Dodaj do ulubionych

liberał Tusk

19.04.11, 09:06
czy mógłby ktoś napisać na czym właściwie polega liberalizm Tuska? Bo nie mogę się w tym zorientować.
No chyba, że jest jakaś odmiana liberalizmu polegająca na podnoszeniu podatków, masowego zatrudniania urzędników, przemysłowego podsłuchiwania obywateli, gromadzenia poufnych danych o uczniach aby w przyszłości mieć haki na takiego, i wmyślaniu coraz to nowych zakazów dla obywatela właśnie.
Obserwuj wątek
    • wikul Re: liberał Tusk 19.04.11, 12:59
      perla napisał:

> czy mógłby ktoś napisać na czym właściwie polega liberalizm Tuska? Bo nie mogę
      > się w tym zorientować.
      > No chyba, że jest jakaś odmiana liberalizmu polegająca na podnoszeniu podatków,
      > masowego zatrudniania urzędników, przemysłowego podsłuchiwania obywateli, grom
      > adzenia poufnych danych o uczniach aby w przyszłości mieć haki na takiego, i wm
      > yślaniu coraz to nowych zakazów dla obywatela właśnie.

Spytaj o to swoich aktualnie politycznych idoli. To oni, zwłaszcza przy każdych wyborach, straszą ludzi tym paskudnym w ich mniemaniu, epitetem.
    • hymenos Re: liberał Tusk 19.04.11, 16:51
      Liberalizm Tuska polega na tym, że on sam nazwał się liberałem. To podobnie jak Napieralski, który nazywał się sojusznikiem lewicowcem czy Kaczyński, który nazwał się prawym i sprawiedliwym. Normalka w naszej polityce.
    • perla cóż to? nikt nie jest w stanie napisać 23.04.11, 16:37
      o liberalizmie Tuska właśnie?
      • dachs Re: cóż to? nikt nie jest w stanie napisać 23.04.11, 17:05
        Pisz dalej, pisz dalej, pisz jeszcze....
        smile
        • perla Borsuku, i Ty też nie napiszesz nic 23.04.11, 17:10
          o liberalizmie Tuska?
          4 lata temu dość chętnie o tym pisałeś. No ale wtedy liberalizm Tuska był li tylko w obietnicach wyborczych.
          Dziś po 4 latach rządów owego gościa, trudno jest coś napisać w temacie tym, nieprawdaż właśnie?
          • dachs Re: Borsuku, i Ty też nie napiszesz nic 23.04.11, 17:18
            perla napisał:

> o liberalizmie Tuska?

A co mam napisać?
            Jedynym prawdziwym i niefałszowanym liberałem w Polsce (i na świecie tyż) jest JKM.
            Jest też jedynym liberałem świata, który nigdy nie zrealizował i nie ma najmniejszej szansy na zrealizowanie choćby jednego ze swych (w 90% procentach słusznych) postulatów.
            • perla no ok, ale 23.04.11, 17:21
              napisz mi w takim razie co zrealizował Tusk, który w przeciwieństwie od JKM, od 4 lat ma pełne możliwości realizacji obietnic wyborczych właśnie?
              • dachs Re: no ok, ale 23.04.11, 17:45
                perla napisał:

> napisz mi w takim razie co zrealizował Tusk, który w przeciwieństwie od JKM, od
                > 4 lat ma pełne możliwości realizacji obietnic wyborczych właśnie?

Nie ma pełnych. *) Ma koalicjanta, który jest przeciwny dwóm podstawowym założeniom programowym: JOW i podatkowi liniowemu.
                Na temat paru innych ma diametralnie różny punkt widzenia, jak np. na likwidację KRUS, wolna gospodarka rynkowa w rolnictwie (te różne wszystkie agencje poobsadzane przez PSL), tempo i zakres prywatyzacji, i pare takich pomniejszych.
                Ale przecież Ty to i tak wszystko wiesz i tylko się tak droczysz, zabierając mi cenny czas, co uważam za przejaw braku empatii.
                A teraz idę na spacer z psicą. Jak na psa sympatyka PO przystało, ma na imię Ira. smile

*) dlatego będziesz głosował znowu na PO, gdyż nie mam wątpliwości w szczerość Twoich obaw, co do losu kraju. smile
    • snajper55 Re: liberał Tusk 23.04.11, 18:03
      perla napisał:

> czy mógłby ktoś napisać na czym właściwie polega liberalizm Tuska?

Ekspertem od liberalizmu PO jest Jarosław Kaczyński. Poczytaj jego wystąpienia, w których z wielkim zaangażowaniem piętnuje tę wstrętną cechę PO a szczególnie Tuska i straszy nią wyborców. Nikt lepiej tego nie robi.

S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka