Dodaj do ulubionych

Zwyczajny bandytyzm!

29.03.10, 09:22
Dwóch bandziorów wysadziło w powietrze dziesiątki ludzi na stacjach
metra w Moskwie. To akt zwykłego bandytyzmu. Gdyby nie fakt, że byli
to samobójcy napisałbym, że takich to pod mur i kula w łeb.
Wyłapanie nawiedzonych bandziorów leży w interesie wszystkich
normalnych ludzi.

www.tvn24.pl/12691,1649884,0,1,zamachy-w-moskwie,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • hymenos Re: Zwyczajny bandytyzm! 29.03.10, 09:55
      Nie wpływa to w jakiś zasadniczy sposób na ocenę.
    • hymenos Re: Zwyczajny bandytyzm! 29.03.10, 10:03
      wolna444 napisała:

> ... oczywiscie,... poczekajmy jeszcze kto i czy w ogole przyzna
      sie
      > do zamachu, jak na razie wszyscy spekuluja o czeczencach, ale
      dajmy
      > troche czasu.

Nie wątpię, że spekulacji pojawi się znacznie więcej, poczynając od
      rosyjskich służb specjalnych a na al-kaidzie kończąc. Zawsze będzie
      to bandytyzm i z taką oceną nie ma co czekać.
      • rycho7 zawlaszczenie semantyczne 31.03.10, 20:13
        hymenos napisał:

> Zawsze będzie to bandytyzm i z taką oceną nie ma co czekać.

Tu masz problem z nazewnictwem ocennym. Oczywiscie masz prawo i oceniac i nazywac.

Zgodnie z tym jak widze Twoje nazewnictwo i Twoje oceny zastosuje je do
        Powstancow Warszawskich. Czy byli wsrod nich tacy, ktorzy nie chcieli sie
        zemscic na Niemcach/hitlerowcach (i ich sojusznikach)? Czy chec zemsty i powody
        do zemsty redukowaly bohaterstwo i narodowo-wyzwolencze cele ich dzialan? Czy
        chec zemsty unicestwia narodowo-wyzwolencze cele dzialan Czeczenow? Ktorzy to
        bandyci?
        • hymenos Mylisz się 01.04.10, 09:23
          Adekwatnym przykładem byłoby tu powołanie się na nalot aliantów na
          Drezno.
          • rycho7 Re: Mylisz się 01.04.10, 09:55
            hymenos napisał:

> Adekwatnym przykładem byłoby tu powołanie się na nalot aliantów na
            > Drezno.

Zapewniam Cie, ze "madrosc ludowa rzecze, ze "co sie odwlecze to nie uciecze",
            "Bog nierychliwy ale sprawiedliwy".

Jak bedzie okazja to potomkowie pomordownych upomna sie o "sprawiedliwosc".

Rosja okupujac Czeczenie pozbawia ja finansow na wyposazenie czeczenskiej armii
            w srodki do nalotow dywanowych na Moskwe. Zwaz, ze ja jasno o sobie pisze zem
            anarchista fatalista. Panstwo to mafia (co z tego, ze zalegalizowana). Piekna
            perspektywa doprowadzenie Moskwy do stanu w jakim jest miasto Gozny.

OBYM sie mylil.
            • hymenos Re: Mylisz się 01.04.10, 10:05
              rycho7 napisał:

> OBYM sie mylil.

Tu jesteśmy zgodni w 100%.
    • rycho7 mozesz sie bac 29.03.10, 10:23
      hymenos napisał:

> napisałbym, że takich to pod mur i kula w łeb.
      > Wyłapanie nawiedzonych bandziorów leży w interesie wszystkich
      > normalnych ludzi.

Piszesz jak nawiedzony.

Stajac przy lustrze musi mocno zaciskasz powieki.

Ci samobojcy redukowali poglowie nawiedzonych bandziorów - poplecznikow
      mordercow ich rodzin.

Pasztunwali wiecznie zywe. Wystarczy, ze podasz adres i godziny kiedy mozna
      zapukac do drzwi i Ciebie zastac.
      • hymenos Re: mozesz sie bac 29.03.10, 10:44
        rycho7 napisał:

> Piszesz jak nawiedzony.

Przez kogo?

>
        > Stajac przy lustrze musi mocno zaciskasz powieki.

Ee tam, to jest zwykła projekcja.

>
        > Ci samobojcy redukowali poglowie nawiedzonych bandziorów -
        poplecznikow
        > mordercow ich rodzin.

Czasy walki o ogień dawno minęły.

>
        > Pasztunwali wiecznie zywe. Wystarczy, ze podasz adres i godziny
        kiedy mozna
        > zapukac do drzwi i Ciebie zastac.

Adresu nie podaję, ale na stawienie się w Moskwie mam duże szanse.
        Dlatego wolałbym, by nawiedzionych bandziorów zawczasu wyłapano.
        • hasz0 ____Hymenosie weź na luz i zapytaj o przyczyny OK? 29.03.10, 10:52

.......na razie wqurzało Cię ALE TO BARDZO klęczenie
          na ulicy przed ołtarzem umajonym zielonymi gałązkami!

a ja jestem gotów wykazać Ci logiczne następstwa tego chamskiego
          TRĄBIENIA
          na spokojnych, rozmodlonych ludzi!

..Codziennego denerwowania ich antypolskimi i antykoscielnymi
          propagandowymi agitkami nowego pokolenia ZMP.
          • hasz0 ______________Wiesz jaki jest postepowy ZAB0B0N? 29.03.10, 10:59
            Nowa wiara w mamonę i złotego cielca? W ROSNĄCY, NIEOGRANICZONY
            ROZWÓJ BEZ SPRAWDZONYCH PRZEZ WIEKI nowoczesnych KRYTERIÓW?

W PO-zory, sztuczne nakręcane złudy, widy, szachrajstwa, kreacje
            erzacu nadrealu pseudoideowego, tej PO-chwały ŁAPU-CAPU?

Tego

rwactwa, odebractwa, udawactwa, oszustwactwa,
            zakłamactwa i oszustwactwa
            • hasz0 gdzieniegdzie ruszacie głową ale za mało ZA MAło 29.03.10, 11:03
              forum.gazeta.pl/forum/w,13,109344422,109360098,_beczka_soli_i_TAK_nie_wiesz_wszystkiego_.html
              • hasz0 _________zawsze pytaj:_______ kto sieje wiatr? 29.03.10, 11:07
                forum.gazeta.pl/forum/w,13,109329421,109356483,wybaczam_Ci_niegodna_postawe_w_nadziei.html
            • jaceq Re: ______________Wiesz jaki jest postepowy ZAB0B 29.03.10, 23:13
              Ja też, Haszu, trąbię na rozmodlonych ludzi, jak mi nie dają przejechać, jak
              jakieś Leppery. A jak nie pomaga, to cofam dla rozpędu, włączam światła i
              wycieraczki...
        • rycho7 Mickiewicz: do przyjaciol Moskali 29.03.10, 13:28
          hymenos napisał:

> Czasy walki o ogień dawno minęły.

1. Nie tak dawno, 250 lat. Rowiesnik Mickiewicza murzyn Puszkin poeta walczyl o
          przylaczenie Czeczenii, tak jak niedawno przylaczono Przywisle. Twoje przodki
          maczuga wyzwolily Przywiscle z lap prawoslawnego imperium. Mudzahedinom
          wspolczesnie tez z patriarchami nie po drodze.

2. Blizsze nam sa walki ogniem i mieczem, dla niektorych Mieciem. Niestety dla
          pieknoduchow obosieczne.

3. Calkiem wspolczesnie powinnismy planowac walki nie o ogien lecz o wode. Co
          ciekawe ponownie 50% swiatowych zasobow wody maja przyjaciele Mickiewicza.

> Adresu nie podaję

To jedynie drobne utrudnienie. Detal trzeba zamienic na hurt.

> Dlatego wolałbym

Slusznie potepiasz mietieli tlumione Suworowem.

Sprobuj paradowac tam z transparentem, ze Twoi przodkowie riezali prawoslawnego
          okupanta w sojuszu z mudzahedinami. To uchroni Cie przed jedna ze stron.
          Pamietaj aby nie klaniac sie "zblakanym" kulom.
          • hymenos Re: Mickiewicz: do przyjaciol Moskali 29.03.10, 20:37
            rycho7 napisał:

> 3. Calkiem wspolczesnie powinnismy planowac walki nie o ogien lecz
            o wode. Co
            > ciekawe ponownie 50% swiatowych zasobow wody maja przyjaciele
            Mickiewicza.

Co cesarskie cesarzowi. Zresztą oni nie tylko w wodę bogaci.

> > Dlatego wolałbym

> Sprobuj paradowac tam z transparentem, ze Twoi przodkowie riezali
            prawoslawnego
            > okupanta w sojuszu z mudzahedinami. To uchroni Cie przed jedna ze
            stron.
            > Pamietaj aby nie klaniac sie "zblakanym" kulom.

Mnie transparent nie potrzebny. Nie wiem nawet co za hieroglify
            miałbym na nim umieścić. Mafia islamska poprosiła o kolejne gwałty
            na ich kobietach, co pozbawia mnie jakiegokolwiek wpływu na przyszłe
            wydarzenia. Mój wybór to jedynie pojawić się w Moskwie czy nie.
            • rycho7 Re: Mickiewicz: do przyjaciol Moskali 29.03.10, 20:58
              hymenos napisał:

> Mój wybór to jedynie pojawić się w Moskwie czy nie.

Docen, ze nie kibitka i ze masz wybor.

A tak w ogole to popierasz mordowanie policjantow przez bandytow?

Przykladowo jak w 1831 i 1864?

Moja rodzina w obu przypadkach ponosila potworne szkody gospodarcze.
              • hymenos Re: Mickiewicz: do przyjaciol Moskali 29.03.10, 21:09
                rycho7 napisał:

> A tak w ogole to popierasz mordowanie policjantow przez bandytow?
                >
                > Przykladowo jak w 1831 i 1864?

To chyba nieco inny temat. Wtedy co prawda myślano o zamachach na
                cesarza, jednak do wyrżnięcia jakiegoś kwartału w Petersburgu
                zabrakło wyobraźni i środków. Popieranie czegoś co miało miejsce
                ponad 150 lat tem jest chyba nieco nonsensowne. Oba powstania nie
                miały szans ze względów militarnych a ja nie popieram akcji
                samobójczych, jeśli o to Ci chodzi.
                • rycho7 syjonistyczny unik bezargumentowy 30.03.10, 07:06
                  hymenos napisał:

> To chyba nieco inny temat.

Zupelnie jak bym slyszal hasbarowcow "odrozniajacych" "glod na Ukrainie". No bo
                  przeciez wymordowanie wiekszei ilosci ludzi piec lat wczesniej nie moze byc tak
                  potworne jak wymordowanie Wybranych.

Paw Narodow sra pachnaco. "Chyba nieco".

> jeśli o to Ci chodzi.

Mnie chodzi o "kwalifikowanie" dzialalnosci narodowo-wyzwolenczej. Jak Kali
                  ukrasc krowe to dobrze, jak Kalemu ukrasc krowe to zle.

Czeczency stracili wolnosc mniej wiecej w tym samym czasie gdy Polacy, w wyniku
                  zaborow. Czeczency bezczelnie nadal podejmuja wysilki bez szans. Stalin
                  wymordowal 75% Czeczenow. To procentowo wiecej niz Adolf judkow. Mimo to podle
                  muslimy podskakuja.
                  • hymenos Zostaw syjonistów w spokoju, to nie ich broszka 30.03.10, 09:42
                    rycho7 napisał:

> Zupelnie jak bym slyszal hasbarowcow "odrozniajacych" "glod na
                    Ukrainie". No bo
                    > przeciez wymordowanie wiekszei ilosci ludzi piec lat wczesniej nie
                    moze byc tak
                    > potworne jak wymordowanie Wybranych.

Chcesz mi wmówić, że to zemsta za Ukrainę??? Jeśli już, to właśnie
                    Ty próbujesz "odróżniać", czyli dzielić na słuszny bandytyzm i
                    niesłuszny.

> > jeśli o to Ci chodzi.
                    >
                    > Mnie chodzi o "kwalifikowanie" dzialalnosci narodowo-wyzwolenczej.

To proste i dałem Ci sygnał w tym temacie. Powtórzę, nie byłoby
                    walką narodową wyzwoleńczą wycięcie kwartału w Petersburgu.

> Jak Kali
                    > ukrasc krowe to dobrze, jak Kalemu ukrasc krowe to zle.

Masz link do moich myśli??? Jeśli nie, to wskaż mi tekst, w którym
                    napisałem, że zbrodnie wojenne Rosjan w Czeczeni to ekstra zabawa.

>
                    > Czeczency stracili wolnosc mniej wiecej w tym samym czasie gdy
                    Polacy, w wyniku
                    > zaborow. Czeczency bezczelnie nadal podejmuja wysilki bez szans.
                    Stalin
                    > wymordowal 75% Czeczenow. To procentowo wiecej niz Adolf judkow.
                    Mimo to podle
                    > muslimy podskakuja.

Stalin mordował w dużo większej ilości miejsc. Ukraińcom jakoś nie
                    przyszło do łba wysadzanie metra w Moskwie w ramach rewanżu z Wielki
                    Głód.
                    • rycho7 Re: Zostaw syjonistów w spokoju, to nie ich brosz 30.03.10, 18:29
                      hymenos napisał:

> Ty próbujesz "odróżniać"

O, widze erystyke "podkalibrowym laduj".

> dzielić na słuszny bandytyzm i niesłuszny.

A ktory wedlug mnie jest słuszny, a ktory niesłuszny? Cos przeoczylem w moich
                      tekstach?

> nie byłoby walką narodową wyzwoleńczą wycięcie kwartału w Petersburgu.

To jest jedynie Twoja interpretacja, uzurpacja. W wojnie stosuje sie srodki
                      adekwatne do sil przeciwnika. Przykladowo kobiety, ktorym przeciwnik zamordowal
                      meza, dzieci oraz wielokrotnie gwalcil. Ja zawsze powtarzam, ze najbardziej
                      powinnismy sie bac tych, ktorzy nie maja nic do stracenia. Czy tym kobietom
                      moglbys wyjsnic swoje pojecie honoru i honorowosc ich przeciwnika? W tym
                      "honorowosc" poplecznikow panstwowych bandytow. Nie zapominajac o
                      pogromszczykach wczoraj w Moskwie "za wyglad".

> wskaż mi tekst, w którym

To Twoje teksty z niniejszego watku. Poczytaj i zastanow sie jak moga byc
                      odczytywane.

Na pomowienia "podyskutuj" sobie z Haszem.

> Ukraińcom jakoś nie przyszło do łba wysadzanie metra w Moskwie

Czy w swym zaslepieniu potrafisz odroznic zemste od walki narodowo-wyzwolenczej?
                      Czy jestes slepy na "rownowaznosc" srodkow?

Przewaga USA tez spotka sie z ADEKWATNA odpowiedzia. Przewaga jest tak znaczna,
                      ze odpowiedz bedzie bez watpienia przerazajaca i "godna potepienia". Tylko o tym
                      "podyskutuj" sobie z dziesiatkami tysiecy wymordowanych islamskich cywili.

Syjonisci stosuja metody "dyskusji" takie jak Ty. Niech oni nas zostawia w spokoju.
                      • hymenos Re: Zostaw syjonistów w spokoju, to nie ich brosz 31.03.10, 11:40
                        rycho7 napisał:

> A ktory wedlug mnie jest słuszny, a ktory niesłuszny? Cos
                        przeoczylem w moich
                        > tekstach?

Owszem przeoczyłeś, dokładnie to: "Ci samobojcy redukowali poglowie
                        nawiedzonych bandziorów - poplecznikow mordercow ich rodzin."

>
                        > > nie byłoby walką narodową wyzwoleńczą wycięcie kwartału w
                        Petersburgu.
                        >
                        > To jest jedynie Twoja interpretacja, uzurpacja. W wojnie stosuje
                        sie srodki
                        > adekwatne do sil przeciwnika. Przykladowo kobiety, ktorym
                        przeciwnik zamordowal
                        > meza, dzieci oraz wielokrotnie gwalcil. Ja zawsze powtarzam, ze
                        najbardziej
                        > powinnismy sie bac tych, ktorzy nie maja nic do stracenia. Czy tym
                        kobietom
                        > moglbys wyjsnic swoje pojecie honoru i honorowosc ich przeciwnika?

Nie piszę nic o honorze. Piszę o bandyckich zachowaniach. Skoro o
                        honor mnie zaczepiłeś, wyjaśnij mi co to za honorowość spowodowała
                        wysłanie przez kacyków mafii czeczeńskiej tych kobiet po to by
                        wysadziły się w tłumie niewinnych ludzi?

> W tym
                        > "honorowosc" poplecznikow panstwowych bandytow. Nie zapominajac o
                        > pogromszczykach wczoraj w Moskwie "za wyglad".

W Londynie i Nowym Jorku podobnie było. Tak ludzie reagują na akty
                        terroru.

> > Ukraińcom jakoś nie przyszło do łba wysadzanie metra w Moskwie
                        >
                        > Czy w swym zaslepieniu potrafisz odroznic zemste od walki narodowo-
                        wyzwolenczej
                        > ?

Odróżniam. Dla tych kobiet był to akt zemsty.

> Czy jestes slepy na "rownowaznosc" srodkow?

??

>
                        > Przewaga USA tez spotka sie z ADEKWATNA odpowiedzia. Przewaga jest
                        tak znaczna,
                        > ze odpowiedz bedzie bez watpienia przerazajaca i "godna
                        potepienia". Tylko o ty
                        > m
                        > "podyskutuj" sobie z dziesiatkami tysiecy wymordowanych islamskich
                        cywili.

A kto ich mordował?? Dopóki Czeczenia stanowiła integralną część
                        Rosji porwań i morderstw dopuszczali się zwykle czeczeńscy mafiozi.
                        Jeśli ktoś decyduje się na walkę musi się liczyć, że druga strona
                        nie będzie się temu biernie przypatrywać. Czy to nie Ty przypadkiem
                        wcisnąłeś mi tu XIXw? Masz pretensje do Rosjan za to, że tłumili
                        powstania?

>
                        > Syjonisci stosuja metody "dyskusji" takie jak Ty. Niech oni nas
                        zostawia w spok
                        > oju.

Ejże, jakie metody dyskusji stosujesz?
                        • hasz0 ____________Ty prawdy nie cenisz piqu2______ 31.03.10, 12:10
                          Hymen trabiący na chrześcijan:

Dopóki Czeczenia stanowiła integralną część Rosji porwań i morderstw
                          dopuszczali się zwykle czeczeńscy mafiozi.
                          Jeśli ktoś decyduje się na walkę musi się liczyć, że druga strona
                          nie będzie się temu biernie przypatrywać.
                          Czy to nie Ty przypadkiem wcisnąłeś mi tu XIXw?
                          Masz pretensje do Rosjan za to, że tłumili powstania?

Przed zaanektowaniem Czeczeni przez Rosję w XIX w.
                          byli oni chrzescijanami. Dopiero Rosja spowodowała, ze zwrócili się
                          po pomoc do kalifatu.
                          Po czystkach ludobójczych Stalina, po poprowadzeniu granic tak aby
                          tworzyć WIECZNE KONFLIKTY, po deportacjach całych narodów
                          po tej CAŁEJ NIELUDZKIEJ SOCJOLOGII TYRANII
                          przed napaścią Putina czy przed zamordowaniem Maschadowa ktory
                          blokowała Basajewa Rosja sama ukręciła sobie bat na siebie.
                          Bo przedtem nie było ani dzihadu ani szariatu - jako trąbiacy na
                          katolików
                          --->

BO CI BARDZO GŁUPCZE PRZESZKADZA NARÓ KATOLICKI a nie judaistyczny
                          ani mahometański...przyczyniasz sie do rozbudowy POTĘGI KALIFATU,
                          ktory nie puka a juz buduje meczety w Stolicy Rosyjskiej
                          ......(kto zaprosił Putina dla TYLKO jego korzysci a strat dla
                          Polski?.hm? słysząłeś co ogłosił swiatu Putin z Westerlplatte
                          ?)
                          .tera uważaj........cd. Kuricy

Jeszcze troche wysiłku Moskwy a Islam zatryumfuje od Kamczatki po
                          Mińsk.
                          • hymenos Re: ____________Ty prawdy nie cenisz piqu2______ 31.03.10, 12:16
                            Epoka Stalina skończyła się jakieś 50 lat temu. Chcesz dalej walczyć
                            ze stalinistami?
                            • hasz0 Re: ____________Ty prawdy nie cenisz piqu2______ 31.03.10, 12:34
                              ...śmieszny jesteś..........

zachowałeś sie znowu ANALOGICZNIE piq-u2
                              podobnie jak z rzygowinami piq-a1

uzanłeś skutki WYRZADZONEGO ZŁA za stan wyjściowy
                              i popierasz nadal PO-wtórki urządzane przez
                              rozwydrzonych naśladowców...czy Putin nie zrobił powtórki
                              po raz n-ty tego co car czy generalissimus Stalin?

___________JSTEŚ NIEPOPRAWNY!___________
                              Kalifat podchodzi pod drzwi sypialni...a ty trąbisz na katolika
                              TRZEMA w 1 = sprzecznymi etykietkami:

______ KOMUSZEK!______NARODOWY SOCJALISTA ----+ POLSKI KATOLIK___
                              • hymenos Rozumując na Twoją modłę 31.03.10, 12:41
                                winienem natychmiast odbijać Lwów.
                        • rycho7 Re: Zostaw syjonistów w spokoju, to nie ich brosz 31.03.10, 15:17
                          hymenos napisał:

> rycho7 napisał:
                          >
                          > > A ktory wedlug mnie jest słuszny, a ktory niesłuszny? Cos
                          > przeoczylem w moich
                          > > tekstach?
                          >
                          > Owszem przeoczyłeś, dokładnie to: "Ci samobojcy redukowali poglowie
                          > nawiedzonych bandziorów - poplecznikow mordercow ich rodzin."

OK. Widze, ze mamy zasadniczo rozne interpretacje. Ja piszac nie zamierzalem i
                          nie dzielilem na mniej lub bardzeij slusznych. Dla mnie wszyscy jednacy. Cywile
                          z obu stron popieraja zemste na wrogu. To nakreca spirale przemocy. Ty wyraznie
                          chcesz mnie ustawic z jednej ze stron. Do bandytow, ktorych zwalczal Suworow tez
                          mnie nie przekonales.

> honor mnie zaczepiłeś, wyjaśnij mi co to za honorowość spowodowała

Pasztunwali. Jak dla mnie jest to punkt odniesienia. Nie wiem, czy Czeczency to
                          znaja i stosuja, ale zapewne maja cos analogicznego. Nieuchronnosc kary chocby
                          za 1000 lat. Watazki po prostu byli uczynni wobec kobiet zapewniajac im
                          logistyke. Nie sadze aby musieli namawiac. Kobiety wiedzialy jaki obowiazek
                          naklada na nie tradycja (Pasztunwali).

> Piszę o bandyckich zachowaniach.

Ja sie z Toba zgadzam z mojego punktu widzenia peiknoducha, beneficjenta
                          cywilizacji zachodniej. Tyle, ze potrafie takze przyjac punkt widzenia moich
                          krewnych ze wschodu. Potomkow pasterzy ze stepow Pontu przybylych z Afganistaniu
                          i Sarasvati. Zamordowales to musisz poniesc kare. Nie ludz sie, ze jestes
                          niewinny jako poplecznik, spadkobierca i beneficjent. Kara dosiegnac musi.
                          Semantyka bandytyzmu nie ma tu nic do rzeczy. Ja jestem dumnym potomkiem
                          "bandytow"/pastuchow od 5,5 tysiecy lat. Sadzisz, ze to jest obelga? To
                          komplement, bo zyje.

> W Londynie i Nowym Jorku podobnie było. Tak ludzie reagują na akty
                          > terroru.

Tak ludzie reagują takze w Afganistanie, Czeczenii, ... Tyle, ze im tradycja nie
                          pozwala zapomniec nawet za 1000 lat. Ty nawet tej tradycji nie musisz znac,
                          rozumiec, akceptowac. Kara musi byc nieuchronna.

> A kto ich mordował?

"Inteligentne" bomby USArmy. Masz za tak krotka pamiec? Ludzisz sie, ze ja
                          zapomne bombardowania Belgradu? Nigdy jeszcze nie bylem w Serbii ale nie zapomne.

> Masz pretensje do Rosjan za to, że tłumili powstania?

Ja sobie z Ciebie jaja robie. Pretensje to moge miec do Ciebie za kalizm
                          Wszypolski. Jak Kali obrabuje pociag bankowy w Bezledach to dobrze. A jak Adolf
                          kolekcjonuje zlote zeby to zle. A czeczenskie marzenia o niepoldeglosci sa
                          zemsta za Twoja bezsennosc moskiewskiego Reisefieber.

> Ejże, jakie metody dyskusji stosujesz?

Ja Twoje powolujac sie na konkretny przyklad nazwalem. Ty pytasz. Ja moge nazwac
                          je metodami szatanow ze wzwodem ZOMO. A co mi tam.
                          • hymenos Re: Zostaw syjonistów w spokoju, to nie ich brosz 31.03.10, 21:40
                            rycho7 napisał:

> Ty wyraznie
                            > chcesz mnie ustawic z jednej ze stron.

Mam dokładnie odwrotne odczucie.

> Do bandytow, ktorych zwalczal Suworow te
                            > z
                            > mnie nie przekonales.

Bo i nie przekonywałem. stwierdziłem jedynie, że ostatnie 30 lat
                            przed 1990r to bodaj najspokojniejszy okres w historii Czeczeni

> Semantyka bandytyzmu nie ma tu nic do rzeczy. Ja jestem dumnym
                            potomkiem
                            > "bandytow"/pastuchow od 5,5 tysiecy lat. Sadzisz, ze to jest
                            obelga? To
                            > komplement, bo zyje.

Ja nie mam nic przeciwko temu, żebyś tu bajdurzył o Chazarach, ale
                            to Twoje hobby, nie moje.

> Ty nawet tej tradycji nie musisz znac,
                            > rozumiec, akceptowac. Kara musi byc nieuchronna.

Mam zaakceptować spiralę zbrodni... ups kar, jak sobie życzysz? Nie
                            bardzo.

>
                            > > A kto ich mordował?
                            >
                            > "Inteligentne" bomby USArmy. Masz za tak krotka pamiec? Ludzisz
                            sie, ze ja
                            > zapomne bombardowania Belgradu? Nigdy jeszcze nie bylem w Serbii
                            ale nie zapomn
                            > e.

USA swoją drogą, ale oni i bez pomocy amerykańskiej, czy
                            holenderskiej dali sobię radę z zabijaniem. Ciekawe kto komu na
                            Bałkanach najprędzej zapomni?

>
                            > > Masz pretensje do Rosjan za to, że tłumili powstania?
                            >
                            > Ja sobie z Ciebie jaja robie. Pretensje to moge miec do Ciebie za
                            kalizm
                            > Wszypolski. Jak Kali obrabuje pociag bankowy w Bezledach to
                            dobrze. A jak Adolf
                            > kolekcjonuje zlote zeby to zle. A czeczenskie marzenia o
                            niepoldeglosci sa
                            > zemsta za Twoja bezsennosc moskiewskiego Reisefieber.

Kalizm mój drogi to Twoja projekcja. Jak Czeczen Ruskiemu łeb urwie
                            to dobrze, ale jak Ruski Czeczenowi to już zbrodnia.

>
                            > > Ejże, jakie metody dyskusji stosujesz?
                            >
                            > Ja Twoje powolujac sie na konkretny przyklad nazwalem.

Nie, odwołałeś się ogólnie do mojego pisania.
                            • rycho7 Re: Zostaw syjonistów w spokoju, to nie ich brosz 31.03.10, 22:17
                              hymenos napisał:

> Mam zaakceptować spiralę zbrodni... ups kar, jak sobie życzysz? Nie
                              > bardzo.

Nie chodzi o to abys akceptowal. Chodzi o to abys znal swoj los jako
                              poplecznika. Nawet w formie Twoich genow za 1000 lat.

> Kalizm mój drogi to Twoja projekcja. Jak Czeczen Ruskiemu łeb urwie
                              > to dobrze, ale jak Ruski Czeczenowi to już zbrodnia.

Ja ponawiam to co juz napisalem. Dla mnie wszyscy sa bandytami. I islamisci i
                              Ruscy i USA i ...

Nawet o sobie z duma pisze zem bandyta, potomek bandytow.

Sprawa polega na tym, ze nazywanie oceniajace nie rozwiazuje problemow.
                              Czeczenia nie jest wolna i rurociagi biegnace przez Czeczenie nie zmienily swego
                              biegu.

Osetyncy (Sarmaci) nie stali sie Gruzinami. A islamisci z pomoca USA zemscili
                              sie za Kosowe Pole. I wedlug Ciebie nie byla to zemsta bandytow.
          • jaceq Re: Mickiewicz: do przyjaciol Moskali 29.03.10, 23:11
            rycho7 napisał:

> 50% swiatowych zasobow wody maja przyjaciele Mickiewicza.

Tzn. kto? Murzyni?
    • oscar62 Re: Zwyczajny bandytyzm! 29.03.10, 10:55
      ZYWE BOMBY ZACZELY SIE W IZRAELU. ARABSCY TERRORYSCI BYLI W EKSTAZIE
      GDY SHAHID (PO ARABSKU SWIETY)SIE ROZERWAL NA KAWALKI WSROD TLUMU
      CYWILNYCH LUDZI I CZYM MASAKRA BYLA WIEKSZA TYM SKALA EKSTAZY SZLA W
      GORE. KULT SMIERCI W DODATKU NAGRODA W NIEBIE (72 DZIEWIC) ROBIL
      SWOJE. CHETNYCH BYLO WIECEJ NIZ MATERIALOW WYBUCHOWYCH, TEZ WSROD
      KOBIET, CHOC CO DO NAGRODY W NIEBIE DLA TYCH "BOHATEREK" NIE MA
      (JESZCZE) DOKLADNEJ NAGRODY... POZNIEJ BYLY WIEZOWCE W NOWYM JORKU I
      DZIESIATKI AKTOW TERRORYSTYCZNYCH NA CALYM SWIECIE. DOBRA PROGNOZA
      DLA SWIATA...
      • manny-jestem Jak juz chronologicznie mowimy 31.03.10, 13:28
        TO WYDAJE MI SIE ZE ZYWE BOMBY O WYNALAZEK TAMILSKICH TYGRYSOW. BYC MOZE SIE MYLE.
    • jaceq Re: Czy wam juz calkiem na leb padlo 30.03.10, 00:08
      A nie za wcześnie?
      Dziś łatwiej powiedzieć, kto tego nie zrobił.
      Za zamachami z pewnością nie stali ani Pan Złoty Cielec, ani Pani Mamona.
      Po namyśle odrzuciłbym jeszcze ETA-piromanów z Basketlandu a także Ojca
      Belzebuba Toruńskiego. To nie oni.
      Może drogą eliminacji dojdziemy do czegoś?
    • poleno Re: Zwyczajny bandytyzm! 30.03.10, 00:46
      hymenos napisał:

> Dwóch [b]bandziorów[b] wysadziło w powietrze dziesiątki ludzi na stacjach
      > metra w Moskwie. To akt zwykłego bandytyzmu. Gdyby nie fakt, że byli
      > to samobójcy napisałbym, że takich to pod mur i kula w łeb.
      > Wyłapanie nawiedzonych bandziorów leży w interesie wszystkich
      > normalnych ludzi.

jesli ci dziewoczka stwarza trudnosci znalezienia slowa 'bandytyzm' w wikipedii
      to proponuje uzyc slownika synonimow.
      jesli szczescie do ciebie sie usmiechnie to w wikipedii znajdziesz definicji
      syninimow slowa 'bandytyzm', ktore to tak cizie spodobalo.
    • wikul Re: Zwyczajny bandytyzm! 30.03.10, 16:44
      No nie, przecież kobiety łagodzą obyczaje.
      • jaceq Re: Zwyczajny bandytyzm! 30.03.10, 20:04
        > kobiety łagodzą obyczaje.

To powiedzenie z kręgu cywilizacji zachodniej.

Chrześcijanin powie: "eksplozja dobra"
        Muzułmanin powie: "dobra eksplozja".
        • rycho7 spirala przemocy 30.03.10, 20:49
          jaceq napisał:

> > kobiety łagodzą obyczaje.

To jest zludzenie zalezne od sytuacji. W 99% jest to prawda. Natomiast
          rozjuszona kobieta (ratujaca zycie swych dzieci) jest bezwzglednym
          przeciwnikiem. Nie zna umiaru.

Nie nalezy doprowadzac kobiet do wlozenia na siebie ladunku wybuchowego.

Putin chce wymordowac kobiety na Kaukazie, na poczatek polnocnym. W samoobronie,
          aby one musialy sie bronic.
          • jaceq Re: spirala przemocy 30.03.10, 21:25
            rycho7 napisał:

> rozjuszona kobieta (ratujaca zycie swych dzieci)

Pismactwo (starożytne) odnotowało zabawne przypadki. Np. Medea.

> Putin chce wymordowac kobiety na Kaukazie, na poczatek polnocnym.
            > W samoobronie, aby one musialy sie bronic.

Co Twoim zdaniem chciałby w ten sposób osiągnąć Putin?
            Wyhodować sobie legion kaukaskich sardaukaurów w spódnicach?

Tradycja jest. Fanatyczki (amazonki) jakoś stamtąd gdzieś.
            • rycho7 Re: spirala przemocy 30.03.10, 21:35
              jaceq napisał:

> Co Twoim zdaniem chciałby w ten sposób osiągnąć Putin?

Tak naprawde, jak mowi to mowi.

Sadze, ze politykom najbardziej zalezy na komfortowym splywaniu z woda w
              klozecie. Jakikolwiek opor moze skutkowac zetknieciem sie z gownem. Putim
              powiedzial to co myslal, ze chca uslyszec.

> Pismactwo (starożytne) odnotowało

Mialem (nieprzyjemnosc) zapoznac sie ze wspolczesna literatura faktu.

> Fanatyczki (amazonki) jakoś stamtąd gdzieś.

Absolutne nieporozumienie. Plemiona sarmackie byly bardzo malo liczne. Totez
              szkolily dziewczeta w jezdzie konnej i strzelaniu z luku. Jak chlopy wyjechaly
              na rabunek to kobitki potrafily sie obronic. Jak przeciwnik byl liczny to plemie
              wystawialo dwa razy wiecej wojownikow/czek niz inni. W tym nie bylo zadnego
              fanatyzmu, sam pragmatyzm.

Sadzisz, ze jest wielka roznica mieczy luczniczkami kobietami i mezczyznami?
              • jaceq Re: spirala przemocy 30.03.10, 21:52
                rycho7 napisał:

> Putim powiedzial to co myslal, ze chca uslyszec.

Tak, poetyka Twojego porównania bardzo trafia mi do przekonania. Ale raczej
                powinienem zapytać: czy osiągnął, co chciał? Czyli - inaczej mówiąc - chciał
                samosądów na "czarniawych" na ulicach? Coś mi tu nie pasuje, a Ty - widzę -
                domyślasz się, co.

> Jak chlopy wyjechaly
                > na rabunek to kobitki

To kobitki właśnie wracały z rabunku.

> W tym nie bylo zadnego
                > fanatyzmu, sam pragmatyzm.

Mówią, że fanatyzm jest elementem każdego pragmatyzmu.
                • rycho7 Re: spirala przemocy 30.03.10, 21:59
                  jaceq napisał:

> czy osiągnął, co chciał?

Capo di tutti cappi woli byc postrzegany jako silny mezczyzna. Co z tego ze niski.

> samosądów na "czarniawych" na ulicach?

Sadze, ze czarniawi maja to w programie swojego szkolenia. Co ich nie zabije to
                  ich wzmocni. Sadze, ze Putin tez to wie. Grunt aby woda w kozecie sie nie wzburzyla.
              • jaceq Re: spirala przemocy 30.03.10, 21:59
                PS.

> Sadzisz, ze jest wielka roznica mieczy luczniczkami kobietami i mezczyznami?

Łuczniczki, dopóki nie dokonają amputacji jednej piersi (prawej przeważnie),
                używają krótszych strzał. Pod Azincourt by to raczej nie przeszło. Długi łuk,
                długa strzała, duże mv²/2 = skuteczny lek na zbroje płytowe. Jak amunicja z
                pociskami łyżeczkowymi na kevlar.
                • rycho7 Re: spirala przemocy 30.03.10, 22:32
                  jaceq napisał:

> skuteczny lek na zbroje płytowe

To nie w czasach Amazonek. Krotsze strzaly, brak amputacji.
                  • jaceq Re: spirala przemocy 30.03.10, 22:40
                    > brak amputacji.

Zasięg. Strzał "nawiją".
    • eres2 Re: Zwyczajny bandytyzm! 31.03.10, 01:40
      Słusznie prawisz. Czy nie powinieneś także dodać, że „pod mur i
      kula w łeb
      ” dla zbrodniarzy, którzy od kilkunastu lat mordują
      zwykłych mieszkańców Czeczenii, gwałcą czeczeńskie dziewczęta i
      kobiety, także ciężarne.

„W Szali dochodziło do scen, które nie mieszczą się w umyśle
      normalnego człowieka. Dzieci obejmowały nogi swoich powieszonych na
      drzewach ojców. Nierzadko ciała pomordowanych Czeczenów były
      bestialsko okaleczane. Trupom obcinano nosy, uszy i wyłupywano oczy.
      Pod kulami rosyjskich żołnierzy padali najczęściej mężczyźni i
      chłopcy. Ale los, który spotykał kobiety, może był nawet gorszy od
      śmierci. Zapijaczeni, śmierdzący kaci w mundurach dokonywali
      zbiorowych gwałtów nawet na kilkunastoletnich dziewczynkach.
      Niektóre z nich błagały później o śmierć. Czasami oprawcy litościwie
      spełniali ich ostatnie życzenie...”
      Więcej:
      dziennik.pl/wydarzenia/article53422/Czeczenka_opowiedziala_straszna_historie.html

„W marcu 2000 r., na początku ostatniej z rosyjsko-czeczeńskich
      wojen, pijany Budanow wyprawił się wozem pancernym do wioski Tangi-
      czu, z której wywiózł 18-letnią Hedę Kungajewą.
      Dziewczyna już wcześniej wpadła mu w oko. Fatalnej nocy zabrał Hedę
      z rodzinnego domu, twierdząc, że wiezie ją na przesłuchanie. W
      wojskowej bazie Budanow zgwałcił i udusił 18-latkę.
      Po trwającym prawie trzy lata procesie w lipcu 2003 r. Budanow
      został skazany na dziesięć lat więzienia. Do wyroku zaliczono mu
      czas aresztu. Do końca utrzymywał, że dziewczyna była
      współpracowniczką partyzantów, a nawet snajperką, i że zabił ją
      podczas przesłuchania przypadkiem, w afekcie. Jego adwokaci
      próbowali bronić go, twierdząc, że był niepoczytalny.
      Dla Czeczenów Budanow stał się symbolem rosyjskiej arogancji i
      zbrodni, dla rosyjskich nacjonalistów - bohaterem i kozłem ofiarnym.”

„Rosyjski pułkownik Jurij Budanow, skazany za gwałt i zabicie 18-
      letniej Czeczenki, a w styczniu zwolniony przedterminowo z
      więzienia, został oskarżony przez czeczeńskich prokuratorów o
      porwanie trzech ludzi w 2000 roku. Reprezentujący rodzinę zabitej
      Czeczenki znany adwokat Stanisław Markiełow został zamordowany 19
      stycznia w Moskwie. Obserwatorzy twierdzą, że nowe oskarżenie
      Budanowa może być próbą uspokojenia opinii publicznej.”

Poczytaj też o czeczeńskich kobietach, także o szahidkach:
      www.touch.uni.lodz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=77&Itemid=105
      • rycho7 swietosc terroryzmu panstwowego 31.03.10, 08:07
        eres2 napisał:

> zbrodniarzy, którzy od kilkunastu lat mordują
        > zwykłych mieszkańców Czeczenii, gwałcą czeczeńskie dziewczęta

USArmy ma na sumieniu dziesiatli tysiecy w kilkudziesieciu krajach swiata. Im
        wolno jak rozumiem.
        • hasz0 _____usprawiedliwiasz tylko UPA w którym heimacie? 31.03.10, 10:50

• hymenos Re: Zwyczajny bandytyzm! 31.03.10, 11:48
        eres2 napisał:

(...)

Mam wrażenie, że usiłujesz mnie przekonać, że czeczeński sąd wydał
        wyrok na ludzi z przystanków metra i zlecił jego wykonanie dwóm
        pokrzywdzonym przez oskarżonych kobietom. Jeśli chcesz być
        wiarygodny poczytaj i przytocz przykłady bestialstwa czeczeńskich
        bojowników o wolność.
        • pan.scan Powienien zacząć od tego, 31.03.10, 12:18
          "w imię Boga Litościwego, Miłosiernego".

hymenos napisał:
          Jeśli chcesz być wiarygodny poczytaj i przytocz przykłady bestialstwa
          czeczeńskich bojowników o wolność.

https://i.wp.pl/a/f/jpeg/21225/00800752.jpeg

https://www.thekidalog.com/photos/uncategorized/2007/09/11/beslan3.jpg
          • matelot Re: Powienien zacząć od tego, 01.04.10, 19:20
            Wszystkich religiantów powinien trafić szlag.

pan.scan pokazał zdjęcia i napisał:

j.w.
      • pozarski Re: Zwyczajny bandytyzm! 31.03.10, 13:45
        Zawsze dziewic (hymenos,dawniej hymen) tak juz ma,ze widzi tylko Rosjan czy
        Palestynczykow, ale nie zauwaza Czeczencow czy Zydow. Mam dla niego wideo:
        video.google.com/videoplay?docid=8712664469489507026#docid=8238917551928589001
        • hymenos Re: Zwyczajny bandytyzm! 31.03.10, 15:06
          Zwidy masz jakieś Pozarski vel wyluzowana.kaczka, znany również jako
          cham, chlam czy kacza dupa. Doskonalę widzę współpracę Izraelsko-
          Rosyjską, Izrael kałachy dla Gruzji, Rosja rakiety dla Iranu.
          Bandytami się wymieniają wprowadzając ruch bezwizowy.
        • pozarski Re: Zwyczajny bandytyzm! 01.04.10, 16:39
          www.opendemocracy.net/od-russia/maxim-kantor/victims-of-bulldogs-under-that-carpet
          Ciekawa analiza rosyjskiego pisarza. Co prawda Open Democracy to pomysl
          Sorosa,ale nie da sie ukryc,ze autor artykulu ma glowe na karku i wie, co jest
          grane w jego ojczyznie.
    • manny-jestem Re: Zwyczajny bandytyzm! 31.03.10, 13:26
      A moze typowa akcja ruskiej bezpieki?
      • hymenos Re: Zwyczajny bandytyzm! 31.03.10, 19:40
        forum.gazeta.pl/forum/w,13,109356420,109358084,Re_Zwyczajny_bandytyzm_.html

Wolną co prawda wycieli ale odpowiedzi zostały. Jeśli to ruska
        bezpieka, to też jest to bandytyzm. Teza o bezpiece raczej wątpliwa.
        • rycho7 konspiracja w konspiracji 31.03.10, 20:16
          hymenos napisał:

> Teza o bezpiece raczej wątpliwa.

Teza jest bardzo prawdopodobna. Tyle, ze jeszcze bardziej nie do udowodnienia.

Czas jest nadzwyczaj korzystny dla Putina i Miedwiediewa.
          • hymenos Re: konspiracja w konspiracji 31.03.10, 21:45
            rycho7 napisał:

> Teza jest bardzo prawdopodobna. Tyle, ze jeszcze bardziej nie do
            udowodnienia.
            >
            > Czas jest nadzwyczaj korzystny dla Putina i Miedwiediewa.

Jej słabością jest przeciwstawny interes FSB i Putina.
            Miedwiediewowi i Putinowi bardziej z zachodem jest na rękę, FSB
            odwrotnie.
            • rycho7 Re: konspiracja w konspiracji 31.03.10, 22:07
              hymenos napisał:

> Jej słabością jest przeciwstawny interes FSB i Putina.

Bardzo interesujaca koncepcja. Mozesz cos szerzej i glebiej?
              • hymenos Re: konspiracja w konspiracji 31.03.10, 22:43
                Nie mogę szerzej i głębiej. Interesem FSB jest utrzymanie wrogich
                stosunków między Rosją a zachodem oraz pacyfikacja wszelkich
                prozachodnich postaw w Rosji. Mają natomiast wystarczający wpływ na
                Putina, więc wchodzenie w zabawy typu zabijmy w Moskwie w imieniu
                Czeczenów jest mocno wątpliwe. Zbyt dużo mają do stracenia, groźba
                wpadki a i odium beznadziejnej służby wywiadowczej odgrywa tu swoją
                niebagatelną rolę.
                • rycho7 Re: konspiracja w konspiracji 01.04.10, 07:56
                  hymenos napisał:

> Interesem FSB jest utrzymanie wrogich stosunków między Rosją a zachodem oraz
                  pacyfikacja wszelkich prozachodnich postaw w Rosji.

Przyjmuje do wiadomosci, ze Ty tak uwazasz. Nie jestes jednak przekonujacy, nie
                  podajesz zadnych dowodow. Typowy kaczyzm-zeryzm.

Czy wladcy Rosji nie maja dosc sil aby wyrzucic opozycjonistow z FSB?
                  • hymenos Re: konspiracja w konspiracji 01.04.10, 09:07
                    rycho7 napisał:

> Czy wladcy Rosji nie maja dosc sil aby wyrzucic opozycjonistow z
                    FSB?

FSB zostało zreformowane. Po Biesłanie nie opłaca im się
                    realizowanie takich akcji jak Moskwa na własną rękę. Cele się
                    zmieniły a prowokacje stały się zbędne.

www.rosjapl.info/rosja/historia/reforma_sluzb_specjalnych.php
                    waldemar-zyszkiewicz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=288&Itemid=35
                    • rycho7 Re: konspiracja w konspiracji 01.04.10, 10:03
                      hymenos napisał:

> rycho7 napisał:
                      >
                      > > Czy wladcy Rosji nie maja dosc sil aby wyrzucic opozycjonistow z
                      > FSB?
                      >
                      > FSB zostało zreformowane.

Jedyne co z tego zrozumialem to to, ze jestes za, a nawet przeciw.

Pozostane przy swoim, ze bez watpienia nie ma i nie bedzie dowodow na FSB. To
                      czy oni to zrobili pozostanie watpliwe. Ani Ty, ani FSB, ani Tataiana/Natasza
                      mnie nie przekonaliscie.
                      • hymenos Re: konspiracja w konspiracji 01.04.10, 10:09
                        rycho7 napisał:

> Jedyne co z tego zrozumialem to to, ze jestes za, a nawet przeciw.

Nie zrozumiałeś, że nie dostaniesz dogłębnej analizy??

>
                        > Pozostane przy swoim, ze bez watpienia nie ma i nie bedzie dowodow
                        na FSB. To
                        > czy oni to zrobili pozostanie watpliwe. Ani Ty, ani FSB, ani
                        Tataiana/Natasza
                        > mnie nie przekonaliscie.

Twierdziłem jedynie, że teza o FSB jako autorach zamachu jest mocno
                        wątpliwa. Nie bardzo wiem, czego oczekiwałeś? Dowodów????
                        • rycho7 dobrze wyszkolony agent wplywu 01.04.10, 10:15
                          hymenos napisał:

> Twierdziłem jedynie, że teza o FSB jako autorach zamachu jest mocno
                          > wątpliwa.

Sluzby zawsze ida w zaparte. Wiem, ze Tatiana/Natasza wyprze sie znajomosci z
                          Toba, co Ty tez potwierdzisz.
                          • hymenos Re: dobrze wyszkolony agent wplywu 01.04.10, 11:47
                            rycho7 napisał:

> Sluzby zawsze ida w zaparte. Wiem, ze Tatiana/Natasza wyprze sie
                            znajomosci z
                            > Toba, co Ty tez potwierdzisz.

To oczywiste, ale nie w tym rzecz. Do Biesłana takie przypuszczenia
                            były dużo bardziej uzasadnione. Od tego momentu (umowny czas
                            reorganizacji i zmiany celów FSB) prowokacje stały się zbędne, bo
                            Czeczeńcy (islamiści) bez dodatkowych impulsów sami takie akcje
                            organizują i będą organizować. Jeśli FSB chce odgrywać rolę silnego
                            i niezbędnego obrońcy narodu i jego władców muszą pochwalić się
                            sukcesami, czyli zapobiec, złapać i to stało się priorytetem FSB.
      • pan.scan Nie ma tematu "ruskiej bezpieki", Manny, 31.03.10, 19:56
        choć wiem, że byś chciał, jest bandytyzm wyznawców Allacha.

Przywódca zbrojnej organizacji separatystycznej Emirat Kaukaski, czeczeński
        komendant Doku Umarow przyznał się do przeprowadzenia poniedziałkowych
        zamachów w moskiewskim metrze, w których zginęło 39 osób - poinformowała
        agencja Reutera.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7723142,Umarow_przyznal_sie_do_zamachow_w_Moskwie.html

PS.
        W dzień zamachu w tv występowała specjalistka od Kaukazu, Kurczab-Redlich,
        fanka Czeczenii in toto (włącznie z usprawiedliwaniem bandytów). Po raz
        kolejny wyszło nie tak jak chciała...

"Przeciwnego zdania jest Krystyna Kurczab-Redlich, dziennikarka
        specjalizująca się w tematyce rosyjskiej. - Wykluczam ten trop. Czeczeni
        nie mają "armat", nie mają sił
        - mówiła w programie "Fakty po Faktach".

tvn24.lajt.pl/1649994,1,4,wiadomosc.html
        • rycho7 Re: Nie ma tematu "ruskiej bezpieki", Manny, 31.03.10, 20:22
          pan.scan napisał:

> komendant Doku Umarow przyznał się do przeprowadzenia

FSB moglo "przypadkowo" ujawnic luke w systemie bezpieczenstwa i ponaglic
          zamykaniem sie okna rozporzadzen korygujacych. Oczywiscie "przypadkowo" mogli
          sie o tym dowiedziec agenci FSB prowadzacy wywiad dla Umarowa. Sadzisz, ze
          Umarow o tym wiedzial?
          • pan.scan Lecisz haszystą, Rychu? 31.03.10, 20:45
            Nie kupuję tego, tak jak nie kupuję twego "pasztunwali" w zachodniej
            strefie kulturowej, żeby nie już wnikać w chrześcijańską etykę historii
            Kaukazu.
            Dla mnie poniedziałkowe metro to współczesna tradycja kaukaskiej reketowej
            bandyterki pod islamskim szyldem.

rycho7 napisał:

FSB moglo.. itd.
            • rycho7 Re: Lecisz haszystą, Rychu? 31.03.10, 22:28
              pan.scan napisał:

> Nie kupuję tego, tak jak nie kupuję twego "pasztunwali" w
              > zachodniej strefie kulturowej

Nie musisz kupowac. Byles jak sadze po jednej ze stron w konflikcie w bylej
              Jugoslawi. Pasztunwali dzialalo u wszystkich ze stron. Niezaleznie jak mocno
              zaciskales powieki. Tam wszyscy wojownicy to potomkowie Pasztunow.

> Dla mnie poniedziałkowe metro to współczesna tradycja kaukaskiej reketowej
              > bandyterki pod islamskim szyldem.

A co rekomendujesz wzamian dla kobiet wykonawczyn zemsty? Aby pisaly na
              Berdyczow szukajac "prawa" i "sprawiedliwosci"?

Ja "od zawsze" pisze, ze najbardziej powinnismy sie bac tych, ktorzy nie maja
              nic do stracenia.

1. Albo ich wszystkich wymordujemy w glori naszych "zasad"

2. Albo zastanowimy sie i bedziemy rozwiazywac problemy tak aby mieli cos do
              stracenia.

Mozesz to nazywac "lecisz haszysta". Moja chata z kraja. Ja napisalem. Nie musze
              Cie przekonac. Sprawa sama sie nie rozwiaze. Moze wroci rozrywkowa kobitka w
              Twoim domu.
        • manny-jestem Znasz mnie na tyle 31.03.10, 20:31
          ze zdajesz sobie sprawe ze nie wchodzi tu w gre relatywizacja muslimskiego terroryzmu.

Jednak trudno mi wierzyc w czystosc rak ruskich szczegolnie jak pierwszym odruchem wladz i prorzadowskich mediow byly glosne wrzaski o islamskich zwierzetach i niebezpieczenstwie nowej demokratyzacji.

Myslisz ze Czeczencom na reke radyklanie antyczeczenska dyktatura na Kremlu?

To ze Umarow sie przyznal to w kontekscie rosyjskim nie calkiem jeszcze dowod dla mnie.

Wybacz ale ruscy sami winni sobe ze pisali historie tak a nie inaczej. Jesli chodzi o nich to w mojej opinii zawsze sa winni i musza dowiesc swoja niewinnosc.

oczywiscie swojej opinii nikomu nie narzucam. Jedynie wyrazam smile
          • pan.scan Na cito 31.03.10, 20:54
            bo pasztet świąteczny robię.

w kolorze Proroka:
            pl.wikipedia.org/wiki/Emirat_Kaukaski
            w kolorze Wiki:
            pl.wikipedia.org/wiki/Emirat_Kaukaski
            tag:
            iczkeria

Pozdrówka, Manny, znam cię jak łysego konia i lubię jak siebie.
            • pan.scan Poprawiam link w kolorze Proroka 31.03.10, 21:02
              emirat.blog.onet.pl/
            • manny-jestem Re: Na cito 02.04.10, 13:38
              pan.scan napisał:

> Pozdrówka, Manny, znam cię jak łysego konia i lubię jak siebie.
              >
              ==

Musisz nie za bardzo sie lubic wiec wink

Pozdrowka i Wesolych !
    • rusek11 dla muslim eres2 i pozarski 31.03.10, 20:22
      pryvet z kaukaza

www.youtube.com/watch?v=Yu6oL0Hwirc
      • pozarski Re: dla muslim eres2 i pozarski 31.03.10, 21:22
        Ja nie bronie czeczenskich mordercow,ale tez nie zamykam oczu na mordercow
        rosyjskich; Rosji. Nie da sie nie zauwazyc pewnej nierownowagi w odczuciach
        Rosjan, samych najniewinniejszych ludzi na swiecie, ktorzy jakby zapomnieli,co
        na przestrzeni nie tylko ostatnich paru dekad, wyczyniali z tym miniskulnym
        narodem. Dlatego rzucilem to wideo,bo mowia tam ludzie,ktorym nie mam powodow
        nie wierzyc. Czy to juz nie zyjaca pani Bonner, czy to Bukowski, czy to
        zamordowana Politkowskaja.
        • rusek11 Re: dla muslim eres2 i pozarski 01.04.10, 00:04
          pozarski napisał:

> Ja nie bronie czeczenskich mordercow,

jesli nie jestes musulmanin (i najlepiej nohcza) to to by bylo ekstrawagancja.

ale tez nie zamykam oczu na mordercow
          > rosyjskich; Rosji.

lubienie mordercow jest oczywistym zboczeniem.
          na mordercow z usa czy izraela pewnie tez oczy nie zamykasz, ale chyba nie
          bronisz terorystow 9/11 i tych od palestyny (czy gazy, nie wnikalem dokladnie).

Nie da sie nie zauwazyc pewnej nierownowagi w odczuciach
          > Rosjan, samych najniewinniejszych ludzi na swiecie, ktorzy jakby zapomnieli,co
          > na przestrzeni nie tylko ostatnich paru dekad, wyczyniali z tym miniskulnym
          > narodem.

rosjanie niczym sie nie roznia.
          ani od amerykancow, ani od europeidow.
          od zydow tez ni ni.

Dlatego rzucilem to wideo,bo mowia tam ludzie,ktorym nie mam powodow
          > nie wierzyc. Czy to juz nie zyjaca pani Bonner, czy to Bukowski, czy to
          > zamordowana Politkowskaja.

osobiscie nie darze szacunkiem zadnej z wymienionych osob, ale to moj problem niesmile.
          w zakresie wiedzy o rosji ich wartosc jest znikoma, co do ich dzialalnosci to
          nie sa oni najlepsze do brania przykladu a ich moralnosc jest/byla watpliwa.
          te "znafcy" rosji sa tak samo autorytatywni dla rosjan jak benladen dla
          jankiesni, hamas dla zydow a homoseksualista dla saudow.

ogolnie moge tylko sie domyslic dlaczego niektorze osoby probuja obielac zabicie
          rosyjskich cywilow, bo moja smirc od terorysty jest bardziej smiercionosna nizli
          u ruskich, taki odruch aryjskosci, bo jokes_jestem twierdzi trza byc rusofobkiem
          i sie tego szczycic bo wrog mego wroga to moj przyjaciel z ksywka 9/11 (he), bo
          kosowo to nie osjetia, ale mazowsze to iczkieria (znow gitler-kaput,hehe), bo im
          mniej rosji tym wiecej polandii (urojenie wielowiekowe) i t.d. i t.p.
          mozna tez pomanipulowac jak np. hymenus i pan.skan oczywisty teroryzm nazywac
          bandytyzmem czy reketom, albo swiadomie albo nie swiadomie, a ja tera beda
          wydarzenia katynskie zwal (swiadomie) bandytyzmem pod komunistycznym szyldem wink

• pozarski Re: dla muslim eres2 i pozarski 01.04.10, 00:24
            rusek11 napisał:
            osobiscie nie darze szacunkiem zadnej z wymienionych osob, ale to moj problem n
            > iesmile.
            > w zakresie wiedzy o rosji ich wartosc jest znikoma, co do ich dzialalnosci to
            > nie sa oni najlepsze do brania przykladu a ich moralnosc jest/byla watpliwa.

Z dupkami nie gadam.
            • rusek11 Re: dla muslim eres2 i pozarski 01.04.10, 00:32
              obrazalski jestes,hehe
              jednak muslim.
              • pozarski Re: dla muslim eres2 i pozarski 01.04.10, 00:36
                Nie. Kompromitujesz sie opinia o ludziach,ktorzy na pewno znali Rosje lepiej od
                ciebie. To mi wystarczy,zeby z toba nie rozmawiac.
                • rusek11 Re: dla muslim eres2 i pozarski 01.04.10, 01:03
                  zapytaj izraelczyka narodowosci zydowskiej jaki los by spotkal dziennikarke z
                  podwojnym lib-izr obywatelstwiem dostajacej kase od hamasu, piszacej paszkwili o
                  izraele, nawolujacej do zmiany panstwa izrael w kalifat palestynski,
                  oczerniajacej izrael na arene miedzynarodowej, nie jestem zydem ale pewniakiem
                  wiem ze nia by nawodnili limony w kibusu,he
                  co sie dzieje z naukowcami od broni jadrowej ktorzy sie stawiaja wladze to
                  wiesz, ale rosja byla/jest slaba i dlatego sacharow po 90-tym gwiazda sie zrobil
                  wielka (dla takich jak ty).
                  bukowski to to jest jedna wielka kompromitacja (twoja).
                  co by mosad zrobil z takim bywszym agentem-gojem?
                  napewno limonki by w izraelu urodzily smile

> To mi wystarczy,zeby z toba nie rozmawiac.

nie szkodzi,he
                  poka.
                  • pozarski Re: dla muslim eres2 i pozarski 01.04.10, 02:22
                    O Rosji wiesz tyle co o Izraelu, wiec nie ma o czym mowic:
                    >co sie dzieje z naukowcami od broni jadrowej ktorzy sie stawiaja
                    >
                    Vannunu jak wiadomo nie jest zadnym naukowcem,a technikiem; zasadnicza roznica.
                    Nadajesz sie do konwersacji z rychujkiem; to twoje poziomy.
          • rycho7 wina cywilow 01.04.10, 08:03
            rusek11 napisał:

> ogolnie moge tylko sie domyslic dlaczego niektorze osoby probuja obielac zabici
            > e
            > rosyjskich cywilow

1. Zostali zabici przez cywilne kobiety. Rownowaga zachowana.

2. Cywile sa winni jako podatnicy i jako wyborcy. Jako podatnicy sa
            poplecznikami zbrodni i finansuja zbrodniarzy. Jako wyborcy odpowiadaja za
            sprawstwo kierownicze zbrodni. Demokracja to bardzo zly ustroj.

Wyjasnij co konkretne mialy zrobic kobiety, ktorym zabito mezow, dzieci i
            wielokrotnie gwalcono. Czy cywile za zaniechania nie odpowiadaja?
            • hymenos Re: wina cywilow 01.04.10, 09:10
              rycho7 napisał:

> Wyjasnij co konkretne mialy zrobic kobiety, ktorym zabito mezow,
              dzieci i
              > wielokrotnie gwalcono. Czy cywile za zaniechania nie odpowiadaja?

Jeśli już koniecznie chciały się wysadzić, to może razem z tymi co
              gwałcili i zabijali?
              • rycho7 Re: wina cywilow 01.04.10, 09:49
                hymenos napisał:

> Jeśli już koniecznie chciały się wysadzić, to może razem z tymi co
                > gwałcili i zabijali?

Adekwatnosc polega na tym, ze one nie zabijaly i nie gwalcily bohaterskich
                bojownikow walczacych w imieniu ruskich mocodawcow.

One byly cywilami i byly "niewinne" zanim staly sie ofiarami zbrodni w interesie
                ruskiego "Narodu". Wiec adekwatna odpowiedz/zemsta musi dotyczyc cywilow i
                "niewinnych". Poniewaz cywile i "niewinni" sa beneficjentami zbrodni,
                mocodawcami i poplecznikami.
                • hymenos Re: wina cywilow 01.04.10, 10:03
                  Rosyjskich cywili w Czeczeni było całe mnóstwo. Twierdzisz, że
                  wykończyli tych w Czeczeni i teraz przyszła pora na tych w Moskwie?

Rozumiem Twoją argumentcję, nie zgadzam się z nią.
                  • rycho7 Re: wina cywilow 01.04.10, 10:10
                    hymenos napisał:

> Twierdzisz

Potwierdzam, ze Ty twierdzis cos od rzeczy, ze ja twierdze. Ja napisalem to co
                    napisalem, mozesz czytac wielokrotnie az do zrozumienia. Nie rozumiesz to sie
                    zapytaj ale nie pomawiaj, nie insynuluj, nie kla, nie haszyzuj. Nie bede sie
                    tlumaczyl z Twoich urojen.

> Rozumiem Twoją argumentcję, nie zgadzam się z nią.

Pokazales, ze nie rozumiesz. Co wiecej pokazales jasno, ze nie chcesz rozumiec,
                    bo posuwasz sie do wkladania w moje usta tego czego nie powiedzialem. Moja chata
                    z kraja, nie zamierzam nikogo przekonywac. Wystarczy, ze dokonam przekazu.

Twoja zgoda nie jast mi potrzebna. W polaczkolandii nie obowiazuje zasada "pacta
                    sunt servanda". Nie obowiazuje umowa spoleczna zwana prawem. Obowiazuja
                    argumenty sily, kto kogo. Aktualnie sliniejsza jest katobolszewia. ... no
                    striemitsja nada.
                    • hymenos W kwestii twierdzenia. 01.04.10, 11:55
                      Ja twierdzę, że w Czeczeni było mnóstwo cywili, wśród których można
                      się było wysadzić. Twoje zdanie jest takie, że w ramach wyrównywania
                      rachunków kobiety wysadziły cywili w Moskwie. Moje pytanie (w nieco
                      innej formie, by nie doprowadzać Cię do niezrozumienia), dlaczego
                      nie w wysadziły się wśród czeczeńskich Rosjan? Przypomnę również o
                      kontekście, dla mnie to zwykły przejaw bandyckiej zemsty, dla Ciebie
                      odwet w ramach walki narodowo-wyzwoleńczej. Wyprowadź mnie z błedu,
                      jeśli źle zinterpretowałem Twoje pisanie.
                      • rycho7 Re: W kwestii twierdzenia. 01.04.10, 16:55
                        hymenos napisał:

> nie w wysadziły się wśród czeczeńskich Rosjan?

1. Wolnosc wyboru.

2. Wojska interewncyjnie skladaja sie glownie nie z czeczeńskich Rosjan.

3. Czeczeńscy Rosjanie sa dosc doswiadczeni zyciem w Czeczenii. Jezeli nie
                        wierzysz to pomieszkaj tam, zamiast balowac w Moskwie.

4. Odpowiedzialnosc ponosi suweren. Czyli w demokracji narod rosyjski.

5. Zamach w stolicy jest najbardziej bolesny. Bardziej bolesny moglby byc na
                        Kremlu przy duzym spedzie.

> odwet w ramach walki narodowo-wyzwoleńczej.

Tez. Poniewaz pominales milczeniem to co pisalem o Powstancach Warszawskich wiec
                        nie chce mi sie mlec na prozno. Mam jeszcze przemyslenia o Wlasowcach ale szkoda
                        mi palcow.
                        • hymenos Re: W kwestii twierdzenia. 02.04.10, 09:07
                          rycho7 napisał:

> > odwet w ramach walki narodowo-wyzwoleńczej.
                          >
                          > Tez. Poniewaz pominales milczeniem to co pisalem o Powstancach
                          Warszawskich wie
                          > c
                          > nie chce mi sie mlec na prozno. Mam jeszcze przemyslenia o
                          Wlasowcach ale szkod
                          > a
                          > mi palcow.

Najpierw o pomijaniu. Pominąłem Twoje punkty z tego postu dlatego,
                          że na większość z nich znajdziesz już odpowiedzi w tym wątku.
                          Odnotowuję różnicę zdań. Jeśli chodzi o Powstanie Warszawskie to nie
                          odpowiedziałem na to wprost, więc zgodnie z Twoją sugestią teraz to
                          zrobię. Analogię Czeczeni do Polski 44r mogę jedynie rozpatrywać
                          jako analogię sytuacji między Warszawą i Groznym w dość wąskim
                          zakresie a nie jako analogię Warszawy i Berlina z Groznym i Moskwą.
                          Zbyt dużo różnic i związanych z tym zastrzeżeń trzeba by zrobić.
                          Strzelanie do żołnierzy niemieckich w Warszawie i strzelanie do
                          żołnierzy rozyjskich w groznym niewiele się różni, podobnie jak
                          gwałty jednych i drugich na ludności cywilnej.
                          • rycho7 relatywizm semantyczny 02.04.10, 10:32
                            hymenos napisał:

> jako analogię sytuacji między Warszawą i Groznym w dość wąskim

Krotko i trzymajac sie tematu zainicjowanego przez Ciebie watku.

Wlasowcom w sierpniu 1944 w Warszawie najwygodniej (tak jak Tobie) bylo
                            twierdzic, ze:

1. Walcza z bandytami.

2. Kontynuluja akt sprawiedliwosci dziejowej zapoczatkowany na Wolyniu.

To by bylo na tyle.
                            • hymenos Re: relatywizm semantyczny 02.04.10, 11:13
                              rycho7 napisał:

> hymenos napisał:
                              >
                              > > jako analogię sytuacji między Warszawą i Groznym w dość wąskim
                              >
                              > Krotko i trzymajac sie tematu zainicjowanego przez Ciebie watku.
                              >
                              > Wlasowcom w sierpniu 1944 w Warszawie najwygodniej (tak jak Tobie)
                              bylo
                              > twierdzic, ze:
                              >
                              > 1. Walcza z bandytami.

Pomijając fakt, że formcja zbrojna
                              Własowa
                              powstała 16 września nie bardzo wiem co chciałbyś tym
                              uzasadnić? Nigdzie nie stwierdziłem, że powstańcy byli bandytami.

> 2. Kontynuluja akt sprawiedliwosci dziejowej zapoczatkowany na
                              Wolyniu.
                              >
                              > To by bylo na tyle.

Właśnie.
                              • rycho7 Re: relatywizm semantyczny 02.04.10, 11:29
                                hymenos napisał:

> Nigdzie nie stwierdziłem, że powstańcy byli bandytami.

Widze, ze zaczynasz udawac, ze nie wiesz co napisales i po co zaczales ten
                                watek. Ja nigdzie nie stwierdziłem, że Ty stwierdziłes, że powstańcy byli bandytami.

O ile ja dobrze Cie zrozumialem, to Ty napisales, ze wystarczy kobiety nazwac
                                bandytkami i sprawa jest zalatwiona. Jedna ze stron bez watpienia druga nazywala
                                bandytami w 1944 roku. Wieczniedziewice Powstancy Warszawscy nie palali
                                oczywiscie zadza zemsty wobec faszystow.

Doszlismy do etapu, gdy Ty wyraznie rozbisz uniki a ja przestalem rozumiec po co
                                zaczales ten watek.

Jezeli chodzi o wspolnote potepiania to moge sie przylaczyc do Twojego
                                potepienia wszystkich, ktorzy sprzeciwiaja sie imperialistom. W tym USA, Chinom,
                                Rosji/ZSRR itd., itp. A przed 1989 to Ty komu sie sprzeciwiales, Towarzyszu Kali?
                                • hymenos Re: relatywizm semantyczny 02.04.10, 11:39
                                  Nie potrafisz odróżnić stwierdzenia powstańcy są bandytami od
                                  bandyckiego zachowania powstańców???? Chcesz analogii? to ci ją dam
                                  na tacy. Jeśli powstańcy warszawscy wzięli by do niewoli Ukraińców
                                  pacyfikujących powstanie, zamknęli ich w piwnicy, następnie zalali
                                  benzyną i podpalili to nazwałbym to bandyckim postępkiem polskich
                                  powstańców w Warszawie. I taki mniej więcej ma sens mój wątek. A za
                                  to w jaki sposób Ty go haszyzujesz, musisz odpowiadać sam.
                                  • rycho7 Re: relatywizm semantyczny 02.04.10, 14:27
                                    hymenos napisał:

> Nie potrafisz odróżnić stwierdzenia powstańcy są bandytami od
                                    > bandyckiego zachowania powstańców?

Stosuje konwencje i poetyke Twojego pierwszego postu.

Dzieki Tobie zrozumialem oswajanie rzeczywistosci poprzez nazywanie oceniajace.

Dysproporcja sil prowadzi do dysproporcji metod. Jak dostarczysz Czeczenom
                                    "inteligentne" bomby i eskadry do nalotow dywanowych na Moskwe to ich uzyja. Do
                                    tego czasu musza uzywac metod niesymetrycznych. Na ich miejscu nie przejmowalbym
                                    sie Twoim gaworzeniem o "niehonorowosci" zemsty wdow.

Na wszelki przypadek przyznam Ci racje. Do nastepnych wybuchow w metrze warszawskim.
                                    • hymenos Re: relatywizm semantyczny 02.04.10, 14:36
                                      rycho7 napisał:

> Do nastepnych wybuchow w metrze warszaw
                                      > skim.

Reakcja na takie wybuchy jest do przewidzenia, mur, bombardowania,
                                      eskalacja itp. Z całą pewnością nie będzie nią przyznanie
                                      niepodległości dzieciom wybuchających wdów.
                                      • rycho7 nagroda za powsciagliwosc - obojetnosc 02.04.10, 18:31
                                        hymenos napisał:

> Z całą pewnością nie będzie nią przyznanie
                                        > niepodległości dzieciom wybuchających wdów.

1. Tym MARTWYM dzieciom nie potrzeba Twojego pieprzenia o wolnosci.

2. Dotychczas nie zrobiles nic dla ich niepodleglosci. Wiec pozniej tez nie
                                        bedziesz robil nic ale bolesniej.

3. Wnioski sa jasne ale niewypowiedziane wobec Patriotic Act.

W wojnie asymetrycznej nie rob sobie nadzieji, ze narzucisz slabszemu "etyke".
                                        Twoja "etyka" ochrania Ciebie za zaslona dymna "ludzkosci".
                                        • rycho7 jestem bandyta woluntaryzmu biurw 02.04.10, 20:13
                                          rycho7 napisał:

> Twoja "etyka" ochrania Ciebie

Ja uwazam, ze mam prawo wystepowac w imieniu bandytow. Poniewaz jak sie byle
                                          biurwie w polaczkolandii zachce to moze zrobic ze mnie bandyte. Moze zrujnowac
                                          mi zycie, represjonaowac przez kilkanascie lat, puscic z torbami. Oczywiscie sad
                                          kiedys przyzna mi racje. Ale Twoje panstewko argumentow sily (=bezprawia, czyli
                                          mafia) nie przyzna mi odszkodowania, a biurwy nie poniosa najmniejszej kary.

Ja nawet nie jestem przekonany, ze musze bronic dobrego imienia bandytow, bo ja
                                          przynajmniej dumnie nosze to miano.

Ale poigrac sobie z Twoimi zawlaszczeniami semantycznymi bylo mi radosnie.
            • rusek11 Re: wina cywilow 02.04.10, 01:56
              > 1. Zostali zabici przez cywilne kobiety. Rownowaga zachowana.
              > 2. Cywile sa winni jako podatnicy i jako wyborcy. Jako podatnicy sa
              > poplecznikami zbrodni i finansuja zbrodniarzy. Jako wyborcy odpowiadaja za
              > sprawstwo kierownicze zbrodni. Demokracja to bardzo zly ustroj.

1. w chwili podjecia dzialan na korzysc jedna ze stron, przestali juz byc one
              cywilami i zostali pracownikami/zolnierzami.
              w tym sporze sa dwie strony jedna to aparat panstwowo-samorzadowy rosyjskiej
              federacji i druga strona to pewna zbiorowosc ludzka aspirujaca do wymiany
              systemowej obecnej panstwowosci lub/i jej glebszej modyfikacji.
              w gruncie rzeczy nie sa one od ciebie rozni w stosunku do jednostki
              obywatelskiej, dlatego twoj poglad o zemscie jest nie na miejscu, gdyz jest/moze
              byc tylko i wylacznie uzywany w pzrypadku zachety, propagandy, usprawiedliwienia
              ale nie jest istotnym elementem w tym konflikcie.
              2. jesli panstwo jest najwieksza mafia to jej najwiekszymi ofiarami sa wlasne
              obywatele nie mogace odpowiadac za czyny swych oprawcow, chyba ze czkawke
              stockholmska sie nabawilismile

> Wyjasnij co konkretne mialy zrobic kobiety, ktorym zabito mezow, dzieci i
              > wielokrotnie gwalcono. Czy cywile za zaniechania nie odpowiadaja?

pewnie robic to samo co kobietam u ktorych zabito mezow, dzieci i wielokrotnie
              gwalcono np. w niemczach lub polsce.
              sa takie ofiary przestepstw i czy oni w metrach sie zabijaja?

aha, demokracja to to jest taka fatamorgana, jak komunizm czy inny utopizm big_grin
              • rycho7 Re: wina cywilow 02.04.10, 10:28
                rusek11 napisał:

> 2. jesli panstwo jest najwieksza mafia to jej najwiekszymi
                > ofiarami sa wlasne obywatele nie mogace odpowiadac za czyny swych oprawcow

Tu sie z Toba nie zgodze. Suma ofiar-szeregowcow ruskiej armii moze z latwoscia
                pokonac oprawcow z Kremla. Jest to jedynie kwestia swiadomosci i checi. Za
                swiadomosc i chec odpowiadaja wszyscy obywatele-ofiary. Wygodniej jest udawac
                "ofiary".

> pewnie robic to samo co kobietam u ktorych zabito mezow, dzieci i wielokrotnie
                > gwalcono np. w niemczach lub polsce.

Unik. To znaczy co konkretnie?
                • rusek11 Re: wina cywilow 03.04.10, 01:28
                  > Suma ofiar-szeregowcow ruskiej armii moze z latwoscia
                  > pokonac oprawcow z Kremla.

oczywiscie, tyle ze to ma malo wspolnego z relacja panstwo-obywatel. natomiast
                  napiecia miedzy warstwami spolecznymi w panstwie byli i sa jak najbardziej a
                  jedna jest ta przedstawicielki ktorej sie wysadzili w metrze.

Za
                  > swiadomosc i chec odpowiadaja wszyscy obywatele-ofiary. Wygodniej jest udawac
                  > "ofiary".

kazdy z nas, wiecej lub mniej, sie 'ofiaruje' na rzecz innych wspolplemiennikow,
                  roznica polega tylko na 'wiecej lub mniej' wink

> Unik. To znaczy co konkretnie?

wszystko co jest zgodne z prawem panstwa na terenie ktorego sie znajduja.
                  chciec inaczej to zmienic panstwo (gdzie to to jest wolno) lub prawo (zeby to to
                  bylo wolno).
                  smile
                  • rycho7 obywatele gorszej kategorii 03.04.10, 06:33
                    rusek11 napisał:

> to ma malo wspolnego z relacja panstwo-obywatel.

Rosja jest takze panstwem dla Czeczenow. A nawet dla wdow samobojczyn.

Asymetria stosunkow miedzy panstwem a obywatelem wymusza asymetrie metod
                    "negocjacji". Aby bylo zabawniej z "terrorystami" sie nie negocjuje zanim sie
                    rozerwa. To raczej nie pozostawia duzego pola manewru. Trzeba poruszyc
                    "sumienia" potencjalnych ofiar-szeregowcow, ofiar-wyborcow, ofiar-podatnikow.

> kazdy z nas, wiecej lub mniej, sie 'ofiaruje' na rzecz innych wspolplemiennikow

Ja na rzecz Putina i Miedwiediewa nie mam zamiaru nic. Nawet tego co kradna
                    poprzez asymetryczne negocjacie gazowe. Przyjdzie dzien zaplaty. Zaplaci suweren.

> wszystko co jest zgodne z prawem panstwa na terenie ktorego sie znajduja.

Ja tego nie neguje. Aczkolwiek ma w d.pie prawo do bezprawia soldatow wojsk
                    pacyfikacyjnych w bliskiej zagranicy i bliskiej przedgranicy. Niech zyje wolna
                    zjednoczona Osetia.

> chciec inaczej to zmienic panstwo

Bliski swietlany wzorzec to wymordowanie Romanowow. Putin na swietego meczennika.

Ty masz jakies watpliwosci wobec zmian? Inaczej to widze na podstawie Twoich
                    tekstow.
                    • rusek11 Re: obywatele gorszej kategorii 04.04.10, 01:30
                      rycho7 napisał:

>
                      > Rosja jest takze panstwem dla Czeczenow.

czeczenia jest takze panstwem dla russkich.
                      federacja. eurazija regionow. "Gdy mamy sie pieknie roznic i mowic wszelakimi
                      jezykami, bez wykluczania radzieckiego."(c) smile

> Asymetria stosunkow miedzy panstwem a obywatelem wymusza asymetrie metod
                      > "negocjacji". Aby bylo zabawniej z "terrorystami" sie nie negocjuje zanim sie
                      > rozerwa. To raczej nie pozostawia duzego pola manewru. Trzeba poruszyc
                      > "sumienia" potencjalnych ofiar-szeregowcow, ofiar-wyborcow, ofiar-podatnikow.

w rosji jest bardzo rozpowszechniona teoria 'klanowosci', jesli dac wiare to
                      moze te wybuchy byly wywolane przez 1.konflikt wewnatrzklanowy
                      (wewnatrztejpowy). 2. konflikt miedzyklanowy. 3.szersze rozumiane animozji
                      miedzy grupami spolecznymi. 4. zewnetrzna ingerencje 5. pobudki osobiste
                      sprawcow. 6. fanatyzm religijny i t.d., mozno teggo nagdybac.
                      nie jest znany wiekszej publicznosci powod wysadzenia sie dwoj osob w metrze
                      rosyjskim.
                      natomiast konflikt miedzy grupa spoleczna majaca najwiekszy wplyw na aparat
                      panstwowy i grupa osob o zabarwieniu religijnym z kaukaza istnieje jak
                      najbardziej, ale czy w tym przypadku mamy go to nie wiem.
                      chodzi mi o to ze nie mozno tez wyciagac zbyt pochopne wnioski co do intencji
                      tych dwoj kobiet, juz czytalem ze ten terakt jest na reke umarowowi, putinowi,
                      opozycji gruzynskiej, gdybym poszpieral to pewnie znalaz bym wiecej domniemanych
                      beneficjentow,he

> Ja na rzecz Putina i Miedwiediewa nie mam zamiaru nic. Nawet tego co kradna
                      > poprzez asymetryczne negocjacie gazowe. Przyjdzie dzien zaplaty. Zaplaci suwere
                      > n.

pewna rodzina ruskich starowierow swiadomie zrezygnowala z obcowania z
                      otoczeniem wyjezdzajac w tajge, po kilkudziesieciu latach odnalazly ich
                      geologowie, odrazu kosztowalo to ich pare zgonow w rodzinie.

> Ja tego nie neguje. Aczkolwiek ma w d.pie prawo do bezprawia soldatow wojsk
                      > pacyfikacyjnych w bliskiej zagranicy i bliskiej przedgranicy.

upraszczasz. naprzyklad w polsce bezprawia jest multum, co z tego ze w rosji
                      wiecej gdy do poziomu irackiego jej jeszcze dalekowink
                      • rycho7 Re: obywatele gorszej kategorii 05.04.10, 08:48
                        rusek11 napisał:

> jezykami, bez wykluczania radzieckiego.

Piszesz po radziecku, wiec niewiele rozumiem.

Musi sluszne bylo zlikwidowanie terrorystow w Katyniu. Tak czymcie.
                        • rusek11 Re: obywatele gorszej kategorii 06.04.10, 18:05
                          rycho7 napisał:

> Piszesz po radziecku, wiec niewiele rozumiem.

komplementujesz mnie?big_grin
                          na razie siem pilnie ucze nowomowie europeyskej zagryzajac pyrami i szparagami,he

>
                          > Musi sluszne bylo zlikwidowanie terrorystow w Katyniu. Tak czymcie.

tak samo jak zaglodzenia 100 tys. ruskow przez polaczkow.
                          odin huj.
                          • rycho7 Re: obywatele gorszej kategorii 06.04.10, 19:07
                            rusek11 napisał:

> rycho7 napisał:
                            >
                            > > Piszesz po radziecku, wiec niewiele rozumiem.
                            >
                            > komplementujesz mnie?big_grin

Zapewniam Cie, ze to nie komplement. Dzis sluchalem w TV mszy w jezyku
                            staro-cerkiewno-slowianskim, zapewniam Cie, ze byl zrozumialy i nie byl to
                            radziecki.

> pyrami i szparagami,

Jeszcze nie sezon. Nad Renem bedzie w maju. Nawet tego sie nie potrafisz
                            nauczyc. Swoja droga to musisz byc niezlym masochista jak chcesz jadac szparagi
                            na wschodzie. Nie zaczynaj nawet jak nie masz swojego ogrodnika i kucharza.

> tak samo jak zaglodzenia 100 tys. ruskow przez polaczkow.

Tu masz problem politagitki. W tamtych czasach tyfus leczylo sie z trudem. A ci,
                            ktorzy chcieli to nie wrocili "na Rodinu". A jak wrocili to nie daje sie
                            znalezc, do ktorych lagrow trafili w Workucie. Boli i generuje klamstwa.
                            • rusek11 Re: obywatele gorszej kategorii 06.04.10, 19:51
                              rycho7 napisał:

> Zapewniam Cie, ze to nie komplement.Dzis sluchalem w TV mszy w jezyku
                              > staro-cerkiewno-slowianskim, zapewniam Cie, ze byl zrozumialy i nie byl to
                              > radziecki.

chodzilo mi raczej o '> wiec niewiele rozumiem.' wink

> Jeszcze nie sezon. Nad Renem bedzie w maju. Nawet tego sie nie potrafisz
                              > nauczyc. Swoja droga to musisz byc niezlym masochista jak chcesz jadac szparagi
                              > na wschodzie. Nie zaczynaj nawet jak nie masz swojego ogrodnika i kucharza.

do tych ze sloika tez kucharza?
                              jakosc zagrychy jest wrpost proporcjonalna do ilosci wypitego,he

> Tu masz problem politagitki.

chcialbysnie?smile

W tamtych czasach tyfus leczylo sie z trudem.

tak,tak. i glod byl, zapomnieli w twej kursywem, kursywem?

A ci
                              > ,
                              > ktorzy chcieli to nie wrocili "na Rodinu".

zostali katolikami i zydami, hehe

A jak wrocili to nie daje sie
                              > znalezc, do ktorych lagrow trafili w Workucie.

wtedy to sie solowki na topie byly, a miejsca dla pospolstwa tam bylo nie wiele.
                              poliagitka: "glowny naczalnik ze swymi apelami do buractwa polskiego o eutanazji
                              bolesnej uczekajacym czerwonoarmijcam."
                              polska ma duzo za uszami ze swymi tucholami, obozami zaglady zydow, cieszynami i
                              beckami.
                              swa droga, ostatniego szparaga temu kto wyjasni ruj polski do parady okupantow, hehe

Boli i generuje klamstwa.

nie denerwuj sie, twoja teoria o panstwie mafii odpowiada mojemu
                              swiatopogladowi, ale anarchie nie cierpie gdyz narod ma miec zalozony kaganiec i
                              prawo ma byc przez nich respektowane. mniejsza konkurencja,he
                              • rycho7 Re: obywatele gorszej kategorii 06.04.10, 20:01
                                rusek11 napisał:

> chodzilo mi raczej o '> wiec niewiele rozumiem.' wink

Nie chcialem zbyt osobiscie. Ja rozumiem i rosyjski i jezyk sowieckiej
                                politagitki. Ty piszesz niezrozumiale. Przynajmniej w tym poscie, do ktorego
                                zglosilem zastrzezenia. Mozesz albo wyjasnic albo bluzgac. Nic do rosyjskie nie
                                jest mi obce.

> do tych ze sloika tez kucharza?

Napisales o szparagach. Trzeba bylo jasno o konserwach. Ja moge jedynie zachecic
                                do poznania roznicy.

Szparagi sa gdzieniegdzie slusznie daniem kultowym.

> W tamtych czasach tyfus leczylo sie z trudem.
                                >
                                > tak,tak. i glod byl, zapomnieli w twej kursywem, kursywem?

Z obu stron drutu kolczastego bylo jednakowo. Zaplacisz odszkodowania za
                                zniszczenia jakich dokonal Tuchaczewski i Budionny?
                                • rusek11 Re: obywatele gorszej kategorii 06.04.10, 20:26
                                  rycho7 napisał:

> rusek11 napisał:
                                  >
                                  > > chodzilo mi raczej o '> wiec niewiele rozumiem.' wink
                                  >
                                  > Nie chcialem zbyt osobiscie. Ja rozumiem i rosyjski i jezyk sowieckiej
                                  > politagitki. Ty piszesz niezrozumiale. Przynajmniej w tym poscie, do ktorego
                                  > zglosilem zastrzezenia. Mozesz albo wyjasnic albo bluzgac. Nic do rosyjskie nie
                                  > jest mi obce.

jestem zwyczajny rusek11, nie dorownywac mi nigdy postam co niektorym na tym
                                  forum, zrozumienia ktorych graniczy albo z cudem albo wybitnymi zdolnosciami
                                  lingwistycznymi. ------------smile

>
                                  > > do tych ze sloika tez kucharza?
                                  >
                                  > Napisales o szparagach. Trzeba bylo jasno o konserwach. Ja moge jedynie zacheci
                                  > c
                                  > do poznania roznicy.
                                  >
                                  > Szparagi sa gdzieniegdzie slusznie daniem kultowym.

alez nie ujmuje temu warzywu(?) wartosci kulinarno smakowych.

> Z obu stron drutu kolczastego bylo jednakowo. Zaplacisz odszkodowania za
                                  > zniszczenia jakich dokonal Tuchaczewski i Budionny?

przenigdy ja.
                                  rosyianie zaplaca z odszkodowania uzyskanego od niemcow za 2ws, niemcy zaplaca
                                  rosyianam z odszkodowania uzyskanego ze 70-letniej okupacji t.z. ziem
                                  odzyskanych przekazanych polsce na mocy decyzji komunistycznego wodza stalina
                                  uznanego na wniosek poslow polskich w parlamiencie eu za ideologie zbrodnicza i
                                  w konsekwencji wszystkie umowy miedzynarodowe ze stalinowskim komunistycznym
                                  rzadem sa nie wazne.
                                  a mowila mama jasiowi, nie baw sie z ruskiem, zydkiem i szwabkiem,hehe
                              • rycho7 jakies konkrety? 06.04.10, 20:06
                                rusek11 napisał:

> polska ma duzo za uszami ze swymi tucholami, obozami zaglady zydow, cieszynami

Chetnie poznam najnowsza politagitke. Slowo daje nie znam. Matactwo Chatynia
                                mnie urzeklo.
    • eres2 Zwyczajny? 04.04.10, 22:31
      Premier Władimir Putin nazwał ataki czarnych wdów: "nikczemną
      zbrodnią wobec cywilów
      ". Trudno się nie zgodzić, że była to
      zbrodnia. Natomiast terror szerzony przez liczne regularne formacje
      wojsk rosyjskich, zbrojnych w najnowocześniejszą technikę wojenną,
      wobec cywilnej ludności Czeczenii i zbrodni OMONu dokonywane w tym
      kraju określane są przez Putina eufemicznym mianem „pacyfikacji”.

Premier Władimir Putin zapowiedział: "terroryści zostaną
      unicestwieni
      ". Innymi słowy, ludność Czeczenii może się
      spodziewać kolejnych fal terroru, zmasowanych
      akcji „pacyfikacyjnych” formacji OMONu dowodzonych przez watahy
      zwyrodniałych komandirów z gatunku dobrze znanego ludności
      Czeczenii - pułkownika Budanowa (tak, tak, owego osławionego
      gwałciciela i mordercy czeczeńskich dziewcząt).

Putin nie jest pierwszym w historii politykiem zapowiadającym
      totalne unicestwienie wroga. Totalną wojnę z wrogiem zapowiedział w
      swoim czasie inny polityk, niejaki Joseph Goebbels (pamiętne
      retoryczne pytanie rzucone Niemcom: „Czy chcecie wojny totalnej
      ?”wink. Myślę, że podobnie, jak z euforycznym aplauzem przyjęło
      zapowiedź Goebbelsa jego rodzime społeczeństwo, tak i zapowiedź
      Putina znalazła zapewne poklask u Rosjan. Tyle że oba społeczeństwa
      wolą nie pamiętać, który terror był pierwotny a który był skutkiem
      terroru pierwotnego. Obce obu tym społeczeństwom jest zarówno
      pojęcie spirali terroru i jej tak zwanego nakręcania.
      • manny-jestem Re: Zwyczajny? 06.04.10, 18:10
        Barbaria walczy z barbaria Eresie. I tyle wystarczy za komentarz.
      • hasz0 ____niestety ani Niemcy ani Rosjanie nie wyciagają 06.04.10, 18:13
        wniosków z historii.
        • rycho7 Re: ____niestety ani Niemcy ani Rosjanie nie wyci 06.04.10, 19:12
          hasz0 napisał:

> wniosków z historii.

Wyciagaja takie wnioski, ktore pomagaja im osiagac cele takie jak osiagaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka