, bo gdzie
                        indziej was gonia...
                        • manny-jestem Dana nie przejmuj sie 05.01.10, 22:08
                          jak przyjdzie czas zlozyc szariackie slubowanie to u wielu nagle odnajda sie
                          dowody ze rodzina sie przechrzcila albo ze prababcia koszerna i beda pukac wam
                          do drzwi i prosic o azyl wink
                          • polski_francuz Ty wy przywodcow 05.01.10, 22:13
                            islamskich jeszcze nie wykonczyliscie w Guanatanamo?

Co za niedoskonala praca. Wszyscy inteligentni poszli do pracy na Wall Street
                            zgaduje?

PF

• manny-jestem inteligetni to John Galt Francuzie 05.01.10, 22:17
                              a ci z Guantanamo na mile przedmiescia paryskie niedlugo sie przeniosa via Jemen
                              grazie kolejnemu lewakowi u wladzy.
                              • polski_francuz Wracajcie do rezerwatow 05.01.10, 22:32
                                Nie wiem, kto to jest John Galt Amerykancu. I malo mnie on interesuje.

Polska ma juz 10 wiekow a Francja okolo 15 a wy zaledwie 3 wiek zaczynacie.
                                Bardzo malo jak na panstwo.

Ostatnia pozytywna akcja waszego kraju byl udzial w 2ws. I wlasciwie szkoda, ze
                                Hitler byl takim rasistowskim idiota bo przylezliscie tutaj i wasze durnowate
                                recepty proponujecie.

Ludziom, ktorzy wiecej przezyli i wiecej rozumieja. Czy nie moglibyscie troche
                                zamknac jadaczke i posluchac? Juz i Szirak i Schröder wam klarowali, ze nie ma
                                co wlazic do Iraku. Polezliscie.

Trzeba byc ciezkim indiota, zeby wierzyc ze Afganistan mozna opanowac (padli tam
                                Bryci wiek temu i Ruscy 30 lat temu). I wy sie tam wpieprzacie i jeszcze polskie
                                zycia marnujecie.

Wybacz ale z amerykanskich analiz co dodalszego rozwoju sytuacji we Francji moge
                                sie tylko smiac takie sa glupie.

Zajmij sie lepiej RPON to jest o wiele ciekawszy temat. I o wiele
                                inteligentniejsi ludzie.

Proponuje na tym dyskusje skonczyc

PF

• manny-jestem Mamy wracac do Europy? 05.01.10, 22:39
                                  Nie dziekuje.

Gdyby nie Marshall Plan i bazy nasze w Niemczech to dzis wszyscy byscie bili
                                  poklony przed batiuszka numer x.

No ale niektorym o to wlasnie Ameryce zlosc idzie...
                                  • dana33 Re: Mamy wracac do Europy? 05.01.10, 22:48
                                    hahahahahahaha...... zadufek takich ksiazek jak atlas shrugged nie czyta....
                                    jego interesuje tylko sex life roznych celebrities... big_grin
                                • dana33 Re: Wracajcie do rezerwatow 05.01.10, 22:46
                                  There was a conference in France where a number of international engineers were
                                  taking part, including French and American.

During a break, one of the French engineers came back into the room saying "Have
                                  you heard the latest dumb stunt Bush has done? He has sent an aircraft carrier
                                  to Indonesia to help the tsunami victims. What does he intended to do, bomb them?"

A Boeing engineer stood up and replied quietly: "Our carriers have three
                                  hospitals on board that can treat several hundred people; they are nuclear
                                  powered and can supply emergency electrical power to shore facilities; they have
                                  three cafeterias with the capacity to feed 3,000 people three meals a day, they
                                  can produce several thousand gallons of fresh water from sea water each day, and
                                  they carry half a dozen helicopters for use in transporting victims and injured
                                  to and from their flight deck. We have eleven such ships; how many does France
                                  have?"
                                  • manny-jestem Re: Wracajcie do rezerwatow 05.01.10, 22:48
                                    wink
                          • dana33 Re: Dana nie przejmuj sie 05.01.10, 22:26
                            manny..... duzo latwiej sie przechrzcic lub zlozyc slubowanie allahowi, niz
                            przejsc na judaizm... u nas dosyc wlasnych, czystych etnicznie wariatow, nie
                            trzeba jeszcze tych konwertujacych.. big_grin big_grin
                            • manny-jestem Re: Dana nie przejmuj sie 05.01.10, 22:28
                              Ja nie pisalem wcale ze ich przyjmiecie wink
                              • dana33 Re: Dana nie przejmuj sie 05.01.10, 22:41
                                uffff..... to mi spadl kamien z serca i nie na nogie... smile
                                • manny-jestem Spojrz na ta agresje w odpowiedzi 05.01.10, 22:45
                                  Chyba w czuly punkt trafilem smile
                                  • dana33 Re: Spojrz na ta agresje w odpowiedzi 05.01.10, 22:53
                                    jasne..... bo to tak wyglada, ze zadufkowi wolno pluc na kazdy kraj, israel i
                                    usa inclusive.... tylko nikomu nie wolno krytykowac francji, bo wtedy sie jest
                                    "szmaciarzem" albo "gnojkiem"... big_grin
      • dana33 Re: Francja jest laicka zgodnie z prawem 05.01.10, 20:54
        zadufek roniacyu lezke nad panem tadeuszem.... "przekraczaczy"....
        z krzesla spadlam ze smiechu.... przekraczaczy zadufek... big_grin big_grin big_grin
      • wkkr Nie martw się io Polskę 05.01.10, 21:05
        ty sobie spraw gustowny dywat, tak co byś sobie koaln nie pogrudził
        gdy bedziesz tyłek wypinal w kierunku przeciwnym do Mekki.
        • wkkr Re: Nie martw się io Polskę 05.01.10, 21:16
          wkkr napisał:

ty sobie spraw gustowny dywan, tak co byś sobie kolan nie pobrudził
          gdy bedziesz tyłek wypinal w kierunku przeciwnym do Mekki.
        • polski_francuz Re: Nie martw się io Polskę 05.01.10, 21:21
          Io, io man...jakiej ty klawiatury uzywasz, ze t jest kolo n, a?

I co ma koala do rzeczy, man?

PF
      • dachs Re: Francja jest laicka zgodnie z prawem 06.01.10, 22:24
        polski_francuz napisał:

> Gdyby to bylo w Stanach to marines by zajely kraj skad pochodza
        > gangsterzy.

No tak, ale kto może się równać z Amerykanami? Zabójstwo Kennedyego w try miga
        wyjaśnili. smile
    • wikul Re: "Zobacz jak sie konczy laickosc Francji" 05.01.10, 20:35
      Chcialoby sie powiedzieć : "Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało".
      Tu l'as voulu, George Dandin. (fr.)
      Źródło: "Grzegorz Dyndała, czyli mąż pognębiony"
      Tłum. Tadeusz Boy-Żeleński
      • manny-jestem Jedyny co to widzi nie jestem 05.01.10, 21:03
        www.ceskenoviny.cz/news/zpravy/eu-divert-from-christianity-faces-islamisation-czech-cardinal/416404
        • dana33 Re: Jedyny co to widzi nie jestem 05.01.10, 21:06
          manny.... ja o tym pisze od lat....
          nu, ale to przeciez ja, wiec wysmiewane jest tez od lat...
          dla europy wg mnie juz za pozno...
          • manny-jestem No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 21:15
            Co jest gorszym rakiem: muzulmanie czy laicka lewica? wink
            • wkkr Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 21:20
              manny-jestem napisał:

> Co jest gorszym rakiem: muzulmanie czy laicka lewica? wink
              islam to rak
              lewica to tyfus
            • dana33 Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 21:22
              fanatyzm muzulmanski, manny....
              laicka lewica nie podrzyna gardla niewinnym ludziom, nie pcha kobiet w epoke
              kamienia lupanego, nie zabrania sie uczyc, nie ma shariatu, i co najwazniejsze:
              laicka lewica nie ma planow na opanowanie zbrojne calego swiata....
              • dana33 Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 21:23
                i jeszcze jedno:
                kto grozil i grozi dalej i probuje zamordowac tego dunskiego karykaturzyste?
                laicka lewica czy fanatyzm muzulmanski?
                na ta laicka lewice mozesz mowic co chcesz i nikt z nich nie zagrozi ani twojemu
                zyciu, ani twojej rodziny.... fanatyzm muzulmanski owszem ....
              • pozarski Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 21:24
                dana33 napisała:

Wiara, nie tylko muzulmanska, jak widac, zaslepia.wink
              • manny-jestem Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 21:26
                dana33 napisała:

> laicka lewica ==

Stalin, Mao, Pol Pot, no i Hitler.

Muzulmanie zabili wiecej?
                • dana33 Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 22:09
                  nu manny.... stalin, mao, pol pot i hitler to byly dyktatury...
                  a ty myslisz, ze fanatyzm muzulmanski to nie swojego rodzaju dyktatura?
                  jak tak patrze na tych naszych arabskich czlonkow parlamentu, ktorzy demonstruja
                  z tymi tzw. palestynczykami, nawoluja do walki zbrojnej przeciwko israelowi i
                  jeszcze wrzeszcza o braku demokracji w israelu, to mi sie chce smiac i zobaczyc
                  ich demonstrujacych w gazie przeciwko hamasowi i w west bank przeciwko fatahowi...
                  jak myslisz? jak dlugo by przezyli? ty wogole o jakichs demonstracjach w gazie
                  slyszales? a wiesz, jak ladnie hamasniki przestrzeliwali kolana paru takim, co
                  wlasnie probowali demonstrowac i natychmiast zapomniano o demonstracjach?
                  manny... ty znasz moje zdanie o obamie...
                  ja ci radze demonstrowac teraz w usa, bo ci sie kraj rozwala pod oczami, jesli
                  tego jeszcze nie zauwazyles...
                  • manny-jestem Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 22:11
                    Demonstruje Dana demonstruje. Ty mnie o Obamie uczyc nie musisz. Kolejny lewak
                    wolacy szariat od wlasnej cywilizacji.
                    • dana33 Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 22:29
                      wiem, ze nie musze... i nie tylko ja, ale miliony ludzi licza na takich
                      demonstrujacych amerykanow jak ty, bo inaczej to czarno widze dla tego swiata....
                      • manny-jestem Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 22:49
                        No czarno, trudno zeby bialo wink
                        • dana33 Re: No lae widzisz powstaje pytanie 05.01.10, 22:51
                          hahahahahahaha..... co prawda to prawda.... big_grin
    • manny-jestem Ubecy rzadza 05.01.10, 22:29
      mendy pomagaja. Nic sie nie zmienilo.
      • jola.iza1 Re: Ubecy rzadza 05.01.10, 22:37
        manny-jestem napisał:

> mendy pomagaja. Nic sie nie zmienilo.
        Jesteś pewien??
        No i widzisz różnicę??
        Chyba to wklejęsad
        • manny-jestem Re: Ubecy rzadza 05.01.10, 22:39
          Jaka widze roznice?
          • jola.iza1 Re: Ubecy rzadza 05.01.10, 22:49
            I tu Ci powiem, bo tam Cię ewentualnie mogę wyciąćsad
            Myślałam, żeś mądrzejszy, znowu mi nie wyszło, trudno na złego konia postawiłam sad
            Są tak durni Panowie??
            • manny-jestem Re: Ubecy rzadza 05.01.10, 22:54
              Jolu jest takie przyslowie.

prawda w oczy kole.

Watpie aby to mialo cokolwiek wspolnego z inteligencja.

PS

Znowu lewicowa cenzura.

Jak widac nic sie nie zmienilo wink
              • jola.iza1 Re: Ubecy rzadza 05.01.10, 23:11
                Odpowiem, bardzo szczerze, serio serio.
                Umiesz czytać? Nie cenzuruję, bo lewicowa jestemsmile
                Zatem?? Tu zapytam, dlaczego delikatnie, niemniej jednak zmieniasz tekst??
    • manny-jestem Re: "Zobacz jak sie konczy laickosc Francji" 06.01.10, 17:21
      www.city-journal.org/2010/eon0105bb.html
      • dana33 Re: "Zobacz jak sie konczy laickosc Francji" 06.01.10, 17:49
        manny...... 8 lat temu.... rozumiesz.... OSIEM LAT TEMU daniel pipes
        napisal to:

www.danielpipes.org/450/something-rotten-in-denmark
        • dana33 Re: "Zobacz jak sie konczy laickosc Francji" 06.01.10, 20:38
          ten hussajn o wogole czyta, co sie o nim pisze manny?????

www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/12/31/AR2009123101744.html
          • manny-jestem Re: "Zobacz jak sie konczy laickosc Francji" 06.01.10, 20:45
            Tak, ale watpie ze sobie cos robi z tego.

Nie zawsze sie z Krauthammerem zgadzam ale bardzo go lubie.
            • manny-jestem A wiesz jak pomyslalem sobie o tym 06.01.10, 20:49
              to robi sobie z tego. Dlatego Fox News to teraz wrog publiczny numero uno.
              • dana33 Re: A wiesz jak pomyslalem sobie o tym 06.01.10, 21:05
                kij mu w oko.... smile
                ale wiesz.... jak fox to teraz wrog publiczny numero uno, to znaczy,
                ze jeszcze nie jest tak calkiem zle... mowia jak trzeba....jakby ich zamkneli,
                to wtedy manny, szukaj szybko innego kraju....
                i glenn beck z jego czerwonym telefonem jest doskonaly tez... smile
                • manny-jestem Re: A wiesz jak pomyslalem sobie o tym 06.01.10, 21:08
                  Zeby tylko nie plakal tyle wink
                  • dana33 Re: A wiesz jak pomyslalem sobie o tym 06.01.10, 21:22
                    urodzony aktor...
                    smiechu zawsze duzo mam... smile
                    ale trzeba przyznac, ze facet zna historie usa fantastycznie...
                    i wie co mowi, nie?
            • dana33 Re: "Zobacz jak sie konczy laickosc Francji" 06.01.10, 21:03
              on jest swietny.... smile
    • melord Liberalna laicka lewica ?? 06.01.10, 22:28
      a coz to za twor jezykowy....
      neo liberalna nie bedzie walczyc?...a ultra, quasi i cholera wie jeszcze
      jaka,co z nimi?
      a... liberalna laicka prawica tez powinna walczyc??...w koncu laicka

za duzo ogladasz tv i tych wszystkich dyskutujacych niby poyebow
      to oni wymyslaja te idiotyczne nazwy (3xL) by odroznic sie jeden od drugiego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka