Dodaj do ulubionych

chciałbym napisać, że...

07.06.04, 22:23
dzisiaj mam już coś do napisania właśnie.
Obserwuj wątek
    • bimi Re: chciałbym napisać, że... 07.06.04, 22:24
      perla napisał:

> dzisiaj mam już coś do napisania właśnie.

no to wal
      • perla Re: chciałbym napisać, że... 07.06.04, 22:31
        bimi napisał:

> perla napisał:
        >
        > > dzisiaj mam już coś do napisania właśnie.
        >
        > no to wal

chwila bimi, daj mi trochę czasu
        • bimi Re: chciałbym napisać, że... 07.06.04, 22:34
          perla napisał:

> bimi napisał:
          >
          > > perla napisał:
          > >
          > > > dzisiaj mam już coś do napisania właśnie.
          > >
          > > no to wal
          >
          > chwila bimi, daj mi trochę czasu

no dobra, ale zaraz idę spać.
          chyba nie chcesz się kojarzyć z co zwiastuny w tvn?
    • Gość: pegaz Perła pies z kulawą nogą i degrengolada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 22:39

Perełka rozpirz wątek

może ten:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=13208040
      albo ten w którym, Mirmuś gada sama ze sobą

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=13214280
      Pisząc serio, to nie ma co rozpirzać.Nawet pies z kulawą nogą nie zajrzy.
      Jak to z psami bywa. Sam nie zeżre i innym nie da.

• gini Re: Perła pies z kulawą nogą i degrengolada 07.06.04, 22:46
        Gość portalu: pegaz napisał(a):

>
        >
        > Perełka rozpirz wątek
        >
        > może ten:
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=13208040
        > albo ten w którym, Mirmuś gada sama ze sobą
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=13214280
        > Pisząc serio, to nie ma co rozpirzać.Nawet pies z kulawą nogą nie zajrzy.
        > Jak to z psami bywa. Sam nie zeżre i innym nie da.
        >
        > Wiesz jaka jest roznica miedzy µToba a Miriam?A no taka, ze Ona zaklada watki
        pod wlasnym nickiem.
        Ty pacynkujesz tchorzu, chamie pacyno, zawzieta podla.
        >
        >
        >
        >
        • bimi Re: Perła pies z kulawą nogą i degrengolada 07.06.04, 22:48
          gini napisała:

> Ty pacynkujesz tchorzu, chamie pacyno, zawzieta podla.

No pegaz, to żeś se narobił
        • nurni ----------------------------------------Gini 08.06.04, 10:18
          gini napisała:

> Ty pacynkujesz tchorzu, chamie pacyno, zawzieta podla.

spokojnie
          daj pegazowi nieco czasu

zapewne "ma ambicje by byc uczciwym czlowiekiem..."
      • perla Re: Perła pies z kulawą nogą i degrengolada 07.06.04, 22:59
        mogę rozpirzyć, ale twój. Podaj pacynko link.
        • pan.scan Cześć Perła 07.06.04, 23:16
          Zważywszy, że słowa "Mirmuś" mało kto używa a jeśli - to rzadko, autora należy
          tu szukać.
          Żałosny poyeb.

szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=Mirmuś
          • perla Re: Cześć Perła 07.06.04, 23:21
            tak... taki jeden to używał. Był ostatnio tu...
            • pan.scan Sugerujesz, że 07.06.04, 23:30
              to....?
              • perla Re: Sugerujesz, że 07.06.04, 23:34
                to na pewno nasz dobry znajomy jest.
                • pan.scan Re: Sugerujesz, że 07.06.04, 23:56
                  to ktoś, kto przesiadł się na neostrada.plus. Możliwe i byłoby to logiczne.
                  Hiacek ma swoje IP sztywne, Carmina - Katowice. Ankakoch zawsze logowana była,
                  ale mozna się odlogować. Na rybkę.
                  • perla Re: Sugerujesz, że 08.06.04, 00:14
                    Hiacynt, faktycznie kiedyś się przegiął ale on hamulce jednak ma, Carmina zbyt
                    uczciwa, a to trzecie to kto niby? Bo nie przypominam sobie...
                    • perla a w ogóle to wiesz Scan 08.06.04, 00:18
                      przeszedłem z Carlsberga na Perłę i to błąd jest.
                      • pan.scan Nie oglądasz reklam. 08.06.04, 00:32
                        I źle na tym wychodzisz. Widziałeś kiedykolwiek reklamowane piwo "Perła" w TV?
                        • perla Re: Nie oglądasz reklam. 08.06.04, 00:34
                          pan.scan napisał:

> I źle na tym wychodzisz. Widziałeś kiedykolwiek reklamowane piwo "Perła" w TV?

w światłach miasta mojego wciąż tą reklamę widzę...
                          • pan.scan Może być i tak. Przetrzyj jednakże światła swego 08.06.04, 00:39
                            (albo wpłyń na odnośne władze). Patrzysz na piwo "Perła" a nie widzisz
                            dziewczyn, lublinianek. Krew się burzy - krzyżówka Polek, Żydówek, Ukrainek i
                            Wołoszek. I jeszcze więcej.
                            • gini Re: Może być i tak. Przetrzyj jednakże światła sw 08.06.04, 00:44
                              pan.scan napisał:

> (albo wpłyń na odnośne władze). Patrzysz na piwo "Perła" a nie widzisz
                              > dziewczyn, lublinianek. Krew się burzy - krzyżówka Polek, Żydówek, Ukrainek i
                              > Wołoszek. I jeszcze więcej.

W Izraelu panie tego nie masz, same Zydowki som, bo tam papiery sprawdzaja przy
                              wjezdzie.
                              • pan.scan A my o "Perle" czy o Izraelu?Nie bardzo kojarzę, 08.06.04, 00:47
                                jak zwykle, gdy widzę Ciebie. I czytam.
                                • gini Re: A my o "Perle" czy o Izraelu?Nie bardzo kojar 08.06.04, 00:53
                                  pan.scan napisał:

> jak zwykle, gdy widzę Ciebie. I czytam.

Widzisz mnie doprawdy?Bylo o krzyzowkach jakichs, wymieniles Zydowki, wiec Ci
                                  przypomnialam, ze czyste rasowo Zydowki znajdziesz w Izraelu.
                                  W tej Polsce przeokropnej to same antysemity mieszkaja, co to wyssaly, i
                                  zabijaly Zydow w Jedwabnym.
                                  Okropny kraj ta Polska, antysemityzm, homofobia, ksenofobia, nacjonalizm, brak
                                  zrozumienia dla utrzymania tozsamosci narodowej, ktora nacjonalizmem wcale nie
                                  jest.
                                  • pan.scan Zastanów się nieco. 08.06.04, 01:04
                                    Ja piszę o urodzie, bo twierdzę, że lublinianki jednymi z najładniejszych
                                    kobiet w Polsce są, która to uroda jest wynikiem skrzyżowania ras.
                                    Jeśli tak - to nie wyjeżdżaj z Izraelem, gdzie jednokrzyżowkowe dziewczyny z
                                    definicji ładne być nie mogą. Mieszanie do urody naszych kobiet (co jest
                                    jedynym tematem mej wypowiedzi) homofobii, ksenofobii, nacjonalizmu, pisania
                                    o "okropnościach" Polski i innych pierdołach ad hoc wymyślonych przez Ciebie
                                    świadczy o tym, żeś intrygantka i oszustka intelektualna. Albo zazdrosna
                                    Żydówka. Jest.
                                    • gini Re: Zastanów się nieco. 08.06.04, 01:12
                                      pan.scan napisał:

> Ja piszę o urodzie, bo twierdzę, że lublinianki jednymi z najładniejszych
                                      > kobiet w Polsce są, która to uroda jest wynikiem skrzyżowania ras.
                                      > Jeśli tak - to nie wyjeżdżaj z Izraelem, gdzie jednokrzyżowkowe dziewczyny z
                                      > definicji ładne być nie mogą. Mieszanie do urody naszych kobiet (co jest
                                      > jedynym tematem mej wypowiedzi) homofobii, ksenofobii, nacjonalizmu, pisania
                                      > o "okropnościach" Polski i innych pierdołach ad hoc wymyślonych przez Ciebie
                                      > świadczy o tym, żeś intrygantka i oszustka intelektualna. Albo zazdrosna
                                      > Żydówka. Jest.

Wybieram zazdrosna Zydowke .A okropnosciach Polski i Polakow piszesz Scanie na
                                      okraglo, az mdli.Poczytaj swoje posty.Czasami choc to prawie niemozliwe Danke
                                      przebijasz..
                                      Usmiechnij sie od czasu do czasu.
                                      • pan.scan Repetitio est mater studiorum 08.06.04, 01:32
                                        Motto:

Przeciwieństwem ważnej prawdy jest inna ważna prawda". Za Nielsem Bohrem.

1. Każdy człowiek w tym kraju wynosi/wyniosł wiedzę o bohaterskich Polakach.
                                        To prawda bezdyskusyjna. Niewątpliwie prawdziwa - takich Polaków mam też i ja w
                                        mej Rodzinie.

2. Druga prawdą (ta nieznaną i niewynoszona, bo wstydliwa) jest ta o Polakach
                                        szmalcownikach, mordercach, donosicielach, złodziejach, ludziach obojętnych.
                                        Ja o tej piszę, bo się jej nie wstydzę. Ze wględu na punkt pierwszy.

I nie bardzo mi do śmiechu, jeśli ktoś tej prawdy nie rozumie.

• gini Re: Repetitio est mater studiorum 08.06.04, 01:57
                                          pan.scan napisał:

> Motto:
                                          >
                                          > Przeciwieństwem ważnej prawdy jest inna ważna prawda". Za Nielsem Bohrem.
                                          >
                                          > 1. Każdy człowiek w tym kraju wynosi/wyniosł wiedzę o bohaterskich Polakach.
                                          > To prawda bezdyskusyjna. Niewątpliwie prawdziwa - takich Polaków mam też i ja
                                          w
                                          >
                                          > mej Rodzinie.
                                          >
                                          > 2. Druga prawdą (ta nieznaną i niewynoszona, bo wstydliwa) jest ta o Polakach
                                          > szmalcownikach, mordercach, donosicielach, złodziejach, ludziach obojętnych.
                                          > Ja o tej piszę, bo się jej nie wstydzę. Ze wględu na punkt pierwszy.
                                          >
                                          > I nie bardzo mi do śmiechu, jeśli ktoś tej prawdy nie rozumie.
                                          >
                                          Scanie ton ie tak.Te prawde kazdy zna.Nie ma narodu bez mordercow donosicieli i
                                          zlodziei.
                                          Za co sie masz wstydzic?Za to czego nie popelniles?
                                          Nie ma monolitow, nie ma ludzi idealnych i nie ma idealnych narodow, dlaczego
                                          wymagasz od Polakow tego co jest nieosiagalne?
                                          Cytowac Ci nie bede, ale tak z pamieci cos niedokladnie.Ben Gurion zdaje sie
                                          powiedzial, ze Izrael wtedy bedzie normalnym panstwem kiedy bedzie mial
                                          wlasnych zlodziei i wlasne prostytutki.
                                          Polska i Polacy nie sa monolitem, sa ludzie dobrzy i zli jak wszedzie.
                                          Jeszcze jedno, Zydzi tez mieli swoich mordercow zlodziei i donosicieli, spojrz
                                          prawdzie w oczy jak robila to Arendt.
                                          Traktuj i Zydow i Polakow tak samo, nie wymagaj za duzo od jednych nie
                                          usprawiedliwiaj za bardzo drugich.
                                          Tez mialam w rodzinie kogos kto walczyl oddal zycie, nie czepiam sie do Grekow
                                          za to, ze to z ich winy.
                                          Jeden Grek zdradzil, nie moge zrzucac winy na wszystkich.
                                          Ktos Ci chyba wmowil jakies poczucie winy, zrzuc to z siebie.
                                          Mam gdzies tam w domu stary numer gazety , w ktory pisze sie o kolaborantach
                                          belgijskich.Czy uwazasz, ze mam cytowac codziennie artykul staremu do sniadania
                                          i do obiadu i do kolacji?
                                          Byli inni , Belgowie, tacy, ktorzy walczyli i czesc.Byl tacy co ratowali Zydow
                                          a byli tacy co ich wydawali, dziadek meza zginal w Mattchausen , to mam mu
                                          robic awantury za Zydow wywiezionych z Antwerpii?
                                          Scan daj spokoj bo rozpirzysz perlowy watek.
                                          .
                                          • pan.scan Na innych falach nadajemy. Poczytaj wątek uważnie 08.06.04, 02:32
                                            Rzecz w głupocie, indolencji, niewiedzy, gówniarstwie. Nic więcej.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=13259813
                                            Inne podobne w wyszukiwarce. Słowa kluczowe podawałem. Postaraj się zrozumieć.

Dobrej nocy.

P.S.
                                            Dyskutowac chętnie mogę. Mimo całej sympatii dla Ciebie, Gini, musisz poczytać
                                            nie tylko internetowe nowinki Nowaka, ale te rzeczy, które są w księgarniach.
                                            Od pamiętnika Czerniakowa, poprzez "Czy ja jestem mordercą" Perechodnika,
                                            "Dzieci Syjonu" Grynberga na podstawie tzw. "Protokołów palestyńskich" z
                                            archiwum Hoovera w Californii, "Po Kole" Grupińskiej o rozmowach z powstańcami
                                            z getta, "Na łące" Barbary Engelking - wywiady ocalonych z Holocaustu - do
                                            Ringelbluma. To tak, na cito.

Niewiedzy nie nadrobisz pohukiwaniem. Ta wiedza, którą Ci proponuję, pozwoli Ci
                                            zrozumieć wyjątkowość czasów i nędzę ludzką. I znaleźć właściwą optykę.

P.S. Co do Arendt - dałem Ci kiedyś odpowiedź recenzenta jej książki. Poszukaj
                                            uważnie. I bądż mniej nastawiona negatywnie do wszystkiego co się pisze.
                                            W ogólności i szczególności.
                                            • gini Re: Na innych falach nadajemy. Poczytaj wątek uwa 08.06.04, 03:02
                                              pan.scan napisał:

> Rzecz w głupocie, indolencji, niewiedzy, gówniarstwie. Nic więcej.
                                              >
                                              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=13259813
                                              > Inne podobne w wyszukiwarce. Słowa kluczowe podawałem. Postaraj się
                                              zrozumieć.
                                              >
                                              > Dobrej nocy.
                                              >
                                              Postaraj sie zrzucic z siebie poczucie winy, za grzechy niepopelnione, reszte
                                              Ci napisalam nizej, policz sobie ilu Zydow Polacy zabili ilu uratowali.
                                              Postaraj sie sciagnac z siebie to jarzmo poczucia winy, za wszystkich Polakow
                                              Scanie , za tych co ciala dzieci zakonserwowali w beczkach, rez cierpisz?Czy to
                                              olewasz bo to w koncu byly polskie dzieci.
                                              > P.S.
                                              > Dyskutowac chętnie mogę. Mimo całej sympatii dla Ciebie, Gini, musisz
                                              poczytać
                                              > nie tylko internetowe nowinki Nowaka, ale te rzeczy, które są w księgarniach.
                                              > Od pamiętnika Czerniakowa, poprzez "Czy ja jestem mordercą" Perechodnika,
                                              > "Dzieci Syjonu" Grynberga na podstawie tzw. "Protokołów palestyńskich" z
                                              > archiwum Hoovera w Californii, "Po Kole" Grupińskiej o rozmowach z
                                              powstańcami
                                              > z getta, "Na łące" Barbary Engelking - wywiady ocalonych z Holocaustu - do
                                              > Ringelbluma. To tak, na cito.

Scanie to zdaje sie Ty pisales , ze czytac trzeba ze zrozumieniem.Wez
                                              Perechodnika i wejdz w jego sytuacje, czy bylbys w stanie odprowadzic zone i
                                              corke na ten plac?
                                              A Ringenblumciekawa postac, ale za przeproszeniem czesto zle sie wypowiadal o
                                              Zydach.Jego kroniki czasami cytuje Nowak i o to sie zloscisz.

>
                                              > Niewiedzy nie nadrobisz pohukiwaniem. Ta wiedza, którą Ci proponuję, pozwoli
                                              Ci
                                              >
                                              > zrozumieć wyjątkowość czasów i nędzę ludzką. I znaleźć właściwą optykę.
                                              >
                                              Scanie, obys Ty zrozumial cokolwiek to juz bedzie dobrze.Ciekaqwa jestem czy
                                              przeczytales Szpilmana, jak nie to przeczytaj , postaraj sie przeczytac ze
                                              zrozumieniem.
                                              Ta ksiazka dlugo czekala na wydanie.I dobrze, ze ja w koncu wydano, na
                                              oskarzenia mojego meza o polski antysemityzm, mialam cos na obrone, wyobraz
                                              sobie.
                                              Ten Zyd Szpilman mnie obronil , i ten co pisal przedmowe.
                                              Jak tylko dostalam ksiazke, przewertowalam i znalazlam co bylo potrzebne...

> P.S. Co do Arendt - dałem Ci kiedyś odpowiedź recenzenta jej książki.
                                              Poszukaj
                                              > uważnie. I bądż mniej nastawiona negatywnie do wszystkiego co się pisze.
                                              > W ogólności i szczególności.

To samo do Ciebie Scanie panie , nie badz tak negatywnie nastawiony .
                                              I zrzuc to brzemie z siebie wreszcie.
                              • perla Re: Może być i tak. Przetrzyj jednakże światła sw 08.06.04, 00:47
                                gini napisała:

> W Izraelu panie tego nie masz, same Zydowki som, bo tam papiery sprawdzaja
                                przy wjezdzie.

a co gini, nie wpuścili, hę?
                                • gini Re: Może być i tak. Przetrzyj jednakże światła sw 08.06.04, 00:57
                                  perla napisał:

> gini napisała:
                                  >
                                  > > W Izraelu panie tego nie masz, same Zydowki som, bo tam papiery sprawdzaja
                                  >
                                  > przy wjezdzie.
                                  >
                                  > a co gini, nie wpuścili, hę?
                                  >
                                  > I to jest moj najwiekszy problem.
                                  Chcialam osiasc w Ziemii Swietej i nie wpuscili bo mamusi Zydowki nie mam.
                                  Ani babki nawet, a tam trza sie wykazac papiurami do drugiego pokolenia chba.
                                  Nie masz Perla jakiejs znajomej Zydowki co by sie za moja babcie podala?
                            • perla Re: Może być i tak. Przetrzyj jednakże światła sw 08.06.04, 00:46
                              pan.scan napisał:

> (albo wpłyń na odnośne władze). Patrzysz na piwo "Perła" a nie widzisz
                              > dziewczyn, lublinianek. Krew się burzy - krzyżówka Polek, Żydówek, Ukrainek i
                              > Wołoszek. I jeszcze więcej.

faktycznie, ostatnio mnie nagabywała Murzynka aby coś wyłuskał na coś tam. A
                              obok z dużą kropą na czole stała i też coś chciała. Generalnie uważam, że
                              człowiek biały powinnien być, bez względu na krzyżowkę właśnie smile
                              • pan.scan No to jest taki jeden. 08.06.04, 00:49
                                Michał Dżakson. Z Lublina on?
    • perla forum swoje cykle ma, niczym kobieta... 07.06.04, 23:22
      Krzys52 co miesiąc wiesza się.
      Rano piszą ci co w pracy są. Po południu żony kiedy mąż sjestę ma. A wieczorem
      to inteligencja forum tego wypełza i komentuje wątki dzienne. Po północy Luzer
      włącza komp swój...
      • ada08 Re: forum swoje cykle ma, niczym kobieta... 07.06.04, 23:50
        perla napisał:

> Krzys52 co miesiąc wiesza się.
        > Rano piszą ci co w pracy są. Po południu żony kiedy mąż sjestę ma. A
        wieczorem
        > to inteligencja forum tego wypełza i komentuje wątki dzienne. Po północy
        Luzer
        > włącza komp swój...
        >

Aha, to pięć cykli naliczyłam w Twoim poście (miesięczny, poranny,
        popołudniowy ... itd), Perło.
        No nie wiem, Perło, ale albo Ty się nie znasz na kobietach albo ja
        się nie znam.
        Dobranoc smile
        a.
        a.
        • perla a któż by tam Ado na kobietach się znał? 08.06.04, 00:10
          już poeta rację miał pisząc: kobieto, puchu marny, ty nędzna istoto...
          ja tam zasadniczo z poezją to nie bardzo, ale to jeszcze ze szkoły pamiętam.
          Takie wyraziste to jest. I z empirią zgodne..
          • pan.scan Empiria zawsze mi sie z Walkirią kojarzy. n/t 08.06.04, 00:33
    • sceptyk No to dzis do tak ciekawego watku musze sie wpisa 08.06.04, 00:10
      ć.

Popieram. Bezwzglednie!
      • perla Re: No to dzis do tak ciekawego watku musze sie w 08.06.04, 00:17
        ale widzisz Sceptyku, to wątek merytoryczny miał być. Tylko zagadali mnie i już
        zapomniałem co chciałem napisać właśnie.
        • gini Re: No to dzis do tak ciekawego watku musze sie w 08.06.04, 00:20
          perla napisał:

> ale widzisz Sceptyku, to wątek merytoryczny miał być. Tylko zagadali mnie i
          już
          >
          > zapomniałem co chciałem napisać właśnie.
          >
          Perla, to wytnij ten watek, co sie szczypiesz, zaloz noiwy i po zawodach.
          • perla Re: No to dzis do tak ciekawego watku musze sie w 08.06.04, 00:22
            gini napisała:

> perla napisał:
            >
            > > ale widzisz Sceptyku, to wątek merytoryczny miał być. Tylko zagadali mnie
            > i
            > już
            > >
            > > zapomniałem co chciałem napisać właśnie.
            > >
            > Perla, to wytnij ten watek, co sie szczypiesz, zaloz noiwy i po zawodach.

ale gini, ja już zapomniałem jak wycina i rozpirza się. Rozumiesz... brak
            treningu jest.
            • gini Re: No to dzis do tak ciekawego watku musze sie w 08.06.04, 00:28
              perla napisał:

> gini napisała:
              >
              > > perla napisał:
              > >
              > > > ale widzisz Sceptyku, to wątek merytoryczny miał być. Tylko zagadali
              > mnie
              > > i
              > > już
              > > >
              > > > zapomniałem co chciałem napisać właśnie.
              > > >
              > > Perla, to wytnij ten watek, co sie szczypiesz, zaloz noiwy i po zawodach.
              >
              > ale gini, ja już zapomniałem jak wycina i rozpirza się. Rozumiesz... brak
              > treningu jest.
              >
              Perla, a ja bym Ci chenie z dobrego serca pomogla, ale czasu nie mam.
              Po co pisales, ze miesiac mnie w domu nie bylo?
              Przyszedl kolega przetlumaczyl i mam szlaban teraz.
              A tak bym Ci za worek treningowy posluzyla.
              Teraz to tak z partyzanta pisze, do wlasnego komputera wlamuje sie wlasnie a
              wszystko przez Ciebie, bylo to kablowac o tej mojej miesiecznej nieobecnosci?
              • perla Re: No to dzis do tak ciekawego watku musze sie w 08.06.04, 00:31
                gini wybacz, ja nie chcący, naprawdę. O miesiączkach ja nigdy...
                Zakochałem się gini, wybaczysz?
                • gini Re: No to dzis do tak ciekawego watku musze sie w 08.06.04, 00:35
                  perla napisał:

> gini wybacz, ja nie chcący, naprawdę. O miesiączkach ja nigdy...
                  > Zakochałem się gini, wybaczysz?
                  >
                  Perla jak znam zycie, a znam to Ty sie nie zakochales a napiles za duzo troszke.
                  Idz spac, najlepiej przygotuj sobie jutro cos na kaca, i po sprawie.
                  • perla Re: No to dzis do tak ciekawego watku musze sie w 08.06.04, 00:39
                    gini napisała:

> perla napisał:
                    >
                    > > gini wybacz, ja nie chcący, naprawdę. O miesiączkach ja nigdy...
                    > > Zakochałem się gini, wybaczysz?
                    > >
                    > Perla jak znam zycie, a znam to Ty sie nie zakochales a napiles za duzo
                    troszke
                    > .
                    > Idz spac, najlepiej przygotuj sobie jutro cos na kaca, i po sprawie.

źle znasz życie gini
                    • gini Re: Dedykacja dla Scana 08.06.04, 12:38
                      TEORIA WZGLEDNOSCI
                      (wyjatki)

Gdy sie ludzi ocenia
                      Z roznych punktow widzenia --
                      Ciekawa rzecz, jak sie skala
                      Pewnych wartosci zmienia.

Wada staje sie cnota,
                      A zaleta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka