pozarski 24.02.10, 12:04 lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,7591786,Za_malo_w_kosciele_na_tacy__Proboszcz_chce_wiecej.html pieniadze na tace!)) Prałat Ryszard Olszewski wybudował w Pabianicach wielkie Sanktuarium Świętego Maksymiliana Kolbego. Postawił pomnik Jana Pawła II. W ubiegłym roku kupił elektroniczny ekran na którym są wyświetlane teksty pieśni śpiewanych podczas mszy. A w tym chce wymienić 20 ławek w kościele. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nielubiszprawdy masz za nasze Muzeum wyłudzaczu na atce Ty cus dał 24.02.10, 12:08 eś...PODZIKOWAŁES POLAKOM Z AMUZEUM ZYDOWSKIE 4 razy drozsze o d Muzeum Postania W.? jak z Ciebie ejst wredna menda....prawie jak piq i Scan. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:A moze schaboszczaku te lawki dla ciebie? 24.02.10, 12:49 Zebys trafil z powrotem na lono kosciola ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a To mi się podoba 24.02.10, 13:00 ,,Każda rodzina ma przyjść z pieniędzmi do kancelarii. Albo złożyć na tacy w czytelnie podpisanej kopercie'' I tak ma być ! Owieczki należy trzymać krótko, każdą próbę krytyki zdusić w zarodku. Argumenty są mocne - chrzciny, komunie śluby, pogrzeby. Jak podskoczy, to może być problem z realizacją obrządku, a przecież żadna z nich nie ośmieli się powiedzieć : w nosie mam twoje egzorcyzmy, obejdzie się. Niepokornych, znaczy ociągających się ze złożeniem daniny należy wyczytywać z ambony, udzielać publicznych reprymend, pokornych nagradzać .....dobrym słowem. A jak już wszyscy wierni zostaną odpowiednio wychowani systemem kija i marchewki, to odessać się wreszcie od państwowej kasy. E.... co tez ja wypisuję, wszak wiadomo, że pijawce zawsze będzie mało. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Banał 24.02.10, 13:04 Nie dawać ani na tacę ani w kopercie. Ból o nie swoje dawanie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Banał 24.02.10, 13:25 hymenos napisał: > Nie dawać ani na tacę ani w kopercie. Ból o nie swoje dawanie? Wprost przeciwnie - dawać na tacę i w kopercie. Dawać często i w duzych ilościach. Radość z CUDZEGO dawania. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Banał 24.02.10, 13:30 Cholera, nie czuję takiej radości. Cieszę się, że nie daję ani na tacę ani w kopercie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Banał 24.02.10, 13:37 Dawanie to też radość. Ja się cieszę, że innych to cieszy. Nie ma to jak poczucie dobrze spełnionego obowiązku. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Banał 24.02.10, 13:42 ewa8a napisała: > Dawanie to też radość. Ja się cieszę, że innych to cieszy. Nie ma to > jak poczucie dobrze spełnionego obowiązku. > A jaki obowiązek w tym przypadku spełniłaś . Zdaje się, że nikogo nie ucieszyło dawanie w imiennej kopercie. Oprócz czarnego, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Banał 24.02.10, 13:50 Ja nie spełniam żadnego obowiązku (w tym wypadku) - nie muszę. > Zdaje się, że nikogo nie ucieszyło dawanie w imiennej kopercie. Oprócz czarnego, oczywiście Zatem czas najwyższy zacząć korzystać z rozumu. Wolny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To mi się podoba 24.02.10, 13:27 Jak to w ogole mozliwe,zeby w jakiejs Pipidowce jakis ksionc mogl sobie to wszystko z tacy wybudowac? Albo czary,albo jakas wizyta pana prezydenta z darami od Panstwa Polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: To mi się podoba 24.02.10, 13:47 Ksiądz może bardzo dużo. Widzę to na podstawie pewnej góralskiej wioski, w której czasami pomieszkuję. Ksiądz po prostu wydaje polecenie - w przyszłym miesiącu rola x (to taka ichniejsza dzielnica) ma dostarczyć 50 m2 desek lub np. przywieźć 10 ton żwiru i 5 ton cementu i oddelegować 5 chłopów do pracy. W piątkowe popołudnie w kierunku kościoła zapychają z wiadrami i ścierami zgarbione babuleńki, bo akurat wypada dyżur ich roli przy sprzątaniu kościoła - jest grafik. Wyłamać się to wstyd i hańba dla całej rodziny. Wieś trochę popsioczy na dobrodzieja, ale chodzi jak w zegarku. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To mi się podoba 24.02.10, 13:52 Biedne staruszki, armia tow. Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: To mi się podoba 24.02.10, 13:55 One nie narzekają. Chyba nawet nie pomyślą, że można to odmienić. Tradycja rzecz święta. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To mi się podoba 24.02.10, 14:03 Wiem,ze nie narzekaja,ale mi ich zal. Zamiast walic z miotlami do ksienca moglyby sie przespacerowac z wnuczetami, na przyklad. Albo wyszyc jaka makatke i dorobic do emerytury. Te ksiendze to zwykle darmozjady. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: To mi się podoba 24.02.10, 14:10 Nie ma sensu żałowac ludzi, którym z tym jest dobrze. Gdybyś chciał otworzyć im oczy, stałbyś się śmiertelnym wrogiem ich religii. Ja mam z nimi doskonałe dobrosąsiedzkie stosunki, ponoć nawet nas lubią, pilnują dobytku, koszą trawę, przynoszą swoje wyroby mleczarskie, wpadają na plotki, życzenia sobie esemesujemy, nawet na wesela zapraszają (nie korzystam). Oczywiście znają nasze ,,głębokie poważanie'' do instytucji kościoła i wspaniałomyślnie nam wybaczają. Wybaczają, bo jesteśmy jakby z innej planety. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To mi się podoba 24.02.10, 14:16 Ja cie rozumiem,ale ich mi szkoda. Oczu nie otworzysz staruszkom,ale moze wnusiom? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: To mi się podoba 24.02.10, 14:18 Ja nie podejmuję się tej misji. Mam nadzieję, że to przyjdzie z czasem. Może za 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To mi się podoba 24.02.10, 14:25 Te staruszki maja potrzebe byc potrzebne. Tradycja je podporzadkowala tym facetom w sutannie,ktorzy je bezwzglednie wykorzystuja, bo nic poza wiara w jakiegos idola nie potrafia im zapewnic. Biedna Irena Kwiatkowska (tak mi sie przypomnialo). Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: To mi się podoba 24.02.10, 15:37 pozarski napisał: > Ja cie rozumiem,ale ich mi szkoda. Oczu nie otworzysz staruszkom, > ale moze wnusiom? Lepsze jest wrogiem dobrego Pożarski. Staruszkowie okazali się bardziej tolerancyjni i otwarci niż Ty. Wnusie z otwartymi oczami mogą już nie mieć tych cnót i puścić Ewę z dymem, bo im sie wyda np. zbyt mieszczańska. Historia zna takie wypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To mi się podoba 24.02.10, 16:06 Widze,ze wiara przeslonila ci rozum, Borsuku. Bedziesz bronil wszystkiego, co nawet przeczy zdrowemu rozsadkowi; wazne,ze to krzyz, pomnik i taca. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: To mi się podoba 24.02.10, 16:30 pozarski napisał: > Widze,ze wiara przeslonila ci rozum, Borsuku. Bedziesz bronil > wszystkiego, co nawet przeczy zdrowemu rozsadkowi; wazne,ze to > krzyz, pomnik i taca. Ależ nawet matelot propaguje uparcie to samo: "Religia jest bardzo pożyteczna, bo dzięki niej kobiety tak bardzo się nie puszczają a i służba mniej kradnie" (Winston Churchill) Bo widzisz Pożarski, problem z wami ateistami jest taki, że nie bardzo potraficie kojarzyć. Zawsze mnie ta jego sygnaturka bawiła, ale żebyś mnie teraz za poglądy matelota od rozumu odsądzał... takiej gratki się nie spodziewałem. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To mi się podoba 24.02.10, 18:22 Nie mam sluzby,ani nie ma co u mnie ukrasc,wiec dewiza Churchila byc moze sluzy Matelotowi,ale juz mnie nie za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
deutor Potrzebne od zaraz 24.02.10, 13:30 pampersy dla pozarskiego sika pod siebie Odpowiedz Link Zgłoś
deutor admin,sledzisz co psychol pozarski wypisuje??????? 24.02.10, 13:59 tej starej pie... zupelnie odbilo ksiendza wzywa judek ,o rozgrzeszenie prosic Odpowiedz Link Zgłoś
aaki alez nikt nie chce twoich pieniedzy 24.02.10, 16:02 na "tacę" daj je ba budowe muzeum zydów polskich albo na odnowienie kirkutu jakiegos. Odpowiedz Link Zgłoś