perla 07.06.04, 22:23 dzisiaj mam już coś do napisania właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bimi Re: chciałbym napisać, że... 07.06.04, 22:24 perla napisał: > dzisiaj mam już coś do napisania właśnie. no to wal Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: chciałbym napisać, że... 07.06.04, 22:31 bimi napisał: > perla napisał: > > > dzisiaj mam już coś do napisania właśnie. > > no to wal chwila bimi, daj mi trochę czasu Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: chciałbym napisać, że... 07.06.04, 22:34 perla napisał: > bimi napisał: > > > perla napisał: > > > > > dzisiaj mam już coś do napisania właśnie. > > > > no to wal > > chwila bimi, daj mi trochę czasu no dobra, ale zaraz idę spać. chyba nie chcesz się kojarzyć z co zwiastuny w tvn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pegaz Perła pies z kulawą nogą i degrengolada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 22:39 Perełka rozpirz wątek może ten: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=13208040 albo ten w którym, Mirmuś gada sama ze sobą forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=13214280 Pisząc serio, to nie ma co rozpirzać.Nawet pies z kulawą nogą nie zajrzy. Jak to z psami bywa. Sam nie zeżre i innym nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Perła pies z kulawą nogą i degrengolada 07.06.04, 22:46 Gość portalu: pegaz napisał(a): > > > Perełka rozpirz wątek > > może ten: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=13208040 > albo ten w którym, Mirmuś gada sama ze sobą > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=13214280 > Pisząc serio, to nie ma co rozpirzać.Nawet pies z kulawą nogą nie zajrzy. > Jak to z psami bywa. Sam nie zeżre i innym nie da. > > Wiesz jaka jest roznica miedzy µToba a Miriam?A no taka, ze Ona zaklada watki pod wlasnym nickiem. Ty pacynkujesz tchorzu, chamie pacyno, zawzieta podla. > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: Perła pies z kulawą nogą i degrengolada 07.06.04, 22:48 gini napisała: > Ty pacynkujesz tchorzu, chamie pacyno, zawzieta podla. No pegaz, to żeś se narobił Odpowiedz Link Zgłoś
nurni ----------------------------------------Gini 08.06.04, 10:18 gini napisała: > Ty pacynkujesz tchorzu, chamie pacyno, zawzieta podla. spokojnie daj pegazowi nieco czasu zapewne "ma ambicje by byc uczciwym czlowiekiem..." Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Perła pies z kulawą nogą i degrengolada 07.06.04, 22:59 mogę rozpirzyć, ale twój. Podaj pacynko link. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Cześć Perła 07.06.04, 23:16 Zważywszy, że słowa "Mirmuś" mało kto używa a jeśli - to rzadko, autora należy tu szukać. Żałosny poyeb. szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=Mirmuś Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Cześć Perła 07.06.04, 23:21 tak... taki jeden to używał. Był ostatnio tu... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: Sugerujesz, że 07.06.04, 23:56 to ktoś, kto przesiadł się na neostrada.plus. Możliwe i byłoby to logiczne. Hiacek ma swoje IP sztywne, Carmina - Katowice. Ankakoch zawsze logowana była, ale mozna się odlogować. Na rybkę. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Sugerujesz, że 08.06.04, 00:14 Hiacynt, faktycznie kiedyś się przegiął ale on hamulce jednak ma, Carmina zbyt uczciwa, a to trzecie to kto niby? Bo nie przypominam sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
perla a w ogóle to wiesz Scan 08.06.04, 00:18 przeszedłem z Carlsberga na Perłę i to błąd jest. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Nie oglądasz reklam. 08.06.04, 00:32 I źle na tym wychodzisz. Widziałeś kiedykolwiek reklamowane piwo "Perła" w TV? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Nie oglądasz reklam. 08.06.04, 00:34 pan.scan napisał: > I źle na tym wychodzisz. Widziałeś kiedykolwiek reklamowane piwo "Perła" w TV? w światłach miasta mojego wciąż tą reklamę widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Może być i tak. Przetrzyj jednakże światła swego 08.06.04, 00:39 (albo wpłyń na odnośne władze). Patrzysz na piwo "Perła" a nie widzisz dziewczyn, lublinianek. Krew się burzy - krzyżówka Polek, Żydówek, Ukrainek i Wołoszek. I jeszcze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Może być i tak. Przetrzyj jednakże światła sw 08.06.04, 00:44 pan.scan napisał: > (albo wpłyń na odnośne władze). Patrzysz na piwo "Perła" a nie widzisz > dziewczyn, lublinianek. Krew się burzy - krzyżówka Polek, Żydówek, Ukrainek i > Wołoszek. I jeszcze więcej. W Izraelu panie tego nie masz, same Zydowki som, bo tam papiery sprawdzaja przy wjezdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan A my o "Perle" czy o Izraelu?Nie bardzo kojarzę, 08.06.04, 00:47 jak zwykle, gdy widzę Ciebie. I czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: A my o "Perle" czy o Izraelu?Nie bardzo kojar 08.06.04, 00:53 pan.scan napisał: > jak zwykle, gdy widzę Ciebie. I czytam. Widzisz mnie doprawdy?Bylo o krzyzowkach jakichs, wymieniles Zydowki, wiec Ci przypomnialam, ze czyste rasowo Zydowki znajdziesz w Izraelu. W tej Polsce przeokropnej to same antysemity mieszkaja, co to wyssaly, i zabijaly Zydow w Jedwabnym. Okropny kraj ta Polska, antysemityzm, homofobia, ksenofobia, nacjonalizm, brak zrozumienia dla utrzymania tozsamosci narodowej, ktora nacjonalizmem wcale nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Zastanów się nieco. 08.06.04, 01:04 Ja piszę o urodzie, bo twierdzę, że lublinianki jednymi z najładniejszych kobiet w Polsce są, która to uroda jest wynikiem skrzyżowania ras. Jeśli tak - to nie wyjeżdżaj z Izraelem, gdzie jednokrzyżowkowe dziewczyny z definicji ładne być nie mogą. Mieszanie do urody naszych kobiet (co jest jedynym tematem mej wypowiedzi) homofobii, ksenofobii, nacjonalizmu, pisania o "okropnościach" Polski i innych pierdołach ad hoc wymyślonych przez Ciebie świadczy o tym, żeś intrygantka i oszustka intelektualna. Albo zazdrosna Żydówka. Jest. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Zastanów się nieco. 08.06.04, 01:12 pan.scan napisał: > Ja piszę o urodzie, bo twierdzę, że lublinianki jednymi z najładniejszych > kobiet w Polsce są, która to uroda jest wynikiem skrzyżowania ras. > Jeśli tak - to nie wyjeżdżaj z Izraelem, gdzie jednokrzyżowkowe dziewczyny z > definicji ładne być nie mogą. Mieszanie do urody naszych kobiet (co jest > jedynym tematem mej wypowiedzi) homofobii, ksenofobii, nacjonalizmu, pisania > o "okropnościach" Polski i innych pierdołach ad hoc wymyślonych przez Ciebie > świadczy o tym, żeś intrygantka i oszustka intelektualna. Albo zazdrosna > Żydówka. Jest. Wybieram zazdrosna Zydowke .A okropnosciach Polski i Polakow piszesz Scanie na okraglo, az mdli.Poczytaj swoje posty.Czasami choc to prawie niemozliwe Danke przebijasz.. Usmiechnij sie od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Repetitio est mater studiorum 08.06.04, 01:32 Motto: Przeciwieństwem ważnej prawdy jest inna ważna prawda". Za Nielsem Bohrem. 1. Każdy człowiek w tym kraju wynosi/wyniosł wiedzę o bohaterskich Polakach. To prawda bezdyskusyjna. Niewątpliwie prawdziwa - takich Polaków mam też i ja w mej Rodzinie. 2. Druga prawdą (ta nieznaną i niewynoszona, bo wstydliwa) jest ta o Polakach szmalcownikach, mordercach, donosicielach, złodziejach, ludziach obojętnych. Ja o tej piszę, bo się jej nie wstydzę. Ze wględu na punkt pierwszy. I nie bardzo mi do śmiechu, jeśli ktoś tej prawdy nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Repetitio est mater studiorum 08.06.04, 01:57 pan.scan napisał: > Motto: > > Przeciwieństwem ważnej prawdy jest inna ważna prawda". Za Nielsem Bohrem. > > 1. Każdy człowiek w tym kraju wynosi/wyniosł wiedzę o bohaterskich Polakach. > To prawda bezdyskusyjna. Niewątpliwie prawdziwa - takich Polaków mam też i ja w > > mej Rodzinie. > > 2. Druga prawdą (ta nieznaną i niewynoszona, bo wstydliwa) jest ta o Polakach > szmalcownikach, mordercach, donosicielach, złodziejach, ludziach obojętnych. > Ja o tej piszę, bo się jej nie wstydzę. Ze wględu na punkt pierwszy. > > I nie bardzo mi do śmiechu, jeśli ktoś tej prawdy nie rozumie. > Scanie ton ie tak.Te prawde kazdy zna.Nie ma narodu bez mordercow donosicieli i zlodziei. Za co sie masz wstydzic?Za to czego nie popelniles? Nie ma monolitow, nie ma ludzi idealnych i nie ma idealnych narodow, dlaczego wymagasz od Polakow tego co jest nieosiagalne? Cytowac Ci nie bede, ale tak z pamieci cos niedokladnie.Ben Gurion zdaje sie powiedzial, ze Izrael wtedy bedzie normalnym panstwem kiedy bedzie mial wlasnych zlodziei i wlasne prostytutki. Polska i Polacy nie sa monolitem, sa ludzie dobrzy i zli jak wszedzie. Jeszcze jedno, Zydzi tez mieli swoich mordercow zlodziei i donosicieli, spojrz prawdzie w oczy jak robila to Arendt. Traktuj i Zydow i Polakow tak samo, nie wymagaj za duzo od jednych nie usprawiedliwiaj za bardzo drugich. Tez mialam w rodzinie kogos kto walczyl oddal zycie, nie czepiam sie do Grekow za to, ze to z ich winy. Jeden Grek zdradzil, nie moge zrzucac winy na wszystkich. Ktos Ci chyba wmowil jakies poczucie winy, zrzuc to z siebie. Mam gdzies tam w domu stary numer gazety , w ktory pisze sie o kolaborantach belgijskich.Czy uwazasz, ze mam cytowac codziennie artykul staremu do sniadania i do obiadu i do kolacji? Byli inni , Belgowie, tacy, ktorzy walczyli i czesc.Byl tacy co ratowali Zydow a byli tacy co ich wydawali, dziadek meza zginal w Mattchausen , to mam mu robic awantury za Zydow wywiezionych z Antwerpii? Scan daj spokoj bo rozpirzysz perlowy watek. . Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Na innych falach nadajemy. Poczytaj wątek uważnie 08.06.04, 02:32 Rzecz w głupocie, indolencji, niewiedzy, gówniarstwie. Nic więcej. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=13259813 Inne podobne w wyszukiwarce. Słowa kluczowe podawałem. Postaraj się zrozumieć. Dobrej nocy. P.S. Dyskutowac chętnie mogę. Mimo całej sympatii dla Ciebie, Gini, musisz poczytać nie tylko internetowe nowinki Nowaka, ale te rzeczy, które są w księgarniach. Od pamiętnika Czerniakowa, poprzez "Czy ja jestem mordercą" Perechodnika, "Dzieci Syjonu" Grynberga na podstawie tzw. "Protokołów palestyńskich" z archiwum Hoovera w Californii, "Po Kole" Grupińskiej o rozmowach z powstańcami z getta, "Na łące" Barbary Engelking - wywiady ocalonych z Holocaustu - do Ringelbluma. To tak, na cito. Niewiedzy nie nadrobisz pohukiwaniem. Ta wiedza, którą Ci proponuję, pozwoli Ci zrozumieć wyjątkowość czasów i nędzę ludzką. I znaleźć właściwą optykę. P.S. Co do Arendt - dałem Ci kiedyś odpowiedź recenzenta jej książki. Poszukaj uważnie. I bądż mniej nastawiona negatywnie do wszystkiego co się pisze. W ogólności i szczególności. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Na innych falach nadajemy. Poczytaj wątek uwa 08.06.04, 03:02 pan.scan napisał: > Rzecz w głupocie, indolencji, niewiedzy, gówniarstwie. Nic więcej. > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=13259813 > Inne podobne w wyszukiwarce. Słowa kluczowe podawałem. Postaraj się zrozumieć. > > Dobrej nocy. > Postaraj sie zrzucic z siebie poczucie winy, za grzechy niepopelnione, reszte Ci napisalam nizej, policz sobie ilu Zydow Polacy zabili ilu uratowali. Postaraj sie sciagnac z siebie to jarzmo poczucia winy, za wszystkich Polakow Scanie , za tych co ciala dzieci zakonserwowali w beczkach, rez cierpisz?Czy to olewasz bo to w koncu byly polskie dzieci. > P.S. > Dyskutowac chętnie mogę. Mimo całej sympatii dla Ciebie, Gini, musisz poczytać > nie tylko internetowe nowinki Nowaka, ale te rzeczy, które są w księgarniach. > Od pamiętnika Czerniakowa, poprzez "Czy ja jestem mordercą" Perechodnika, > "Dzieci Syjonu" Grynberga na podstawie tzw. "Protokołów palestyńskich" z > archiwum Hoovera w Californii, "Po Kole" Grupińskiej o rozmowach z powstańcami > z getta, "Na łące" Barbary Engelking - wywiady ocalonych z Holocaustu - do > Ringelbluma. To tak, na cito. Scanie to zdaje sie Ty pisales , ze czytac trzeba ze zrozumieniem.Wez Perechodnika i wejdz w jego sytuacje, czy bylbys w stanie odprowadzic zone i corke na ten plac? A Ringenblumciekawa postac, ale za przeproszeniem czesto zle sie wypowiadal o Zydach.Jego kroniki czasami cytuje Nowak i o to sie zloscisz. > > Niewiedzy nie nadrobisz pohukiwaniem. Ta wiedza, którą Ci proponuję, pozwoli Ci > > zrozumieć wyjątkowość czasów i nędzę ludzką. I znaleźć właściwą optykę. > Scanie, obys Ty zrozumial cokolwiek to juz bedzie dobrze.Ciekaqwa jestem czy przeczytales Szpilmana, jak nie to przeczytaj , postaraj sie przeczytac ze zrozumieniem. Ta ksiazka dlugo czekala na wydanie.I dobrze, ze ja w koncu wydano, na oskarzenia mojego meza o polski antysemityzm, mialam cos na obrone, wyobraz sobie. Ten Zyd Szpilman mnie obronil , i ten co pisal przedmowe. Jak tylko dostalam ksiazke, przewertowalam i znalazlam co bylo potrzebne... > P.S. Co do Arendt - dałem Ci kiedyś odpowiedź recenzenta jej książki. Poszukaj > uważnie. I bądż mniej nastawiona negatywnie do wszystkiego co się pisze. > W ogólności i szczególności. To samo do Ciebie Scanie panie , nie badz tak negatywnie nastawiony . I zrzuc to brzemie z siebie wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Może być i tak. Przetrzyj jednakże światła sw 08.06.04, 00:47 gini napisała: > W Izraelu panie tego nie masz, same Zydowki som, bo tam papiery sprawdzaja przy wjezdzie. a co gini, nie wpuścili, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Może być i tak. Przetrzyj jednakże światła sw 08.06.04, 00:57 perla napisał: > gini napisała: > > > W Izraelu panie tego nie masz, same Zydowki som, bo tam papiery sprawdzaja > > przy wjezdzie. > > a co gini, nie wpuścili, hę? > > I to jest moj najwiekszy problem. Chcialam osiasc w Ziemii Swietej i nie wpuscili bo mamusi Zydowki nie mam. Ani babki nawet, a tam trza sie wykazac papiurami do drugiego pokolenia chba. Nie masz Perla jakiejs znajomej Zydowki co by sie za moja babcie podala? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Może być i tak. Przetrzyj jednakże światła sw 08.06.04, 00:46 pan.scan napisał: > (albo wpłyń na odnośne władze). Patrzysz na piwo "Perła" a nie widzisz > dziewczyn, lublinianek. Krew się burzy - krzyżówka Polek, Żydówek, Ukrainek i > Wołoszek. I jeszcze więcej. faktycznie, ostatnio mnie nagabywała Murzynka aby coś wyłuskał na coś tam. A obok z dużą kropą na czole stała i też coś chciała. Generalnie uważam, że człowiek biały powinnien być, bez względu na krzyżowkę właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
perla forum swoje cykle ma, niczym kobieta... 07.06.04, 23:22 Krzys52 co miesiąc wiesza się. Rano piszą ci co w pracy są. Po południu żony kiedy mąż sjestę ma. A wieczorem to inteligencja forum tego wypełza i komentuje wątki dzienne. Po północy Luzer włącza komp swój... Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: forum swoje cykle ma, niczym kobieta... 07.06.04, 23:50 perla napisał: > Krzys52 co miesiąc wiesza się. > Rano piszą ci co w pracy są. Po południu żony kiedy mąż sjestę ma. A wieczorem > to inteligencja forum tego wypełza i komentuje wątki dzienne. Po północy Luzer > włącza komp swój... > Aha, to pięć cykli naliczyłam w Twoim poście (miesięczny, poranny, popołudniowy ... itd), Perło. No nie wiem, Perło, ale albo Ty się nie znasz na kobietach albo ja się nie znam. Dobranoc a. a. Odpowiedz Link Zgłoś
perla a któż by tam Ado na kobietach się znał? 08.06.04, 00:10 już poeta rację miał pisząc: kobieto, puchu marny, ty nędzna istoto... ja tam zasadniczo z poezją to nie bardzo, ale to jeszcze ze szkoły pamiętam. Takie wyraziste to jest. I z empirią zgodne.. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk No to dzis do tak ciekawego watku musze sie wpisa 08.06.04, 00:10 ć. Popieram. Bezwzglednie! Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: No to dzis do tak ciekawego watku musze sie w 08.06.04, 00:17 ale widzisz Sceptyku, to wątek merytoryczny miał być. Tylko zagadali mnie i już zapomniałem co chciałem napisać właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: No to dzis do tak ciekawego watku musze sie w 08.06.04, 00:20 perla napisał: > ale widzisz Sceptyku, to wątek merytoryczny miał być. Tylko zagadali mnie i już > > zapomniałem co chciałem napisać właśnie. > Perla, to wytnij ten watek, co sie szczypiesz, zaloz noiwy i po zawodach. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: No to dzis do tak ciekawego watku musze sie w 08.06.04, 00:22 gini napisała: > perla napisał: > > > ale widzisz Sceptyku, to wątek merytoryczny miał być. Tylko zagadali mnie > i > już > > > > zapomniałem co chciałem napisać właśnie. > > > Perla, to wytnij ten watek, co sie szczypiesz, zaloz noiwy i po zawodach. ale gini, ja już zapomniałem jak wycina i rozpirza się. Rozumiesz... brak treningu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: No to dzis do tak ciekawego watku musze sie w 08.06.04, 00:28 perla napisał: > gini napisała: > > > perla napisał: > > > > > ale widzisz Sceptyku, to wątek merytoryczny miał być. Tylko zagadali > mnie > > i > > już > > > > > > zapomniałem co chciałem napisać właśnie. > > > > > Perla, to wytnij ten watek, co sie szczypiesz, zaloz noiwy i po zawodach. > > ale gini, ja już zapomniałem jak wycina i rozpirza się. Rozumiesz... brak > treningu jest. > Perla, a ja bym Ci chenie z dobrego serca pomogla, ale czasu nie mam. Po co pisales, ze miesiac mnie w domu nie bylo? Przyszedl kolega przetlumaczyl i mam szlaban teraz. A tak bym Ci za worek treningowy posluzyla. Teraz to tak z partyzanta pisze, do wlasnego komputera wlamuje sie wlasnie a wszystko przez Ciebie, bylo to kablowac o tej mojej miesiecznej nieobecnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: No to dzis do tak ciekawego watku musze sie w 08.06.04, 00:31 gini wybacz, ja nie chcący, naprawdę. O miesiączkach ja nigdy... Zakochałem się gini, wybaczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: No to dzis do tak ciekawego watku musze sie w 08.06.04, 00:35 perla napisał: > gini wybacz, ja nie chcący, naprawdę. O miesiączkach ja nigdy... > Zakochałem się gini, wybaczysz? > Perla jak znam zycie, a znam to Ty sie nie zakochales a napiles za duzo troszke. Idz spac, najlepiej przygotuj sobie jutro cos na kaca, i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: No to dzis do tak ciekawego watku musze sie w 08.06.04, 00:39 gini napisała: > perla napisał: > > > gini wybacz, ja nie chcący, naprawdę. O miesiączkach ja nigdy... > > Zakochałem się gini, wybaczysz? > > > Perla jak znam zycie, a znam to Ty sie nie zakochales a napiles za duzo troszke > . > Idz spac, najlepiej przygotuj sobie jutro cos na kaca, i po sprawie. źle znasz życie gini Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Dedykacja dla Scana 08.06.04, 12:38 TEORIA WZGLEDNOSCI (wyjatki) Gdy sie ludzi ocenia Z roznych punktow widzenia -- Ciekawa rzecz, jak sie skala Pewnych wartosci zmienia. Wada staje sie cnota, A zaleta Odpowiedz Link Zgłoś