Dodaj do ulubionych

Wybitny spektakl Krystiana Lupy

IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.06.04, 21:03
NIE.
Obserwuj wątek
    • Gość: infidelio Re: Wybitny spektakl Krystiana Lupy IP: *.chello.pl 28.06.04, 22:44
      A MOZE JEDNAK...
      • zapytywacz Re: Wybitny spektakl Krystiana Lupy 28.06.04, 22:47
        i to JEDNAK JEDNAK Ale nie ma co nie bede potzrymywal dyskusji
        • Gość: lewy eser ejze bodajze aczkolwiek co badz IP: 81.185.35.* 28.06.04, 23:32
          gwoli obiektywnej oceny wysilku rezyserskiego Lupy proponuje przeniesc nastepne
          przedstawienia na Polski Akropolis, wzgorze wawelskie. Kto mnie wolal, czego
          chcial... nawiasem mowiac, przydalyby sie fotografie, tak gwoli rozrywki.
          zadna dotad jeszcze inscenizacja lupy mnie nie rozczarowala, wiec moge
          przypuszczac, ze zwycieska passa trwa.
          zlosliwosci sa chyba na razie nie na miejscu.
          • Gość: une inconnue Re: ejze bodajze aczkolwiek co badz IP: *.76.classcom.pl 29.06.04, 10:29
            gdzie widzieliście ten spektakl na litość boską !!!!
    • Gość: w rzygać mi się chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 13:46
      "Taki śmiech, ufności, pojawił się, gdy reżyser, któremu tego wieczora wszystko
      udawało się wyrazić, włączył w swój spektakl nawet przelatujący nad teatrem
      odrzutowiec, którego zaskakującą ingerencję w świat tragedii skomentował
      powtarzanym jak echo refrenem: "Samolot, samolot, samolot, samolot..."
    • Gość: niewybitny Re: Wybitny spektakl Krystiana Lupy IP: 195.134.64.* 29.06.04, 14:12
      dlaczego nikt nie napisal, ze podczas spektaklu sala opustoszala, a wielu
      scenom towarzyszyla konsternacja? Moim zdaniem przedstawienie bylo zle, jest
      fatalna wizytowka polskiego teatru. Prymitywnie ostre srodki wyrazu zostaly
      uzyte dla uwypuklenia filozoficznych, intelektualnych tresci. Co miala wyrazac
      trwajaca 15 minut scena przykrywania zaratustry kocem w kratke? nudna i slaba
      sztuka
      • Gość: jo Re: Wybitny spektakl Krystiana Lupy IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.04, 20:04
        Nie wierze w wybitnosc tego przedstawienia. Nie widzialam i na pewno nie
        zobacze. To, co z Lupy widzialam, bardzo mnie rozczarowalo. Uwazam, ze Lupa
        jest grafomanem teatralnym, zreszta pisze tez okropnie. Poza tym denerwuje
        mnie, ze siedzi na swoich przedstawieniach i sie smieje.
    • Gość: kosmita Re: Wybitny spektakl Krystiana Lupy IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.04, 20:07
      "Mówiło się latami, że tragedia w dzisiejszym świecie jest niemożliwa, bo nie
      ma wystarczającej, zewnętrznej podstawy, na której można by ją oprzeć. Lupa
      temu zaprzecza: biorąc tekst i biografię człowieka, który ogłosił śmierć Boga,
      znajduje cały dramat egzystencji w każdym człowieku i tworzy z tego teatr na
      miarę Ajschylosa i Sofoklesa."

O MOJ BOZE, A TYZ TO PRZEDSTAWIENIE!!! A I AUTOR RECENZJI WYBITNY!!!
      • dutchman Re: Wybitny spektakl Krystiana Lupy 29.06.04, 20:37
        "Mato chwala nas - ty mnie, a ja was"
        Ohyda.
        dutchman
        • hawaian Re: Wybitny spektakl Krystiana Lupy 29.06.04, 21:11
          Lubię spektakle Krystiana Lupy, o ile nie są do dupy !
      • Gość: obiektywna Re: Wybitny spektakl Krystiana Lupy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.04, 08:09
        Wnioskuję,że tylko jedna osoba widzała spektakl,a tyle w was jadu i
        złośliwości,przygnębia mnie fakt,że jakikolwiek temat jest poruszony na
        forum,to wszyscy czujecie się ekspertami od wszystkiego i wyżywacie się na
        osobie krytykowanej,wy wybitne umysły znające się na
        wszystkim,nieomylni ,złóśliwi,żal mi was,a na początek dnia nie jest miłó
        poczytać takich opinii,to całą Polska mądrali i ekspertó,tylko dlaczego jest mi
        tu tak żle..
        • Gość: xxxadobiektywna Re: Wybitny spektakl Krystiana Lupy IP: 195.134.64.* 30.06.04, 14:33
          W naszym pieknym kraju krytyka nie jest zabroniona. To, ze komus nie podobal
          sie spektakl czy recenzja, nie znaczy ze jest przepelnionym jadem pesymista.
          Teatr nie jest ponadto sztuka skierowana do "specjalistow" czy "ekspertow".
          Ludzie wrazliwi, a za takich uwazam czytelnikow dzialu "kultura" sa
          wystarczajaco kompetentni do oceny wartosci przedstawienia czy artykulu.
          Tak na marginesie- recenzje w prasie greckiej byly niepochlebne, w odroznieniu
          od zdumiewajacego zachwytu wyrazonego w wyborczej
    • Gość: Pająk MIKOS LIZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 23:07
      Recenzja bałwochwalcza i na dodatek napisana fatalnym językiem. Zachwyt
      nad "ograniem" samolotu groteskowy. Cóż miał reżyser pokrzykiwać skoro nie mógł
      się powstrzymać, że krowa leci? Chagallem nie jest. Szkoda tylko, że dmąc w tak
      potężną trąbę nadgorliwy dziennikarz czyni krzywdę wybitnym Aktorom. Nie
      nazywam pana Mikosa recenzentem, gdyż na takie określenie najzwyczajniej w
      świecie nie zasłużył.
      • Gość: Czytelniczka Re: MIKOS LIZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 23:43
        TO NIE JEST RECENZJA ALE KICZOWATA LAURKA!
    • Gość: Bogusia Re: Wybitny spektakl Krystiana Lupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 23:41
      Panie Redaktorze! Czy nikt pana nie poinformował, iż nadużywanie przymiotników
      jest delikatnie mówiąc nieprofesjonalne!
    • Gość: fidelio Re: Wybitny spektakl Krystiana Lupy IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.06.04, 21:49
      NIE. a za "teatr na miarę Ajschylosa i Sofoklesa" autor recenzji powinnien
      stracic pracę, i to natychmiast. Ajschylosa i Sofoklesa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka