Gość: proko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 16:05 No ładnie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: merlin Re: Andrzej Samson - pedofilem ?? IP: *.de.ibm.com 28.06.04, 16:52 ale dlaczego tak sie sam wystawił. prowokacja? czy świadome działanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomscij dzieci ! Re: Andrzej Samson - pedofilem ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 16:56 sprawa jest maxymalnie tajemnicza- i moze to by dopiero poczatek!!! mysle , ze samson dal sie zlapac poniewaz ruszylo go sumienie a chce wystawic reszte siatki zbokow ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaja Re: Andrzej Samson - pedofilem ?? IP: *.chello.pl 28.06.04, 22:51 I ten bogaty pedofil miał czelność przez wiele lat opluwać nauczycieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voodoo Re: Andrzej Samson - pedofilem ?? IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 29.06.04, 13:37 sumienie...jakoś nie chce mi sie wierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QVX Re: Andrzej Samson - pedofilem ?? IP: 149.156.60.* 02.07.04, 13:08 Żadne sumienie - megalomani zazwyczaj popełniają błędy, bo wierzą, że oni są tacy WIELCYYYYY, że im się to nie zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: Andrzej Samson - pedofilem ?? 28.06.04, 22:55 Nie znasz dnia ani godziny. Nawet twoje dziecko może być pedofilem... Takie czasy, że cza uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
zapytywacz Re: Andrzej Samson - pedofilem ?? 28.06.04, 22:57 PEDAL czy nie PEDAL ale chyba jeszcze swoich slow pozaluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Nigdy nie miałem do niego zaufania... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.04, 23:32 ...wydawał mi sie podejrzany. Udzielał z wielka pewnościa siebie, rad innym a własnego życia nie potrafił uporządkować. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2154186.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voodoo Re: Andrzej Samson - pedofilem ?? IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 29.06.04, 13:40 taka jest prawda a jako rodzice (być może przyszli rodzice) pownniśmy szczególną uwagę zwracać na zachowania naszych dzieci, na rysunki jakie wykonuja jestem po konferencji, która odbyła sie w kwietniu w Warszawie o seksualnym wykorzystywaniu dzieci, chyba każdy człowiek powinien w niej uczestniczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Wysublimowany seks? 29.06.04, 00:01 Jestem prostym człowiekiem. Zapieprzam by wyrwać kasę i ledwo udaje mi się coś odłożyć. Zauważyłem natomiast, że pedofilstwo i homoseksuologia częściej dotyka ludzi z tzw. świecznika. Częściej co nie znaczy tylko ale czy środowiska elit gdzie żyje się wygodniej, zdrowiej, gdzie ma się więcej czasu i dostępu do wiedzy wiedzą coś czego ja nie wiem? Czy seks z partnerem tej samej płci czy z dzieckiem daje więcej satysfakcji? Przykłady: Fredi Mercury, M.Jackson. Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: Wysublimowany seks? 29.06.04, 00:04 ogabignac napisał: > Jestem prostym człowiekiem. > Zapieprzam by wyrwać kasę i ledwo udaje mi się coś odłożyć. > Zauważyłem natomiast, że pedofilstwo i homoseksuologia częściej dotyka ludzi > z tzw. świecznika. Częściej co nie znaczy tylko ale czy środowiska elit gdzie > żyje się wygodniej, zdrowiej, gdzie ma się więcej czasu i dostępu do wiedzy > wiedzą coś czego ja nie wiem? Tak czy owak, już wiesz, że nie warto byc na świeczniku. Bo moze dotknąć pedofilstwo i homoseksuologia. > Czy seks z partnerem tej samej płci czy z dzieckiem daje więcej satysfakcji? Nie dowiesz się, dopóki nie sprwadzisz. Myśle, że to zalezy - wiesz, jednym sie podoba, a innym nie. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Wysublimowany seks? 29.06.04, 17:54 Do ludzi "ze swiecznika" docieraja media. Tyle wiesz co zjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac "AUTORYTETY" "AUTORYTETY" "AUTORYTETY" IP: 213.17.204.* 29.06.04, 01:13 "AUTORYTETY" MORALNE, Autorytety ekonomiczne???? Autorytety medialne!!!!!! ILEŻ MAMY TAKICH FAŁSZYWYCH PROROKÓW W NASZYCH MEDIACH??? Ile zakłamanych polityków, psychologów, ekonomistów, redaktorów???? WSTYD DLA MEDIÓW, WSTYD DLA NARODU, KTÓRY WIERZY TYM MEDIOM Niestety!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Andrzej Samson powiedział: "Nauczycielka, która... 29.06.04, 01:41 "Nauczycielka, która wymaga od ucznia słowa przepraszam, nie powinna być nauczycielką" GW lubiła odwoływać się do opinii Samsona, jako "postępowego" psychloga )) Zapis czatu na portalu Gazety z Andrzejem Samsonem mżna znaleźć czat.gazeta.pl/czat/1,48880,1725989.html "Debata o nauczycielach - zapis czatu (...) kasia-s: Dlaczego nauczyciele nie są kształceni na studiach w zakresie pomiaru dydaktycznego, zasad budowania zadań sprawdzających, psychologii dziecka (to jest tylko sygnalizowane na studiach), psychologii grupy (tego wcale nie ma), a nawet operowania głosem? Andrzej Samson: Szczerze mówiąc, nie wiem, aczkolwiek zgadzam się z tym, że powinni być uczeni. Większość polskich nauczycieli jest pedagogicznie niekompetentna, choć dydaktycznie sprawna, ponieważ w Polsce wystarczy skończyć studia, żeby mieć prawo uczyć w szkole. Już w Niemczech potrzebne są dwuletnie studia podyplomowe. roman.gawron#: Czy uważa Pan karę za metodę wychowawczą? Jeśli tak, to czemu nauczyciel boi się ukarać ucznia, żeby pan Samson nie krzyczał: Szkoła, gdyby mogła, przerobiłaby twoje dziecko na kaszankę? Andrzej Samson: Kara jest oczywiście metodą wychowawczą. Ponieważ mówiąc w dużym uproszczeniu wychowanie i nauczanie polega na stawianiu uczniowi celu i motywowania go do osiągania go za pomocą tzw. wzmocnień czyli kar i nagród. Na świecie są dwie orientacje generalne - pedagogika nagród i pedagogika kar. Pedagogika nagród jest zdecydowanie bardziej skuteczna, dlatego ja proponuję raczej nagradzać niż karać. Andrzej Samson: Nawiasem mówiąc, osoba, która zadała to pytanie, jest słabo zorientowana, bo nauczyciele kochają karać, a nie potrafią nagradzać i na pewno nie boja się karać ucznia, dlatego że pan Samson mówi coś o kaszance. (...) MImi36#: Nie, nie zgadzam się z tym. Ja pracuję w szkole 12 lat i częściej nagradzam. A nie mogę karać, bo zawsze są jakieś głupie argumenty. Andrzej Samson: Niech pani/pan przynajmniej jeden przytoczy na przykład. MImi36#: Trzeba dać kolejną szansę, może się to już nie powtórzy itd., a to się powtarza, uczniowie to wykorzystują. Andrzej Samson: Ma pan/pani świętą rację i tak proszę czynić. (...) roman.gawron#: Najczęściej dzisiaj naruszanym prawem nauczyciela jest prawo do swobodnego doboru metod wychowawczych art. 12 ust. 2 Karty nauczyciela. Dlaczego Pańskim zdaniem? Andrzej Samson: Dlatego, że szkoła, tak jak przez całe dziesięciolecia było, pozostała organizacją feudalną, zhierarchizowaną, gdzie nauczyciel nie ma szans swobody, ponieważ nie jest odpowiedzialny za to, co robi. Polski nauczyciel jest rozliczany z realizacji programu, a nie z tego, czy kogoś czegoś nauczył. Jest to, moim zdaniem, sytuacja absurdalna i schizofreniczna. paliinka#: W takim razie po co ta instytucja istnieje? Żeby dorzucić nauczycielom grosze do pensji? Andrzej Samson: Nie mylmy dwóch rzeczy. Szkoła jest instytucją potrzebną i sensowną. Może być dobra lub zła, polska jest zła. roman.gawron#: Dlaczego uczeń, który pisze obelżywe hasło na murze szkolnym o nauczycielce, jest obejmowany przez psychologa szkolnego opieką, aby nie stał się czasami ofiarą prześladowań? Nauczycielka nie doczekuje się nawet słowa przepraszam. Andrzej Samson: Nauczycielka, która wymaga od ucznia słowa przepraszam, nie powinna być nauczycielką. roman.gawron#: Czy Pańskim zdaniem upomnienie wychowawcy na forum klasy jest karą naruszającą godność ucznia? Tak twierdzi wrocławskie KO. Andrzej Samson: Na ogół jest. paliinka#: Czemu tylko wciąż ograniczamy nauczycieli, zamiast ... zamiast czego? Jaki jest utopijny model nauczyciela? Andrzej Samson: To nie jest model utopijny. W wielu krajach świata został zorganizowany. To jest model człowieka kompetentnego, profesjonalisty, którego w Polsce trzeba szukać ze świeczką. Dla przykładu: większość polskich nauczycieli nie ma pojęcia o prawidłowościach rozwojowych dziecka. Nigdy nie była tego uczona. (...)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Andrzej Samson powiedział: "Nauczycielka... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.04, 02:42 Google wypluły 6630 pozycji na hasło Andrzej Samson. Andrzej Samson (1947) należy do grona pierwszych polskich psychologów, którzy na początku lat 70-tych zajęli się profesjonalną psychoterapią. Zyskał niezwykłą popularność i powszechny szacunek dzięki spektakularnym rezultatom w psychoterapii rodzin i dzieci. Autor szeregu książek popularyzujących psychologię : Moje dziecko mnie nie słucha, Pomiędzy żoną i mężem, czyli jak przetrwać w małżeństwie, Zawód psycholog, Książeczka dla przestraszonych rodziców od dawna ujawniał talenty i zamiłowania literackie jako autor tekstów znanych piosenek, sztuk i scenariuszy . Miska szklanych kulek jest jego pierwszą, zdumiewającą powieścią, obok której trudno przejść obojętnie. Konstrukcją powieść ta przypomina najwybitniejsze osiągnięcia SF, z Philipem K. Dickiem na czele. Wojciech Eichelberger, Andrzej Samson, Anna Sosnowska DOBRA MIŁOŚĆ Ego, Warszawa 2002 ISBN: 83-917171-0-0, stron: 283, format: 14,5x21 cm, oprawa: twarda Działy: Rodzicielstwo , Psychologia Dobre sobie "Dobra miłość" ! Odpowiedz Link Zgłoś
matti.x Re: Andrzej Samson powiedział: "Nauczycielka... 29.06.04, 03:39 Gość portalu: wikul napisał(a): > Google wypluły 6630 pozycji na hasło Andrzej Samson. > [...] > Dobre sobie "Dobra miłość" ! Wikul, czy aby nie nazbyt szybko ferujesz wyroki? Jak się poczujesz, gdyby się okazało, że facet nie jest winny? Przy okazji odnosisz się z sarkazmem to tytułu książki, której, jak sądzę, zapewne nie przeczytałeś, a która ma troje a nie jednego autora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Andrzej Samson powiedział: "Nauczycielka... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.04, 04:15 matti.x napisał: > Gość portalu: wikul napisał(a): > > > Google wypluły 6630 pozycji na hasło Andrzej Samson. > > [...] > > Dobre sobie "Dobra miłość" ! > > Wikul, czy aby nie nazbyt szybko ferujesz wyroki? > Jak się poczujesz, gdyby się okazało, że facet nie jest winny? > Przy okazji odnosisz się z sarkazmem to tytułu książki, której, > jak sądzę, zapewne nie przeczytałeś, a która ma troje a nie jednego > autora. Nie feruję wyroków. Mam jednak prawo oceniać, duznacznie moralną, postawę kogoś kto z taką pewnością siebie i bezwzględną surowością oceniał innych. Kogoś, w stosunku do kogo prokuratura wnioskuje o trzymiesięczny areszt. Obserwowałem go wielokrotnie w telewizji, słuchałem w radiu. Czasem wściekałem się że tylko ON jest zapraszany do tych instytucji. Inni, mniej poprawni politycznie psychologowie, znakomici w swoim fachu są przez te media ignorowani. Masz rację, nie czytałem, nie czuję w niej autentyzmu i nie sądzę by mozna było nauczyś się życia z ksiązek. Matka która wychowała dzieci na ludzi jest lepszym psychologiem od samsonów, którzy własnego zycia nie potrafią uporządkować a chcą pouczać innych. P.S. O pozostałych autorach książki nie napisałem złego słowa, a umieszczenie ich książki na forum może wpłynąć na wzrost sprzedazy tego tytułu. Czasem gdy sprawa jest oczywista nie można oczekiwać na prawomocny wyrok. Gdyby było inaczej to do tej pory nie moglibysmy złago słowa powiedzieć na tyranów i zbrodniarzy, nigdy dotąd nie osadzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
matti.x Re: Andrzej Samson powiedział: "Nauczycielka... 29.06.04, 13:10 Gość portalu: wikul napisał(a): > Czasem gdy > sprawa jest oczywista nie można oczekiwać na prawomocny wyrok. Gdyby było > inaczej to do tej pory nie moglibysmy złago słowa powiedzieć na tyranów i > zbrodniarzy, nigdy dotąd nie osadzonych. Mnie się to troszkę nie podoba. Piszesz o "politycznej poprawności". A ja zauważam, że w wypadku istnienia politycznych powiązań, różni przestępcy chadzają sobie swobodnym luzem, niezależnie od tego, jak wiele by się na ich temat mówiło i pisało w medaich. > Nie feruję wyroków. Mam jednak prawo oceniać, duznacznie moralną, postawę > kogoś kto z taką pewnością siebie i bezwzględną surowością oceniał innych. > Kogoś, w stosunku do kogo prokuratura wnioskuje o trzymiesięczny areszt. Masz prawo oceniać jego postawę. Aczkolwiek ja bym się starał raczej nie wiązać tej postawy (którą on się w wystąpieniach medialnych wykazywał), z tym co się dzieje teraz. Między innymi właśnie dlatego, że facet jest już pod kluczem. A co do ... prokuratury. Prokuratura również wykazała się błyskawiczną reakcją w wypadku Modrzejewskiego. A teraz mamy komisję śledczą. Podobnie rzecz się miała z Kluską (choć w tym wypadku nie o prokuraturę akurat chodziło). Itd. Facet siedzi. Więc ostrożność w "osądzaniu" niczym nie zaszkodzi. A teraz - dla zachowania równowagi - trochę wody na twój młyn: Pojawiło się jakieś "tłumaczenie", że materiały te były używane do pracy naukowej. Otóż to mnie ani troszkę nie przekonuje. Przechowywanie takich materiałów jest przestępstwem (na ile dobrze pojmuję art. 202, par. 4 KK). W takiej sytuacji powinno się posiadać na coś takiego oficjalne zezwolenie. (każda praca naukowa, która się o przestępstwo ociera musi być poddana zewnętrznej kontroli i nikt tu nie może stanowić wyjątku). Jedyne, co tu być może warto dodać, to fakt, że nowelizacja KK odnośnie tegoż artykułu 202 nastąpiła (tzn. obowiązuje od) 1 maja tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Andrzej Samson powiedział: "Nauczycielka... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.04, 22:21 matti.x napisał: > A teraz - dla zachowania równowagi - trochę wody na twój młyn: > Pojawiło się jakieś "tłumaczenie", że materiały te były używane do pracy > naukowej. Otóż to mnie ani troszkę nie przekonuje. Przechowywanie takich > materiałów jest przestępstwem (na ile dobrze pojmuję art. 202, par. 4 KK). > W takiej sytuacji powinno się posiadać na coś takiego oficjalne zezwolenie. > (każda praca naukowa, która się o przestępstwo ociera musi być poddana > zewnętrznej kontroli i nikt tu nie może stanowić wyjątku). > Jedyne, co tu być może warto dodać, to fakt, że nowelizacja KK odnośnie tegoż > artykułu 202 nastąpiła (tzn. obowiązuje od) 1 maja tego roku. Domyślam sie ze jestes prawnikiem i stad ta ostrożność. Ale sam widzisz że sprawa jest dosyć oczywista. A tymczasowey areszt, w sprawach wątpliwych, stosuje sie u nas bardzo rzadko. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Oczywiscie Kretynku2_: pas oraz indoktrynacja IP: *.proxy.aol.com 29.06.04, 15:58 to jedyny dobry sposob na wychowanie dzieci. . Czy ten facet okaze sie pedofilem czy nie, nie ma najmniejszego znaczenia jesli idzie o poprawnosc jego stwierdzen, ktore cytujesz, debilu. A tym nie mozna nic zarzucic. I to cie najbardziej boli bo indoktrynacja i pas sa preferowanymi przez ciebie srodkami wychowawczymi. Usilujesz wiec rozgrywac jego ewentualne zboczenie przeciwko jego psychologicznej ekspertyzie, brudny manipulancie katolicki. Psychologia to jakies wielkie nieporozumienie, co? W czasach stalinowskich rowniez tak uwazano. Nauczycielka ktora wymaga by uczen powiedzial slowo 'przepraszam' spartaczyla gdzies swoja robote, bo w przeciwnym razie nie musialaby wymagac - kiedy nalezy, uczen przeprosilby bez wymuszania, matole. . K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Oczywiscie Kretynku2_: pas oraz indoktrynacja IP: *.proxy.aol.com 30.06.04, 15:47 "Andrzej Samson: Kara jest oczywiście metodą wychowawczą. Ponieważ mówiąc w dużym uproszczeniu wychowanie i nauczanie polega na stawianiu uczniowi celu i motywowania go do osiągania go za pomocą tzw. wzmocnień czyli kar i nagród. Na świecie są dwie orientacje generalne - pedagogika nagród i pedagogika kar. Pedagogika nagród jest zdecydowanie bardziej skuteczna, dlatego ja proponuję raczej nagradzać niż karać." . Widzisz, Kretynku2_, sa w zasadzie dwie szkoly wychowywania: pierwsza to bat i wiecej bata w celu lepszego wbijania indoktrynacji w leb (poprzez tylek); druga szkola polega na gradacji nagrod raczej niz karaniu, oraz cierpliwym tlumaczeniu gdyz dziecko (wbrew twojej opinii) to takze rozumny czlowiek. Druga metoda zdaje egzamin nie tylko w wychowywaniu ludzi ale nawet tresowaniu malp, domowych kotow czy karaluchow - o szczurach nie wspominajac. Nagroda dziala lepiej niz bat, albo i znacznie lepiej - co konstatuje z przekonaniem gdyz wlasnie przypomniales mi sie, zakompleksiony kaleko. . K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzywousty Re: Andrzej Samson - pedofilem ?? IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 29.06.04, 15:46 niestety to o nim mowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczery Andrzej Samson - działaczem PO ! IP: *.chello.pl 29.06.04, 17:45 Dobrze, że Zbyniu Zero jest w PiS (Przekręt i Szantaż). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ken Czy Samson , to zydowskie nazwisko ? IP: *.qc.sympatico.ca 30.06.04, 03:36 Tak tylko pytam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefirello chyba wrobila go jakas kochanka IP: *.proxy.aol.com 30.06.04, 03:49 to ona wyrzucila te zdjecia i zawolala policje. Ale w sumie, to chory czlowiek, widac po jego oczach. zal mi go. Odpowiedz Link Zgłoś
watto to normalne u "autorytetów moralnych"? 02.07.04, 18:02 Można sie spodziewać wiecej takich rewelacji. Wsród ludzi wyglądających podobnie jak ten Samson. Odpowiedz Link Zgłoś