15.02.10, 11:11
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7560271,Smutny_los_policyjnego_konia__Pojdzie_na_kabanosy_.html

+++++++++++++++++++++++++++++++++++
jeżeli to prawda, że policjant deklaruje się zapewnić koniowi emeryturę a mimo
wszystko wolą oddać konia na kabanosy, to znaczy, że strach przed ewentualnym
złamaniem przepisów, sparaliżował jakikolwiek rozsądek w Policji właśnie.
Obserwuj wątek
    • rycho7 zebranie na pasze 15.02.10, 11:18
      perla napisał:

> sparaliżował jakikolwiek rozsądek w Policji

Nie kazdy da sobie narzucic Twoj "rozsadek". Szefowie wiedza ile zarabia
      policjant. Lacznie z wziatkami. Na emeryture nie starczy.
      • perla Rysiu, to, że ty masz węża w kieszeni 15.02.10, 11:27
        to nie znaczy, że i inni tacy też są.
        Może ten policjant będzie zbierał suchy chleb dla konia, hę?
        Widzę Rysiu, że helmutowo zeżarło ci mózg na czerwono. I pewnie jesteś w
        trójkach obywatelskich i sprawdzasz czy ktoś ma warunki socjalne aby trzymać u
        siebie chomika na przykład właśnie.
        • rycho7 Re: Rysiu, to, że ty masz węża w kieszeni 15.02.10, 11:30
          perla napisał:

> to nie znaczy, że i inni tacy też są.

Ja od wiekow wiem co sie robi z chorym koniem. Jak to hajducy i huzarzy.
    • snajper55 Re: koń jest 15.02.10, 11:26
      perla napisał:

> jeżeli to prawda, że policjant deklaruje się zapewnić koniowi emeryturę a mimo
      > wszystko wolą oddać konia na kabanosy, to znaczy, że strach przed ewentualnym
      > złamaniem przepisów, sparaliżował jakikolwiek rozsądek w Policji właśnie.

Ma na utrzymanie konia, a niema 900 PLN na kupno tegoż konia ? Dziwne.

S.
      • pozarski Re: koń jest 15.02.10, 11:31
        Nie rozumiem dlaczego ma placic za konia,ktory sluzyl w policji. Policja powinna
        sie cieszyc,ze facet chce sie koniem zajac; przy okazji pokazalaby swoje
        przyjazne (chocby dla zwierzat) oblicze.
        • snajper55 Re: koń jest 15.02.10, 21:00
          pozarski napisał:

> Nie rozumiem dlaczego ma placic za konia,ktory sluzyl w policji. Policja powinna
          > sie cieszyc,ze facet chce sie koniem zajac; przy okazji pokazalaby swoje
          > przyjazne (chocby dla zwierzat) oblicze.

A dlaczego policja ma konie rozdawać ? To może i radiowozy niech rozdają ? Broń
          ? Fanty zabrane złodziejom ?

S.
          • pozarski Re: koń jest 15.02.10, 22:22
            Kon to inna sprawa. Radiowoz sie do kierowcy nie przyzwyczaja,choc kierowca moze
            sie do radiowozu przyzwyczaic i nawet po ludzku pokochac.wink) Wiec zasadnicza
            roznica. A co maja zlodzieje z tym wspolnego, bo nie zalapuje?
      • perla kolejny komunista dał głos 15.02.10, 11:31
        co was obchodzi czy on ma czy nie ma kasy?
        Załatwił koniowi emeryturę na wsi, i to liczy się.
        Ale taki Snajper zaraz mu 1682 kontrole wysłać chciałby, niby dla dobra konia
        właśnie.
        • pozarski Re: poyebany 15.02.10, 11:38
          pierdla dal glos.
    • jaceq Re: koń jest 15.02.10, 14:49
      perla napisał:

> to znaczy, że strach przed ewentualnym
      > złamaniem przepisów, sparaliżował jakikolwiek rozsądek w Policji
      właśnie.

Podejrzewam, że to coś innego. Podejrzewam, że służbowy koń
      widział/wiedział za dużo i to jest bezpośrednim powodem represji i
      chęci komendanta zamknięcia mu pyska raz na zawsze. Daj Bóg, dobrzy
      ludzie do tego nie dopuszczą.
      • snajper55 Re: koń jest 15.02.10, 21:03
        jaceq napisał:

> Podejrzewam, że to coś innego. Podejrzewam, że służbowy koń
        > widział/wiedział za dużo i to jest bezpośrednim powodem represji i
        > chęci komendanta zamknięcia mu pyska raz na zawsze. Daj Bóg, dobrzy
        > ludzie do tego nie dopuszczą.

Koń pewnie miał haki na komendanta. A w Wigilię, wiadomo, koń może przecieknąć.

S.
        • jaceq Re: koń jest 15.02.10, 22:22
          Może koń miał ochotę kandydować i taki jeden poczuł się zagrożony? Był już taki
          jeden kiedyś niezbyt wielki wzrostem, co mianował konia konsulem.
          • pan.scan Ale bzykał wszystko co sie ruszalo.Choć też węszył 15.02.10, 22:33
            za spiskami jak taki jeden 20 wieków później.

jaceq napisał:
            Był już taki jeden kiedyś niezbyt wielki wzrostem, co mianował konia
            konsulem.

• jaceq Re: Ale bzykał wszystko co sie ruszalo.Choć też w 15.02.10, 22:35
              No i wtedy nie pąsowiał na wspomnienie o "jednopłciowych konkubinatach".
    • pan.scan Jadłem kiedyś koninę, 15.02.10, 18:34
      poledwicę z konika dokładnie, w arabskim kraju. Słodkawa i mocno krwista,
      nie da jej się przyrządzić jak wołowy "filet au poivre". Marynowana w winie
      i przyprawach jadalna, gorzej ze świadomością.
      Na tym samym targu Arab sprzedał mi polędwicę z wielbłąda(pewnie padłego,
      bo żywy wielbłąd dla Araba to jak Bugatti dla Polaka), robiąca za polędwicę
      z młodego wołu. Wizualnie jak z cielaka, różowiutka, uginająca się pod
      palcem. Przy smażeniu tego tworu mięsopodobnego trzeba było założyć okulary
      ochronne i kaftan, bo woda pryskała na boki jak z dziurawej beczki.
      Po odwodnieniu na tłuszczu został stwardniały kawałek o przekroju dętki
      motocyklowej, zapachu kapcia i nijakiego smaku.
      Kabanosy to z wieprzowiny robią, nie z wielbłąda?
      • jaceq Re: Jadłem kiedyś koninę, 15.02.10, 22:06
        > Kabanosy to z wieprzowiny robią, nie z wielbłąda?

Podejrzewam, że teraz kabanosy robią ze wszystkiego, co ma zęby, nutrii nie
        wyłączając. Prawdziwe oczywiście - tylko z wieprzowiny. Konina jest niejadalna.
        Jadłem kiedyś końskie salami i - wprawdzie nie czułem się jak kanibal - ale
        rzekłbym, że niczym się nie różniło od innych. Za czasów kartek na mięso
        "zdobyliśmy" kiedyś na Mazurach kawałek końskiej kiełbasy zwanej na wyrost
        "belgijską" i to był jedyny przypadek w życiu, kiedy rozważałem na poważnie
        zostanie wegetarianinem. Po próbie konsumpcji zrozumieliśmy, czemu "kiełbasa
        belgijska" leżała sobie w sklepie GS i czekała na nas bez kartek.

W sumie, nie wiem skąd się wziął stereotyp, że koń do rzeźni na kabanosy. Mnie
        koń kojarzy się z pieczarkami. Z konia robi się pieczarki.
        • jaceq Re: Jadłem kiedyś koninę, 15.02.10, 22:23
          Lepiej dajmy sobie spokój o tej koninie. Popatrzałem, co gdzie indziej piszą o
          kozinie.
          • marouder.eu Psiny nie jadlem:) 15.02.10, 23:09
            Ale kozine i konine i owszemsmile
            Jako stiudent schylku PRL-u jadalem ci ja konine w kilku miejscach w Krakowie,
            gdzie podawano ja a'la wolowine. Zreszta nie tylko to..taki tatar powinien byc z
            koniny np. Zreszta, Panowie, wiele zalezy od marynaty i tzw. lezakowania w
            marynacie, wierzcie mismile
            • dachs Kabanosy, jak sama nazwa wskazuje, robi się z 16.02.10, 08:37
              dzika.
              smile
              • snajper55 Re: Kabanosy, jak sama nazwa wskazuje, robi się z 16.02.10, 12:43
                dachs napisał:

> dzika.
                > smile

Nazwa zdaje się pochodzii od tureckiego (i białostockiego) słowa kaban, czyli
                świnia.

S.
    • dachs A to Polska właśnie 15.02.10, 19:35
      Najpierw co do meritum.
      Zgadzam się z Perłą, iż argumenty, policyjnych pierdzistołków są ponurą farsą i
      takich "obrońców zwierząt" powinno się generalnie rzecz biorąc wystrzelić na
      księżyc.

A teraz niemerytorycznie.
      Pożarski w tej kwestii słusznie napisał:

Nie rozumiem dlaczego ma placic za konia,ktory sluzyl w policji. Policja
      powinna sie cieszyc,ze facet chce sie koniem zajac; przy okazji pokazalaby swoje
      przyjazne (chocby dla zwierzat) oblicze.

Perła akompaniuje mu w tym samym duchu:

co was obchodzi czy on ma czy nie ma kasy?
      Załatwił koniowi emeryturę na wsi, i to liczy się.
      Ale taki Snajper zaraz mu 1682 kontrole wysłać chciałby, niby dla dobra konia
      właśnie.

Serce już się raduje, ze można przynajmniej na jeden temat normalnie
      porozmawiac, a nawet (!) zgodzić, ale nie, bo oto Pozarski najwyraźniej
      zapomniał o czym się rozmawia, a przypomniał sobie z kim:
      poyebany pierdla dal glos.

luuuudzieeee! sad
      • snajper55 Re: A to Polska właśnie 15.02.10, 21:06
        dachs napisał:

> Serce już się raduje, ze można przynajmniej na jeden temat normalnie
        > porozmawiac, a nawet (!) zgodzić, ale nie, bo oto Pozarski najwyraźniej
        > zapomniał o czym się rozmawia, a przypomniał sobie z kim:
        > poyebany pierdla dal glos.
        >
        > luuuudzieeee! sad

Wyzywania innych od komunistów przez Perłę już Twe oko nie zauważyło ? A może to
        dla Ciebie normalne ? Może nosisz koszulkę z Che Guevarą a może nawet z samym
        Leninem ?

S.
        • dachs Re: A to Polska właśnie 15.02.10, 21:28
          snajper55 napisał:

> Wyzywania innych od komunistów przez Perłę już Twe oko nie
          > zauważyło

A to dla Ciebie wyzwisko?

> Może nosisz koszulkę z Che Guevarą a może nawet z samym
          > Leninem ?

Nie obrażaj! Dla mnie to jest wyzwisko.
          smile
          • snajper55 Re: A to Polska właśnie 15.02.10, 21:40
            dachs napisał:

> A to dla Ciebie wyzwisko?

W tej chwili nie to jest istotne. Uważasz, za używanie wobec rozmówcy określenia
            komunista za normalne ? Jeśli tak, to Ciebie także nie powinno obruszać nazwanie
            Cie komunistą.

S.
            • dachs Re: A to Polska właśnie 15.02.10, 21:50
              snajper55 napisał:

> W tej chwili nie to jest istotne. Uważasz, za używanie wobec
              > rozmówcy określenia komunista za normalne ? Jeśli tak, to Ciebie
              > także nie powinno obruszać nazwanie Cie komunistą.

Dlatego się "obraziłem" z smile. Epitet trafia za daleko ode mnie. Tam gdzie trafia
              bliżej, obraza jest murowana i zrozumiała. Hasz też się obraza gdy nazywam go
              bolszewikiem.
              • snajper55 Re: A to Polska właśnie 15.02.10, 22:12
                dachs napisał:

> Dlatego się "obraziłem" z smile. Epitet trafia za daleko ode mnie. Tam gdzie trafia
                > bliżej, obraza jest murowana i zrozumiała. Hasz też się obraza gdy nazywam go
                > bolszewikiem.

No ale jednak epitet. Tak więc zauważyłeś epitet użyty przez Pozarskiego
                (uważasz, że pada on blisko Perły ?) a nie zauważyłeś epitetu użytego wcześniej
                przez Perłę.

S.
                • dachs Re: A to Polska właśnie 15.02.10, 22:48
                  snajper55 napisał:

> No ale jednak epitet. Tak więc zauważyłeś epitet użyty przez
                  > Pozarskiego (uważasz, że pada on blisko Perły ?) a nie zauważyłeś > epitetu
                  użytego wcześniej przez Perłę.

Zauważyłem, i tym napisałem, że niektórzy dyskutanci, nawet jeśli maja podobne
                  poglądy, nie są przezwyciężyć niechęci do rozmówcy.
                  Epitet Perły dotyczył Twojego postu, w którym wyraziłeś komunistyczne - w jego
                  ocenie poglądy.
                  I Perły rude prawo jest temu poglądowi dać wyraz.
                  Pożarski, który reprezentuje (wg. mojej dotychczasowej obserwacji) poglądy
                  raczej od komunizmu dalekie, a w tym konkretnym przypadku szalenie bliskie
                  Perle, nie miał żadnego powodu by bronić Cię przed nie pozbawionym podstaw
                  zarzutem komunistycznego myślenia.
                  Dlatego napisałem, że zapomniał o czym, a przypomniał sobie z kim rozmawia.
                  • pozarski Re: A to Polska właśnie 15.02.10, 22:59
                    Widze,zes mnie wygasil (so-li-dar-nosc?),bo tlumacze przeciez, dlaczego tak
                    odpowiedzialem pierdle:
                    forum.gazeta.pl/forum/w,13,107307837,107347670,Re_A_to_Polska_wlasnie.html
                  • snajper55 Re: A to Polska właśnie 16.02.10, 03:47
                    dachs napisał:

> Zauważyłem, i tym napisałem, że niektórzy dyskutanci, nawet jeśli maja podobne
                    > poglądy, nie są przezwyciężyć niechęci do rozmówcy.

Bądźmy dokładni. Napisałeś nie o niektórych dyskutantach, tylko o Pozarskim. O
                    Perle się nawet nie zająknąłeś, chwaląc go za merytoryczność wypowiedzi, którą
                    Pozarski niby dopiero zakłócił:

"Pożarski w tej kwestii słusznie napisał:
                    (...)
                    Perła akompaniuje mu w tym samym duchu:
                    (...)
                    oto Pozarski najwyraźniej zapomniał o czym się rozmawia, a przypomniał sobie z
                    kim: "

A przecież to Perła zaczął pisać ad personam a Pozarski mu jedynie odpowiedział.

Piszę, że nie zauważyłeś wypowiedzi Perły, gdyż nie chcę przypuszczać, że
                    specjalnie zamknąłeś na nią oczy. Na przykład dlatego, że Perłę lubisz, a
                    Pozarskiego nie.

> Epitet Perły dotyczył Twojego postu, w którym wyraziłeś komunistyczne - w jego
                    > ocenie poglądy.
                    > I Perły rude prawo jest temu poglądowi dać wyraz.

Epitet Pozarskiego dotyczył postu Perły, w którym wyraził poj​ebane, w
                    ocenie Pozarskiego poglądy. I Pozarskiego rude prawo jest temu poglądowi dać wyraz.

> Pożarski, który reprezentuje (wg. mojej dotychczasowej obserwacji) poglądy
                    > raczej od komunizmu dalekie, a w tym konkretnym przypadku szalenie bliskie
                    > Perle, nie miał żadnego powodu by bronić Cię przed nie pozbawionym podstaw
                    > zarzutem komunistycznego myślenia.

Zarzut bycia komunistą to coś innego niż zarzut iż coś jest komunistycznym
                    myśleniem. Dlaczego zresztą twierdzisz, że Pozarski mnie bronił ? Preła zarzucił
                    bycie komunistom jemu i mnie.

> Dlatego napisałem, że zapomniał o czym, a przypomniał sobie z kim rozmawia.

Perła użył epitetu i spotkał się w odpowiedzi z epitetem. Perła przypomniał
                    dyskutantom z kim rozmawiają. Tego nie zauważyłeś.

S.
                    • perla Snajper jest 16.02.10, 06:47
                      snajper55 napisał:

> Dlaczego zresztą twierdzisz, że Pozarski mnie bronił ? Preła zarzucił
                      > bycie komunistom jemu i mnie.

Perła pisał o Tobie i o Rysiu. Bo was interesował bardziej stan portfela
                      policjanta niż realny los zwierzęcia.
                      I problem ten wykracza daleko poza emocjonalne relacje człowiek - zwierzę. Bo
                      dziś w Europie zabiera się rodzicom, czy dziadkom, dzieci, i oddaje się je np.
                      pedałom, bo rzekomo jakoby rodzice nie mieli "warunków". A to, że mają miłość
                      rodzicielską to dla was (ciebie i Rysia) nie liczy się.
                      W wątku tym zaprezentowaliście typową lewacką logikę. O ile lewak ma logikę w ogóle.
                      A co do kotleta jest. Wiele miesięcy temu został poinformowany, że jeżeli nie
                      przeprosi pewnej osoby za lżenie i pisywanie o jej realnych sprawach, to nie ma
                      co liczyć na jakikolwiek mój post do niego. Na początku nie wierzył, a potem
                      uwierzył. I robi wszystko abym tylko zwrócił na niego uwagę. Pęta mi się pod
                      nogami, bluzga, skomle o post do niego. Ale nic z tego. Zupełnie bez ambicji
                      jest. Włazi na moje wątki i ubliża. Skręca go, bo co on poza forum ma? Nienawiść
                      tylko i obsesję, że Polacy nie myślą o niczym innym jak tylko o tym aby kotleta
                      do KL Auszwic odstawić.
                      No, ale dowartościowałeś go Snajper teraz. Bo "was" znaczyłoby, że zwracam się i
                      do niego bezpośrednio. A dla tego knura to zaszczyt by był właśnie.
                      • pozarski Re: Snajper jest 16.02.10, 07:09
                        Tak,tak pierdla.wink))
                      • perla ale ale Snajper 16.02.10, 07:12
                        lubisz być ścisły, nieprawdaż?
                        No to ustaw sobie sortowanie postów "od najstarszego" i zobaczysz, że "was"
                        napisałem o 11:31, czyli dokładnie w tym samym czasie kiedy to kotlet pojawił
                        się na wątku. Kotlet wysłał swój pierwszy post na wątku tym w czasie co i ja.
                        Słowem, nie mogłem zwracać się i do kotleta, gdyż jak pisałem post, to go
                        jeszcze nie było tutaj.
                        To tylko dla udowodnienia Tobie, bo sam kotlet doskonale wie, że nie zwrócę się
                        do niego ani poprzez "was", "wy" czy "ty" właśnie.
                    • dachs Re: A to Polska właśnie 16.02.10, 08:32
                      snajper55 napisał:

> Piszę, że nie zauważyłeś wypowiedzi Perły, gdyż nie chcę
                      > przypuszczać, że specjalnie zamknąłeś na nią oczy. Na przykład
                      > dlatego, że Perłę lubisz, a Pozarskiego nie.

Uspokoję Cię - zauważyłem ją. smile I chociaż to Cię nie obchodzi - lubię i Perłę i
                      Pożarskiego.

> Dlaczego zresztą twierdzisz, że Pozarski mnie bronił ? Preła
                      > zarzucił bycie komunistom jemu i mnie.

Kolejny dowód na to, że lewackie poglądy biorą się po prostu z nieporadnego
                      oglądu rzeczywistości.
                      smile
                      • snajper55 Re: A to Polska właśnie 16.02.10, 12:40
                        dachs napisał:

> Uspokoję Cię - zauważyłem ją. smile I chociaż to Cię nie obchodzi - lubię i Perłę i
                        > Pożarskiego.

Skoro zauważyłeś epitet użyty przez Perłę to znaczy, że wyzywanie ludzi od
                        komunistów uważasz za element normalnej rozmowy. Dziwi mnie to. Jakie epitety
                        jeszcze się mieszczą w Twoim rozumieniu normalnej rozmowy ? Faszysto ? Nazisto ?
                        Gestapowcu ? Na razie wiem, że słowo poj​ebany się nie mieści.

S.
                        • dachs Re: A to Polska właśnie 16.02.10, 20:31
                          snajper55 napisał:

> Skoro zauważyłeś epitet użyty przez Perłę to znaczy, że wyzywanie > ludzi od
                          komunistów uważasz za element normalnej rozmowy.

No wiesz? Sam wyzywam Hasza od bolszewików.

> Jakie epitety jeszcze się mieszczą w Twoim rozumieniu normalnej
                          > rozmowy ? Faszysto ? Nazisto ? Gestapowcu ?

Były stosowane wobec mnie.
                          Wiesz, gdzie mi wiszą? Tak głeboko wzrok nie sięga.

> Na razie wiem, że słowo poj​ebany się nie mieści.

Alez mieści sie mieści. Tylko okoliczności jego użycia uważam w dalszym ciągu za
                          niezwykłe.
                          Przy okazji gratuluję.
                          Rzeczywiście udało Ci się wmówić Pożarskiemu, że Perła "komunistę" kierował do
                          niego.
                          Jestem pełen podziwu. smile
                          • pozarski Re: A to Polska właśnie 16.02.10, 20:33
                            Nie musial mi Snajper nic wmawiac. Wystarczy porzeczytac,co pierdla napisal i gdzie.
                            • dachs Re: A to Polska właśnie 16.02.10, 20:48
                              pozarski napisał:

> Nie musial mi Snajper nic wmawiac. Wystarczy porzeczytac,co
                              > pierdla napisal i gdzie.

Nie jesteśmy ani pierwszymi, ani jedynymi, którzy inaczej odbierają otaczającą
                              ich rzeczywistość.

P.S.
                              ostatnimi tez nie. smile
                              • pozarski Re: A to Polska właśnie 16.02.10, 20:49
                                Taka jest prawda.wink
                            • andrzejg aq tak na boku 16.02.10, 23:11
                              gdzie samego siebie umieścisz?

Bo Snajper to pi..ii...y liberał z krwi i kosci

A.
                              • snajper55 Re: aq tak na boku 16.02.10, 23:32
                                andrzejg napisał:

> gdzie samego siebie umieścisz?
                                >
                                > Bo Snajper to pi..ii...y liberał z krwi i kosci

Dla niektórych z tu piszących komunista to ten, który chce, aby firma
                                sprzedawała swój majątek a nie rozdawała go pracownikom. Prawicowiec za to to
                                taki osobnik, który optuje za ubogacaniem pracowników majątkiem firmy.

Dlatego niektórzy PiS uważają za partię prawicową.

S.
                                • andrzejg Re: aq tak na boku 16.02.10, 23:46
                                  snajper55 napisał:
                                  > Dlatego niektórzy PiS uważają za partię prawicową.
                                  >
                                  > S.

no właśnie
                                  a tak puscic jednego , czy drugiego na własny garnuszek

Byłem dziś w Cechu na spotkaniu i wyobrąx sobie,że niektórzy
                                  przesiakli juz ideoą lewicowości (dopłaty unijne)
                                  Jakiz dla nich był szok , dy wyraziłaem radosć, że dopłaty kończą
                                  się w najblizszych latach. A tak woóle te dopłaty byłyby sensowne,
                                  gdyby były skierowane do samorządów na unowocześnienie
                                  infrastruktury. Pisze z własnego doswiaqdczenia. Moja dzielnica
                                  została objeta programem rewitalizaci i chcąc nie chcąc muszę
                                  sie dostosować.Aby nie wyoaśc z rynku. Prestiż.A wszystko za własne
                                  pieniądze. Kurna , totalna bezmyślnośc urzędników UE. Powinni
                                  wysyłac jednego z drugin na przymusowy staz w firmach...!!!
                                  prywatnych!!

A.
                                  • snajper55 Re: aq tak na boku 17.02.10, 00:03
                                    andrzejg napisał:

> snajper55 napisał:
                                    > > Dlatego niektórzy PiS uważają za partię prawicową.
                                    > >
                                    > > S.
                                    >
                                    > no właśnie
                                    > a tak puscic jednego , czy drugiego na własny garnuszek

Wtedy od razu by się zrobili komunistami i pracownikom dawali tylko tyle, ile by
                                    byli zmuszeni dawać przepisami.

> Byłem dziś w Cechu na spotkaniu i wyobrąx sobie,że niektórzy
                                    > przesiakli juz ideoą lewicowości (dopłaty unijne)
                                    > Jakiz dla nich był szok , dy wyraziłaem radosć, że dopłaty kończą
                                    > się w najblizszych latach. A tak woóle te dopłaty byłyby sensowne,
                                    > gdyby były skierowane do samorządów na unowocześnienie
                                    > infrastruktury. Pisze z własnego doswiaqdczenia. Moja dzielnica
                                    > została objeta programem rewitalizaci i chcąc nie chcąc muszę
                                    > sie dostosować.Aby nie wyoaśc z rynku. Prestiż.A wszystko za własne
                                    > pieniądze. Kurna , totalna bezmyślnośc urzędników UE. Powinni
                                    > wysyłac jednego z drugin na przymusowy staz w firmach...!!!
                                    > prywatnych!!

Spora część dopłat idzie do samorządów. Dzięki temu mamy właśnie coraz lepszą
                                    infrastrukturę. A, jak przekonałeś się na własnej skórze, jest to początek
                                    reakcji łańcuchowej. Zresztą te dopłaty sporo dobrego przyniosły. Za to dopłaty
                                    rolnicze to jest coś, co woła o pomstę do nieba. Jak zresztą cała nasza (unijna
                                    ?) polityka rolna.

S.
                                    • andrzejg Re: aq tak na boku 17.02.10, 00:14
                                      > Spora część dopłat idzie do samorządów. Dzięki temu mamy właśnie
                                      coraz lepszą
                                      > infrastrukturę. A, jak przekonałeś się na własnej skórze, jest to
                                      początek
                                      > reakcji łańcuchowej. Zresztą te dopłaty sporo dobrego przyniosły.
                                      Za to dopłaty> rolnicze to jest coś, co woła o pomstę do nieba. Jak
                                      zresztą cała nasza (unijna> ?) polityka rolna.
                                      >
                                      > S.

Dlatego uważam,że nalezy sie cieszyć z konca dopłat.Prywatnym w
                                      ogóle nie powinni dopłacac. Nie dość ,że jest to korupcjogenne, to
                                      ponadto psuje rynek (pominąwszy radość z pertubacji związanyc z
                                      niewywiązywaniem się urzędów z dopłat) smile

Innowacja na papierze, to bzdura

A.
                          • snajper55 Re: A to Polska właśnie 16.02.10, 22:10
                            dachs napisał:

> snajper55 napisał:
                            >
                            > > Jakie epitety jeszcze się mieszczą w Twoim rozumieniu normalnej
                            > > rozmowy ? Faszysto ? Nazisto ? Gestapowcu ?
                            >
                            > Były stosowane wobec mnie.
                            > Wiesz, gdzie mi wiszą? Tak głeboko wzrok nie sięga.

Ale to nie o odbiór epitetów chodzi, tylko o ocenę dyskusji, w której są
                            używane. Uznajesz za normalną rozmowę, w której jesteś wyzywany od gestapowców,
                            komunistów czy faszystów ?

> > Na razie wiem, że słowo poj​ebany się nie mieści.
                            >
                            > Alez mieści sie mieści. Tylko okoliczności jego użycia uważam w dalszym ciągu za
                            > niezwykłe.

Dla mnie są one tak samo zwykłe/niezwykłe, jak okoliczności użycia słowa
                            komunista przez Perłę.

> Przy okazji gratuluję.
                            > Rzeczywiście udało Ci się wmówić Pożarskiemu, że Perła "komunistę" kierował do
                            > niego.
                            > Jestem pełen podziwu. smile

Dlaczego uważasz, że musiałem mu cokolwiek wmawiać ? Mógł bez problemu tak
                            uważać pisząc swój post ze słowem, na które zareagowałeś.

S.
      • pozarski Re: A to Polska właśnie 15.02.10, 22:42
        Pozarski nie zapomnial. To pierdla mnie wlaczyl do odpowiedzi Snajpka. Wiec
        zaprotestowalem.wink
        kolejny komunista dał głos
        Autor: perla 15.02.10, 11:31

co was obchodzi
        • dachs Re: A to Polska właśnie 16.02.10, 08:39
          pozarski napisał:

> Pozarski nie zapomnial. To pierdla mnie wlaczyl do odpowiedzi
          > Snajpka. Wiec zaprotestowalem.wink

Ale teraz już wiesz, że nie, prawda?
          forum.gazeta.pl/forum/w,13,107307837,107354270,ale_ale_Snajper.html
          smile
          • pozarski Re: A to Polska właśnie 16.02.10, 08:51
            Nie wierz pierdle. Po pierwsze odpowiedzial rychujkowi na samym
            poczatku,zwracajac sie don tak:
            Rysiu, to, że ty masz węża w kieszeni
            o zadnych komunistach ani slowa. Po drugie zdarzalo mi sie czesto,ze
            odpowiadalem komus i traf chcial,ze czasowo dzialo sie to w tej samej minucie.
            Minuta to kupa czasu,jesli czytasz,kiedy post wlasnie jest publikowany i w tym
            samym czasie odpowiadasz. Zadna sztuka.
            • dachs Re: A to Polska właśnie 16.02.10, 09:01
              pozarski napisał:

> Nie wierz pierdle. Po pierwsze odpowiedzial rychujkowi na samym
              > poczatku,zwracajac sie don tak:
              > Rysiu, to, że ty masz węża w kieszeni
              > o zadnych komunistach ani slowa.

Bo niby dlaczego? Rycho jest anarchista, nie komunista. Każe dziecko o tym wie.

> Minuta to kupa czasu,jesli czytasz,kiedy post wlasnie jest
              > publikowany i w tym samym czasie odpowiadasz. Zadna sztuka.

Jak obejrzysz drzewko, to zobaczysz, ze odpowiadał Snajperowi i szansa, że
              równocześnie czytał Ciebie jest zerowa. Ja też odebrałem jego post, jako
              jednoznacznie skierowany do Snajpera.
              Ale oczywiście możesz wierzyć w co chcesz. Jak wiesz, w kwestiach wiary,
              pozostawiam rozmówca dużą swobodę. smile
              • pozarski Re: A to Polska właśnie 16.02.10, 09:08
                Alez ja to tez odebralem jako post odpowiadajacy Snajperowi,tyle,ze przy okazji
                wlaczajacy i mnie; z poslizgu, w ktory pierdla lubi wpadac. Bo przeciez
                rychujowi nie odpowiadal, zwracal sie per wy, a wybor osob byl niewielki, czy
                wrecz ograniczony do tylko 1 dodatkowej postaci - mnie.wink)
                • dachs Re: A to Polska właśnie 16.02.10, 09:21
                  pozarski napisał:
                  >... zwracal sie per wy, a wybor osob byl niewielki, czy
                  > wrecz ograniczony do tylko 1 dodatkowej postaci - mnie.wink)

Perła jest człowiekiem dobrze wychowanym i zwracając się do komunistów, używa
                  ich grzecznościowej formy "wy".
                  Ja od początku nie miałem najmniejszej wątpliwości, ze idzie tylko o Snajpera.
                  • pozarski Re: A to Polska właśnie 16.02.10, 09:24
                    Nie zauwazylem,zeby to robil w stosunku do Snajpera, choc zdarza mu sie go
                    obrzucac politmiesem. Albo sam jest komunista i dlatego zwraca sie do Snajpka
                    per wy,albo mylisz sie Borsuku.wink
                    • haszszachnat Nie macie szansy, Pozarsiu. 16.02.10, 09:54
                      Dachs i Perła bedą solidarni na zasadzie katobolszewickiej solidarnosci macic.wink
                      • pozarski Re: Nie macie szansy, Pozarsiu. 16.02.10, 09:57
                        wink)
                  • snajper55 Re: A to Polska właśnie 16.02.10, 12:47
                    dachs napisał:

> Perła jest człowiekiem dobrze wychowanym i zwracając się do komunistów, używa
                    > ich grzecznościowej formy "wy".
                    > Ja od początku nie miałem najmniejszej wątpliwości, ze idzie tylko o Snajpera.

A ja od początku nie miałem wątpliwości, iż nie idzie tylko o Snajpera, gdyż
                    słowa "kolejny komunista dał głos" nie odnoszą się do jednej osoby tylko
                    co najmniej do dwóch.

S.
                    • pozarski Re: A to Polska właśnie 16.02.10, 12:53
                      Poza tym pierdla odpowiada na posty "koń jest", a w tej grupie rychujka niet.wink
                      • andrzejg a ja Was i tak lubię 16.02.10, 22:50
                        smile
    • snajper55 Re: koń jest 17.02.10, 00:46
      kocur_jerozolimski napisał:

> Konina nie jest koszerna.

A kocina ?

S.
      • pozarski Re: koń jest 17.02.10, 00:53
        Dzis (17 lutego) jest swiatowy dzien kota, wiec prosze o troche szacunku!wink
        pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiatowy_Dzie%C5%84_Kota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka