Dodaj do ulubionych

Aktywizacja pisowskiego elektoratu

29.09.11, 23:44
Z takim elektoratem Kaczyński zawojuje Europę i jej fundusze.

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10374289,Modlili_sie_na_skrzyzowaniach___Czy_to_sredniowiecze__.html
Obserwuj wątek
    • sz0k bardzo cenna inicjatywa 29.09.11, 23:51
      A tobie wikulu, tak z dobrego serca, polecam lekturę "Dzienniczka" św. Faustyny Kowalskiej.
      • wikul Re: bardzo cenna inicjatywa 29.09.11, 23:58
        sz0k napisał:

> A tobie wikulu, tak z dobrego serca, polecam lekturę "Dzienniczka" św. Faustyny
        > Kowalskiej.

A mnie to przypomina modły islamistów na ulicach francuskich miast.
        Modlitwy nie są na pokaz.
    • marouder_again Przeszkadza Ci, Wikule? 29.09.11, 23:58
      Bo mnie nie, pewnie bez to, ze jestem agnostyk, wiec wyznan nie mam za mi osobiscie wrogiesmile
      • wikul Re: Przeszkadza Ci, Wikule? 30.09.11, 00:02
        marouder_again napisał:

> Bo mnie nie, pewnie bez to, ze jestem agnostyk, wiec wyznan nie mam za mi osobi
        > scie wrogiesmile

Raczej zawstydza. Do czego zdolni sa sprytni zakonnicy by zdobywać rząd dusz.
        Wizerunek Polski maja w dupie.
        • sz0k Wizerunek Polski zagrożony 30.09.11, 00:18
          Przez modlące się na skrzyżowaniu staruszki... Brakuje mi słów żeby nawet zareagować na tak daleko posunięte zakompleksienie i odmóżdżenie, przechodzące w religijną fobię...
          Co sobie o nas pomyślom na Zachodzie! Ło rety! Co napiszom w La Monde albo Tages Srajtung! No istny Ciemnogród, katolskie zacofanie i moheryzm...

Co tam takie nieistotne rzeczy jak poziom rozwoju (a raczej regresu) gospodarczego państwa, poziom bezpieczeństwa, praworządność, zakres wolności obywateli, poziom życia, stan dróg i infrastruktury, stan finansów, poziom edukacji i setki, setki innych rzeczy świadczących o sile państwa i jego "wizerunku". Prawdziwy wizerunek w dzisiejszym zblazowanym medialnie świecie to parę modlących się na rogu staruszek... Opamiętaj się wikul bo hadko doprawdy cię czytać... nawet jak odrzuci się te wszystkie wkrętki o PiS (niewiele wtedy zostaje co prawda, ale nawet te okruchy nie przynoszą żadnej wartości).
          • wikul Re: Wizerunek Polski zagrożony 30.09.11, 00:55
            sz0k napisał:

> Przez modlące się na skrzyżowaniu staruszki... Brakuje mi słów żeby nawet zarea
            > gować na tak daleko posunięte zakompleksienie i odmóżdżenie, przechodzące w rel
            > igijną fobię...
            > Co sobie o nas pomyślom na Zachodzie! Ło rety! Co napiszom w La Monde albo Tage
            > s Srajtung! No istny Ciemnogród, katolskie zacofanie i moheryzm...

Nie koniecznie na Zachodzie. Ale do modlitwy potrzebna jest skupienie, spokój i cisza. Oczywiście staruszki mogą o tym nie wiedzieć, zakonnicy powinni.

... Ta przyjacielska rozmowa z Bogiem - w której przez nasze usta wypowiada się przede wszystkim nasze pełne miłości serce - ma odbywać się w spokoju, skupieniu, w ciszy. Jezus przypomina nam: «Nie módlcie się w pośpiechu. Dbajcie o skupienie i módlcie się wolniej, patrząc na Mnie. Ja jestem Obecny. Niech dotrą do Mnie wasze modlitwy» (16.12.88). «Przyjdźcie, gorąco pragnę być z wami. Nie śpieszcie się zatem i nie bądźcie niecierpliwi, gdy się modlicie» (29.09.89). «Nie śpiesz się... Ja słucham, ale ty zachowujesz się tak, jakbyś myślała, że zaraz odejdę, i dlatego się śpieszysz... Zwolnij i medytuj nad każdym słowem modlitwy» (14.11.89).
            Boga można usłyszeć w ciszy. Spotkanie, rozmowa z Nim wymaga przede wszystkim wyciszenia wewnętrznego. «Przyjdź - mówi Jezus - adorować Mnie w ciszy. Patrz na Mnie w ciszy, kochaj Mnie w ciszy» (5.06.89). «Wznieście wasze oczy ku niebu i módlcie się w ciszy, jak Ja modliłem się do Mojego Ojca» (10.10.89). «Przyjdź do Mnie w kontemplacyjnej adoracji... Ja i ty, ty i Ja, twarzą w twarz w zupełnej ciszy. Ja - ujawniający ci Moje Piękno i ty - uwielbiająca Mnie» (12.10.89). «Cisza jest modlitwą najskuteczniejszą ze wszystkich...» (9.03.91 ...

www.teologia.pl/m_k/zag16-99.htm#jak
            • sz0k Re: Wizerunek Polski zagrożony 30.09.11, 21:18
              Są różne rodzaje modlitwy. Jest indywidualna i jest grupowa. Żadnemu normalnemu człowiekowi modląca się osoba nie powinna przeszkadzać. Tym którym przeszkadza niestety rogaty stoi na ramieniu.
              • matelot Re: Wizerunek Polski zagrożony 30.09.11, 21:51
                sz0k napisał:

> Są różne rodzaje modlitwy. Jest indywidualna i jest grupowa. Żadnemu normalnemu
                > człowiekowi modląca się osoba nie powinna przeszkadzać. Tym którym przeszkadza
                > niestety rogaty stoi na ramieniu.
                >
                =================
                Jestem w szoku, sz0ku. W XXI wieku jest osobnik, który wierzy w diabła!smile
                A ile tych diabłów mieści się na ostrzu szpilki? wink
                • sz0k Re: Wizerunek Polski zagrożony 30.09.11, 22:00
                  matelot napisał:

> sz0k napisał:
                  >
                  > > Są różne rodzaje modlitwy. Jest indywidualna i jest grupowa. Żadnemu norm
                  > alnemu
                  > > człowiekowi modląca się osoba nie powinna przeszkadzać. Tym którym przes
                  > zkadza
                  > > niestety rogaty stoi na ramieniu.
                  > >
                  > =================
                  > Jestem w szoku, sz0ku. W XXI wieku jest osobnik, który wierzy w diabła!smile
                  > A ile tych diabłów mieści się na ostrzu szpilki? wink

Nie bardzo rozumiem. Jeśli wierzę w Boga, to wierzę i w diabła. Inaczej być nie może.
                • a000000 Re: Wizerunek Polski zagrożony 30.09.11, 23:43
                  matelot napisał:

> Jestem w szoku, sz0ku. W XXI wieku jest osobnik, który wierzy w diabła!

jeden? jest ich dokładnie tylu, ilu wierzy w Boga. Czyli wszyscy chrześcijanie, żydzi, muzułmanie. Tak na oko ze trzy miliardy.

> A ile tych diabłów mieści się na ostrzu szpilki?

sięgnij do średniowiecznych annałów - to tam znajdziesz dzieła poświęcone temu zagadnieniu.
                  • snajper55 Re: Wizerunek Polski zagrożony 01.10.11, 11:24
                    a000000 napisała:

> matelot napisał:
                    >
                    > > Jestem w szoku, sz0ku. W XXI wieku jest osobnik, który wierzy w diabła!
                    >
                    > jeden? jest ich dokładnie tylu, ilu wierzy w Boga. Czyli wszyscy chrześcijanie,
                    > żydzi, muzułmanie. Tak na oko ze trzy miliardy.

Nie masz racji. Ileż to razy słyszałem tłumaczenia, że diabeł to alegoria zła a nie byt samoistny. Z ust osób wierzących w boga.

S.
                    • a000000 Re: Wizerunek Polski zagrożony 01.10.11, 12:18
                      snajper55 napisał:

> Nie masz racji. Ileż to razy słyszałem tłumaczenia, że diabeł to alegoria zła a
                      > nie byt samoistny. Z ust osób wierzących w boga.

Każdy kto wierzy w Boga wie, że obok kręci się szatan. Jak go nazwie, jak opisze- to już niema znaczenia.
                      • snajper55 Re: Wizerunek Polski zagrożony 01.10.11, 12:24
                        a000000 napisała:

> Każdy kto wierzy w Boga wie, że obok kręci się szatan. Jak go nazwie, jak opisz
                        > e- to już niema znaczenia.

Rozmawiałaś z każdym wierzący w boga??? Ileż Ty masz lat, kobieto? wink

S.
                        • a000000 Re: Wizerunek Polski zagrożony 01.10.11, 17:46
                          snajper55 napisał:

> Rozmawiałaś z każdym wierzący w boga???

a Ty? rozmawiałeś, że wiesz, że nie wierzą w istnienie szatana?

>Ileż Ty masz lat, kobieto?

tysiąc pięćset sto dziewięćset, niegrzeczny panie który pytasz kobietę o wiek.
                          • snajper55 Re: Wizerunek Polski zagrożony 01.10.11, 17:54
                            a000000 napisała:

> snajper55 napisał:
                            >
                            > > Rozmawiałaś z każdym wierzący w boga???
                            >
                            > a Ty? rozmawiałeś, że wiesz, że nie wierzą w istnienie szatana?

Wiem że spośród tych, z którymi rozmawiałem większość w coś takiego jak sztan czy diabeł nie wierzy.

> >Ileż Ty masz lat, kobieto?
                            >
                            > tysiąc pięćset sto dziewięćset, niegrzeczny panie który pytasz kobietę o wiek.

To i tak byś ze wszystkimi chrześcijanami czy choćby katolikami nie zdążyła porozmawiać. smile

S.
                          • wikul Re: Wizerunek Polski zagrożony 01.10.11, 18:08
                            a000000 napisała:

> tysiąc pięćset sto dziewięćset, niegrzeczny panie który pytasz kobietę o wiek.

Na takie pytanie kobiety często odpowiadają : "Tyle co wszyscy".
              • wikul Re: Wizerunek Polski zagrożony 30.09.11, 22:22
                sz0k napisał:

> Są różne rodzaje modlitwy. Jest indywidualna i jest grupowa. Żadnemu normalnemu
                > człowiekowi modląca się osoba nie powinna przeszkadzać. Tym którym przeszkadza
                > niestety rogaty stoi na ramieniu.

Oczywiście, tylko nie na ulicy w hałasie i spalinach. Zwłaszcza gdy tyle miejsc stosownych jest wolnych.
                • snajper55 Re: Wizerunek Polski zagrożony 30.09.11, 22:32
                  wikul napisał:

> Oczywiście, tylko nie na ulicy w hałasie i spalinach. Zwłaszcza gdy tyle miejsc
                  > stosownych jest wolnych.

Dlaczego nie? Rowerzyści w takich warunkach jeżdżą. Biegacze - biegają. Mnie się podobają (widziane niestety tylko na filmach) grupki hare-krisznowców śpiewających na ulicy. Chce się ktoś modlić, śpiewać, bić pokłony na chodniku - jeśli tylko ruchu nie utrudnia niech to sobie robi. Wolność jest.

S.
        • 4marouder.again Picerunek Polski zagrozony:? 30.09.11, 01:14
          Od kiedy to ma mnie intersowac jak mnie postrzega nastoletnie bydle z tego, czy innego drugiego kraju?!
        • g-48 Re: Przeszkadza Ci, Wikule? 30.09.11, 09:14
          Raczej zawstydza. Do czego zdolni sa sprytni zakonnicy by zdobywać rząd dusz.
          > Wizerunek Polski maja w dupie
          A ty sobie do dupy wsadz czopek na uspokojenie jezeli tabletki nie dzialaja bo ci piana z pyska leci.
          • wikul Re: Przeszkadza Ci, Wikule? 01.10.11, 16:27
            Przeszkadza mi przede wszystkim twoja prostacka głupota, która nie pozwala ci próbować rozumieć poglady innych ludzi. Wykwity tej głupoty powodują totalne lekceważnie twoich "mądrości" na forum. Mówiąc po twojemu, jesteś jak śmierdzący bak puszczony w salonie.

g-48 napisał:

> A ty sobie do dupy wsadz czopek na uspokojenie jezeli tabletki nie dzialaja bo
            > ci piana z pyska leci.
        • snajper55 A mnie się to podoba 30.09.11, 11:42
          wikul napisał:

> Raczej zawstydza. Do czego zdolni sa sprytni zakonnicy by zdobywać rząd dusz.
          > Wizerunek Polski maja w dupie.

Niech Polska tak wygląda, jaką jest. Jeśli to niektórych zawstydzi, to może zaczną coś robić aby tę Polskę zmieniać. Nie lubię lukrowania i naklejania plastrów. Ani zasłaniania ruder ich wizerunkami po remoncie, który może nigdy nie nastąpić.

S.
      • jaceq Re: Przeszkadza Ci, Wikule? 30.09.11, 22:16
        To nie tylko modlitwa.

> "Zapraszają przechodniów"

To coś więcej. To prozelityzm.

"We współczesnym dialogu ekumenicznym termin nabrał negatywnego, na poły politycznego znaczenia w odniesieniu do działalności chrześcijan, mającej na celu pozyskanie wyznawców z innych wspólnot chrześcijańskich poprzez przekupstwo, zastraszenie czy zewnętrzny przymus.

Problem prozelityzmu jest szczególnie często podnoszony przez Rosyjski Kościół Prawosławny w odniesieniu do Kościoła katolickiego. Problem ten pojawia się również we wzajemnych relacjach innych wyznań."
    • andrzejg Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 30.09.11, 07:45
      wszystko im się z krzyżem kojarzy?

Proponuje pobudować ronda.

A.
      • matelot Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 30.09.11, 07:50
        Dokładnie. PiS powstał w parafiach i teraz to wyraźnie widać. Głosujcie na nich a będziecie każdy dzień rozpoczynać na kolanach. Kościół nie popiera nikogo i niczego z czego nie będzie miał korzyści. Oddajcie im resztę, watykańscy zaprzańcy a będziecie zbawienismile
        • a000000 Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 30.09.11, 16:14
          matelot napisał:

> Dokładnie. PiS powstał w parafiach i teraz to wyraźnie widać.

łomatko! a gdzieś Ty tam PiS wyraźnie ujrzał?

Co Ci przeszkadza, że ktoś się modli? Może wymodli mniej wypadków na drogach?
          Przestrzeń wspólna należy również do tych ludzi , nie tylko zboki mają prawo urządzać tam hepeningi.

Dopóki nie tarasują ruchu kołowego lub pieszego - niech się modlą. Zauważ Matelocie - jeśli Boga nie ma, to ci ludzie z równym skutkiem mogą czytać koziołka Matołka.... ale jeśli JEST???
          Coś mało jesteś przezorny, a więc nie zawsze ubezpieczony....
          • snajper55 Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 30.09.11, 16:27
            a000000 napisała:

> ale jeśli JEST???

Ale KTÓRY??? Może to Zeus, a może Mahomet? Lub Hunab Ku?

S.
            • a000000 Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 30.09.11, 16:44
              snajper55 napisał:

> Ale KTÓRY??? Może to Zeus, a może Mahomet? Lub Hunab Ku?

Wszystko jedno, jakie imię Mu przypiszesz.... Mahomet odpada, nie ta półka.
              • snajper55 Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 30.09.11, 16:54
                a000000 napisała:

> snajper55 napisał:
                >
                > > Ale KTÓRY??? Może to Zeus, a może Mahomet? Lub Hunab Ku?
                >
                > Wszystko jedno, jakie imię Mu przypiszesz.... Mahomet odpada, nie ta półka.

Co to znaczy "nie ta półka"? Bóg jak każdy inny i jak każdy inny może być tym, który istnieje.

Ja zachowuję neutralność, która jest pewnie lepsza niż bicie pokłonów przed nieprawdziwym bogiem, gdyż bogowie zazwyczaj są zazdrośni. Ty, obstawiłaś jednego z wielu. Jeśli nie trafiłaś - masz przechlapane.

S.
                • a000000 Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 30.09.11, 18:30
                  snajper55 napisał:

> Co to znaczy "nie ta półka"? Bóg jak każdy inny i jak każdy inny może być tym,
                  > który istnieje.

za stwierdzenie, że Mahomet jest Bogiem ,muzułmanie obetną Ci głowę. To jest bluźnierstwo.
                  Mahomet jest prorokiem, przywódcą religijnym i wojskowym.

>Jeśli nie trafiłaś - masz przechlapane.

ale mam szansę, że trafiłam. A TY nawet takiej szansy nie masz odrzucając wszystkich - masz przechlapane, bo na pewno odrzuciłeś również tego jednego. tongue_out
                  • snajper55 Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 30.09.11, 19:07
                    a000000 napisała:

> za stwierdzenie, że Mahomet jest Bogiem ,muzułmanie obetną Ci głowę. To jest bl
                    > uźnierstwo.
                    > Mahomet jest prorokiem, przywódcą religijnym i wojskowym.

No dobrze, powinienem był napisać Allah. smile

> >Jeśli nie trafiłaś - masz przechlapane.
                    >
                    > ale mam szansę, że trafiłam. A TY nawet takiej szansy nie masz odrzucając wszy
                    > stkich - masz przechlapane, bo na pewno odrzuciłeś również tego jednego. tongue_out

Ty masz mniej niż promil szansy, że trafiłaś, gdyż bogów były tysiące. Ja mam większe szansę, że hipotetyczny bóg łagodniej potraktuje niezaangażowanego niż bałwochwalczynię taką jak Ty.

S.
                    • sz0k Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 01.10.11, 09:45
                      snajper55 napisał:

> Ja mam w
                      > iększe szansę, że hipotetyczny bóg łagodniej potraktuje niezaangażowanego niż b
                      > ałwochwalczynię taką jak Ty.

Buahahahaha.
                      • snajper55 Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 01.10.11, 11:25
                        sz0k napisał:

> snajper55 napisał:
                        >
                        > > Ja mam w
                        > > iększe szansę, że hipotetyczny bóg łagodniej potraktuje niezaangażowanego
                        > niż b
                        > > ałwochwalczynię taką jak Ty.
                        >
                        > Buahahahaha.

Ten się sieje, kto się śmieje ostatni, bałwochwalco.

S.
          • matelot Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 30.09.11, 18:52
            Zawsze twierdziłem, że PiS to robota czarnych, którzy udostępniali różnej maści oszołomom dach nad głową na zebrania. Czy jest w PiSie chociaż jeden ateista? Przestrzeń wspólna to również szacunek dla innych, którym jęki i zawodzenia mogą się nie podobać. Dlatego w naszej cywilizacji wymyślono kościoły, cerkwie, synagogi czy meczety i tam jest miejsce na modły. Dla mnie pewne jest, ze ta inicjatywa pochodzi od "ojców duchowych" tak jak u muzułmanów od mułłów. Niepotrzebnie się wiernych radykalizuje, ale jak uczy historia, kler zawsze miał swoje udziały w nieszczęściach, które spadały na Polskę. Teraz również tak może być, jeżeli pis - dzielce dorwą się do władzy.

A Boga nie ma, to pewne. Nie wyobrażam sobie, że nie zareagowałby na te fałszywe modły obliczone na zwycięstwo PiS. smile

A tak na marginesie... widziałabyś się wśród tego "orszaku modlitewnego"? wink
            • a000000 Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 30.09.11, 23:33
              matelot napisał:

>Nie wyobrażam sobie, że nie zareagowałby na te fałszywe modły obliczone na zwycięstwo PiS.

sądzisz, że ci ludzie się modlą o zwycięstwo w wyborach? No to bądź spokojny - Bóg takich modłów nie wysłuchuje. Wciąganie Boga do polityki jest bezzasadne, gdyż Królestwo Boże nie jest z tego świata.
              Ale o ile wiem, koronka do Miłosierdzia Bożego ma się nijak do polityki.

> A tak na marginesie... widziałabyś się wśród tego "orszaku modlitewnego"

w tej chwili, na pewno nie. Ale co będzie za lat pięćdziesiąt - nie wiem. Może razem pójdziemy na modły, co Ty na to?

>Czy jest w PiSie chociaż jeden ateista?

też się nad tym zastanawiałam. Doszłam do wniosku, że każda większa partia to przekrój społeczeństwa, a więc istnieje prawdopodobieństwo, że jest. Pewnie jakiś moherek też w SLD siedzi...
        • g-48 Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 30.09.11, 21:20
          Dokładnie. PiS powstał w parafiach i teraz to wyraźnie widać. Głosujcie na nich
          > a będziecie każdy dzień rozpoczynać na kolanach
          No jezeli tak to PO powstalo przy wiezieniach i ci na gorze oczow jeszcze nie otworza a juz kradna.
          • matelot Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 30.09.11, 21:52
            g-48 napisał:

> Dokładnie. PiS powstał w parafiach i teraz to wyraźnie widać. Głosujcie na nich
            > > a będziecie każdy dzień rozpoczynać na kolanach
            > No jezeli tak to PO powstalo przy wiezieniach i ci na gorze oczow jeszcze nie o
            > tworza a juz kradna.

Głupi czterdzieści osiem, spadaj.
    • benek231 Czubki oglupione przez religie i :O) 30.09.11, 14:09
      przez ten zlodziejski kosciolek.

Tych ludzi najlepiej trzymac z dala od polityki, z dala od wladzy, i z dala od jakichkolwiek wplywow.
    • polski_francuz Modlitwy w kosciolach 30.09.11, 14:15
      muzulmanie w Paryzu bili poklony w strone Mekki na ulicach bo nie mieli meczetow. W Polsce kosciolow nie brakuje. Tam jest miejsce dla tych modlow.

PF
      • snajper55 Re: Modlitwy w kosciolach 30.09.11, 15:12
        polski_francuz napisał:

> muzulmanie w Paryzu bili poklony w strone Mekki na ulicach bo nie mieli meczeto
        > w. W Polsce kosciolow nie brakuje. Tam jest miejsce dla tych modlow.

Oni w ten sposób nawracają pogan chodzących po ulicach. W kościele nie da się nawracać. Z pogan jedynie ksiądz...

S.
      • hordol no widac ze ty obywatel swiata 30.09.11, 18:29
        i prawdziwy europejczyk
        • polski_francuz Ok 30.09.11, 18:46
          popatrzmy sie spokojniej. Pewnie starsi ludzie, nikomu nie szkodza a ich wiara tez godna szacunku.

Gorzej oceniam tych co na tej wierze politycznie kapitalizuja.

PF

P.S. Nice to read you again
          • snajper55 Re: Ok 30.09.11, 19:09
            polski_francuz napisał:

> popatrzmy sie spokojniej. Pewnie starsi ludzie, nikomu nie szkodza a ich wiara
            > tez godna szacunku.

Dlaczego wiara ma być godna szacunku? Ateizm też jest godny szacunku? Każda postawa jest godna szacunku?

S.
            • polski_francuz Jedno z hasel 30.09.11, 20:00
              "Modlimy się za ojczyznę"

Nic zlego w modleniu sie za Ojczyzne nie widze. Masz troche czasu, pogoda jest ladna to i mozna w ogrodka za Ojczyzne sie pomodlic. Jak pogoda brzydka to idziesz do najblizszego kosciola to i tam sie mozesz za Ojczyzne pomodlic.

Mozna tez uznac ze te modly skutkuja bo sie Ojczyznie coraz lepiej wiedzie.

Podobnie zreszta modly do Allaha na ulicach jakby poskutkowaly bo pogoniono starych tyranow Magrebu. Chociaz nie wiem czy sie o to modlili.

PF

• wikul Re: Modlitwy w kosciolach 30.09.11, 20:40
        polski_francuz napisał:

> muzulmanie w Paryzu bili poklony w strone Mekki na ulicach bo nie mieli meczeto
        > w. W Polsce kosciolow nie brakuje. Tam jest miejsce dla tych modlow.
        >
        > PF

Właśnie to w delikatny sposób próbowałem zasugerować.
      • sz0k a konkretnie to w kruchtach! n/txt 30.09.11, 21:16

• benek231 Wiara czyni... :O) 30.09.11, 18:04
      kretynow.

Co jeden to bardziej czubaty. smile
    • hordol żeby nas tylko z unii przez to nie wyrzucili 30.09.11, 18:27

cos strasznego!!!! tak po prostu modlili sie na ulicy? i to w 21 wieku? miebywałe
      • matelot Re: żeby nas tylko z unii przez to nie wyrzucili 30.09.11, 18:55
        hordol napisała:

>
        > cos strasznego!!!! tak po prostu modlili sie na ulicy? i to w 21 wieku? miebywa
        > łe
        >

===================
        Panienka za te modły dałaby się pewnie pokroić w plasterki. Życzę panience by jej się to udało smile
    • hordol jak to dobrze że mamy nowoczesna gazetę wyborczą 30.09.11, 19:28
      ktora walczy z takimi przejawmi ciemnoty zacofania i zabobonu
    • benek231 Lepiej zacznijk sie martwic, Wikul :O) 30.09.11, 20:55
      Bo gdy wygra PiS to bedziesz mial tyle modlitwy ile zapragniesz - albo i wiecej.

Trojki blokowe, skladajace sie z takich czubow jak na obrazku, beda chodzily po mieszkaniach i przymuszaly wszystkich do wspolnych modlitw (na miejscu). A jak nie otworzysz czy nie bedziesz chcial sie modlic to przegwizdane, wiec polozysz uszy po sobie i klepal bedziesz paciory razem z tymi debilami. W koncu w tym samym kosciolku jestescie, nonie... confused)
      • wikul Re: Lepiej zacznijk sie martwic, Wikul :O) 30.09.11, 22:29
        benek231 napisał:

> Bo gdy wygra PiS to bedziesz mial tyle modlitwy ile zapragniesz - albo i wiecej
        > .
        >
        > Trojki blokowe, skladajace sie z takich czubow jak na obrazku, beda chodzily po
        > mieszkaniach i przymuszaly wszystkich do wspolnych modlitw (na miejscu). A jak
        > nie otworzysz czy nie bedziesz chcial sie modlic to przegwizdane, wiec polozys
        > z uszy po sobie i klepal bedziesz paciory razem z tymi debilami. W koncu w tym
        > samym kosciolku jestescie, nonie... confused)

Dla mnie modlitwa to sprawa osobista i intymna.
        • snajper55 Re: Lepiej zacznijk sie martwic, Wikul :O) 30.09.11, 22:34
          wikul napisał:

> Dla mnie modlitwa to sprawa osobista i intymna.

Dlatego Ty się modlisz w zaciszu domowym. wink Inni ze swą modlitwą chcą wychodzić na zewnątrz. Czemu nie?

S.
        • benek231 Re: Lepiej zacznij sie martwic, Wikul :O) 30.09.11, 22:37
          wikul napisał:
          >
          >
          > Dla mnie modlitwa to sprawa osobista i intymna.
          >
          >
          *Ale nie dla nich. I juz oni postaraja sie by przekonac Ciebie do wspolnych modlow. smile
    • t_ete Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 01.10.11, 10:49
      wikul napisał:

> Z takim elektoratem Kaczyński zawojuje Europę i jej fundusze.

Nie przeszkadza mi ze ludzie sie modla na ulicy czy na skwerku. Inna sprawa to GP z 'zamachowymi' teoriami - i glebokie przekonanie tych ludzi, ze zamach w Smolensku mial miejsce. Totez i szczerze modla sie w intencji, 'oczekuja na prawde o katastrofie smolenskiej'.

Ja nie mam pretensji do tych ludzi, jesli juz to czasem zastanawiam sie nad sumieniem Sakiewicza...

tete

• benek231 Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 01.10.11, 16:27
        t_ete napisała:

> wikul napisał:
        >
        > > Z takim elektoratem Kaczyński zawojuje Europę i jej fundusze.
        >
        > Nie przeszkadza mi ze ludzie sie modla na ulicy czy na skwerku. Inna sprawa to
        > GP z 'zamachowymi' teoriami - i glebokie przekonanie tych ludzi, ze zamach w Sm
        > olensku mial miejsce. Totez i szczerze modla sie w intencji, 'oczekuja na prawd
        > e o katastrofie smolenskiej'.
        >
        >
        *Jesli to "inna sprawa" to dlaczego nie dolaczylas do nich? smile
        • t_ete Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 01.10.11, 16:49
          benek231 napisał:

> *Jesli to "inna sprawa" to dlaczego nie dolaczylas do nich? smile

Chyba mnie nie zrozumiales. Napisalam ze nie przeszkadza mi ze sie modla. Ale to nie znaczy ze chcialabym do nich dolaczyc.
          Napisalam ze ci ludzie szczerze modla sie w intencji - i ja ich szczerosc szanuje. Ale noz mi sie w kieszeni otwiera na mysl o Sakiewiczu i jego GP - z artykulami o zamachu w Smolensku.

tete
          • benek231 Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 01.10.11, 16:55
            t_ete napisała:

> benek231 napisał:
            >
            > > *Jesli to "inna sprawa" to dlaczego nie dolaczylas do nich? smile
            >
            > Chyba mnie nie zrozumiales. Napisalam ze nie przeszkadza mi ze sie modla. Ale t
            > o nie znaczy ze chcialabym do nich dolaczyc.
            > Napisalam ze ci ludzie szczerze modla sie w intencji - i ja ich szczerosc szanu
            > je. Ale noz mi sie w kieszeni otwiera na mysl o Sakiewiczu i jego GP - z artyku
            > lami o zamachu w Smolensku.
            >
            >
            *Interesujace. Szanowac katolicka bolszewie z uwagi na szczerosc jej intencji.

Rozumiem zatem , ze gotowa jestes szanowac ich nadal gdy szczerze beda chcieli poderznac Ci gardlo.

Tu, szanowna Tete, nie da sie oddzielic skutkow, w postaci ulicznych modlitw, od ich przyczyny, w postaci religijnego oglupienia. Oni sa, jacy sa, zupelnie nieprzypadkowo.
            • a000000 Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 01.10.11, 17:48
              benek231 napisał:

> Rozumiem zatem , ze gotowa jestes szanowac ich nadal gdy szczerze beda chcieli
              > poderznac Ci gardlo.

kto? KATOLICY? - u katolików za to idzie się do piekła. To nie muzułmanie, którzy za zabicie niewiernego dostają nagrodę od Allaha. Coś Ci się, Ksysiu ,pomerdało.
              • benek231 Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 01.10.11, 22:17
                a000000 napisała:

> benek231 napisał:
                >
                > > Rozumiem zatem , ze gotowa jestes szanowac ich nadal gdy szczerze beda ch
                > cieli
                > > poderznac Ci gardlo.
                >
                > kto? KATOLICY? - u katolików za to idzie się do piekła. To nie muzułmanie, któr
                > zy za zabicie niewiernego dostają nagrodę od Allaha. Coś Ci się, Ksysiu ,pomerd
                > ało.
                >
                *Historia uczy, ze to jedynie kwestia okolicznosci. Gdybys przeczytala jednak Grossa, Grabowskiego czy Engelking, to mialabys szanse nauczenia sie czegos. smile
                • a000000 Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 01.10.11, 23:17
                  benek231 napisał:

>Gdybys przeczytala jednak Grossa, Grabowskiego czy Engelking,

Ty chyba mi źle życzysz!!!

>to mialabys szanse nauczenia sie czegos.

że niby jak? zabijanie to cnota? Niestety, zmartwię Cię. Zabicie Żyda to taki sam grzech śmiertelny, jak zabicie azerki czy Benia... Nie wierz temu, co pan Gross pisze - on dla pieniędzy szczuje Żydów na Polaków na katolików... Wyrywa z kontekstu parę FAKTÓW i ubiera w szaty diabła, ozdabiając własnymi interpretacjami.

Dobrze wiem, co z ludźmi robi wojna. Nikt mnie nie musi doinformowywać.
            • t_ete Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 01.10.11, 21:03
              benek231 napisał:

> t_ete napisała:

> *Interesujace. Szanowac katolicka bolszewie z uwagi na szczerosc jej intencji.

Nie chcesz zrozumiec ? Nie irytuja mnie, nie zloszcza, nie wkurzaja itd. modlac sie na skwerku. Nie widze powodu by sie nabijac z ludzi, ktorzy modla sie bo wierza. Ja to szanuje i tyle.
              Oddzielam ich wiare od 'przemyslu smolenskiego' w wydaniu redaktora Sakiewicza.

>
              > Rozumiem zatem , ze gotowa jestes szanowac ich nadal gdy szczerze beda chcieli
              > poderznac Ci gardlo.

A dlaczegoz to chceliby mi podrznac gardlo ? Predzej oberwalabym parasolka od rozzloszczonej babci gdybym skomentowala zlosliwie jej modlitwe. Ale ja komentowac nie bede - wiec jestem bezpieczna.

> Tu, szanowna Tete, nie da sie oddzielic skutkow, w postaci ulicznych modlitw, o
              > d ich przyczyny, w postaci religijnego oglupienia. Oni sa, jacy sa, zupelnie ni
              > eprzypadkowo.

A ja sie z tym nie zgadzam. Nigdy nie posunelabym sie do tego by nazwac wiare 'religijnym oglupieniem'. Zbyt wiele znam madrych wierzacych osob by mi cos takiego przeszlo przez gardlo. A ze niektore osoby popadaja w dewocje, fanatyzm - prawda. I co z tego ? W kazdej grupie, spolecznosci moga sie trafic rozne przypadki.

tete
              • benek231 Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 01.10.11, 22:12
                Nie dobijaj mnie, Tete. Komentujesz to wydarzenie tak jakby uczestnicy rogowych modlitw zbierali sie ot tak w intencji pomodlenia sie. Przeczytaj sobie raz jeszcze, zatem:

"- Modlimy się za ojczyznę. O zwycięstwo Miłosierdzia Bożego w Polsce i na świecie - odpowiada pani trzymająca wizerunek Chrystusa z rozchodzącymi się promieniami. - I żeby się Polska przebudziła - dodaje pani Eugenia, która - jak podkreśla - codziennie czuwa przed Pałacem Prezydenckim w oczekiwaniu na prawdę o katastrofie smoleńskiej. Wyjmuje plik dzienników "Gazety Polskiej" i streszcza opisane w nich szczegóły "zamachu" na prezydencki samolot."

Ja nie wyglaszam swoich opinii w kontekscie ludzi, ot po prostu, modlacych sie na rogach, choc to takze - pomimo iz dla Ciebie normalne - dla mnie bylby niezly swir. To nie sa najzwyczajniej w swiecie rozmodleni ludze, Tete. Ich modlitwy wmontowane sa w calkiem polityczna agende moherska - co takze im wolno, ale tez i mnie wolno komentowac to tak jak widze i czuje. To sa niebezpieczni religianci, ktorzy nie podrzynaja Ci gardla tylko dlatego, ze nie za bardzo moga. Jeszcze. Na razie zapraszaja do modlow, ale po tym palcu, gdy tylko fortuna potoczy sie po ich mysli, z cala pewnoscia chwyca cala Twoja reke. I juz nie beda delikatnie zapraszac, lecz beda agresywni w stosunku do niechetnych wspolnym modlitwom. Na razie sa jedynie za slabi by narzucac wlasne widzi mi sie. Gdy urosna w sile, to jednak - radze - sprobuj, Tete, zatroszczyc sie o swe gardlo.

A na marginesie, czy ja w stosunku do Ciebie wyrazilem sie, ze jestes oglupiona przez religie? Nie wydaje mi sie, Tete. A dlatego nie wyrazilem sie tak o Tobie, gdyz to nie Ty wystajesz na rogach klepiac koronki w intencji "prawdy smolenskiej", oraz "przebudzenia sie Polski". Bo jestes dowodem na to, ze wiara i religijny swir to niekoniecznie to samo. A ja nie musze miec szacunku dla swirow.
      • wikul Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 01.10.11, 16:29
        t_ete napisała:

> Ja nie mam pretensji do tych ludzi, jesli juz to czasem zastanawiam sie nad sum
        > ieniem Sakiewicza...
        > tete

Ja też nie mam pretensji do tych ludzi, ja mam pretensje do tych, którzy tych ludzi wyprowadzają na ulicę.
        • t_ete Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 01.10.11, 16:50
          wikul napisał:

> Ja też nie mam pretensji do tych ludzi, ja mam pretensje do tych, którzy tych l
          > udzi wyprowadzają na ulicę.

Tak. Ja takze.

tete
          • benek231 Tyle, ze Ty ciagle o GP i Sakiewiczu, Tete, a :O) 02.10.11, 17:18
            a Wikul - nie bez podstaw - najwyrazniej pije do Zlodziei.

"Organizatorem modlitwy jest Wspólnota Czcicieli Miłosierdzia Bożego "Misja Świętej Faustyny" działająca w parafii św. Maksymiliana Kolbe na Służewcu. Inicjatywa przyszła jednak z Łodzi, od tamtejszych jezuitów, którzy już w 2008 r. zachęcili ludzi do odmawiania "Koronki" na 111 łódzkich skrzyżowaniach. Rok później do akcji przyłączyło się ponad 50 miast i miejscowości."
    • wikul Re: Aktywizacja pisowskiego elektoratu 02.10.11, 21:11

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka