gini 11.10.11, 08:37 ndb2010.salon24.pl/352888,szykujcie-d-y-prezent-od-po-z-okazji-wygranych-wyborow pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzejg Re: Oleg, mam cos dla Ciebie ,co Ty na to? 11.10.11, 08:47 Jak prezent , to chyba dla wszystkich , a nie tylko wyborców PO,PSL,SLD i RP. A wyborcy PiS? Czyżby czuli sie tak jak ojdyro. Są ponad prawem i poza oddziaływaniem praw ekonomicznych? Dalej na księzycu jesteście? To sobie tam siedźcie A. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Andrzeju 11.10.11, 08:58 Prezent dla mnie to link. Czyżbyś się czuł oszukany przez mafię? To tylko prognoza, magik Vincent zamiecie to pod dywan i bilans będzie grecki. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Andrzeju 11.10.11, 10:13 oleg3 napisał: > Prezent dla mnie to link. > Czyżbyś się czuł oszukany przez mafię? To tylko prognoza, magik Vincent > zamiecie to pod dywan i bilans będzie grecki. > Wskazałem jedynie na to,że ten bilans grecki będzie dotyczył wszystkich, a nie tylko wyborców wskazanych w podtytule. Zrozumiałbym , gdyby gość napisał o wyborcach PO i PSL, ale po co tam SLD i RPP, i dlaczego nie ma PiS? A. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Oleg, mam cos dla Ciebie ,co Ty na to? 11.10.11, 09:02 andrzejg napisał: > Jak prezent , to chyba dla wszystkich , a nie tylko wyborców PO,PSL,SLD i RP. A > wyborcy PiS? > Czyżby czuli sie tak jak ojdyro. Są ponad prawem i poza oddziaływaniem praw eko > nomicznych? ty to nazywasz prawami ekonomicznymi??? To nieudolność i nieodpowiedzialność a nie prawa właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Oleg, mam cos dla Ciebie ,co Ty na to? 11.10.11, 10:16 perla napisał: > > ty to nazywasz prawami ekonomicznymi??? > To nieudolność i nieodpowiedzialność a nie prawa właśnie. Prawa ekonomiczne są prawami, a resztę możesz sobie nazywać jak chcesz. Ja bym to nazwał asekuranctwem i brakiem działań.No!Ale teraz wszystko się zmieni. Jesteśmy po wyborach. Wszystkie ważniejsze funkcje mają w swoich rękach. A. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Oleg, mam cos dla Ciebie ,co Ty na to? 11.10.11, 11:20 andrzejg napisał: > Ale teraz wszystko się zmieni. wątpię. Dopóki choć jeden sołtys w Polsce jest z PiS, to będą mówili, że nie mogą nic zrobić bo PiS im przeszkadza. A ty w to uwierzysz właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Oleg, mam cos dla Ciebie ,co Ty na to? 11.10.11, 11:49 perla napisał: > andrzejg napisał: > > > Ale teraz wszystko się zmieni. > > wątpię. > Dopóki choć jeden sołtys w Polsce jest z PiS, to będą mówili, że nie mogą nic z > robić bo PiS im przeszkadza. > A ty w to uwierzysz właśnie. No to wtedy przyjedzie pociąg z Budapesztu i spełni się zapowiedź Jarka A. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 tja, 11.10.11, 09:59 andrzejg napisał: > Jak prezent , to chyba dla wszystkich , a nie tylko wyborców PO,PSL,SLD i RP. A > wyborcy PiS? > Czyżby czuli sie tak jak ojdyro. Są ponad prawem i poza oddziaływaniem praw eko > nomicznych? > > Dalej na księzycu jesteście? To sobie tam siedźcie > > A. a było 3 lata temu zredukować administrację rżadową o 200 tys zmienić przepisy i wrócic do gminy i 49 województw (następne 200 tys etatów) , obizyć vat podstwaowy do 15%, zlikwidować urzedy pracy, sryłki, zasiłki po 50 zeta na mc (nast ca 50 tys luda). 450 tys mniej biurokracji i szkodliwych przepisów = 1,5 mln nowych miejsc pracy. na dziś by było ze 50mld nadwyżki budżetowej rcznie i pw perspektywie 3-4 lat spłata reszt zadłużenia. ch...nie by wściekła ku...ca ogarnęła, ale od czego w każdym przysiółku s-300 i karabin maszyniasty w każdej chałupie. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Dzięki 11.10.11, 08:55 Trzeba poczekać na oficjalną publikację. Rząd zawsze może zmienić ustawę i złapać oddech. Ale już zmiana konstytucji nie będzie prosta. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Dzięki 11.10.11, 09:01 oleg3 napisał: > Ale już zmiana konstytucji nie będzie prosta. a ile potrzeba do zmiany konstytucji? Czy PO, PSL, Palikot i SLD są w stanie to zrobić? Bo PiS na pewno się nie zgodzi właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Dzięki 11.10.11, 09:08 perla napisał: > a ile potrzeba do zmiany konstytucji? Cytat Ustawę o zmianie Konstytucji uchwala Sejm większością co najmniej 2/3 głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów oraz Senat bezwzględną większością głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby senatorów. www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/kon1.htm 2/3 z 460 to 307 głosów. By zablokować zmianę potrzeba 153 głosów. PiS ma 158 posłów. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Dzięki 11.10.11, 09:11 PiS na straży kwaśniewskiej konstytucji? Chyba rzeczywiście trzeba zacząć cytować Redlińskiego, ten fragment, co Marouder. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Dzięki 11.10.11, 09:14 aceq napisał: > PiS na straży kwaśniewskiej konstytucji? Nie wiadomo ilu posłów będzie miał PiS za miesiąc czy rok. Historia pokazuje, że mniej, może nawet sporo mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Dzięki 11.10.11, 09:39 Prawdopodobnie masz rację, (były?) poseł Lipiński sam jeden nie nadąży kaperować nowych PiSowców, na każdego skaperowanego przypadnie pięciu Migalskich i Mężydłów. Okno transferowe otworzy się za jakiś miesiąc. Ale cóż, będą mogli powiedzieć: "przynajmniej próbowaliśmy". Tylko, że oni będą raczej próbowali piec na tym ogniu jakieś inne, własne pieczenie. Ich taka modyfikacja konstytucji, która np. by lepiej zapobiegała kreatywnej księgowości Wincęta i dodrukowywaniu pieniędzy "wedle potrzeb", nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Walka o złotego. 11.10.11, 09:06 W cieniu wyborów i innych wydarzeń w chwili obecnej trwa walka o złotego sygnowana aliansem Belki z Rostowskim z jednej strony i bliżej niesprecyzowanym kapitałem spekulacyjnym. Nasi prominenci mają trudne zadanie i to jest miejsce, gdzie zapadnie decyzja o przekroczeniu progu. Niezależnie od innych spraw naszym należy życzyć powodzenia, a przy okazji zastanowić się jak by to było, gdybyśmy mieli euro czy Gilowską u steru. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Walka o złotego. 11.10.11, 10:09 > W cieniu wyborów i innych wydarzeń w chwili obecnej trwa walka o złotego... ...i o parówki: Cytat "parówki muszą zawierać minimum 20 proc. mięsa" gospodarka.gazeta.pl/Jakkupujemy/1,120734,10372169,Etykieta_prawde_ci_powie__Ile_jest_miesa_w_parowkach_.html?as=1&startsz=x Parówkożercy (na razie) pokonani! Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Walka o złotego. 11.10.11, 10:27 jaceq napisał: > Parówkożercy (na razie) pokonani! A i owszem Ale to walka w nieco innej kategorii. Tu za pieniądze wciskają ci substytut parówki, tam zabiorą ci kasę zanim zdecydujesz się czy na parówkę masz akurat ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
krates-8 Powodzenia to ja im życzę, 11.10.11, 11:11 ale taki tandem gwarantuje niepowodzenie Odpowiedz Link Zgłoś