Dodaj do ulubionych

Oleg, mam cos dla Ciebie ,co Ty na to?

11.10.11, 08:37
ndb2010.salon24.pl/352888,szykujcie-d-y-prezent-od-po-z-okazji-wygranych-wyborow
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • andrzejg Re: Oleg, mam cos dla Ciebie ,co Ty na to? 11.10.11, 08:47
      Jak prezent , to chyba dla wszystkich , a nie tylko wyborców PO,PSL,SLD i RP. A wyborcy PiS?
      Czyżby czuli sie tak jak ojdyro. Są ponad prawem i poza oddziaływaniem praw ekonomicznych?

Dalej na księzycu jesteście? To sobie tam siedźcie

A.
      • znowu.10.marouder Gratuluje wyboru, Andrzeju:)/nt 11.10.11, 08:49
      • oleg3 Andrzeju 11.10.11, 08:58
        Prezent dla mnie to link.
        Czyżbyś się czuł oszukany przez mafię? To tylko prognoza, magik Vincent zamiecie to pod dywan i bilans będzie grecki.
        • andrzejg Re: Andrzeju 11.10.11, 10:13
          oleg3 napisał:

> Prezent dla mnie to link.
          > Czyżbyś się czuł oszukany przez mafię? To tylko prognoza, magik Vincent
          > zamiecie to pod dywan i bilans będzie grecki.
          >

Wskazałem jedynie na to,że ten bilans grecki będzie dotyczył wszystkich, a nie tylko wyborców wskazanych w podtytule. Zrozumiałbym , gdyby gość napisał o wyborcach PO i PSL, ale po co tam SLD i RPP, i dlaczego nie ma PiS?

A.
      • perla Re: Oleg, mam cos dla Ciebie ,co Ty na to? 11.10.11, 09:02
        andrzejg napisał:

> Jak prezent , to chyba dla wszystkich , a nie tylko wyborców PO,PSL,SLD i RP. A
        > wyborcy PiS?
        > Czyżby czuli sie tak jak ojdyro. Są ponad prawem i poza oddziaływaniem praw eko
        > nomicznych?

ty to nazywasz prawami ekonomicznymi???
        To nieudolność i nieodpowiedzialność a nie prawa właśnie.
        • andrzejg Re: Oleg, mam cos dla Ciebie ,co Ty na to? 11.10.11, 10:16
          perla napisał:

>
          > ty to nazywasz prawami ekonomicznymi???
          > To nieudolność i nieodpowiedzialność a nie prawa właśnie.

Prawa ekonomiczne są prawami, a resztę możesz sobie nazywać jak chcesz.
          Ja bym to nazwał asekuranctwem i brakiem działań.No!Ale teraz wszystko się zmieni.
          Jesteśmy po wyborach. Wszystkie ważniejsze funkcje mają w swoich rękach.

A.
          • perla Re: Oleg, mam cos dla Ciebie ,co Ty na to? 11.10.11, 11:20
            andrzejg napisał:

> Ale teraz wszystko się zmieni.

wątpię.
            Dopóki choć jeden sołtys w Polsce jest z PiS, to będą mówili, że nie mogą nic zrobić bo PiS im przeszkadza.
            A ty w to uwierzysz właśnie.
            • andrzejg Re: Oleg, mam cos dla Ciebie ,co Ty na to? 11.10.11, 11:49
              perla napisał:

> andrzejg napisał:
              >
              > > Ale teraz wszystko się zmieni.
              >
              > wątpię.
              > Dopóki choć jeden sołtys w Polsce jest z PiS, to będą mówili, że nie mogą nic z
              > robić bo PiS im przeszkadza.
              > A ty w to uwierzysz właśnie.

No to wtedy przyjedzie pociąg z Budapesztu i spełni się zapowiedź Jarka

A.
      • pro100 tja, 11.10.11, 09:59
        andrzejg napisał:

> Jak prezent , to chyba dla wszystkich , a nie tylko wyborców PO,PSL,SLD i RP. A
        > wyborcy PiS?
        > Czyżby czuli sie tak jak ojdyro. Są ponad prawem i poza oddziaływaniem praw eko
        > nomicznych?
        >
        > Dalej na księzycu jesteście? To sobie tam siedźcie
        >
        > A.
        a było 3 lata temu zredukować administrację rżadową o 200 tys zmienić przepisy i wrócic do gminy i 49 województw (następne 200 tys etatów) , obizyć vat podstwaowy do 15%, zlikwidować urzedy pracy, sryłki, zasiłki po 50 zeta na mc (nast ca 50 tys luda). 450 tys mniej biurokracji i szkodliwych przepisów = 1,5 mln nowych miejsc pracy. na dziś by było ze 50mld nadwyżki budżetowej rcznie i pw perspektywie 3-4 lat spłata reszt zadłużenia. ch...nie by wściekła ku...ca ogarnęła, ale od czego w każdym przysiółku s-300 i karabin maszyniasty w każdej chałupie.
    • oleg3 Dzięki 11.10.11, 08:55
      Trzeba poczekać na oficjalną publikację. Rząd zawsze może zmienić ustawę i złapać oddech. Ale już zmiana konstytucji nie będzie prosta.
      • perla Re: Dzięki 11.10.11, 09:01
        oleg3 napisał:

> Ale już zmiana konstytucji nie będzie prosta.

a ile potrzeba do zmiany konstytucji? Czy PO, PSL, Palikot i SLD są w stanie to zrobić? Bo PiS na pewno się nie zgodzi właśnie.
        • oleg3 Re: Dzięki 11.10.11, 09:08
          perla napisał:

> a ile potrzeba do zmiany konstytucji?

Cytat
          Ustawę o zmianie Konstytucji uchwala Sejm większością co najmniej 2/3 głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów oraz Senat bezwzględną większością głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby senatorów.
          www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/kon1.htm

2/3 z 460 to 307 głosów. By zablokować zmianę potrzeba 153 głosów. PiS ma 158 posłów.
          • jaceq Re: Dzięki 11.10.11, 09:11
            PiS na straży kwaśniewskiej konstytucji? Chyba rzeczywiście trzeba zacząć cytować Redlińskiego, ten fragment, co Marouder.
            • oleg3 Re: Dzięki 11.10.11, 09:14
              aceq napisał:

> PiS na straży kwaśniewskiej konstytucji?

Nie wiadomo ilu posłów będzie miał PiS za miesiąc czy rok. Historia pokazuje, że mniej, może nawet sporo mniej.
              • jaceq Re: Dzięki 11.10.11, 09:39
                Prawdopodobnie masz rację, (były?) poseł Lipiński sam jeden nie nadąży kaperować nowych PiSowców, na każdego skaperowanego przypadnie pięciu Migalskich i Mężydłów. Okno transferowe otworzy się za jakiś miesiąc.

Ale cóż, będą mogli powiedzieć: "przynajmniej próbowaliśmy".
                Tylko, że oni będą raczej próbowali piec na tym ogniu jakieś inne, własne pieczenie. Ich taka modyfikacja konstytucji, która np. by lepiej zapobiegała kreatywnej księgowości Wincęta i dodrukowywaniu pieniędzy "wedle potrzeb", nie interesuje.
      • hymenos Walka o złotego. 11.10.11, 09:06
        W cieniu wyborów i innych wydarzeń w chwili obecnej trwa walka o złotego sygnowana aliansem Belki z Rostowskim z jednej strony i bliżej niesprecyzowanym kapitałem spekulacyjnym. Nasi prominenci mają trudne zadanie i to jest miejsce, gdzie zapadnie decyzja o przekroczeniu progu. Niezależnie od innych spraw naszym należy życzyć powodzenia, a przy okazji zastanowić się jak by to było, gdybyśmy mieli euro czy Gilowską u steru.
        • jaceq Re: Walka o złotego. 11.10.11, 10:09
          > W cieniu wyborów i innych wydarzeń w chwili obecnej trwa walka o złotego...

...i o parówki:

Cytat
          "parówki muszą zawierać minimum 20 proc. mięsa"

gospodarka.gazeta.pl/Jakkupujemy/1,120734,10372169,Etykieta_prawde_ci_powie__Ile_jest_miesa_w_parowkach_.html?as=1&startsz=x

Parówkożercy (na razie) pokonani!
          • hymenos Re: Walka o złotego. 11.10.11, 10:27
            jaceq napisał:

> Parówkożercy (na razie) pokonani!

A i owszem wink Ale to walka w nieco innej kategorii. Tu za pieniądze wciskają ci substytut parówki, tam zabiorą ci kasę zanim zdecydujesz się czy na parówkę masz akurat ochotę.
        • krates-8 Powodzenia to ja im życzę, 11.10.11, 11:11
          ale taki tandem gwarantuje niepowodzenie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka