Dodaj do ulubionych

Sejmowe spięcie: budżet 2003 r.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 18:05
oto odpowiedź na znakomite samopoczucie liderów sld i powtarzane częstokroć brednie na temat dobrobytu, jaki przyniosły nam światłe rządy lewicy - powiększające się załużenie, rosnący deficyt, rosnące wydatki na administrację publiczną. to by było na tyle, jeśli chodzi o szumne zapowiedzi versus niczym niezmącona wiara naiwnych wyborców.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Balcerowicz ma 100% racji IP: *.attu.pl / *.attu.pl 20.07.04, 19:43
      Pieniądze rozłażą się kompletnie bez sensu. Renty pobierają zdrowi, zasiłki ci,
      którzy pracują na czarno. Ja np. nie mam ochoty finfnsować czyjegoś cwaniactwa.
    • Gość: ja Re: Sejmowe spięcie: budżet 2003 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 08:51
      Samoobrona, dlaczego nie ma stanowiska tego klubu sejmowego. Przecież w dużej
      części wystąpienie Pani Beger było dobre i wzbudziło pozytywne komentarze
      widzów. Całkowita blokada informacji tak jakby tego wystapienia nie było.
      Czyżby nowa cenzura.
    • Gość: Małgorzata Re: Im gorzej tym lepiej IP: *.w3cache.pl / *.pl 21.07.04, 08:54
      Poseł LPR Zygmunt Wrzodak ubolewał, że rząd obniżył stawkę CIT z 27 do 19
      proc., z czego "zadowoleni mogą być oligarchowie". Biedaczek nie zauważył, że
      to obniżenie przyniosło znaczący wzrost wpływów do budżetu. Ale wg LPR to nie
      ma znaczenia, bo nie zgadza się z ich założeniami. Czy tam został ktśs, kto nie
      jest oszołomem i zachował zdolność myślenia?
      • Gość: TReneR Re: Im gorzej tym lepiej IP: *.austriamicrosystems.com 21.07.04, 09:29
        A media dalej uparcie nazywaja LPR prawica... przeciez oni maja bardziej
        lewicowe poglady gospodarcze od LSD!!!
        TO jest partia CHRZESCJANSKO-NARODOWO-SOCJALISTYCZNA - a nie mam dobrych
        wspomnien z narodowymi-socjalistami (wogole slowo socjalizm jesdnoznaczenie
        kojazy mi sie negatywnie - tozsame z zlodziejstwem)

TReneR
        • Gość: kicia Re: Im gorzej tym lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 16:31
          Masz racjem, nie tylko tobie wlasciwie sie kojarzy. Partia nazistowska jaka
          jest LPR daje dosc dowodow na swoje prawdziwe oblicze.
      • Gość: 19priocent Re: Im gorzej tym lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 16:30
        Wrzodak nigdy nie mial zdolnosci myslenia przeciez...
    • monika.rolle Re: Sejmowe spięcie: budżet 2003 r. 21.07.04, 10:51
      może siłami społecznymi(społeczna inicjatywa ustawodawcza), skoro nie ma
      mocnych w sejmie, uświadomić szanowną administrację, że powinna być przejrzysta
      finansowo i ogólnodostępna sprawozdaniowo, jak takie też przecież dla dobra
      państwa/społeczeństwa działajaące organizcje pozarządowe. od razu by się pod tą
      latarnią zrobiło jaśniej.
    • wasniewski Re: Sejmowe spięcie: budżet 2003 r. 21.07.04, 15:02
      Do tego dodałbym rewizję działalności GUS-u, który stał się tubą propagandową
      SLD, obliczenie PKB w 2003 zupełnie nie wiarygodne. Saldo wymiany produktów z
      zagranicą przyjęto 20 295,5 mln zł, gdy saldo obrotów handlu zagranicznego
      rzeczywiście wyniosło
      56 189,2 mln zł. Na moje wątpliwości przysłano mi e-mail , że w rachunkach
      narodowych przyjmuje się również obroty nie rejestrowane w SAD i usługi
      transportowe, ubezpieczeniowe, telekomunikacyjne. Na moją ponowną wątpliwość
      jako obroty nie ujęte w SAD są już zaliczone w popycie krajowym, a usługi
      transportowe, ubezpieczeniowe zaliczone są w cenie towarów SAD. Odpowiedzi nie
      otrzymałem, ale też jej nie oczekiwałem, bo kto przyzna się do świadomego
      fałszerstwa.
      • Gość: ab Re: Sejmowe spięcie: budżet 2003 r. IP: 212.182.110.* 21.07.04, 16:46
        wszyscy psioczą na polityków, ale po pierwsze ktoś ich wybiera, czy nie robi
        tego czasem wspaniały polski lud? A po drugie, skąd się ci politycy biorą,
        ludzie nie rodzą się politykami, ale nimi zostają. Może to wina motłochu, że tu
        jest źle, a nie Żydów, Balcerowicz, i innych "spiskujących przeciw wspaniałęmu
        narodowi polskiemu".
    • Gość: Konsument Balcerowicz musi zostać !!!!!!!!!!. IP: 62.233.135.* 21.07.04, 15:58
      Balcerowicz ma rację. Irlandczycy jak weszli do UE to najpierw zrealizowali
      trudną i bolesną reforme by dzisiaj zbierać z tego owoce. Jeżeli jakiś "nowy
      (lub Stary) Balcerowicz" nie zrealizuje nowego Planu, to nie zrealizujemy
      nawet "wariantu greckiego: (w naszym przypadku nie bedzie olimpiady). Ja naiwny
      optymista liczę na odwaznych ludzi z Nowej Władzy. Pod warunkiem ze zrobia to
      na poczatku kadencji to może przez to wygraja takze drugą kadencję. Niestety
      chyba tylko PO i UW o tym powaznie myśli. Ni są to moi ulubieńcy ale tylko oni
      sprawiają dobre wrażenie. Albo liberalne podejście i niskie podatki albo marazm
      i korupcja. Jeżeli będzie okazja do przekrętow to nawet kara smierci nie
      pomoze. Należy wiec zlikwidować okazję
    • Gość: kicia Posel Wrzodak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 16:28
      Posel Wrzodak jak zwykle wydala teksty godne przedszkolaka... uff No ale
      QWrzodak to Wrzodak
      • Gość: Wysmiewaczek Re: Posel Wrzodak IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 21.07.04, 17:22
        Kicia! Jezeli Ty jestes rzeczywiscie kobieta, to w tym momencie zostalas moja
        Ulubiona Kobieta Roku 2004! Dla jasnosci: ja mam 63 lata i o podrywaniu juz
        zapomnialem, wiec przyjmij ten komplement w 100% !!
        Poznalem tutaj (USA) starszego pana, lat 86, emerytowanego profesora, ktory
        znal dziadka Giertycha. I co on powiedzial o dzisiejszym Giertychu: karlowaty
        wnuk (mowa nie o wzroscie, tylko o mentalnosci)wielkiego dziadka!
        I to by bylo na tyle.
        Pozdrawiam Cie Kiciu! Pisz dalej, bo dobrze to robisz.
    • Gość: quosoo O co chodzi ??? IP: *.net.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 21.07.04, 18:17
      "Renata Beger z Samoobrony, która domagała się kontroli rządu nad niezależnym
      bankiem i postawienia Balcerowicza przed Trybunałem Stanu."

Po pierwsze to zdanie nie ma sensu bo leniwy redaktorzyna zapomnial je
      dokonczyc. Po drugie "kontrola" nad "niezaleznym" to sie nie trzyma kupy.
    • Gość: m Balcerowicz zrobi wszystko by zdławić ożywienie IP: *.gdynia.mm.pl 21.07.04, 22:02
      tłumacząc,iż to z powodu cyklu koniukturalnego.To zwykły dureń
      • michal25arizona Re: Balcerowicz zrobi wszystko by zdławić ożywien 21.07.04, 22:09
        Czy to, ze Balcerowicz mowi ze deficyt jest zbyt duzy jest przykladem jego
        wkladu w zduszanie ozywienia ???
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka