Dodaj do ulubionych

Towarzysz Duch

17.02.12, 10:09
Był naczelnym katem reżimu Czerwonych Khmerów. Wysłał na śmierć tysiące ludzi. Po latach dosięgła go sprawiedliwość... O wyroku na Kainga Gueka Eava, znanego jako "Towarzysz Duch", pisze "The New York Times".
fakty.interia.pl/new-york-times/news/towarzysz-duch-zbrodniarz-doskonaly,1757941,6806
Z dedykacją dla tych, co z pasją tropią ślady faszyzmu i noszą koszulki z Che.
Obserwuj wątek
    • jaceq Re: Towarzysz Duch 17.02.12, 13:06
      Che, co by o nim nie powiedzieć, na koszulkach wypada jednak znacznie fotogeniczniej, z tą gwiazdeczką, włos rozwiany...
      Nie wyobrażam sobie koszulek ze smutnym, spsiałym dziadziem "Duchem".
      • oleg3 Che był wczoraj 17.02.12, 13:11
        na meczu Wisełki. Tak wyczytałem, bo meczu nie oglądałem.
        • jaceq Za moich czasów 17.02.12, 14:13
          na meczach bywał Kojak. Bardzo malowniczy Kojak.
    • marouder.com Ja to nie wiem, Olo.. 20.02.12, 06:21
      ..ty naprawde sadzisz, ze jakiegos lewaka wzrusza liczba morderstw, smierci z glodu, ofiar rozstrzeliwan, eksterminacji kazdego innego rzedu?
      Toz toto sie zywi wpierw idea, pozniej zas jeszcze raz idea, nastepnie (nareszcie!) "zaprowadzaniem idei",gdzie cieszy ich liczba wykonczonych wrogow, by pozniej wytykac wszystkim "naobkolo", ze nie przysluzyli sie idei, wiec system upadl..uwazam, ze lewakami zostaja malolatkowie, co jest w prostym zwiazku z niedojrzaloscia osobowosci, na stale zas zostaja psychopaci. Te indywidua cierpia na tzw. osobowosc nieadekwatna.
      Na jedno wychodzi, proszempanauncertain

• snajper55 Re: Ja to nie wiem, Olo.. 21.02.12, 03:01
        marouder.com napisał:

> ..ty naprawde sadzisz, ze jakiegos lewaka wzrusza liczba morderstw, smierci z g
        > lodu, ofiar rozstrzeliwan, eksterminacji kazdego innego rzedu?

W imię każdej ideologii mordowano na przeróżne sposoby miliony ofiar. W imię komunizmu tak samo jak w imię chrześcijaństwa.

S.
        • krates-8 A już najgorsi są 21.02.12, 08:04
          leseferyści i libertarianie
          mają miliony na na sumieniu
          z powodu zaniechań
          w sferze socjalnej
        • oleg3 Re: Ja to nie wiem, Olo.. 21.02.12, 10:38
          snajper55 napisał:

> W imię każdej ideologii mordowano na przeróżne sposoby miliony ofiar. W imię ko
          > komunizmu tak samo jak w imię chrześcijaństwa.

Relatywizujesz czyli po prostu usprawiedliwiasz. Jesteś gotów wysłać do piedla każdego faszystę, ale koszulka z Che ci nie przeszkadza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka