Dodaj do ulubionych

Fana, sympatyka PO

30.03.11, 15:49
albo dobrą duszę uprzejmie proszę o wyjaśnienie apelu min. Rostkowskiego
Minister Rostowski apelował do prof. Leszka Balcerowicza o to, aby ten wyłączył działający od września w Warszawie licznik długu publicznego Polski w związku z tym, że zadłużenie kraju będzie spadać.

Nie chce się pochwalić?

-
Zobacz ile wynosi dług publiczny
Obserwuj wątek
    • gini Re: Fana, sympatyka PO 30.03.11, 16:03
      oleg3 napisał:

> albo dobrą duszę uprzejmie proszę o wyjaśnienie apelu min. Rostkowskiego
      > Minister Rostowski apelował do prof. Leszka Balcerowicza o
      > to, aby ten wyłączył działający od września w Warszawie licznik długu publiczne
      > go Polski w związku z tym, że zadłużenie kraju będzie spadać.
      >

>
      > Nie chce się pochwalić?
      >
      > -
      > Zobacz ile wynosi dług publiczny

Skromny czlowiek widac jest.Tez sie usmialam jak to czytalam,.
    • hymenos Re: Fana, sympatyka PO 30.03.11, 16:05
      oleg3 napisał:

Tu chyba chodzi o hermetyczny język ekonomistów. Jest on tak hermetyczny, że sami ekonomiści nie potrafią siebie zrozumieć nawzajem, a co dopiero mówić o zwykłych sympatykach PO. Ja tam mam nadzieję, że Leszek nie zrozumie i nie wyłączy licznika wink
    • wikul Re: Fana, sympatyka PO 30.03.11, 16:17
      Nie jestem fanem a umiarkowanym sympatykiem wiec moze cie nie zadowolę.
      Ja na miejscu Rostowskiego nie zabierał bym glosu w tej sprawie. To jest co najmniej niezręczne.
      Korzystając z okazji chciałbym zadeklarować że uważam cały eksperyment z OFE za nieudany.
      Być może rząd chce sie z tego stopniowo wycofać, tylko nie bardzo jest jak. W każdym razie ja uważam że ten eksperyment sie nie sprawdził, jest nieefektywny i niczego przyszłym emerytom nie przysporzył. Jak wiadomo przysporzył za to, gigantyczne prowizje samym OFE a zwłaszcza ich zarządcom. Nic dziwnego więc że Balcerowicz z taka zaciekłoscią go broni. Balcerowicz rozczarował mnie nie tylko dlatego. Rozczarował, bo podejrzewam że przy tej okazji chce załatwic swoje porachunki osobiste z Tuskiem. Obaj byli w jednej partii ale losy ich potoczyły sie odmiennie. Bacerowicz politycznie przegrał, przede wszystkim partia pod jego kierownictwem praktycznie zaczęła tonąć, a on mimo wlasnego dobrego samopoczucia, okazał sie kiepskim politykiem. Natomiast Tusk osiągnął to o czym przywódcy, najpierw UD a później UW, mogli tylko pomarzyć. Niezależnie jak potoczą sie dalsze losy tego rządu.
      I to jak zadra tkwi w Balcerowiczu. Nie sadziłem że jest taki pamiętliwy.
      • oleg3 Re: Fana, sympatyka PO 30.03.11, 16:43
        wikul napisał:
        > Ja na miejscu Rostowskiego nie zabierał bym glosu w tej sprawie. To jest co naj
        > mniej niezręczne.

Co najmniej. Dla mnie śmieszne.

> Korzystając z okazji chciałbym zadeklarować że uważam cały eksperyment z OFE za
        > nieudany.
        Delikatnie pisząc. OFE trzeba zlikwidować.

> Jak wiadomo przysporzył za to, gigantyczne prowizje samym OFE a zwłaszcza ich
        > zarządcom. Nic dziwnego więc że Balcerowicz z taka zaciekłoscią go broni.

Eeee tam. Po co używać zarzutu interesowności przy braku dowodów, skoro istnieje proste wyjaśnienie: Balcerowicz broni swojego życiorysu, jest przecież ojcem chrzestnym OFE.

> Podejrzewam że przy tej okazji chce załatwic swoje porachunki osobiste z Tuskiem
        A jakie on ma porachunki? Tusk odszedł z UW bo przegrał walkę o przywództwo z Geremkiem. To było już po odejściu Balcerowicza z polityki.
      • sz0k czy możemy już oficjalnie przyjąć, że 30.03.11, 21:09
        Balcerowicz to pisior vel pisslamista?
    • snajper55 Re: Fana, sympatyka PO 30.03.11, 16:30
      oleg3 napisał:

> Minister Rostowski apelował do prof. Leszka Balcerowicza o
      > to, aby ten wyłączył działający od września w Warszawie licznik długu publiczne
      > go Polski w związku z tym, że zadłużenie kraju będzie spadać.
      >

>
      >
      > -
      > Zobacz ile wynosi dług publiczny

Rostkowski zwraca uwagę, iż "licznik" będzie pokazywał nieprawdę, gdyż zadłużenie będzie spadać. Już rozumiesz?

S.
      • hymenos Re: Fana, sympatyka PO 30.03.11, 16:35
        snajper55 napisał:

> Rostkowski zwraca uwagę, iż "licznik" będzie pokazywał nieprawdę, gdyż zadłużen
        > ie będzie spadać. Już rozumiesz?

A skąd takie przypuszczenie, że jak dług będzie spadał to licznik będzie pokazywał nieprawdę?? Przyłapałeś go na kłamstwie?
      • oleg3 Re: Fana, sympatyka PO 30.03.11, 16:45
        > Rostkowski zwraca uwagę, iż "licznik" będzie pokazywał nieprawdę, gdyż zadłużen
        > ie będzie spadać. Już rozumiesz?

Nie rozumiem. Już Ci Snajper wyjaśniałem, że nie rozumiem bełkotu. Ani Twojego ani Rostowskiego. W ogóle żadnego!
        • snajper55 Re: Fana, sympatyka PO 30.03.11, 17:44
          oleg3 napisał:

> Nie rozumiem. Już Ci Snajper wyjaśniałem, że nie rozumiem bełkotu. Ani Twojego
          > ani Rostowskiego. W ogóle żadnego!

Obawiam się, że to u ciebie, Olegu, to sprawa wieku i niedługo nikogo nie będziesz rozumiał. Oczywiście dlatego, że wszyscy będą bełkotać.

S.
          • oleg3 Re: Fana, sympatyka PO 30.03.11, 18:12
            Martw się o siebie, Snajperku. Wyjaśnij, nie mnie oczywiście, kiedy dług zacznie spadać i dlaczego licznik Balcerowicza będzie podawał fałszywy wynik. Bo nawet Vincent nie twierdzi, że licznik będzie fałszował. To już pisze Snajper na własną odpowiedzialność. Że głupio pisze ten Snajper? A cóż to ma za znaczenie! Nazwie Olega pisiorkiem i po sprawie.

Cytuję Snajpera, bo cierpi ci on na amnezję i nigdy nie pamięta co napisał w poprzednim poście.

Cytat
            Rostkowski zwraca uwagę, iż "licznik" będzie pokazywał nieprawdę, gdyż zadłużenie będzie spadać

Oczywiście Vincent ma nadzieję, że zacznie spadać relacja długu do PKB, a nie kwota zadłużenia. Już w tym roku relacja długu publicznego do PKB przestanie rosnąć, zapowiedział minister finansów Jacek Rostowski w rozmowie z Moniką Olejnik w studiu Radia Zet.
    • oleg3 Jak liczą lemingi? 30.03.11, 18:30
      Twierdzisz Snajperku, że "zadłużenie będzie spadać" .

Scenariusz opracowany przez Vincenta R. przewiduje:

Cytat
      W kolejnych latach relacja długu do PKB ma spadać i to szybciej niż rząd planował jeszcze w wakacje 2010 roku. W tym roku dług wyniesie 52,7 proc., a w 2014 już nieco poniżej 50 proc. PKB.

Deficyt budżetowy też będzie malał z 40,2 mld zł do 28 mld w 2014 roku.
      Tekst linka

Kiedy i o ile spadnie zadłużenie? Stretyczały pisiorek wyliczył na podstawie przedstawionych danych, że zadłużenie wzrośnie co najmniej o 40,2 mld zł w 2011, trochę mniej w 2012 i 2013 oraz o 28 mld w 2014 roku.

A jak liczą lemingi?
      • snajper55 Re: Jak liczą lemingi? 30.03.11, 18:50
        oleg3 napisał:

> Twierdzisz Snajperku, że "zadłużenie będzie spadać" .

Tak twierdzi Rostkowski, którego stwierdzenie "zadłużenie kraju będzie spadać" cytowałeś kilka razy. Już zapominałeś?

S.
        • oleg3 Re: Jak liczą lemingi? 30.03.11, 20:21
          Mnie wszystko jedno czy Snajper świeci własną głupotą czy głupotą odbitą od Vincenta.
          • snajper55 Re: Jak liczą lemingi? 30.03.11, 21:11
            oleg3 napisał:

> Mnie wszystko jedno czy Snajper świeci własną głupotą czy głupotą odbitą od Vin
            > centa.

Na szczęście mamy na forum przemądrego Olega, który sprostuje głupoty Snajpera, Vincenta, Donka, Bronka, brytyjskiej Małgośki czy amerykańskiego Baracka. Świat ci jest wdzięczny, Olegu.

S.
            • oleg3 Re: Jak liczą lemingi? 30.03.11, 21:13
              Nie napinaj się Snajper. Przyjmij w milczeniu konsekwencje własnej głupoty. Wstyd zasłaniać się brytyjską Małgośką.
    • sz0k jacy wyborcy tacy ministrowie n/txt 30.03.11, 21:08

• snajper55 Racja. Fotyga świadczy o was, wyborcy PiS /nt 30.03.11, 21:11
        sz0k napisał:

>
        • sz0k 2 idiotyzmy w 1 zdaniu, nieźle 30.03.11, 21:13
          Nawet jak na snajpera.
          • dachs Re: 2 idiotyzmy w 1 zdaniu, nieźle 30.03.11, 21:28
            A co? Uważasz Fotygę za geniusza?
            • sz0k Re: 2 idiotyzmy w 1 zdaniu, nieźle 30.03.11, 21:47
              dachs napisał:

> A co? Uważasz Fotygę za geniusza?

1. Nie jestem "was".
              2. Nie jestem wyborcą PiS-u. Przynajmniej nie do obecnego sejmu/senatu.
    • dachs Re: Fana, sympatyka PO 30.03.11, 21:14
      oleg3 napisał:

Rzecz jest nie do wyjaśnienia. W ostateczności można ją wyjaśnić fatalnym PR-em PO.
      Gdyby w PO był rzeczywiście taki dobry wszechogarniajcy PR, jak to PiS narowdowi wciska, wyperswadowałby Rostowskiemu takie apele.
      W końcu - na dobra sprawę - kto patrzy na ten licznik, poza Rostowskim?
      I Tobą Olegu, oczywiście? smile
    • superspec Jestem trochę sympatykiem PO.:) 30.03.11, 21:14
      Po prostu PO to mniejsze zło.
    • gandalph Apel R. to jak kiedyś stwierdzenie Wałęsy: 30.03.11, 21:40
      "Panie, stłucz pan termometr a nie będziesz pan miał gorączki!". Mniej więcej ten sam sens, żeby w oczy nie kłuć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka