jaceq 17.09.11, 00:48 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10304677,Wybory_2011__10_glosow_zabraklo_do_odrzucenia_poprawki.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder-again Gdyby naszpanprezydent mial jajca, zawetowalby.. 17.09.11, 01:04 ..poprawke. Mysle jednak, ze tchorzliwie odesle ja do Trybunalu. Ciekawym reakcji Wikula i Borsuka na te informacje, bo w Matelocie poprawka pewnie znajdzie apologete Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Gdyby naszpanprezydent mial jajca, zawetowalb 17.09.11, 06:46 marouder-again napisał: > ..poprawke. Mysle jednak, ze tchorzliwie odesle ja do Trybunalu. To nie jest najgorsze rozwiązanie. Jest duża szansa, że TK uzna ten zapis za niekonstytucyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Gdyby naszpanprezydent mial jajca, zawetowalb 17.09.11, 08:35 oleg3 napisał: > To nie jest najgorsze rozwiązanie. Jest duża szansa, że TK uzna ten zapis za ni > ekonstytucyjny. I w ten sposób zmusi posłów do precyzyjniejszego formułowania myśli. Bo to ogólnikowość jest największą wadą tego przepisu. Ja myślę, że jest to kwestia wyważenia, do kogo mamy większe zaufanie. Do wybranej jakąś tam jednak większością i na ograniczony czas, władzy, czy do niedouczonych pisarczyków, którzy swoje kompleksy będą odreagowywali całe życie W czasach kiedy małe assanżki rozmnażają się przez pączkowanie, przepis tego rodzaju staje się niestety potrzebny. Gdyby dziennikarze "Faktu" mieli dostęp do procesów decyzyjnych ks. Kordeckiego, czyli do treści spowiedzi Kmicica, Częstochowa może do dziś byłaby szwedzka. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Gdyby naszpanprezydent mial jajca, zawetowalb 17.09.11, 09:03 Borsuku, utajnianie przez władzę niektórych informacji ma być wyjątkiem, nie regułą. A piszesz jakbyś przeszedł na stronę władzy, bo dziennikarze są be. Bez wolnej (a więc też ze swobodnym dostępem do informacji) prasy nie ma demokracji. Ta ustawa przepchnięta przez PO to kolejny symptom meksykanizacji systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Gdyby naszpanprezydent mial jajca, zawetowalb 17.09.11, 10:04 oleg3 napisał: > Borsuku, utajnianie przez władzę niektórych informacji ma być wyjątkiem, nie re > gułą. A piszesz jakbyś przeszedł na stronę władzy, bo dziennikarze są be. Po stronie władzy - zwłaszcza tej władzy - jestem i nie ukrywam tego. Ale to akurat nie ma w tym wypadku znaczenia. Nie ukrywam też, że dziennikarze budzą we mnie więcej obrzydzenia niż sympatii. Za dobry tytuł sprzedadzą ojca i matkę, a ojczyznę i macierz tym chętniej, bo stawka większa. > Bez wolnej (a więc też ze swobodnym dostępem do informacji) prasy nie ma demokracji. Demokracji nie ma przede wszystkim, bez rozumu, rozsądku, wiedzy i odpowiedzialności za coś więcej niż własna kapota. > Ta ustawa przepchnięta przez PO to kolejny symptom meksykanizacji systemu. Zawsze się cieszę, gdy chwytliwe marketingowo określenia, są ochoczo powielane przez samodzielnie myślących ludzi. Szczególną radość budzą we mnie powtarzane we wszystkich odmianach, w stosunku do osób mających inne zdanie - "lemingi". A teraz muszę iść, nie będzie mnie do wieczora, a wieczorem nie będzie gwarancji, że będę w stanie coś napisać. Tymczasem proponuję aby wyobrazić sobie przebieg wydarzeń w Częstochowie, gdyby miejscowa żurnalia dotarła do spowiedzi Kmicica. Pozdrawiam borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
gini Pierwszy chyba raz od lat zgadzam sie z GW. 17.09.11, 10:24 Komentarz Ewy Siedleckiej To, że rząd z pomocą Platformy Obywatelskiej postanowił drastycznie ograniczyć nam dostęp do informacji samo w sobie jest skandalem i sprawą niewybaczalną dla partii, która w nazwie ma "obywatelska". Ale powitanie wyniku głosowania oklaskami, to już nie skandal. Moim zdaniem to demonstracja buty. Z kim wygraliście panie i panowie posłowie? Ze społeczeństwem? Źródło: Gazeta Wyborcza wyborcza.pl/1,75478,10304822,Platforma_Obywatelska_drastycznie_zmniejsza_prawa.html#ixzz1YCEc2xNS Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Pierwszy chyba raz od lat zgadzam sie z GW. 17.09.11, 10:53 > "Moim zdaniem to demonstracja buty" A czymże, jak nie demonstracją buty było ostentacyjne wręczenie kwiatów ministrowi Zdychającej Infrastruktury dokładnie w momencie, kiedy ta infrastruktura przeżywała kolejny paroksyzm swojej agonii? To było powiedzenie elektoratowi: "Najmilsi, wprawdzie infrastruktura ma galopujące suchoty, ale kolega Grabarczyk jest dobrym kolegą i wiernym towarzyszem. W związku z tym tam możecie nam naskoczyć, gdzie możecie nas w duрę pocałować". Taki był sens kwietnego przekazu. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder-again O toto! 17.09.11, 10:56 Czymze tez jest, ze wspomne, niebywaly sukces rzadu, ktory po poltora roku od katastrofy wysyla epipe prokuratorska celem zbadania przez nia wraku rzadowego tupolewa? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: O toto! 17.09.11, 11:26 marouder-again napisał: > Czymze tez jest, ze wspomne, niebywaly sukces rzadu, ktory po poltora roku od k > atastrofy wysyla epipe prokuratorska celem zbadania przez nia wraku rzadowego t > upolewa? Nie czepiaj sie wczesniej nie mogli bo czekali na raport Millera, i na ekspertyze skrzynki szybkiego dostepu ATM (ktora zlecili w pazdzierniku zeszlego roku) Teraz trzeba tylko zbadac?Obejrzec wrak i dostosowac wyniki obserwacji do raportu Millera . Odpowiedz Link Zgłoś
marouder-again Faktycznie:/ Wyjezdzajaca epipa prokuratorska ma.. 17.09.11, 12:03 ..zdecydowanie zbyt krotki czas dostepu do wraku, by kusic sie o inne wnioski Z drugiej strony, to ja nie bardzo to wszystko rozumiem, nigdy nie mialem kompleksa w stosunku do Rosji, Rosjan, czy jakiegokolwiek innego narodu, raczej zdazalo sie, ze narzucalem wlasne zdanie..a tu masz, ze wsi ta epipa in gremio, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Faktycznie:/ Wyjezdzajaca epipa prokuratorska 17.09.11, 12:08 Dzis 17. wrzesnia, a w mendiach cisza.News w Gw jakis ksiaze przylapany z tajemnicza blondynka... uff Odpowiedz Link Zgłoś
rusek111111 Re: Faktycznie:/ Wyjezdzajaca epipa prokuratorska 17.09.11, 14:46 gini napisała: > Dzis 17. wrzesnia, a w mendiach cisza.News w Gw jakis ksiaze przylapany z tajem > nicza blondynka... > uff ano prezydent komorowski pojechal do iraku, premier tusk do afganistanu a premier kaczynski do libii, uczyc demokracji tubylcow i dzielic sie doswiadczeniem jak to 950 tys. armia moze dac dupy za 17 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder-again Z tego co pamietam, to w linii bylo.. 17.09.11, 23:12 ..700 tys Polakow, 1.5 mln Niemcow oraz milion Ruskich...Prawie 4:1. Wy przy podobnej przewadze potraficie wojne przegrac, nam nie bylo dane wygrac. Ta raza, Ruskij Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Faktycznie:/ Wyjezdzajaca epipa prokuratorska 17.09.11, 12:08 Dzis 17. wrzesnia, a w mendiach cisza.News w Gw jakis ksiaze przylapany z tajemnicza blondynka... uff Odpowiedz Link Zgłoś
marouder-again Wiesz, Giniu ja jestem w czesci Niemiec, ale jak.. 17.09.11, 12:17 ..bym pjordolnol takiego etnicznego Polaka, redachtora wydania, to mysle, ze by chmury obsral! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Wiesz, Giniu ja jestem w czesci Niemiec, ale 17.09.11, 12:30 Ciekawe co zrobi dzis Bronek w zeszlym roku wyslal list. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,8393461,Rocznica_agresji_ZSRR_na_Polske__Apel_prezydenta.html Podczas uroczystości został odczytany list od prezydenta Bronisława Komorowskiego, który apelował o pojednanie z narodem rosyjskim mimo trudnej przeszłości. Prezydent wyraził w liście przekonanie, że Polacy jako naród wolny i suwerenny pragną dążyć do pojednania z Rosją i umacniać partnerskie relacje z tym krajem. Napisał też o swoim uznaniu wobec tych, którzy angażują się w dialog polsko-rosyjski oraz wobec Rosjan, którzy z odwagą świadczą o prawdzie na temat trudnej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder-again Ja tam jako odczuwajacy raczej polskosc, niz.. 17.09.11, 12:41 ..niemniecki Heimat uwazam, rze nie nalezy sie o nic wobec Rosji starac. Zadnych gestow. zadnych gier. Np. czytalem gdzies, ze polscy piloci, ktorzy nie mogac zmusic do ladowania 2 rosyjkie mysliwce nad Pribaltyka, ostrzelali je, zostali wylani z wojska Co to qrwa jest?! Odpowiedz Link Zgłoś
marouder-again Panowie owijajac w bawelenke stosuja mechanizm.. 17.09.11, 10:32 ...zwany w psychologii racjonalizacja Otoz zapis tycze przede wszystkiem procesow negocjacyjnych miedzy Polska a UE i chroni ewentualne polskie wlazidupstwo oraz brak kompetencyj Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Gdyby naszpanprezydent mial jajca, zawetowalb 17.09.11, 10:40 dachs napisał: > Po stronie władzy - zwłaszcza tej władzy - jestem i nie ukrywam tego. Po nas* choćby potop! ________________________ * Czyli po PO jest tylko czarna dziura. Budzisz moje przerażenie, Borsuku. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder-again A gdzie Mateo, gdzie Snajper? 17.09.11, 12:06 Narod aquanetowy chcialby podyskutowac z liderami postempu! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: A gdzie Mateo, gdzie Snajper? 17.09.11, 12:10 marouder-again napisał: > Narod aquanetowy chcialby podyskutowac z liderami postempu! Nie czepiaj sie Borsuk sie wypowiedzial w imieniu liderow postempu, i poszedl zapic te wypowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder-again Najgorsze jest to, Pani Giniu, ze oni.. 17.09.11, 13:00 ..podazajac sladem Antka Cukiermana zaczynaja coraz czesciej pisac na forum Kraj, gdzie do tej pory nikt normalny, poza mna raczej nie zachodzil Nie to, ze sie boje utraty pozycji super trolla na w/w forum, ale obawiam sie, ze moja wolta, ktorej gwaltownie dokonalem po katastrofie smolenskiej zniechecila kolegow do FAQ. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Najgorsze jest to, Pani Giniu, ze oni.. 17.09.11, 13:06 marouder-again napisał: > ..podazajac sladem Antka Cukiermana zaczynaja coraz czesciej pisac na forum Kra > j, gdzie do tej pory nikt normalny, poza mna raczej nie zachodzil > > Nie to, ze sie boje utraty pozycji super trolla na w/w forum, ale obawiam sie, > ze moja wolta, ktorej gwaltownie dokonalem po katastrofie smolenskiej zniecheci > la kolegow do FAQ. > Ja bardzo rzadko zagladam na fora GW, siedze sobie w salonie i prowadze wojny z ceskiem (pamietasz?), ktory pisze pod ilomas tam nickami, i tlumaczy sie, ze to nie on. Nic a nic sie nie zmieznil nasza swinia 137 Odpowiedz Link Zgłoś
marouder-again Ja tam Ceesia nawet lubilem.. 17.09.11, 13:23 ..moze bys go "przekierowala" czasem ma Faq? Przynajmniej jako miejsce swoich narodzin powienien forum odwiedzac Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Ja tam Ceesia nawet lubilem.. 17.09.11, 14:01 marouder-again napisał: > ..moze bys go "przekierowala" czasem ma Faq? Przynajmniej jako miejsce swoich > narodzin powienien forum odwiedzac On czasami odwiedza pod nickiem fan ksiecia luki))) Przekaze mu. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: A gdzie Mateo, gdzie Snajper? 17.09.11, 14:19 gini napisała: > marouder-again napisał: > > > Narod aquanetowy chcialby podyskutowac z liderami postempu! > > Nie czepiaj sie Borsuk sie wypowiedzial w imieniu liderow postempu, i poszedl z > apic te wypowiedz. > > nie wierzę by na trzeźwo coś takiego. musi zdrowo skaleczony po wczorajszym, a dziś tylko poprawiny. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Gdyby naszpanprezydent mial jajca, zawetowalb 17.09.11, 13:27 czasach potopu stosunki burzuazyjne nie istniejac- nie prasowaly. nijak nie mogly wiec przeciec ( guttenbergiem pociskanej info -via Kordecki konffesion) top sicret causy (Babinick vs Kmicic) . Pozostane wiec przy ostroznosci w osadach jak scislosci rekonstrukcji wydarzen; (zwlaszcza przynaleznej ifikcyji literackiej choc samego sursum kordial) Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: w każdym razie - "jezdem tutaj nowa" 17.09.11, 14:28 czuj duch-porost ( mamy ze soba na pienku i mysle zes sprawca,,, wielu wciaz) ostrzegajac wiec przed tak presentowana personalizacja- wiecej nie odezwe. w kazdym razie dopoty publicznie nie przeprosisz i nie obiecasz poprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder-again Moze bys sie tak odezwala czasem, po prostu! 17.09.11, 14:31 Jesli nie jestes ta za jaka Cie mam, nie odzywaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: w każdym razie - "jezdem tutaj nowa" 17.09.11, 21:30 kalllka napisała: > czuj duch-porost > > ( mamy ze soba na pienku i mysle zes sprawca,,, wielu wciaz) > ostrzegajac wiec przed tak presentowana personalizacja- wiecej nie odezwe. w k > azdym razie dopoty publicznie nie przeprosisz i nie obiecasz poprawy. no tak - typowe, jeszcze dzień dobry nie powiedziałem a już pędź przepraszać i poprawiać. domyślam się że jakowyś porost cię wykorzystał i rzucił ale gdybym to był ja, to w życiu jako porost tylko pro100. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Dymanit /nanie 17.09.11, 14:23 nie rozumiem do kogo adresowal kolega zapytanie. jesli do mnie, byloby milo( nieobytemu z nickami, gosciowi forum)pierwej o tym wiedziec. nie od rzeczy bylo by tez wtracic- slowko o miejscowych obyczajach jak na przyklad ,co tez kolega- jako gospodarz mial w domysle podglosowujac (t/n) z gory dziekujac, oddaje swoj glos. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder-again Amamit byla moja przyjaciolka:/ 17.09.11, 23:18 Poza Perla, kazdy ja tu lubi..Pani ta dysponuje inteligencja, wrazliwoscia i wiedza, trzema, ktore zawsze mnie ujmuja Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: No to wszystko w rękach Bronka: 17.09.11, 21:41 Zobaczymy. Ja juz negatywnie wypowiadalem sie o tym projekcie. Teraz zastanawiam sie na jakich glupow powychodziliby zwolennicy tej ustawy gdy to co utajnione w Polsce bedzie jawne w ramach Unii. Odpowiedz Link Zgłoś