Dodaj do ulubionych

Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portalu ...

IP: *.aine.pl 05.06.04, 22:04
wlasnie zrobilam sobie test,wyszlo niezle ale tak naprawde to wiekszosc
strzelalam.Takie testy to swietna sprawa, przynajmniej wiem jaki POlak ze
mnie wink
Obserwuj wątek
    • Gość: ChOrY Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.opa / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 22:06
      77% jestem z siebie dumny tongue_out
    • Gość: Ryszard Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.suble.demo.net.pl / *.demo.net.pl 05.06.04, 22:17
      co prawda mój wynik 85% 30/35 nie jest rewelacyjny, ale spodziewalem się, że
      będzie trudniejszy.
      Pozdrowionko
      • Gość: trzysiek Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 22:19
        Wiem, że mój wynik nie jest świetny 82% 37/45, ale i tak chyba dobrze, jak na niedawno skończone 11 lat?
        • Gość: bartek Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.04, 22:22
          w pytaniu z gollobem był bład. gollob mial mistrzostwo polski i vicemistrzostwo swiata
          • Gość: aga Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 05.06.04, 22:25
            W pytaniu z Gollobem nie było blędu bo brzmiało ono, jaki najwyższy tytuł
            uzyskał. wicemistrz świata jest wyższym tytułem od mistrzostwa Polski. Pytania
            były spoko, część zabawna. Fajne te testy...
            • Gość: gosc Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.visnet.pl / *.VisNet.PL 06.06.04, 08:28
              z tym sie zgadam,ale Gollob zajal 3 m.a wiec z tym wicemistrzostwem to
              naciagane torche,bo wicemistrz jest jeden,ten co zajal drugie m.
          • Gość: pioter;p Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.gdynia.mm.pl 05.06.04, 22:34
            18 lat 80% troche strzelałem ale inaczej sie chyba nie datongue_out
      • Gość: andylodz28 Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.lodz.mm.pl 06.06.04, 12:24
        Ja miałem 91% (32/35) i co wy na to Andrzej z Łodzi.
        Ps. Łódź górą.
    • Gość: profesor chaos Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 22:22
      80% jak na 22-latka to chyba nie najgorzej, aaa?
      jak myślicie ?

ps.:dowartościujcie mnie no !!!
      • Gość: adas Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.katowice.msk.pl / 81.219.117.* 05.06.04, 22:28
        Szanowny Panie

rocznik 82
        80% (28/35)

• Gość: NOIR Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: 62.205.126.* 11.06.04, 23:02
          TRES BIEN!
      • Gość: nieznany Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: 62.205.126.* 11.06.04, 22:47
        Aplauz prosze dla "profesor chaos".Brawo!!!
    • Gość: lena Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.matrixx.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 22:22
      80% i 25 lat w tym roku
      • Gość: ja Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.04, 22:24
        54% i 16 lat
        • Gość: Linda Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.06.04, 15:41
          45%, jestem z Niemiec (24 lat)!!!
        • Gość: iza tragicznie! 57% 1989 nie bardzo pamietam IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 20.06.04, 19:59
          Tragicznie 57% - 1989 nie bardzo pamietam a od 10 lat mieszkam za granica,
          politykow nie kojarze ale o panu Buraku Leperze slyszalam...
    • Gość: Karolina Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 22:26
      ja mam 12 lat i miałam 74% .czy to nie jest troche dziwne??
    • Gość: wojec IGNORANCJA p. PACEWICZA IP: *.dzialoszyn.sdi.tpnet.pl 05.06.04, 22:28
      Jestem oburzony ignorancją p.Pacewicza ,który nie uznał pomyłki WYBORCZEJ w
      pytaniu o pierwszego prezesa TVP wybranego w konkursie!!!!!
      Kilku kandydatów to nie jest konkurs proszę pana!!!
      Robicie wodę z mózgu i nie potraficie przyznać się do błędu!!!
      • Gość: aga Re: IGNORANCJA p. PACEWICZA IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 05.06.04, 22:31
        No cóż, jak w każdym tego typu programie wpadek było wiele. Mnie zaś wkurzało
        zachowanie Drzyzgi. jak dotąd ją lubiłam, ale jejniektóre uwagi były
        zdecydowanie nie na miejscu... A świecące sie od potu czoło drugiego z
        prowadzących? Parodia smile No ale, w programie na żywo tak bywa...
        • Gość: Söndag Re: IGNORANCJA p. PACEWICZA IP: *.015-61-6e6b7010.cust.bredbandsbolaget.se 06.06.04, 08:45
          Zgadza sie, program byl zrealizowany bardzo chaotycznie i celowala w tym p.
          prowadzaca. Niestety TVN ma wiele takich knotow realizacyjnych na swoim koncie
          a wystarczy podpatrzyc jak robi sie takie programy w innych telewizjach chocby
          w Szwecji.
    • Gość: aga Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 05.06.04, 22:28
      Ten test wcale nie świadczy o twojej polskości, conajwyzej o pamięci i
      kojarzeniu faktów. Niektóre pytania były naprawdę śmieszne, ale nie wszystkie.
      Też na część strzelałam. Wynik - mogłoby być lepiej smile
    • Gość: wojec IGNORANCJA red.PACEWICZA!!! IP: *.dzialoszyn.sdi.tpnet.pl 05.06.04, 22:32
      Wstyd niepopełnić błąd ale się nie potrafić przyznać do niego p.redaktorz
      konkurs to nie paru kandydatów !!!
      Nie rócie ludziom wody z mózgu!!! ,,WYBIÓRCZA''
    • Gość: Mrt 74%, 19 lat :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 22:34
      oto moj wynik i wiek smile
    • Gość: ania Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 22:39
      nie wierze...100% w większości strzelalam...35/35 moglabym byc poslem he he
      • Gość: jakub Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.oc.oc.cox.net 06.06.04, 08:00
        23 lata poza Polska i wynik - 76%. To chyba niezle?
    • Gość: rilla Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.msk.net.pl / 80.48.255.* 05.06.04, 22:41
      test wyszedl mi bardzo dobrze zważywszy na to,że mam dopiero 16.Swietna sprawa,
      zawze to jakies urozmaicenie
    • Gość: pitek 68% IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 22:44
      Twój wynik: 68% (24/35)
      Bardzo przyzwoicie, naprawdę jest się czym pochwalić. Historia III RP nie jest
      dla Ciebie białą kartką, ale do perfekcji jeszcze trochę brakuje
    • Gość: gość AA Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: 82.160.43.* 05.06.04, 22:52
      też mi niexle poszło. dzięki autorom, wiecej takich testów.
    • rilla_t Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal 05.06.04, 23:03
      mi wyszlo 60%, a mam 16 lat..zawsze mogło byc lepiej...ale takie testy to
      swietna sprawa!
    • Gość: Marta Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.itpp.pl 05.06.04, 23:12
      troche zaskoczyla mnie nazwa-35 pytan to ma być wileki test?ale ogólnie uważam,
      ze to świetny pomysł i takie testy powinny się pojawiać również w innych
      dziedzinach

• Gość: jokim porazka organizatorska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 23:15
      test byl banalnie prosty, odpowiedzialem na wszystkie pytania. dziwie sie
      natomiast politykom, np. Frasyniukowi czy Niesiolowskiemu ze mieli mniej niz 26
      pytan w I turze. moim zdaniem to kompromitacja.
      a jezeli chodzi o Miecugowa to bylem zażenowany jego poziomem prowadzenia,
      komentowania niektorych pytań, a juz podanie inf że na innym kanale trwa mecz
      pilkarski swiadczy o nieprofesjonalizmie. Generalnie organizacja slabiutka,
      goście nie slyszący pytań, itp. Zdziwilem sie ze pytania ukladali skoczylas i
      besres po nich spodziewalem sie wiecej.
    • Gość: Lezzak24 test-prościzna IP: *.pcz.czest.pl / *.pcz.pl 05.06.04, 23:15
      testc to pestka był zbyt łatwy i wcale się nie trzeba było fatygować z
      odpowiedziami. Mój wynik to prawie 90 % i sam sobie pogratulowałem a wy? jak
      wam poszło.
      • Gość: mika Re: test-prościzna IP: *.bazapartner.pl 05.06.04, 23:19
        mam 100%!!! tylko przy dwóch pytaniach zawahałam się...ale rzeczywiście
        prościzna!!!!
        • Gość: Lezzak24 Re: test-prościzna IP: *.pcz.czest.pl / *.pcz.pl 05.06.04, 23:23
          o wiele lepszy był test IQ
    • Gość: Paweł Wątpliwości co do pyt. o Kuroniówkę IP: 217.153.29.* 05.06.04, 23:27
      Mam poważne wątpliwości dot. tego pytania.
      Z jednej strony w powszechnej świadomości, nazwa ta określa zasiłek dla
      bezrobotnych.
      Z drugiej strony, trzeba pamiętać skąd się wzięła ta nazwa.
      Jestem pewien, że TVP ma nawet w swoich archiwach fragment, w którym Jacek Kuroń
      osobiście gotuje tą zupkę.
      Ponieważ obie odpowiedzi są poprawne, pytanie te NIE POWINNO SIĘ ZNALEŹĆ w tym
      teście.

BTW. Czy nie odnosicie wrażenia, że w historii III RP wg. GW osoba Wielce
      Szanownego Pana Redaktora i GW w ogóle, zajmują zbyt mało miejsca. wink
      • mentalica zenada... 05.06.04, 23:39
        Moim zdaniem mniej wiecej tak zenujacy jest poziom tych pytan jak nasza
        reprezentacja w pilce noznej.. ale moze to jest zabieg celowy i moze to jest ta
        roznica miedzy tym testem a reprezentacja.Sytuacja w naszym kraju to totalny
        cyrk i brak profesjonalizmu i ten program sie dopasowal. Usmialam sie...
        Traktuje to jako zart i mam nadzieje, ze autorzy pytan poprostu mieli na celu
        zdystansowanie ludzi do tego wszystkiego. smile Pozytywna sprawa taki test...
        Hehe. Pozdrawiam
      • Gość: pitek szczeniaki nie lubia Kuroniówki IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 00:36
        wiec wchodza do tylka,
        adaskowi,
    • Gość: OB-KAT Z SAN DIMAS Re: Wielki Test z III RP G-W, portal IP: *.proxy.aol.com 05.06.04, 23:44
      JEST JAK JEST ALE LICZYMY NA LEPSZA PRZYSZLOSC I NA WASZE W TYM POPARCIE.
    • Gość: Karzeł Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 00:12
      Jestem w szoku 97%(34/35). Wywaliłem się na Mazowieckim - myślałem o gospodarce.
      • Gość: beniamin Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.chello.pl 06.06.04, 23:41
        Ja też, a wywaliłem sie na Bushu.
    • Gość: remote Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.icpnet.pl 06.06.04, 00:32
      10. Gdzie miała być dyplomatą Ewa Spychalska, jeśli powiedziała, że chodzi o
      kraj leżący między Bugiem a Odrą:

OK, wiem ze chodziło tu o Białoruś, ale do cholery kraj mięsdzy Bugiem a Odrą
      to chyba Polska. Jeszcze nas Łukaszenko nie wchłonął.
    • Gość: raf Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.06.04, 00:57
      Ten test jest dziecinnie prosty, tylko totalni ignoracni nie dostaną conajmniej
      30/35. Ja ma 34/35 bo nie trafilem w Kusznierewicza
      • Gość: denay Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.04, 02:28
        34/35 - moge byc poslem wink)

nie rozumiem tylko jednego - tyle sie ostatnio trabilo, ze po raz pierwszy
        Prezes TVP bedzie wybierany w konkursie. Wiec dlaczego Walendziak??
        • Gość: denay a poza tym to za malo.. IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.04, 02:29
          pytan jak dla mnie.
    • Gość: AntyLepper 76% IP: *.top.net.pl 06.06.04, 08:15
      Co ze mnie za Polak? trzeba chyba stąd wyrywać.. 76%. Ciekawe jakby zrobili
      Test z wiedzy o Unii. Myślę, że milibyśmy więcej punktów niż jej dawni
      mieszkańcy.
    • Gość: Söndag Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.015-61-6e6b7010.cust.bredbandsbolaget.se 06.06.04, 08:38
      20 lat na obczyznie i wynik 41/45 to tez chyba niezle, w kazdym razie zona byla
      pelna podziwu.
      • Gość: żołnierz Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: 80.51.255.* 06.06.04, 08:47
        Jeden z wariantów odpowiedzi na pytanie "dlaczego armia czerwona......"
        Brzmiał "bo wszyscy mieli już zegarki"
        Jeżel miał to byc test posiadający walory intelektualne,to takie ordynarne
        i chamskie propozycje odpowiedzi świadczą o autorach i gAZECIE.WSTYD!!!!!!!!!
        • Gość: puknij sie! Re: Wielki Test z III RP Gazety Wyborczej, portal IP: *.intermedia.net.pl / *.intermedia.net.pl 06.06.04, 13:43
          Czy ty wiesz wogule co mowisz bo chyba nie za bardzo!Przeciesz to ma byc
          poidchwytliwe i z zartem!Wielki z ciebie zolniesz jak ze mninie prezydent!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka