piq 02.08.10, 15:16 ...takie piwo wymyśliłem. Do kiełbasy wyborczej idealne. A Kompania Piwowarska to mięczaki - nigdy więcej żadnego ich piwa, bo mięczaki nie mogą robić dobrego piwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gini Re: "Ocieplony Jarosław",... 02.08.10, 15:18 Ja tam pijam tylko krieka, ale nawet dla znajomych zadnego ich piwa nie kupie, za te reklame . Czyli stracili podwojnie . Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Ciepły Lech 02.08.10, 17:40 Bolkiem podobno nazywaja(gdy lodowki wysiada)..to prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Ciepły Lech 02.08.10, 19:24 melord napisał: > Bolkiem podobno nazywaja(gdy lodowki wysiada)..to prawda?? Podobno nie ma nic gorszego niż ciepłe piwo i zimna Niemka. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Ciepły Lech 02.08.10, 19:26 wikul napisał: > melord napisał: > > > Bolkiem podobno nazywaja(gdy lodowki wysiada)..to prawda?? > > > Podobno nie ma nic gorszego niż ciepłe piwo i zimna Niemka. na bezrybiu(podobno)i rak jest ryba.... Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: Ciepły Lech 02.08.10, 20:39 wikul napisał: > Podobno nie ma nic gorszego niż ciepłe piwo i zimna Niemka. A tępa jak but z lewej nogi Belgijka? Też kiepsko ja widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Ciepły Lech 02.08.10, 20:41 mate_lot napisał: > wikul napisał: > > > Podobno nie ma nic gorszego niż ciepłe piwo i zimna Niemka. > > A tępa jak but z lewej nogi Belgijka? Też kiepsko ja widzę... Zapomniałem, można dopisać. Odpowiedz Link Zgłoś
piq rodowe piwa Tadeuszów Lazarów:... 02.08.10, 15:39 ..."Rumuńskie Pełne", "Parobczak Ciemny", "Sonnschauer Lager", "Husaria Light", "19,5 Wzmacniane" oraz "Blazono Lazar" w 20-litrowym plastikowym kanistrze zwanym "Enorma", wszystkie z rodzinnego browaru Egipsko-Atlantydzkiej Kompanii Miecio Chaim i Krewni. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______Inteligent? .piszący o Premierze "gnojarek"? 02.08.10, 16:43 Ktoś zauwazył w internecie, że Żydostwo-antypolskie i Filosemictwo pazerne na majątek polski - opluwa PiS choc rządzi PO popisujac sie typowym dla nich narzędziem - oszczerstwem i wulagrnymi wyzwiskami! jakże latwo ich namierzyc - wiedząc o tej ich nikczemnej sklonnosci. Taki piq 3 lata lży, klamie, pisze oszczerstwa a reszta milczy - Perla mnie wypominałeś przypisujac mi winy Scana -gdzież teraz jesstes? [quote] Na razie premierem jest Tusk! Może by tak słówko o nimi jego rządach?(nierzadach) Cisza komorowski i tusek zapadli sie pod ziemię po podwyżce watu![/qyuote] Odpowiedz Link Zgłoś
gini hihihi 02.08.10, 15:25 od . <gini@gazeta.pl> do poczta@kp.pl data 31 lipca 2010 15:28 temat W sprawie reklamy wysłana przez gazeta.pl ukryj szczegóły 31.07 (2 dni temu) W zwiazku z tym, ze umiescilisci swoja reklame piwa "Lech" -. na przeciwko Wawelu, chcialam poinformowac Wasza firme, ze juz nigdy nie kupie Waszych produktow ani nikt z moich znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: hihihi srode magdalene tez zjechalam 02.08.10, 15:29 gini Says: “No i bardzo dobrze. Lech Kaczyński ma, na co zasłużył. Ani on, ani jego ugrupowanie nie protestowali nigdy przeciwko seksistowskim reklamom, typowym dla Polski. Spotkała go więc sprawiedliwa kara – mówi „Rz” prof. etyki Magdalena Środa, gdy pytam o odczucia związane z billboardem Lecha w Krakowie.” Ta wypowiedz pani Srody ,jest nie do przyjecia!! Jak moze filozof, etyk mowic o karaniu zmarlego? Pani, filozof, ktora oburzaly reklamy dziewczat w podkoszulkach, nie oburza sie na wyrazne kpiny z czlowieka tragicznie zmarlego. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ne widzisz zwyrodniastwa u Piq-a? Scana? 02.08.10, 16:45 podlych nikczemnych zagrywek w stylu Środy? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 .......byle spróbować odbrązowić komucha, platusa 02.08.10, 16:47 zaszczują czlowieka jak stado psów łamiac wszelkie zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
piq rozpłacz się spokojnie, ciociu haszu,... 02.08.10, 19:08 ...wszyscy wiedzą, żeś babinka. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: rozpłacz się spokojnie, ciociu haszu,... 03.08.10, 13:33 wiesz już o co biega smrodliwy gnojeniem autorytecie ? Re: Jak już ochłonąłeś Piqu andrzejg 03.08.10, 07:10 Odpowiedz Pewnie więcej niż tych, którzy zamawiają "zimnego Lecha" do "kaczki po smoleńsku". Zgodzę się z diagnozą co do skutków biznesowych, i dodam ,że piwo kojarzone z nieboszczykiem (tak jak i każde jadło) po prostu odtrąca. A. Odpowiedz Link Zgłoś
perla nazwa fatalna 02.08.10, 16:46 za podanie nieschłodzonego piwa powinno się bezkarnie zabić podającego. Swoją drogą, "Lech" mi się już trochę opatrzył. Myślę o poważnej zmianie w tym zakresie. A! otworzyli o nas sklep z tymi produktami od benedyktynów z Tyńca. Kupiłem ich piwo i całkiem, całkiem. Do piwa Trapistów jeszcze daleko, ale kierunek słuszny. Z tym, że to piwa do posmakowania, a nie na większą imprezę właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piq benedyktyni robią chyba 3 piwa,... 02.08.10, 19:06 ...ja zresztą jeżeli kupuję, to takie niefiltrowane z niedużych browarów, bo mają smak, a nie takie lechy albo żywce dla masówki. Wprawdzie są 2 albo 3 razy droższe, ale wolę mniej, a dobre. Alkohol jest w ogóle fajny wtedy, jak smakuje, a nie wtedy, gdy nie ma smaku, a jedyną racją jego istnienia jest walenie w dekiel. Przypomniał mi się taki fakcik z Dolnego Śląska u znajomego na wsi: przyszedł chłopina, kupił butelczynkę czegoś o nazwie wino czereśniowe czy tam truskawkowe, wyszedł przed sklepik, siadł na słoneczku i wywalił całe duszkiem. Odczekał kwadransik, a następnie wyraźnie wqrvviony wpadł do sklepu wrzeszcząc: "Paniusiu, qrna, reklamacja! Nie iebie!" Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Grzane piwo 02.08.10, 20:06 Z zoltkiem i gozdzikami cos pysznego i dobre na przeziebienie . Odpowiedz Link Zgłoś
piq pija, ale dobrą,... 02.08.10, 20:26 ...marzę o napiciu się prawdziwej starki. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete prawdziwa Starke 02.08.10, 21:26 robia tylko w Szczecinie www.polmos.szczecin.pl/frodzaje.html tete Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Jak już ochłonąłeś Piqu 02.08.10, 20:05 Zastanawiam się co wynika z tej decyzji Kompanii Piwowarskiej. Nie sądzę, by ugięli się pod naciskiem PiSu, nie sądzę by interweniowały sfery rządowe. Zadecydowały względy biznesowe. Wyszło im, że więcej tracą niż zyskują na tej awanturze. Czyli, jak należy przypuszczać, tych których razi "zimny Lech" pod Wawelem jest sporo. Pewnie więcej niż tych, którzy zamawiają "zimnego Lecha" do "kaczki po smoleńsku". Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Jak już ochłonąłeś Piqu 02.08.10, 20:18 Porządny biznes nie lubi wojen politycznych. Nigdy na tym dobrze nie wychodzi. A przewrażliwienie PiS na tym tle jest obłudne i smierdzi hipokryzją. Wielu oburzonych na "Zimnego Lecha", bierze z domu gwizdki by przy ich pomocy "czcić" rocznicę powstania. Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: Jak już ochłonąłeś Piqu 02.08.10, 20:44 wikul napisał: > Porządny biznes nie lubi wojen politycznych. Nigdy na tym dobrze nie > wychodzi. A przewrażliwienie PiS na tym tle jest obłudne i smierdzi > hipokryzją. Wielu oburzonych na "Zimnego Lecha", bierze z domu > gwizdki by przy ich pomocy "czcić" rocznicę powstania. Zauważ, że nasz "logik" nie wyraził oburzenia z tego powodu. Podobnie zresztą pierdła, który deklarował, że o wybranym demokratycznie prezydencie nie powie złego słowa. To są pis-dzielcy i dla nich słowo nic nie znaczy a honor to czysta abstrakcja własnie. Absmak. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Jak już ochłonąłeś Piqu 02.08.10, 21:36 mate_lot napisał: > Zauważ, że nasz "logik" nie wyraził oburzenia z tego powodu. Podobnie zresztą > pierdła, który deklarował, że o wybranym demokratycznie prezydencie nie powie > złego słowa. To są pis-dzielcy i dla nich słowo nic nie znaczy a honor to czysta abstrakcja własnie. Absmak. Tak, tak. Odpowiedz Link Zgłoś
piq oczywiście, że zostali wmanewrowani wbrew własnej 02.08.10, 20:31 ...woli. Szczerze mówiąc mnie dziwi, że ćwierćinteligenckie skojarzenie szczątków zmarłego tragicznie Prezydenta RP rozpropagowali ludzie, którzy - jak twierdzą - go szanowali i szanują. Dla mnie to dowód na coś przeciwnego. No ale może o to im chodziło, żeby wypłynęli kolejni ćwierćinteligenci, tylko z przeciwnej drużyny, z kaczką po smoleńsku i zimnym lechem. Tak czy owak - obrzydliwość, a prowokowanie tego to właściwie nie wiem jak nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: oczywiście, że zostali wmanewrowani wbrew wła 02.08.10, 20:47 Zdaje sie, ze za malo czytasz forum kraj ,nie bede Ci cytowac,bo za leniwa jestem, ale tam wyraznie widac. Z czym sie kojarzy "zimny Piq" ,tez nie musze chyba tlumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Jak już ochłonąłeś Piqu 02.08.10, 20:32 eklama, która przestała się opłacać Igor Janke 02-08-2010, ostatnia aktualizacja 02-08-2010 18:57 Reklama „Zimnego Lecha” umieszczona w Krakowie naprzeciwko Wawelu wywołała spore oburzenie. Po opisującym tę akcję Kompanii Piwowarskiej tekście Mai Narbutt w „Rzeczpospolitej” skrzyknęli się internauci, deklarując, że nie będą już kupować piwa marki Lech ani innych produktów tej firmy. Podobne zapowiedzi złożyli też niektórzy politycy PiS. . Igor Janke +zobacz więcej Przedstawiciele firmy piwowarskiej tłumaczyli wprawdzie, że kampania nie ma nic wspólnego z dramatem smoleńskim, że zaczęła się wcześniej, trudno się teraz wycofać itp. Między wierszami można było jednak wyczytać, że Kompania Piwowarska zdaje sobie sprawę, iż „Zimny Lech” kogoś może zbulwersować, ale grupa klientów, o którą zabiega, uzna taką promocję najwyżej za dobry dowcip. Wiem, biznes rządzi się swoimi czasem cynicznymi prawami, ale pewnych granic nigdy i nigdzie nie należy przekraczać. Skoro jednak kogoś nie przekonał argument, że pewnych rzeczy robić po prostu nie wypada, to należało mu pokazać, że to się nie opłaca. Dzięki Internetowi – za pomocą którego możemy komunikować się ze sobą błyskawicznie i odnajdywać równie szybko ludzi o wspólnych poglądach – głos nielicznych szybko zamienił się w głos tysięcy ludzi. Piarowcy Kompanii Piwowarskiej przeczytali na temat swojej firmy mnóstwo niesympatycznych tekstów. I ich „dowcipna” reklama szybko przestała się opłacać. W poniedziałek, czyli po dwóch dniach od początku obywatelskiego protestu, nadeszła już informacja, że kontrowersyjny gigantyczny billboard zostanie z okolic Wawelu zdjęty. Oby nie tylko sprzed Wawelu, ale też z innych miejsc. Bo dopóki akcja Kompanii Piwowarskiej pod hasłem „Zimny Lech” będzie trwać ja – i pewnie nie tylko ja – zamierzam popróbować innych marek. I o to chodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Jak już ochłonąłeś Piqu 03.08.10, 07:10 Pewnie więcej niż tych, którzy zamawiają "zimnego Lecha" do "kaczki po smoleńsku". Zgodzę się z diagnozą co do skutków biznesowych, i dodam ,że piwo kojarzone z nieboszczykiem (tak jak i każde jadło) po prostu odtrąca. A. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul "Teraz o Lechu mówi cała Polska" 03.08.10, 13:28 Czy oto chodziło Migdalskiemu ? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8207409,PR_owcy_o__Zimnym_Lechu___To__co_chcieli_osiagnac_.html Odpowiedz Link Zgłoś