Gość: Eurofob IP: 62.233.187.* 26.03.04, 08:03 Ktoś ukuł piękny termin, który trafi do annałów historii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kanibal Re: Eurotargowica IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.04, 10:52 A o co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq Re: Eurotargowica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 11:32 pare lat temu nowa Konstytucja RP tez miala byc Targowica. i co? minelo tak z 7 lat i nikt juz sie o Konstytucje nie Targuje bo "Targowica" oznacza dzis tylko pozornie nawiazanie do jakiejs tam XVIII-wiecznej zdrady narodowej. Mieli Polacy sarmaci wielkiego pecha, ze akurat taka nazwe wsi na spotkanie wybrali gdyż dzis "Targowica" oznacza nic innego jak TARGOWANIE sie malych i nic nie znaczacych partyjek o jak najwiecej dla siebie, a to wladzy, a to popularnosci, czasu antenowego na swoje zenujace wypowiedzi. oszolomstwo uwielbia "Targowice". przeciez gdzies trzeba zablysnac, a jak sie ma IQ srednio na poziomie 80, to raczej nie ma zbyt wielkiego pola do popisu.... Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Eurotargowica 26.03.04, 11:40 Gość portalu: Eurofob napisał(a): "Ktoś ukuł piękny termin, który trafi do annałów historii." Tak, ale raczej w dziale "dzieje głupoty w Polsce". Obok procesów czarownic, które w dawnej Polsce trwały najdłużej ze wszystkich krajów Europy. I jako ilustracja wiersza Zabłockiego (XVIII wiek) "Wstyd wspomnieć płody owych czasów opłakanych Bujne arcybystrego iskry genijusza 'Wojsko afektów nowozarekrutowanych' 'Sejm djabłów', 'Banialukę', 'Czyściec patrycjusza' Zresztą panegiryki tak ciemne jak wieki Zaległy puste głowy i biblijoteki" Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Eurotargowica 26.03.04, 15:00 indris napisał: > Gość portalu: Eurofob napisał(a): > > "Ktoś ukuł piękny termin, który trafi do annałów historii." > > Tak, ale raczej w dziale "dzieje głupoty w Polsce". Obok procesów czarownic, > które w dawnej Polsce trwały najdłużej ze wszystkich krajów Europy. Nieprawda. Ostatnią czarownicę w Europie spalono na stosie 21 sierpnia 1811 w Reszlu, a więc w Prusach. Pozdrawiam Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Eurotargowica - przyznaję się... 26.03.04, 15:13 ...że zapomniałem. Teraz przypomniałem sobie, że o tym czytałem. Chyba ofiarę uśmiercono wcześniej bardziej "konwencjonalnie" a spalono zwłoki. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Eurotargowica - przyznaję się... 26.03.04, 15:56 indris napisał: > ...że zapomniałem. Teraz przypomniałem sobie, że o tym czytałem. Chyba ofiarę > uśmiercono wcześniej bardziej "konwencjonalnie" a spalono zwłoki. Masz rację. Na polecenie króla pruskiego, kat z Lidzbarka przed podpaleniem stosu skazaną udusił. Pozdrawiam Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś