Dodaj do ulubionych

Pomnik dla Taty

16.02.11, 07:22

,,mojemu tacie za jego zasługi dla kraju, za jego wieloletnią, bezinteresowną pracę dla Rzeczpospolitej należy się jego własny pomnik, niezależny od katastrofy''

www.se.pl/wydarzenia/kraj/marta-kaczynska-mojemu-tacie-nalezy-sie-pomnik-za-zaslugi-dla-polski-maz-nie-bedzie-moim-pelnomocnik_171400.html

Niestety pani Marta nie zdradziła szczegółów. Czy ktoś może zna te zasługi ?
Obserwuj wątek
    • rycho7 plodzil ja z obrzydzeniem 16.02.11, 07:34
      ewa8a napisała:

> bezinteresowną pracę
      ...
      > Czy ktoś może zna te zasługi ?

Czy wiesz jakim poswieceniem jest malzenstwo dla brata Pierwszego Pedala IVRzeszy?
      • ewa8a Martę ? 16.02.11, 07:51
        Rysiu, chodzi o zasługi dla Polski. Czy Marta będzie zasługą, to dopiero się okaże.
        • rycho7 racja stanu panstwa Kaczynskich 16.02.11, 08:00
          ewa8a napisała:

> chodzi o zasługi dla Polski.

Ein Reich, ein Volk, zwei Katschoren.

Ja od lat i dostatecznie dlugo studiuje semantyke slusznosci. Wiem co une mowia.

Czy gnojarek po to wyklucza aby zaprzancy byli Narodem?
    • pan.scan Jest! 16.02.11, 07:35
      Wykonanie zadania.
      • ewa8a Może przyjaźń z Gruzją ? 16.02.11, 07:49
        Polska zyskała przyjaciela.
        • pan.scan Możejki.Pomnik za 7,5 mld zł w plecy 16.02.11, 07:59
          1.(Kaczyński) W dużej mierze prowadziłem wtedy - trochę na zasadzie zadań zleconych - operację kupna przez PKN Orlen litewskiej rafinerii Możejki".

2. Zdumiewające wyznanie złożył Lech Kaczyński w nieautoryzowanym wywiadzie dla „Arcanów”: „Polityka na linii litewskiej ( ) wymaga pewnych ofiar, także materialnych, ale przecież stosunkowo niewielkich, jak na rozmiary naszego PKB. Na przykład wykup Możejek był pewną ofiarą".
          • ewa8a Budowa dobrych stosunków z Egiptem 16.02.11, 08:09

Wręczenie Mubarakowi Krzyża Wielkiego Orderu Zasługi RP.
            • polazrski Re: Budowa dobrych stosunków z Egiptem 16.02.11, 08:33
              Menora w Palacu Prezydenckim. Jak napisal drf, a potwierdzila helga, PIERWSZY RAZ W HISTORII!!
              • snajper55 Polegnięcie w odpowiednim momencie 16.02.11, 09:58
                Które dało Polsce szansę na jeszcze lepszego prezydenta, jakim na pewno byłby Jarosław Kaczyński.

S.
    • jaceq Poncyliusz był łaskaw zakwestionować zdrowie 16.02.11, 09:21
      psychiczne byłej delfinki:

Tekst linka

Nie mając zamiaru podważać owej opinii (śmierć śp. Rodziców istotnie mogła zaburzyć to i owo u Pani Dubienieckiej de domo Kaczyńskiej primo voto Smuniewskiej), wydaje mi się, że jednak obecny PJN to była kamaryla Lecha, a najbardziej aktywnie zwalczająca PJN frakcja w PiSie, to bezpośrednie zaplecze Jarka.

Smuniewska-Dubieniecka jest osobą leworęczną, co oczywiście nie powinno być żadnym powodem do jakiejś głupiej dyskryminacji.
    • matelot Re: Pomnik dla Taty 16.02.11, 09:22
      Jak na anorektyczkę jest całkiem niegłupia. Czekam zatem kiedy wpadnie na pomysł by owe trzy miliony włożyć w to "dzieło". Będzie to kuriozum na skale światową - pierwszy pomnik Kartofla Gruzińskiego Pierwszego.wink
      • jaceq Re: Pomnik dla Taty 16.02.11, 09:37
        > Jak na anorektyczkę jest całkiem niegłupia.

No przecież płakała po Cobainie. Nic historykom i hagiografom nie wiadomo, by płakała po papieżu. Wybierała się do Jarocina, tylko Tato i Mama nie puścili.
        Znane są przypadki, kiedy ludziom niegłupim w jakiejś sytuacji stresowej puściły zawory i zatrzęsło się pod deklem (nie jestem na przykład pewien, czy Haszu to nie jest właśnie taki przypadek).

Co do owych trzech baniaków, to nie starczy nawet na skromny pomnik, może na jakiś baaardzo skromny, daleko poniżej oczekiwań Dubienieckich wyżyłowanych w czasie kampanii Jarosława. Raczej jestem pewien, że ciężar pekuniarny pomnika prawniczka (niedoszła specjalistka od tzw. prawa autorskiego) chciałaby złożyć na Twoich i moich barkach. Ja z góry uprzedzam, że w sprawie Pomnika Taty proszę na mnie nie liczyć, ponieważ mam i zamierzam mieć duże wydatki konsumpcyjne, co słuszne jest i zbawienne, jako że muszę napędzać gospodarkę, skoro Platforma nie ma czasu, bo musi budować Wyciskarkę Opatrzności.

A sektora nagrobkowo-lastrykowego wspierać nie zamierzam.
        • polazrski Re: Pomnik dla Taty 16.02.11, 09:45
          Zaden problem. Za grosze moga kupic Lenina z Poronina (pono sie marnuje w jakims muzeum prl), przeszczepic mu twarz i po herbacie.wink
          • hasz0 Polacy już wyginęli!niestety Ksenokracja PO panuje 16.02.11, 10:00
        • matelot Re: Pomnik dla Taty 16.02.11, 10:04
          Jasssne. Marta zechce wesprzeć sektor kamieniarski. Moze marmury z Carrary? Posrednicy właśnie czekają na konkretne zamówienie:

www.carrara.poznan.pl/glowna.html
          Za trzy bańki można wystawić całkiem niezły pomnik, wprawdzie niedorównujący pomnikowi Kim Ir Sena, ale przecież nie o to chodzi. Skromność Zmarłego Prezydenta była powszechnie znana i pewnie przewróciłby się na drgi bok w sarkofagu gdyby ktoś wyskoczył z monumentem. Nawet Marta mogłaby otrzymać baty i dożywotni zakaz bywania w Jarocinie.
          Tak... i ja nie zamierzam wspierać przemysłu pomnikowego, ale za spokój wyborczy moja ukochana partia sięgnie do rezerw nie pytając mnie o zdanie. Znaczy ona będzie myślała, że mnie nie pyta... wink
          • hasz0 znalazłem posty Absztyfikanta=> 16.02.11, 10:06
            www.forum.michalkiewicz.pl/viewtopic.php?f=10&t=20153
            Re: Prezydent Komorowski zapali swieczki na chanukowej menorze
            przez Mijukerim » 24 lis 2010 20:34

Już wielokrotnie pisałem, że szykują nam w Polsce drugą Palestynę... krok po kroku.
            Niemal z każdym dniem się potwierdza.

[wracając do Marszu Niepodległości. To dwa kordony ZOMO i kordon policji konnej zablokował wejście legalnej manifestacji patriotycznej na Krakowskie Przedmieście]
            Mijukerim

przez absztyfikant » 24 lis 2010 21:05

www.youtube.com/watch?v=BLvDRroADxoabsztyfikant

przez droid2 » 24 lis 2010 22:00

Brawo dla zapinia,ze te smetne pobekiwania hasbarowskiej wtyczki przeniosl w inne miejsce. Tego typu ludzie musza miec jasno pokazane,ze koszerne manipulacje naja swoje granice i nie kazde forum musi zamienic sie w ich bagno.
            Glos Cadyka niech rozbrzmiewa na tysiacu prozydowskich for,ale niech nie bedzie wiodacym tu, gdyz co za duzo to niezdrowo.
            droid2

przez maryna » 25 lis 2010 02:32

Ciekawe, czy Komorowski wie o tym, ze ta Chanuka to w ogole niewazne swieto zydowskie, odgrzebane z lamusa przez Zydow amerykanskich, aby ich pejsikowym dziateczkom, przykro nie bylo z powodu braku prezentow? Moja sasiadka dzisiaj tak mi powiedziala: Moja mama powiedziala, ze koniec juz z dawaniem pieniedzy wnukom na Chanuke. Pytam ja, dlaczego? Ona na to, ze tak nigdy nie zadzwonia, a w Chanuke zjawiaja sie z wyciagnietymi lapami. Pytam, a ile twoja mama im daje? No, kazdemu po 200dol, a ma siedmioro wnuczatsmile Babcia zbuntowala sie i powiedziala, ze to wymyslone swieto amerykanskich Zydow i ona zdecydowala sie wyslac te pieniadze chorej siostrze meza, do Europy.
            Tymczasem Zydzi gojom wode z mozgow robia i nawet pala swiece canukowe w parlamentach. Cyrk, wielki zydowski cyrk i usilowanie odwrocenia uwagi od Bozego Narodzenia.

zastanawiam sie, czemu to sluzy?
          • jaceq Re: Pomnik dla Taty 16.02.11, 10:25
            matelot napisał:

> Za trzy bańki można wystawić całkiem niezły pomnik, wprawdzie niedorównujący po
            > mnikowi Kim Ir Sena, ale przecież nie o to chodzi.

Właśnie o to chodzi, że nie tylko niedorównujący, a jeszcze nieprzekraczający.

> Skromność Zmarłego Prezydent
            > a była powszechnie znana...

...Powiedz to Jarkowi. Jarek kombinuje w ten sposób: jak największy pomnik dla Lecha, przecież mój będzie jeszcze większy, bo nie może być inaczej.
            • pan.scan Taki? 16.02.11, 10:27

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/li/pe/hubf/IaH2PUydrs8lfTCrhB.jpg
              • jaceq Re: Taki? 16.02.11, 10:33
                Mniej więcej. Może tylko więcej powagi i dostojeństwa w obliczu.

wink
                • jaceq Re: Taki? 16.02.11, 10:33
                  A, i ten Dziwisz stanowczo za duży (w porównaniu).
                  • polazrski Re: Taki? 16.02.11, 10:43
                    Moglby jeszcze wnuczki trzymac za reke. Taki symbol pamieci wiecznie zywej.
                    • hasz0 Tak wyrażacie radosć z uchwały Bundestagu Znaku dl 16.02.11, 10:46
                      • hasz0 [...] 16.02.11, 10:48
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • jaceq Re: Taki? 16.02.11, 10:49
                      polazrski napisał:

> Moglby jeszcze wnuczki trzymac za reke. Taki symbol pamieci wiecznie zywej.

https://www.krld.pl/krld/g/kimirsen/7.jpg
                      • polazrski Re: Taki. 16.02.11, 10:57
                        https://2.bp.blogspot.com/_v24HZnm8kXI/S9mMnNQ67HI/AAAAAAAAD80/lyZg_cPYvyc/s1600/stalin_poster.jpg
                        • jaceq "Stalinskaja laska" 16.02.11, 11:02
                          Hehehe.
                          • hasz0 tradycja POwraca 16.02.11, 11:07

Prezydent Komorowski zapali swieczki na chanukowej menorze
                            przez

absztyfikant » 24 lis 2010 18:34

Chanukowa menora to inaczej chanukija tongue_out

W niedzielę 5 grudnia w Belwederze odbędzie się uroczyste zapalenie pięciu świec chanukowych z udziałem Prezydenta RP Bronisława Komorowskiego i zaproszonych gości reprezentujących różne organizacje żydowskie, w tym Gminę Wyznaniową Żydowską w Warszawie. Uroczystości chanukowe z udziałem Prezydenta Polski odbywają się już od trzech lat. Pierwsze spotkanie miało miejsce w 2007 roku w Pałacu Prezydenckim. Rok później Lech Kaczyński – jako pierwszy prezydent RP – odwiedził synagogę i tam właśnie zapalił chanukową świecę. W zeszłym roku reprezentanci Gminy i organizacji żydowskich zostali zaproszeni do Pałacu Prezydenckiego, gdzie świecę chanukową zapalała Pani Maria Kaczyńska. Tegoroczna uroczystość jest zatem kontynuacją współpracy pomiędzy społecznością żydowską i Kancelarią Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej.

www.jewish.org.pl/index.php?opti ... 68&lang=pl
                            • hasz0 [...] 16.02.11, 11:15
                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • ewa8a Re: Taki. 16.02.11, 12:16
                          Piękne zdjęcie znalazłeś.
                          • hasz0 AŻ Taki ładny? Ewuniu8a nie z GWna on? 16.02.11, 12:23
                          • polazrski Re: Taki. 16.02.11, 12:25
                            Dziekuje, Ewo. Moj ulubieniec z czasow dziecinstwa.wink
                            • ewa8a Re: Taki. 16.02.11, 12:30
                              Tak też myslałam. Nie mylił się Manny, twierdząc, żeś lewak.
                              A może to Ciebie tak tuli do piersi ?
                              • polazrski Re: Taki. 16.02.11, 12:44
                                Chcialem, zeby mnie tulil, ale bylem brunetem (teraz jestem lysym brunetem), wiec to z pewnoscia nie jestem ja.wink Co do lewactwa to Soso wzial i ich wykonczyl:
                                en.wikipedia.org/wiki/Left_Opposition
                                Wiec maniak, jak to maniak, pieprzy od rzeczy.wink
                                • hasz0 _________Od hasza nagroda 100 Klo$$ów Sejmowych! 16.02.11, 12:46
                                  -
    • snajper55 A co z Pierwszą Czarownicą RP? 16.02.11, 10:00
      Jej córeczka pomnika żałuje?

S.
      • jaceq A co z Pierwszą Czarownicą Czwartej RP? 16.02.11, 10:04
        snajper55 napisał:

> Jej córeczka pomnika żałuje?

Ja sądzę, że głównym diabłem jest tam nie Marta, ile Dubieniecki. Podobno bardzo się z teściową wzajemnie nie lubili.
      • matelot Re: A co z Pierwszą Czarownicą RP? 16.02.11, 10:07
        snajper55 napisał:

> Jej córeczka pomnika żałuje?
        >
        > S.
        ==================
        Może zbyt często kazała Marcie myć uszy? Takie "szykanowanie" latorośli może zamienić się w traumę...
        • hasz0 Czy Wy nawzajem siebie nie widzicie ILE SLINY gno- 16.02.11, 10:18
          • hasz0 Re: Czy Wy nawzajem siebie nie widzicie ILE SLINY 16.02.11, 10:19
          • dachs Z tej śliny pomnika nie będzie. 16.02.11, 10:50
            Z Twojej też nie. smile
    • andrzejg przy granicy sprzedają krasnale do ogródków 16.02.11, 10:58
      radzę kupić i nie załatwiać swojej prywaty za państwową kasę
      • hasz0 radzę nie załatwiać prywaty za państwową kasę? 16.02.11, 11:02
        Głosujesz za powrotem Mariusza Kamińskiego ...może nawet na .premiera?
        • dachs Re: radzę nie załatwiać prywaty za państwową kasę 16.02.11, 11:22
          hasz0 napisał:

> Głosujesz za powrotem Mariusza Kamińskiego ...może nawet na .premiera?

Nie przesadzaj. Krasnali nie starczy.
    • wikul Re: Pomnik dla Taty 16.02.11, 11:54
      Należy sie zwłaszcza za tą "bezinteresowność" !
    • t_ete Marta 16.02.11, 21:10
      gdybys powiedziala ze twoj tato kochal kraj, pracowal dla niego nie oczekujac pomnikow ...
      gdybys powiedziala ze najlepszym pomnikiem jest dobra pamiec o czlowieku ...

albo gdybys choc powiedziala ze nie bedziesz komentowac pytan dotyczacych pomnika bo choc Lech Kaczynski byl prezydentem - to dla ciebie byl przede wszystkim ... kochanym tata

szkoda

musze znow uruchomic swoj 'niezbednik' i czytac twa wypowiedz przez sito traumy sad

tete
      • jott-ka Re: czy Pani Marta... 16.02.11, 21:33
        ....zdawala sobie sprawe z tego co mowi?
        ale trauma nie wszystko tlumaczy,a slowa wypowiedziane prawie po roku,czyli pod koniec koscielno-ustawowej zaloby,to cos gorszego i glebszego niz tylko tzw.trauma

t_ete napisała:

> gdybys powiedziala ze twoj tato kochal kraj, pracowal dla niego nie oczekujac p
        > omnikow ...
        > gdybys powiedziala ze najlepszym pomnikiem jest dobra pamiec o czlowieku ...
        >
        > albo gdybys choc powiedziala ze nie bedziesz komentowac pytan dotyczacych pomni
        > ka bo choc Lech Kaczynski byl prezydentem - to dla ciebie byl przede wszystkim
        > ... kochanym tata
        >
        > szkoda
        >
        > sad
        >
        > tete
        ---------
        miala szanse wyjsc z twarza i godnie z tej publicznej zaloby.
        zgadzam sie z toba Tete.
        w 100% sie zgadzam
        • dachs Re: czy Pani Marta... 16.02.11, 21:49
          jott-ka napisała:

> ....zdawala sobie sprawe z tego co mowi?

Jestem przekonany, że ufa stryjowi i zdawała sobie sprawę doskonale.
          • jott-ka Re: czy Pani Marta... 16.02.11, 22:02
            dachs napisał:

> Jestem przekonany, że ufa stryjowi i zdawała sobie sprawę doskonale.

nie jestem pewna twoich racji Borsuku
            jesli ufa,to gdzie miejsce na zdawanie sobie sprawy,poza zaufaniem tylko?
          • jott-ka Re: czy Pani Marta... 16.02.11, 22:05
            dachs napisał:

> Jestem przekonany, że ufa stryjowi i zdawała sobie sprawę doskonale.

narzedzie w rekach stryja?
            jakoby narzedzie w rekach Pana?
            toz to popieprzone jest kompletnie!
            kto idzie na pasku tego popieprzenia?
            ile % Polakow?
          • t_ete nie wiem 16.02.11, 23:59
            dachs napisał:

> Jestem przekonany, że ufa stryjowi i zdawała sobie sprawę doskonale

Jesli nie trauma to coz ? zaufala stryjowi wbrew sobie ?
            Powiedziala to czego nie czuje ... o czym nie mysli ... w co nie wierzy ?
            Moze i tak. W koncu to brat ojca. Najblizszy czlowiek. Zaufanie zwalnia z refleksji. Nie trzeba byc odpowiedzialnym.

tete

ps. wbrew opiniom roznym o Lechu Kaczynskim ... chyba mierzily by go te pomnikowe kwestie ... tak mowia ci ktorzy go znali na dlugo zanim zostal wazna osoba

• jaceq Re: Marta 16.02.11, 22:39
        > gdybys powiedziala...

Ale nie powiedziała. Napieralski miał rację: żałoba się skończyła. Definitywnie i dla wszystkich.
    • jott-ka Re: Pomnik dla Taty 16.02.11, 21:18
      ewa8a napisała:

>
      > ,,mojemu tacie za jego zasługi dla kraju, za jego wieloletnią, bezinteresowną
      pracę dla Rzeczpospolitej należy się jego własny pomnik, niezależny od katastrofy''

>
      > Niestety pani Marta nie zdradziła szczegółów. Czy ktoś może zna te zasługi ?
      >

hmm
      domyslam sie,ze pomnik bedzie [i]blizniaczy w swej bezinteresownosci[i]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka