perla 21.04.10, 10:41 "nijaki i sprytny, ale na małym poziomie". Coś kandydat PO nie zachwyca właśnie. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7796428,Wybory_2010__Staniszkis__Ludziom_nalezy_sie_wiecej.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jirzik Taa... 21.04.10, 10:49 Profesor Staniszkis od dawna słynie ze swoich niezwykle trafnych prognoz... tnij.org/glk7 Odpowiedz Link Zgłoś
perla to nie jest prognoza lecz opinia 21.04.10, 11:35 o kandydacie Komorowskim właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jirzik Re: to nie jest prognoza lecz opinia 21.04.10, 12:04 Kandydat Bronisław Komorowski jest kiepskim kandydatem, zgoda (w tych wyborach, najprawdopodobniej, w ogóle nie będzie dobrych kandydatów), ale i tak jest o cztery nieba lepszy od kandydata Jarosława Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg przegrać z takim to będzie hańba 21.04.10, 19:22 "nijaki i sprytny, ale na małym poziomie". Odpowiedz Link Zgłoś
perla z tego co pisaliście o PP Kaczyńskim wynika 21.04.10, 19:30 że Tusk już dawno okrył się taką hańbą właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Staniszkis o Komorowskim niczym o Lepperze 21.04.10, 11:57 nijaki i sprytny, ale na małym poziomie". wlasciwie moglbym sie zgodzic z p.Staniszkis W ub. roku mialem okazje poznac pana K. w czasie przyjecia na ktore zostalem zaproszony wraz z zona przez kolege...dzialacza(niezle z tego zyje) Przedstawiono nas,rozmowa jak zwykle na poczatku o wszystkim i niczym do momentu gdy pan K. zorientowal sie,ze zona sie nie odzywa wiec zapytal o cos po angielsku(slabym)ta mu odpowiedziala i widac bylo,ze nie wiele zrozumial. Zaproponowalem szybko j.polski(zona daje sobie rade)by czlowieka nie wpedzac w kompleksy.Zachwycal sie Obama i Merkel,psioczyl na Putina...wsZystko bez skladu i ladu...jak za starych czasow w maglu. Na szczescie uratowalo nas od dalszych jego monotonnych wywodow wezwanie do stolu do ktorego pan K pobiegl jako jeden z pierwszych i napychal sie jakby 3 dni nie jadl....swita i paru poslow dotrzymywala kroku. Zona zapytala mnie ...to jest przewodniczacy polskiego parlamentu??...odpowiedzialem,podobno tak(sam nie bardzo wiedzialem) Dzisiaj wiem kto on zacz...coz z tego,znow Polska po raz kolejny stoi przed wyborem lepszego zla. ps.teoretycznie mam prawo do glosowania,lecz nigdy z tego nie skorzystalem (osobiscie uwazam,ze nie powinienem miec tego prawa)..bede prawdopodobnie w czasie wyborow w Polsce niestety zaden,z domniemanych kandydatow(poki co) na stanowisko Prezydenta Polski sie nie nadaje...to moja melorda opinia Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Bob Hawke 21.04.10, 18:57 byly PM Australii (za moich czasow) charakteryzowal sie pociagiem do piwa i do kobiet a go Aussies lubili. Tyle tez nalezy wymagac od Komorowskiego: uczciwosc, dobre reprezentowanie kraju, spokoj, lubienie przez wyborcow. Prezydent nie musi byc nadczlowiekiem ale pierwszym Polakiem, tzn troche takim jak inni Polacy. A przede wszystkim, ma dac sie lubic... PF Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 ja sie nadaje 21.04.10, 19:18 melord napisał: > na stanowisko Prezydenta Polski sie nie nadaje... Ja sie nadaje i dlatego nie kandyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
jirzik Poza tym... 21.04.10, 19:55 perla napisał: > Staniszkis o Komorowskim niczym o Lepperze No, skoro Jarosław Kaczyński widział w Lepperze polityka godnego być wicepremierem rządu RP, to może i w Komorowskim, swym dalekowzrocznym spojrzeniem dostrzeże to, czego pani profesor dostrzec nie jest w stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Staniszkis o Komorowskim niczym o Lepperze 21.04.10, 20:05 perla napisał: > "nijaki i sprytny, ale na małym poziomie". Komorowski jest teraz pod niebywałą presją, w niebywałej sytuacji. Zatem pisać o nim tak jak w/w to możemy sobie my, forumowicze, ale opiniotwórczej pani profesor nie wypada, moim zdaniem. a. Odpowiedz Link Zgłoś
y-ost Zachwyca, zachwyca 21.04.10, 20:20 Wacława Jarząbka, trenera drugiej klasy na przykład: www.rp.pl/artykul/9133,464643_Wolek__Komorowski____kandydat_idealny.html Odpowiedz Link Zgłoś