Dodaj do ulubionych

Gini, coś dla Ciebie

20.07.04, 00:47
W opinii prezydenta Warszawy Lecha Kaczyńskiego, to jak się teraz ułożą
stosunki polsko-niemieckie i czy poczynania Związku Wypędzonych zaważą na
nich, będzie zależało od zachowania kanclerza Niemiec, który weźmie udział w
warszawskich obchodach Powstania. Lech Kaczyński przypomniał, że przed laty
kanclerz Willy Barandt ukląkł przed pomnikiem Powstania w Getcie
Warszawskim. "My mieliśmy tu jeszcze jedno Powstanie" - przypomniał prezydent
Warszawy.

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2186572.html
Jak tam w Autonomii? Uspokoiło się? Co ci Żydzi znowu nawyrabiali, że
wzbudzili tak wielki gniew ludu [alestyńskiego?
Obserwuj wątek
    • Gość: wikul Re: Gini, coś dla Ciebie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.07.04, 01:52
      Gini jest w kłopocie bo Palestyńczycy zaczeli się prać między sobą.
      • a.adas Re: Gini, coś dla Ciebie 20.07.04, 02:02
        Nasze Palestyńskie Serduszka. forumowi spece od wyzwolenia Palestyny gdzieś
        zniknęli dwa dni temu. Tak sobie myślę, że biorą udział w walkach w Gazie,
        tylko nie za bardzo wiem po której stronie.
        Może powininem dać temat:
        Czy Kanclerz powinien klęknąć?

Jutro, znaczy sie dzis, powinien byc wysyp Watto - 35 rocznica lądowania (?)
        Amerykanów na Księżycu.

Dobranoc
        adas
        • mcattery Re: Gini, coś dla Ciebie 20.07.04, 02:05
          smile)))))))

Ja tez tak pomyslalemsmile Daj temat... Zobaczymy
        • gini Re: Gini, coś dla Ciebie 20.07.04, 09:10
          a.adas napisał:

> Nasze Palestyńskie Serduszka. forumowi spece od wyzwolenia Palestyny gdzieś
          > zniknęli dwa dni temu. Tak sobie myślę, że biorą udział w walkach w Gazie,
          > tylko nie za bardzo wiem po której stronie.
          > Może powininem dać temat:
          > Czy Kanclerz powinien klęknąć?
          >
          > Jutro, znaczy sie dzis, powinien byc wysyp Watto - 35 rocznica lądowania (?)
          > Amerykanów na Księżycu.
          >
          > Dobranoc
          > adas

Zakladasz watek o PW, a piszesz dalej o Gazie, nie przesadzasz troszke?
          Moze trzymaj sie tematu.
    • rycho7 Po wodzie plywa i kaczka sie nazywa. 20.07.04, 08:13
      a.adas napisał:

> W opinii prezydenta Warszawy Lecha Kaczyńskiego, to jak się teraz ułożą
      > stosunki polsko-niemieckie i czy poczynania Związku Wypędzonych zaważą na
      > nich, będzie zależało od zachowania kanclerza Niemiec, który weźmie udział w
      > warszawskich obchodach Powstania.

Szef mojej gminy (nad Renem) wyrazil opinie, ze to jak uloza sie stosunki
      polsko-niemoieckie zalezy od tego czy polski prezydent zacznie uzywac
      wykalaczek produkowanych w tejze gminie. Dodatkowo szef gminy zydowskiej w
      mojej gminie stwierdzil, ze zalezy to takze od tego, czy wybierze drozsze
      wyzszej jakosci wykalaczki produkowane koszernie.

Co to jest? Po wodzie plywa i kaczka sie nazywa.

Biuro prasowe rzadu RFN powinno bacznie wpatrywac sie w kregi na wodzie
      powodowane pierdzeniem kaczki.
    • gini Re: Odpowiem niechetnie 20.07.04, 09:09
      Lazisz za mna,a ja nie lubie prowoczkow, to powinienes wiedziec, lubie
      rozmawiac z ludzmi, ktorzy chca od tak pogadac, pisza co mysla.
      Wypowiedzi polskich politykow,sa idiotyczne, nie bardzo wiem o co im chodzi.
      Nie lubie Erici, ale nie bardzo rozumiem o co chodzi ,chce sobie cos tam uczcic
      niech sobie czci, dlaczego mam jej zabraniac?
      Fakt jest faktem, ze o Powstaniu Warszawskim swiat wie malo.
      Kiedys chcialam cos pokazac mezowi i szukalam w googlach, i pierwsze artykuly
      dotyczyly wlasnie powstania w gettcie.
      Kiedy Brandt skladal kwiaty, pomnika dla powstancow jeszcze nie bylo,a jego
      uczestnicy traktowani byli jak przestepcy.
      Jakie problemy sa z utworzeniem muzeum PW, kazdy chyba wie.
      Ale wystarczy sobie zobaczyc, jakie srodki sa przeznaczone na Muzeum Holocaustu.
      Dzialka 13 tysiecy m kwadratowych, 15 milionow dolarow, i bedzie sie dawac,
      wiecej i wiecej , wystarczy spojrzec, na liste patronow i sponsorow, w
      przypadku muzeum Powstania , takiej nie ma.
      To by bylo na tyle i odczep sie ode mnie z laski swojej.
      • patience Re: Aniu, chyba kawy jeszcze nie pilas:) 20.07.04, 09:31
        Z twojego postu wynika, ze masz pretensje do Zydow, ze nie wybulili kasy na
        pomnik Powstania Warszawskiegosmile)))))))

PS. Co myslisz na temat Arafata?
        • rycho7 z podatkow placonych przez polaczkow w RP? 20.07.04, 09:36
          patience napisała:

> Z twojego postu wynika, ze masz pretensje do Zydow, ze nie wybulili kasy na
          > pomnik Powstania Warszawskiegosmile)))))))

Chodzi Ci o Sztolcmana i reszte? Przenikliwa jestes.
        • gini Re:Zsypek to ty kawy nie piles 20.07.04, 09:36
          patience napisała:

> Z twojego postu wynika, ze masz pretensje do Zydow, ze nie wybulili kasy na
          > pomnik Powstania Warszawskiegosmile)))))))
          >
          > PS. Co myslisz na temat Arafata?
          >
          >
          Wypij sobie mocnej kawy i przeczytaj jeszcze raz co napisalam , postaraj sie
          przeczytac dokladnie ze zrozumieniem.

O Arafacie mysle to co o wszystkich skorumpowanych politykach, ale zdaje sie
          nie Arafata watek dotyczy.
          To, ze Arafat, jest zly, nie znaczy, ze Sharon rownie skorumpowany i zaklamany
          jest dobry.
          • patience A pamietasz twoje komentarze do moich postow 20.07.04, 10:15
            ... pisanych mniej wiecej poltora roku temu, wlasnie na temat Arafata i jego
            ekipy? Pisalam wtedy, ze do zaprowadzenia pokoju na Bliskim Wschodzie musi
            istniec po stronie palestynskiej jakas reprezentacja polityczna zainteresowana
            pokojem. Arafat nie jest zainteresowany pokojem. A druga rzecz, poniekad
            wazniejsza, jest 'wklad' europejski w bliskowschodni konflikt. To nieprawda, ze
            Europejczycy bulac kase Arafatowi, a teraz rowniez tym bombiarzom, nie
            wiedzieli, co sie dzieje z pieniedzmi. Europe przez wiele lat cechowal daleko
            idacy cynizm, polegajacy na tym, ze latwiej - a przede wszystkim taniej - jest
            dac lapowke Arafatowi, niz przypilnowac, zeby kasa poszla np. na szkoly dla
            Palestynczykow czy miejsca pracy. Przez cale lata Arafat sie bogacil, a
            palestynski parlament nie mial nawet na wlasne wyzywienie. Nawet teraz sytuacja
            jest bardziej skomplikowana, niz to widac na pierwszy rzut oka. W owych
            protestach widoczna jest skrajnie fundamentalistyczna platforma polityczna,
            sama w sobie bardzo niepokojaca. Co tacy potrafia, widzielismy w Afganistanie.
            Na pewno nie chodzi im o szkoly czy demokracje. Jedni wiec demonstruja na
            ulicach przeciwko korupcji, drudzy - skorumpowani - walcza o kase dla siebie,
            palestynscy intelektualisci, ktorzy mogliby ewentualnie zrobic cos dobrego
            dawno juz siedza na emigracji (glownie Londyn) - wypedzeni bynajmniej nie przez
            Sharona, tylko przez wlasnych ziomkow. A Europa potrzasa kasa zeby dac lapowke
            tym ktorzy ta walke wygraja - i ktorzy oczywiscie nie beda zadawac niewygodnych
            pytan, jak np. o bliskowschodni Plan Marshalla czy tez o przeszlosc - kto,
            czyje personalne decyzje spowodowaly, ze terrorysta zostal jednym z
            najbogatszych ludzi na swiecie. Takie pytania tez warto zadawac, Aniu. Swiat
            nie jest czarno bialy, choc moze tak ci sie wydaje.
            • gini Re: A pamietasz twoje komentarze do moich postow 20.07.04, 10:22
              patience napisała:

> ... pisanych mniej wiecej poltora roku temu, wlasnie na temat Arafata i jego
              > ekipy? Pisalam wtedy, ze do zaprowadzenia pokoju na Bliskim Wschodzie musi
              > istniec po stronie palestynskiej jakas reprezentacja polityczna
              zainteresowana
              > pokojem. Arafat nie jest zainteresowany pokojem. A druga rzecz, poniekad
              > wazniejsza, jest 'wklad' europejski w bliskowschodni konflikt. To nieprawda,
              ze
              >
              > Europejczycy bulac kase Arafatowi, a teraz rowniez tym bombiarzom, nie
              > wiedzieli, co sie dzieje z pieniedzmi. Europe przez wiele lat cechowal daleko
              > idacy cynizm, polegajacy na tym, ze latwiej - a przede wszystkim taniej -
              jest
              > dac lapowke Arafatowi, niz przypilnowac, zeby kasa poszla np. na szkoly dla
              > Palestynczykow czy miejsca pracy. Przez cale lata Arafat sie bogacil, a
              > palestynski parlament nie mial nawet na wlasne wyzywienie. Nawet teraz
              sytuacja
              >
              > jest bardziej skomplikowana, niz to widac na pierwszy rzut oka. W owych
              > protestach widoczna jest skrajnie fundamentalistyczna platforma polityczna,
              > sama w sobie bardzo niepokojaca. Co tacy potrafia, widzielismy w
              Afganistanie.
              > Na pewno nie chodzi im o szkoly czy demokracje. Jedni wiec demonstruja na
              > ulicach przeciwko korupcji, drudzy - skorumpowani - walcza o kase dla siebie,
              > palestynscy intelektualisci, ktorzy mogliby ewentualnie zrobic cos dobrego
              > dawno juz siedza na emigracji (glownie Londyn) - wypedzeni bynajmniej nie
              przez
              >
              > Sharona, tylko przez wlasnych ziomkow. A Europa potrzasa kasa zeby dac
              lapowke
              >
              > tym ktorzy ta walke wygraja - i ktorzy oczywiscie nie beda zadawac
              niewygodnych
              >
              > pytan, jak np. o bliskowschodni Plan Marshalla czy tez o przeszlosc - kto,
              > czyje personalne decyzje spowodowaly, ze terrorysta zostal jednym z
              > najbogatszych ludzi na swiecie. Takie pytania tez warto zadawac, Aniu. Swiat
              > nie jest czarno bialy, choc moze tak ci sie wydaje.
              >

Swiat nie jest czarno bialy, nie wiem czy pamietasz watek o laureatach nagrody
              Nobla.Otrzymal ja terrorysta Arafat, ale otrzymal ja i Begin, rowniez
              terrorysta, masz to w encyklopedii .
              Co do ciebie, czarne widzisz z jednej strony, z drugiej juz nie.
              Czy fakt, ze Arafat jest skorumpowany, pytam po raz kolejny,ma nobilitowac
              Izrael i jego zbrodnie?
              Ladnie, ze martwisz sie o palestynskie drogi, szkoda tylko, ze nie martwisz sie
              o tysiace wyburzonych domow, zerwanych linni elektrycznych, i zniszczonych drug
              wlasnie .
              • patience Re: A pamietasz twoje komentarze do moich postow 20.07.04, 10:59
                gini napisała:

> Swiat nie jest czarno bialy, nie wiem czy pamietasz watek o laureatach
                nagrody
                > Nobla.Otrzymal ja terrorysta Arafat, ale otrzymal ja i Begin, rowniez
                > terrorysta, masz to w encyklopedii .

Watku nie pamietam, ale oczywiscie wiem o tych Noblach. To co powyzej napisalam
                o Europejczykach dotyczy rowniez komitetu przyznajacego Noble. Chyba to
                najwieksza pomylka w jego dziejach.

> Co do ciebie, czarne widzisz z jednej strony, z drugiej juz nie.
                > Czy fakt, ze Arafat jest skorumpowany, pytam po raz kolejny,ma nobilitowac
                > Izrael i jego zbrodnie?

Arafat jest nie tylko skorumpowany. Jest zbrodniarzem i miedzynarodowym
                terrorysta. Oraz czlowiekiem, ktory bezwzglednie niszczy wlasny narod i wysyla
                mlodych ludzi na smierc po to, zeby zwiekszyc liczbe swoich prywatnych milionow
                zlozonych na kontach szwajcarskich. To bardzo mroczna postac.

> Ladnie, ze martwisz sie o palestynskie drogi, szkoda tylko, ze nie martwisz
                sie

Polityka jest cyniczna. Nie martwie sie o palestynskie drogi. Dlaczego mam sie
                o nie martwic, skoro Palestynczycy maja je w d... i kazdy co moze szykuje sobie
                przyjemne emerytury w Szwajcarii? I to takim kosztem? Martwie sie o
                bliskowschodnia polityke europejska i twierdze, ze wiele lat finansowania
                szkolek dla terrorystow juz sie zaczelo odbijac na samej Europie. Z
                przyjemnoscia zobaczylabym osoby odpowiedzialne za przeplyw tych milionow do
                kieszeni Arafata za kratkami, po pokazowym procesie.
                • gini Re: A pamietasz twoje komentarze do moich postow 20.07.04, 11:13
                  Jak widac, widzisz caly czas czarne po jednej stronie .Gdyby nie polityka
                  Izraela, nie byloby Arafata.Wczesniej pisales cos o pieniadzach, ktore powinny
                  isc na drogi, a na cholere?By je za rok rozwalil Izrael?
                  Latwo o wszystko obwinic Arafata, i mile to, ze martwisz sie o tych mlodych
                  ludzi co to ida na smierc, szkoda tylko, ze nie martwisz sie o tych co ich
                  dzien w dzien zabija izraelska armia, ale jak wiadomo, Izrael sie broni, i
                  wszystko to wina Arafata.Trzy tysiace ofiar palestynskich to wina Arafata i
                  nikogo innego.
                  Europejka co zginela pod buldozerem izraelskim to tez wina Arafata.
                  Begin dostac nagrode Nobla i byc terrorysta to dobrze, Arafat dostac nagrode
                  Nobla to zle .
                  Sharon byc skorumpowany, to nic takiego, Arafat byc skorumpowany to zle .
                • rycho7 uniwersalny kod przemowien 20.07.04, 11:21
                  patience napisała:

> ... jest nie tylko skorumpowany. Jest zbrodniarzem i miedzynarodowym
                  > terrorysta. Oraz czlowiekiem, ktory bezwzglednie niszczy wlasny narod i
                  wysyla
                  > mlodych ludzi na smierc po to, zeby zwiekszyc liczbe swoich prywatnych
                  milionow
                  > zlozonych na kontach szwajcarskich. To bardzo mroczna postac.

Doskonaly tekst. Bezadresowy. Wstawic mozna z 80 procent politykow. Oczywiscie
                  z chlubnym wyjatkiem "ostoi naszej cywilizacji". Wbrew Twoim zamilowaniom
                  Debiliu tez sie zalapuje. Przepraszam, ale GWB nie na temat.
            • rycho7 pieniadze do czegos jednak sluza 20.07.04, 10:27
              patience napisała:

> A Europa potrzasa kasa zeby dac lapowke
              > tym ktorzy ta walke wygraja - i ktorzy oczywiscie nie beda zadawac
              niewygodnych
              > pytan, jak np. o bliskowschodni Plan Marshalla czy tez o przeszlosc - kto,
              > czyje personalne decyzje spowodowaly, ze terrorysta zostal jednym z
              > najbogatszych ludzi na swiecie.

Wiesz, Helgo, pieniadze do czegos jednak sluza. Od zawsze uwzgledniano tansze
              od wojny sposoby "rozwiazywania" konfliktow.

USA uwaza, ze "taniej" jest co roku doplacac 5 miliardow USD do Izraela. UE
              jest "taniej" inaczej. Jakis ten swiat jest dziwny, ze nie wszyscy chca i musza
              chciec tanczyc do melodii skomponowanych przez Herzla. Lajf is brutal and ful
              of zasadzkas.
              • patience Re: pieniadze do czegos jednak sluza 20.07.04, 11:10
                rycho7 napisał:

> Wiesz, Helgo, pieniadze do czegos jednak sluza. Od zawsze uwzgledniano tansze
                > od wojny sposoby "rozwiazywania" konfliktow.
                > USA uwaza, ze "taniej" jest co roku doplacac 5 miliardow USD do Izraela. UE
                > jest "taniej" inaczej. Jakis ten swiat jest dziwny, ze nie wszyscy chca i >
                > musza chciec tanczyc do melodii skomponowanych przez Herzla. Lajf is brutal
                > and ful of zasadzkas.

Tak Rychu. Lajf is brutal i ful of zasadzkas. Na jedna z nich mozesz trafic,
                kiedy pojedziesz na wakacje do Hiszpanii czy na zakupy w najblizszym domu
                towarowym. Mozesz poleciec do nieba dzieki bombie sporzadzonej za kase z twoich
                podatkow, podlozonych rekoma terrorysty wyszkolonego tez za twoje pieniadze.
                • rycho7 przyziemne realia 20.07.04, 11:17
                  patience napisała:

> towarowym. Mozesz poleciec do nieba dzieki bombie sporzadzonej za kase z
                  twoich
                  > podatkow, podlozonych rekoma terrorysty wyszkolonego tez za twoje pieniadze.

Podchodzac do zagrozen statystycznie bardziej sie obawiam, ze w czasie moich
                  rzadkich i krotkich pobytow w Polsce moge zostac zastrzelony przez policje lub
                  brygade antyterrorystyczna. Po prostu pomyla sie. Jak wiele razy do tej pory.

Totez doceniam oplacona cisze w Reichu. Tobie sie nie dziwie bo jestes z
                  drugiej strony.
                  • patience Re: przyziemne realia 20.07.04, 11:26
                    rycho7 napisał:

> Totez doceniam oplacona cisze w Reichu. Tobie sie nie dziwie bo jestes z
                    > drugiej strony.

Mentalnosc wyspiarza? Heh. W starozytnym Rzymie tez byli tacy, ktorym wydawalo
                    sie, ze wystarczy zaplacic lapowke owczesnym terrorystom. Wiadomo jak sie
                    skonczylo... Analogia do wspolczesnego swiata jest taka, ze Niemcy sa
                    najbogatszym krajem europejskim. Czyms w rodzaju miniatury Ameryki w Europie.
                    Terroryzm zywi sie nierownosciami. Bogactwo budzi nienawisc u nedzarzy. Jesli
                    nie bedzie Planu Marshalla na Bliskim Wschodzie, to twoje 'tansze rozwiazanie'
                    w postaci haraczu dla Hunow skonczy sie drugim WTC - tym razem w Berlinie. Moze
                    za rok. Moze za lat 20. Ktoz to moze wiedziec...
                    • rycho7 w szeregach legionow 20.07.04, 14:19
                      patience napisała:

> Wiadomo jak sie skonczylo...

Ja nie mam manii wielkosci i nie sadze, ze jestem niesmiertelny. Jeszcze pare
                      lat w zupelnosci mi wystarczy. W liberalizmie planowania na najblizsza 50-latke
                      nikt nie zamierza wprowadzic. Domniemam jak sie skonczy. Ale to nie ma nic
                      wspolnego z niniejsza dyskusja.

> 'tansze rozwiazanie'
                      > w postaci haraczu dla Hunow skonczy sie drugim WTC - tym razem w Berlinie.

Licze, ze Germanom (Turkom) w szeregach legionow sie to nie oplaci. Nawet nie
                      wiem dlaczego na to licze. Byc moze po prostu dlatego, ze nie znam nikogo
                      (lacznie ze mna samym) kto ma dobre rozwiazanie. A Ty znasz?
              • a.adas No pewnie, że lepiej dopłacać do Izraela 20.07.04, 14:08
                i Egiptu...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=14185000&a=14234625
                Co prawda nie udało mi się sprawidzić tych informacji i doszukać niczego na
                temat amerykańskich "dotacji". Pewnie ściśle tajne dzielone przez państwowe...
                Wiem tylko, że USA w latach 70 dało trochę forsy za rozpoczęcie rozmów
                pokojoweych i obiecało pomoc finansową i wojskową. A Arabia Sadyjskej w ramach
                pomocy wojscowej(sic!) dostała 7.5 miliarda USD.

Pozdrawiam
                adas
                • pan.scan Tu masz informacje 20.07.04, 14:27
                  niecałe 2,7 mld na 2004 rok.

www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/US-Israel/U.S._Assistance_to_Israel1.html
                  • gini Re: Tu masz informacje 20.07.04, 14:42
                    A sa jakies informacje dotyczacz Polski?Ile USA daje dla Polski, ile bierze,
                    ile dlug iraki, ktorego juz nie odbierzemy pewnie, ile nas kosetuje wyzwolenie
                    =Ieaku
                    I co z tym oiffsetem wspanialym.
                  • rycho7 Ty faktycznie jestes swoj 20.07.04, 15:33
                    pan.scan napisał:

> niecałe 2,7 mld na 2004 rok.

To "niecałe" jest doskonale. Nie zalapales, ze trzeba bylo zaprzeczyc calosci?
                    • pan.scan Wybacz, Ty jesteś idiotą. n/t 20.07.04, 15:35
                      • rycho7 Re: Wybacz, Ty jesteś idiotą. n/t 20.07.04, 15:43
                        Skan_pan napisal:

> Wybacz, Ty jesteś idiotą. n/t

Ciekawe, ze nie zauwazasz, ze w Twoich ustach to komplement. Ja nie musze
                        uzywac obelg aby Cie wyprowadzic z rownowagi. Co wiecej, wcale mi nie zalezy na
                        wyprowadzaniu Cie z rownowagi, tak sobie pobrzdakuje na czulych strunach Twojej
                        duszy. Masz duze zapotrzebowanie ale argumentow merytorycznych Ci najwyrazniej
                        brakuje. Zaczelismy jak pamietam wiele dni temu. Poszlo o moje pytanie: "a w
                        jakim celu mielibysmy dyskutowac?". Ty proponowales dyskusje o arendzie
                        przywileju propinacyjnego i innych sprawach. Ty celu dyskusji nie wyjawiles.
                        Zartowales (ponoc) o niedzwiedziu.
                        • pan.scan Przyznasz, że pytanie było godne idioty. 20.07.04, 15:46
                          W jakim celu piszesz na forum?

rycho7 napisał:
                          Poszlo o moje pytanie: "a w jakim celu mielibysmy dyskutowac"
                          • rycho7 bo sie nie potrafie odzwyczaic 20.07.04, 15:52
                            pan.scan napisał:

> W jakim celu piszesz na forum?
                            >
                            > rycho7 napisał:
                            > Poszlo o moje pytanie: "a w jakim celu mielibysmy dyskutowac"

Twoja odpowiedz mowila, ze nie wiesz po co w konkretnym watku rozszerzac
                            dyskusje o tak wiele nowych zagadnien. Wyjasniam, ze moje pytanie dotyczylo
                            tego dlaczego chcesz rozmydlic dyskusje. Bylem skuteczny bo nie udalo Ci sie
                            zmienic tematu. Jak widze nie potrafisz darowac punktow ujemnych w jadlospisie
                            swojej ferajny.
                            • pan.scan Moja odpowiedź była odpowiedzią 20.07.04, 16:15
                              na Twoje idiotyczne pytanie. Rozszerzanie zagadnień, które mi zarzucasz, nie
                              jest grzechem, przynajmniej w moim odczuciu. Sądzę co innego - zdetonował Cię
                              ew. zakres rozmowy i zrejterowałeś, posiłkując się idiotycznym pytaniem.
                              Niedźwiedź Ci odpowiedział.
                              To w tej kwestii.

W kwestii "Twojej skuteczności" mam nieco odmienne zdanie - otóż kojarzysz mi
                              sie ze starym, wyliniałym pawiem, łażącym z rozpostartymi resztkami ogona. Tu
                              skrzeknie, tam zaskrzeczy. Jak piórko podrażnić - krzywda sie dzieje.
                              W zasadzie obchodzę Cię - bo Twoje fantasmagorie mało kto jest w stanie
                              przerobić na normalne bity. Plus ten podskórny smrodek.

Od mojej ferajny wara ci. Połowa z niej ma pozytywne zdanie o Tobie.
                              Nie pozwalaj, bym wyprowadzał ich z błędu.
                              • rycho7 Twoja odpowiedź była odpowiedzią na niezad pytanie 20.07.04, 16:56
                                pan.scan napisał:

> Sądzę co innego - zdetonował Cię
                                > ew. zakres rozmowy i zrejterowałeś, posiłkując się idiotycznym pytaniem.

Uzywasz wlasciwego slowa. Sadzisz. Zakres rozmowy byl dla mnie ciekawy. Co nie
                                znaczy, ze deklarujac chec odzwyczajenia sie od forum. powiniennem rzucac sie w
                                wir kazdej interesujacej mnie propozycji. Ciekawy to nie znaczy, ze wiem na ten
                                temat wszystko. Sadze, ze moglbym sie wiele od Ciebie dowiedziec. Problem, ze w
                                tamtym watku chodzilo o dosc konkretne zagadnienia. Rozszerzanie byloby
                                rozmydlaniem. Jezeli chodzi Ci o slowa, to zrejterowałem. Sam sobie tez czesto
                                zadaje pytanie: "po co?". W tamtym przypadku nie widzialem celu. Niedzwiedziem
                                sie wpisales w moje watpliwosci. Mogles po prostu odpowiedziec inaczej.
                                Zapewniam Cie, ze bys mnie zaskoczyl.

> W kwestii "Twojej skuteczności" mam nieco odmienne zdanie - otóż kojarzysz mi
                                > sie ze starym, wyliniałym pawiem, łażącym z rozpostartymi resztkami ogona. Tu
                                > skrzeknie, tam zaskrzeczy. Jak piórko podrażnić - krzywda sie dzieje.
                                > W zasadzie obchodzę Cię - bo Twoje fantasmagorie mało kto jest w stanie
                                > przerobić na normalne bity. Plus ten podskórny smrodek.
                                >
                                > Od mojej ferajny wara ci. Połowa z niej ma pozytywne zdanie o Tobie.
                                > Nie pozwalaj, bym wyprowadzał ich z błędu.
                                • rycho7 Przepraszam, ze Cie to denerwuje 20.07.04, 17:06
                                  skan napisał:

> > W zasadzie obchodzę Cię - bo Twoje fantasmagorie mało kto jest w stanie
                                  > > przerobić na normalne bity. Plus ten podskórny smrodek.

Ja raczej tez na Ciebie nie poluje. Nie mam do Ciebie specjalnych zastrzezen,
                                  dziwi mnie co prawda latwosc uzywania przez Ciebie obelg, bo raczej one nie
                                  pasuja do Twojej intelektualnej klasy. Nie mialem okazji sie z nia zapoznac ale
                                  mam jakis taki Twoj wyidealizowany obraz. Podskornie wyczuwam, ze masz wpojone
                                  pewne przekonania, zasady i metody, ktorych nie sadzisz, ze wartoby sie pozbyc.
                                  Ja nie mam zamiaru Cie z tego "leczyc". Przyznaje sie do mojej slabosci, ze
                                  lubie w nie "pstrykac". Przepraszam, ze Cie to denerwuje.
                • gini Re: No pewnie, że lepiej dopłacać do Izraela 20.07.04, 14:28
                  a.adas napisał:

> i Egiptu...
                  >
                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=14185000&a=14234625
                  > Co prawda nie udało mi się sprawidzić tych informacji i doszukać niczego na
                  > temat amerykańskich "dotacji". Pewnie ściśle tajne dzielone przez państwowe...
                  > Wiem tylko, że USA w latach 70 dało trochę forsy za rozpoczęcie rozmów
                  > pokojoweych i obiecało pomoc finansową i wojskową. A Arabia Sadyjskej w
                  ramach
                  > pomocy wojscowej(sic!) dostała 7.5 miliarda USD.
                  >
                  > Pozdrawiam
                  > adas

Ja bym poszla dalej na twoim miejscu.W ramach pomocy wojskowej USA poaga tez
                  Polsce.W koncu doplacaja do naszj obecnoci w Iraku, dobre paniska i sprzedali
                  nam F 16 i dali offset .A to ze z tym oddsetel nie wypala toi sprawa ciemnych
                  sim rydzeykowych, maybavha dobie kupil.
                  • a.adas Re: No pewnie, że lepiej dopłacać do Izraela 20.07.04, 14:40
                    E tam, F - 16 nie wziałby średnio zamozny terrorysta. Zresztą widział je ktoś
                    na polskim niebie?
                    A Polska Dywizja Miedzynarodowa (czy coś takiego) ma juz trzeciego witanego z
                    pompą dowódcę. Nie ma co kolejny polski (po pospolitym ruszeniu i dozywotnich
                    hetmanach) wkład w światową mysl wojskową - rotacyjni generałowie.

W Arabii Saudyjskiej Amerykanie odbili sobie inwestycje dziesiękrotnie. Pan
                    Scan moze Ci podać link do artkułu o tym krajuw ""Tygodniku Powszechnym", ja
                    już nie mam odwagi sie narażać

Pozdrawiam
                    adas
    • a.adas Rychu, ile jesteś (byłeś, będziesz) wart dla swej 20.07.04, 16:25
      ojczyzny?
      polityka.onet.pl/162,1171330,1,0,2458-2004-26,artykul.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka