superspec 22.10.10, 16:35 Mam nadzieję,że część PO też. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
benek231 Nie tylko Ty :O) 22.10.10, 17:23 superspec napisał: > Mam nadzieję,że część PO też. *Po co szukasz w PO skoro tu na miejscu masz takze przeciwnikow in vitro. Pozwol, ze wymienie kilku. Zatem przeciwnikiem in vitro jest tu niewatpliwie Hasz, Wikul, Perla, Kretyn, Sz0k, Szkopek, Oleg3... i pewnie cala reszta moherstwa. Masz wiec tu liczne towarzystwo, kolego )) Jesli o mnie chodzi to ta sfera, czy usuwanie niechcianej ciazy, w ogole nie powinna byc regulowana, a pozostawiona do wylacznego osadu oraz decyzji samych zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie tylko Ty :O) 22.10.10, 17:32 absztyfikant napisał: > ja jestem za. Ja też jestem za. Od razu powiem, że jestem też za leczeniem grypy i za wycinaniem chorych wyrostków robaczkowych. S. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Nie tylko Ty :O) 22.10.10, 17:40 tez popieram! precz z grypa, cholera, tyfusem i pisem! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie tylko Ty :O) 22.10.10, 18:02 absztyfikant napisał: > tez popieram! precz z grypa, cholera, tyfusem i pisem! Czy ja wiem? PiS by się przydał, ale wyleczony z kaczyzmu. Bez PiS mamy tylko dwie partie, a ja mam dość systemu dwupartyjnego. S. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Nie tylko Ty :O) 22.10.10, 20:48 PO prawica, palikotowscy liberalowie, SLD lewica, PSL chlopi. I basta Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie tylko Ty :O) 22.10.10, 20:55 absztyfikant napisał: > PO prawica, palikotowscy liberalowie, SLD lewica, PSL chlopi. I basta Jeszcze UPR. S. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Nie tylko Ty :O) 22.10.10, 19:26 absztyfikant napisał: > ja jestem za. > > *No to sie ciesz, ze mozesz byc 'za', bo np. gdyby 6 lat temu toczyla sie ta dyskusja to zostalbys przez tutejszych koscielnych stratowany i obrzucony wszelkim mozliwym gó wnem. Do tego prawomyslny admin wykasowalby kilka razy twoje posty i watki, a gdybys pyskowal to dobrotliwie zawiesilby Ci nicka na kilka dni - w celu ostudzenia. Jak najbardziej badz wiec 'za' - dopóki mozesz Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Nie tylko Ty :O) 23.10.10, 11:45 benek231 napisał: > No to sie ciesz, ze mozesz byc 'za', bo np. gdyby 6 lat temu toczyla sie ta dy > skusja to zostalbys przez tutejszych koscielnych stratowany i obrzucony wszelki > m mozliwym gó wnem. Jakoś to tratowanie przeżyłeś, bieduleńko, a gównem obrzucali Ciż nie tylko kościelni, a już zupełnie nie za poglądy, a za sposób ich wyrażania. Pewnie się tu zaraz wielu oburzy, ale w tej materii jesteś bardzo podobny do Kaczyńskiego. To samo zadufanie w sowoja nieomylność, to samo poczucie misji, ta sama wiecznie obrażona mina i ta sama paranoja, która każe szukać spisków przeciw własnej dostojnej osobie. A co do samej prozedury, to zagadnienie nie jest takie proste, jak się Twojemu nieskomplkoanemu umysłowi wydaje. 1. Problem, który podniósł tu melord forum.gazeta.pl/forum/w,13,117867875,117887358,Re_Jestem_przeciwko_in_vitro_.html Często się zdarza, że dwoje ludzi nie może mieć ze soba dziecka, natomiast bez trudu mogą je mieć z innymi partnerami. Może rzeczywiście, jak nas uczy darwinizm - natura "reguluje" się sama i nie powinniśmy sie w to wtrącać. Sam fakt, że juz potrafimy, nie jest żadnym uzasadnieniem - nad ślepymi drogami medycyny zaczęli zastanawiać się już sami medycy. 2. Problem prawa do szczęścia par bezdzietnych. Prawo do szczęścia nie istnieje. Istnieje prawo do poszukiwania szczęścia.*) Jeżeli ktoś swoje szczęście widzi w posiadaniu dziecka, to niech się stara. Może zadoptować jedną z wielu czekających na "prawo do szczęścia" sierot, może tez robić badania nad in vitro. Ale musi przy tym brać pod uwagę punkt 3. 3. Problem odbieranie życia. Atole twierdzą, że zarodek nie jest życiem i wyśmiewaja katoli, gdyż ci uważają, iż człowiek istnieje od chwili poczęcia. Przy innych okazjach chętnie posługuja się argumentem "nienaukowości" kościoła, a nawet wrogiemu jego stosunkowi do nauki. Przeoczają przy tym prosty fakt, że teza o istnieniu człowieka od chwili poczęcia wzięła swój początek z uznania osiągnieć naukowych. W zaraniu chrześciaństwa uważano, że człowiek istnieje od chwili urodzenia. Św. Augustyn, opierając się na ówczesnej wiedzy medycznej, uważał iż początkiem życia jest moment gdy dziecko zaczyna poruszać sie pod sercem matki. Mając do dyspozycji dzisiejszą wiedzę medyczną zrewidowałby niewątpliwe swój pogląd. Dziś wszyscy wiedzą, że życie zaczyna się w chwili poczęcia. Różnica poglądów wystepuje jedynie w kwestii czy mamy prawo to życie unicestwić dla naszej wygody, czy nie. Ty żądasz takiego prawa dla siebie, ja żyjąc w kraju, który życie ludzkie chroni z mocy prawa takiego prawa Ci odmawiam. Zgodnie z prawem. 4. Problem dawania życia. W odróżnieniu od Piechy nie widzę nic niestosownego w tworzeniu embrionu poza organizmem kobiety. Może Cię to zdziwi Krzysiu, ale także z powodów religijnych. Bóg tworząc nas na obraz i podobieństwo swoje, kazał nam dążyć do doskonałości i jak najpełniejszego upodobnienia się do niego. W tym dążeniu mieści się także poznawanie świata i możliwości ingerencji w jego bieg. Także in vitro jest jedną ze ścieżek na których doskonalimy swą wiedzę i czynimy nastepny krok ku doskonałości. Dziś istnieje tylko jedna przeszkoda w stosowaniu tej metody - nie potrafimy stworzyć człowieka, nie zabijając kilkunastu innych. Dlatego zamiast zastanawiać się na refundowaniem in vitro (patrz odnośnik) powinniśmy raczej przeznaczyć te pieniądze na opracowanie takiej metody, która nie będzie wymagała zagłady istnień ludzkich. *) ale na swój koszt, dlatego jestem przeciwny samemu pomysłowi, aby in vitro refundować z funduszy społecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 na ostro 23.10.10, 13:35 dachs napisał: > Ty żądasz takiego prawa dla siebie, ja żyjąc w kraju, który życie ludzkie chron > i z mocy prawa takiego prawa Ci odmawiam. Zgodnie z prawem. Jestes gotow poniesc konsekwencje? Gdy sila nie bedzie po Twojej stronie? Zdefiniowales wlasnie to, ze nie obowiazuje umowa spoleczna prawa. Jest jedynie prawo Twojej piesci. > Dziś istnieje tylko jedna przeszkoda w stosowaniu tej metody - nie potrafimy st > worzyć człowieka, nie zabijając kilkunastu innych. Buk tysz nie potrafi. Pieprzysz na wzor i podobienstwo Jego? Istota doboru naturalnego jest zabijanie nieudanych efektow przypadkowych mutacji. Negowanie tego jest ingerencja w wyroki Boskie. Mnie tam nie przeszkadza jak mnie mazwiesz nazista, eugenikiem i eutanazista. Masz duzo sliny na jezyku. > opracowanie takiej metody, która nie będzie wymagała zagłady istnień ludzkich. Taniej bedzie mianowanie Cie BOGIEM do komisji eugenicznej. Boska przypadkowosc mutacji sprawia, ze metoda taka jest niemozliwa do stworzenia. > ale na swój koszt Juz pisalem, ze popieram, jako darwinizm selekcji memow. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _____________________ awy krouwy TU gdzie odp. na 23.10.10, 13:54 ........gdzie honor gnojki? Gdzie uczciwość? parawanujecie wątki o smoleńskiej katastrofie? .............wyzwać, zakrzyczeć, ponizyć...to laska... ale zając sie szukaniem prawdy nie łaska? jak szmatki do wycierania... Jak Bozię kocham gdzie piq genialny erystycysta typu GNO- ........sluchaliście Macierwicza w Hybrydach? ...........aha was to nie interesuje ...bo to oszolom? www.youtube.com/watch?v=LGqbG6TEeC0&feature=related Obejzyjcie Panstwo wszystkie odcinki a jest ich sporo ############################################### kokon: Czy to mi wytną jako komentaż na felieton Reaktora Bronisłąwa W.? Drodzy adwersarze! Mam niestety problem z odpowiadaniem Wam gdyż działa cenzor. Jest to znamienne w totalitarnym państwie. Nie dziwię się, że wywołuję u dzieci komunistów wściekłą reakcję na prawdę. Mam świadomość, że jestem synem zaplutego karła reakcji, elementem antysocjalistycznym, oszołomem, ciemnogrodem, warchołem, moherem, bydłem, karłem moralnym i co tam jeszcze wymyślili Wasi idole. Szczerze mówiąc to świadczy o Was ale na więcej Was jak inwektywy nie stać. Jestem jednak z tego dumny. A jeszcze bardziej z tego, że nie przynależę do tych lepszych z PO i SLD. Może to cenzor puści? Gdybyście chcieli więcej wiedzieć to w przypadku wycięcia umieszczę kopię na niezależnej.pl. A swoją drogą jesteście tchórze bo piszecie anonimowo. Wstydzicie się poglądów? Nie dziwię się Waszym przeciwnikom bo jak sami wiecie są przez Was prześladowani. [Jurko -> pisz, że to kopia tego, co umieściłeś na innym portalu, gdzie indziej. W komentarzach tutaj, na 'Niezależnej', bądź precyzyjny i dokładny. Ten Twój wpis może być źle zrozumiany]. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: _____________________ awy krouwy TU gdzie odp 23.10.10, 14:04 hasz0 napisał: > ........gdzie honor gnojki? Zgodnie z haszystowska definicja jedynie Hasz ma honor. > Gdzie uczciwość? Zgodnie z haszystowska definicja jedynie Hasz jest uczciwy. > parawanujecie wątki o smoleńskiej katastrofie? Z pewna taka niesmialosci rzygam publicznie. > ale zając sie szukaniem prawdy nie łaska? To zalezy, co laska? > Jest to znamienne w totalitarnym państwie. A po co innego Deklaracja Lodzka? Przedstawicieli strach przed elektoratem. > A swoją drogą jesteście tchórze bo piszecie anonimowo. Przepraszam Cie przeciez za Twoja glupote, bo sie boje, jest grozna. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: _____________________ awy krouwy TU gdzie odp 23.10.10, 14:22 anonimowo-ODWAŻNI____do boju PROPAGANDOWEGO KWIECISCIE WYSTĄP .ten Gnojarek nawet kwiatka jednego nie POłożyl a śmie obrażać prezydneta po Jego przeprosinach za Kurskiego Macierewicza.............Tak Borislaw Komorowski podobnie jak Rycho7 za hasza przeprasza za Osozłomstwo. ______________ www.youtube.com/watch?v=LGqbG6TEeC0&feature=related bo co ten macier tu gada..prawdę a na co on komu jemu na jakie ha? Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Nie tylko Ty :O) 23.10.10, 19:28 e tam, czel tez do natury nalezy, i se moze 'poregulowac' z 'odberaniem zycia' jak masie mozliwosci wieksze od innych, zeby bylo mniejwiecej porowno to se spoleczenstwo kodeks karny wymyslilo i jako teraz podobnie ustawke inwiatrowa szykuja,he Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Trafilem Cie bezblednie, Szkopku :O) 24.10.10, 00:23 dachs napisał: > benek231 napisał: > > > > No to sie ciesz, ze mozesz byc 'za', bo np. gdyby 6 lat temu toczyla sie > ta dyskusja to zostalbys przez tutejszych koscielnych stratowany i obrzucony w > szelkim mozliwym gó wnem. > > Jakoś to tratowanie przeżyłeś, bieduleńko, a gównem obrzucali Ciż nie tylko koś > cielni, a już zupełnie nie za poglądy, a za sposób ich wyrażania. *Zdecydowana wiekszosc z tych co usilowali tu prezentowac podobne poglady nie przezyla jednak - bez wzgledu na sposob ich wyrazania. Pozagryzaliscie jednego po drugim, Swinko Bawarska. > Pewnie się tu zaraz wielu oburzy, ale w tej materii jesteś bardzo podobny do Ka > czyńskiego. To samo zadufanie w sowoja nieomylność, to samo poczucie misji, ta > sama wiecznie obrażona mina i ta sama paranoja, która każe szukać spisków przec > iw własnej dostojnej osobie. > > *Komisja Majatkowa i jej osiagniecia to tez moj spisek, konkordat z jego zlodziejskimi zapisami to takze moj spisek, miliardy rocznie przelane z budzetu do koscielnej kabzy to moj spisek rowniez, Konstytucja ograniczajaca suwerennosc Polski wzgledem kleru (Art. 25) to moj spisek, panstwo wyznaniowe to oczywiscie jak najbardziej moj spisek, kk na utrzymaniu podatnika bezsprzecznie jak najbardziej - by wymienic kilka tematow ktorych lepiej na tym forum byo nie poruszac, gdyz poruszajacego natychmiast usilowano brac pod but - zazwyczaj pod Twoi cichym przywodztwem, Szkopku. Atakowany byl oczywiscie paranoik i ofiare z siebie robil tylko, gdyz o zadnej waszej agresji i zbiorowych nagonkach nie mozna bylo mowic. To dzieki Tobie kler od 20 lat grabic Polske i podporzadkowuje sobie obywateli, zlodzieju. > Bóg tworząc nas na obraz i podobieństwo swoje, kazał nam dążyć do doskonałości > i jak najpełniejszego upodobnienia się do niego. W tym dążeniu mieści się także > poznawanie świata i możliwości ingerencji w jego bieg. Także in vitro jest jed > ną ze ścieżek na których doskonalimy swą wiedzę i czynimy nastepny krok ku dosk > onałości. > Dziś istnieje tylko jedna przeszkoda w stosowaniu tej metody - nie potrafimy st > worzyć człowieka, nie zabijając kilkunastu innych. > Dlatego zamiast zastanawiać się na refundowaniem in vitro (patrz odnośnik) powi > nniśmy raczej przeznaczyć te pieniądze na opracowanie takiej metody, która nie > będzie wymagała zagłady istnień ludzkich. > > *) ale na swój koszt, dlatego jestem przeciwny samemu pomysłowi, aby in vitro r > efundować z funduszy społecznych. *No widzisz, i doszlismy do stanowiska biskupow, z ktorych wielu takze nie mialoby wiele przeciwko in vitro... gdyby nie te nieszczesne nadliczbowe zarodki. No co za pech. Oczywiscie najlepszym sposobem na unikniecie zabijania tych "zyc ludzkich" jest poddanie in vitro jak takiego. Przeciwko ktoremu , klamliwa lajzo, nic oczywiscie nie masz. Gdyby nie te nadliczbowe... Jak dla dla mnie jestes tyle samo wart co te Twoje klamliwe religianckie swiry, w smiesznych czapach, liczace "ludzi" na lebku szpilki. Ty takze liczysz, glupolu a to juz nawet z wiara nie ma nic wspolnego. Takze dzieki Tobie, ten Twoj zlodziejski kosciolek upadnie wkrotce bardziej niz na zachodzie Europy. Bardzo sie o to starales, zlodzieju. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Trafilem Cie bezblednie, Szkopku :O) 24.10.10, 20:41 benek231 napisał: > *Zdecydowana wiekszosc z tych co usilowali tu prezentowac podobne poglady nie p > rzezyla jednak - bez wzgledu na sposob ich wyrazania. Pozagryzaliscie jednego p > o drugim, Swinko Bawarska. To przecież Twoje klony były, spamiarzu. > *Komisja Majatkowa i jej osiagniecia to tez moj spisek, konkordat z jego zlodzi > ejskimi zapisami to takze moj spisek, A to konkordat tu pisał? Nie zauważyłem. Pod jakim nickiem spiskował? > To dzieki Tobie kler od 20 lat grabic Polske i podporzadkowuje sobie o > bywateli, zlodzieju. Przebóg, jam poznany! > *No widzisz, i doszlismy do stanowiska biskupow, z ktorych wielu takze nie mial > oby wiele przeciwko in vitro... gdyby nie te nieszczesne nadliczbowe zarodki. No właśnie. Czysty skandal. Zupełnie jak w wypadku aborcji, biskupi są przeciwni zabijaniu niewinnych ludzi. Ty jestes przeciwny zabijaniu ludzi winnych, więc rozbieżność jest tu znaczna. > o co za pech. Oczywiscie najlepszym sposobem na unikniecie zabijania tych "zyc > ludzkich" jest poddanie in vitro jak takiego. W tej postaci niewątpliwie. W ulepszonej jak najbardziej. Do roboty sie brać postempaki. Ale, jak widać, Ty nie bardzo wierzysz w mozliwości ludzkiego umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Trafilem Cie bezblednie, Szkopku :O) 25.10.10, 03:38 Opowiem Ci pewna historyjke, Zgnilku. Zatem mialem kiedys moznosc poznania faceta grajaceg w pewnym zespole rockowym, ktory mial szlaban w wielu krajach europejskich. Przypuszczalnie z powodu natrzasania sie w lirykach z Zydow nie mogacych puscic w zapomnienie czesci swej historii - "jak na prawdziwych mezczyzn przystalo". Zespol mial wyrazne sympatie neo-nazistowskie, a moj znajomy (calkiem przypadkowo Niemiec, ktory w zadne holocausty oczywiscie nie wierzyl). No wiec zespol natrzasal sie z Zydow, ze mazgaje ciagle tylko biadola o przeszlosci a byloby znacznie lepiej gdyby zapomnieli... No wiec Szkopku ja takze nie mam najmniejszego zamiaru zapomniec Tobie (wam) zdobywania Polski i uwladzowiania kleru - windowania w gore jego pozycji w panstwie oraz stopnia zamoznosci. Glownie poprzez branie pod obcas krytykow waszych poczynan oraz poczynan kleru. Jak myslisz, czy to z powodu paranoi i mazgajstwa przetrwalem tu przez te wszystkie lata, pomimo iz ze skory wychodziliscie by mnie zniechecic i wygryzc (czesto z pomoca admina).? Jesli tak to jestes jeszcze wiekszym glupolem niz dotad udalo Ci sie zaprezentowac. Ty nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, ze ten PiS i kaczyzm - ktory teraz usilujesz nieudolnie zwalczac - to w glownej mierze takze Twoja robota. Niszczac krytykow poczynan kk i jego postsolidarnosciowych religijnych swirow pomagales takim wlasnie Kaczynskim piac sie do wladzy. To dzieki Tobie, przez dwadziescia lat, razem z klerem, mogli jakis czas cieszyc sie ze statusu swietych krow, a pozniej to juz tylko lamaliscie sobie na nich zeby, Tumanie. Utuczyliscie ich do monstrualnych rozmiarow. I ja o powyzszym, choc nie tylko, bede przypominal przy kazdej okaji i tak dlugo jak tylko bede mogl. A teraz spadaj liczyc "ludzi" na lebku szpilki, religiancki Idioto. Nigdy nie zaszkodzi policzyc jeszcze raz. ) PS.... A trafilem Cie bezblednie, Szkopku, gdyz za uszy wyciagnalem Cie do tablicy, choc miales nadzieje na nieujawnienie sie i w tej kontrowersji. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Nie tylko Ty :O) 24.10.10, 22:20 benek231 napisał: > superspec napisał: > > > Mam nadzieję,że część PO też. > > > *Po co szukasz w PO skoro tu na miejscu masz takze przeciwnikow in vitro. Pozwo > l, ze wymienie kilku. Zatem przeciwnikiem in vitro jest tu niewatpliwie Hasz, W > ikul, Perla, Kretyn, Sz0k, Szkopek, Oleg3... i pewnie cala reszta moherstwa. Ma > sz wiec tu liczne towarzystwo, kolego )) Co ci przyszło do głowy. Kto ci powiedział że ja jestem przeciw ? > Jesli o mnie chodzi to ta sfera, czy usuwanie niechcianej ciazy, w ogole nie po > winna byc regulowana, a pozostawiona do wylacznego osadu oraz decyzji samych za > interesowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: Jestem przeciwko in vitro. 22.10.10, 19:30 Nie szkodzi, superspecu. Jeszcze sporo jest idiotów na tym świecie, zatem niczym się nie wyróżniasz. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Dlaczego?? 22.10.10, 22:36 jola.iza1 napisała: > Odpowiedz, może mnie przekonasz? Istota wiary jest to, ze wierzysz bez przekonywania. Zadalas bledne pytanie, wiecej pytanie szatanskie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Dlaczego?? 22.10.10, 22:57 Zara, zara, napisał, że wierzy , iż jest przeciw?? Ja mu nie z/wierze/M, czy jakoś tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Jestem ateistą 23.10.10, 18:43 i nie stosuję przykazania nie zabijaj dla własnych potrzeb wymyśliłem zalecenia że nie będę zabijał zbyt dużo a przy tej metodzie ginie podobno wiele embrionow. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Jestem przeciwko in vitro. 23.10.10, 00:46 a ja nie jestem przeciwna Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __________dupczyć sie ju Wam nie chce na wczasach? 23.10.10, 00:59 Jak za dawnych lat bywalo? "Probówka" wczasowa daje dziecku w życiu dorosłym PEŁNY komfort TOŻSAMOŚCIOWY nawet gdy plotki wyjda na jaw. Bękart jest o niebo mniejszywm wyzwiskiem od bękarta z probówki (nie z "probówki" na wczasach) Media nie podawaly Wam w babskich...o smiertelnym zejsciu matki po zpłodnieniu igłą? Ani o 10-krotnym %%%% zachorowań na straszliwe choroby nowotworowe 1 siatkówki - utrata oka to najniej inwazyjne terapia restze wam daruje zarośniecie tachawicy przełyku odbytu cewki pochwy Et q......jesteście czy MATKI POLSKI? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 uwiad rdzenia 23.10.10, 08:11 hasz0 napisał: > zarośniecie > > tachawicy To pamietam z katechezy jako kare Boska za onanizm, zawlaszczony semantycznie z grzechu Onana, polegajacego na nie udostepnianiu nasienia nastepnym zonom z lewiratu. Nie martw sie, Tobie nie grozi zarosniecie pustki czerepa. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 oddawanie komorek do transplantacji dla biskupa 23.10.10, 08:16 superspec napisał: > Mam nadzieję,że część PO też. Donosze na siebie, ze usmiercam zycie komorkow gdy obcinam paznokcie. Srednio kilka miliardow dozywociow co kilka dni. Kazda posiada naukowo pelny genotyp osoby ludzkiej i dusze. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Jestem przeciwko in vitro. 23.10.10, 08:39 urodzony w rodzinie katolickiej,wychowany w tym duchu rowniez...nie na wiele sie zdalo,jestem ateista wiec..jestem rowniez przeciwko gdyz uwazam,ze jest to naturalna selekcja jesli kobieta nie moze ,lub facet tzn,ze jedno z nich zostalo przez nature przeznaczone do wyginiecia dzisaij dochodzi do idiotyzmow...sperma zmarlego meza,wdowe chca zapladniac sztucznie(manipulowac)....... to mozna odmiany kwiatkow tworzyc Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 kwestia kasy 23.10.10, 09:27 melord napisał: > jest to naturalna selekcja Moga miec proteze ze szczegolnie skutecznie wyselekcjonowanego mozgu. Z moich pieniedzy z podatkow zgadzam sie wspierac na in vitro jedynie tych chorych genetycznie ktorzy nie dozywaja wieku prokreacyjnego. Jak dozyja poprzez machlojki lekarzy to niech lekarze doplacaja do swoich eksperymentow z wlasnych kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Jestem przeciwko in vitro. 23.10.10, 10:37 melord napisał: > urodzony w rodzinie katolickiej,wychowany w tym duchu rowniez...nie na wiele si > e zdalo,jestem ateista > wiec..jestem rowniez przeciwko gdyz uwazam,ze jest to naturalna selekcja > jesli kobieta nie moze ,lub facet tzn,ze jedno z nich zostalo przez nature prze > znaczone do wyginiecia > dzisaij dochodzi do idiotyzmow...sperma zmarlego meza,wdowe chca zapladniac > > sztucznie(manipulowac)....... to mozna odmiany kwiatkow tworzyc Ciekawy punkt widzenia jak na ateistę. Odnosze wrazenie, ze jeszcze nie wszystkie przesady Pana opusciły. Ostatecznie nasiaka sie nimi od dziecinstwa i to one własnie kształtują w pózniejszych latach poglady. Zadam Panu jedno pytanie, najwijmy je, kontrolne - pewna nastolatka zaszła w ciaze w drugiej klasie liceum. To o wiele za wczesnie bo trzeba zrobic mature i skonczyc studia. Ciaza zostala usunieta ale nasza nastolatka po latach ustabilizowala sie i zalozyła rodzine. Jak to czesto bywa po zabiegu przed laty teraz nie zachodzi w ciaze. Prosze o przedstawienie ateistycznego punktu widzenia na ta okolicznosc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: Jestem przeciwko in vitro. 23.10.10, 14:28 >Jak to czesto bywa po zabiegu przed laty teraz nie zachodzi w ciaze. Faktycznie? Cos mi sie nie chce wierzyc. Za moich mlodych lat dziewczyny w liceach przerywaly ciaze nawet dosc czesto, ale nie znam takiej, ktora by potem nie urodzila (z tych, ktore znam). Sa jakies statystyki w temacie (niekoscielne)? Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Jestem przeciwko in vitro. 23.10.10, 15:32 Prosze o przedstawienie ateistycznego punktu widzenia na ta okolicznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 A ilu ludzi na lebku szpilki sie zmiesci? :O) 24.10.10, 00:39 Nie jest, zatem, pytaniem ktore i Ty sobie stawiasz? Czy moze sie myle? Wiesz, gdybyscie i Ty, i Twoje poglady, byli glowna przeszkoda dla legalizacji in vitro, to moze i chetniej wdalbym sie w pogawedke na ich temat. Jedakze problem tym, ze to Szkopek, z reszta religianckich swirow, policzyli, iz na lebku szpilki mozna upchnac 25 tys ludzi, ale tylko gdy sie ich (jak nalezy) ustawi w odpowiednim szyku. Bo w balaganie mozna upchnac mniej. Szyk czworkowy, zdaniem Szkopka, wydaje sie, przy tym, najbardziej obiecujacy. melord napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Najtrudniejszy 1 krok do rezygn.z KROKU potem leci 24.10.10, 07:51 2 krok chemiczne(?) pozbawienie mozliwości naturalnego przezywnia orgazmu 3 krok elktroniczna zastępcza stymulacja bez aktu (za opłatą!!!!!..+VAT +3%) ......... ......... 4 krok fabryka ludzi i zakaz rozmnażania bez specj.pozowlenia(precedens = Chiny!) 5 Ustawa (*lUb-byści*) nakazujaca bakutilowanie jedn. kóre podważja geniusz Tuska i Bronka. ** .Ta szatanica z hrypliwym diabelskim głosem + prof. od motyli Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Melord 24.10.10, 08:09 jesli kobieta nie moze ,lub facet tzn,ze jedno z nich zostalo przez nature przeznaczone do wyginiecia Trzeba by wiec w ogole zaprzestac leczenia ludzi, robienia przeszczepow itd...bo przeciez ci, ktorzy choruja zostali przez nature przeznaczeni do wyginiecia... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Gini__________________________rozkrok! 24.10.10, 08:23 forum.gazeta.pl/forum/w,13,117867875,117914979,Najtrudniejszy_1_krok_do_rezygn_z_KROKU_potem_leci.html?wv.x=2 LECZENIE.............?.........rozumiesz co jest leczenie?..przywrocenie funkcji! Do NORMY! To co nazywają przewrotnie leczeniem jest zarabianiem! Na klamliwej definicji "leczenia". To tak samo jakby pobrać ruchy kikutów od inwalidów i kazac im patrzec na parkiet na ktorym TAŃCZĄ w TAKT ich MUZYKI dwa wózki sterowane z kikutów...bez przyjemności i bez udziału inwalidów-tancerzy! Po leczeniu ...funkcje nie są przywrócone. Tak jak proteza nie jest nogą, ręką. To jets biznes. Nie natura boska. Połaczony z.....rzeźnią. Ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: a tak w ogole 24.10.10, 08:30 To ja jestem za in vitro, miliarony ludzi umiera codziennie z glodu, nikt sie tym specjalnie nie przejmuje, dlaczego wiec, ci, ktorzy z jakichs tam wzgledow nie moga miec dzieci, nie maja skorzystac z metody in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: a tak w ogole 24.10.10, 08:54 prawda.neostrada.pl/glod.html wszyscy ci, ktorzy zwalczaja in vitro, powinni swe sily powinni, skierowac na walke z glodem. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 IQ?wiecej $ na drogie invitro bo umierają z głodu? 24.10.10, 10:45 Za 1 IN VITRO za 10.000 $ (pewnie wiecej jeżeli wexmie się koszta badań naukowych) wyjdzie że śa to mrd $ ......licząc 2 $ (wg humanitarnych obl.) to jest 5.000 dzieci najedzonych na dzień. Czyli ile tam było ?...np. 5mln dzieci *2 $ =10 .000.000 / 10.000 = 100 bab egositek z in vitro zaltwi na 1 dzień CALY GŁOD ŚWIATA CIĘŻKA IDIOTKO! Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 wola Boza pociaga za sznurki marionetki natury 24.10.10, 19:40 gini napisała: > przeciez ci, ktorzy choruja zostali przez nature przeznaczeni do wyginiecia.. Nie bluznij Gini, to Bog tak chcial. Bog dal, Bog wzial. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 PS... Jeszcze jedno, Melord :O) 24.10.10, 16:29 Zauwazyles pewnie, ze nie uzylem argumentacji takiej jak np. Gini, powyzej. Nie uzylem, gdyz uwazam, ze masz prawo posiadac poglady nawiazujace do selekcji naturalnej. Co mi tam ... Nie wiem jednakze, czy zauwazyles (nie orientuje sie jak dlugo jestes na tym forum), czy zauwazyles zatem, ze w sytuacji w ktorej nalezaloby poprzec swa opinia krytykow kleru koscielni po prostu nie zabieraja glosu. Ty, natomiast, jako ateista wygrywasz w tej in vitro rozgrywce punkt dla koscielnych, wlasnie. Po co? To samo Superspec - po jaka cholere, Superspecu(?) A tu nie chodzi wylacznie o akademickie przelewanie z pustego w prozne, lecz o realizacje konkretnej wizji Polski - swieckiej i demokratycznej. A nie wyznaniowej wersji Szkopka. Ktory swego czasu takze robil tu za ateiste - za takiego wzorowego, dobrego ateiste i kochanego przez wszystkich, ktory mial byc wzorem dla wszystkich pozostalych ateistow. Na jego tle tacy ateisci jak ja malowali sie wyjatkowo ohydnie - bo z nozem w zebach, dzikim wzrokiem, oraz piana cieknaca z pyska. O co wlasnie chodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: PS... Jeszcze jedno, Melord :O) 24.10.10, 16:48 Zauwazyles pewnie, ze nie uzylem argumentacji takiej jak np. Gini, powyzej. Nie uzylem, gdyz uwazam, ze masz prawo posiadac poglady nawiazujace do selekcji naturalnej. Co mi tam ... On ma prawo do posiadania pogladow, a ja polemizuje z Jego pogladami bo od tego jest forum, niczego mu nie zabraniam. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: PS... Jeszcze jedno, Melord :O) 25.10.10, 03:07 gini napisała: > > Zauwazyles pewnie, ze nie uzylem argumentacji takiej jak np. Gini, powyzej. > Nie uzylem, gdyz uwazam, ze masz prawo posiadac poglady nawiazujace do selekcji > naturalnej. Co mi tam ... > > On ma prawo do posiadania pogladow, a ja polemizuje z Jego pogladami bo od t > ego jest forum, niczego mu nie zabraniam. > > *Wiem Gini. Chodzi o to, ze on doskonale zna te argumentacje i , mimo wszystko, nie przyjmuje jej. Dla niego silny czlowiek, ktorego Natura wyselekcjonuje sama, jest wazniejszy niz ewentualna mozliwosc ratowania czlowiekowi zycia czy zdrowia. Akurat mnie nie po drodze z tym podejsciem, ale rozumiem je i nie dyskutuje z nim, gdyz jest to rzecz gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Nie dość, że wesz, to jeszcze wesz durna 24.10.10, 23:22 benek231 napisał: > Nie wiem jednakze, czy zauwazyles (nie orientuje sie jak dlugo jestes na tym fo > rum), czy zauwazyles zatem, ze w sytuacji w ktorej nalezaloby poprzec swa opinią krytykow kleru koscielni po prostu nie zabieraja glosu. A nie przyszło Co do tego, co masz na miejscu głowy, że nie zabierają głosu, bo nie ma po co? Ty też nie zabierasz głosu kiedy trzeba skrytykować ateistów. > Ty, natomiast, jako ateista wygrywasz w tej in vitro rozgrywce punkt dla koscielnych, > wlasnie. Po co? To jest dyskusja o "in vitro" a nie chóralna krytyka kościoła na Twoja komendę. Tylko w Twojej chorej makówce zdanie na temat "in vitro" jest bezpośrednio związane z wyznaniem. Normalni ludzie rozważaja także inne aspekty niż te, czy biskup się wypowiedział za czy przeciw. Melord i Superpec są żywymi dowodami na to, że poglądy na in vitro podlegaja bardziej złożonym kryteriom, niż te dostępne Tobie. > A nie wyznaniowej wersji Szkopka. Ktory swego czasu takze robil tu za ateiste - za takiego > wzorowego, dobrego ateiste i kochanego przez wszystkich, ktory mial byc wzorem dla > wszystkich pozostalych ateistow. Serio? Tak mnie odbierałeś? Miło... > Na jego tle tacy ateisci jak ja malowali sie wyjatkowo ohydnie - bo z no > zem w zebach, dzikim wzrokiem, oraz piana cieknaca z pyska. Ależ to nie ma nic wspólnego z Twoim ateizmem, a jedynie z tym, że inaczej nie potrafisz. Wybrażam sobię te katastrofę, gdybys nawrócił sie na katolicyzm. Do spólki z Ojcem Rydzykiem załatwilibyście w Polsce chrześcijaństwo najwyżej w trzy lata. Ale nie martw się, taki jesteś i takiego Cię lubie, Uszatku. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Jestem za 24.10.10, 17:56 Zdecydowanie. I to w mozliwie najbardziej liberalnej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Jestem za 24.10.10, 18:21 hansgrubber napisał: > Zdecydowanie. I to w mozliwie najbardziej liberalnej wersji. A jaka jest ta najbardziej liberalna? Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: Jestem za 24.10.10, 19:47 gini napisała: > hansgrubber napisał: > > > Zdecydowanie. I to w mozliwie najbardziej liberalnej wersji. > > A jaka jest ta najbardziej liberalna? Obowiązkowe sztuczne zapłodnienie a później aborcja. Wszystko, jak wiadomo, refundowane. Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: raz do roku 24.10.10, 20:37 gini napisała: > A skad Ty sie tu wziales w ogole? odwiedzam. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: raz do roku 24.10.10, 20:42 allegro.con.brio napisał: > gini napisała: > > > A skad Ty sie tu wziales w ogole? > > odwiedzam. To wpadaj czesciej pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Jestem za 24.10.10, 22:39 hansgrubber napisał: > Propozycja Balickiego. A czy Ty myslisz, ze ja znam wszystkie propozycje, na pamiec, wyloz krotko o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Jestem za 24.10.10, 22:49 Tworzenie nadliczbowych zarodków i przechowywanie ich. Z in-vitro mogliby korzystać wszyscy, nie tylko małżeństwa. Dodalbym do tego refundacje z NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Jestem za 24.10.10, 22:57 hansgrubber napisał: > Tworzenie nadliczbowych zarodków i przechowywanie ich. Z in-vitro mogliby korzy > stać wszyscy, nie tylko małżeństwa. Dodalbym do tego refundacje z NFZ. Wszyscy czyli kto?Homosie?In vitro powinno byc dal ludzi normalnych, ktorzy sa bezplodni, nie dla tych, ktorzy wybrali sobie taki styl zycia,z pelna swiadomoscia tego, ze dzieci z ich zwiazkow nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Jestem za 25.10.10, 11:07 Daj spokój. Gejów to nie dotyczy, lesbijek w sumie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Kanada:można urżnąć wychodz.zkrocza łeb 9m.zygocie 25.10.10, 11:34 zgodnei z obowiązaującym prawem. Nie slinią się tam wcale z dysputami o jakims nieetycznynym zamrażaniu "ZYGOT" "ZYGOTA" nie jest jeszce zdefiniowanym człowiekiem dopóki nie wyjdzie cała w 100% z krocza podczas porodu. ###########################Za Benkiem zparafrazowany tekst No wiec Szkopku ja takze nie mam najmniejszego zamiaru zapomniec Tobie (wam) zdobywania Polski i uwladzowiania PZPR(jako SLD) i WSW(jako WSI) I SB(jako nigrożnych już a bardzo pozytecznych fachowców, doradców itd. TW) - windowania w gore jego pozycji w panstwie oraz stopnia zamoznosci. Glownie poprzez branie pod obcas krytykow waszych poczynan oraz poczynan beneficjentów przemian w IIIRP. Jak myslisz, czy to z powodu paranoi i mazgajstwa przetrwalem tu przez te wszystkie lata, pomimo iz ze skory wychodziliscie by mnie zniechecic i wygryzc (czesto z pomoca admina).? Jesli tak to jestes jeszcze wiekszym glupolem niz dotad udalo Ci sie zaprezentowac. Ty nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, ze ten OS i etos - ktory teraz usilujesz nieudolnie zwalczac - to w glownej mierze takze Twoja robota. Niszczac krytykow poczynan antylustratorów i jego postsolidarnosciowych swirow przeciwnych rozliczeniom PRL i oczyszczenia zycia publicznego z agentury i psotkomyszych wpływów np. Kwaśniewski jako rozjemca, sędzia i ostateczny autorytet moralno-etyczny pomagales takim wlasnie Tusk, Pawlak, Kaczyński, Oleksy, Miller, Zemke, piac sie do wladzy. To dzieki Tobie, przez dwadziescia lat, razem z klerem, mogli jakis czas cieszyc sie ze statusu swietych krow, a pozniej to juz tylko lamaliscie sobie na nich zeby, Tumanie. Utuczyliscie ich do monstrualnych rozmiarow. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Tez uwazam projekt Balickiego za najlepszy :O) 25.10.10, 04:21 hansgrubber napisał: > Zdecydowanie. I to w mozliwie najbardziej liberalnej wersji. *Nie jestem jedynie pewien czy on do konca wypowiedzial sie w kwestii niszczenia niepotrzebnych zarodkow. To jest bardzo wazne. Bo jesli projekt mialby uznac za istotna koniecznosc ich zamrazania, tak jak projekt Kidawy_Blonskiej to podobnie kwalifikowalby sie do kosza. Swa troska o dobre samopoczucie zarodka projekt K-B przypieczetowywalby poprawnosc stanowiska wedlug ktorego zygota to tez czlowiek. Tego rodzaju akt legislacyjny bylby (mimo woli?) pierwszym krokiem na drodze do konstytucyjnego rozpoznania czlowieczenstwa zygoty, i mozliwej bezwzglednej ochronie prawnej - co jest oczywistym kretynizmem nad kretynizmami. ) Projekt Kidawy-Blonskiej to wygrana relgianckich swirow liczacych "ludzi" na lebku szpilki. Odpowiedz Link Zgłoś