marouder.eu 06.03.10, 00:07 .. Akus z Bambukiem se zaloza, by nie trajlowac i mord po proznicy nie strzepic, co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g-48 Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 00:12 Jak twoje haremowki przejda do okraglaka to zostaniesz dalej eunuchem i do tego bez roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu I Akus tak na trzezwo okazuje te swoje... 06.03.10, 00:20 ...glupote dzisiejszego wieczoru? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: I Akus tak na trzezwo okazuje te swoje... 06.03.10, 00:27 Akuś żydłaczy, gudłaj jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: I Akus tak na trzezwo okazuje te swoje... 06.03.10, 00:31 Ze tez mu wydali papiery na dochtorkowanie, no Co prawda dochtorkuje na wsi ale i tam narod nie ze stali! Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: I Akus tak na trzezwo okazuje te swoje... 06.03.10, 00:36 Parch, to mu Rząd Światowy załatwił, masonowi jednemu. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachnat Re: I Akus tak na trzezwo okazuje te swoje... 06.03.10, 10:35 marouder.eu napisał: > Ze tez mu wydali papiery na dochtorkowanie, no > Co prawda dochtorkuje na wsi ale i tam narod nie ze stali! Pewnie każdy przypadek konsultuje z miejscowym weterynarzem Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: 06.03.10, 08:08 Zniknęły, zdaje się, moje refleksje na temat Akusia i kilku innych osobników. A raczej: czy ich "dopadła" refleksja o czym i z kim teraz będą "rozmawiać"? Temat ich "rozmów" raczej się nie zmieni. Ugotują się za to we własnym sosie. Było kilka szans na uratowanie tego forum. Tego - byłych Aktualności Tylko ktoś sobie wymyślił, żeby akurat z tego forum zrobić ogródek zoologiczny, muzeum dziwów wszelkich. Otwartym tekstem: stworzyć przestrzeń spustową dla frustracji wszelkich maści. Nie udało się, ponieważ cały portal i tak jest mniej lub bardziej upstrzony. To tylko złudzenie, że ktoś-coś jest w stanie to zatrzymać w jednym miejscu. Setki, tysiące postów świadczących o tym, że mam rację pojawia się na innych forach. Niektóre miesiącami "wiszą" sobie spokojnie, chociaż często łamią nie tyle wydumaną netykietę, ale prawo. Dla niektórych siłą i napędem życiowym jest nienawiść. Uważam, że zejście z tego forum normalnych ludzi jest najlepszym co mogą zrobić dla siebie. Nie ważne czy popierają Danę czy nie, czy będą pisać na nowym Erec Israel, czy nie. Nie powinni się wikłać w sytuacje, które później dość trudno rozstrzygnąć. Po to wróciłam na Aqua, żeby przekonać normalnych ludzi, żeby zeszli z tego forum. Że to co tu znajdują może sprawić im tylko ból i doprowadzić do tego, że staną się podobni do tych, którzy ich nienawidzą. Że to już dawno przestało być forum dyskusyjne, a dyskutowanie ograniczeń sensu nie ma. Forum to nie tylko wirtual, jak ktoś próbuje tutaj wcisnąć. Jest odbiciem postaw, na które często nie do końca pozwalamy sobie w rzeczywistości, ale nie dlatego, że tutaj następują jakieś kreacje. Po prostu: nie ma hamulców, które są obecne w "świecie rzeczywistym". Nie każda postawa zaś jest od razu poglądem mili państwo. I ta złuda, o której piszę kolejny raz, że jesteśmy tylko anonimowymi nickami. Artykułowanie w taki sposób "poglądów" ma taki sam skutek w internecie, co w rzeczywistości. To nośne narzędzie, a jeśli do tego dodać rozleniwienie, które dotknęło już większość ludzi, szczególnie młodych, i to, że nie weryfikują treści łatwo dostępnych - skutek nawet gorszy. Szkoda tego forum (to, że piszę teraz "nickiem", który urodził się w 2007 r. nic nie znaczy, pisałam od dawna, z przerwami, czytałam od zawsze), szkoda, że ktoś postanowił: tutaj będzie bagno. Szkoda też, że nie zauważył, że kawałki bagna się rozlazły. Już dawno. Z niektórymi - Nie Do Zobaczenia i. PS 1 dla Jaceq'a: to nie ja napisałam pedałofil, ale gratulacje. Też zauważyłam jak hansik się obsunął. PS 2 dla melorda i kilku innych "nicków": nawet nie starajcie się zrozumieć tego, co napisałam. Piszę niezrozumiale. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: No dobra amamit! 06.03.10, 09:18 Pozegnalne kazanie zes strzelila i teraz SPADAJ! Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 model realu 06.03.10, 10:21 amamit napisała: > co tu znajdują może sprawić im tylko ból Moze Ty gustujesz w kneblowaniu Plynnym Olowiem. Forum jest odbiciem realu. Zycie to nie je bajka. Takoz rzycie. Forum daje mozliwosc wirtualnego dotykania zla tego swiata. Przykladowo skutkow syjonistycznej utopii. Dla mnie to temat mocno poboczny. Natomiast Ty i Twoja hewra traumatyzujecie gdy ja poszerzam wiedze. Wy to pempek swiata Narodu Wybranego. > I ta złuda, o której piszę kolejny raz, że jesteśmy tylko anonimowymi nickami. Nie placzmy sie po raz n-ty w "dlugie rence Mossadu". Nudne. > skutek nawet gorszy. Od czego? Od zazydzenia mendiow? Skutek skutku. > postanowił: tutaj będzie bagno. Nie udawaj dziewicy, postanowila koszerna redachcja. Sam tego chciales Grzegorzu Dyndalo. > Z niektórymi - Nie Do Zobaczenia Nie praw komplementow. Nie uwierze. PS. Nie jestem pewien adresu, gratuluje czytania Estery. Ciekawsze od etykietowania. Learning by doeing. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 przymus stadnosci? 06.03.10, 10:25 amamit napisała: > Z niektórymi - Nie Do Zobaczenia Wy musicie sie ciungnac jak smorod za Dana33 ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: 06.03.10, 15:36 amamit napisała: >Uważam, że zejście z tego forum normalnych ludzi jest najlepszym co mogą zrobić dla siebie. Nie ważne czy popierają Danę czy nie, czy będą pisać na nowym Erec Israel, czy nie. Nie powinni się wikłać w sytuacje, które później dość trudno rozstrzygnąć. Po to wróciłam na Aqua, żeby przekonać normalnych ludzi, żeby zeszli z tego forum Całe szczęście , że wg twoich kryteriów nie jestem zapewne normalna. Cieszy mnie to dlatego, iż nie przepadam za ewangelizowaniem, pouczaniem i wszelkim mentorstwem. Nie muszę zatem żyć ze świadomością, że wiesz co dla mnie najlepsze, brać sobie do serca ostrzeżeń przed wikłaniem się w pewne sytuacje, których zakończenia bez wątpienia potrafisz przewidzieć, bo przecież masz patent na mądrość. Mam zatem nadzieję, że nie wróciłaś po to, by właśnie mnie przekonywać Pani Misjonarko. Aż błogo mi na duszy z tą nienormalnością. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: 06.03.10, 18:09 "Mam zatem nadzieję, że nie wróciłaś po to, by właśnie mnie przekonywać Pani Misjonarko." Nie pisałam do Ciebie Pani Ewo. Nie masz chyba zdolności czucia. Dla Ciebie to forum, to miejsce, na którym liczysz na udowadnianie kłamstw. Nikomu nie jesteś w stanie niczego udowodnić, ani przekonać. Nie zrobiłaś tego przez tyle lat, nie zrobisz kolejne dziesięć. Tutaj piszą ludzie, którzy już znają swoją prawdę. Od lat. Uwikłali się w bezsensowne spory przy okazji. Które nie przysłużyły się niczemu. Nikogo nie pouczam. Ludzie mają wolną wolę. Napisałam to wczoraj w wątku, którego już dzisiaj nie zastałam na forum. Będą chcieli, będą pisać tutaj. Ja od dawna uważam, że to strata potencjału i czasu, które można z pożytkiem wykorzystać. Nie wiesz jakie koszty można ponieść, czytając te treści. Uważam, że Dana zrobiła najlepszą rzecz z możliwych i mam nadzieję, że ta nowa strona będzie miejscem, gdzie spokojnie będzie można wymienić myśli i poglądy. Ale myśli i poglądy a nie "odpowiadać" na antysemickie zaczepki. Nie mam patentu na mądrość. Ale Ty też go nie masz. Nie musisz się tego obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: 06.03.10, 18:23 Ewa jest porzadnym czlowiekiem i madra kobieta. Mensch, krotko mowiac. Przeciwienstwo ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: 06.03.10, 18:29 Niech ci będzie Pożarski. Tobie to powietrze widocznie potrzebne. Jej też. Powodzenia w Waszej misji. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: 06.03.10, 19:19 amamit napisała: > Tobie to powietrze widocznie potrzebne. Jej też No proszę, znów wiesz co innym jest potrzebne. Czy nie lepiej skupić się na sobie ? > Powodzenia w Waszej misji. Wiesz o jakiejś mojej misji ? Może mnie uświadomisz, bo ja jeszcze nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: 07.03.10, 03:41 A kwitnij sobie tu dalej Ewo, na tym ugorze (pomimo obfitości nawozu). Kto Ci broni? > No proszę, znów wiesz co innym jest potrzebne. Czy nie lepiej skupić > się na sobie ? Się skupiam. > Wiesz o jakiejś mojej misji ? Może mnie uświadomisz, bo ja jeszcze > nie wiem. Samo "bywanie" tutaj już uznaję za misję. Straceńców. Nie musisz się ze mną zgadzać. Napisałam, co o sprawie sądzę. Nie po raz pierwszy. Uważam, że normalny człowiek nie ma już tutaj nic do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: 07.03.10, 08:39 amamit napisała: Uważam, że normalny człowi > ek nie ma już tutaj nic do roboty. To za latwe jak na reklame samej siebie,tym bardziej,ze wiemy,ze tak nie jest i byc nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: 07.03.10, 08:58 Ty nie wiesz,ale pare osob na tym forum wie. Wiec wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: 07.03.10, 09:02 Daj se siana pożarski. Nie będę z tobą się przepychać. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: 07.03.10, 04:18 Jeszcze jedno... Niczego Ewo nie trzeba ciągnąć. I powtórzę: nikomu niczego nic nie udowodniłaś. Jeśli napiszę normalny Żyd nie ma tu nic do roboty, bo spotkają go tylko obelgi - dotrze? Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: 07.03.10, 04:19 "I powtórzę: nikomu niczego-nic nie udowodniłaś." miało być. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: 07.03.10, 08:40 amamit napisała: > "I powtórzę: nikomu niczego-nic nie udowodniłaś." miało być. Pytanie,co ty chcesz udowodnic,bo Ewa juz napisala,ze nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: 07.03.10, 08:54 A ja wiem, że chce. Z pierwszej ręki. Może ją pamięć zawodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: 07.03.10, 08:40 amamit napisała: > Jeszcze jedno... > Niczego Ewo nie trzeba ciągnąć. I powtórzę: nikomu niczego nic nie udowodniłaś. > Jeśli napiszę normalny Żyd nie ma tu nic do roboty, bo spotkają go tylko obelgi > - dotrze? To za glupie. Sproboj jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: 07.03.10, 08:55 Za głupie dla ciebie. Ona będzie wiedziała o czym napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: 07.03.10, 09:02 A skad. Piszesz "normalny Zyd",jakbys cos w materii wiedziala,ale przeciez wszyscy wiedza,ze tak nie jest i byc nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: 07.03.10, 09:08 Jednej rzeczy nie rozumiem. Najpierw piszesz: Daj se siana pożarski. Nie będę z tobą się przepychać. i zaraz potem: amamit napisała: > Teraz już jest: wszyscy wiedzą. Nieźle. ))) Wiec jak? Mozena ci wierzyc? Nie mozna,a nawet sie nie zaleca. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: 07.03.10, 09:13 Daj se siana pożarski. ))) Rozbawiłeś mnie. To nie jest przepychanie się z tobą. > Wiec jak? Mozena ci wierzyc? Nie mozna,a nawet sie nie zaleca. Jak uważasz. Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: 07.03.10, 09:21 amamit teraz napisała: > Rozbawiłeś mnie. To nie jest przepychanie się z tobą. ale przedtem napisala: Nie będę z tobą się przepychać. > Wyraznie nie pamietasz co sie dzialo pare minut przed napisaniem postu. Moze zmien prochy? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: 06.03.10, 19:16 Ależ wiem , że nie pisałaś do mnie i dlatego wyraziłam swoją wdzięczność za to, że pozwalasz mi decydować o sobie – pisałaś do NORMALNYCH i to właśnie im udzielałaś cennych wskazówek. Jasne, że nie mam ,,zdolności czucia’’, skoro tak twierdzisz, to przecież nie może być inaczej. Co do patentu na mądrość – nie sugeruję nigdzie, że mogłabym go posiadać. > Nikomu nie jesteś w stanie niczego udowodnić, ani przekonać Udowodnić różne rzeczy to akurat czasami bywam w stanie, ale przekonywać nikogo do niczego nie próbuję i mam nadzieję, że nigdy mi to nie przyjdzie do głowy. Przekonać do swoich poglądów można dziecko w ramach wychowania. Usiłowanie przekonania dorosłego człowieka , by myślał tak jak my chcemy jest wg mnie obrażaniem go. Ja wyrażam swoje opinie, nie zgadzam się lub zgadzam z cudzymi, ale nie stawiam sobie za cel przekonywania kogokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: 07.03.10, 08:52 > Udowodnić różne rzeczy to akurat czasami bywam w stanie, ale > przekonywać nikogo do niczego nie próbuję i mam nadzieję, że nigdy > mi to nie przyjdzie do głowy. Przekonać do swoich poglądów można > dziecko w ramach wychowania. Usiłowanie przekonania dorosłego > człowieka , by myślał tak jak my chcemy jest wg mnie obrażaniem go. > Ja wyrażam swoje opinie, nie zgadzam się lub zgadzam z cudzymi, ale > nie stawiam sobie za cel przekonywania kogokolwiek. Po co więc udowadnianie? Znaczy: Twój dowód psu na budę, jeśli nikogo nie przekonuje i w zasadzie ma nie przekonywać. Nie napisałam zdaje się o poglądach, wręcz przeciwnie. Napisałam, że nie wszystko jest od razu poglądem. Poglądy podlegają dyskusji. Ludzie często zmienią w ciągu swojego życia widzenie spraw. Tak naprawdę, to ciągły proces. Ograniczenie nie podlegają dyskusji, ponieważ nie są opiniami. Są czymś wrośniętym w człowieka, skostniałym i praktycznie nie do zmiany. Nazywa się je uprzedzeniami. Napisałam "Nie masz chyba zdolności czucia." zdaje się? Bo nie potrafisz zrozumieć, jak bardzo bolesne mogą być słowa i tego, że ktoś już po prostu może nie mieć ochoty na ciągłe się z nimi zderzanie. I nie chodzi w tym o dystans lub jego brak do siebie. Można z dystansem przyjąć, brzydkie nawet, czyjeś żarty. Można nie mieć tego oddalenia i się obrazić. Ale waga treści tu wygłaszanych, jest trochę innego kalibru niż najbrzydszych nawet żartów. Nie wiem, czy wiesz Pani Ewo, że od dawna już dyskusyjnym jest podział na świat wirtualny i rzeczywistość. Dlatego napisałam: pierwsze jest odbiciem drugiego. Ludzie coraz więcej czasu spędzają w "nierealnej" przestrzeni. Zarabiają w niej realne pieniądze, komunikują się ze sobą, znajdują rozrywkę, tworzą sztukę, dokonują przestępstw. Bezpośrednia naoczność, wcale nie powoli, ustępuje miejsca "iluzji" - postrzeganiu świata za pośrednictwem układów odniesień nazywanych nowomedialnymi. Każdy, kto jest tego świadom, nie będzie krzyczał: komuś się wirtual miesza z rzeczywistością. Nawet jeśli nie potrafi nazwać, może intuicyjnie rozumieć, że świat wirtualny nie jest już alternatywnym, ale uzupełniającym rzeczywistość - jej częścią. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: 06.03.10, 22:55 amamit napisała: > PS 1 dla Jaceq'a: to nie ja napisałam pedałofil, ale gratulacje. Też zauważyłam > jak hansik się obsunął. Wybacz mi. Marouder się "przyznał". Istotnie ślepnę i mam galopującą sklerozę. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 09:53 ty maruda pewnie chcialbys byc moderatorem co?? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 09:31 Ktos napisal w jednym z postow o smrodzie. Wlasnie, to jest ten smrodek, ktory pozostanie na tym forum. Smrodek, ktory tak zasmrodzil adminow tego forum, ze uszkodzil ich zmysl powonienia. Zycze wam dalszego milego zanieczyszczania powietrza tego forum. Zwlaszcza G...48 jest juz w najdalej posunietym stadium rozkladu. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 09:57 nie wysilaj sie tomkowa zbyt mocno,podobnie jak i amamit nie potraficie odejsc z godnoscia tonac dalej yudzicie..choc brzytwy powinniscie sie chwytac Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 10:13 To ty sie wysilasz. Nie potraficie sie z tym pogodzic, ze sie bedziecie teraz smrodzic sami. Mamy wlasne forum, liczniejsze niz wasze i duuuuuuuzo ciekawsze. No i najwazniejsze bez tej admiralicji poprawnej politycznie i niezbyt madrej. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 10:18 Wiesz co, Tomkowa, mnie sie wydaje,ze to blad. Sam sie z ereca wypisalem,ale czesto wchodzilem i z zainteresowaniem sledzilem dyskusje na interesujace mnie tematy, zwlaszcza klotnie z udzialem Mamzerka, ktorego jestem wielkim fanem. Teraz juz nie bede wchodzil na ten, z wygladu, blog, bo wole czytac o Izraelu nie po polsku,a co tam bedziecie marynowac w swoim towarzystwie juz mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
myself.dk Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 17:43 Wiele lat mnie tu nie było, a na EI niestety nigdy.) Ale czytałem, codziennie. Pożarski. Na EI byłes zawsze "pożarskim" tu, na Aqvanecie będziesz (dla wielu) tylko "kotletem" Życzę powodzenia mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 17:59 Byc moze,ale to zbyt malo,zeby pokladac jakies nadzieje zarowno w jednym jak i drugim. Tu jednak jest ciekawiej emocjonalnie. Erec to jednak w pewnym sensie poprawnie polityczny grajdolek; moze komus odpowiadac; mnie nie za bardzo. Do tego dochodzi moralizatorstwo wlascicielki,ktorego (moralizatorstwa) osobiscie nie trawie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 18:02 Nie bardzo zrozumialam pozarski. Nic sie nie zmienilo, poza tym, ze forum wyszlo poza raczki gazetowych adminow, no i jest duzo ciekawszy portal, z wiadomosciami na kazdy temat dotyczacy Izraela, wlacznie z aktualna pogoda. Jaki blog? To samo, tylko ciekawiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 18:04 Bylem na stronie i mnie przypomina blog. Nic na to nie poradze. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 18:09 To w takim razie czym sie rozni Erec od nowej strony? Jesli chcesz zobaczyc dyskusje, to ja zobaczysz. Poczekaj jednak, bo to jest jak z nowym mieszkaniem. Najpierw trzeba sie wprowadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 18:20 No, moge po raz 3 napisac,ze mnie,z wygladu,przypomina blog. Nie twierdze,ze to blog,tylko ze mi przypomina. A roznica miedzy tym erecem tutaj, a tamtym tam jest wlasnie w tym, ze nowy przeniosl sie do innego kraju. Psychologicznie to wazna (dla mnie) granica. Poki byliscie tutaj, chocby portalowo, ta bliskosc byla odczuwalna i na aqua; to tylko skok. Teraz macie ".il" w adresie i to juz nie jest (dla mnie) to. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 22:45 Teraz macie ".il" w adresie i to juz > nie jest (dla mnie) to. A nie prosciej napisac, ze sie skonfliktowales na wlasne zyczenie z kilkoma osobami z tzw. srodowiska? Nie widzisz groteskowosci tego zarzutu? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 22:53 Alez to (konflikt) nie ma z tym nic wspolnego. Raczej widze groteskowosc twojej odpowiedzi. Sam wyszedlem z forum i dotychczas moje konflikty nie przeszkadzaly mi w czytaniu. Teraz,po obejrzeniu strony, juz nie widze potrzeby czytania tej marynaty,zwlaszcza po teatralnym gescie glownych aktorow przenosin. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 23:30 Rozbawiles mnie Zapomnialem podziekowac Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 23:39 co ty absztyf tak na chama agitujesz?? za naganiacza teraz robisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 23:40 Fakt? Kiedys bylo takie powiedzenie: Smieje sie jak glupi do sera. To pewnie ci sie przydarzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: To co, moze Okraglaka namber 4... 06.03.10, 23:48 A co jeszcze ta trzoda chlewna z ereca jest tu? Jak wam oborowa Dana tajny chlew zamkna to bedziecie bez dachu nad glowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 klimaty sztetl 06.03.10, 10:30 tomek404 napisała: > Nie potraficie sie z tym pogodzic, ze sie bedziecie teraz smrodzic sami. Ale hucpiarstwo. Wiesz lepiej co ja mysle. Aberacyjny judeocentryzm. Odpowiedz Link Zgłoś