manny-jestem 31.10.11, 22:25 Czyzby wspolpraca niemiecko-rosyjska cementowala sie juz tez tam? jankepost.salon24.pl/359238,ukraina-coraz-blizej-bialorusi Przyjdzie ze sie niektorzy z Was obudza za pozno... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: Janke o Ukrainie 31.10.11, 22:46 manny-jestem napisał: > Czyzby wspolpraca niemiecko-rosyjska cementowala sie juz tez tam? > > jankepost.salon24.pl/359238,ukraina-coraz-blizej-bialorusi > > Przyjdzie ze sie niektorzy z Was obudza za pozno... I gdzie ty tam tę współpracę niemiecko-rosyjską (dla niektórych szwabsko-ruską) widzisz? S. Odpowiedz Link Zgłoś
100pro Re: Janke o Ukrainie 31.10.11, 23:24 manny-jestem napisał: > Przyjdzie ze sie niektorzy z Was obudza za pozno... już jest 10 lat za późno, ale się umiłowani przywódcy nie budzą (chyba żeby w gałę pokopać - mobilizacja), sen wieczny za życia? Odpowiedz Link Zgłoś
znowu_marouder Ba, ale Janke pisze o koniecznosci intensyfikacji 31.10.11, 23:34 ..wspolpracy polsko-niemieckiej na rzecz Ukrainy w Europie. Skad pomysl, ze miedzy wierszami pisze o zagrozeniu polskich interesow przez intensywna wspolprace rozyjsko-niemiecka na tamtym obszarze? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ba, ale Janke pisze o koniecznosci intensyfik 31.10.11, 23:40 znowu_marouder napisał: > ..wspolpracy polsko-niemieckiej na rzecz Ukrainy w Europie. Skad pomysl, ze mie > dzy wierszami pisze o zagrozeniu polskich interesow przez intensywna wspolprace > rozyjsko-niemiecka na tamtym obszarze? Jak to skąd? Z umysłu Mannego. S. Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Janke o Ukrainie 01.11.11, 09:52 manny-jestem napisał: > Czyzby wspolpraca niemiecko-rosyjska cementowala sie juz tez tam? > > jankepost.salon24.pl/359238,ukraina-coraz-blizej-bialorusi > > Przyjdzie ze sie niektorzy z Was obudza za pozno... ===================== Czy ty, Manny czytać, pisać i rozumieć po polski? Cytuję autora: Czy Ukrainę należy odpuścić? Czy jest dla nas stracona? Nie. Wiele razy, tam na Wschodzie słyszałem, jak bardzo chcą być Zachodem. Mówili: My jesteśmy w Europie. Trzeba ich w tym spierać. Droga jest daleka i trudna, ale nie znaczy, że niemożliwa do pokonania. Pamiętam, jaka była Polska 23 lata temu. Jesteśmy lata świetlne przed nimi. I dziś musimy ich mozolnie w przyciągać na naszą stronę, tłumaczyć, pomagać i przekonywać. Świetnie, jeśli możemy to robić z Niemcami, którzy choć mają wiele wspólnych interesów z Moskwą (interesów często sprzecznych z naszymi), nie odpuszczają też Ukrainy ( i tu warto współpracować) . Musimy szukać partnerów do tego przedsięwzięcia. Samy nie damy rady, a to dla nas ciągle strategicznie ważny kierunek. W tej sprawie musi być u nas zgoda ponadpartyjna. Że też na podstawie tego tekstu można wyciągnac tak fałszywe wnioski... Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Janke o Ukrainie 01.11.11, 14:38 Przeczytaj pare razy ten ostatni akapit i zastanow sie ta swoja lepetynka myslaca po polski Odpowiedz Link Zgłoś