Dodaj do ulubionych

Legislacyjna gorączka MF

12.03.13, 09:25

Kupując benzynę możesz trafić za kratki - absurdalna ustawa o VAT

Cytat
Ministerstwo Sprawiedliwości przygotowało projekt ustawy, zgodnie z którym obywatel „który wiedział lub miał uzasadnione podstawy do tego, aby przypuszczać”, że sąsiad dokonał lub dokona w przyszłości gwałtu, jest solidarnie odpowiedzialny za ten gwałt.

„Za uzasadnione podstawy do tego, aby przypuszczać”, że sąsiad dokonał lub dokona w przyszłości gwałtu „uważa się szczególne okoliczności towarzyszące” jego zachowaniu lub „szczególne warunki” jego zachowania „w szczególności jeżeli” lubieżnie patrzył się na sąsiadkę.

Że co proszę? Że to jakaś bzdura? Rzeczywiście to prowokacja z mojej strony. W Ministerstwie Sprawiedliwości nie pracują jeszcze nad projektem takiej ustawy, ale za to w Ministerstwie Finansów pracują nad projektem podobnej.
Robert Gwiazdowski
Obserwuj wątek
    • pikrat Re: Legislacyjna gorączka MF 12.03.13, 09:37
      Hmm... nic nie robią - źle, bo leniwi. Kiedy biorą się do roboty - to jeszcze gorzej, bo nie robią tego tak jak życzyłby sobie Oleg. A mnie się wydaje, że tu nie chodzi o nabywców paliwa w stacjach benzynowych (tylko wyjątkowo złośliwy pismatołek mógłby to zakładać) a o nabywców paliw tankujących nocą "trochę przed północą". A w ogóle dyskutowanie nad artykułem, w którym sam autor pisze: Prawdopodobnie takie jest jednak założenie projektodawców tych przepisów. wydaje się niepoważne.
      Niemniej, aby było kabaretowo i w złym guście, nie wystawiaj narzędzia gwałtu na widok publiczny bo zmusisz przypadkowych przechodniów do uśmiechu a w skrajnych przypadkach będzie to uśmiech politowania. smile
      • oleg3 Re: Legislacyjna gorączka MF 12.03.13, 09:49
        pikrat napisał:

> A mnie się wydaje

I to byłoby na tyle.
        • pikrat Re: Legislacyjna gorączka MF 12.03.13, 10:57
          oleg3 napisał:

> pikrat napisał:
          >
          > > A mnie się wydaje
          >
          > I to byłoby na tyle.

Drogi Olegu, nie błysnąłeś w tym poście logiką i czuję się rozczarowany ale dziękuję, że mnie nie zlekceważyłeś i jednak "coś" napisałeś smile
          • oleg3 Re: Legislacyjna gorączka MF 12.03.13, 11:05
            pikrat napisał:

> dziękuję, że mnie nie zlekceważyłeś i jednak "coś" napisałeś smile

Ja zawsze grzecznie odpowiadam ułomnym intelektualnie.
            • pikrat Re: Legislacyjna gorączka MF 12.03.13, 11:08
              Nie tłumacz się. To ja wyłuszczyłem Tobie słowa autora artykułu, który tak Cię zachwycił, ale wdzięczności, a tym bardziej komplementów, nie oczekiwałem.
      • rycho7 rozumowanie PiSlamistow 12.03.13, 10:18
        pikrat napisał:

> nabywców paliw tankujących nocą "trochę przed północą".

Tak, juz slyszalem, ze niewinni sie nie boja. Ja jednak jestem bandyta, ktoremu przypadkowo i przejsciowo jeszcze niczego nie udowodniono mimo uporczywych prob.

Wole prawo, w ktorym nie ma pola dla interpretacji przez nieuczciwych (korupcja) i niezyczliwych (zawisc) biurwow. Po to coponiektorzy walczyli z ubecja aby nie bylo karalnego przymusu donoszenia. Vincent niech sobie sam wychwuje Pawkow Morozowow. No i niech sie miarkuje, ze jego potomstwo moze w odwecie trafic do kolymskich burdeli.
        • pikrat Re: rozumowanie PiSlamistow 12.03.13, 10:54
          Drogi Rycho, trzymając się ściśle kontekstu twojej wypowiedzi wyrażam niepomierne zdziwienie, że jeszcze wytrzymujesz w kraju, gdzie co drogi Niemiec mógłby jeszcze czegoś Pavkę Morozowa nauczyć a gdzie fiskus jest tak rozpasany, że i przez lat dziesięć Niemców nie dogonimy, ale trynd jest taki, ze WSZĘDZIE doskonali się instrumenty fiskalne i nasze państwo rencamy Vincentów dba o to bym otrzymywał moją emeryturę. Dlatego trudno byłoby oczekiwać, że przyłączę się do chóru wujów. smile
          • piq jesteś złodziejem i wspólnikiem złodziei,... 12.03.13, 12:40
            ...skoro chcesz mieć emeryturę z tego, co mi ukradniecie.

Drugi wariant jest taki, że jesteś niewolnikiem złodziei i czekasz na ochłapy, które ci spadną ze stołu towarzyszy czekistów rekwirujących zbiory kułakom. Ten jest nawet bardziej prawdopodobny w twoim przypadku.
            • pikrat Re: jesteś złodziejem i wspólnikiem złodziei,... 12.03.13, 13:19
              piq napisał:

> ...skoro chcesz mieć emeryturę z tego, co mi ukradniecie.

No dobra, rezygnuję. Niech ta kasa idzie na sutannowych złodziei, którzy obiecają ci, ze będziesz żył wiecznie. Na nich płacisz chętnie. Wnoszę to z tego, że nigdy nie protestowałeś.

> Drugi wariant jest taki, że jesteś niewolnikiem złodziei i czekasz na ochłapy,
              > które ci spadną ze stołu towarzyszy czekistów rekwirujących zbiory kułakom. Ten
              > jest nawet bardziej prawdopodobny w twoim przypadku.

Załóż walonki inteligenta i pomyśl sobie czym jest budżet państwa i na jakie cele państwa jest przeznaczony. Pier*d*olenie o towarzyszach komisarzach, kułakach i pisanie temu podobnych bzdur ośmiesza cie ostatecznie. Większość cywilizowanych państw na świecie prowadzi politykę opiekuńczą i twoje wytryski oburzenia co najwyżej śmieszą. Wyglądasz jak ta muszka przybita szpilką, której poskąpiono eteru. Pobrzękujesz sobie i wywijasz odnóżami co u jednych budzi litość a dla innych stanowi dość zabawny widok. Podokazuj jeszcze - mnie bawisz.
              • piq prowincjonalny pokraczek... 12.03.13, 14:08
                ...manifestuje swoją prowincjonalność jak nie przymierzając carski jeszcze rosyjski handlarz bydłem (do doczytania u Wańkowicza) - o, tu:
                > Większość cywilizowa
                > nych państw na świecie prowadzi politykę opiekuńczą i twoje wytryski oburzenia
                > co najwyżej śmieszą.

Mnie śmieszą zawsze bezmyślne powoływania się na "większość cywilizowanych państw na świecie", bo to zawsze eksponuje mizerną zawartość puszki mózgowej, prowincjonalne kompleksy oraz indolencję argumentacyjną takiego okazu. Zwykle takie matołki uważają się za "europejczyków", a są w istocie niezręcznymi prostaczkami, pilnie studiującymi na blogu Kwaśniewskiej jak się je bezę, żeby w końcu się nią obciapać, gdy przyjdzie co do czego.

No i kulą w płot - nie jestem kościółkowy i nie płacę na kościół katolicki, więc moja kasa nie idzie na sutanny. Dlatego odwal się, komunistyczny złodzieju, od mojej kasy, bo jest moja. Na emeryturę, leniu i nieudaczniku, zarób sobie sam.
                • pikrat Re: prowincjonalny pokraczek... 12.03.13, 14:27
                  piq napisał:

> ...manifestuje swoją prowincjonalność jak nie przymierzając carski jeszcze rosy
                  > jski handlarz bydłem (do doczytania u Wańkowicza) - o, tu:
                  > > Większość cywilizowa
                  > > nych państw na świecie prowadzi politykę opiekuńczą i twoje wytryski obur
                  > zenia
                  > > co najwyżej śmieszą.
                  >
                  > Mnie śmieszą zawsze bezmyślne powoływania się na "większość cywilizowanych pańs
                  > tw na świecie", bo to zawsze eksponuje mizerną zawartość puszki mózgowej, prowi
                  > ncjonalne kompleksy oraz indolencję argumentacyjną takiego okazu. Zwykle takie
                  > matołki uważają się za "europejczyków", a są w istocie niezręcznymi prostaczkam
                  > i, pilnie studiującymi na blogu Kwaśniewskiej jak się je bezę, żeby w końcu się
                  > nią obciapać, gdy przyjdzie co do czego.

PIQu - kocham cię! Jesteś zajebiście śmieszny. Pies trącał tych dzisiejszych pseudokabareciarzy, nawijających o kupach papieża. Oni ci do pięt nie dorastają. Myślałeś kiedyś o publicznych występach? smile

> No i kulą w płot - nie jestem kościółkowy i nie płacę na kościół katolicki, wię
                  > c moja kasa nie idzie na sutanny. Dlatego odwal się, komunistyczny złodzieju, o
                  > d mojej kasy, bo jest moja. Na emeryturę, leniu i nieudaczniku, zarób sobie sam
                  > .

Taki z ciebie strzelec wyborowy a sam strzelasz w płot. Miałbyś rację w jednym przypadku, gdybyś nie płacił podatku w Polsce, ale jeśli płacisz to płacisz na wszystkie mniej lub bardziej ważne potrzeby państwa.

Na emeryturę już zarobiłem, nie jako leń i nieudacznik ale jako człowiek bardzo aktywny i jako - tako uzdolniony. Życzę ci, byś mógł osiągnąć tyle co ja a nawet więcej. No i nie kompromituj się usiłowaniami by mnie ośmieszyć. Znam swoją wartość i nie nabawię się kompleksów od nazwania mnie komisarzem. Gó...ana retoryka lepiej ci wychodzi.smile
                  • piq "jako-tako uzdolniony" to dobre określenie... 12.03.13, 15:12
                    ...niepełnosprawności umysłowej. Co wykazujesz sam wybredzając wykluczające się logicznie rzeczy.

Po pierwsze:
                    Skoro na emeryturę już zarobiłeś, to dlaczego chcesz kraść pieniądze tym, którzy na nią zarabiają? Czy popieranie kradzieży za te 8 dych więcej miesięcznie (na to też zarobiłeś? jak?) jest warte bycia złodziejem (i głupkiem, żeby to niezdarnie uzasadniać)?

Po drugie:
                    Państwo kradnie mi tylko oprocentowanie zaliczek na podatek dochodowy, zaliczki mi grzecznie oddaje. Płacę zatem VAT w cenach, i tyle. Ale opodatkowanie konsumpcji mnie już tak nie boli, byle nie za wysokie.

Po trzecie:
                    Nie umiesz nawet przeczytać postów. Nigdzie nie nazwałem cię komisarzem, co najwyżej mużykiem wiernopoddańczo kłaniającym się tawariszczowi komisarowi.
                    • pikrat Re: "jako-tako uzdolniony" to dobre określenie... 12.03.13, 15:43
                      piq napisał:

> ...niepełnosprawności umysłowej.

Mylisz się. Tą wypowiedzią dowodzę skromności. Nie wszyscy są tak mądrzy jak ty i nie wszyscy tak asertywni. Widzisz, ja nie muszę błyszczeć i popisywać się elokwencją. Mam od tego ciebie. Szturchnięty kijkiem (sprowokowany) toczysz pianę budząc wesołość. Ale miej umiar by ci nie padło do końca na rozum bo zaczniesz robić pod siebie.smile

Co wykazujesz sam wybredzając wykluczające się
                      > logicznie rzeczy.

To zależy jaką logiką się posługujesz. Mnie odpowiada szwejkowska. Lubię patrzeć na twój portret obs*rany przez muchy.smile

> Nie umiesz nawet przeczytać postów. Nigdzie nie nazwałem cię komisarzem, co naj
                      > wyżej mużykiem wiernopoddańczo kłaniającym się tawariszczowi komisarowi.

Możliwe. Nie przykładam nadmiernej uwagi do wynurzeń wariata. Ot tak rzucę na nie łaskawie okiem by się pośmiać smile
          • rycho7 Re: rozumowanie PiSlamistow 12.03.13, 13:42
            pikrat napisał:

> gdzie fiskus jest tak rozpasany

Pisz wiecej i dluzej. Dowiem sie wiecej niz z empirii, ktora calkowicie odmiennie nieslusznie sprawia wrazenie przyjacielskiej i rzetelnej.

Niemcy jakos przezyli bo jak ognia unikali Vincentow.

> doskonali się instrumenty fiskalne

Zapraszam do Bawarii. Zacznij od zrozumienia, ze celem i zadaniem fiskusa jest zdobywanie pieniedzy a nie niszczenie podatnikow. Nalezy podbierac zlote jaja a nie zarzynac kure, ktora je znosi. Bez ten przemiany na niemiecka mentalnosc nie pogadamy.

> nasze państwo rencamy Vincentów dba o to bym otrzymywał moją emeryturę.

W pelni sie z Toba zgadzam. W moim przypadku zadbalo skutecznie. Bede otrzymywal z niemieckiego ZUSu. Z polskiego i tak bym nie otrzymal jak Ty.
            • pikrat Re: rozumowanie PiSlamistow 12.03.13, 14:13
              Rycho, Bawaria to katolicki land. Tam podatników nie trzeba pilnować bo oddają cesarzowi co cesarskie, ale u nas im bardziej religijny tym mocniej kombinuje bo jakby coś się stało to można liczyć na wstawiennictwo. Weźmy tego cwaniaczka z Amber Gold - jakiś tam skromny milionik rzucił na tacę czarnoksiężnikom, na szczęście nie zdążyli tego wydać i zwrócili.
              A u nas kler jedzie na rząd czym wytwarza atmosferę krzywdy wśród podatników, którzy patrzą co by tu zrobić by podatku nie zapłacić. Nasz katolicyzm, polski, jest taki bardziej deklaratywny niż praktyczny.

Co do niszczenia to wszystkie fiskusy jednakie. I te niemieckie i polskie. Wiem co piszę bo mam w Niemczech dobrego kolegę, który już dawno poszedłby w skarpetkach gdyby wcześniej nie przepisał na rodzinę wszystkiego co ma jakąś wartość. Nawiedzili go pewnego razu młodzi, wysportowani ludzie w mundurach i z bronią automatyczną by szukać milionów, których nigdy nie posiadał. Skarżył mi się, że przysłali dziesięciu ludzi na dwoje staruszków - on 75 a ona 74 lata.

A moja emerytura skromna, ale pozwala na godne przeżycie od czwartego do czwartego i na niemiecką bym jej nie zamienił.smile
              • rycho7 Re: rozumowanie PiSlamistow 12.03.13, 15:25
                pikrat napisał:

> Bawaria to katolicki land. Tam podatników nie trzeba pilnować

Nadal nie rozumiesz. Zadaniem bawarskiego fiskusa nie jest pilnowanie lecz zachecanie do placenia w Bawarii.

> dawno poszedłby w skarpetkach gdyby wcześniej nie przepisał na rodzinę
                > wszystkiego co ma jakąś wartość.

Ja jak moge unikam kontaktow z ruska mafia. Ty sie chwalisz kolegowaniem.

Nie znam konkretnego przypadku wiec nie stawie czola.

Miejscowi nie przepisuja na rodzine lecz transferuja za granice. Poza zasieg dlugich lap fiskusa.
          • jaceq Re: rozumowanie PiSlamistow 12.03.13, 15:00
            pikrat napisał:

> państwo rencamy Vincentów dba o to bym otrzymywał moją emeryturę.

Wybacz, ale tym razem zwyczajnie pieprzysz 3 x 3.
            Płacisz składki? Ufasz swojemu państwu? No to w czym problem, abyś miał nie otrzymać swojej emerytury?

Jeżeli Twoja emerytura miałaby pochodzić nie z Twoich składek, tylko np. ze zwrotu mojego VATu (który państwo życzy sobie ukraść), to - będąc na Twoim miejscu - wstydziłbym się brać taką emeryturę.
            • pikrat Re: rozumowanie PiSlamistow 12.03.13, 16:06
              jaceq napisał:

> pikrat napisał:
              >
              > > państwo rencamy Vincentów dba o to bym otrzymywał moją emeryturę.
              >
              > Wybacz, ale tym razem zwyczajnie pieprzysz 3 x 3.
              > Płacisz składki? Ufasz swojemu państwu? No to w czym problem, abyś miał nie otr
              > zymać swojej emerytury?
              >
              > Jeżeli Twoja emerytura miałaby pochodzić nie z Twoich składek, tylko np. ze zwr
              > otu mojego VATu (który państwo życzy sobie ukraść), to - będąc na Twoim miejscu
              > - wstydziłbym się brać taką emeryturę.
              >
              >
              Jacequ, czy mam się czuć odpowiedzialny za to jak moje państwo sobie radzi w zobowiązaniach? A co do wstydu to całkiem się zgadzam. Wstydzę się, ze emerytura jest za niska ale dobrze, że w ogóle jest. Są państwa, gdzie wypłaca się ją nieregularnie, w mniejszej wysokości lub wcale. Na ich tle Polska wypada całkiem dobrze. A co do zmian, to nie mam nic przeciwko temu. Ubezpieczenia emerytalne powinny rozwiązać ten problem, ale ja już jestem za stary i państwo mnie się nie czepia. Nie dam złego słowa powiedzieć na moje państwo choć nie jest idealne. Trzeba widzieć z jakiego pułapu startowało do normalności.
        • piq dzisiaj wg platfusich urzędasów masz obowiązek... 12.03.13, 12:34
          ...donieść na siebie, gdy dostajesz wydruk z fotoradaru. Dobrze, że jeszcze nie wymagają złożenia samokrytyki na obowiązkowym wiecu wszystkich kierowców z całego powiatu. Ale kto wie, do czego eurozłodzieje Donka jeszcze się posuną?

Ale jak widać po piokraku, jest mnóstwo takich matołków, którzy na złodzieja mówią "dobrodziej", bo myślą, że z tego, co złodziej ukradnie, da im jako dobrodziej emeryturę. Cóż za zabawne nieporozumienie.
          • pikrat Re: dzisiaj wg platfusich urzędasów masz obowiąze 12.03.13, 13:20
            piq napisał:

> ...donieść na siebie, gdy dostajesz wydruk z fotoradaru. Dobrze, że jeszcze nie
            > wymagają złożenia samokrytyki na obowiązkowym wiecu wszystkich kierowców z cał
            > ego powiatu. Ale kto wie, do czego eurozłodzieje Donka jeszcze się posuną?
            >
            > Ale jak widać po piokraku, jest mnóstwo takich matołków, którzy na złodzieja mó
            > wią "dobrodziej", bo myślą, że z tego, co złodziej ukradnie, da im jako dobrodz
            > iej emeryturę. Cóż za zabawne nieporozumienie.

A twój dobrodziej nie jest złodziejem? - to pewnie jakiś wyjątkowysmile
            • piq zmień sobie sygnaturkę, łgarzu,... 12.03.13, 14:10
              ...boś wszak złodziej. Czego dowodzisz niezbicie sam sobą.
              • pikrat Re: zmień sobie sygnaturkę, łgarzu,... 12.03.13, 14:14
                piq napisał:

> ...boś wszak złodziej. Czego dowodzisz niezbicie sam sobą.

big_grin
      • jaceq Re: Legislacyjna gorączka MF 12.03.13, 14:57
        pikrat napisał:

> o nabywców paliw tankujących nocą "trochę przed północą".

Aotso chodzi? Np. ja przeważnie tankuję nocą, trochę przed północą. Nie wolno?
      • wkkr Lenin też zapewniał że nadzwyczajne środki 13.03.13, 14:18

wymierzone będą tylko we wrogów rewolucji.
        A potem siedzieli wszyscy.....
        ===
        Prano musi być tak napisane, by do minimum ograniczało możliwość nadużyć....
        • rycho7 Re: Lenin też zapewniał że nadzwyczajne środki 13.03.13, 16:01
          wkkr napisał:

> wymierzone będą tylko we wrogów rewolucji.
          > A potem siedzieli wszyscy.....

Nie ma w tym sprzecznosci. Sztandar wyprowadzono bo wrogami byli wszyscy.

Akurat Rewolucje Pazdziernikowa spieprzono na samym poczatku. Wszyscy predzej lub pozniej musieli zostac wrogami. Bolszewicy nie mieli kadr aby przejac wladze. Widze w tym analogie do roku 1989. Wyprowadzenie sztandaru bylo pulapka offsajdowa. Teraz jedyne co pozostalo to agient Tomek w roli Dzierzynskiego-...-Berii. Z Jaroslawem Dzugaszwili u steru.
    • perla dobiorą się również do kont bankowych obywateli 12.03.13, 11:07
      podatki.onet.pl/skarbowka-nie-daruje-nikomu,19923,5442153,1,prasa-detal

+++++++++++++++++++++++++++++
      rząd będzie wiedział wszystko o nas. Komu przelewamy pieniądze, od kogo je otrzymujemy i za co. Na dodatek rząd będzie znał salda. A to znaczy jedno. Dajcie rządowi konto gdzie są pieniądze a paragraf na takiego się znajdzie aby mu to ukraść.
      No i na koniec coś takiego:
      "Ministerstwo Finansów zakłada też utworzenie Rady do spraw Unikania Opodatkowania."

stawiam, że przybędzie nam dzięki temu z 10 tys nowych urzędników właśnie.
      • pikrat Re: dobiorą się również do kont bankowych obywate 12.03.13, 11:10
        Jeśli potrafią zarobić na siebie i dodatkowo na 100 000 emerytów to ja jestem za tym właśnie.
        Uczciwi mogą spać spokojnie.
        • piq urzędnik nie zarabia, matołku,... 12.03.13, 12:47
          ...niczego dla nikogo. Urzędnik zużywa ludzki czas, nerwy, sprzęt, tusz i papier, a przy tym żyje z kradzionego. Może tak podasz z łaski swojej, ile procent PKB wytworzyły urzędy, skoroś taki niebywale odkrywczy?

Oprócz tego, żeś głupi, to jeszcze masz mentalność niewolniczo-bolszewicką, która każe z uniżonym uśmiechem bezmyślnie potakiwać tawariszczu komisaru, gdy ten twierdzi, iż czeka wydzierając kułakom i spekulantom majątek zarabia na uczciwych radzieckich ludzi.
          • pikrat Re: urzędnik nie zarabia, matołku,... 12.03.13, 13:26
            piq napisał:

> ...niczego dla nikogo. Urzędnik zużywa ludzki czas, nerwy, sprzęt, tusz i papie
            > r, a przy tym żyje z kradzionego. Może tak podasz z łaski swojej, ile procent P
            > KB wytworzyły urzędy, skoroś taki niebywale odkrywczy?
            >
            A co mnie to obchodzi? Czwartego otrzymałem emeryturę o cirka ebałt 80 złotych wyższą a to oznacza, że państwo wywiązuje się z obowiązków i jest skuteczne w kasowaniu takich pyskatych leszczy jak ty. Państwo przyznało także około stówki milionów na fundusz kościelny. Ta kasa też jest z podatków, ale tego nie widzisz. Twoi oszuści negocjowali i żądali od państwa tej kasy. Donek mnie też zawiódł bo powinien rozrywkę opodatkować a nie dotować. Zgadzasz się?

> Oprócz tego, żeś głupi, to jeszcze masz mentalność niewolniczo-bolszewicką, któ
            > ra każe z uniżonym uśmiechem bezmyślnie potakiwać tawariszczu komisaru, gdy ten
            > twierdzi, iż czeka wydzierając kułakom i spekulantom majątek zarabia na uczciw
            > ych radzieckich ludzi.

Zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeew sad
            • piq mnie, pokarczusiu, państwo... 12.03.13, 14:18
              ...zwisa i powiewa, bo od lat nie zapłaciłem ani grosza podatku (choć grzecznie rozliczam PIT), żyję sobie poza państwem jak wolny człowiek z umów o dzieło, na emeryturę odkładam sobie sam i z wyżyn mojej wolności, mojego intelektu i mojej niewinności wobec współobywateli z pobłażliwym rozbawieniem spoglądam sobie na takie pocieszne pasożytnicze larwy jak ty, cieszące się że udało się ukraść komuś 8 miliardów złotych, żebyś ty dostał osiemdziesiąt.

A swoją drogą - do roboty, leniu, zamiast obijać się na emeryturce i wisieć w necie po próżnicy.
              • pikrat Re: mnie, pokarczusiu, państwo... 12.03.13, 14:36
                Odkładając sobie na emeryturę płacisz na moją smile
                Dopiero któryś tam filar.... nie wiem, nie interesowałem się...
                Z wyżyn swojego intelektu możesz najwyżej dostrzec kupę by w nią nie wdepnąć. Natomiast jeżeli wypełniasz PIT i przestrzegasz znaków drogowych to sierść nie będzie ci wypadać, piqusiu.

Zabawny z ciebie pokarczuś - cokolwiek miałoby to znaczyć smile
                • piq swoim miernym rozumkiem... 12.03.13, 15:18
                  ...jako-tako - jao się rzekło - uzdolnionym nie obejmujesz prostej sytuacji: kiedy na emeryturę wpłacam sobie sam na swoje własne konto w funduszu inwestycyjnym; kupiłem także nieco nieruchomości.

Kiedyś, dawno temu, państwo wraz z pracodawcą zdążyło ukraść mi trochę pieniędzy, z których już zapewne rzuciło ci jakiś ochłap. Ale na bieżąco nie dostajesz ode mnie nic w moich składkach emerytalnych, co najwyżej kradniesz trochę VATu.

Twój umyślik nie wykracza poza standardowe rozwiązania dla rabów. Czego się spodziewałem.
                  • pikrat Re: swoim miernym rozumkiem... 12.03.13, 16:12
                    piq napisał:

> ...jako-tako - jao się rzekło - uzdolnionym nie obejmujesz prostej sytuacji: ki
                    > edy na emeryturę wpłacam sobie sam na swoje własne konto w funduszu inwestycyjn
                    > ym; kupiłem także nieco nieruchomości.
                    >
                    > Kiedyś, dawno temu, państwo wraz z pracodawcą zdążyło ukraść mi trochę pieniędz
                    > y, z których już zapewne rzuciło ci jakiś ochłap. Ale na bieżąco nie dostajesz
                    > ode mnie nic w moich składkach emerytalnych, co najwyżej kradniesz trochę VATu.
                    >
                    > Twój umyślik nie wykracza poza standardowe rozwiązania dla rabów. Czego się spo
                    > dziewałem.

Co ty się tak ciskasz? - Złapali cie na radar, niewolniku? Czy w ramach swojej niezależności* sprzedałeś samochód? smile

*) od rozumu.
                    • piq lubię sponiewierać złodziei... 13.03.13, 01:06
                      ...i głupków dla rozrywki. Gdyż jestem wrednym wstecznikiem.
                      • pikrat Re: lubię sponiewierać złodziei... 13.03.13, 09:53
                        piq napisał:

> ...i głupków dla rozrywki. Gdyż jestem wrednym wstecznikiem.

Tak? To ode mnie się odpie rdol, ponieważ nie jestem ani złodziejem ani głupkiem. A ze swoim wstecznictwem możesz powalczyć - jeżeli ci przeszkadza, ale obawiam się, że je pokochałeś bo jest twoje. Mnie ono zwisa miękkim kalafioremsmile
                        Miłego dnia.smile
                • krates-8 ot i cała filozofia zadowolonego z siebie 12.03.13, 23:14
                  pikrat napisał:

> Odkładając sobie na emeryturę płacisz na moją smile

nie wierzę
                  że nie kradniesz
                  • pikrat Re: ot i cała filozofia zadowolonego z siebie 13.03.13, 09:49
                    krates-8 napisał:

> pikrat napisał:
                    >
                    > > Odkładając sobie na emeryturę płacisz na moją smile
                    >
                    > nie wierzę
                    > że nie kradniesz
                    >
                    A wierzysz, że nie zabijam i nie wierzę? smile

Hmm... znaczy powinienem po odebraniu emerytury wpłacić ją do kościelnej skarbonki. Wtedy to nie byłaby kradzież.

Pisowskie swołocze żołądkują się od pewnego czasu "głodującymi" dziećmi. Nie słyszałem natomiast o głodujących księżach. Złodzieje? smile

Obawiam się, że nawet nowy papież nie poradzi sobie ze spustoszeniem pod Waszymi czerepami, z Waszą ślepotą. Amen.
                    • krates-8 Re: ot i cała filozofia zadowolonego z siebie 13.03.13, 12:46
                      pikrat napisał:
                      > A wierzysz, że nie zabijam i nie wierzę? smile

myślę, że w razie
                      potrzeby swojej
                      znalazłbyś usprawiedliwienie
                      dla zabijania

za resztę wypowiedzi dostajesz 5 pikratów
                      po jednym za każdy epitet
                      wysłany pod błędnyum adresem
                      i za każdy argument oparty
                      na twojej paranoi
                      za to bez związku z tematem dyskusji

>
                      > Hmm... znaczy powinienem po odebraniu emerytury wpłacić ją do kościelnej skarbo
                      > nki. Wtedy to nie byłaby kradzież. (1pkt)
                      >
                      > Pisowskie swołocze (1pkt) żołądkują się od pewnego czasu "głodującymi" dziećmi. Nie sł
                      > yszałem natomiast o głodujących księżach. (1pkt) Złodzieje? smile
                      >
                      > Obawiam się, że nawet nowy papież nie poradzi sobie ze spustoszeniem pod Waszym
                      > i czerepami, z Waszą ślepotą (2pkt). Amen.
                      >
                      • pikrat Re: ot i cała filozofia zadowolonego z siebie 13.03.13, 13:25
                        krates-8 napisał:
                        > myślę, że w razie
                        > potrzeby swojej
                        > znalazłbyś usprawiedliwienie
                        > dla zabijania

To dobrze myślisz. Od razu na 5 pikratów. Są sytuacje, że zabijać trzeba: w obronie własnej, w obronie rodziny, w obronie ojczyzny. Ale nie w obronie wiary - jakiejkolwiek.
                        • krates-8 tym razem tylko 1 pikrat 13.03.13, 13:47
                          za "obronę wiary"
                          bez związku z tematem

pikrat napisał:
                          Ale nie w obronie wiary -
                          > jakiejkolwiek.
      • jaceq Re: dobiorą się również do kont bankowych obywate 12.03.13, 15:07
        perla napisał:

> "Ministerstwo Finansów zakłada też utworzenie Rady do spraw Unikania Opodatkowania."

Czasami łapię się na tym, że chciałbym, żeby wrócił rok 1988, żeby esbecja uzyskała swoją drugą szansę i tym razem wytłukła w π-zdu tę zašŗaną opozycję demokratyczną, która teraz rządzi, zanim doszła do waadzy. Rozsądek wraca, gdy pomyślę, że przecież postkomuchy, gdyby rządziły, niczym by się od tej zašŗanej opozycji demokratycznej nie różniły.
        • sz0k Re: dobiorą się również do kont bankowych obywate 12.03.13, 16:28
          jaceq napisał:

> perla napisał:
          >
          > > "Ministerstwo Finansów zakłada też utworzenie Rady do spraw Unikania Opod
          > atkowania."
          >
          > Czasami łapię się na tym, że chciałbym, żeby wrócił rok 1988, żeby esbecja uzys
          > kała swoją drugą szansę i tym razem wytłukła w π-zdu tę zašŗaną op
          > ozycję demokratyczną
          , która teraz rządzi, zanim doszła do waadzy. Rozsądek
          > wraca, gdy pomyślę, że przecież postkomuchy, gdyby rządziły, niczym by się od t
          > ej zašŗanej opozycji demokratycznej nie różniły.

Jacqu litości... trochę historycznej i faktoriograficznej uczciwości... Jaka znowu "opozycja demokratyczna"? Opozycja koncesjonowana, dopuszczona przez tychże postkomuchów w roli atrapy opozycji i będąca na jej pasku. Kto tu miał kogo "wytłukiwać", jak wszyscy najistotniejsi dawno zostali wytłuczeni, a dogorywające resztki odsunęło się od Magdalenki i przysięgło, nigdy i pod żadnym pozorem nie dopuszczać ich do władzy.
    • pulbek Re: Legislacyjna gorączka MF 12.03.13, 11:09
      To jakaś tragedia. Już naprawdę nic innego nie mogli wymyślić w sprawie doniosłego Problematu Prętów Żebrowanych?

W dodatku to chyba niemożliwe, żeby taki knot był zgodny z dyrektywą UE w sprawie VAT. Tam są wymienione bardzo szczególne sytuacje, kiedy odbiorca towaru może być zobowiązany do zapłaty VAT i nic tam nie ma o żadnym domniemaniu niezapłacenia podatku.

Pulbek.
      • oleg3 Re: Legislacyjna gorączka MF 12.03.13, 11:17
        pulbek napisał:

> W dodatku to chyba niemożliwe, żeby taki knot był zgodny z dyrektywą UE w spraw
        > ie VAT. Tam są wymienione bardzo szczególne sytuacje, kiedy odbiorca towaru moż
        > e być zobowiązany do zapłaty VAT i nic tam nie ma o żadnym domniemaniu niezapła
        > cenia podatku.

Masz rację. Ale zanim podatnik dotrze do Brukseli to komornik go zlicytuje.
        MF daje pokaz skrajnej amatorszczyzny.
        • piq reket to rzadko jest amatorszczyzna,... 12.03.13, 12:49
          ...zwykle to biznes zorganizowanych grup przestępczych.
          • rycho7 Re: reket to rzadko jest amatorszczyzna,... 12.03.13, 13:48
            piq napisał:

> ...zwykle to biznes zorganizowanych grup przestępczych.

Panstwo to zalegalizowana mafia. Zmusza do nazywania reketu podatkiem.
            • oleg3 Re: reket to rzadko jest amatorszczyzna,... 12.03.13, 14:16
              rycho7 napisał:

> piq napisał:

> > ...zwykle to biznes zorganizowanych grup przestępczych.

> Panstwo to zalegalizowana mafia. Zmusza do nazywania reketu podatkiem.

Zgadzam się z tymi opiniami, choć dotyczą różnych pięter. Mnie szło o ewentualny zysk dla budżetu. Zapis sformułowany przez ludzi Vincenta raczej nie ma szans na przejście ścieżki legislacyjnej, a gdyby się to udało to zostanie uwalony przez TK, a najpóźniej przez Trybunał Europejski (ten od UE). Budżet nawet jak coś skubnie to będzie musiał zwrócić z odsetkami i rekompensatą. Zarobią tylko prawnicy.
    • jaceq Re: Legislacyjna gorączka MF 12.03.13, 15:09
      To już nawet nie jest gorączka.
      To jest zwyczajna legislacyjna şŗaczka.
      Musi tam być bardzo źle.
    • andrzejg problem jest mi znany od dawna 12.03.13, 18:16
      jednym słowem musze uważać, aby nie kupować surowców od firm niepewnych. Zabezpieczeniem jest żądanie wszelkich doumentów rejestrowych, z czego nie korzystałem,
      ale często korz\ystały inne firmy żądając tychże dkumentów ode mnie

Tak sobie myśle,że gospodaka odpadami ( o której założyłem wątek) idzie w parze z rozrostem adminstracji i obciążen firm.
      Z czasem okaże sie, że biurokracja jest jak kopalnia surowców.

A
      • rycho7 nieograniczone zasoby glupoty 12.03.13, 18:23
        andrzejg napisał:

> biurokracja jest jak kopalnia surowców.

Bog dozwolil czerpac bez ograniczen. Zagwarantowal, ze jedynie tego nie zabraknie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka