Dodaj do ulubionych

List do Polaków

IP: *.chello.pl 14.02.02, 19:32
Szanowni Polacy!
Rodacy!
Pocałujcie mnie wszyscy w dupę z tą waszą Ojczyzną, flagą w kolorze brudnobiało-
czerwonym, z tym waszym romantyzmem, z szabelkami, z rasizmem, ksenofobią,
antysemityzmem, z fobiami, zaściankowością, z waszą Matką Boską, z
lewicowością, konserwatyzmem, liberalizmem, z wszelkimi radykalizmami, z
nienawiścią do reszty świata, z kultem skompromitowanych idei, z waszą
niechęcią do książek i kultury, z waszym pociągiem do wódki, z waszym
uwielbieniem bicia dzieci i kobiet, z waszą postawą na nie, ze skłonnością do
wszystkowiedzenia, chwalipięctwa i zmyślania, z nieróbstwem, z "Wielkim
Bratem", z dziedziczonym kretynizmem, z tymi waszymi frustracjami i
kompleksami, z waszymi bzdurami bełkotanymi w internecie, z waszą zawiścią do
tych, którym się udało, z czarnowidztwem, teoriami spiskowymi, z opluwaniem
prawdziwych wartości, ziemniakami i schabowym, z dłubaniem w nosie, z
antyglobalizmem, skłonnością do ulegania populizmowi i demagogii, ze strachem
przed czytaniem dłuższych wypowiedzi pisemnych, z sympatią do Pałacu Kultury, z
chronicznym brakiem sukcesów, z zabobonnym lękiem przed rozumem, z waszą
nijakością i miernotą i bylejakością.
Mocno całujcie mnie w dupę, Rodacy!
Obserwuj wątek
    • wild oto rasowy kolektywista! moge dać Ci kopa w dupe! 14.02.02, 19:35
      Gość portalu: pl napisał(a):

> Szanowni Polacy!
      > Rodacy!
      > Pocałujcie mnie wszyscy w dupę z tą waszą Ojczyzną, flagą w kolorze brudnobiało
      > -
      > czerwonym, z tym waszym romantyzmem, z szabelkami, z rasizmem, ksenofobią,
      > antysemityzmem, z fobiami, zaściankowością, z waszą Matką Boską, z
      > lewicowością, konserwatyzmem, liberalizmem, z wszelkimi radykalizmami, z
      > nienawiścią do reszty świata, z kultem skompromitowanych idei, z waszą
      > niechęcią do książek i kultury, z waszym pociągiem do wódki, z waszym
      > uwielbieniem bicia dzieci i kobiet, z waszą postawą na nie, ze skłonnością do
      > wszystkowiedzenia, chwalipięctwa i zmyślania, z nieróbstwem, z "Wielkim
      > Bratem", z dziedziczonym kretynizmem, z tymi waszymi frustracjami i
      > kompleksami, z waszymi bzdurami bełkotanymi w internecie, z waszą zawiścią do
      > tych, którym się udało, z czarnowidztwem, teoriami spiskowymi, z opluwaniem
      > prawdziwych wartości, ziemniakami i schabowym, z dłubaniem w nosie, z
      > antyglobalizmem, skłonnością do ulegania populizmowi i demagogii, ze strachem
      > przed czytaniem dłuższych wypowiedzi pisemnych, z sympatią do Pałacu Kultury, z
      >
      > chronicznym brakiem sukcesów, z zabobonnym lękiem przed rozumem, z waszą
      > nijakością i miernotą i bylejakością.
      > Mocno całujcie mnie w dupę, Rodacy!

indywidualnie... chcesz?
    • Gość: EURO Re: List do Polaków IP: *.liwest.at 14.02.02, 19:38
      Dziękuję, ale nie skorzystam. Jestem hetero.
    • Gość: jaski Re: List do Polaków IP: 64.37.254.* 14.02.02, 19:51
      Gość portalu: pl napisałcryinga):

> Szanowni Polacy!
      > Rodacy!
      > Pocałujcie mnie wszyscy w dupę z tą waszą Ojczyzną, flagą w kolorze brudnobiało
      > -
      > czerwonym, z tym waszym romantyzmem, z szabelkami, z rasizmem,
      ksenofobią.....etc
      ---------------------------

No, popatrzcie, ale sie francuz opisal....
      • Gość: Andrzej Re: List do Polaków IP: *.unl.edu 14.02.02, 19:58
        Gość portalu: jaski napisał(a):

> Gość portalu: pl napisał(a):
        >
        > > Szanowni Polacy!
        > > Rodacy!
        > > Pocałujcie mnie wszyscy w dupę z tą waszą Ojczyzną
        > ;, flagą w kolorze brudnobiało
        > > -
        > > czerwonym, z tym waszym romantyzmem, z szabelkami, z rasizmem,
        > ksenofobią.....etc
        > ---------------------------
        >
        > No, popatrzcie, ale sie francuz opisal....

No nie, i do tych wszystkich paskudnych rzeczy, trapiacych nas Polakow,
        jeszcze mamy calowac twoje dymiace dupsko ? To za duzo.
        A tak szczerze mowiac, czy ten gosc nie mial troche racji ? Walnijmy sie w
        wpiersi.
        Andrzej.
        • Gość: mik Re: pl IP: *.turboline.skynet.be 14.02.02, 20:20
          Brawo,nic ujac,nic dodac.Tylko to trzeb zrozumiec,co napisales.
        • ptwo Re: List do Polaków 15.02.02, 06:11
          Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Gość portalu: jaski napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: pl napisał(a):
          > >
          > > > Szanowni Polacy!
          > > > Rodacy!
          > > > Pocałujcie mnie wszyscy w dupę z tą waszą Ojczyzną
          > > ;, flagą w kolorze brudnobiało
          > > > -
          > > > czerwonym, z tym waszym romantyzmem, z szabelkami, z rasizmem,
          > > ksenofobią.....etc
          > > ---------------------------
          > >
          > > No, popatrzcie, ale sie francuz opisal....
          >
          > No nie, i do tych wszystkich paskudnych rzeczy, trapiacych nas Polakow,
          > jeszcze mamy calowac twoje dymiace dupsko ? To za duzo.
          > A tak szczerze mowiac, czy ten gosc nie mial troche racji ? Walnijmy sie w
          > wpiersi.
          > Andrzej.

Fazet może trochę przesadził w formie, ale w zasadzie ma wiele racji. Za dużo w
          Polsce tych wszystkich rzeczy, które wiszą nam niczym kamień u szyi. Może czas,
          by się tego pozbyć?
    • Gość: Piotrek ?? Nie lubisz schabowego z ziemniakami ?? IP: 207.30.78.* 14.02.02, 20:23
      Zdaje się że tu wymieniłeś wady. A schabowy?, wolę ....... razy niż McD....y
      itp.
      A całowanie? pośliń sobie rękę i klepnij tam gdzie chcesz. Może Ci rozum z dupy
      do głowy przejdzie.
      • Gość: mik Re:pl IP: *.turboline.skynet.be 14.02.02, 20:31
        Juz masz odzew,powyzej.Boso a w ostrogach.
        Pozdrawiam.
      • Gość: EURO No, niech wam będzie! Lubię schabowego! IP: *.liwest.at 14.02.02, 22:50
        Zdaje się, że jesteś muzłmaninem i jakaś mamuśka podtawia Ci te schabowe pod
        subtelny nosiunio! A potem nawet może zmywarki nie nastawisz ani nie opróżnisz.
        Albo masz masę szmalu i czasu żeby stale chodzić do knajpy i jeść ... zagadki.
        No tak, bo w knajpie nie dają schabowych, tylko jakiś ochłap(panierowane - nic
        nie widać, koło schabu nawet nie leżało), smażą go w przed-,przed-
        ,.....wczorajszym tłuszczu wieprzowym, tym samym tłuszczem poleją Ci
        przed.................... kartofle(odgrzane po raz.............w mikrofalówce,
        do tego troszkę kapusty kiszonej(byłaby bardzo zdrowa, ale na surowo!)
        rozciapcianej z tymże tłuszczem(chyba nie jesteś naiwny i możesz sobie
        wyobrazić biznesmena, który musi "żyć godnie", a "sie nie narobić" i jeszcze
        zrobić "szybki szmal" Twoim kosztem)oraz z mąką(czasem nawet bez robaków)
        W lokalu rozchodzą się nęcące wonie niedopałków(popielniczek tu się nie
        wypróżnia, chyba na kolana gości),w/w starego tłuszczu i jeszcze wiele innych
        rzy..., tj. rzeczy.
        Pewien (najwyraźniej tu ceniony!) gościu zjadł(i wypiół)małe conieco ze
        specjałów tutejszej kuchni polskiej(?) i mu sie cafło.
        Trzeba przyznać, że szef przyleciał szybko, warknął złowrogo: zara sie zrobi,
        dając tym dowód częściowej znajomości języków zupełnie prawie obcych(sie = ona).
        I rzeczywiście po pół godzinie zjawił się stwór płci chyba jednak niemęskiej z
        kubłem i szmatą, cuchnącymi także jak również zarówno bynajmniej nie mniej.
        Zawartość kubła została bezpardonowo zmieszana ze świeżo nałożoną, elastyczną
        wykładziną podłogową i pozostawiona do zastygnięcia.
        Zajrzyj kiedy do jakiej książki, albo sam się zastanów:
        Ile kalorii ma takie pożywienie?
        Jakie substancje trujące, rakotwórcze, szkodliwe i w jakich stężeniach to
        zawiera?
        W jakim mniej więcej wieku człowiek tak się odżywiający może statystycznie
        biorąc dostać zawału, otłuszczenia mięśnia sercowego? Koło trzydziestki? Trochę
        przed?
        Chyba, że jest rolnikiem-tradycjonalistą i kosi kosą od świtu do zmierzchu,
        murarzem(jak Hermann Maier), czy dekarzem(jak nasz Adaś), czy może sportowcem.
        Ale czy oni jedzą schabowe? Zainteresuj się może.
        Jakich niezapomnianych przeżyć dostarcza taka antyMcowa gastronomia?
        A Mc Donald's jest na całym świecie i wszędzie jest oblężony przez młodzież,
        dzieci, całe rodziny. Czy to tylko reklama? Czy to tylko głupole?
        Z tym muzułmaninem na początku to palnąłem głupstwo. U nich świnia to źwierz
        nieczysty. I u Zydów. Tak twierdzą ichni ksiądze. I dzisiejsi uczeni też.
        Mc'Donalds to klasa i schabowy czasem też.
        Jedno i drugie sprawdzam.
        Ale jedno i drugie dla ludzi z czachą. I nic dla szpanerów!!!
        W szpanerskich knajpach (może) nie ma starego tłuszczu. Ale kaszanka(mało)
        podobno po 60 PLN. Nie licząc czterech pingwinów z wyciągniętymi (brudnymi)
        łapami. Jeden mało nie złamał ręki pewnej złośliwej sekutnicy i jeszcze chciał
        w łapę, gdyż twierdził, że było to "może przytrzymać palto".
        Siema!
    • wild chociaż wymień tego kto spełnia te "wymagania"!:] 14.02.02, 20:29

> Szanowni Polacy!
      > Rodacy!
      > -
      > przed czytaniem dłuższych wypowiedzi pisemnych, z sympatią do Pałacu Kultury, z
      >

Ty czy jakiś Twój klakier?

a co lubisz? poza całowaniem... :>
      • Gość: mik Re: chociaż wymień tego kto spełnia te IP: *.turboline.skynet.be 14.02.02, 20:46
        wild napisał(a):

> Gość portalu: pl napisał(a):
        >
        > > Szanowni Polacy!
        > > Rodacy!
        > > Pocałujcie mnie wszyscy w dupę z tą waszą Ojczyzną, flagą w kolorze brudno
        > biało
        > > -
        > > czerwonym, z tym waszym romantyzmem, z szabelkami, z rasizmem, ksenofobią,
        >
        > > antysemityzmem, z fobiami, zaściankowością, z waszą Matką Boską, z
        > > lewicowością, konserwatyzmem, liberalizmem, z wszelkimi radykalizmami, z
        > > nienawiścią do reszty świata, z kultem skompromitowanych idei, z waszą
        > > niechęcią do książek i kultury, z waszym pociągiem do wódki, z waszym
        > > uwielbieniem bicia dzieci i kobiet, z waszą postawą na nie, ze skłonnością
        > do
        > > wszystkowiedzenia, chwalipięctwa i zmyślania, z nieróbstwem, z "Wielkim
        > > Bratem", z dziedziczonym kretynizmem, z tymi waszymi frustracjami i
        > > kompleksami, z waszymi bzdurami bełkotanymi w internecie, z waszą zawiścią
        > do
        > > tych, którym się udało, z czarnowidztwem, teoriami spiskowymi, z opluwanie
        > m
        > > prawdziwych wartości, ziemniakami i schabowym, z dłubaniem w nosie, z
        > > antyglobalizmem, skłonnością do ulegania populizmowi i demagogii, ze strac
        > hem
        > > przed czytaniem dłuższych wypowiedzi pisemnych, z sympatią do Pałacu Kultu
        > ry, z
        > >
        > > chronicznym brakiem sukcesów, z zabobonnym lękiem przed rozumem, z waszą
        > > nijakością i miernotą i bylejakością.
        > > Mocno całujcie mnie w dupę, Rodacy!
        >
        > Ty czy jakiś Twój klakier?
        >
        > a co lubisz? poza całowaniem... :>

M O to idzie,ze nikt,a szkoda.Ile to juz razy slyszelismy,a nadal pozostajemy
        tacy sami.To dopiero choroba.
        • wild chociaż wymień tego kto spełnia te 14.02.02, 21:22
          Gość portalu: mik napisał(a):

> M O to idzie,ze nikt,a szkoda.Ile to juz razy slyszelismy,a nadal pozostajemy
          > tacy sami.To dopiero choroba.

hihi smile) ale Troglodyta może polatać!
    • Gość: Karp Gimnastyka nie zaszkodzi IP: 159.107.90.* 14.02.02, 20:50
      Jeśli to jest list do wszystkich Polaków to zacznij od siebie tj pocałuj się
      sam w dupę.
      • Gość: gomez Re: Gimnastyka nie zaszkodzi IP: *.dipool.highway.telekom.at 14.02.02, 20:59
        takie proste a jakie odkrywcze ze ja na to nie wpadlem.
      • Gość: pl Re: Gimnastyka nie zaszkodzi IP: *.chello.pl 14.02.02, 21:07
        Co, Rodacy? Tylko na takie fajerwerki intelektualizmu was stać?

No więc wyjaśnię.

Zwrot "pocałować kogoś w dupę" nie ma znaczenia dosłownego. To kolokwialny
        związek frazeologiczny o znaczeniu metaforycznym (trudne słowa proszę sprawdzić
        w słowniku).

Po co to piszę? Z masochistycznej przyjemności, jaką znajduję w wymianie zdań
        (w niektórych przypadkach konstrukcji językowych, naśladujących zdanie) z
        troglodytami.
        • wild o wyższości Yntelektu "całowania w dupe" a? 14.02.02, 21:20

> Co, Rodacy? Tylko na takie fajerwerki intelektualizmu was stać?
          >
          > No więc wyjaśnię.
          >
          > Zwrot "pocałować kogoś w dupę" nie ma znaczenia dosłownego. To kolokwialny
          > związek frazeologiczny o znaczeniu metaforycznym (trudne słowa proszę sprawdzić
          >
          > w słowniku).
          >
          > Po co to piszę? Z masochistycznej przyjemności, jaką znajduję w wymianie zdań
          > (w niektórych przypadkach konstrukcji językowych, naśladujących zdanie) z
          > troglodytami.

"kopa w Twoją dupe"?

Gimnastyka może zaszkodzić
          Autor: Gość portalu: pl <------------------------
          • Gość: mik Re: o wyższości Yntelektu pl IP: *.turboline.skynet.be 14.02.02, 21:29
            Tym, przypomniales mi,rozprawe sadowa.Fakt.Chodzilo o znieslawienie.Facet
            nazwal sasiadke,k... garbata.Ojciec jej,przd sadem,mowisurprisedn nazwal ja k....
            garbata.Jadzka wstan i pokaz sadowi,ze nie jestes garbata.Jaka reakcja,mozesz
            se wyobrazic.
            • Gość: wild Pelel!! coś o mnie! :))))) IP: *.net.bialystok.pl 14.02.02, 23:07
              Gość portalu: mik napisał(a):

> Tym, przypomniales mi,rozprawe sadowa.Fakt.Chodzilo o znieslawienie.Facet
              > nazwal sasiadke,k... garbata.Ojciec jej,przd sadem,mowisurprisedn nazwal ja k....
              > garbata.Jadzka wstan i pokaz sadowi,ze nie jestes garbata.Jaka reakcja,mozesz
              > se wyobrazic.

baczność!
              smile) PeEeL! słyszysz! nie mam skrzydeł! ale... kończyny maaaam!

wildotroglodikus
        • Gość: Andrzej Re: Gimnastyka nie zaszkodzi IP: *.unl.edu 14.02.02, 21:22

> Co, Rodacy? Tylko na takie fajerwerki intelektualizmu was stać?
          >
          > No więc wyjaśnię.
          >
          > Zwrot "pocałować kogoś w dupę" nie ma znaczenia dosłownego. To kolokwialny
          > związek frazeologiczny o znaczeniu metaforycznym (trudne słowa proszę sprawdzić
          >
          > w słowniku).
          >
          > Po co to piszę? Z masochistycznej przyjemności, jaką znajduję w wymianie zdań
          > (w niektórych przypadkach konstrukcji językowych, naśladujących zdanie) z
          > troglodytami.

Posluchaj kmiocie. Nawet jesli wiekszosc rzeczy o ktorych mowisz rzeczywiscie
          pokazuja nasze wady narodowe, to nie zmienia to faktu, zes prostak i pojeb.
          Idz sie utop gnoju.
          • Gość: pl Re: Gimnastyka nie zaszkodzi IP: *.chello.pl 14.02.02, 21:45
            Gość portalu: Andrzej napisał(a):

>
            > Posluchaj kmiocie. Nawet jesli wiekszosc rzeczy o ktorych mowisz rzeczywiscie
            > pokazuja nasze wady narodowe, to nie zmienia to faktu, zes prostak i pojeb.
            > Idz sie utop gnoju.

Tak. Racja. Wobec tak umiejętnej argumentacji - muszę ulec. Porażka na wszystkich
            frontach. O jakim zaścianku ja mówię? Przecież tu wszędzie Kultura przez wielkie
            K.
            • Gość: pl Re: Gimnastyka nie zaszkodzi IP: *.chello.pl 14.02.02, 22:00
              Przepraszam, jeśli kogoś uraziłem.
              Głupi ze mnie kmiot.
              To tyle.
              • Gość: Andrzej Re: Gimnastyka nie zaszkodzi IP: *.unl.edu 14.02.02, 22:02

> Przepraszam, jeśli kogoś uraziłem.
                > Głupi ze mnie kmiot.
                > To tyle.

Dziekuje.
                To tyle.
              • Gość: wild Pelel! na żartach się nie znasz? :)) IP: *.net.bialystok.pl 14.02.02, 23:12

> Przepraszam, jeśli kogoś uraziłem.
                > Głupi ze mnie kmiot.
                > To tyle.

to tylko taka zabawa! :>
            • lisa2 Re: Gimnastyka nie zaszkodzi 14.02.02, 22:09
              A może jednak, by wyrazić dezaprobatę dla tego Forum, nie należy obrażać całego
              narodu. Ostatecznie Internet umożliwia wypowiedzenie się wszystkich, którzy
              mają do niego dostęp. Może - zachowując swój własny charakter - w sposób
              anonimowy wypowiedzieć swoje zdanie. I mnie też deneerwują różne rzeczy,
              sprawy, sytuacje, a najbardziej nieodpowiedzialne wypowiedzi na Forum, ale
              jeśli jakaś wypowiedź mnie się nie podoba, to wyrażam swa opinię bez obrażania
              autorów tych, kontrowersyjnych, wypowiedzi.

Często takie wypowiedzi powstają w głowach ludzi młodych - oni chcą odreagować
              wszelkie zakazy i nakazy wyniesione z domu, szkoły, pierwszej pracy - chcą w
              sposób anonimowy wykrzyczeć się pod wiaduktem, tak jak Liza Minnelli w
              filmie "Kabaret".

Osoby o ukształtowanym charakterze, dorośli - chcą znowu wyrazić swoje
              frustracje, których nie są w stanie wyrazić w życiu codziennym, bezpośrednio
              osobom, które ich sfrustrowały. Czasem nie są w stanie tego wyrazić
              bezpośrednio.

Wszyscy oni chcą pozostać anonimowi. I to Forum im to ummożliwia. Tu nie ma
              cenzury. A jeśli jest, to przy takiej ilości wypowiedzi trudno wszystkie
              wypowiedzi przeczytać przed zapisaniem ich na Forum.

Ci ludzie wyrażają swoje zahamowania życiowe, dlatego tak dużo jest tu na temat
              Żydów, Michnika, Kwaśniewskiego, lewicy, prawicy, kłótni, swarów, Arabów,
              seksu, wulgarności.

Oni to traktują jak wiadukt po którym przejeżdża pociąg!!!

Ale są osoby, które, bez względu czy ich drażni jakaś wypowiedź, czy nie, to
              zachowują się tak, jakby rozmawiali z innymi na żywo i bezpośrednio, twarzą w
              twarz. Tak, jakby mozna było np., w rozmowie z osobami agresywnymi, oczekiwać
              ich reakcji - cios pięścią w twarz - a tego nie chcę.

Także, jeśli "lp", jesteś człowiekiem uczciwym i moje słowa dla ciebie coś
              znaczą, to zrozumiem cię jeśli przeprosisz nasze grono Forumowiczów.

W przeciwnym razie zostaniesz zignorowany, jak wielu innych wyrażających się w
              sposób obraźliwy do wszystkich i do każdego z osobna.

lisa2
    • skks Re: List do Polaków 14.02.02, 22:15
      Miły Pl!!!
      Czy fakt całowania Ciebie w dupę, sprawi Ci przyjemność?
      Faktem jest, że wymieniłeś prawie wszystkie przymioty przeciętnego Polaka i nie
      da się ukryć, że przyjemne one nie są, ale czy jest to powód by całować
      wielkiego PL po dupie?
      A poza tym, co masz do romantyzmu, kotleta, lewicowości/tej normalnej o której
      ktoś powiedział: kto za młodu nie był komunistom to......./, Pałacu Kultury,
      no i przede wzystkim co Ci się w gorzałeczce nie podoba, tego Ci wybaczyc nie
      mogę.
      smile)) skks
      • Gość: U Re: List do Polaków IP: 216.41.31.* 15.02.02, 01:30
        PL,jak sama nazwa wskazuje,reprezentuje Polske Ludowa i z tesknoty za starymi dobrymi
        czasami wyje na forum.A przeciez nima powodu.Gdyby sie lepiej przyjrzal,sam zobaczyl by,ze nic sie
        nie zmienilo.Pl,wracaj do swoich............
    • oscar.a LADNIE NAPISANE - DODAJ MUZYKE........ 15.02.02, 01:39
      LADNIE NAPISANE - DODAJ MUZYKE I BEDZIE SUPER PRZEBOJ NA LATO
      • Gość: ethanol Re: LADNIE NAPISANE - DODAJ MUZYKE........ IP: 151.112.27.* 15.02.02, 04:16
        panie pl - a odpierdol zesz ty sie ode mnie OK ???
        no i drogi rodaku - chuj ci w ta dupe
        • Gość: U Re: LADNIE NAPISANE - DODAJ MUZYKE........ IP: 216.41.31.* 15.02.02, 05:07
          jha bym nawet byl sklonny tego pl pocalowac w d.....Tylko ja jestem wymagajacy.Nad d..... musi byc
          glowa.PL,masz cos takiego????
    • Gość: zyx Paradoks: List do Polaków IP: *.rdu.bellsouth.net 15.02.02, 06:05
      pl. Paradoks Twego apelu polega na tym ,ze mimo wszystko chcialbys zrozumienia od tych, od ktorych
      zdolnosci takiej nie dopuszczasz jako mozliwej. Moze dlatego narody przez wieki, a nawet tysiaclecia,
      zachowuja swe cechy. Zmien jezyk swego apelu (np. na angielski, lub inny nie-polski), moze wiecej ludzi
      Cie zrozumie?

> Szanowni Polacy!
      > Rodacy!
      > -
      >

• Gość: AndrzejG Albo nie dopił , albo nie dokochał IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.02, 09:13
      stąd ta frustracja
      • Gość: mik Re: PL IP: *.turboline.skynet.be 15.02.02, 14:07
        Trudnosc zrozumienia Twojego watku dla wiekszosci,polega na tym,ze te pocaluj
        w dupe,jest o wiele wazniejsze,niz wszystko co wymieniles.Tak samo ojcu tej
        Jadzki,to ze k to normalka,ale ze garbata,to juz nie.Smutne jest to,ale Ich
        w Polsce jest bardzo duzo.Dokad Oni beda decydowac,bedziemy mieli w tej Polsce,
        to co mamy.Uczyc sie,to im przeszkoda nie do przebycia.
        Pozdrawiam.
        Ps.Ladnie to zaaranzowales z tym pl.Kim jestes,chyba wiem.
    • serenite Re: List do Polaków 15.02.02, 15:01
      Tekst napisany przez PL nieźle się nadaje do rapowania smile Spróbowałam smile
      Zawiera wszakże ów tekst pewną niekonsekwencje, otóż nie pasuje doń
      słowo ''Szanowni'' w nagłówku. Ale poza tym, dobrze się czyta smile
    • Gość: Bimi Re: List do Polaków IP: *.adb.pl 15.02.02, 15:18
      hehe
      Rezumiem Twój ból. Poza tym ja jeśli można to też poproszę o całowanie w dupę.
    • Gość: doku Kiedyś Jacek Fedorowicz pięknie wyłożył motywy IP: *.mofnet.gov.pl 15.02.02, 16:42
      zachowania dwóch typów imigrantów: młodych polonusów i starych. Nie chodzi tu o
      wiek ani o ilość lat zamieszkiwania za granicą, tylko o swoiste pogodzenie się
      z realiami z znalezienie swojego miejsca w nowej ojczyźnie.

Młody polonus jeszcze czuje się wyzyskiwaną dziwką do wszystkiego i skrycie
      sobą za to gardzi, a przez resentyment nienawidzi Polski i gardzi Polakami. W
      rozmowie ukrywa swoje pochodzenie, a w rozmowie z Polakami wciąż krytykuje
      Polskę.

Stary polonus już pogodził się ze sobą, bo zakotwiczył się jakoś psychicznie w
      nowej ojczyźnie. Ma już swoją godność, więc interesuje się swoimi korzeniami.
      Jest dumny ze swojego pochodzenia, a w rozmowach z rodakami irytuje go każda
      krytyka Polski, bo chce słyszeć o niej tylko rzeczy dobre - sam Polski nie
      krytykuje.
      • wild narodowy kolektywista w akcji (bolszewizm trwa) 15.02.02, 16:45
        Gość portalu: doku napisał(a):

>
        > krytyka Polski, bo chce słyszeć o niej tylko rzeczy dobre - sam Polski nie
        > krytykuje.

masz w mózgu GUZ ten GUZ to projekcja kolektywisty... smile
        • Gość: mik Re: Andrzej i inni IP: *.turboline.skynet.be 15.02.02, 17:24
          Caluj te dupke,przyjazna i czysta.Chyba,ze wolisz babrac sie nadal w tym gownie?
          Mysle, iz Tobie Andrzejku,juz nic nie pomoze,Leszek dosra,utoniesz!On jest na
          lodeczce.Twoje ambicje istnienia Polakiem,sa przeciwstawne,bycia czlowiekiem.
          Polak-czlowiek,to jest jednosc,Polak-Andrzej,to gowno,ktore wszedzie smierdzi.
          Masz jeszcze szanse,reka w przyjazni i w Twoja strone jest wyciagnieta.
          Tak wyglada to calowanie dupy.
          • Gość: doku Nie umiesz się dobrze podpiąć? IP: *.mofnet.gov.pl 15.02.02, 18:01
            • Gość: mik Re: Nie umiesz się dobrze podpiąć? Doku IP: *.turboline.skynet.be 15.02.02, 18:18
              Na wszelkie dolegliwosci,lekarstwo znajdziesz w tym watku PL.
              Czy se zaaplikujesz,to jest zalezne,od Ciebie
              • Gość: pl Innymi słowy, Rodacy... IP: *.chello.pl 15.02.02, 20:52
                "Rów w którym płynie mętna rzeka
                nazywam Wisłą. Ciężko wyznać:
                na taką miłość nas skazali
                taką przebodli nas ojczyzną"

Napisał Herbert. Napiszcie o nim:
                że idiota, że cham, że wieśniak, że yntelektualista itp.
                Mnie to nie rusza. Po nim spływa jak woda.
                • wild i też czeka na całowanie dupy jak Ty? 15.02.02, 21:00

> "Rów w którym płynie mętna rzeka
                  > nazywam Wisłą. Ciężko wyznać:
                  > na taką miłość nas skazali
                  > taką przebodli nas ojczyzną"

masz na myśli kult rządu RP? czy opluwanie kolektywne ludzi mieszkających od Odry
                  do Buga?

> Napisał Herbert. Napiszcie o nim:
                  > że idiota, że cham, że wieśniak, że yntelektualista itp.
                  > Mnie to nie rusza. Po nim spływa jak woda.

brniemy dalej?smile)

"Pocałujcie mnie wszyscy w dupę z tą ...Matką ..."

więc kim jest Twoja Matka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka