Dodaj do ulubionych

Drugie zabicie psa

30.07.18, 15:36
Nie o psa chodzi ani o powieść Marka Hłaski. Chciałem zapytać Was o wakacyjny lifehacking.
Jakie macie pomysły na wakacyjne oszczędności albo inne pomysły ułatwiające życie w wakacje.
my np. wiemy, ze wykupienie wyżywienia podczas pobytu raczej jest tańsze od stołowania sie na mieście, ze staramy sie łączyć podróże wakacyjne z podrzucaniem albo odbieraniem dzieci do/od dziadków, ze szukając kwatery późno znajduje się często tańsze i większe pokoje, bo te mniejsze są sprzedawane na początku, ze warto czekać na pogodę i dopiero wtedy decydować się na wyjazd, ze nie warto wyjeżdżać rano bo potem jest największy ruch na drogach i często tiry.
A jakie są Wasze pomysły ?
Obserwuj wątek
    • pomnikdeszczu Re: Drugie zabicie psa 30.07.18, 15:44
      Może pakowanie jedzenia na podróż, zamiast stołowania w przydrożnych barach? Oszczędza się czas i pieniądze, do tego wiesz co jesz.
      • bywalec.hoteli Re: Drugie zabicie psa 30.07.18, 17:42
        Branie własnego jedzenia to jest dobre, zajeżdżanie do przydrożnych barów, wybieranie i czekanie oraz konsumpcja to duża strata czasu a ryzyko dla żołądka. My staramy się w ogóle nie stołować w podróży i najlepiej nie zatrzymywać - do 5 godzin jazdy.
        • pomnikdeszczu Re: Drugie zabicie psa 30.07.18, 18:14
          Poza tym mnie bardzo denerwuje wydłużająca się jedzeniem podróż, zwłaszcza gdy duży dystans do przejechania.
    • lellapolella Re: Drugie zabicie psa 30.07.18, 19:38
      Próbuję podążać meandrami twojego umysłu - skąd w ogóle wziął ci się ten tytuł? Czy ma w ogóle jakieś logiczne uzasadnienie?
      • bywalec.hoteli Re: Drugie zabicie psa 30.07.18, 22:01
        To tytuł książki - pomyślałem, że będzie ciekawy tytuł smile Może przeczytasz? Oczywiście jestem przeciwko zabijaniu psów.
        • samawsnach Re: Drugie zabicie psa 31.07.18, 08:07
          Fajnie, że ktos czyta Hłaskę smile Ale ad meritum- termos z własną kawą. To g...które kupiliśmy na stacji w pewnym bistro z dumną nazwą nie zasługuje na nic poza wylaniem. A jedna taka " kawa" to 8 zl. Nie żebym wcześniej nie miała doświadczeń z kiepską kawą, ale tym razem mnie to ruszyło - woda ledwo zabarwiona na brązowo.
          • bywalec.hoteli Re: Drugie zabicie psa 31.07.18, 15:37
            ja zabieram napoje energetyczne do auta, żeby nie musieć stawać na kawę. Lub jak tankuje na Orlenie to tam dostaje kawę za darmo za punkty.
        • lellapolella Re: Drugie zabicie psa 02.08.18, 00:10
          Gdybym nie czytała, nie pytałabym o logiczne powiązania z tytułem wątku, nie sądzisz? Nie przyszło mi do głowy, że nie ma żadnych.
    • bywalec.hoteli Re: Drugie zabicie psa 01.08.18, 22:33
      chyba jednak kiepski tytuł wymyśliłem smile
      • 1matka-polka Re: Drugie zabicie psa 01.08.18, 22:56
        Ematka nie gustuje w kontrolowanym absurdzie.
        • bywalec.hoteli Re: Drugie zabicie psa 01.08.18, 23:10
          a co to kontrolowany absurd ? smile
          • 1matka-polka Re: Drugie zabicie psa 01.08.18, 23:22
            Taki, który nie pojawia się bezwiednie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka