06.10.10, 09:20
W poniedziałek , w serwisie informacyjnym radiowej trójki pan Krzysztof Lenert ( jeśli błędnie napisałem nazwisko to przepraszam ) , korespondent trójki w Italii przekazał słuchaczom radosną informację. Otóż La Stampa w samych superlatywach pisze o Polsce jako kraju nie dotkniętym kryzysem i rozwijającym sie na równi z Niemcami itd.
Komentator La Stampy podobno pisze w artykule że wszystko to było zagrożone przez możliwośc wygrania wyborów prezydenckich przez Kaczyńskiego.

www.lastampa.it/redazione/cmsSezioni/economia/201010articoli/59097girata.asp
Czytam , czytam i za cholerę nie mogę znaleźc gdzie w tym artykule napisano o Kaczyńskim.
Obserwuj wątek
    • gini Re: Takie tam 06.10.10, 09:27
      A jezeli juz, to przeciez do kwietnia Lech Kaczynski byl prezydentem))))
      • prawdziwy.davout Re: Takie tam 06.10.10, 09:29
        Ale chodziło o możliwe rozsypanie się "krainy szczęśliwości" po wyborach prezydenckich spowodowanych "katastrofą smoleńską"
        • hasz0 Cześć Gini! Jak tam humor z rana..boję sie pytać/n 06.10.10, 09:31

• gini Re: Takie tam 06.10.10, 09:33
          prawdziwy.davout napisał:

> Ale chodziło o możliwe rozsypanie się "krainy szczęśliwości" po wyborach prezyd
          > enckich spowodowanych "katastrofą smoleńską"

To niech jeszcze wytlumacza jak powstala ta "Arkadia" skoro prezydentem byl ten zly Lech Kaczynski co to klody pod nogi rzucal))),a po ewentualnym wyborze Jego brata natychmiast by sie rozsypala.
    • hymenos Re: Takie tam 06.10.10, 09:44
      Ja nie wiem, co dokładnie powiedział redaktor trójki, ale artykuł w sposób jednoznaczny przypisuje zasługi rządom umiarkowanego Tuska. Czy przypadkiem to o Kaczyńskim nie było jego wnioskiem?
      • hasz0 ____________Hymenos upadłem z zachwytu na podłogę! 06.10.10, 09:49

TAK!.........nigedy by mi to głowy nie przyszło. Jak na to wpadłeś?
        A co z Twoim lekarzem? zadowolony z efektów?
        • hymenos Re: ____________Hymenos upadłem z zachwytu na pod 06.10.10, 10:16
          Drogi Haszu, jesteś mało konkretny. Co cię w taki zachwyt wprowadziło? big_grin big_grin
      • prawdziwy.davout Re: Takie tam 06.10.10, 09:56
        hymenos napisał:

" Czy przypadkiem to o Kaczyńskim nie było jego wnioskiem?"

Nie było. Było nibycytatem z artykułu.
        • hymenos Re: Takie tam 06.10.10, 10:14
          Jeśli to miałby być cytat, to rzeczywiście, o Kaczyńskim nie było tam mowy.
          • hasz0 Hymenos! przechwaliłem Cię tyle postów POCO? 06.10.10, 10:26
            Na drobiażdżek NIEISTOTNY MARGINALNIE ale jednak wrzucony niby to analitycznie
            i klepany na wszystkie strony "czy to aby na pewno" cytat
            - czy może jednak "własny wniosek"
            ...gdy Davout...jednoznacznie NAPISAŁ...ze nigdzie w tekscie NIE MOŻE znaleźć KŁAMSTWA redaktorka, podobnego do Ciebie, ktory będzie "mendził", "rozważał", "dzielił włos na czworo"

_________ALE NIGDY NIE NAPISZE WPROST o "21 latach dorabiania brzydkiej gęby"_______gdzie "3 odcinek serialu" Prezesa kumpla Kwacha "w 3-odcinkach"?
            KAZDEJ PARTII PROPOLSKIEJ.

....rzygac sie chce od mdłości jakie trzeba przez takich znosić moja 1/3 życia
            a 100% w niby "wolnej Polsce".

___________Teraz sie wyżyj!____________

____________POTEM DURNI wyksztalceni z duzych miast wierza w takie bzdury
            jak w osatnich wyborach a Poncyliusze i Kluzik-Rostkowskei zaprzepaszczają KOLEJNE wybory

respondenci odpowiadali też na pytania, jakie wyniki osiągną kandydaci w ostatecznym głosowaniu przy urnach. Według nich, w drugiej turze zdecydowane zwycięstwo odniesie Komorowski (54 proc.) przy wyniku Kaczyńskiego na poziomie 34 proc
            SINDAŻ DGPKGB ?...tej samej...sparwdzałem googlem, co
            dzis podała

23% PiS
            44% PO
            • hymenos Nudzisz! 06.10.10, 10:32
              Nie słyszałem tego serwisu. Dla mnie sprawa skończona. Ty pierdzisz. Po co?
    • perla z tym Jarkiem to ciekawe zjawisko jest 06.10.10, 10:02
      wszyscy mówią jaki to on zły jest. Niedobry. I wszyscy głosują przeciw Jarkowi.
      Ale jak się spytać o konkrety, to nikt nie potrafi wytłumaczyć czemu Jarek zły jest.
      Przecież on rządził Polską i to było o wiele lepsze rządzenie niż rządzenie Tuskowe. Jarek obniżył podatki a Tusk podwyższa i na dodatek katastrofalnie nas zadłuża.
      Może się znajdzie w końcu jakiś znawca i wytłumaczy merytorycznie co takiego złego Jarek zrobił, że warto płacić wyższe podatki aby tylko on nie miał władzy właśnie.
      • prawdziwy.davout Re: z tym Jarkiem to ciekawe zjawisko jest 06.10.10, 10:15
        perla napisał:

" wszyscy mówią jaki to on zły jest. Niedobry. I wszyscy głosują przeciw Jarkowi.
        Ale jak się spytać o konkrety, to nikt nie potrafi wytłumaczyć czemu Jarek zły jest. "

Ty nie jesteś w stanie tego zrozumiec Perła. Żeby to zrozumiec trzeba byc wykształciuchem , wierzyc bezkrytycznie GW oraz TuskVisionNetwork.

"Przez dwa lata krytykowaliśmy rząd. Teraz będziemy krytykowac opozycję"
        • perla ale ja jestem chętny aby to zrozumieć 06.10.10, 10:27
          i mam nadzieję, że ktoś mi to wytłumaczy.
          No bo np. zobacz Żydów czy też filosemitów. Przecież aż tak pro żydowskich polityków jak Kaczyńscy to nie było jeszcze nigdy u nas. A mimo tego Żydzi i filosemici też tylko zło w nich widzą. A taki Komorowski czy Tusk w dupie Żydów mają, a mimo tego oni na nich głosują.
          Mnie intryguje to społeczne zjawisko pt. "zły Jarek".
          Czy media rzeczywiście są w stanie aż tak ogłupić właśnie?
          • hasz0 nie media Perło!Glupi się rodzą sami amedia korzys 06.10.10, 10:31
            tają JEDYNIE Z ICH GŁUPOTY.

pisze mi *taki*POPATRZ NA TEN WATEK.......chociazby ino.

Drogi Haszu, jesteś mało konkretny.

Po poście w ktorym wykladam mu jego "rozumowanie" redaktorka, wykształconego mlodego z duzego miasta.
            Patzr na * znaczek* odnośnik
            z wyjaśnieniem*
            • hasz0 Inaczej! zabij mnie!Nie da się wyjaśnić fenomenuPO 06.10.10, 10:37
              faństwa- DRAŃSTWA.

Krzywa Gaussa 13% mądrych = PiS
              13% aferałow = PO

74% beziqujowych = czułych na reklamę w ktorej NIESTETY LEPSI SĄ AFERALNI.

niezależnie od afer, przekretów,HIPER-kompromitacji
          • prawdziwy.davout Re: ale ja jestem chętny aby to zrozumieć 06.10.10, 10:32
            perla napisał:

" Czy media rzeczywiście są w stanie aż tak ogłupić właśnie? "

To przykre co powiem ale mogą. Zresztą mamy przykład tzw. "faktów prasowych" a to był polityk z tego kręgu o którym pisałem.
            Mało jest osób które zastanawiają się nad informacjami które do nich docierają. Po co wysilac mózgownicę jeżeli można "na tacy" dostac wskazówki jak myślec. Przykładów aż nadto.
            • gini Re: ale ja jestem chętny aby to zrozumieć 06.10.10, 10:35

> perla napisał:
              >
              > " Czy media rzeczywiście są w stanie aż tak ogłupić właśnie? "
              >
              > To przykre co powiem ale mogą. Zresztą mamy przykład tzw. "faktów prasowych" a
              > to był polityk z tego kręgu o którym pisałem.
              > Mało jest osób które zastanawiają się nad informacjami które do nich docierają.
              > Po co wysilac mózgownicę jeżeli można "na tacy" dostac wskazówki jak myślec. P
              > rzykładów aż nadto.

I wlasnie o to chodzi, GW, ludzie sie nie zastanawiaja nad tym co czytaja.Dlatego chyba Adas Michnik, zrezygnowal z polityki bo latwiej mu jest ksztaltowac scene polityczna, poprzez swoja GW.
          • prawdziwy.davout Re: ale ja jestem chętny aby to zrozumieć 06.10.10, 10:37
            Perła. Weźmy takiego Snajpera. Tzw. opiniotwórcze media napisały że Irving jest be i On w to wierzy. Pisały że za tzw. "kłamstwo oświęcimskie" trzeba karac i On jest za tym.
            Nie zastanawia się nad tym że jeśli raz wprowadzi sie zasadę karania za poglądy to co zaszkodzi wprowadzic ją jeszcze raz w innej sprawie.
            • hasz0 Perła! nawet jezeli tego nie czytasz zamieszczę: 06.10.10, 10:44
              Nudzisz!
              *hymenos* 06.10.10, 10:32
              Nie słyszałem tego serwisu. Dla mnie sprawa skończona. Ty pierdzisz. Po co?
              ------------------------------------------------------------------------------------------

Gdy przeczytał jak rozumie post Davouta.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Re: Jak zwykle, bredzisz. Pytam się, masz gorączk
              *hymenos* 06.10.10, 10:09 hasz0 napisał:
              > _____________GON-Hasz________podświadome "gnojarek"

He, he. Projekcje. Nie GON_Hasz, tylko GNO_HASZ. I nie podświadomość, tylko jawne nazwanie gnojarstwem haszystowskich insynuacji. Ja zwykle siedzisz po uszy w urojeniach.
              ------------------------------------------------------------------------

bez comentarza

------------------------------------------------------------------------
            • perla Re: ale ja jestem chętny aby to zrozumieć 06.10.10, 10:56

> Weźmy takiego Snajpera. Tzw. opiniotwórcze media napisały że Irving jest
              > be i On w to wierzy. Pisały że za tzw. "kłamstwo oświęcimskie" trzeba karac i
              > On jest za tym.

bo Snajper jest za egzekwowaniem każdego prawa, które korzystne dla niego jest, nawet jeżeli to idiotyzm jest.
              Tak mieli esesmani.
              A gdyby tak sejm uchwalił prawo, że za pedalstwo kara śmierci jest, tak jak to u muslimów jest, to Snajper też by był za takim prawem, uchwalonym demokratycznie?
              Trzeba by go przetestować. smile))
              Dla mnie te Snajpery całe to jacyś pie...ięci są. Finanse kraju się walą, podatki wzrastają, a oni tylko - zły Kaczyński, zły Kaczyński, zły Kaczyński.
              Ale czemu zły, to wytłumaczyć nie potrafią właśnie.
              • hasz0 nieS55aleTuska sprawdzamy od nocnej zmny.już 18lat 06.10.10, 11:12
                prawda *Lemingi?

Perło ignorujesz lepsze wpisy z ostrzejszą i ogólniejszą diagnożą
                i receptami.
                Trzeba tak pisac jak ja. A nie jak oncyliusz z Kluzik-Rostkowską i Jakubiak.

Na to trzeba IQ=148.
    • pan.scan Warto sprawdzić: 06.10.10, 11:27
      Jego autor, znany publicysta Enzo Bettiza
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,81048,8461199,Wlochy___La_Stampa__entuzjastycznie_o_Polsce.html

La corsa polacca, da Cenerentola a grande d'Europa
      Pierluigi Mennitti
      Warsavia
      link podałeś
      • hymenos A jednak, 06.10.10, 12:16
        "Kopciuszek zasiada teraz wśród Wielkich" - to tytuł entuzjastycznego artykułu o Polsce, opublikowanego w poniedziałek na łamach włoskiego dziennika "La Stampa". Jego autor, znany publicysta Enzo Bettiza, napisał o gospodarczym "cudzie nad Wisłą".

Kopciuszek jest autorstwa Mennittiego. Bettiza pisał swoje opinie o Kaczyńskim przy innej okazji. Pomyłka czy świadoma manipulacja??????
        • pan.scan Re: A jednak, 06.10.10, 12:23
          W pomyłki raczej nie wierzę. Manipulacja czy pismacza głupota dla "ciemnego luda"? Warto spytać w redakcji GW....
          • hymenos Re: A jednak, 06.10.10, 12:43
            Jest i Bettiza, on odwoływał się do artykułu Mennitiego w blogu.

Kopciuszek siedzi teraz pomiędzy Wielkim
            • prawdziwy.davout Re: A jednak, 06.10.10, 12:51
              To takie opinie z drugiej ręki. " Jedna pani drugiej pani ". Jak w maglu albo na bazarze.

Swego czasu austriacki dziennikarz napisał artykuł o zagrożeniu demokracji w Polsce za rządów Kaczyńskich. Jak sie okazało później artykuł został napisany na podstawie rozmowy owego dziennikarza z Aleksandrem Smolarem.
              • hasz0 _Ci co pełnią rolę Smolara na Faq udają Greka 06.10.10, 12:54
                i nie smeiją sie z KABRETU JAKI IM POD NOS POdsadziełem. HAHAHAHAHA!
                www.vivicentro.org/content.php/8844-Cenerentola-ora-siede-tra-le-Grandi-ENZO-BETTIZA
        • hasz0 Udawanie głupka gdy głoszą że nagi król = ubrany? 06.10.10, 12:30
          To naprawdę jest PARADNE .........ta Wasza dziecinada z rozdziawianem gąb....udawaniem że jesteście zaskoczeni........POKAZUJE SIE WAM JACY JESTESCIE SAMI
          - NA PRZYKLADZIE NMANIPULANTÓW I POPULISTÓW komuszko-włoskich
          .

Naprawdę PRAWDZIWY KABARET.......jaki z Was tutaj urzadzę.........że tylko najbardziej na mnie "obrażeni" będa udawać, ze nie pękają ze smiechu.....i będą jak zwykle mołczeć albo pisać, że nie rozumieją bełkotu........

Odczekajcie spokojnie chwilę w mniemaniu, że analizujecie - NIE SIEBIE i NIE SWOJĄ PARANOJĘ ODWRACANIA SIE OD FAKTÓW REALNYCH

w maniackiej MANIERZE POSTUBECKEJ pRZEDSTAWIANIA PO KOMUSZEMU...
          jak w 1968 faków ODWROTNIE ......dla gierkowskiej propagandy

w połaczeniu z gomyłkowskim rządzeniem bezpośrednim (patrz salonik w Sejmie).
          • hasz0 mam nadzieję Davout, że iQ nie pozwoli Ci brać do 06.10.10, 12:35
            siebie tych moich (uroczych i pieknych <- to dla Gini , bo sama sie nie kapnie jak je ocenić!)
            ironii........może Tete jakoś powoli, pomaleńku przyzna, że PiSiacy lepiej rozumieja IRONIE
            do *PPOplatszczawiczannych *szczawików *szczących na krzyż.
            Zara pokażę Wam kabaret.jeszcze moment tłumaczenia z włoskiego..jeszcze chwilka.....i...
            • hasz0 ________O nareszcie..OJUŻJesT proszę uprzejmie 06.10.10, 12:38
              UWAGA *czytelnicy

___________TO JEST KABARET WŁOSKI DLA *Was________

W artykule powiedział detektor Pierluigi Mennitti, 2010, zamiast roku cudu, mogła być Polska w kolejnym annus horribilis . tragedii kwietnia ogromnego szoku po upadku samolotu transportującego do sanktuarium prezydenta Lecha Kaczyńskiego Katyni wraz dziewięćdziesiąt osobową elitą jak reżyser rozpętał w masach i politycznych elitach wiele nieuświadomionych instynktów.

Przez trzy miesiące niepewności, zdominowanej przez przekleństwo Katynia, widzieliśmy duży splot węzła pomylonych emocji i namiętności, które groziły spowolnieniem lub nawet podważenim wysiłków reformatorskich, zainicjowane przez stymulację znakomitych wynikó umiarkowanego rządu Donalda Tuska. Największym ryzykiem było to, że luka pozostawiona przez śmierć Kaczyńskiego na szczycie państwa, zostanie wypełniona przez powstanie chaotycznego początku prezydenckich rządów bliźniaka Jarosława, byłego premiera i lidera skrajnej prawicy: Prawo i Sprawiedliwość.

Był on czarną duszą homozygotycznej gemellocrazji, takiej że były one nie do odróżnienia;
              to był dyrektoriat podwójny naczelnictwo (dwój-władza?) dziwnego państwa, które na dwa lata nałożyła się na Warszawę aż do przełomu w 2007 powrotu do polityki liberalnej.
              Był to najniższy poziom political fiction, najbardziej ekstrawagancki na poziomie międzynarodowym, jaki Polska osiągnęła po zniszczeniu komunizmu od 1989 roku. Familisticzny i ultra-konserwatywny system, który został zaznaczony w szczególności retoryką populizmu tzw. negatywnego dall'incontenibile jaki Jarosław deklamował: On twierdzili, że są nie tylko ideologicznie antykomunistyczni , ale ksenofobicznie antyeuropejscy , antigermaniczni , antyrosyjscy , antitutto , zbierając oklaski i głosy z clerical-sciovinista Polski - tej najwięcej zacofanej i najbardziej rustykalnej .

Wreszcie, w lipcu, po klęsce drugiego z bliźniąt i b. wąskim zwycięstwie kandydata Bronisława Komorowskiego , człowieka stabilnego, liberalnego od Tuska, możliwe było wskrzeszenie wiarygodności i kruszenie starego systemu dla jej odzyskania. przychylność reformistyczne strategii inwestorów zagranicznych i sprawozdania Komisji Europejskiej. Wejście na przewodnictwo Komorowski od razu postrzegany został jako symbol ostatecznego końcaa wetowania demagogicznych szantaży, koniec autarkii ciemnej epoki Kaczyńskiego. Rynek wewnętrzny 40 milionów mieszkańców natychmiast został pobudzony, konsumpcja wzrosła , eksport wzrósł: nie więcej warzyw , ale tysiące autobusów, produkowanych w joint ventures z firmami niemieckimi, high-tech i wyrafinowane narzędzia wypracowane w Krakowie, dla statków zbudowanych i modernizowanych przedtem w zabytkowej Stoczni Gdańskiej.

Oczywiście nie wszystko zostało przywrócone. Pozostaje jeszcze albatros biednego kraju, zamieszkałęgo przez chłopów i zamknięte Mison , okręgów wyborczych coraz bardziej wrogo nastawienych do reform.
              Teraz jeszcze bardziej niż kiedykolwiek wzmocnionych przez połączenie Tusk - Komorowski. Kraj spędził sześć lat w UE, jednak nie zostały one zmarnowane na próżno. Według ostatniego raportu Komisji wynika, że w 2009 r. Polska otrzymywała "ekstra" 6,5 mld euro , a Niemcy, jak zwykle, był największym ofiarodawcą. Premium w celu przyspieszenia startu już zaawansowane . W rzeczywistości Polska gospodarka miejska (nie wiejska) , wsparta przez fundusze UE , szybko podniosła się na własnych nogach z ciężko pracującej klasy średniej i racjonalnie i dynamicznie centroprawicowego rządu. Polska inteligentnie wspiera następujące otwarcie na linii do Europy, bardzo blisko do Niemiec, détente z Rosją, jest zakończenie roku, w dobrej rachunków zdrowia w celu , przenoszenie firm oraz kart sprawozdania jednym z niewielu krajów europejskich, któremu udało się uniknąć skał i fale recesji. Nie zapominajmy, że Polska jest krajem tragedii i niespodzianek, niepowodzeń i umorzenia i wyzwania nieprzewidywalne. To ostatnie jest tym bardziej zaskakujące . Stać się wiodącym narodem, liderem rozszerzenia i zmian życia w cieniu francusko-niemieckiego i w cieniu Berlina można teraz ujrzeć bliżej stolice postkomunistyczne.

W ogóle piszących dokumenty pomysł, utrwalajacy przekonanie, że tylko co najgorsze jest news-em
              mają złego życie w historii współczesnego świata, Wreszcie z Warszawy wynika, że nie tylko Zle ale i Dobre wiadomości również mogą przejść na pierwszą stronę.
          • hymenos Chyba sobie w sygnaturkę wsadzę, Hasz bredzi. 06.10.10, 12:54
            hasz0 napisał:

> To naprawdę jest PARADNE .........ta Wasza dziecinada z rozdziawianem gąb....ud
            > awaniem że jesteście zaskoczeni........POKAZUJE SIE WAM JACY J
            > ESTESCIE SAMI
            > - NA PRZYKLADZIE NMANIPULANTÓW I POPULISTÓW komuszko-włoskich
            .

Jak zwykle bredzisz.

>
            > Naprawdę PRAWDZIWY KABARET.......jaki z Was tutaj urzadzę.........że tylko najb
            > ardziej na mnie "obrażeni" będa udawać, ze nie pękają ze smiechu.....i będą jak
            > zwykle mołczeć albo pisać, że nie rozumieją bełkotu........

Kabaret, to urządziłeś nieco wcześniej. Teraz jesteś nudny. Coś a'la Pietrzak.
            • hasz0 Chcesz konkurować z R7? już wygrałeś adwokaturą 06.10.10, 13:17

• hymenos Aa, adwokat diabła to sam diabeł ;) / bt 06.10.10, 13:26
                Przykro mi, ale moja adwokacka działalność to jedynie twoje urojenie.
                Prosiłem cię, żebyś pode mnie się nie podpinał, jak cię przekonać?
                • hymenos Ech, 06.10.10, 13:34
                  miałem nic nie napisać i BT się ostało.
                  • hasz0 _____Co było oczywistą oczywistością od razu 06.10.10, 13:44
                    Hymenos nic nie rób. Liczyłem jednak, że umiesz ocenić 3 lata piczej gnojówki oszczerczej.
                    ALE TERAZ PO TYM WĄTKU ZROZUMIAŁEM, ŻE NIE JESTEŚ INTELEKTUALNIE
                    W STANIE ...
                    Z TAKA POTENCJĄ OCENNĄ..jaka tu prezentujesz... OCENIĆ OBIEKTYWNIE OSZCZERSTW WŁOSKICH, PISANYCH NA ZAMOWIENIE ZYDOWSKIEGO GW.

hymenos napisał:

> Ale to już jest inna kwestia, pod tytułem mniej więcej, dlaczego polskie med
                    > ia z tego się cieszą i to podkreślają?
                    • hymenos Re: _____Co było oczywistą oczywistością od razu 06.10.10, 13:57
                      hasz0 napisał:

> OCENIĆ OBIEKTYWNIE OSZCZERSTW W
                      > ŁOSKICH, PISANYCH NA ZAMOWIENIE ZYDOWSKIEGO GW.

Twierdzisz, że włoskie media na zamówienie żydowskiej GW napisały oszczercze teksty o wzroście gospodrczym Polski? No, no. Nie martw się, prawda sama się wyzwoli, a przy okazji Ciebie... ups w to drugie, wątpie.
                      • hasz0 wierzysz buchalterii kreatywn. Vincenta? naiwniaku 06.10.10, 14:01

• prawdziwy.davout Re: Warto sprawdzić: 06.10.10, 12:29
        Artykuł o "kopciuszku" pisał Mennitti a nie Bettiza. GW pomieszała autorów traktując czytelników jak idiotów którzy nie rozumieja co czytaja. Co zresztą w dużej mierze jest prawdą.
        Po raz kolejny wiarygodnośc GW równa jest wiarygodności szczotki do mycia kibla.
        • hymenos Re: Warto sprawdzić wszystko. 06.10.10, 12:49
          Nie tak szybko, rzeczywiście Menniti napisał artykuł o Kopciuszku jako pierwszy i nie było w nim o Kaczyńskim, jednak Bettiza na dziennikarskim Blogu odwołał się do niego nawiązując tytułem swojej publikacji "Kopciuszek zasiada teraz wśród Wielkich". Nie warto się śpieszyć.
          • prawdziwy.davout Re: Warto sprawdzić wszystko. 06.10.10, 12:53
            Skopiowałem swój post napisany powyżej.

To takie opinie z drugiej ręki. " Jedna pani drugiej pani ". Jak w maglu albo na bazarze.

Swego czasu austriacki dziennikarz napisał artykuł o zagrożeniu demokracji w Polsce za rządów Kaczyńskich. Jak sie okazało później artykuł został napisany na podstawie rozmowy owego dziennikarza z Aleksandrem Smolarem.
            • hymenos Re: Warto sprawdzić wszystko. 06.10.10, 12:57
              Ale to już jest inna kwestia, pod tytułem mniej więcej, dlaczego polskie media z tego się cieszą i to podkreślają?
              • hasz0 by napisać o ..GW?Nesweek?itp._______ "polskie"? 06.10.10, 13:07
                "czarna dusza homozygotycznej gemellocrazji - nie do odróżnienia;
                dyrektoriat podwójny dziwnego państwa najniższy poziom political fiction, najbardziej ekstrawagancki międzynarodowo od 1989 roku.

Familisticzny i ultra-konserwatywny system, z retoryką populizmu tzw. negatywnego dall'incontenibile twierdzili, że są nie tylko ideologicznie antykomunistyczni,

ksenofobicznie antyeuropejscy , antigermaniczni , antyrosyjscy , antitutto , zbierając oklaski i głosy z clerical-sciovinista Polski - tej najwięcej zacofanej i najbardziej rustykalnej .

po klęsce drugiego z bliźniąt zwycięstwie kandydata Bronisława Komorowskiego , człowieka stabilnego, liberalnego -wskrzeszenie wiarygodności i kruszenie starego systemu odzyskania. przychylność reformistycznej strategii inwestorów zagranicznych i sprawozdania Komisji Europejskiej.Komorowski od razu postrzegany został jako symbol ostatecznego końca wetowania demagogicznych szantaży, koniec autarkii ciemnej epoki Kaczyńskiego.

Albatros biednego kraju, zamieszkałego przez chłopów i zamknięte Mison , okręgów wyborczych coraz bardziej wrogo nastawienych do reform"

• hasz0 _________Pytanie retoryczne__________ 06.10.10, 13:09
                  IQ*pytających
                • hymenos A co na to watykański Nasz Dziennik?? 06.10.10, 13:23
                  Nie podoba mu się gospodarczy wzrost Polski?
              • prawdziwy.davout Re: Warto sprawdzić wszystko. 06.10.10, 13:33
                hymenos napisał:

> Ale to już jest inna kwestia, pod tytułem mniej więcej, dlaczego polskie med
                > ia z tego się cieszą i to podkreślają?

No i właśnie o tym traktuje post otwierający wątek.

"W poniedziałek , w serwisie informacyjnym radiowej trójki pan Krzysztof Lenert ( jeśli błędnie napisałem nazwisko to przepraszam ) , korespondent trójki w Italii przekazał słuchaczom radosną informację."
                • hymenos Re: Warto sprawdzić wszystko. 06.10.10, 13:43
                  Prawie, to nie znaczy to samo. Nie sądzę, żeby PiS był rozsądną alternatywą dla Polski. Póki co należy się cieszyć, że wizerunek Polski za granicą się poprawia. A z mediami jest tak, że jedni cieszą się z tego a inni mają zupełnie inne powody do radości. Masz wybór i to spory.
    • rycho7 to bylo w zamowieniu 06.10.10, 12:48

> za cholerę nie mogę znaleźc gdzie w tym artykule napisano o Kaczyńskim.

Agenci wplywu sa zadaniowani. Polecono napisac artykul z takimi sugestiami. Zadanie nie zostalo wykonane albo redachcja nozyczkowala. Przed platnoscia wyjasnimy to.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka