10.07.13, 22:50
"komentuje słowa arcybiskupa Henryka Hosera specjalistka ds. Rwandy Linda Melvern. - Arcybiskup Hoser w Rwandzie był częścią establishmentu. Znał się z tymi, którzy dokonali tego mordu"

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14253030,Ekspertka_po_wywiadzie_Hosera__On_znal_sie_z_tymi_.html
Obserwuj wątek
    • oleg3 Re: Hosergate 11.07.13, 08:26
      jaceq napisał: (zacytował)
      - Arcybiskup Hoser w Rwandzie był częścią establishmentu. Znał się z tymi, którzy dokonali tego mordu

Nie potrafię poważnie potraktować nikogo, kto używa takich argumentów. Nie pozwala mi na to parotysięczna tradycja, biorąca swój początek co najmniej od Sokratesa. Marco Polo odpowiada za zbrodnie Kubilaja?
      • kolter-xl Re: Hosergate 11.07.13, 09:07
        oleg3 napisał:

> Marco Polo odpowiada za zbrodnie Kubilaja?

Nie ,ale czy milczenie to domena kleru , kiedy zabijają bliscy im politycznie czy duchowo :vide Franio w Argentynie i jego milczenie na zbrodnie prawicowej junty
        • oleg3 Re: Hosergate 11.07.13, 09:48
          kolter-xl napisał:

> oleg3 napisał:
          >
          > > Marco Polo odpowiada za zbrodnie Kubilaja?
          >
          > Nie ,ale czy milczenie to domena kleru , kiedy zabijają bliscy im politycznie czy duchowo

Napisałeś, że Marco Polo nie odpowiada za zbrodnie Kubilaja. I na tym poprzestańmy. Wolę konkrety. Nie lubię ogólnego ględzenia o tym, że KK odpowiada za wszystkie zbrodnie nowej ery.
          • kolter-xl Re: Hosergate 11.07.13, 10:12
            oleg3 napisał:

> kolter-xl napisał:

>
            > Napisałeś, że Marco Polo nie odpowiada za zbrodnie Kubilaja. I na tym
            > poprzestańmy. Wolę konkrety. Nie lubię ogólnego ględzenia o tym, że KK odpowiad
            > a za wszystkie zbrodnie nowej ery.

Napisałem ze nie bo Marco Polo nie był częścią systemu , był gościem a nie kimś kto miał realny wpływ na ludzi w tamtym rejonie świata . Krk ma często i gęsto ogromny wpływ na ludzi i zero ochoty na ich powstrzymanie , vide zbrodnie hitlera.
            • oleg3 Re: Hosergate 11.07.13, 11:43
              kolter-xl napisał:

> Napisałem ze nie bo Marco Polo nie był częścią systemu , był gościem

O ile uznamy, że opisy MP są prawdziwe, to twoja argumentacja jest kuriozalna. Maco Polo był przez kilkanaście lat wysoko postawionym funkcjonariuszem mongolskiego aparatu terroru. Z najbliższego kręgu Kubilaja.
              • kolter-xl Re: Hosergate 11.07.13, 12:57
                oleg3 napisał:

> kolter-xl napisał:
                >
                > > Napisałem ze nie bo Marco Polo nie był częścią systemu , był gości
                > em
                >
                > O ile uznamy, że opisy MP są prawdziwe, to twoja argumentacja jest kuriozalna.
                > Maco Polo był przez kilkanaście lat wysoko postawionym funkcjonariuszem mongols
                > kiego aparatu terroru. Z najbliższego kręgu Kubilaja.

No a czy miał swój kościół pełen gładkich gadek na temat Jezusa i miłości do drugiego człowieka ??
                • oleg3 Re: Hosergate 11.07.13, 15:05
                  kolter-xl napisał:

> No a czy miał swój kościół pełen gładkich gadek na temat Jezusa i miłości do dr
                  > ugiego człowieka ??

A, o to ci chodzi. Zbrodnie zwisają ci i powiewają. Ciebie interesuje wyłącznie retoryka antykościelna. W tej retoryce fakty też nie mają większego znaczenia. Liczy się ogólna linia.
                  • kolter-xl Re: Hosergate 11.07.13, 19:33
                    oleg3 napisał:

> A, o to ci chodzi.

No a o co niby ?? Milczeli kiedy ich parafianie czy tez podlegli im slubujący im posłuszeństwo mordowali innych kumasz czy nie ??

>>Zbrodnie zwisają ci i powiewają.

Masz tak od urodzenia czy tylko teraz ci bije ??

Ciebie interesuje wyłączni
                    > e retoryka antykościelna.

Kłamiesz bo mnie nie znasz !! brzydzi mnie hipokryzja tych ciuli co gładko z ambon ludziom kit sprzedają,a potem ich meczety i noże wodą święconą kropią.

> W tej retoryce fakty też nie mają większego znaczenia

Jakie ty fakty przedstawiasz ?? Powiedz co zrobił Krk poza wyszkoleniem kilku morderców na księży ? Wiesz ze klecha katolicki według ich nomenklatury jest powoływany do kapłaństwa przez samego boga ?? Bóg nie wiedział ze powołuje , mordercę pedofila czy innego śmiecia ?? tak się myli ??Czy może raczej nie ma z ta sektą nic wspólnego ?

> . Liczy się ogólna linia.

Ogólnie to wasz kler zawsze trzyma ryj krótko o ile mordują katoliccy .Zbrodnie stalina wyklinają z ambon dzień i noc. No ale np zbrodni księdza Tiso już nie bardzo ,a przecież ten katolicki kapłan zamordował ponad 60 tys słowackich Żydów . Tak samo cicho sza o nim jak i o zbrodniach w Ruandzie. No a kiedy to adolfa wasza sekta ekskomunikuje za to ze zamordował ponad 50 milionów ludzi ? . pius XII zanim zdechł w 1958 roku ani razu słownie nie skrytykował adolfa o innych gestach nie wspomnę .
                    • piq kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 03:10
                      ...robisz błąd charakterystyczny dla półgłówków, kołtun: uważasz swoje przekonania za argumenty, a gdy okazuje się, że nie znasz elementarnych faktów, jak powyżej w sprawie Marco Polo, to zaczynasz mieć rzygotok. Trzeba było sprawdzić o Marco Polo, skoro nie wiedziałeś, czym się to je.

Skoro tak się domagasz, żeby co chwilę na mszy księża na całym świecie przepraszali za Tiso, to może ty się spisz na medal i przeproś w imieniu atoli za zbrodnie Stalina oraz wszystkich atolskich sługusów sowietyzmu. A potem codziennie jeszcze mały wpisik na ten temat do końca twojego żywociku. Na wszystkich forach w Polsce. No już, pajacu.

Przyznaję ci rację w jednym względzie: papież istotnie nie wysłał do Rwandy swoich dywizji komandosów, żeby zrobiły tam porządek. Podobnie jak reszta świata,a Rosja czy Chiny wręcz były przeciw, bo to "wewnętrzna sprawa" Rwandy. Poczytaj sobie coś na ten temat (np. co robił ONZ), bo jesteś głupi jak skórzane męskie stringi. No już, biegusiem do uzupełniania wiedzy, żebyś więcej nie robił z siebie głupiego zwisiurka.
                      • kolter-xl Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 08:04
                        piq napisał:

> ...robisz błąd charakterystyczny dla półgłówków, kołtun: uważasz swoje przekona
                        > nia za argumenty, a gdy okazuje się, że nie znasz elementarnych faktów, jak pow
                        > yżej w sprawie Marco Polo, to zaczynasz mieć rzygotok. Trzeba było sprawdzić o
                        > Marco Polo, skoro nie wiedziałeś, czym się to je.

Bucu prymitywny czy w państwie Kubiłaja, Marco Pola miał swoja trzódkę w którą mógł przewodzić tak jak np Hosner w Ruandzie

> Skoro tak się domagasz, żeby co chwilę na mszy księża na całym świecie przepras
                        > zali za Tiso, to może ty się spisz na medal i przeproś w imieniu atoli za zbrod
                        > nie Stalina oraz wszystkich atolskich sługusów sowietyzmu.

Ja kutafonie prawy ? No a czemu ja . Masz debilu bez szkoły dowody na to ze ja popierałem to co robił twój duchowy inspirator ?

A potem codziennie j
                        > eszcze mały wpisik na ten temat do końca twojego żywociku. Na wszystkich forach
                        > w Polsce. No już, pajacu.

Pajacem jesteś ty niemoto moherowa , a teraz udowodnij ze popieram czerwonych albo za karę swojemu plebanowi zrób co trzeba .

> Przyznaję ci rację w jednym względzie: papież istotnie nie wysłał do Rwandy swo
                        > ich dywizji komandosów, żeby zrobiły tam porządek.

Wysałał swoje dywizje siewców fałszywych ewanelii !!

Podobnie jak reszta świata,a
                        > Rosja czy Chiny wręcz były przeciw, bo to "wewnętrzna sprawa" Rwandy. Poczytaj
                        > sobie coś na ten temat (np. co robił ONZ), bo jesteś głupi jak skórzane męskie
                        > stringi. No już, biegusiem do uzupełniania wiedzy, żebyś więcej nie robił z si
                        > ebie głupiego zwisiurka.

Koński zwisie w Ruandzie katolik mordował katolika tak ja i na całym świecie gó...ane katolickie wartości poległy w gruzach.No a dodatkowo twój pan w niebie och karol watykanczyk nic nie zrobił .
                        • piq o, brudna ciocia próbuje "argumentować",... 13.07.13, 01:29
                          ...ale bezskutecznie. Widzicie, kołtun, z powodu swojego notorycznego zidiocenia oraz jako szczery bezmózgi atol przeceniacie wpływ religii na praktykę. Gdyby było tak, jak wam dyktuje rezonująca od uderzeń pałką aktualnego klienta pustka waszej mordoczaszki, to nie byłoby ani jednej wojny hiszpańsko-francuskiej ani włosko-austriackiej, bo po obydwu stronach hierarchia katolicka, towarzyszu cymbale, wyszłaby z wzniesionymi krzyżami przed szeregi i powiedziała "hola hola", na co zawstydzone zbrojne tłumy wspólnie udałyby się na msze polowe.
                          Marco Polo jako człowiek władzy miał znacznie większe możliwości praktyczne niż taki np. papież Pius XI jako człowiek duchowny. Skoro skrajnie nieliczna partia bolszewicka pokonała bez trudu liczną i wszechpotężną cerkiew prawosławną w Rosji, to znaczy, że wasz bełkot jest zwykłym bezsensownym i bezargumentalnym strzępieniem waszego pierwotniackiego aparatu mowy na podstawie prymitywnego błędu, który wam już litościwie wskazałem: wasze przekonanie nie ma mocy argumentu, durna pińdziu.

W mojej niebywałej sprawności intelektualnej posłużyłem się znaną ludziom jako tako wykształconym metodą rozumowania równoległego przez analogię, czyli kazałem wam przepraszać za zbrodnie bolszewickich ateistów jako ateiście, skoro wy postulowaliście, by każdy ksiądz przepraszał za ofiary rządów na Słowacji księdza Tiso.
                          Nastąpiłą oczywista redukcja do absurdu, której z wrodzonej bądź nabytej wśród hałd "Krytyki Politycznej" bezmyślności nie zauważyliście, podkładając się natychmiast w sposób tyleż ostentacyjny, co zabawny. Albowiem pierwszy z brzegu ksiądz też nie popiera nadużyć władzy księdza Tiso, tak jak wy ponoć nie popieracie tow. Stalina.
                          Przeto jeśli nie czujesz się zobowiązany przepraszać w imieniu atoli za zbrodnie arcyatola Josipa, to nie masz prawa domagać się symetrycznej reakcji od jakiegokolwiek księdza katolickiego. To jest logiczne i oczywiste, ciamciaramcio umysłowa. Pupciu, rozczulasz mnie swoją niezdarnością intelektualną i tym, że każdym swoim zdaniem potwierdzasz każdy mój argument.

Resztę twojego postu do końca mogę zlać ciepłym siurem, gdyż nadal nie ma tam ani jednego argumentu, chyba że wycharkiwanie flegmy na trotuar bierzesz za argumentację. Przynosisz wstyd liberałom mianując się liberałem, gdyż jesteś zwykłym kretynem. Przeproś teraz wszystkich liberałów, niemyta męska nosicielko koronkowej bielizny w celach zarabiania nierządem na zapleczu miejskiej toalety z trójkącikiem, za porutę, której im przyczyniłaś. Nuże, prędziutko, bo ktoś cię kopnie albo schlasta pejczykiem za karę, chyba że dla was, prymitywna flądro, co możliwe, jest to erotyczna przyjemność wysokiej rangi.
                          • kolter-xl Re: o, brudna ciocia próbuje "argumentować",... 13.07.13, 09:18
                            piq napisał:

> ...ale bezskutecznie.

Nieskutecznie boś debil .

Widzicie, kołtun, z powodu swojego notorycznego zidioceni
                            > a oraz jako szczery bezmózgi atol przeceniacie wpływ religii na praktykę.

Ta a opowiedz jakie to siły zadziały na to ze twój oszust z Torunia dostał to miejsce na multipleksie ? Presja PIS czy kilku starych wariatek pod sejmem ?

Gdybybyło tak, jak wam dyktuje rezonująca od uderzeń pałką aktualnego klienta pustk
                            > a waszej mordoczaszki, to nie byłoby ani jednej wojny hiszpańsko-francuskiej an
                            > i włosko-austriackiej, bo po obydwu stronach hierarchia katolicka, towarzyszu c
                            > ymbale, wyszłaby z wzniesionymi krzyżami przed szeregi i powiedziała "hola hola
                            > ", na co zawstydzone zbrojne tłumy wspólnie udałyby się na msze polowe.

Jeszcze całkiem niedawno tak ,było przecież to kościoły były siedliskiem politycznego zamieszania .

> Marco Polo jako człowiek władzy miał znacznie większe możliwości praktyczne niż
                            > taki np. papież Pius XI jako człowiek duchowny.

Tak a zbierał się ze swoja trzódką na mszy ?

Skoro skrajnie nieliczna partia bolszewicka pokonała bez trudu liczną i wszechpotężną cerkiew prawosławną w R
                            > osji, to znaczy, że wasz bełkot jest zwykłym bezsensownym i bezargumentalnym st
                            > rzępieniem waszego pierwotniackiego aparatu mowy na podstawie prymitywnego błęd
                            > u, który wam już litościwie wskazałem: wasze przekonanie nie ma mocy argumentu,
                            > durna pińdziu.

Idioto poducz się , cerkiew skompromitowała się wspierając carat , a to nawet tzw pobożnej hołocie było za dużo. Lenin obiecał im dać to co stracili mi.n przez cerkwie ,czyli jedzenie !!
                            Potem obsadzać zaczął pożytecznymi idiotami stanowiska i takimi jak ty przejęli władze.

> W mojej niebywałej sprawności intelektualnej posłużyłem się znaną ludziom jako
                            > tako wykształconym metodą rozumowania równoległego przez analogię, czyli kazałe
                            > m wam przepraszać za zbrodnie bolszewickich ateistów jako ateiście, skoro wy po
                            > stulowaliście, by każdy ksiądz przepraszał za ofiary rządów na Słowacji księdza
                            > Tiso.

No a panienka nie wie ze sekta katolicka chwali sie swoją jednością i czasem istnienia od starożytności ?

> Nastąpiłą oczywista redukcja do absurdu, której z wrodzonej bądź nabytej wśród
                            > hałd "Krytyki Politycznej" bezmyślności nie zauważyliście, podkładając się naty
                            > chmiast w sposób tyleż ostentacyjny, co zabawny. Albowiem pierwszy z brzegu ksi
                            > ądz też nie popiera nadużyć władzy księdza Tiso, tak jak wy ponoć nie popieraci
                            > e tow. Stalina.

No popatrz smile)) Bo pierwszy z brzegu klecha nawet pewno nie wie ze kiedyś jego kumpel w sukience był zwykłym ludobójcą;

Na odprawionym kilka dni temu nabożeństwie arcybiskup Trnavy Jan Sokol kazał wystawić słowackie godło państwowe i portret Tiso. Widać je na filmie zrobionym podczas mszy, który w poniedziałek opublikowała na swoich internetowych stronach słowacka gazeta "Sme".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,5145803.html
                            > Przeto jeśli nie czujesz się zobowiązany przepraszać w imieniu atoli za zbrodni
                            > e arcyatola Josipa, to nie masz prawa domagać się symetrycznej reakcji od jakie
                            > gokolwiek księdza katolickiego. To jest logiczne i oczywiste, ciamciaramcio umy
                            > słowa. Pupciu, rozczulasz mnie swoją niezdarnością intelektualną i tym, że każd
                            > ym swoim zdaniem potwierdzasz każdy mój argument.

Ty nie masz argumentów ,jak na razie poza debilnym sposobem wysławiania niczym tu nie wyróżniłeś

> Resztę twojego postu do końca mogę zlać ciepłym siurem, gdyż nadal nie ma tam a
                            > ni jednego argumentu, chyba że wycharkiwanie flegmy na trotuar bierzesz za argu
                            > mentację. Przynosisz wstyd liberałom mianując się liberałem, gdyż jesteś zwykły
                            > m kretynem. Przeproś teraz wszystkich liberałów, niemyta męska nosicielko koron
                            > kowej bielizny w celach zarabiania nierządem na zapleczu miejskiej toalety z tr
                            > ójkącikiem, za porutę, której im przyczyniłaś. Nuże, prędziutko, bo ktoś cię ko
                            > pnie albo schlasta pejczykiem za karę, chyba że dla was, prymitywna flądro, co
                            > możliwe, jest to erotyczna przyjemność wysokiej rangi.

Opowiedz gdzie i kiedy miałeś ten poważny uraz łba ?
                            • pikrat Re: o, brudna ciocia próbuje "a",...@ kolter-xl 13.07.13, 11:31
                              Daj sobie na luz, bo choć drażnienie piqusia jest zajęciem wesołym, to przecież mało satysfakcjonującym. Piquś, kiedy opuścił szpital w Tworkach, gdzie był leczony bo wierzył, że jest Napoleonem, znalazł sobie zajęcie terapeutyczne pisząc na forach. Każdy, nieomal, jego wpis cechuje ogromna brutalność i mściwość. Ten chory katolik osobliwie pojmuje swoją niewiarę i miast kochać "nieprzyjacioły" swoje serdecznie ich nienawidzi.
                              Bałwan jeden pisze, że garstka obaliła cerkiew w Rosji co jest oczywistą nieprawdą ponieważ owa "garstka" miała ogromne poparcie ciemiężonego ludu, który pogonił w "kibieni maciery" to zakłamane cerkiewne towarzystwo. To samo grozi polskiemu klerowi, nastawionemu na politykę w celu zdobycia jeszcze większych wpływów. Kiedyś przegną pałę a wzburzony lud dokona na nich zbrodni jak już to w historii bywało. Przyznam, że nie byłbym takim wydarzeniem zmartwiony.

A Piquś, w swojej "niebywałej sprawności intelektualnej" dalej niech się posługuje argumentami w stylu "a w Ameryce Murzynów biją". Będzie z czego się pośmiać, jeżeli wcześniej się nie znudzi. smile
                              • kolter-xl Re: o, brudna ciocia próbuje "a",...@ kolter-xl 13.07.13, 11:55
                                pikrat napisał:

> Daj sobie na luz, bo choć drażnienie piqusia jest zajęciem wesołym, to przecież
                                > mało satysfakcjonującym.

Ja nie jestem typem który w imię jakiejś internetowej maniery durniowi który na mnie pluje , nie odpowiem.

> Piquś, kiedy opuścił szpital w Tworkach, gdzie był leczony bo wierzył, że jest Napoleonem, znalazł sobie zajęcie terapeutyczne pisząc na forach.

No a kiedy go wypuścili ? ponoć za .... zrobionemu sanitariuszowi ma dostęp do netu.

> Każdy, nieomal, jego wpis cechuje ogromna brutalność i mściwość.

No i co mam uklęknąć nad jego prymitywizmem ??Cały czas nam w koło mówią żeby na zło oczu nie zamykać smile)

> Ten chory katolik osobliwie pojmuje swoją niewiarę i miast kochać "nieprzyjacioły" swoje serdecznie ich nienawidzi.

Osobliwie ? a co w tym typowym zachowaniu dla katolickich religiantów osobliwego ?

> Bałwan jeden pisze, że garstka obaliła cerkiew w Rosji co jest oczywistą niepra
                                > wdą ponieważ owa "garstka" miała ogromne poparcie ciemiężonego ludu, który pogo
                                > nił w "kibieni maciery" to zakłamane cerkiewne towarzystwo.

Dokładnie, car kazał strzelać do pokojowo manifestujących ludzi .Carat odmawiał ludowi po prostu normalnego życia .No a cerkiew cara w tym wspierała. Normalne ze jak do biedoty przemówił ktoś kto obiecał chleb to za nim poszli.

>To samo grozi polskiemu klerowi, nastawionemu na politykę w celu zdobycia jeszcze większych wpływów. Kiedyś przegną pałę a wzburzony lud dokona na nich zbrodni jak już to w historii bywało. Przyznam, że nie byłbym takim wydarzeniem zmartwiony.

Ja nie byłbym tak tego pewny , raczej to samo musi w sposób naturalnych zdechnąć,ale na to poczekamy z lat 20-30.

> A Piquś, w swojej "niebywałej sprawności intelektualnej" dalej niech się posług
                                > uje argumentami w stylu "a w Ameryce Murzynów biją". Będzie z czego się pośmiać
                                > , jeżeli wcześniej się nie znudzi. smile

Tacy jak on nigdy nie są nudni są tragicznie śmieszni ale nie ponurzy smile)
                                • pikrat Re: o, brudna ciocia próbuje "a",...@ kolter-xl 13.07.13, 12:07
                                  Nie klękaj przed prymitywem, ale dbaj o higienę psychiczną. Horrory powinne być dawkowane. Oglądane wciąż mogą zaszkodzić a kto chciałby się stać takim jak on?smile
                                  • kolter-xl Re: o, brudna ciocia próbuje "a",...@ kolter-xl 13.07.13, 12:37
                                    pikrat napisał:

> Nie klękaj przed prymitywem, ale dbaj o higienę psychiczną. Horrory powinne być
                                    > dawkowane. Oglądane wciąż mogą zaszkodzić a kto chciałby się stać takim jak on?smile

No a e wiesz jak jest z takim czymś jak on , zaraz powie ze mnie pokonał w dyskusji smile)
                                    • pikrat Re: o, brudna ciocia próbuje "a",...@ kolter-xl 13.07.13, 14:09
                                      Idiotom się potakuje smile
                                      • kolter-xl Re: o, brudna ciocia próbuje "a",...@ kolter-xl 13.07.13, 14:20
                                        pikrat napisał:

> Idiotom się potakuje smile

To musiałbym w 90% postów tak robić
                      • snajper55 Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 13:25
                        piq napisał:

> Skoro tak się domagasz, żeby co chwilę na mszy księża na całym świecie przepras
                        > zali za Tiso, to może ty się spisz na medal i przeproś w imieniu atoli za zbrod
                        > nie Stalina

Według katolickich ekspertów człowiek ochrzczony (np Stalin) zostaje chrześcijaninem choćby nie wiem jak się starał ten fakt zmienić.

Dr hab. Piotr Majer, konsultor Rady Prawnej Konferencji Episkopatu Polski: "Do Kościoła wchodzi się wraz z przyjęciem chrztu, a ponieważ skutków chrztu nie da się unicestwić, nie da się tak naprawdę „wystąpić” z Kościoła. "

ekai.pl/wydarzenia/temat_dnia/x54634/apostazja-nie-sprawia-ze-ktos-przestaje-byc-katolikiem/
                        S.
                        • oleg3 Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 13:36
                          snajper55 napisał:

> Według katolickich ekspertów człowiek ochrzczony (np Stalin) zostaje
                          > chrześcijaninem choćby nie wiem jak się starał ten fakt zmienić.

A to jest argument za czym?
                          Zbrodnie Stalina czy Hitlera obciążają chrześcijaństwo? Biskup Autun, znany jako Talleyrand, książę Benewentu, realizował politykę Watykanu?
                          • snajper55 Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 14:00
                            oleg3 napisał:

> snajper55 napisał:
                            >
                            > > Według katolickich ekspertów człowiek ochrzczony (np Stalin) zostaje
                            > > chrześcijaninem choćby nie wiem jak się starał ten fakt zmienić.
                            >
                            > A to jest argument za czym?
                            > Zbrodnie Stalina czy Hitlera obciążają chrześcijaństwo? Biskup Autun, znany jak
                            > o Talleyrand, książę Benewentu, realizował politykę Watykanu?

piq napisał: "przeproś w imieniu atoli za zbrodnie Stalina"

Dlaczego ktoś w imieniu atoli miałby przepraszać za zbrodnie chrześcijanina?

S.
                            • oleg3 Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 14:12
                              snajper55 napisał:

> piq napisał: "przeproś w imieniu atoli za zbrodnie Stalina"

> Dlaczego ktoś w imieniu atoli miałby przepraszać za zbrodnie chrześcijanina?

Znana jest ci może logiczna zasada tożsamości? Zdecyduj się czy Stalin był atolem czy chrześcijaninem. Wtedy możemy przeprowadzić jakieś rozumowanie. Obrona tezy, że Stalin był chrześcijaninem jest z góry skazana na klęskę. W razie czego napuszczę na ciebie młodych komunistów (to oczywiście argument pozamerytoryczny)/
                              • kolter-xl Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 15:19
                                oleg3 napisał:

> Znana jest ci może logiczna zasada tożsamości? Zdecyduj się czy Stalin był a
                                > tolem
                                czy chrześcijaninem. Wtedy możemy przeprowadzić jakieś rozumow
                                > anie. Obrona tezy, że Stalin był chrześcijaninem jest z góry skazana na klęskę.
                                > W razie czego napuszczę na ciebie młodych komunistów (to oczywiście argument p
                                > ozamerytoryczny)/

Generalnie powiem tak , gdyby stalin nie miał jakiegoś sentymentu do tzw chrześcijan .To wszyscy w sukienkach zaliczyliby Kołymę.Jednak on ich nawet na Kremlu gościł kiedy mu inny chrześcijanin pod Moskwą zagroził .
                                • oleg3 Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 15:35
                                  kolter-xl napisał:

> Generalnie powiem tak , gdyby stalin nie miał jakiegoś sentymentu do
                                  > tzw chrześcijan .To wszyscy w sukienkach zaliczyliby Kołymę.Jednak on
                                  > ich nawet na Kremlu gościł kiedy mu inny chrześcijanin pod
                                  > Moskwą zagroził .

Pokazałeś poziom ucznia starszych klas podstawówki. A to jest raczej forum dla dorosłych.

Mam dla ciebie lekturę. Mam nadzieję, że nie za trudną.

fakty.interia.pl/tylko-u-nas/news-komunizm-faszyzm-i-narodowy-socjalizm,nId,964526?parametr=embed_tyt
                                  • kolter-xl Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 17:20
                                    oleg3 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                    >
                                    > > Generalnie powiem tak , gdyby stalin nie miał jakiegoś sentymentu do
                                    > > tzw chrześcijan .To wszyscy w sukienkach zaliczyliby Kołymę.Jednak on
                                    > > ich nawet na Kremlu gościł kiedy mu inny chrześcijanin pod
                                    > > Moskwą zagroził .
                                    >
                                    > Pokazałeś poziom ucznia starszych klas podstawówki. A to jest raczej forum dla
                                    > dorosłych.
                                    >
                                    > Mam dla ciebie lekturę. Mam nadzieję, że nie za trudną.

Koleś kiedy armia byłych sowieckich kolaborantów stanęła w Liechtensteinie to Europa drżała ze o ile rząd tamtejszy ich nie wyda Ruskim to cały naród w bydlęcych wagonach pojedzie na sybir . Więc nie fantazjuj mi tu ,bo gdyby stalin chciał to żaden pop nie doczekałby rozpadu CCCP . Nie muszę tego czytać czytałem sporo innej literatury na temat oprawców w Europie w XX wieku
                                    • oleg3 Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 19:20
                                      kolter-xl napisał:

> Nie muszę tego czytać

Szkoda, że musisz pisać.
                                      • kolter-xl Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 20:33
                                        oleg3 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                        >
                                        > > Nie muszę tego czytać
                                        >
                                        > Szkoda, że musisz pisać.

Nie lubisz prawdy ?
                                        • piq qrde, to nieprawdopodobne,... 13.07.13, 01:34
                                          ...że istnieją takie debile jak ty, uwielbiające się samokompromitować. Weź jeszcze raz przeczytaj to, co nasmarowałeś do olega, a jeśli nadal nie widzisz swojego ośmieszenia, qtasinko, to poproś swojego nieletniego chłopaka, żeby to przeczytał z tobą.
                                          Wiem, że tego nie zaryzykujesz, bo nawet twój nieletni chłopak po przeczytaniu twoich bredni rzuciłby cię dla pierwszego z brzegu tasiemca.
                                          • kolter-xl Re: qrde, to nieprawdopodobne,... 13.07.13, 09:23
                                            piq napisał:

> ...że istnieją takie debile jak ty, uwielbiające się samokompromitować. Weź jes
                                            > zcze raz przeczytaj to, co nasmarowałeś do olega, a jeśli nadal nie widzisz swo
                                            > jego ośmieszenia, qtasinko, to poproś swojego nieletniego chłopaka, żeby to prz
                                            > eczytał z tobą.
                                            > Wiem, że tego nie zaryzykujesz, bo nawet twój nieletni chłopak po przeczytaniu
                                            > twoich bredni rzuciłby cię dla pierwszego z brzegu tasiemca.

Opowiedz jak to opowieść o Marco Polo pasuje do sytuacji katolickiego kleru w Ruandzie ?, no dawaj zrób z siebie jeszcze większego debila niż jesteś .Facet piszący o Marco Polo pierdnął niczym 12 latek a ty za nim powielasz idiotyzmy smile)Pokaż mi choć jeden przykład wspólny pobytu Marco Pola z pobytem kleru w Ruandzie smile))
                                            • rycho7 nie chce mi sie szukac 13.07.13, 11:15
                                              kolter-xl napisał:

> Pokaż mi choć jeden przykład wspólny pobytu Marco Pola z pobytem kleru w
                                              > Ruandzie

Byl tam chyba taki epizod, ze Marko zostal wyslany jako dobry policjant. Gdy zrobil swoje to odmozdzonym durniom zrobiono krwawa laznie.
                                              • kolter-xl Re: nie chce mi sie szukac 13.07.13, 11:45
                                                rycho7 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                                >
                                                > > Pokaż mi choć jeden przykład wspólny pobytu Marco Pola z pobytem kleru w
                                                > > Ruandzie
                                                >
                                                > Byl tam chyba taki epizod, ze Marko zostal wyslany jako dobry policjant. Gdy zr
                                                > obil swoje to odmozdzonym durniom zrobiono krwawa laznie.

Ta, no a Marco Polo na dworze Kubiłaja był misjonarzem nowej ewangelii ,on Kitajców uczył zasad moralnych ??
                                                • rycho7 Re: nie chce mi sie szukac 13.07.13, 12:57
                                                  kolter-xl napisał:

> Kitajców uczył zasad moralnych ??

Dobrze by Ci sie przysluzylo gdybys sie zdecydowal, czy chcesz aby Twoje argumenty byly przekonywujace czy Twoje ma byc na wierzchu. Zacznij od tego czy zauwazasz i wiesz na czym polega roznica.
                                                  • kolter-xl Re: nie chce mi sie szukac 13.07.13, 13:06
                                                    rycho7 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                                    >
                                                    > > Kitajców uczył zasad moralnych ??
                                                    >
                                                    > Dobrze by Ci sie przysluzylo gdybys sie zdecydowal, czy chcesz aby Twoje argume
                                                    > nty byly przekonywujace czy Twoje ma byc na wierzchu. Zacznij od tego czy zauwa
                                                    > zasz i wiesz na czym polega roznica.

Nie opowiadaj tego co wam na terapii u czubków wykładają po prostu odpowiedz na proste pytanie.
                                    • rycho7 Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 20:07
                                      kolter-xl napisał:

> Koleś kiedy armia byłych sowieckich kolaborantów stanęła w Liechtensteinie to E
                                      > uropa drżała ze o ile rząd tamtejszy ich nie wyda Ruskim to cały naród w bydlęc
                                      > ych wagonach pojedzie na sybir .

Ja czytalem, ze Twoi "sowieccy kolaboranci" byli z Waffen SS. Rozwiniesz temat?

> gdyby stalin chciał to żaden pop nie doczekałby rozpadu CCCP

Nawet Soso musial sie liczyc z silami przerobowymi. Popi byli w kolejce za Katyniem. Udalo im sie dotrwac do 22 czerwca roku pamietniego. Okazali sie przydatni w politagitce ratowania Matuszki Rossiji. Przeszli na etaty NKWD, KGB. Prawoslawie jest propanstwowe, nie ma centrali w CIA (Reagan/Wojtyla).
                                      • oleg3 Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 20:24
                                        rycho7 napisał:
                                        > Przeszli na etaty NKWD, KGB.

Ano
                                        • kolter-xl Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 20:39
                                          oleg3 napisał:

> rycho7 napisał:
                                          > > Przeszli na etaty NKWD, KGB.
                                          >
                                          > Ano

Ciekawe kiedy katolicka sekt rozliczy tysiące donosicieli w sukienkach ?
                                          • rycho7 Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 20:53
                                            kolter-xl napisał:

> Ciekawe kiedy katolicka sekt rozliczy tysiące donosicieli w sukienkach ?

Gdy sie spelni czas. Opisane to jest u Sw. Jana. Jak juz wiekszosc uwierzy falszywym prorokom. Po prawicy ojca jest przeciez jedynie 144000 stolkow. Ja w nie wszystkie zainwestowalem. Na gielde wpuszcze cyrografy.
                                      • kolter-xl Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 20:35
                                        rycho7 napisał:

> kolter-xl napisał:
                                        >
                                        > > Koleś kiedy armia byłych sowieckich kolaborantów stanęła w Liechtensteini
                                        > e to E
                                        > > uropa drżała ze o ile rząd tamtejszy ich nie wyda Ruskim to cały naród w
                                        > bydlęc
                                        > > ych wagonach pojedzie na sybir .
                                        >
                                        > Ja czytalem, ze Twoi "sowieccy kolaboranci" byli z Waffen SS. Rozwiniesz temat?

Nie prowadzę rozmów ze szmalcownikami .
                                        • rycho7 Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 20:55
                                          kolter-xl napisał:

> Nie prowadzę rozmów ze szmalcownikami .

Wiem, jako bohaterski bojec taczanka podjezdzales od wschodu do Lienz.
                              • snajper55 Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 15:36
                                oleg3 napisał:

> Znana jest ci może logiczna zasada tożsamości? Zdecyduj się czy Stalin był a
                                > tolem
                                czy chrześcijaninem. Wtedy możemy przeprowadzić jakieś rozumow
                                > anie. Obrona tezy, że Stalin był chrześcijaninem jest z góry skazana na klęskę.
                                > W razie czego napuszczę na ciebie młodych komunistów (to oczywiście argument p
                                > ozamerytoryczny)/

Czy Stalin był chrześcijaninem? To zależy jak zdefiniujemy chrześcijanina. Jeśli przyjmiemy optykę ks. dr. hab. Piotra Majera, konsultora Rady Prawnej Konferencji Episkopatu Polski, to każdy ochrzczony jest chrześcijaninem, a więc także Stalin się do tego grona załapuje.

Takie definiowanie chrześcijan ma dla kościoła swoje zalety zwiększając statystyczną liczbę owieczek a więc jednocześnie powiększając pozornie znaczenie tegoż kościoła, ale ma także jak widać wady, gdyż zagarnia do stada owieczki co nieco parszywe.

S.
                                • oleg3 Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 15:46
                                  snajper55 napisał:

> Czy Stalin był chrześcijaninem? To zależy jak zdefiniujemy chrześcijanina.

Tyle to już wiem. Jeżeli stosujesz taką definicję w omawianym kontekście, to popełniasz błąd logiczny znany jako ekwiwokacja.

Zagadka logiczna:
                                  Czy Barack Obama jest muzułmaninem?
                                • piq snajper, ty niezdarny hipokryto, myślisz że... 13.07.13, 01:49
                                  ...nie widać, jak sam się zasłaniasz "dobrem kościoła"? Oj, bo pęknę ze śmiechu. No dobra, poedukuję cię troszeczkę:
                                  > Takie definiowanie chrześcijan ma dla kościoła swoje zalety zwiększając statyst
                                  > yczną liczbę owieczek a więc jednocześnie powiększając pozornie znaczenie tegoż
                                  > kościoła, ale ma także jak widać wady, gdyż zagarnia do stada owieczki co niec
                                  > o parszywe.
                                  ...napisałeś, biedulku. Tymczasem zasłaniasz się tą definicją, bo jest ci nad wyraz wygodnie powoływać się na
                                  > optykę ks. dr. hab. Piotra Majera, konsultora Rady Prawnej Konfere
                                  > ncji Episkopatu Polski
                                  ...żeby na boczku upiec sobie swoją malutką śmierdzącą pieczenieczkę o nazwie "Stalin był chrześcijaninem i ja atol nie muszę przejmować się jego zbrodniami, bo są to zbrodnie chrześcijańskie a nie atolskie". Muszę powiedzieć, że brak finezji w tej sztuczce można pokazywać jako wzorcowy.

No dobrze, a zatem także Lenin, Gomółka i Moczar to także chrześcijanie. To wymień mi jakiegoś prawdziwego ateistę, snajper, spośród ateistycznego sowieckiego aparatu. Chyba zostają ci już tylko Żydzi, czyli dowiedziesz poprzez odwołanie się do zdania ks. dr. hab. Piotra Majera, że określenie "żydokomuna" ma sens. Nie spodziewałem się po tobie, snajper, takiej wolty.
                            • kolter-xl Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 15:21
                              snajper55 napisał:

> piq napisał: "przeproś w imieniu atoli za zbrodnie Stalina"
                              >
                              > Dlaczego ktoś w imieniu atoli miałby przepraszać za zbrodnie chrześcijanina?

No a poza tym czemu ja polityczny liberał mam przepraszać za stalina ??Bo sukience duchownej się nie kłaniam tom komuch ??Tak ma to stuknięte bydło parafialne ze każdy kto ich nie trawi to komuch smile)
                              • pikrat Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 13.07.13, 12:09
                                kolter-xl napisał:

> snajper55 napisał:
                                >
                                > > piq napisał: "przeproś w imieniu atoli za zbrodnie Stalina"
                                > >
                                > > Dlaczego ktoś w imieniu atoli miałby przepraszać za zbrodnie chrześcijani
                                > na?
                                >
                                > No a poza tym czemu ja polityczny liberał mam przepraszać za stalina ??Bo sukie
                                > nce duchownej się nie kłaniam tom komuch ??Tak ma to stuknięte bydło parafialne
                                > ze każdy kto ich nie trawi to komuch smile)

... albo Żyd, jak nie przymierzając Lemański.smile
                                • kolter-xl Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 13.07.13, 12:40
                                  pikrat napisał:

> ... albo Żyd, jak nie przymierzając Lemański.smile
                                  >

Tak własnie ocenił mnie niejaki rycho smile))

Jak słowo na Jehowych dobre powiesz toś jehowita ITP.ITD :0 Oto Polski grajdołek z całym tym katolickim zrozumieniem miłości bliźniego .
                                  • rycho7 Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 13.07.13, 13:01
                                    olter-xl napisał:

> pikrat napisał:
                                    >
                                    > > ... albo Żyd, jak nie przymierzając Lemański.smile
                                    > >
                                    >
                                    > Tak własnie ocenił mnie niejaki rycho

Oglednie pisalem Ci zes szabesgoj. Nie wiesz co to takiego i nie chcialo Ci sie sprawdzic. Z nadmiaru elegancji nie napisalem o Tobie prawdy zes pozyteczny idiota. Poniewaz takze ani nie pojmiesz ani nie sprawdzisz to podpowiem, ze tego sie nie leczy, to sie wykorzystuje (masz frajera to go dus, ...).
                                    • kolter-xl Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 13.07.13, 13:10
                                      rycho7 napisał:

> olter-xl napisał:
                                      >
                                      > > pikrat napisał:
                                      > >
                                      > > > ... albo Żyd, jak nie przymierzając Lemański.smile
                                      > > >
                                      > >
                                      > > Tak własnie ocenił mnie niejaki rycho
                                      >
                                      > Oglednie pisalem Ci zes szabesgoj.

Nie pieprz ,samo to ze nie mam nic do Żydów a z racji zainteresowaniem historią wiem ze byli prześladowani przez takich jak ty ,nie znaczy za sam jestem Żydem .

Nie wiesz co to takiego i nie chcialo Ci sie
                                      > sprawdzic. Z nadmiaru elegancji nie napisalem o Tobie prawdy zes pozyteczny idiota.

Głupi ci było napisać ze jesteśmy w jedyny klubie ??

Poniewaz takze ani nie pojmiesz ani nie sprawdzisz to podpowiem, ze tego
                                      > sie nie leczy, to sie wykorzystuje (masz frajera to go dus, ...).

Leki dziś wziąłeś?
                                      • rycho7 Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 13.07.13, 17:01
                                        kolter-xl napisał:

> Leki dziś wziąłeś?

Jestes dla mnie lekiem na zobojetnienie.

Teoretycznie powinnismy byc sojusznikami jako ateisci. Ja jednak od dawna jestem przeciwny stadnym zachowaniom ateistycznym. Poglady sa sprawa osobista. Nie gustuje w mustrze pogladow przez kaprali takich jak Ty.

Ja powtorze, ze wspolczuje zydowskiemu plebsowi robionemu w bambuko przez zydowski patrycjat. Ocena patrycjatu nie jest antysemityzmem. Aczkolwiek partycjat slusznie i skutecznie tresuje do swojej obrony pozytecznych idiotow.

> z racji zainteresowaniem historią wiem ze byli prześladowani przez takich jak ty

Masz problem. To Zydzi ukuli powiedzenie, ze Polska jest dla Zydow rajem a dla chlopow pieklem. Interesujesz sie bierzaczka polityki historycznej Twoich sponsorow (nieuswiadomionych). Ja 65 miliardow USD nie zaplace. Rozsprzedam szabesgojow na organy aby uzbroic Al Kaide przeciw USAranskim judkom.
                                        • kolter-xl Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 13.07.13, 17:48
                                          rycho7 napisał:

> Ja powtorze, ze wspolczuje zydowskiemu plebsowi robionemu w bambuko przez zydow
                                          > ski patrycjat.

Klamiesz.

Ocena patrycjatu nie jest antysemityzmem. Aczkolwiek partycjat s
                                          > lusznie i skutecznie tresuje do swojej obrony pozytecznych idiotow.

Jesteś prymitywnym antysemitą widać to od dawna .Jak sam opisujesz jesteś pożytecznym idiotą uchowanym na jadzie nienawiści .

> Masz problem. To Zydzi ukuli powiedzenie, ze Polska jest dla Zydow rajem a dla
                                          > chlopow pieklem.

Tak a kiedy i gdzie ??

Interesujesz sie bierzaczka polityki historycznej Twoich spons
                                          > orow (nieuswiadomionych). Ja 65 miliardow USD nie zaplace. Rozsprzedam szabesgo
                                          > jow na organy aby uzbroic Al Kaide przeciw USAranskim judkom.

No pewno ze nie zapłacisz , przecież nawet w Polsce nie mieszkasz .
                                          • rycho7 Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 13.07.13, 19:22
                                            kolter-xl napisał:

> rycho7 napisał:
                                            >
                                            > > Ja powtorze, ze wspolczuje zydowskiemu plebsowi robionemu w bambuko przez
                                            > zydow
                                            > > ski patrycjat.
                                            >
                                            > Klamiesz.

Rozwiniesz swa "mysl"?
                                            Wiesz ode mnie lepiej czy wspolczuje?
                                            Uwarzasz, ze patrycjat jest tym czym jest bez wykorzystywania innych?

> > Masz problem. To Zydzi ukuli powiedzenie, ze Polska jest dla Zydow rajem
                                            > a dla
                                            > > chlopow pieklem.
                                            >
                                            > Tak a kiedy i gdzie ??

W Birobidzanie? Ja bym obstawial Kolyme!
                                            • kolter-xl Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 13.07.13, 20:14
                                              rycho7 napisał:

> kolter-xl napisał:

> >
                                              > > Klamiesz.
                                              >
                                              > Rozwiniesz swa "mysl"?
                                              > Wiesz ode mnie lepiej czy wspolczuje?
                                              > Uwarzasz, ze patrycjat jest tym czym jest bez wykorzystywania innych?

Kłamiesz boś zwykły załgany antysemita i nie dorabiaj sobie teorii ze jednego nienawidzisz Żyda a drugiemu współczujesz .

> > Tak a kiedy i gdzie ??
                                              >
                                              > W Birobidzanie? Ja bym obstawial Kolyme!

Czyli powielasz plotkę po prostu .
                                              • rycho7 Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 13.07.13, 20:33
                                                kolter-xl napisał:

> Kłamiesz boś zwykły załgany antysemita

Podziwiam Cie za sile Twej wiary.

> nie dorabiaj sobie teorii ze jednego nienawidzisz Żyda a drugiemu współczujesz

Dobre, bardzo dobre!

> Czyli powielasz plotkę po prostu

Oczywiscie, swiadomie. W Katyniu pordowano pociskami produkowanymi w 1927 roku w Niemczech.
                          • kolter-xl Re: kołtun, a może jakieś argumenty?... 12.07.13, 15:16
                            oleg3 napisał:

> snajper55 napisał:
                            >
                            >
                            > > Według katolickich ekspertów człowiek ochrzczony (np Stalin) zostaje
                            > > chrześcijaninem choćby nie wiem jak się starał ten fakt zmienić.
                            >
                            > A to jest argument za czym?
                            > Zbrodnie Stalina czy Hitlera obciążają chrześcijaństwo?

Nie bo ani katolicyzm ani prawosławie to nie są wyznania chrześcijańskie.

Biskup Autun, znany jak
                            > o Talleyrand, książę Benewentu, realizował politykę Watykanu?

biskupi niemieccy milczeli kiedy adolf Żydów eksterminował , jednak kiedy z szkołach naziści zaczęli ściągać krzyże to ryj darli wniebogłosy . Hipokryzja zawsze z nami smile) to ich dewiza .
                        • rycho7 koniecznosc "wystapienia" Kosciola 12.07.13, 19:36
                          snajper55 napisał:

> nie da się tak naprawdę „wystąpić” z Kościoła.

Rozbior logiczny wskazuje jeszcze na sytuacje gdy nie bedzie z czego wystepowac. Sam tego chciales Grzegorzu Dyndalo.

> apostazja-nie-sprawia-ze-ktos-przestaje-byc-katolikiem

Mialem intuicje, ze nigdy nie zawracalem sobie glowy procedowaniem z czarna sotnia. Z nimi plazowanie nie wystarczy. Haselko, ze kosciol to wierni wrecz zmusza mnie do turlania sie po ziemi ze smiechu.
                      • rycho7 przepraszam za zbrodnie 12.07.13, 20:22
                        piq napisał:

> przeproś w imieniu atoli za zbrodnie Stalina

Ja z checia. Zaczne jednak od przeproszenia za nieudacznictwo Josipa, a szczegolnie nieudacznictwo Adolfa wobec Narodu Wybranego.

Da zdrawstwujet Tamerlan.

Przypisuje sobie pochodzenie od szajakszy i hajdukow. Przepraszam, ze zyje dzieki ich zbrodniom. Niech sie swieci 1848.
                        • kolter-xl Re: przepraszam za zbrodnie 12.07.13, 20:37
                          rycho7 napisał:

> piq napisał:
                          >
                          > > przeproś w imieniu atoli za zbrodnie Stalina
                          >
                          > Ja z checia. Zaczne jednak od przeproszenia za nieudacznictwo Josipa, a szczego
                          > lnie nieudacznictwo Adolfa wobec Narodu Wybranego.

Wiesz kur wo ze popieranie zbrodni nazizmu to poza zwykłym kurestwem zwykle pospolite przestępstwo nawet w twojej kloace ?
                          • rycho7 Re: przepraszam za zbrodnie 12.07.13, 20:48
                            kolter-xl napisał:

> popieranie zbrodni nazizmu

Przepraszam za zbrodnie analogicznie do przepraszania za Jedwabne. Grzebiesz miedzy wierszami patyczkiem doszukujac sie gowna. Patrz w lustro.

Przy 100% slutecznosci zostalby Mesjaszem, gdyz w swej laskawosci zapewnilby koniec ludzkosci czyli Narodu Wybranego. Chyba nie sadzisz, ze gojow mozna zaliczyc do ludzkosci? W Swiete Ksiegi wierzy sie bez zastrzezen, w tym w Talmud.

Josip zamiast zdobywac Lwow mogl pozwolic Budionnemu pomoc Tuchaczewskiemu pod Warszawa. Prosta miara skutecznosci. Za bezcen zwiedzalibysmy Azje z biurem podrozy Gla-Upr-Lag.
                            • kolter-xl Re: przepraszam za zbrodnie 12.07.13, 20:55
                              rycho7 napisał:

> Przepraszam za zbrodnie analogicznie do przepraszania za Jedwabne. Grzebiesz mi
                              > edzy wierszami patyczkiem doszukujac sie gowna. Patrz w lustro.

Kupo ludzka masz żal do swojego adolfa , i jasno o tym piszesz ze nie dał rady wymordować ludzi których paranoiku nienawidzisz.

Ja z checia. Zaczne jednak od przeproszenia za nieudacznictwo Josipa, a szczegolnie nieudacznictwo Adolfa wobec Narodu Wybranego.

> Chyba nie sadzisz, ze gojow mozna zaliczyc do ludzkosci?

Ty jesteś kupą a nie człowiekiem .

W Swiete Ksiegi wierzy sie bez zastrzezen, w tym w Talmud.

Talmud dzieło z X wieku mówi o was czyli mordercach i prześladowcach Zydów ,czego się panienko spodziewasz ??
                              • rycho7 Re: przepraszam za zbrodnie 12.07.13, 21:16
                                kolter-xl napisał:

> Kupo ludzka masz żal do swojego adolfa , i jasno o tym piszesz ze nie dał rady

Pisze calkiem wyraznie, ze mial szanse zostac Mesjaszem, ktorego od tak dawna Narod Wybrany oczekuje. Zgodnie z interpretacja rabinow Mesjasza rozpozna sie po tym, ze po jego nadejsciu nastapi koniec swiata. Niczego o mordowaniu i nienawisci nie pisalem. Wglebilem sie w mistycyzm Milosci Blizniego.

> Ty jesteś kupą a nie człowiekiem .

Nie musze sie za Ciebie wstydzic.

> Talmud dzieło z X wieku mówi o was czyli mordercach i prześladowcach Zydów

W Pradze Czeskiej na targu niewolnikow w tamtym czasie przesladowano ich ciezarem denarow. Zlosliwie nie wymyslono jeszcze zlotych florenow. Mordowano ich odlegloscia transportu na Polwysep Iberyjski.
                                • kolter-xl Re: przepraszam za zbrodnie 12.07.13, 21:28
                                  rycho7 napisał:

> W Pradze Czeskiej na targu niewolnikow w tamtym czasie przesladowano ich ciezar
                                  > em denarow. Zlosliwie nie wymyslono jeszcze zlotych florenow. Mordowano ich odl
                                  > egloscia transportu na Polwysep Iberyjski.

Niewolnictwo było czymś powszechnym w owym czasie, wiec o czym bzdecisz ? Masz żal do katolickich władców ze handlowali katolickimi jeńcami ?
      • benek231 Postawa JP II była w tej sprawie zawstydza ? 11.07.13, 19:13
        Wszyscy wiedzieli od wielu lat, że ludobójstwo się zbliża. W komitecie centralnym jedynie słusznej rwandyjskiej partii zasiadał arcybiskup Kigali, który był też prywatnym doradcą prezydenta Habyarimana, który zginął w katastrofie lotniczej. Kościół dobrze wiedział, że rząd Rwandy sprowadza z Chin kilkaset tysięcy nowych, błyszczących maczet. Wiedział, że szkolone są bojówki. Trudno mi sobie wyobrazić, że nie wiedział o tym Watykan

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103086,14253684,Tochman__W_Rwandzie_byli_ksieza__ktorzy_mordowali.html

Tyle odnosnie establishmentu ktorego czescia byl Hoser.

Jak sie ma Twoja "parotysieczna tradycja"?
        • kolter-xl Re: Postawa JP II była w tej sprawie zawstydza ? 11.07.13, 19:38
          Wiedzieli,ale milczeli ,wstyd im było ze ich tzw ewangelizacja to śmiech na sali .Za miskę ryżu chrzczą dzieci kiedy głodujące kobiet do ich misji przychodziły, choć oficjalnie im tego nie wolno .Ale przeciez liczy się statystyka ,biskup dumny do watykanu śle raporty jak to czarny lud ufa Jezuskowi i oddaje się w jego słodkie jarzmo
      • jaceq Re: Hosergate 13.07.13, 00:04
        oleg3 napisał:

> Nie potrafię poważnie potraktować nikogo, kto używa takich argumentów. Nie pozw
        > ala mi na to parotysięczna tradycja, biorąca swój początek co najmniej od Sokra
        > tesa. Marco Polo odpowiada za zbrodnie Kubilaja?

Daruj, ale wykonałeś piękny szpagat.
        Jakie znowu zbrodnie Kubilaja? Z naszego (współczesnego) punktu widzenia owszem, to były zbrodnie. Z ówczesnego - bynajmniej nie, także w Europie. Z naszego (współczesnego) punktu widzenia w Rwandzie to były zbrodnie. Także Afrykanie tak uważają w swej większości.

Hoser miał dwa honorowe wyjścia:
        - wrócić (samolotem) i potępić z bezpiecznego stolca w Europie;
        - zostać i potępić (narażając się na niemal pewne ścięcie).
        Wyjście nr 1 jest o tyle gorsze z punktu widzenia żarliwie wierzącego katolika, że pozbawiłoby Hosera zupełnie szansy zostania męczennikiem. Marco Polo zapewne nie miał w planach zostania męczennikiem, no, ale LOT wtedy nie latał z Pekinu via Rzym. Hoser wybrał jednak wyjście trzecie: niehonorowe. Twoja konstrukcja z Markiem i Kubilajem z punktu widzenia czystej logiki kupy się nie trzyma.

Hoser nie był jedyny. W Rwandzie były wojska tak zwane UNAMIR. Żadnym problemem było zwiększyć ich siłę. Głównym winnym masakry jest ONZ. Ale nie możemy nie pamiętać, jakie stosunki łączyły nuncjaturę z przedstawicielstwem ONZ.
    • wikul Re: Hosergate 11.07.13, 18:33
      Abp. Hoser uznał za właściwe sprawdzanie niepokornym księżom czy są obrzezani czy nie.
      No bo jak taki jeden z drugim może mieć inne zdanie niż Centrala? Musi że jest obrzezany.

www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,14261385,_Nagle_Abp_zapytal__Niech_ksiadz_powie__czy_jest_obrzezany_.html#MT
      • allegro.con.brio Re: Hosergate 12.07.13, 23:16
        wikul napisał:

> Abp. Hoser uznał za właściwe sprawdzanie niepokornym księżom czy są obrzezani c
        > zy nie.
        > No bo jak taki jeden z drugim może mieć inne zdanie niż Centrala? Musi że jest
        > obrzezany.

Nikt, oprócz ks. Lemańskiego i abpa Hosera nie zna przebiegu tej rozmowy, ani także prawdopodobnie jej pełnego kontekstu. Abp. Hoser jest zły, bo wiadomo, Tutsi, Hutu, nie przepada za in vitro, aborcją i te sprawy.

Zastanawia mnie tylko, jak można być tak zaślepionym by nie dostrzec manipulacji księdza Lemańskiego.
        • kolter-xl Re: Hosergate 12.07.13, 23:22
          allegro.con.brio napisał:

Zastanawia mnie tylko, jak można być tak zaślepionym by nie dostrzec manipulacj
          > i księdza Lemańskiego.

Piłeś ? przestań , skoro nie wiesz jaka to była rozmowa to skąd wiesz kto manipuluje ?
          • jaceq Re: Hosergate 13.07.13, 00:09
            kolter-xl napisał:

> Piłeś ? przestań , skoro nie wiesz jaka to była rozmowa to skąd wiesz kto manipuluje ?

Ostatnio zdrowo manipuluje pewna kuria, tzw. warszawsko-praska. Materacem nie była, a w ciążę zaszła.
            • kolter-xl Re: Hosergate 13.07.13, 00:22
              jaceq napisał:

> kolter-xl napisał:
              >
              >
              > > Piłeś ? przestań , skoro nie wiesz jaka to była rozmowa to skąd wiesz kto
              > manipuluje ?
              >
              > Ostatnio zdrowo manipuluje pewna kuria, tzw. wa
              > rszawsko-praska. Materacem nie była, a w ciążę zaszła.

Jedno w tym jest pewne , pewien ksiądz o 23 lata za wcześnie ma iść na emeryturę.
          • allegro.con.brio Re: Hosergate 13.07.13, 16:32
            kolter-xl napisał:

> allegro.con.brio napisał:
            >
            > Zastanawia mnie tylko, jak można być tak zaślepionym by nie dostrzec manipulac
            > j
            > > i księdza Lemańskiego.
            >
            > Piłeś ? przestań , skoro nie wiesz jaka to była rozmowa to skąd wiesz kto manip
            > uluje ?

Lubię Was, unoszących się w swoim antyklerykalizmie tzw. ateistów. W łaskawości swojej wyjaśnię jednak - porównywanie zachowania biskupa do zachowań jakiegoś seksualnego zboczeńca z podsumowaniem w stylu "uważam że biskup powienien przeprosić" jest taką właśnie manipulacją.
            • kolter-xl Re: Hosergate 13.07.13, 17:45

Lubię Was, unoszących się w swoim antyklerykalizmie tzw. ateistów. W łaskawości
              > swojej wyjaśnię jednak - porównywanie zachowania biskupa do zachowań jakiegoś
              > seksualnego zboczeńca z podsumowaniem w stylu "uważam że biskup powienien przep
              > rosić" jest taką właśnie manipulacją.

Znowu pijany tu przyłazisz ?
        • wikul Re: Hosergate 13.07.13, 00:12

> Nikt, oprócz ks. Lemańskiego i abpa Hosera nie zna przebiegu tej rozmowy, ani t
          > akże prawdopodobnie jej pełnego kontekstu. Abp. Hoser jest zły, bo wiadomo, Tut
          > si, Hutu, nie przepada za in vitro, aborcją i te sprawy.
          >
          > Zastanawia mnie tylko, jak można być tak zaślepionym by nie dostrzec manipulacj
          > i księdza Lemańskiego.

Nikt nie zna a otoczenie arcybiskupa odpisujące na zarzuty, zna ? A co miałby zyskać szeregowy ksiądz porywający się z motyka na słońce? W tym wypadku nie chodzi o Tutsi, Hutu, in vitro czy aborcję, chodzi o próbę niszczenia człowieka skromnego, nie łasego na pieniądze, inaczej myślącego, otwartego, uwielbianego przez swoich prostych parafian. Obserwuję ten konflikt od dawna.
          Zastanawia mnie tylko, jak można być tak zaślepionym by nie dostrzec manipulacji otoczenia abp. Hosera i jego samego.
          • t_ete Wikul :) 13.07.13, 00:51
            wikul napisał:

> Nikt nie zna a otoczenie arcybiskupa odpisujące na zarzuty, zna ? A co miałby z
            > yskać szeregowy ksiądz porywający się z motyka na słońce? W tym wypadku nie cho
            > dzi o Tutsi, Hutu, in vitro czy aborcję, chodzi o próbę niszczenia człowieka sk
            > romnego, nie łasego na pieniądze, inaczej myślącego, otwartego, uwielbianego pr
            > zez swoich prostych parafian. Obserwuję ten konflikt od dawna.
            > Zastanawia mnie tylko, jak można być tak zaślepionym by nie dostrzec manipul
            > acji otoczenia abp. Hosera i jego samego.

Nie zawsze sie z Toba zgadzalam ale dzisiaj - bardzo smile
            Lubie czytac ksiedza Lemanskiego. Chyba tak wlasnie mowi do swoich parafian ...

wojciechlemanski.natemat.pl/58625,owca-ktorej-przewrocilo-sie-w-glowie
            pzdrawiam, tete
            • wikul Re: Wikul :) 13.07.13, 02:08
              t_ete napisała:

> Nie zawsze sie z Toba zgadzalam ale dzisiaj - bardzo smile
              > Lubie czytac ksiedza Lemanskiego. Chyba tak wlasnie mowi do swoich parafian ...
              >
              > wojciechlemanski.natemat.pl/58625,owca-ktorej-przewrocilo-sie-w-glowie
              > pzdrawiam, tete

Miło mi,dawno Cię nie było, pozdrawiam W.
          • piq polska hierarchia kościelna jest od dawna... 13.07.13, 02:04
            ...przeżarta karierowiczostwem, hipokryzją i podłością. Niedawno moja ukochana teściowa, wybitny fachowiec w pewnej dziedzinie związanej z planowaniem oraz gorliwa katoliczka, przyszła z jednego takiego spędu dotyczącego pewnej budowy, o którą stara się lobby z kurii. Powiedziała ona wprost: ksiądz reprezentujący kurię bezczelnie łgał i manipulował, użyła określenia "zgorszył" zebranych. Miał na to jak sądzę przyzwolenie kogoś z kurii, a może i arcybiskupa łagiewnickiego, byle załatwić interesiki.

A jest napisane w piśmie: nikt nie grzeszy tak, jak ten siejący zgorszenie, bo takiemu lepiej kamień do szyi i zatopić go w głębokościach morza.
            A potem już dosłownie:
            "Biada światu z powodu zgorszeń! Wprawdzie zgorszenia muszą przyjść, lecz biada człowiekowi, przez którego zgorszenie przychodzi."

To, co się dzieje we współczesnym kościele, a polskim, rozpuszczonym przez wiernych i historię, nader często, to często zgorszenie - czyli sprawienie, że ktoś inny staje się gorszy.
            • wikul Re: polska hierarchia kościelna jest od dawna... 13.07.13, 02:11
              piq napisał:

> ...przeżarta karierowiczostwem, hipokryzją i podłością. Niedawno moja ukochana
              > teściowa, wybitny fachowiec w pewnej dziedzinie związanej z planowaniem oraz go
              > rliwa katoliczka, przyszła z jednego takiego spędu dotyczącego pewnej budowy, o
              > którą stara się lobby z kurii. Powiedziała ona wprost: ksiądz reprezentujący k
              > urię bezczelnie łgał i manipulował, użyła określenia "zgorszył" zebranych. Miał
              > na to jak sądzę przyzwolenie kogoś z kurii, a może i arcybiskupa łagiewnickieg
              > o, byle załatwić interesiki. (...)

Zgadzam się z tobą w pełni, niestety.
            • rycho7 uogolnilbym za fasade 13.07.13, 08:03
              piq napisał:

> To, co się dzieje we współczesnym kościele, a polskim, rozpuszczonym przez
              > wiernych i historię, nader często, to często zgorszenie - czyli sprawienie, że ktoś
              > inny staje się gorszy.

Mimo, ze uwazam sie za ateiste to nie ograniczalby tego jedynie do kosciola. Na rowni pochylej jest cala nasza rzeczywistosc.

Przemysl spozywczy poprzez swoja oferte sprawia, ze konsumenci staja sie gorsi i zwracaja sie do przemyslu farmaceutycznego. Oferta pigularzy z kolei sprawia, ze ludzkosc staje sie gorsza.

Podalem jeden przyklad ze zbyt wielu zespolow (komglomeratow) w jakie zostalismy wciagnieci przez "cywilizacje".

Dosc latwo to zrozumiec gdy sie przeanalizuje tresure poprzez mendia i zasob tematow tabu. Nie sposob sie ratowac gdy powstrzymuje nas won kadzidelka na drodze ucieczki.
          • allegro.con.brio Re: Hosergate 13.07.13, 16:24
            wikul napisał:

> W tym wypadku nie chodzi o Tutsi, Hutu, in vitro czy aborcję, chodzi o próbę
            > niszczenia człowieka skromnego,

Bryluje w mediach.

> nie łasego na pieniądze,

Być może.

> inaczej myślącego,

Bez rozwinięcia, ten argument nie ma znaczenia. Chyba że chodzi o aborcję czy in vitro, o czym wspomniałem wyżej.

> otwartego,

Mowa trawa.

> uwielbianego przez swoich prostych parafian.

Jest idolem.

> Obserwuję ten konflikt od dawna.

I?

> Zastanawia mnie tylko, jak można być tak zaślepionym by nie dostrzec manipul
            > acji otoczenia abp. Hosera i jego samego.

Nie wiem czy manipulacji, ale arogancji - owszem, tego się nie da wyprzeć. Szczególnie po ostatnim oświadczeniu kurii.

Mamy zatem manipulującego (to Twoje określenie) i aroganckiego biskupa. Mamy też skromnego oraz nie łasego na pieniądze celebrytę i jednocześnie idola (jak to raczyłeś podkreślić) który w ciągu ostatniego tygodnia w niewybredny sposób formułował oskarżenia przeciwko swojemu biskupowi.

Zważywszy jednak na swoją skromność i celebrydztwo, z definicji rację w tym sporze ma ks. Lemański.
            • wikul Re: Hosergate 13.07.13, 18:03

> Mamy zatem manipulującego (to Twoje określenie) i aroganckiego biskupa. Mamy te
              > ż skromnego oraz nie łasego na pieniądze celebrytę i jednocześnie idola (jak to
              > raczyłeś podkreślić) który w ciągu ostatniego tygodnia w niewybredny sposób fo
              > rmułował oskarżenia przeciwko swojemu biskupowi.
              >
              > Zważywszy jednak na swoją skromność i celebrydztwo, z definicji rację w tym spo
              > rze ma ks. Lemański.

Żartujesz, to ty użyłeś słowa manipulacja a ja powtórzyłem za tobą. Nigdzie też nie pisałem że jest idolem, chociaż dla niektórych może jest. Zgodnie z definicją sformułowaną przez Daniela Boorstina w 1961 roku celebryta to osoba, która jest znana z tego, że jest znana. To ma pasować do księdza z 26 letnim stażem? Niby od kiedy jest celebrytą? W 2008 ks. Lemański znalazł się wśród osób wyróżnionych przez prezydenta Lecha Kaczyńskiego jako „kustosze pamięci o polskich Żydach”. Duchowny otrzymał wtedy Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski. I to boli najbardziej wszelkiej maści antysemitów z duchowieństwa i świeckich. Tego mu nie mogą wybaczyć. Dlatego trzeba go zniszczyć i upokorzyć. Pewnie już zawodowi poszukiwacze haków grzebią w jego bogatym życiorysie.
              • allegro.con.brio Re: Hosergate 13.07.13, 20:42
                wikul napisał:

> Żartujesz, to ty użyłeś słowa manipulacja a ja powtórzyłem za tobą.

Zakładam że pisałeś szczerze.

> Nigdzie też nie pisałem że jest idolem, chociaż dla niektórych może jest. Zgodnie z defini
                > cją sformułowaną przez Daniela Boorstina w 1961 roku celebryta to osoba, któ
                > ra jest znana z tego, że jest znana
                . To ma pasować do księdza z 26 letnim s
                > tażem? Niby od kiedy jest celebrytą? W 2008 ks. Lemański znalazł się wśród osób
                > wyróżnionych przez prezydenta Lecha Kaczyńskiego jako „kustosze pamięci
                > o polskich Żydach”. Duchowny otrzymał wtedy Krzyż Kawalerski Orderu Odrod
                > zenia Polski. I to boli najbardziej wszelkiej maści antysemitów z duchowieństwa
                > i świeckich.

Jak rozumiem, abp. Hoser jest antysemitą.

Tego mu nie mogą wybaczyć. Dlatego trzeba go zniszczyć i upokorzy
                > ć. Pewnie już zawodowi poszukiwacze haków grzebią w jego bogatym życiorysie.

Już poprzez samą retorykę zdradzasz to jak obiektywnie podchodzisz to sprawy.

My tymczasem nie piszemy o tym ile zasług ma ks. Lemański (których nikt tutaj nie kwestionował), tylko o tym jak w całej swojej skromności potraktował biskupa. Zauważ że nawet w najmniejszym stopniu nie usprawiedliwiam postępowania kurii czy kościelnego hierarchy. Dodam również, że kościół zna przypadki w których kapłan w podobnych okolicznościach zachowywał się godnie.
                • wikul Re: Hosergate 13.07.13, 23:42

> Zakładam że pisałeś szczerze.

???

> Jak rozumiem, abp. Hoser jest antysemitą.

Dobrze rozumiesz.

> Już poprzez samą retorykę zdradzasz to jak obiektywnie podchodzisz to sprawy.

Co ma retoryka do faktów?

> My tymczasem nie piszemy o tym ile zasług ma ks. Lemański (których nikt tutaj n
                  > ie kwestionował), tylko o tym jak w całej swojej skromności potraktował biskupa
                  > . Zauważ że nawet w najmniejszym stopniu nie usprawiedliwiam postępowania kurii
                  > czy kościelnego hierarchy. Dodam również, że kościół zna przypadki w których k
                  > apłan w podobnych okolicznościach zachowywał się godnie.

Jak potraktował? Przez trzy lata trzymał to w sobie licząc że dadzą mu spokój, ale nie dali.
                  Jakie zachowanie w takich okolicznościach uważasz za godne? Całowanie w rękę? To nie średniowiecze. Zupełnie nie wiem o co ci chodzi.
                  • rycho7 fazy katolstwa 14.07.13, 05:31
                    wikul napisał:

> Jakie zachowanie w takich okolicznościach uważasz za godne? Całowanie w rękę?
                    > To nie średniowiecze. Zupełnie nie wiem o co ci chodzi.

Sadze, ze wiesz o co chodzi. Chcesz sobie jedynie robic zludzenia, ze sancta ecclesia catolica nie jest instytucja feudalna. A przeciez sam sie radujesz z tradycji Twojego kosciolka "powszechnego".

Powolaniem ksiedza nie jest calowanie w usta biskupa kobiety. Wrecz przeciwnie powolaniem jest sluzenie odbytem aby celibat zachowal majatek Watykanu.

Hoser wymusza lojalnosc depczac. Prawo terytorium rezydencji zabrania mu wbijania na pal jak wymaga prawo boskie.

> > kapłan w podobnych okolicznościach zachowywał się godnie.

Godnie to znaczy bezblednie malpowal poglady lennika. Akceptujac kosciol nie uciekniesz od feudalizmu.
                    • allegro.con.brio Re: fazy katolstwa 14.07.13, 14:03
                      rycho7 napisał:

> > > kapłan w podobnych okolicznościach zachowywał się godnie.
                      >
                      > Godnie to znaczy bezblednie malpowal poglady lennika. Akceptujac kosciol nie uc
                      > iekniesz od feudalizmu.

Nie musi całować. Ks. Lemański kreowany jest przez media na autorytet (niekoniecznie ze swojej inicjatywy) jako jeden z niewielu prawowiernych, skromnych i sprawiedliwych kapłanów, walczących z rozpasaną i nieprzebierającą w środkach kurią (ze złym biskupem na czele). Tymczasem sam posunął się do kłamliwych insynuacji (z których się wycofał i za które ostatnio przeprosił). Biorąc pod uwagę fakty, mogę spokojnie założyć że w kopaniu się po kostkach zarówno biskup jak i ksiądz są zdolni do niecnych czynów (gdyż te towarzyszyły im we wzajemnych stosunkach).

• pikrat Re: Hosergate 13.07.13, 12:05

> Zastanawia mnie tylko, jak można być tak zaślepionym by nie dostrzec manipulacj
          > i księdza Lemańskiego.

To ksiądz Lemański manipuluje?! - znaczy nadaje się na biskupa a może od razu na kardynała bo w tym co mówi i pisze wydaje się być wiarygodnym a ten Hoser to na pierwszy już rzut oka wygląda na takiego, którego głowa w piekle stanie się kostką brukową. Ament wink
    • oko_ala_maroko Re: Hosergate 11.07.13, 19:28
      W świetle tego co się stało w Rwandzie wykręty kościoła, że nie przyłożyli ręki do zagłady Żydów są niewiarygodne.
      • kolter-xl Re: Hosergate 11.07.13, 19:40
        oko_ala_maroko napisała:

> W świetle tego co się stało w Rwandzie wykręty kościoła, że nie przyłożyli ręki
        > do zagłady Żydów są niewiarygodne.

Milczeli ci na górze a ci na dole często pomagali ale co mógł jakiś szeregowy pleban ?
    • qwardian Re: Hosergate 12.07.13, 21:42

Mieszkałem w Republice Południowej Afryki podczas apartheidu. Autor powyższego mieszkał w Polsce podczas trwania komuny. Nasi rodzice żyli w czasie okupacji hitlerowskiej. Każdy z nas kogoś znał. Co to u licha za argumenty...
    • benek231 Hoser uwielbial Afryke, z uwagi na Afrykanow :O) 12.07.13, 22:12
      latajacych tam na golasa. Hoser lubil - bez skrepowania - ogladac ich penisy. Podobno bylo co ogladac. wink
    • perla Jacek jest 14.07.13, 14:01
      napisałeś w wątku tym:
      "Głównym winnym masakry jest ONZ"

otóż według mnie głównym winnym ludobójstwa byli Murzyni z Rwandy.
      Winą ONZ jest to, że ich nie rozdzielił. Ale to nie ONZ jest sprawcą tej masakry właśnie.
      • wikul Re: Jacek jest 14.07.13, 14:23
        perla napisał:

> napisałeś w wątku tym:
        > "Głównym winnym masakry jest ONZ"
        >
        > otóż według mnie głównym winnym ludobójstwa byli Murzyni z Rwandy.
        > Winą ONZ jest to, że ich nie rozdzielił. Ale to nie ONZ jest sprawcą tej masakr
        > y właśnie.

Dziwię się że się dziwisz. Nie pamiętam żeby ONZ cokolwiek załatwiło na stałe. To śmieszna i bezsilna organizacja. Niestety, bardzo kosztowna.
        • perla Re: Jacek jest 14.07.13, 14:30
          ależ ja nie bronię tego gniazda szpiegów i agentów.
          Ja tylko w przeciwieństwie do Jacka uważam, że głównymi winnymi byli Murzyni właśnie.
          • wikul Re: Jacek jest 14.07.13, 14:42
            perla napisał:

> ależ ja nie bronię tego gniazda szpiegów i agentów.
            > Ja tylko w przeciwieństwie do Jacka uważam, że głównymi winnymi byli Murzyni wł
            > aśnie.

Kamień spadł mi z serca.
          • kolter-xl Re: Jacek jest 14.07.13, 14:46
            perla napisał:

> ależ ja nie bronię tego gniazda szpiegów i agentów.
            > Ja tylko w przeciwieństwie do Jacka uważam, że głównymi winnymi byli Murzyni właśnie.

Fakt czarni mordowali samych siebie ,ale nie do końca obwinąłbym ich właśnie, tak od wielu lat pozostały spustoszenia spowodowane białym kolonializmem. No a biały zawsze podjudzał jednych na drugich czarni sie tłukli a biały zbierał profity z ich waśni.
    • wikul Re: Hosergate 15.07.13, 14:59
      Ks.Lemański oświadczył że podda się decyzjom arcybiskupa.

natemat.pl/68345,sporniak-w-tvn-24-ksiadz-lemanski-prawdopodobnie-opusci-dzis-parafie-w-jasienicy
      I chociaż to wygląda na jeszcze jedno zwycięstwo kościelno-urzędniczej mafii dla mnie ks.Lemański już wygrał. On i jego parafianie. Nie znam jego następcy ale niech się pilnuje bo parafianie go szybko zweryfikują.
      • t_ete Re: Hosergate 16.07.13, 22:32
        wikul napisał:

> I chociaż to wygląda na jeszcze jedno zwycięstwo kościelno-urzędniczej mafii dl
        > a mnie ks.Lemański już wygrał. On i jego parafianie. Nie znam jego następcy ale
        > niech się pilnuje bo parafianie go szybko zweryfikują.

Dla mnie wygral - bo dzieki niemu moze 'cos drgnie' w hierarchicznej skorupie. Nadzieja niewielka - ale podpisalam sie pod tym listem, chocby dlatego ze chcialabym zeby wiedzial ze jest pare osob w Polsce, ktore mu dobrze zycza.

poparcie-lemanskiego.blog-bobika.eu/#pod
        tete
        • wikul Re: Hosergate 16.07.13, 23:14
          t_ete napisała:

> Dla mnie wygral - bo dzieki niemu moze 'cos drgnie' w hierarchicznej skorupie.
          > Nadzieja niewielka - ale podpisalam sie pod tym listem, chocby dlatego ze chcia
          > labym zeby wiedzial ze jest pare osob w Polsce, ktore mu dobrze zycza.
          >
          > poparcie-lemanskiego.blog-bobika.eu/#pod
          > tete

Też podpisałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka