Dodaj do ulubionych

Już mu pełna palma odbiła

27.06.11, 21:26
www.tvn24.pl/-1,1708433,0,1,kaczynski-wymierzymy-sprawiedliwosc-winnym,wiadomosc.html
Kogo ten czubek chce właściwie karać?
Generałowie nie żyją, sekretarze nie żyją, nawet Cyrankiewicz nie żyje.
To kogo?
Trepów, co mieli akurat nieszczęście odwalać swoje wojo?
Tych jeszcze paru znajdzie. Dziś będą mieli po 75 lat.
Powodzenia wodzu.
Obserwuj wątek
    • oleg3 Re: Już mu pełna palma odbiła 27.06.11, 21:34
      Nie wykluczam, że masz rację Borsuku. Ale o wymierzaniu sprawiedliwości winnym mowa jest wyłącznie w tytule. Nie są to słowa Kaczyńskiego. Mogę się mylić, ale cytat z kaczora byłby taki:

- Jeśli PiS dojdzie do władzy, to uczynimy wszystko, żeby sprawiedliwość została oddana. Nie w imię zemsty, ale sprawiedliwości

Interpretowanie tego jako zapowiedź sądów ludowych to gruba przesada.
      • manny-jestem Dokladnie 27.06.11, 21:48
        Jesli autor wiernie oddal slowa Kaczynskiego to ma sie to nijak to insynuacji w tytule i tonie artykulu.

To ze podniecil sie tym matelotek to moge zrozumiec, ale ze ten watek zalozyl Borsuk to troche szokujace.

Czyzby nienawisc do Kaczynskiego tepila rozum nawet najbardziej inteligentnym forumowiczom?
        • matelot Re: Dokladnie 27.06.11, 21:50
          Co dokładnie, Manny? Czy moja Ojczyzna - Rzeczypospolita Polska nie jest wolna?
          Odpowiedz.
          • manny-jestem Re: Dokladnie 27.06.11, 21:53
            Zebym mogl odpowiedz na to pytanie to musialbym wiedziec co rozumiesz przez pojecie "wolna".
            • matelot Re: Dokladnie 27.06.11, 22:06
              Zrobiłeś unik, Manny. Polska jest wolnym krajem a kto twierdzi inaczej niech powie o co mu biega.
              • t_ete a ja chetnie 27.06.11, 22:12
                przeczytalabym argumenty osob ktore uwazaja Polske za kraj totalitarny ; wiem ze Ty Matelocie tak nie myslisz ale moze Manny tak uwaza ?

tete
                • matelot Re: a ja chetnie 27.06.11, 22:30
                  t_ete napisała:

> przeczytalabym argumenty osob ktore uwazaja Polske za kraj totalitarny ; wiem z
                  > e Ty Matelocie tak nie myslisz ale moze Manny tak uwaza ?
                  >
                  > tete

Jest to dość prawdopodobne, ale dajmy Mannemu szansę smile
                  • manny-jestem Totalitarny to chyba za duzo powiedziane 27.06.11, 22:40
                    Niecalkiem suwerenny a owszem.
                    • matelot Re: Totalitarny to chyba za duzo powiedziane 27.06.11, 22:46
                      manny-jestem napisał:

> Niecalkiem suwerenny a owszem.

================
                      Tu się z tobą zgodzę. Watykan ma zbyt wiele w Polsce do powiedzenia. Oczywiście nabiera wody w usta kiedy trzeba wypowiedzieć się o Rydzyku, na przykład.
                      • dachs Re: Totalitarny to chyba za duzo powiedziane 27.06.11, 23:08
                        matelot napisał:

> Tu się z tobą zgodzę. Watykan ma zbyt wiele w Polsce do powiedzenia. Oczywiście
                        > nabiera wody w usta kiedy trzeba wypowiedzieć się o Rydzyku, na przykład.

Matelocie, przysięgam Ci: Rydzyk w Poznaniu nie strzelał
                        • matelot Re: Totalitarny to chyba za duzo powiedziane 27.06.11, 23:19
                          dachs napisał:

> Matelocie, przysięgam Ci: Rydzyk w Poznaniu nie strzelał

Serio? No popatrz... dobrze, że wyprowadziłeś mnie z błędu, ale... jeśli podawał naboje to jest mniej winny? wink
                    • t_ete Re: Totalitarny to chyba za duzo powiedziane 27.06.11, 22:55
                      manny-jestem napisał:

> Niecalkiem suwerenny a owszem.

Ja serio Manny. Naprawde chcialabym wiedziec dlaczego tak uwazasz.
                      'Totalitarny' w odniesieniu do naszej rzeczywistosci - to dosc groteskowe. Szczegolnie dla kogos takiego jak ja, kto dobrze pamieta 'slodycz' poprzedniego systemu.

tete
      • snajper55 Re: Już mu pełna palma odbiła 28.06.11, 03:01
        oleg3 napisał:

> Nie wykluczam, że masz rację Borsuku. Ale o wymierzaniu sprawiedliwości winnym
        > mowa jest wyłącznie w tytule. Nie są to słowa Kaczyńskiego.

"Jarosław Kaczyński zadeklarował też, że po wygranych przez PiS wyborach będzie dążył do ukarania wszystkich osób odpowiedzialnych za ofiary Czerwca ’56. „Tu dopuszczono się ciężkiej zbrodni, nikt za nią w istocie nie odpowiedział. Nie chodzi o zemstę. Dziś ciągle po polskiej ziemi stąpają ci, którzy powinni zostać ukarani, a niektórzy z nich być może korzystają z przywilejów. Tak być nie powinno, nie w imię zemsty – w imię sprawiedliwości” - powiedział."

www.pis.org.pl/article.php?id=18941

S.
        • oleg3 Re: Już mu pełna palma odbiła 28.06.11, 07:06
          Możesz mi wskazać, w którym miejscu Kaczyński mówi o pociągnięciu do odpowiedzialności nieżyjących generałów? Przy okazji: ścigamy jeszcze zbrodniarzy nazistowskich? Bo jak zrozumiałem Twoje stanowisko: zbrodni komunistycznej z 1956już nie ścigamy. To co ze zbrodniami nazistowskimi starszymi co najmniej o 11 lat?
    • matelot Re: Już mu pełna palma odbiła 27.06.11, 21:34
      I jak tu się dziwić, że sędzia wysyła Kaczyńskiego na komisję psychiatryczną. Przecież jemu kompletnie odwaliło. I jeszcze ta pieśń zarezerwowana na zupełnie inne czasy: Ojczyznę wolną racz nam zwrócić Panie...

Ojczyznę wolną od Kaczora i jego wyznawców...
      • mathias_sammer Re: Już mu pełna palma odbiła 27.06.11, 21:39
        moze robia doswiadczenia na zywej tkance zaatakowanasmiertelna choroba?smile)
        m.s.
      • manny-jestem Nie wiem komu bardziej odbija 27.06.11, 21:40
        Kaczynskiemu czy tym co za fakt bez zastanowienia biora dziennikarskie interpretacje jego slow.

Zreszta jesli po sadach mozna ciagac w imie sprawiedliwosci 90letniego Demjaniuka to niby czemu mamy chronic komunistycznych zbrodniarza?
    • pro100 Re: Już mu pełna palma odbiła 27.06.11, 21:38
      dachs napisał:

> Trepów, co mieli akurat nieszczęście odwalać swoje wojo?

trepy to zawodowi, ci co odwalali wojo to szweje.
      ale reszta się zgadza
      • dachs Re: Już mu pełna palma odbiła 27.06.11, 22:18
        pro100 napisał:

> trepy to zawodowi, ci co odwalali wojo to szweje.
        > ale reszta się zgadza

Poprawka z wdzięcznościa przyjęta.
    • polski_francuz Gorka choinki pieknie swieci 27.06.11, 21:43
      Kazdy glos siem liczy a piramida wiekowa:

https://www.wiking.edu.pl/upload/geografia/images/Polska_piramida2.JPG

mu daje szanse biorac pod uwage, ze wyz demograficzny urodzonych okolo 1955 roku do ktorego i i ja naleze jest podzielony co do Jarka fifty/fifty.

PF
    • g-48 Re: A wiec generalowie sa chorzy?! 27.06.11, 22:46
      Jaruzelski,Kiszczak, Mladic,Husein,itd naraz sie rozchorowali?
      Moj kolega szkolny kapitan MO mial przynajmniej swoj honor i palnal sobie w leb.
      • dachs Generał to generał. 27.06.11, 23:07
        Konkretnie to byli w tym wypadku ruscy generałowie Bordziłowski i Popławski, ale nie ma najmniejszego powodu, żeby nie pociągnać do odpowiedzialności paru dzisiejszych, nielubianych przez Kaczora generałów. A co się szczypać?
    • snajper55 Re: Już mu pełna palma odbiła 28.06.11, 02:51
      dachs napisał:

> www.tvn24.pl/-1,1708433,0,1,kaczynski-wymierzymy-sprawiedliwosc-winnym,wiadomosc.html
      > Kogo ten czubek chce właściwie karać?
      > Generałowie nie żyją, sekretarze nie żyją, nawet Cyrankiewicz nie żyje.
      > To kogo?
      > Trepów, co mieli akurat nieszczęście odwalać swoje wojo?
      > Tych jeszcze paru znajdzie. Dziś będą mieli po 75 lat.
      > Powodzenia wodzu.

A co, po śmierci to nie można takiego ukarać? Wykopać takiego z Powązek na Wólkę. Albo nawet za Warszawę. Przecież sprawa cmentarzy mimo 22 lat od odzyskania (he, he) niepodległości nadal nie jest uregulowana. Lustracja i dekomunizacja nie może zatrzymywać się w cmentarnej bramie.

S.
      • wikul "Wiarygodny jak Jarosław" 28.06.11, 19:26

www.youtube.com/watch?v=ibTVJCATTkA&feature=player_embedded#at=15

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka