Dodaj do ulubionych

jeżeli ktoś ma pieniądze w banku...

17.03.13, 11:45
wyborcza.biz/Waluty/1,111132,13574573,Cypr__kolejki_do_bankomatow_na_wiesc_o_warunkach_pakietu.html

++++++++++++++++++++++++++++++++
to radzę w poniedziałek wyczyścić konta.
We wtorek może być za późno.
Cypr to precedens. Nie mam żadnej wątpliwości, że gangsterzy Tusk-Rostowski są w stanie tak samo ograbić Polaków.
Odkąd Szwajcaria zadenuncjowała innym rządom stan kont swoich klientów, w zasadzie pozostaje skarpeta.
Lub Białoruś, oczywiście tylko w bankach państwowych. Tam dewiz chroni dyktator, a jak on zniknie to i tak państwo będzie musiało wypełnić zobowiązania banków państwowych.
No chyba, że Białoruś wejdzie do UE. Wtedy klops, i tylko skarpeta będzie pewna właśnie.
Obserwuj wątek
    • krates-8 po co ci pieniądze w socjaliźmie? /nt 17.03.13, 12:30

perla napisał:

> wyborcza.biz/Waluty/1,111132,13574573,Cypr__kolejki_do_bankomatow_na_wiesc_o_warunkach_pakietu.html
      >
      > ++++++++++++++++++++++++++++++++
      > to radzę w poniedziałek wyczyścić konta.
      > We wtorek może być za późno.
      > Cypr to precedens. Nie mam żadnej wątpliwości, że gangsterzy Tusk-Rostowski są
      > w stanie tak samo ograbić Polaków.
      > Odkąd Szwajcaria zadenuncjowała innym rządom stan kont swoich klientów, w zasad
      > zie pozostaje skarpeta.
      > Lub Białoruś, oczywiście tylko w bankach państwowych. Tam dewiz chroni dyktator
      > , a jak on zniknie to i tak państwo będzie musiało wypełnić zobowiązania banków
      > państwowych.
      > No chyba, że Białoruś wejdzie do UE. Wtedy klops, i tylko skarpeta będzie pewna
      > właśnie.
      • superspec Właśnie po co?n/t 17.03.13, 15:47

• rycho7 wojna z terroryzmem panstwowym? 17.03.13, 14:41
      perla napisał:

> Tusk-Rostowski są w stanie tak samo ograbić Polaków.

Dziwie sie Twojemu zdziwieniu. Niepotrzebne jest zawezenie do aktualnego rzadu i jedynie do tutejszego lokalnego kraju. To moze kazdy rzad kazdemu narodowi.

Jaroslaw moze nawet bardziej i bolesnie jak Blide.

Pieniadze sa tworem panstw i sluza ich interesom. Co chcialbys zmienic?
      • qwardian Re: wojna z terroryzmem panstwowym? 17.03.13, 15:40

rycho7 napisał:

> Jaroslaw moze nawet bardziej i bolesnie jak Blide.

Śmiali się z Jarosława, że ten nie ma konta w banku...

@ Pieniadze sa tworem panstw i sluza ich interesom. Co chcialbys zmienic?

Nawet nasza brunatna komuna nie potraktowała w ten sposób osiadaczy kont dewizowych podczas trwania Stanu Wojennego kiedy prawa zostały zawieszone. Komisja Europejska bada legalność działań legislacyjnych rządu Orbana, a przymyka oczy na rozbój. Faktycznie każdy może donieść do prokuratury o dokonaniu przestępstwa i traktować władze jak ostatnich zbójów, bo ostatniej nocy ukradli im część oszczędności...

-
        Burmistrz Bat-Uul Erdene podczas usuwania pomnika Lenina z centrum stolicy Mongolii:

- Około 100 milionów ludzi zabito podczas komunistycznej ery. A więc komuniści zabili nawet więcej ludzi niż obie wojny światowe . Osobą, która wszystko zaczęła, był Lenin.
    • pikrat Re: jeżeli ktoś ma pieniądze w banku... 17.03.13, 15:24
      perla napisał:

[...]tylko skarpeta będzie pewna
      > właśnie.

deser.pl/deser/1,111858,13576581,Stracil_wszystkie_oszczednosci__bo_zjadly_je___.html#BoxWiadTxt
      smile
    • wikul Re: jeżeli ktoś ma pieniądze w banku... 17.03.13, 16:12
      Trzymasz Perła oszczędności w cypryjskich bakach ? Znany jesteś z nietuzinkowych zagrań ale żeby aż do tego stopnia ... no, no.
      • perla Re: jeżeli ktoś ma pieniądze w banku... 17.03.13, 17:26
        wikul napisał:

> Trzymasz Perła oszczędności w cypryjskich bakach ?

ależ ja nie posiadam żadnych oszczędności.
        Nie mam już też kont w bankach, a to na Białorusi to nie moje jest.
        Mnie rząd może zamknąć ale nie ograbić.
        Natomiast przypadek cypryjski to drogowskaz dla innych rządów, i jeżeli Wikul masz forsę w bankach to lepiej się zastanów właśnie.
        • wikul Re: jeżeli ktoś ma pieniądze w banku... 17.03.13, 18:57
          perla napisał:

> ależ ja nie posiadam żadnych oszczędności.
          > Nie mam już też kont w bankach, a to na Białorusi to nie moje jest.
          > Mnie rząd może zamknąć ale nie ograbić.
          > Natomiast przypadek cypryjski to drogowskaz dla innych rządów, i jeżeli Wikul m
          > asz forsę w bankach to lepiej się zastanów właśnie.

Nie rozśmieszaj ludzi. Wiem że lubisz dowalać obecnemu rzadowi. Czasem nawet na to zasługuje ale pretekst znalazłeś najgorszy z mozliwych.
    • ewa8a Re: jeżeli ktoś ma pieniądze w banku... 17.03.13, 17:03
      perla napisał:
      >Nie mam żadnej wątpliwości, że gangsterzy Tusk-Rostowski są w stanie tak samo ograbić Polaków.

Bardzo możliwe. Polacy wielokrotnie pokazali, że są stadem cierpliwych, potulnych baranków i wszystko można z nimi zrobić - podnieść podatki, podwyższyć wiek emerytalny, włożyć łapę do składek emerytalnych, przy czym samemu szastać bez opamiętania publicznymi pieniędzmi : przydzielać kuriozalne premie, nagrody, zawierać przedziwne kontrakty menadżerskie, używać rządowego samolotu do prywatnych celów i uśmiechnąć się tylko na wzmiankę o podatku (tylko podatku) od jego używania. Dlaczego nie sięgnąć do cudzych oszczędności w imię wyższych celów. Ryży z pewnością potrafi to pięknie wytłumaczyć.

Znów nam się szykuje następny skok na OFE.

emerytury.wp.pl/kat,2752,opage,15,sort,14,title,Przyszlosc-OFE-pod-znakiem-zapytania,wid,15418065,wiadomosc.html#opOpinie

Ciekawe, kiedy baranki się wreszcie obudzą.
      • wikul Re: jeżeli ktoś ma pieniądze w banku... 17.03.13, 17:15
        ewa8a napisała:

> Znów nam się szykuje następny skok na OFE.

OFE już dawno powinni zlikwidować. Nie spełniły optymistycznych wizji a napychaja kieszenie zarządzającym. Obok Polski system OFE przyjęły państwa bałtyckie, Bułgaria i Węgry. Te ostatnie dwa lata temu, zlikwidowały przymus „wyboru" jednego z OFE, ku wielkiej radości rodaków i oburzeniu macherów światowej finansjery.
        • ewa8a Re: jeżeli ktoś ma pieniądze w banku... 17.03.13, 22:24
          wikul napisał:
          > OFE już dawno powinni zlikwidować

Ależ oczywiście. Po co ma rodzina dziedziczyć składki, skoro można je zagospodarować .
      • perla Re: jeżeli ktoś ma pieniądze w banku... 17.03.13, 17:32
        ewa8a napisała:

> Ciekawe, kiedy baranki się wreszcie obudzą.

nigdy, dopóki jak wmawia oficjalna propaganda, czyha straszliwy Jarosław, który chce władzy tylko po to aby wszystkich Polaków aresztować o 6 rano.
        A to, że obniżył podatki nie ma dla baranków żadnego znaczenia.
        Jarek dla dobra powszechnego powinien odejść z polityki.
        Ciekawe na czym aktualna władza utrzyma swe poparcie w razie jego odejścia właśnie?
        • superspec Nie obniżył podatków bo zapomniał o 17.03.13, 17:39
          zmniejszeniu wydatków. A deficyt to podatki nałożone na przyszłe pokolenia!
        • pikrat Re: jeżeli ktoś ma pieniądze w banku... 17.03.13, 17:49
          Chciałbyś dżumę zastąpić cholerą?
          A jeśli Polacy się obudzą to co mają zrobić? Ja zwykle po obudzeniu się idę do łazienki...
      • qwardian Re: jeżeli ktoś ma pieniądze w banku... 17.03.13, 19:55

ewa8a napisała:

> Ciekawe, kiedy baranki się wreszcie obudzą.

Kiedy oddamy władzę biskupom. Władza świecka jest złodziejską. Proszę się nie łudzić...

Władze Cypru ukradły pieniądze własnym obywatelom, ale nie oszukujmy się robią to wszystkie państwa świeckie w których rękach są maszyny do drukowania banknotów. Cypr po prostu tych rąk na maszynach nie trzyma.
        • andrzejg Re: jeżeli ktoś ma pieniądze w banku... 17.03.13, 22:08
          qwardian napisał:

>
          > ewa8a napisała:
          >
          > > Ciekawe, kiedy baranki się wreszcie obudzą.

>
          > Kiedy oddamy władzę biskupom. Władza świecka jest złodziejską. Proszę się nie ł
          > udzić...
          >

nie rozśmieszaj mnie qwardian.
          Ci nie tylko złupią Twoją kasę w imię wyższego, alle wyrwą ci jeszcze duszę
          • qwardian Re: jeżeli ktoś ma pieniądze w banku... 18.03.13, 23:35
            andrzejg napisał

> Ci nie tylko złupią Twoją kasę w imię wyższego, alle wyrwą ci jeszcze duszę

Życzę wszystkiego najlepszego w raju podatkowym. Ja się wybieram do innego...

Deklaracja organizacji Ojczyzna księdza prałata Józefa Prądzyńskiego- 1939 rok:

”okazja poprawienia granicy zachodniej zdarza się raz na tysiąc lat, trzeba ją wykorzystać! Odzyskać ziemie macierzyste, oprzeć granicę na Odrze- to są zadania Polaków w tej wojnie."
        • ewa8a Re: jeżeli ktoś ma pieniądze w banku... 17.03.13, 22:31
          qwardian napisał:

> Kiedy oddamy władzę biskupom

smile
          • snajper55 Re: jeżeli ktoś ma pieniądze w banku... 17.03.13, 23:48
            ewa8a napisała:

> qwardian napisał:
            >
            > > Kiedy oddamy władzę biskupom
            >
            > smile

On już w dzieciństwie się oddał i mu się spodobało.

S.
    • jaceq Właśnie bez najmniejszych problemów 17.03.13, 22:27
      wyczyściłem sobie, robiąc przelew, konto w rosyjskojęzycznym banku na Cyprze, z tych paru centów, które tam trzymałem. To jak radzisz, Perła, rozwiązać wszelkie stosunki z tym cypryjskim?
      • rycho7 tanie pranie 18.03.13, 07:56
        jaceq napisał:

> konto w rosyjskojęzycznym banku na Cyprze

Komisja Europejska zaproponowala calkiem niski podatek "pralniczy".

Ciekawe, czy Unia Europejska uwzglednila koszty jakie wynikna z pogonenia dealerow do odrobienia strat? "Walka" z mafia jest wielce spolecznie kosztowna. Swoj swego nie ruszy, to znaczy mafia zalegalizowana mafii.
    • wikul Re: jeżeli ktoś ma pieniądze w banku... 19.03.13, 15:45
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13589343,Cypr__Zablokowane_konto_polskiej_ambasady___To_niezgodne.html?lokale=wroclaw#BoxWiadTxt
    • andrzejg nasi mogliby tak chlasnąć 25 % 19.03.13, 16:12
      ale kredytów
      • andrzejg Re: nasi mogliby tak chlasnąć 25 % 23.03.13, 15:54
        czytajcie ze zrozumieniem. Pisałem o cięciu kredytów , a nie oszczędności

wyborcza.biz/biznes/1,100896,13581593,Skok_na_kase_obywateli_Cypru__RELACJA_NA_ZYWO_.html

Cypryjski minister finansów Sarris potwierdza, stawka podatku dla depozytów powyżej 100 tysięcy euro wyniesie 25 proc.

Read more: wyborcza.biz/biznes/1,100896,13581593,Skok_na_kase_obywateli_Cypru__RELACJA_NA_ZYWO_.html#ixzz2ONIGHl8V

aż mi się podśpiewuje 'upić sie warto'

www.youtube.com/watch?v=EcipyROBOeI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka