Dodaj do ulubionych

Vox populi...

16.09.10, 16:20
tnij.org/ia0a

Słysząc prasowe echa,
przyłącz się do apelu
o wyniesienie Lecha.
Na ołtarz? Nie. Z Wawelu.
Obserwuj wątek
    • gini Re: Vox populi... 16.09.10, 16:26
      luzerski napisał:

> tnij.org/ia0a
      >
      > Słysząc prasowe echa,
      > przyłącz się do apelu
      > o wyniesienie Lecha.
      > Na ołtarz? Nie. Z Wawelu.
      >
      > Zbydlecenie, cywilizowani ludzie zmarlych nie ruszaja z miejsc spoczynku, hieny cmentarne tak

>
      • luzerski Re: Vox populi... 16.09.10, 16:55
        gini napisała:

> > Zbydlecenie, cywilizowani ludzie zmarlych nie ruszaja z miejsc spoczynku,
        > hieny cmentarne tak

Hehe... Ciekawe czy to na pewno hieny wykopały Stalina pod Kremla...? smile
        • gini Re: Vox populi... 16.09.10, 17:04
          luzerski napisał:

> gini napisała:
          >
          >
          > > > Zbydlecenie, cywilizowani ludzie zmarlych nie ruszaja z miejsc spoc
          > zynku,
          > > hieny cmentarne tak
          >
          > Hehe... Ciekawe czy to na pewno hieny wykopały Stalina pod Kremla...? smile
          >
          >
          > Zapomnialam ci napisac to co Melordowi a wiec poszkodowany jestes, wiec nadrabiam

Spie...j
          • luzerski Re: Vox populi... 16.09.10, 17:21
            gini napisała:

> Spie...j

Ja też cię kocham. smile
        • manny-jestem Re: Vox populi... 16.09.10, 17:25
          Luzer, to porównanie jest karygodne.
          • off_nick Re: Vox populi... 16.09.10, 18:06
            manny-jestem napisał:

> Luzer, to porównanie jest karygodne.

Zastanawiałam się co za menelstwo sikało na znicze i kwiaty na Krakowskim, teraz już wiem... to ludzie podobni do autora 'fraszki wymuskanej, cienkiej w talii i zgrabnej' uncertain
    • g-48 Re: Vox populi... 16.09.10, 16:28
      Przeciw lepiej wykształceni, zwolennicy PO

Tak tez myslalem ze sa lepiej wyksztalceni w oszukiwaniu narodu.
      Jak tak dalej pojdzie to polska wlozy reke do nocnika i tam znajdzie braterska reke Grecji i Wegier.
    • mate_lot Re: Vox populi... 16.09.10, 16:54
      Wciąż niezawodny Luzerski. Wprawisz w kompleksy off_pisuardessę, ale nic to. Miło poczytać żonglera słowem.smile
    • t_ete Luzerski 16.09.10, 17:09

pioro to Ty masz smile fraszka wymuskana, cienka w talii ... no zgrabna smile

ale ... nie podpisuje sie pod haslem 'wyniesienia' Lecha ; teraz juz nie jest wazne ze bylam przeciwna by byl pochowany na Wawelu ... skoro juz tam jest - niech odpoczywa w pokoju ...

szkoda tylko ze ci ktorzy deklaruja przywiazanie do niego - wola skladac dwody pamieci w Warszawie ....

tete
      • andrzejg a moze by tak.. 16.09.10, 17:15
        ..przenieśc stolicę do Krakowa?

szkoda tylko ze ci ktorzy deklaruja przywiazanie do niego - wola skladac dwody pamieci w Warszawie ....
        • manny-jestem Re: a moze by tak.. 16.09.10, 17:25
          > ..przenieśc stolicę do Krakowa?==

jestem za.
          • t_ete Manny 16.09.10, 17:30
            ale Krakusy tego nie chca smile

jest taka stara piosenka Pod Buda

"Nie przenoście nam stolicy do Krakowa
            chociaż tak lubicie wracać do symboli
            bo się zaraz tutaj zjawią
            butne miny święte słowa
            i głupota która aż naprawdę boli

u nas chodzi się z księżycem w butonierce
            u nas wiosną wiersze rodzą się najlepsze
            i odmiennym jakby rytmem
            u nas ludziom bije serce
            choć dla serca nieszczególne tu powietrze"

smile tete
            • pan.scan Ale krakusy mają i taką opinię: 16.09.10, 17:37
              "Opinia krakowiaków o Zygmuncie na kolumnie

Że Kraków miałeś w dupie,
              Za karę stoisz na słupie".
              • luzerski Re: Ale krakusy mają i taką opinię: 16.09.10, 18:37
                pan.scan napisał:

> Że Kraków miałeś w dupie,
                > Za karę stoisz na słupie".

On nie tylko Kraków miał w dupie, całą Rzeczpospolitą tam zmieścił.
              • wikul Re: Ale krakusy mają i taką opinię: 16.09.10, 21:13
                pan.scan napisał:

> "Opinia krakowiaków o Zygmuncie na kolumnie
                >
                > Że Kraków miałeś w dupie,
                > Za karę stoisz na słupie".

Jak tak można, o zmarłym ? Gini będzie oburzona.
                Żartowałem, ona tylko tak się oburza gdy ktoś o pisiakach.
        • rycho7 gornicy beda mieli blizej z demolkami 17.09.10, 08:57
          andrzejg napisa[]

> ..przenie[] stolic[]do Krakowa?

Warszawa wystarczy, ze bedzie komora celna pomiedzy Polska Prawdziwa a kondominium brukselsko-USAranskim. Oczywiscie praskie dziady pozostana spieprzone w kondominium. Przemyt pigulek wczesnoporonnych przez Ossow zapewni dobrobyt w kondomowym kondominium.
      • luzerski Re: Luzerski 16.09.10, 18:47
        t_ete napisała:

> skoro juz tam jest - niech odpoczywa w pokoju ...

Ależ niech odpoczywa, ale musi akurat tam?

> szkoda tylko ze ci ktorzy deklaruja przywiazanie do niego - wola skladac dwody
        > pamieci w Warszawie ....

Z bratem na czele. Z chwilą, gdy brat spoczął na Wawelu, przestał brata obchodzić.
      • ewa8a Re: Luzerski 17.09.10, 07:55
        t_ete napisała:
        > pioro to Ty masz smile fraszka wymuskana, cienka w talii ... no zgrabna smile
        ale ... nie podpisuje sie pod haslem 'wyniesienia' Lecha ; teraz juz nie jest
        wazne ze bylam przeciwna by byl pochowany na Wawelu ... skoro juz tam jest - niech odpoczywa w pokoju ...

Podpisuję się pod Twoją wypowiedzią Tete. Myślę dokładnie to samo, zarówno na temat fraszki, jak i wyniesienia dostojnych szczątków. Niech sobie odpoczywa, byle by już nikogo nie dokooptowali.
    • ada08 Luzer, kurde! 16.09.10, 18:43
      Luzer, kiedyś poeta, a też satyryk, a i krytyk filmowy i literacki teraz wziął i tak się stoczył?!
      Luzer, dlaczego to robisz?!

luzerski napisał:

> Słysząc prasowe echa,
      > przyłącz się do apelu
      > o wyniesienie Lecha.
      >

• mate_lot Re: Luzer, kurde! 16.09.10, 18:55
        No i widzisz, Luzerski, Ada napisała Ci spie...j, ale kulturalnie. czy w zwiazku z tym rózni się czymś od tej z Brukseli? Dla mnie nie.
      • luzerski Re: Luzer, kurde! 16.09.10, 19:13
        ada08 napisała:

> Luzer, dlaczego to robisz?!

Wiesz, tak na sto procent to nie wiem, ale podejrzewam, że chyba w wyniku narastającego obrzydzenia do samego siebie. Taka autoagresja, zmierzająca do autodestrukcji.
        • ada08 Re: Luzer, kurde! 16.09.10, 19:48
          luzerski napisał:

> chyba w wyniku naras
          > tającego obrzydzenia do samego siebie.

Jest to, moim zdaniem, tendencja ogólnoludzka.
          Nie jest to jednak, moim zdaniem, powód do wypisywania takich skomplikowanych (acz krótkich) wywodów jak ten ponizej.

> Taka autoagresja, zmierzająca do autodes
          > trukcji.

Pozdr. smile
          a.
        • mate_lot Re: Luzer, kurde! 16.09.10, 19:57
          luzerski napisał:

> ada08 napisała:
          >
          > > Luzer, dlaczego to robisz?!
          >
          > Wiesz, tak na sto procent to nie wiem, ale podejrzewam, że chyba w wyniku naras
          > tającego obrzydzenia do samego siebie. Taka autoagresja, zmierzająca do autodes
          > trukcji.
          >
          =================
          O!, to zupełnie jak brat Męczennika.wink
      • jaceq O! ja ріеrdzielę! 17.09.10, 22:54
        ada08 napisała:

> i tak się stoczył?!

O! ja ріеrdzielę! To On się stoczył ??? (prawicowa interpunkcja)

Mnie to się wydaje, że pierwszy, najpierwszy w ogóle stoczył się kapciowy. Jarka nie liczę, to świr. Potem stoczył się Jarkowy dwór (to, co z niego pozostało). A obecnie mamy do czynienia ze stoczeniem się tzw. części rodzin: Gosiewska, Wassermanówna, Kurtykowa, Hejkowa.

Luzer napisał fajną fraszkę. Rozpropagowałem (pozwoliłem sobie), sądzę, że już znają ją tysiące. Nie mam odzewu, że Autor "stoczył się". A tu: "stoczył się". No ja ріеrdzielę, nie rozumiem.
    • oleg3 Re: Vox populi... 16.09.10, 19:07
      Przeczytałem to świadectwo upadku. Luzera i całej klasy lemingów. Kolejnym postulatem będzie eutanazja Jarosława Kaczyńskiego z całą rodziną.
      • luzerski Re: Vox populi... 16.09.10, 19:16
        oleg3 napisał:

> Kolejnym postulatem będzie eutanazja Jarosława Kaczyńskiego z całą rodziną.

O! Zaiste cenna idea! Ale z tą całą rodziną, to przesadziłeś. Do kotów nic nie mam.
        • mate_lot Re: Vox populi... 16.09.10, 19:56
          Jeszcze akuszerkę trzeba eutana... znaczy skrócic o głowę. Mogła przeciez przy porodzie załatwic obu a zaniechała...wink
      • snajper55 Re: Vox populi... 16.09.10, 20:01
        oleg3 napisał:

> Przeczytałem to świadectwo upadku. Luzera i całej klasy lemingów. Kolejnym pos
        > tulatem będzie eutanazja Jarosława Kaczyńskiego z całą rodziną.

Lemingi, bure suki, małpy w czerwonym, łżeelita, wykształciuchy. OK. Byle nie Prawdziwi Polacy.

S.
        • a000000 Re: Vox populi... 16.09.10, 21:21
          snajper55 napisał:

> Lemingi, bure suki, małpy w czerwonym, łżeelita, wykształciuchy.

zapomniałeś o spieprzających dziadach.
          • snajper55 Re: Vox populi... 16.09.10, 22:42
            a000000 napisała:

> snajper55 napisał:
            >
            >
            > > Lemingi, bure suki, małpy w czerwonym, łżeelita, wykształciuchy.
            >
            > zapomniałeś o spieprzających dziadach.

Nie zapomniałem. Tylko gdzieś tę litanię obelg, jakie spływały z pisolubnych ust musiałem przecież skończyć.

S.
            • a000000 Re: Vox populi... 16.09.10, 22:49
              snajper55 napisał:

>Tylko gdzieś tę litanię obelg, jakie spływały z pisolubnych ust musiałem przecież skończyć.

coś krótka ta lista. Towarzystwo bardziej kulturalne niż na niejednym, że palcem nie wskażę, forum...

Snajperku drogi - wart Pac pałaca a pałac Paca . Polityka to nie Wersal.
              • snajper55 Re: Vox populi... 16.09.10, 23:12
                a000000 napisała:

> Snajperku drogi - wart Pac pałaca a pałac Paca . Polityka to nie Wersal.

Tak twierdził Lepper uważając, że polityka to chlew. Ja mam trochę inne zdanie. Polityka to nie rynsztok, do jakiego usiłują ją sprowadzić tacy jak Lepper czy Kaczyński.

S.
                • gini Re: Vox populi... 16.09.10, 23:24
                  snajper55 napisał:

> a000000 napisała:
                  >
                  > > Snajperku drogi - wart Pac pałaca a pałac Paca . Polityka to nie Wersal.
                  >
                  > Tak twierdził Lepper uważając, że polityka to chlew. Ja mam trochę inne zdanie.
                  > Polityka to nie rynsztok, do jakiego usiłują ją sprowadzić tacy jak Lepper czy
                  > Kaczyński.
                  >
                  > S.

Zapomniales o tych od dozynanioa watah, o tych od hodowcow zwierzat futerkowych, itd...
                  Zapomniales tez o tym panu ze swinskim ryjem)))
      • wikul Re: Vox populi... 16.09.10, 21:22
        oleg3 napisał:

> Przeczytałem to świadectwo upadku. Luzera i całej klasy lemingów. Kolejnym pos
        > tulatem będzie eutanazja Jarosława Kaczyńskiego z całą rodziną.

Przyznajesz więc że Kaczyński jest nieuleczalnie chory ? Też tak myślę.
        A lmingi to indywidualiści, ale skąd pisie tępaki wierzące w mity, mogą o tym wiedzieć.
    • perla no to wynoś, skoroś taki bohaterski zadymiarz 16.09.10, 20:41
      może GW wtedy coś o tobie wspomni i zaistniejesz w końcu na świecie tym.
      Te "prasowe echa" smile))
      No to jak, zamienisz słowo na czyn zgodnie z prasowymi echami, czy też stchórzysz jednak właśnie?
    • miriam_ja Re: Vox populi... 16.09.10, 22:38

Vox populi, vox Dei ? O ironio !

Lecha zostawiłabym juz w spokoju tam, gdzie jest. Pisałam, jakie mialam na temat wawelu zdanie ale skoro tak sie stało,przynajmniej my wykażmy trochę trochę taktu i klasy w TEJ sytuacji i zostawmy zmarłych w spokoju.
      Natomiast za podsycanie niskich, złych, wrogich emocji w i tak skotlowanym społeczenstwie - inicjatora i ferajne - batogiem i do... a do berezy kartuskiej ! smile
      • a000000 Re: Vox populi... 16.09.10, 22:43
        miriam_ja napisała:

>batogiem i do... a do berezy kartuskiej

to będzie trudne... obce państwo!
        • miriam_ja Re: Vox populi... 16.09.10, 22:52
          a000000 napisała:

> miriam_ja napisała:
          >
          > >batogiem i do... a do berezy kartuskiej
          >
          > to będzie trudne... obce państwo!

Na koniec zdania postawilam taki maly ale jakże ważny ! znaczek - o smile - który ustawiał moją wypowiedź w innym, niż odczytałaś, świetle. Kontekst.

Z smile

• a000000 Re: Vox populi... 16.09.10, 23:02
            miriam_ja napisała:

> Na koniec zdania postawilam taki maly ale jakże ważny ! znaczek - o smile

za którym to znaczkiem mieści się tyle odcieni i barw, że lepiej się upewnić.

• perla problem w tym, że Bereza Kartuska 16.09.10, 22:48
        nie jest już w Polsce.
        Mamy natomiast w Polsce kilka KL w niezłym stanie a od dawna nieużywanych. Może tam umieścić tych, których poglądy nie odpowiadają słusznej linii właśnie.
        • miriam_ja Re: problem w tym, że Bereza Kartuska 16.09.10, 22:55
          Kolejny z "lotnej brygady"... smile smile smile

perla napisał:

> nie jest już w Polsce.
          > Mamy natomiast w Polsce kilka KL w niezłym stanie a od dawna nieużywanych. Może
          > tam umieścić tych, których poglądy nie odpowiadają słusznej linii właśnie.
          • perla ja jestem z brygady 16.09.10, 23:03
            wolności wypowiedzi i poglądów. Nie optuję za zamykaniem kogokolwiek za poglądy właśnie.
            • miriam_ja Re: ja jestem z brygady 17.09.10, 08:41
              perla napisał:

> wolności wypowiedzi i poglądów. Nie optuję za zamykaniem kogokolwiek za poglądy
              > właśnie.

Naprzód rozsądny pogląd a potem wypowiedz - jak najbardziej jestem za wolnością. Ale jeśli poglądy i wypowiedzi wykorzystując ważne symbole religijnie i sieją zamęt w społeczeństwie, waśnie, wzbudzają niezdrowe emocje, za takie postępowanie - ja nie wykluczam tej opcji. Jestem już zmęczona panem Kaczynskiem i jego działaniami trafiającymi do konkretnej grupy spoleczeństwa, on na tym bazuje, praktykowaniem teorii "wspolny wrog jednoczy" wyhodowanej na straszliwej katastrofie.

Krzyż nie jest moim symbolem ale patrzec nie moge gdy ktoś sobie po prostu przyslowiowo gębę nim wyciera wmawiając tej zgłupiałej "reszcie" , że walczy o Polske i wolność. Zwykły troble maker. Czyli zadymiarz właśnie.

Jego postępowanie ma nazwe - po prostu zbydleceniem. Ale oczywiście można nazwać także - "poglądem" - tak dla uspokojenia sumienia. Walka polityczna powinna mieć odrobinke klasy. A tu - nul, a nawej ponizej. Nie jestem za rzadami Komorowskiego i Tuska. Wszystkich trzech zaprosilabym do samolotu, razem ze wszystkimi obecnie rzadzacymi - wszedzie - sejmie, senacie, wraz z sekretarkami - a za jego stery oddałabym do dyspozycji radykalnych islamistów.

Tak, jestem radykalnasmile
              • miriam_ja errata 17.09.10, 08:46

trouble maker oczywiście, i sorry za pewne niezgrabnosci w tekscie. Ale sedno da się wyczytac. Zbyt rano dla mnie na forum, zaeksperymentowałam wink
              • perla Re: ja jestem z brygady 17.09.10, 09:35
                miriam_ja napisała:

> . Ale jeśli poglądy i wypowiedzi wykorzystując ważne symbole religijnie i sieją
                > zamęt w społeczeństwie, waśnie, wzbudzają niezdrowe emocje,

to są bardzo ładne i nośne słowa, które non stop pobrzmiewają w "echach prasowych", i wypisują je różni forumowicze.
                Z tym, że z ręką na sercu Miriam, znasz w realu kogoś kto by uległ temu zamętowi i wzbudził by u kogoś niezdrowe emocje? Sądzę, że nie znasz. Tak jak i ja nie znam, i nie znają moi znajomi.
                Sprawa krzyża to mini zadymka lokalna rozdmuchana do granic absurdu przez media. I mediom udało się ogłupić sporą część ludzi, którzy uznali w tej pomylonej grupce największe zagrożenie dla Polski od czasów zaborów. A jedyny realny efekt działań tej grupki to taki, że okoliczne restauracje i cukiernie notowały gigantyczny obrót dzięki napływającym gapiom.
                I w czasie kiedy społeczeństwo wpatrzone było w sprawę krzyża dzięki staraniom mediów, to Tusk podnosił bezkarnie podatki, i zadłużał państwo tak, że przyszłość się szybko nie pozbiera. I przychodziło mu to bezkarnie bo przecież uznano, że największym zagrożeniem ta grupka pomyleńców jest, a nie Tusk zadłużający kraj z prędkością światła.
                Sprawę krzyża rozwiązano w 5 minut. Ale sprawy Tuskowych długów to trzeba będzie rozwiązywać przez długie lata. Nie da się w 5 minut.
                No to co w takim razie ważniejsze i niebezpieczniejsze dla społeczeństwa jest?
                Sprawy krzyża nie ma już. Ale Tusk nadal chce podnosić podatki i zadłużać kraj. Musi więc znów czymś odwrócić uwagę społeczeństwa. I kolejnym dobrym pretekstem będzie sprawa usunięcia PP Kaczyńskiego z Wawelu.
                Znamienne, że w dzień przeniesienia krzyża GW opublikowała "sondaż", iż 2/3 Polaków nie chce pochówku na Wawelu.
                Rządowi siepacze ruszyli do kolejnej zadymy. A wtórują im zwykłe głupki jak autor tego wątku właśnie.

• mate_lot Re: ja jestem z brygady 17.09.10, 10:14
                  Nazywając Luzera "zwykłym głupkiem" dowodzisz jak nisko upadłeś. Niezwykle nisko, niżej niż i tak niski poziom ściany wschodniej. Gdyby nie Palikot należałoby te pszenno - buraczane ziemie zaorać takimi przypadkami jak ty.
                  • perla czy ja ci bronię modlić się do Luzera? 17.09.10, 10:44
                    ale pozwól, że ja tego robił nie będę.
                    I nie martw się moim upadkiem. Lepiej się zajmij swą nienawiścią.
                    Aha, i ty niby jesteś z tych lepszych stron właśnie. smile))
                    • mate_lot Re: czy ja ci bronię modlić się do Luzera? 17.09.10, 10:55
                      Wiem, że trudno będzie ci to zrozumieć, ale ja nie modlę się do nikogo. Modlitwą niczego nie załatwisz poza oszukaniem samego siebie.

Przyglądając się twojemu mentalité nabieram wręcz pewności, że mieszkam w lepszym regionie kraju, takim regularnie wietrzonym i bez klerykalnej stęchlizny. Tak, to są lepsze strony właśnie.smile
                      • perla Re: czy ja ci bronię modlić się do Luzera? 17.09.10, 11:20
                        mate_lot napisał:

> Przyglądając się twojemu mentalité nabieram wręcz pewności, że mieszkam
                        > w lepszym regionie kraju, takim regularnie wietrzonym i bez klerykalnej stęchl
                        > izny. Tak, to są lepsze strony właśnie.smile

zaintrygowałeś mnie tym regularnym wietrzeniem. Słowem, jesteście wietrzeni. Bryzą morską czy też pałą właśnie?
                  • luzerski Re: ja jestem z brygady 17.09.10, 11:11
                    mate_lot napisał:

> Nazywając Luzera "zwykłym głupkiem" dowodzisz jak nisko upadłeś.

Dzięki, cher Matelot, za słowa wsparcia, ale wiesz, autor zacytowanej przez Ciebie wypowiedzi, należy do tej kategorii forumowiczów, których jakakolwiek pozytywna opinia na temat mego intelektu, stanowiłaby dla mnie ciężki cios w samo serce mojego ego. smile
                    • perla a ja wydawałem jakieś opinie 17.09.10, 11:26
                      na temat twojego intelektu?
                      Ja napisałem o zadymiarskiej głupocie.
                      No, ale skoro swą głupotę uważasz za intelekt to żaden cios w samo serce twojego ego ci nie grozi właśnie. smile))
                      • luzerski Re: a ja wydawałem jakieś opinie 17.09.10, 12:02
                        Dobrze, dobrze... Idź w pokoju, poczciwcze. smile
                        • perla Re: a ja wydawałem jakieś opinie 17.09.10, 12:37
                          oczywiście, ze ja pójdę w pokoju.
                          Ale ty to biegiem marsz na Wawel nieboszczyka wynosić.
                          No chyba, że jesteś tchórzem podszyty co to głośno krzyczy ale w przypadku konkretnych działań za plecami innych chowa się właśnie.
                          smile))
                        • jaceq Transport trumienny 17.09.10, 23:07

www.youtube.com/watch?v=YgSPaXgAdzE&ob=av2e
                • benek231 Re: ja jestem z brygady 17.09.10, 10:23
                  perla napisał:

> Z tym, że z ręką na sercu Miriam...

*A Ty jak zwykle - za cyc. Poimo tego, ze jej ocena ludzi zaangazowanych w krzyz i kaczyzm jest raczej plytka...
        • polazrski Re: problem w tym, że Bereza Kartuska 16.09.10, 22:58
          perla napisał:

> nie jest już w Polsce.
          > Mamy natomiast w Polsce kilka KL w niezłym stanie a od dawna nieużywanych. Może
          > tam umieścić tych, których poglądy nie odpowiadają słusznej linii właśnie.

Pierdla, nareszcie sie zrealizujesz jako kapo.
    • hymenos Re: Vox populi... 17.09.10, 09:10
      luzerski napisał:

> tnij.org/ia0a
      >
      > Słysząc prasowe echa,
      > przyłącz się do apelu
      > o wyniesienie Lecha.
      >

A jak już zorganizujesz owe uroczyste wyniesienie, to co dalej??? Zwracam również uwagę na to, że głos ludu nie wypowiedział się w kwestii wynoszenia, za tem tytuł wątku jest nieco na wyrost.
      • luzerski Re: Vox populi... 17.09.10, 10:53
        hymenos napisał:

> A jak już zorganizujesz owe uroczyste wyniesienie...

Ja? Bierzesz niewinną fraszkę za jakiś manifest polityczny? smile

> ...to co dalej???

Jak to - co dalej? Odetchnę i napiję się piffa. wink
        • hymenos Re: Vox populi... 17.09.10, 11:28
          luzerski napisał:

> hymenos napisał:
          >
          >
          > > A jak już zorganizujesz owe uroczyste wyniesienie...
          >
          > Ja? Bierzesz niewinną fraszkę za jakiś manifest polityczny? smile

Biorę fraszkę za formę wyrażenia myśli czy idei, formę zostawiam w spokoju smile Czyli chciałbyś, żeby Lecha wyniósł lud? wink

>
          > > ...to co dalej???
          >
          > Jak to - co dalej? Odetchnę i napiję się piffa. wink

To Lech na Wawelu stanowi jakąś przeszkodę w napiciu się piwa????? Nie możesz napić się w intencji spokoju dla tych na Wawelu i odetchnąć pełną piersią? wink
          • luzerski Re: Vox populi... 17.09.10, 11:44
            hymenos napisał:

> Czyli chciałbyś, żeby Lecha wyniósł lud? wink

Cóż... Ktokolwiek. wink

> To Lech na Wawelu stanowi jakąś przeszkodę w napiciu się piwa?????

Co tam ja! Nawet Jarkowi Lech na Wawelu stoi kością w gardle - w ogóle tam nie chce bywać - wieńce, zamiast na grobie brata, składa pod przydrożnym krzyżem. wink
            • hymenos Re: Vox populi... 17.09.10, 11:58
              luzerski napisał:

> Cóż... Ktokolwiek. wink

Cóż, to oznacza dokładnie to samo co nikt. Fraszka dla fraszki wink

>
              >
              > > To Lech na Wawelu stanowi jakąś przeszkodę w napiciu się piwa?????
              >
              > Co tam ja! Nawet Jarkowi Lech na Wawelu stoi kością w gardle - w ogóle tam nie
              > chce bywać - wieńce, zamiast na grobie brata, składa pod przydrożnym krzyżem. ;
              > )

Aaa, rozumiem. Lechu zawinił Jarka będą wieszać wink
              • luzerski Re: Vox populi... 17.09.10, 12:13
                hymenos napisał:

> Fraszka dla fraszki wink

O! Utrafiłeś w sedno! L'art pour l'art. smile

> Aaa, rozumiem. Lechu zawinił Jarka będą wieszać wink

Lechu?! Lechu w kwestii swego pochówku na Wawelu jest akurat czysty jak łza. smile Jarek namieszał i Jarek musi jeść tę żabę. smile
                • hymenos Re: Vox populi... 17.09.10, 12:19
                  luzerski napisał:

> > Aaa, rozumiem. Lechu zawinił Jarka będą wieszać wink
                  >
                  > Lechu?! Lechu w kwestii swego pochówku na Wawelu jest akurat czysty jak łza. smile
                  > Jarek namieszał i Jarek musi jeść tę żabę. smile

No nie do końca Lechu jest czysty, w końcu on tam leży i on jest solą w oku. Zresztą mógłbym to ująć tak, Jarek zawinił a Lecha będą wynosić wink Na to samo wychodzi.
    • jaceq Re: Vox populi... 17.09.10, 22:44
      Ja bym Lecha zostawił tam, gdzie jest, Luzer. Głównie z powodu Pani Marii. Co najwyżej zrobię zastrzeżenie w testamencie, by mnie pod żadnym pozorem nie chować w Krakowie i w promieniu 100 km.
      Ale - jak to zauważyła Ewa - trzeba koniecznie wpisać do konstytucji, by Męczennikowi Smoleńskiemu nie dokooptowywać rodziny do miejsca wiecznego spoczynku. Bez żadnych wyjątków, pod sankcją karną dla aktualnego kapciowego. Wyobrażasz sobie Dubienieckich leżących na Wawelu?

A swoją drogą: jak to jest, że kapciowy jest administratorem cywilnego - bądź co bądź - Wawelu? Jakim prawem?
      • mate_lot Re: Vox populi... 17.09.10, 22:53
        Hmm... może mają w ajencji? Wszak sprzedają bilety za możliwość zwiedzania.
        • jaceq Re: Vox populi... 17.09.10, 22:56
          > Wszak sprzedają bilety za możliwość zwiedzania.

Nie uszło to mej uwagi. Państwo utrzymuje, a czarnoksiężnicy drą za bilety. Charakterystyczne.
      • snajper55 Re: Vox populi... 18.09.10, 00:32
        jaceq napisał:

> Ale - jak to zauważyła Ewa - trzeba koniecznie wpisać do konstytucji, by Męczen
        > nikowi Smoleńskiemu nie dokooptowywać rodziny do miejsca wiecznego spoczynku. B
        > ez żadnych wyjątków, pod sankcją karną dla aktualnego kapciowego.
        > Wyobrażasz sobie Dubienieckich leżących na Wawelu?

Za to koniecznie trzeba we właściwym czasie zapewnić mu towarzystwo i w tej samej krypcie pochować dwóch innych prezydentów: po lewicy Lecha położyć Wojciecha, a po prawicy - drugiego Lecha.

S.
        • pikrat Re: Vox populi... 19.09.10, 13:19
          Ten numer nie przejdzie. Rodzina Jaruzela sie nie zgodzi.
        • jaceq Re: Vox populi... 19.09.10, 23:14
          > po lewicy Lecha położyć Wojciecha
          > , a po prawicy - drugiego Lecha.

Wtedy już Ziuk z pewnością zdenerwuje się, wstanie, trzaśnie drzwiami aż się tynk posypie i sobie pójdzie.
          • snajper55 Re: Vox populi... 19.09.10, 23:37
            jaceq napisał:

> > po lewicy Lecha położyć Wojciecha
            > > , a po prawicy - drugiego Lecha.
            >
            > Wtedy już Ziuk z pewnością zdenerwuje się, wstanie, trzaśnie drzwiami aż się ty
            > nk posypie i sobie pójdzie.

Czy ja wiem... Pomysł trzymania prezydentów w przedsionku może mu się spodobać.

S.
    • pikrat Re: Vox populi... 19.09.10, 13:33
      luzerski napisał:

> tnij.org/ia0a
      >
      > Słysząc prasowe echa,
      > przyłącz się do apelu
      > o wyniesienie Lecha.
      >
      Jaki ładny wierszyk
      >