cepekolodziej 17.03.10, 18:03 W Kotlinie Tarymskiej (inaczej Zwanej Kotliną Kaszgarską) Odkryto nowe skupisko grobów sprzed ponad 3,5 tys. lat. A w grobach --- dalej czytaj tutaj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rycho7 przypisuje sobie Sogdyjczykow 17.03.10, 18:13 cepekolodziej napisał: > Odkryto nowe skupisko grobów sprzed ponad 3,5 tys. lat. Dziekuje pieknie za link i pamiec. Te 3,5 tys. lat to chyba jednak o tysiac za duzo. Aczkolwiek Pasztunom przypisuje sie pochodzenie od cywilizacji Sarasvati sprzed 5,5 tys. lat na obecnej pustyni Thar w hinduskim Radzastanie. Z europejskiej perspektywy pozor jednosci miejsca i czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 w mentalnosci mi pozostalo 17.03.10, 18:21 the “obsession with procreation” reflected the importance the community attached to fertility. Ten sposob myslenia absolutnie akceptuje myslac o tej przeszlosci. Jest bardzo slowianski. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Rycho !!!!!! Twoi praprzodkowie! 17.03.10, 20:26 Co za cholera? miało być to: niniwa2.cba.pl/gallery_lrg8.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Rycho !!!!!! Twoi praprzodkowie! 17.03.10, 20:27 wczepiła się jakaś m ę d a. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Rycho !!!!!! Twoi praprzodkowie! 17.03.10, 20:38 cepekolodziej napisał: > wczepiła się jakaś m ę d a. O to Ci chodzi: Zarys zmian antropologicznych Czy to? # Poprzednia wiadomość: [WIEC] "Solidarność" powstała jako element zaplanowanej w 1959 roku strategii KGB Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Rycho !!!!!! Twoi praprzodkowie! 17.03.10, 21:00 O jedno zdjęcie z pierwszego, bo tekst raczej dziwaczny, fajnie miesza języki z rasami. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:jakie tam praprzodkowie?+ 17.03.10, 21:00 Praprzodkowie sa Polana-niewolnicy sarmackie z pod Kijowa,ktorych Pieczyngowie wypedzili na na Zachod do Polski. To tak,jakby ktos z wiochy polskiej "D" twierdzil,ze jest warszawiakiem. Czego sie tu wstydzic? W tej wiosze tez ludzie zyja. Wprawdzie Kaszgaria brzmi dumnie,ale tam tez ludzie s.... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re:jakie tam praprzodkowie?+ 18.03.10, 07:59 bywszy1 napisał: > Praprzodkowie sa Polana-niewolnicy sarmackie z pod Kijowa Takich tez mam i sie nie wstydze. Ale jak domniemam mam tez przodkow sarmackich Chorwatow, Serbow, Obodrytow. A Sarmaci pasajac stada wedrowali z Afganistanu zawadzajac tez o tereny Toharow i Sogdyjczykow. W ten sposob tez mieszali geny. > Wprawdzie Kaszgaria brzmi dumnie Ja nie wiem czy brzmi dumnie. W tamtych czasach ludziom zylo sie bardzo trudno. Pustynia zabierala tereny pasterskie i dzieci nie bylo czym wyzywic. Stad kult plodnosci kobiet i Amazonki. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:rysiek,a czemu mialbys sie wstydzic?+ 18.03.10, 17:10 Myslalem,zes snob,i polanica kijowska ci nie odpowiadala. Ale do rownowagi dolicz sobie korzenie zydowskie. Jak juz jestes hybrydem,to juz na calego! Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:P.S.Nie tylko ty,zreszta+ 18.03.10, 17:13 pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Miesza%C5%84ce pl.wikipedia.org/wiki/Mieszaniec Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re:rysiek,a czemu mialbys sie wstydzic?+ 18.03.10, 17:48 bywszy1 napisał: > polanica kijowska ci nie odpowiadala. Wieksza wiez odczuwam z Siewiercami. > Ale do rownowagi dolicz sobie korzenie zydowskie. Nic z tego. Znam w rodzinie wszystkich takowych. Ale konkretnie ja takich korzeni nie mam conajmniej do lat 1386 i 1635. > Jak juz jestes hybrydem Jestem kundel jak Obama. Sarmaci byli nielicznymi plemionami. Mam swiadomosc, ze wsrod takowych grozny byl chow wsobny. Totez obowiazywaly zasady: gosc w dom, Bog w dom oraz gosc w dom, zona w ciazy. Najbardziej zabawna w tym zakresie legenda scytyjska mowi o tym, ze Scytowie uwazali za swoje dzieci splodzone z ich zon i ich niewolnikow. Zgodnie z prawem wlasnosci faktycznie byly ich. Zapewne mieli mentalnosc ustroju opolskiego wiec wszystkie dzieci byly ich. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:rysiek,a czemu mialbys sie wstydzic?No,co z + 18.03.10, 18:42 ciebie za hybryd bez domieszki zydowskiej? To jakby lody bez slodyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Hasbara ma swoje forum 18.03.10, 19:52 bywszy1 napisał: > To jakby lody bez slodyczy. Najzdrowsza jest gorzka czekolada. Jadlem lody z rizlingiem (wytrawnym). Bardzo dobre. Masz swiadomosc, ze gowno moze byc slodkie? Hasbara ma swoje forum. Radze przeprowadzke. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:gowna nir probowalem+ 20.03.10, 01:26 wiec nie wiem. ale polegam natwych doswiadczeniach. ufam tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 upraszam przebaczenia 19.03.10, 21:14 bywszy1 napisał: > Wprawdzie Kaszgaria brzmi dumnie Odpowiedzialem szczerze. Nie wiedzialem jak dumie brzmi. Mam wielu przodkow. Nie wszystkim poswiecilem dosc czasu i wysilku. Dzis nadrobilem. Przepraszam. Nie wiedzialem jaka zuchwaloscia jest przypisywanie sobie pokrewienstwa z Sogdyjczykami i Tocharianami. Aczkolwiek nadal uzurpuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: wsrod nich z pewnoscia znajdziesz krewnego+ 20.03.10, 01:36 www.sciaga.pl/tekst/6734-7-ewolucja_czlowieka i to nie bedzie zuchwaloscia. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: wsrod nich z pewnoscia znajdziesz krewnego+ 20.03.10, 07:34 bywszy1 napisał: > www.sciaga.pl/tekst/6734-7-ewolucja_czlowieka Akurat tak stare dzieje znam. Nie nadzwyczaj mnie interesuja. Tekst konczy sie akurat wtedy gdy zaczynaja sie moje zainteresowania. Okolo 75 tysiecy lat temu byl katastrofalny wybuch wulkanu. Zmienilo to powaznie klimat na Ziemi i przezylo ponoc okolo 1500 osobnikow Homo Sapiens. Przezyli prawdopodobnie w warunkach w jakich do dzis zyja KhoiSan. Dodatkowo KhoiSan zachowali swoj najstarszy jezyk na Ziemi. Gdybys dostarczyl ksiegi metrykalne KhoiSan do 75 tysiecy lat wstecz to bylbym bardzo wdzieczny. Moglbym zweryfikowac linie moich przodkow. Archiwa sprzed 45 tysiecy lat z okolic Sogdiany bylyby bezcenne. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: wsrod nich z pewnoscia znajdziesz krewnego+ 20.03.10, 11:36 1. "Okolo 75 tysiecy lat temu byl katastrofalny wybuch wulkanu. Zmienilo to powazni > e > klimat na Ziemi i przezylo ponoc okolo 1500 osobnikow Homo Sapiens." Czy Zydzi tez wsrod nich byli? 2. "Gdybys dostarczyl ksiegi metrykalne KhoiSan do 75 tysiecy lat wstecz........" Niestety nie moge dostarczyc. Bo do tego czasu Sogdyjczycy wraz z Baktryjczykami przebywali na Marsie. Po wybuchu tamtejszego wulkanu wszystkie papiery(metryki oraz swiadectwa slubu jak rowniez adopcji)zostaly zniszczone. Czyli slad tutaj sie urywa. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: P.s+ 20.03.10, 11:55 W zwiazku z powyzszym zaczynam nabierac pewne podejrzenia co do twego pochodzenia. Zaznaczam,ze to nie pomniejsza moj przyjazny stosunek do ciebie jako istoty czlowieka rozumnego. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: wsrod nich z pewnoscia znajdziesz krewnego+ 20.03.10, 13:54 bywszy1 napisał: > Czy Zydzi tez wsrod nich byli? Zydzi mogli pojawic sie dopiero w Galii. Bo to francuska wymowa slowa Jude. Hebrajczykow wymyslil faraon Merenptah, posylajac lazegow jako V kolumne do politycznie zaleznej od Egiptu ziemi Kanaan. > Po wybuchu tamtejszego wulkanu wszystkie papiery Trzeba bylo jeszcze wynalezc papier. A wczesniej pismo. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: wsrod nich z pewnoscia znajdziesz krewnego+ 21.03.10, 08:28 1. popatrz sie! A ja wyczytalem,ze faraon Ptak lazegow Polanow wypedzil s pod Kijowa do Pojesierza Ziemi Wandalow. Czy to te same lazegi co w Kanan? 2. "Trzeba bylo jeszcze wynalezc papier. A wczesniej pismo." Marsjanie to wszystko umieli! No,ale juak sie okazuje-papiery sie spalily. Wiec slady twego pochodzenie spowily mrocznoscie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: moze ty Ajn?nie myl z cwaj!+ 21.03.10, 11:35 "Среди японцев айны настолько известны своей волосатостью, что заслужили презрительное прозвище «волосатые айны». Только для одной расы на Земле характерен столь значительный волосяной покров - европеоидной." www.liveinternet.ru/community/geo_club/post115062620/ ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B9%D0%BD%D1%8B www.google.se/search?sourceid=navclient&aq=1&oq=%d0%b0%d0%b9%d0%bd&hl=sv&ie=UTF-8&rlz=1T4GGLL_svSE307SE307&q=%d0%b0%d0%b9%d0%bd% d1%8b Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Rycho !!!!!! Twoi praprzodkowie! 18.03.10, 08:40 Tu ---> I tu ---> Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Rycho !!!!!! Twoi praprzodkowie! 18.03.10, 22:31 Tu Rycho czytaj: www.biomedcentral.com/1741-7007/8/15 Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 wiecznie wygrani, wiecznie przegrani 19.03.10, 08:08 cepekolodziej napisał: > www.biomedcentral.com/1741-7007/8/15 Dziekuje. Widac, ze biale pastuchy daly sie przez tysiaclecia wyprzec ze wschodu. Nie da sie ukryc, ze migrowali na zyzniejsze tereny. Dokladnie tak oceniam mych praprzodkow. Widze, ze jestes erudyta w tematyce paleo-DNA, wiec moze masz jakies linki na temat "czarnych Chinczykow". A dokladniej na temat zwiazkow genetycznych i migracji ludu Khoi-San na Kalahari i "do Pekinu". To przypadek odwrotny. Lud, ktory dawal sie wypierac na tereny gorsze. Lud, ktory ma potencjal przezyc wszelkie kataklizmy. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: wiecznie wygrani, wiecznie przegrani 19.03.10, 12:45 > Widze, ze jestes erudyta w tematyce paleo-DNA, Rycho - Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 kurierzy Dzin Gis Hana 19.03.10, 14:04 cepekolodziej napisał: > Mnie interesuje Kotlina Tarymska jako korytarz komunikacji Czy tamtendy odbywala sie komunikacja miedzy Europa a Mongolia? Poniewaz przyszywam sobie pochodzenie od Obodrytow wiec mnie to interesuje szczegolnie. Lenenda mowi, ze Obodryci to synowie slowianskich matek i awarskich ojcow. Awarowie mieli podobno 2 tygodnie konnej jazdy na wybory kagana na mongolskich stepach. Jak za bardzo na haszyli to ostatni raz z wyborow nie wrocili. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 dintojra dla swojakow z hewry 19.03.10, 20:56 rycho7 napisał: > Awarowie mieli podobno 2 tygodnie konnej jazdy Przegooglalem temat. Wyglada na to, ze "jedwabny szlak" unikal prostej, szybkiej i latwej drogi stepami "cywilizacji Wielkiego Stepu". Niestety (stety?) przypuszczalem, ze moi przodkowie byli ekstra krwiozerczy. Pobor myta bywa bolesny. Kurier mongolskiego hana jechal 24 godziny na dobe. Wymiana koni byla zorganizowania z iscie niemiecka precyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_u Re: Rycho !!!!!! Twoi praprzodkowie! 19.03.10, 15:59 Jakies 15 lat temu czytalem artykul w National Geographic o grobach rudowlosych z europejskimi rysami i skomplikowanymi tatuazami gdzies tez na chinskiej pustyni - Ponoc szlak handlowy ,... =================================================================== Odkryto nowe skupisko grobów sprzed ponad 3,5 tys. lat. Odpowiedz Link Zgłoś