karlin 05.04.04, 19:33 Dobry komentarz do obecnej, wewnątrz eseldowskiej szamotaniny. "Walczą o status świadka koronnego" Kiedyś tym państwem rządzili hetmani koronni... Zostali świadkowie. Muszą dać świadectwo. A okrągły stół kołem się toczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzejg Re: 12 twardych dysków z kręgów SLD 05.04.04, 19:49 karlin napisał: > > A okrągły stół kołem się toczy. Leppera wybiorą Kwaśniewski wprowadzi stan wyjątkowy (n0str0m0-czy ten dyktator by Ci pasował?) i znów okrągły stół? A. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Prorokujesz Andrzeju? 05.04.04, 19:55 Byś się pomylił, życzę Ci. Co robić? Siedzieć bezczynnie, wiać czy pójść i komuś w gębę przylać? Przylać? Jakoś tak w tym dniu Błochowiaka agresja się we mnie budzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: Prorokujesz Andrzeju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 20:02 lekarzy poszukują (chocby w Szwecji) i pókiś młody to możesz wybrać inną drogę ja juz zakorzeniony jestem i nigdzie nie wyjadę,no i lata nie te Błochowiak się nie przejmuj,bo jeszcze niejeden cyrk zrobią. A. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol W tym cyrku płakać się chce 05.04.04, 20:09 Clown Błochowiak mało śmieszny... Widzisz jak psują i nie wiesz jak naprawić. Tylko myślisz, czego Ty pragniesz, ale kogo to obchodzi... Czyli wiać jednak? Na to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Aborcja 05.04.04, 20:37 Rozpad, likwidacja czegoś co jeszcze nie zdołało się w pełni ukształtować. Zostanie nostalgia za ideałem. Niebezpieczna, bo nie do zaspokojenia. Przed tym nie da się uciec. "Zwieją" dopiero dzieci. Jak im emigrant pozwoli. A może jednak zamiast liści? Może to ta nadwiślńska łagodność hoduje potwory? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Aborcja 05.04.04, 22:02 jeszcze dokłądnie nie wiadomo jakiej wagi są te dyski,ale sam fakt takiego lekkiego podejścia dyskwalifikuje ich właścicieli. Powiedz mi Karlinie. Mazsz dzieci na 'wylocie'? A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 andrzeju! IP: 202.95.14.* 06.04.04, 02:28 wez ukonsij karlina on z cicha niezadowolony z demokratycznej lagodnosci priwislianskiego kraju a tu geniusz lepper za rogiem nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
patience I tak w jednym wątku zebrali sie przestraszeni 06.04.04, 05:56 ... Aldona Litwiniszyn: Imię Róży Dramatem świata nie jest atak lecz bezradność obrony I tak w imieniu Róży jak kolec rana Kobiecie na wieczność zadana I z tego świata a jakby z tamtego jest niewinność drzewa na stos wyciętego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: To jakby strach przed bezsilnością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 07:24 Monopolu Przeżylismy komunę,no moze Ty nie tak dokładnie,to przezyjemy te cyrki. A. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: To jakby strach przed bezsilnością 06.04.04, 07:30 Gość portalu: AndrzejG napisał(a): > Monopolu > > Przeżylismy komunę,no moze Ty nie tak dokładnie,to przezyjemy te cyrki. Powiedzmy we fragmencie nieiwielkim komunę przeżyłem, wiem jednak, że ludziom wówczas towarzyszył podobny strach. Nie jest dobra sytuacja, w której widzisz zło, odczuwasz je i nic nie możesz na nie poradzić. Czas jest lepszy oczywiście niż za komuny, bo jesteśmy wolni, ale coż z tego, gdy inni korzystając z tej wolności bawią się naszym kosztem. A my najwyraźniej nie mamy na to wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejG Re: To jakby strach przed bezsilnością IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 07:53 > Powiedzmy we fragmencie nieiwielkim komunę przeżyłem, wiem jednak, że ludziom > wówczas towarzyszył podobny strach. Nie jest dobra sytuacja, w której widzisz > zło, odczuwasz je i nic nie możesz na nie poradzić. Czas jest lepszy oczywiście niż za komuny, bo jesteśmy wolni, ale coż z tego, gdy inni korzystając z tej wolności bawią się naszym kosztem. A my najwyraźniej nie > mamy na to wpływu. > Alez mamy wpływ,bo niedługo wybory i swoim głosem zadecydujesz kto ma wprowadzać sprawiedliwosć na Twoja modłę.Od dłuższego już czasu gaworzę sobie z n0str0m0 o zaletach i wadach dyktatury i tak sobie myslę,że dopiero tam byś mógł powiedziec,że 'bawia się ,a my nie mamy wpływu',bo że bawiliby się chyba nie mamsz watpliwosci?Nie wiedzielibysmy tyle ,ale czy to świadczy- łoby o braku problemów? Obecnie mamy do czynienia z takim natłokiem afer,czy przekrętów o których nagle dowiaduje się całe społeczeństwo,bo jestesmy przed wyborami do PE,a głównie z powodu rozpadu SLD.Towarzystwo gorączkowo ustawia się na pozycjach,z których widać stołek parlamentarzysty,czy to polskiego,czy unijnego.Zresztą ,walczą o jakikolwiek stołek,bo zdajesz sobie sprawę,że to nie jest spadek poparcia o 2-3 %,przy którym mozna zachowac swój stan posiadania,lub od biedy odsiać nieudaczników.Mamy do czynienia z totalną klęska SLD.Przecież propozycja ustawy o dozywotniej emeryturze dla byłych posłów jest próba zabezpieczenia sobie życia po zyciu. Polityka,polityką,a tu na dole zycie toczy się normalnie.Przynajmniej dla mnie. Obroty się zwiekszają,klientów przybywa.GUS tez podaje informacje o ozywieniu gospodarki i jeżeli ta gospodarka rzeczywiście ruszy,to ten kto będzie u steru zyska sporo punktów.Dlatego Miller tak trzyma się kurczowo rzadu i bedzie się trzymał do końca,bo nie ma juz nic do stracenia,a pewnie ma ciągle nadzieję na meski koniec. A. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To jakby strach przed bezsilnością 06.04.04, 17:00 Dramatem świata nie jest atak lecz bezradność obrony ... Monopol wszystko za mnie powiedzial. Strach przed bezsilnoscia. Bynajmniej to nie byl atak, tylko rodzaj subtelnej pochwaly. Andrzeju, ty masz troche skrzywione spojrzenie. Mozesz sie w swoim biznesie okopac, i zyc jeszcze przez jakis czas zludzeniem. Ale motloch juz puka, takze do twoich drzwi. Do Optimusa zapukali, i do paru innych, tez. Jak to powiadaja, kazdemu historia moze zapukac do drzwi... Inni takich okopow nie maja, i niewykluczone, ze ci nawet zazdroszcza troche A ja mam tego szczegolnego pecha, ze owe strachy maja u mnie pewną podbudowe teoretyczna. Cos tam na temat procesow spolecznych i politycznych w sredniej i dlugiej skali. To moze dlatego nie mam problemu, zeby sie do tego strachu przyznac. Monopol, pytasz co mozna w tej sytuacji? Trzeba sie skoncentrowac na najwazniejszym, jak to mowia, Reduta Ordona. Jawnosc informacji publicznej. Sprzeciw wobec utajniania procesow sadowych, w ktorych jedna ze stron jest przedstawiciel elit politycznych, obojetnie, z ktorej partii. A jak sie da, to mozna szerzyc wiedze na temat Ustawy Jawnosci Zycia Publicznego, tej z USA. To jednak troche wiaze ręce nadciagajacemu motlochowi. Tu masz dwa linki, czego boje sie ja. Pierwszy z watku o demokracji zalozonego przez Konserwatyste, a drugi jak wyluszczam zdziwionemu Krzysiowi, dlaczego raptem zaczelam bronic jego prawa do wypowiedzi. To drugie jest na Oslej Lawce, bo Krzysiu mocno podpadniety. Ci co z nim gadaja, tez forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11741838&a=11809687 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=11775290&a=11775942 Pozdrawiam przestraszonych, tych mniej i bardziej)) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: andrzeju! 06.04.04, 06:09 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > wez ukonsij karlina > on z cicha niezadowolony z demokratycznej lagodnosci > priwislianskiego kraju > > a tu geniusz lepper za rogiem > > nostromo w tym własnie sęk,że chciałbyś dyktatury,ale pewnie nie tego dyktatora A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 oczywiscie :) IP: 61.149.200.* 06.04.04, 10:29 caly dowcip polega na wybraniu takiego idealnego z planem wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeloletnim charyzmatycznego, superinteligentnego, milego, swiatowego, uczciwego, z wlasnymi zebami... a my albo takich z charyzma popekana jak siedmioletnia farba olejna w usta nasze i w skarpetkach albo utopionych w zalewie z petla na szyi albo takich co pod opalenizna chowaja czerwony krawat mnie, ja, ja pse pani, ja... czy moge ja? ja jajajajajajajajajajajajaja... ja moge...! prosze mnie wybrac.... u-u hop hop! pliiiis nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Nie mówi się... 06.04.04, 11:36 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > wez ukonsij karlina -------------------------------------------------- ...hegel tylko strug. Andrzej. "(...)atak na amerykański kapitalizm w nie dokończonej powieści "Miliardy" (1937-1938)". Wierzysz, że podziała? k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SWA Gruba kreska motorem napędowym SLD (no txt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 06:00 Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Planowa zmiana dekoracji 06.04.04, 11:54 Zza kulis dochodzą krzyki, a publiczność siorbiąc kolę deliberuje, jakiego aktora w jakiej roli po antrakcie zobaczy. Czy uda się samooobrona SLD? Czy UW zapewni sobie życie PO życiu w kolejnym cyklu reinkarnacji? A może się ugną pod lawiną pustych, kartonowych kubków po zaoceanicznym smakołyku? Żaden popkornik nie będzie nam pisał uładzonych CV!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 Re: Planowa zmiana dekoracji IP: 61.149.200.* 06.04.04, 12:27 to moze inaczej sa swieta... zaatakowac izrael i na trzeci dzien sie poddac i zgodnie z tradycyjna tradycja i zgodnie z nowo narodzona nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Ty... 06.04.04, 12:48 Gość portalu: n0str0m0 napisał(a): > to moze inaczej > sa swieta... > zaatakowac izrael i na trzeci dzien sie poddac > > i zgodnie z tradycyjna tradycja i zgodnie z nowo narodzona ------------------------------------------------------------------- ...antysejmito!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Dyskografia 06.04.04, 16:29 "Jerzego Urbana dziennikarze pytali, czy przekaże informacje z twardych dysków Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego. "Ale skąd, przecież ja nie wiem, w ilu kopiach one teraz krążą po Warszawie, przecież takie rzeczy się dowolnie kopiuje i myśmy też dostali zapewne którąś tam kopię" - odparł Urban. Nie chciał zdradzić, od kogo i za jaką sumę "NIE" kupiło dyski. Zapowiedział dalsze publikacje materiałów zawartych na dyskach. Nie wzruszają pana apele prezydenta na temat dobra państwa - pytali dziennikarze. "Ja w ogóle nie jestem skłonny do wzruszeń - będziemy dalej publikować" - odpowiedział Urban." ---------------------------------------------------------- Urban już kiedyś zadeklarował się jako "Towarzysz Szmaciak" i lekceważącego potraktowania tej deklaracji nie może Millerowi darować. Jak tylko Błochowiak pognębiła Ziobro&Rokitę, z kręgosłupa SLD wypadły tajemnicze dyski. Czy oni jednak nie przesadzają z tą BSM kontra robaczki? "Jętka jednodniówka (Ephemera vulgata), nie pobiera pokarmu z powodu zarośniętego pyszczka. Żyje tylko dopóki, dopóty nie złoży do wody swych jaj." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik 12 apostołów, 12 dysków, 12 groszy. o/txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 17:21 Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Czy 12 gniewnych ludzi to czasem nie 06.04.04, 18:21 parszywa dwunastka? Czas na hejnał, wszyscy wstają... Odpowiedz Link Zgłoś
mcattery Och jak ja bym kupil dyski ABW 06.04.04, 19:26 Moze ktos ma kilka na zbyciu)))))?????? Odpowiedz Link Zgłoś