trzecikot 07.06.10, 14:19 56i.utnij.net Kto jak kto, ale katabasy znają się na fałszowaniu historii. Kudy tam do nich komunistom... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder.eu Tylko niech mnie ktos madry wytlumaczy.. 07.06.10, 14:23 ..Na co to i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Tylko niech mnie ktos madry wytlumaczy.. 07.06.10, 14:25 marouder.eu napisał: > ..Na co to i po co? Ale co na co ? Kult Lecha ? Aby zamknąć usta tym, którzy prawdę o Lechu mieliby ochotę mówić. S. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Pleciesz, Snajper 07.06.10, 14:31 Kto tam (w krypcie) opowiadal kiedy o wpadkach i niedoskonalosciach zmarlego prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Pleciesz, Snajper 07.06.10, 14:41 marouder.eu napisał: > Kto tam (w krypcie) opowiadal kiedy o wpadkach i niedoskonalosciach zmarlego > prezydenta? Nie w krypcie, tylko poza kryptą. Za pomocą kultu Lecha ciszę krypty chcą rozszerzyć na całą Polskę. S. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu A jakim sposobem da sie tego dokonac... 07.06.10, 14:52 ..broniac przewodnikom krotkich wypowiedzi n/t osob pochowanych w krypcie? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A jakim sposobem da sie tego dokonac... 07.06.10, 14:56 marouder.eu napisał: > ..broniac przewodnikom krotkich wypowiedzi n/t osob pochowanych w krypcie? Jak zrozumiałem, to jakichkolwiek wypowiedzi im się zakazuje. Tam ma być absolutna cisza. "Ma być absolutna cisza. Pracownicy obsługi sztorcują nas, jak jakieś bachory, przy turystach." S. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Santo subito! 07.06.10, 14:39 Ja pyerdole! (tak krzyknalem jak przeczytalem 1 zdanie). Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:Tak! Tak trzeciknocie 07.06.10, 14:48 Kto jak kto, ale katabasy znają się na fałszowaniu historii. Kudy tam do nich > komunistom... Sa ludzie zazdrosni o przyzwoity pochowek. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re:Tak! Tak trzeciknocie 07.06.10, 14:58 g-48 napisał: > Sa ludzie zazdrosni o przyzwoity pochowek. Czy Jarosław Kaczyński spocznie na Wawelu, czy będzie miał nieprzyzwoity pochówek ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re:Tak! Tak trzeciknocie 07.06.10, 22:48 To mi wyglada na rozdmuchana historyjke. Owszem czarni z Pilsudskim darli koty, Sapieha protestowal przeciwko pochowkowi Marszalka na Wawelu, ale czas leczy rany, bo dzisiaj mowia o nim tylko dobrze. Podejrzewam, ze zadzialala tzw. zyciowa praktyka. Przed grobem JP2 w lochch watykanskich tez nie wolno urzadzac pogawedek dla grup, tak samo jest pod Sciana Zachodnia w Jerozolimie, w "paryzewskim" Notre Dame czy swiatyni szinto w Seulu. Coz, kampania wyborcza w pelni Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Prawda może być bardziej prozaiczna... 07.06.10, 23:10 12 PLN od ciekawskiego. Teraz "zimny Lech" jest w modzie. Własnie trwa akcja reklamowa w TV. Czarne głupie nie są. Nie po to go na Wawel ściagali by teraz jakiś "gaduła" psuł interes... A kiedy o tym tuż po pogrzebie pisałem nikt nie chciał wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Prawda może być bardziej prozaiczna... 07.06.10, 23:13 12 zetów i morda na klodke. Zyc nie umierac. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Prawda może być bardziej prozaiczna... 07.06.10, 23:24 12 zlotych? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Prawda może być bardziej prozaiczna... 07.06.10, 23:17 E tam. Komisja majatkowa to jest biznes, a nie przepychanki w kryptach. Powiem wiecej, uwazam, ze ten ksiadz w tym przypadku ma racje. W jakim miescie mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: Prawda może być bardziej prozaiczna... 08.06.10, 08:23 absztyfikant napisał: > E tam. Komisja majatkowa to jest biznes, a nie przepychanki w kryptach. Powiem > wiecej, uwazam, ze ten ksiadz w tym przypadku ma racje. Komisja majatkowa? - masz rację, ale syty nigdy nie ma dość. Podobno krypty wawelskie nie cieszyły się do czasu pogrzebu pary prezydenckiej wielką frekwencją a teraz tłumy czekają w kolejce stąd troska o przepustowość. > W jakim miescie mieszkasz? > A kuku Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re:Tak! Tak trzeciknocie 08.06.10, 01:03 absztyfikant napisał: > Przed grobem JP2 w lochch watykanskich tez nie wolno > urzadzac pogawedek dla grup, Może byś nie porównywał Lecha Kaczyńskiego do Jana Pawła II ? > tak samo jest pod Sciana Zachodnia w Jerozolimie, w "paryzewskim" > Notre Dame czy swiatyni szinto w Seulu. Ale to nie w wawelskich kryptach jest taki zakaz, a jedynie przy tym sarkofagu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re:Tak! Tak trzeciknocie 08.06.10, 15:09 Wcale nie porownuje, ale niby dlaczego mialbym nie porownywac? Po drugie, bylem w tych kryptach 2 razy w zyciu i za kazdym razem panowal tam niesamowity tlok. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:Tak! Tak trzeciknocie 08.06.10, 16:40 Czy Jarosław Kaczyński spocznie na Wawelu, czy będzie miał nieprzyzwoity pochów > ek ? Nie wiem jakimi kategoriami myslisz piszac o pochowku.Moze dla ciebie woznica przejezdzajacy przez twoj grob mowiacy do konia"w koncu sobie ulzyles" tez jest godziwym pochowkiem ale dla mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs A za dziesięć lat : 08.06.10, 18:37 mamooo, kto to jest jest ten facet co leży za Kaczyńskim? Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Santo subito 09.06.10, 15:44 Katabasy nie som głupie. Lech Kaczyński lepszym materiałem jest na świętego, niźli taki Piotr Skarga. Wielkie zasługi dla Narodu, męczennik za wiarę... w cuda. I z pewnością przed śmiercią nie bluźnił, bo zwyczajnie nie miał czasu [szansę Skargi przekreśliło pochowanie żywcem]. Pozostaje tylko udowodnić cud, którym widocznie może być wygrana kopii zapasowej w wyborach prezydenckich... i z Wawla robimy drugie Lourdes! Jakie 12 zeta?! W perspektywie miliony uzdrowień! Służba zdrowia reformuje się sama, wydając chorym po 12 zeta, szpitale przerabiamy na domy pielgrzyma, UJ na wytwórnię medalików itd. Czy to nie są wielkie zasługi dla Narodu? A kto powiedział, że to przed śmiercią trza je mieć?! Odpowiedz Link Zgłoś