Dodaj do ulubionych

Szafa --- mam pomysła

28.11.11, 19:11

Dzień w dzień czytam coś o czyimś wychodzeniu z szafy, albo jakieś zalecenia, że najwyższy czas, żeby wyjść z szafy.

Rozumiem, że to metafora, że zachęca sie ludzi do ujawniania skrywanych poglądów i postaw. Żeby - nareszcie - otwarcie --
Obserwuj wątek
    • polski_francuz W szafie? 28.11.11, 20:27
      W szafie sie przechowuje trupy. A trupy same z szaf nie wychodza przeciez.

PF
      • marouder-pl Oto przyklad zastosowania zasobu skojarzeniowego.. 28.11.11, 20:35
        ..francuskiego akademika...
        ...i jak ja mam sie nie wqrwiac?!
      • cepekolodziej Re: W szafie? 28.11.11, 20:48

Weź na ten przykład, taki Biedroń, albo to Grodzko Anno - oni wyszli z szafy - i nikt na tym nie zarobił. Taki coming-out za darmo to czyste marnotrawstwo.

Albo taki Marouder. Ujawnił niedawno, że ma niemieckich protoplastów, i nawet za to nie zapłacił.

Bez sensu.
        • polski_francuz Widzisz 28.11.11, 21:00
          w kazdym jezyki szafa ma inne znaczenie. W polskim: z szafy sie wychodzi. We francuskim, w szafie chowa sie trupy. Ktore kiedys ktos znajduje, jak sie zmienia sytuacja polityczna i ci je wypomina.

Szafa szafie nierowna.

PF
        • marouder-pl I khuj! 28.11.11, 21:05
          Nadto ujawnilem, ze jestem niemieckim rasista i nie znosze NRD-owcow. Francuz zas pierwszych jakich polubil, jacy zaimponowali mu, temu klombu, to NRD-owcow, Polaczek maly!

Takaja raznica.
          • cepekolodziej Re: I khuj! 28.11.11, 21:08

Przestań khujować.

Wchodzisz w ten biznes - czy nie?
            • marouder-pl Wchodze, co mam do stracenia?:)/nt 28.11.11, 21:39
    • jaceq Znakmite! 28.11.11, 20:40
      > Opłata 10 zł, dla inwalidów, oficerów, posłów i członków pań
      > stwowej administracji zniżka 50%

Posłowie i senatorowie - dopłata 200% za możliwość publicznego wyjścia z szafy.
    • cepekolodziej Re: Szafa --- mam pomysła 29.11.11, 12:32

O - tu już są potencjalni klienci.

Dlaczego mają wychodzić za darmo?

comingout.blox.pl/html
      comingout.blox.pl/2010/09/Wyjdz-z-szafy-w-2010-roku.html
      • kalllka Re: Szafa --- mam pomysła 29.11.11, 13:10
        mam pytania, czy szafa jest tylko
        - polska
        - ilu drzwiowa ?

bo otrzymanie kopa w dupe prawym czy lewym skrzydlem nie robi roznicy ale gdy
        z wprost- to juz tylko kantem.
        a ja nie przepadam za robieniem ludziom,,, wody z mozgu.
        • cepekolodziej Re: Szafa --- mam pomysła 29.11.11, 13:15
          > nie przepadam za robieniem ludziom,,, wody z mozgu.

Jeśli chcą zapłacić za przeróbkę mózgu na wodę -
          • kalllka Re: Szafa --- mam pomysła 29.11.11, 15:32
            nie, nie pytalam o lewy czy prawy skret tylko o ilosc skrzydel w" ---mam pomysla",
            dopytuje szczegolow drzwi, bo mysle, ze nie pomysl ale ostry kant w nich tkwi,,

zgadzam z wypowiedzia p.fracuza, dla ktorego szafa trupem traci, bo ( (madroscia przyslowia) i pewnie osobniczo doswiadczony wie, ze dzisiaj nie tylko francuskie truchlo nabiera niewlasciwego znaczenia- gdy nabierajac "wody w usta"- nabiera wszystkich, ze nie trupem ,a acqua smierdzi; zgadzam bo mysle, ze pan francuz wie, ze madrej glowie dosc dwie slowie by przystopowac na czas polski jezor , nie robiac ze wszystkiego i wszystkich- konkursowych idiotow.
            ponadto, tak sobie mysle, ze (PF) wiedzial iz nie trafionym bardzo pomysla robienia forowej burzy mozgow ( w szklance wody) bo odwraca uwage od istotnych szczegolow miejscowej gentleman agreement , ktora nie pozwala przypieprzac zza sprytnie ukrytych drzwi ani ogryzkami z jablek,,
            tak wlasnie, idac za wypowiedzia francuza,, dopytuje (nie sprzedajac zadnego piora w zamiansmile

• cepekolodziej Re: Szafa --- mam pomysła 29.11.11, 15:56

O co chodzi?

Trudno ci powiedzieć po prostu i kawa na ławę, co ci tam po duszyczce biega?

Najwyższy czas na coming out.

Nie masz szafy?
              • kalllka Re: Szafa --- mam pomysła 29.11.11, 18:55
                nie, nie trudno, ale mysle ,ze to nie mnie, a Tobie pora- cepelio, zmienic odrobine styl myslenia (wnioskowania) po czym,, stylistyke.
                czego zyczac ,,, wodonetowi zycze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka