25.01.10, 19:46
Ostatnie rewelacje na jego temat mnie zmroziły. A jak Wy to wszystko odebraliscie?
Obserwuj wątek
    • aaki tez byłem wstrząsniety 25.01.10, 19:50
      BTW-a o co chodzi?
      • absztyfikant o ten tramwaj co nie chodzi 25.01.10, 19:56
        • off_nick Niefajnie... 25.01.10, 20:02
          męska qrva simply.
          • absztyfikant Re: Niefajnie... 25.01.10, 20:04
            Lepiej bym tego nie ujal, niestety. Szukalem okolicznosci lagodzacych, ale jakos
            mi nie wychodzilo. Smutne to wszystko.
        • aaki Re: o ten tramwaj co nie chodzi 25.01.10, 20:14
          okazał sie antysemitą symma symarum?big_grin
          • off_nick Dumny jesteś ze swojej niewiedzy kabotynie?..n/txt 25.01.10, 20:20
            aaki napisała:

> okazał sie antysemitą symma symarum?big_grin
            • wolna444 Re: Nocccnik pod lozko i czekac ! n/T 25.01.10, 20:22

• off_nick A w temacie wątku masz coś do powiedzenia 25.01.10, 20:29
                Elu?

wolna444 napisała:
                • wolna444 Re: A w temacie wątku masz coś do powiedzenia 25.01.10, 20:35
                  off_nick napisała:

> Elu?
                  Ze jak byl mlody i glupi to wyjechal robic dla kibucu ?
                  Faktycznie szuja i guupek, na szczescie sie opamietal i pojechal do
                  Zach. Niemiec. A po za tym ta sliczna zonka Sonja, co mu darowala
                  mercedesa w kokardce, malo na temat ?,... moge wiecej smile
                  • off_nick Durna jesteś Elżbieto..n/txt 25.01.10, 20:42
                    wolna444 napisała:
                    • wolna444 Re Mowilam nocnik pod lozko i czekac jak cie ... 25.01.10, 20:44
                      chwyca za ucho big_grin
            • aaki Re: Dumny jesteś ze swojej niewiedzy kabotynie?.. 25.01.10, 21:04
              kundle nakarmiłas? na rabies zaszczepione?
              ty tez sie zaszczepbig_grin
              • absztyfikant Re: Dumny jesteś ze swojej niewiedzy kabotynie?.. 25.01.10, 21:09
                Poki co sam smiecisz jak opetany. Niejednego kundla przebijasz w sraniu gdzie
                popadnie. A przeciez kiedys bylem za to tutaj krytykowany.
                • aaki Re: Dumny jesteś ze swojej niewiedzy kabotynie?.. 25.01.10, 21:11
                  kiedys byłes.
                  a teraz jestes klasykiem gatunkubig_grin
    • absztyfikant Off_nick 25.01.10, 20:29
      Czy moglabys rzucic ze 2 dobrymi linkami do artykulow na ten temat? Ja sie o tym
      dowiedzialem godzine temu od znajomej przez telefon.
      • off_nick Mam jeden link do artykułu 25.01.10, 20:45
        z pisiorskiej Rzepy, zaś autorem jest RAZ:

www.rp.pl/artykul/417026_Ziemkiewicz__Homokariera__Marka_Hlaski.html
        • absztyfikant Re: Mam jeden link do artykułu 25.01.10, 20:52
          To juz wygooglalem. Szukam dokladniego opisu momentu, gdy zostal kapusiem. Ponoc
          mial zadanie kablowac na Giedroycia, ale ten go wyczul i pogonil. Tak slyszalem.
        • pozarski Re: Mam jeden link do artykułu 25.01.10, 22:52
          To stara historia,ze dawal za szczeble. Ameryki nie odkrywacie.
    • marouder.eu Moze byc Ziemkiewicz? 25.01.10, 20:43
      Sie nie wypowiadalem w watku, bo to rozniez moj "idol" mlodosci i mnie letko
      krew zalewa..
      www.rp.pl/artykul/417026_Homokariera__Marka_Hlaski.html
    • polski_francuz Co prawda nie lubie 25.01.10, 21:23
      sie znizac do takiego towarzystwa.

Ale co nalezy powiedziec nalezy powiedziec.

Westerwelle tez pedal i prowadzi odwazna polityke zagraniczna Niemiec. Nie ma co
      komu zagladac do lozka by wiedziec kim on jest. Moze w tym lozka inny mezczyzna,
      moze w tym lozku Zydowka, moze w tym lozku, po prostu sam.

POpatrz sie co kto robi a nie z kim spi.

PF
      • absztyfikant Re: Co prawda nie lubie 25.01.10, 21:29
        Ach, boski Guido... Nowy idol widze... Czyzbys popieral jego jakze odwazny
        postulat przyznania prawa do adopcji dzieci parom homo?
        • polski_francuz Re: Co prawda nie lubie 25.01.10, 21:34
          Popieram jego popieranie przyjazni z Polska. I szanuje za odwage. Ma przeciwko
          sobie betonowych katoli z CSU.

Drogi Najwyzszego sa niezbadane...

PF
          • absztyfikant Re: Co prawda nie lubie 25.01.10, 21:37
            Ad CDU/CSU. Nie sa idealni, ale sa normalniejsi od czerwonych zasrancow z SPD.

Przyjazn z Polska? Jak swiat swiatem...
            • polski_francuz Re: Co prawda nie lubie 25.01.10, 21:40
              Trzeba myslec inaczej.

Moze wlasnie jak pedal.

Swiat sie zmienia. I trzeba isc z duchem czasu. Pedal czy nie ale nasz. O to
              siem rozchodzi.

PF
              • absztyfikant Re: Co prawda nie lubie 25.01.10, 21:41
                A jaki on nasz? Talk is cheap. Pamietaj o tym.
                • polski_francuz Re: Co prawda nie lubie 25.01.10, 21:46
                  Dzisiejszy swiat jest wlasnie "about talk". Prasa i media robia kroli i niszcza
                  reputacje.

Wystarczy zreszta na forum popatrzec.

Buona Notte

PF
                  • absztyfikant Re: Co prawda nie lubie 25.01.10, 21:50
                    To ja juz wole Dedeciusa. Ten jest przynajmniej autentyczny.
      • marouder.eu Zagadka:) jaki dzwiek wydaje z siebie paszcza.. 25.01.10, 21:34
        ..Placzus, gdy znajduje sie w swoim normalnym, rozdetym stadium?
        Podpowiadam, ze ow dzwiek uchodzacego przez zacisniete usteczka powietrza,
        nalezy oddac onomatopeiczniesmile
    • melord Absztyf co z tym Hłasko... 25.01.10, 22:51
      Ostatnie rewelacje na jego temat mnie zmroziły

w linku off nickowej (jedynym) nie ma zadnych rewelacji,to ze "pedalowal"znane
      bylo wczesniej
    • pozarski Re: Hłasko/lepsze od tego rolnika 26.01.10, 00:00
      www.marekhlasko.republika.pl/04_wywiady/07_ten_text.htm
    • klub-kicia-kocia Hłasko na Grochowie 22.06.13, 12:45
      W najbliższy weekend, 22-23 czerwca w Warszawie odbędzie się pierwsza edycja Big Book Festivalu (www.bigbookfestiwal.pl). Klubokwiarnia Kicia Kocia przygotowałą w ramach imprezy BBF multimedialne spotkanie poświęcone Markowi Hłasce (z grochowskimi tropami). Zapraszamy smile

„Hłasko: na głos i na obraz, wtedy i teraz”

Pod wyjeździe do Paryża i opublikowaniu w „Kulturze” Jerzego Giedroycia „Cmentarzy” twórczość Marka Hłaski trafiła na indeks. Peerelowska prasa nie zostawiła na pisarzu suchej nitki, oskarżajac go o nihilizm, koniunkturalizm i schlebianie masowym gustom. Zakaz druku i medialna nagonka wywołały skutek odwrotny od zamierzonego - Hłasko stał się idolem młodego pokolenia, rozczarowanego postępowaniem władz, wycofujących się z reform październikowej „odwilży”. Na fali Hłaskomanii Stanisław Jędryka, poźniejszy reżyser m.in. kultowych seriali „Stawiam na Tolka Banana” oraz „Szaleństw Majki Skowron”, zrealizował adaptację kryminalno-psychologicznego opowiadania „Zbieg”, rozgrywającego się na warszawskim Grochowie. Krótkometrażowy film nie trafił do szerokiej dystrybucji. 43-lata po premierze wyświetlimy „Zbiega” w Kici Koci. W seansie weźmie udział Stanisław Jędryka, który opowie m. in. tym, czym dla jego pokolenia była twórczość i postawa Marka Hłaski. W trakcie spotkania zaprezentujemy także słuchowisko, zrealizowane na podstawie „Zbiega”, oraz odnalezione w radiowym archiwum unikalne nagranie wypowiedzi pisarza.

Klubokawiarnia Kicia Kocia
      ul. Garibaldiego 5 A
      Warszawa-Grochów
      niedziela, 23 czerwca, godz. 17
      wstęp wolny

Z okazji Big Book Festiwalu klubokawiarnia Kicia Kocia przygotowała literacką Bibliotekę Form Alkoholowych. W lokalu serwowane będą alkohole, którymi delektowali się znani pisarze i poeci oraz bohaterowie ich utworów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka