Dodaj do ulubionych

My młodzi nam wódka nie zaszkodzi

12.09.13, 12:41
Wracam do sprawy kogucika Adama Hofmana, podobno rzecznika PiS.
Cytat
- Z młodymi ludźmi czasem się rozmawia tak jak młodzi ludzie. Jak się prywatną rozmowę pokazało, to oczywiście ona dobrze nie wygląda - tłumaczył się w TVN24 rzecznik PiS Adam Hofman.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14589524,Hofman_po_publikacji__Wprost___Mlodzi_ludzie_na_imprezie.html#BoxWiadTxt

Hofman to dureń i chyba nikt, z jarkaczem włącznie, nie ma co do tego wątpliwości. Ale rzecznik prasowy wypowiadający takie brednie we własnej obronie to coś niesamowitego.
Obserwuj wątek
    • wikul Trzy dni temu załozyłem watek na ten temat 12.09.13, 14:45
      Nie byłem wtedy taki surowy w ocenie Hofmana jak ty dzisiaj ale i tak uznałes że trzeba go bronić, kwestionując autentyczność nagrań i wywołujac absurdalną "dyskusję". Szkoda że wtedy nie napisałes tego co dzisiaj. Zaledwie trzy dni i jaka zmiana. A wystarczyło trochę poczekać.
      • oleg3 Aż mi cię żal n/t 12.09.13, 15:56

• wikul Użalaj sie nad sobą 12.09.13, 17:05
          Wiem, wiem, uczucie wstydu za pisanie dyrdymałów jest ci obce. Tylko po co wracasz do tematu, który jeszcze trzy dni temu oceniałes zupełnie inaczej? Żeby się kompromitować?
          • oleg3 Nie piszę do ciebie. Za głupi 12.09.13, 17:13
            jesteś albo za bardzo napalony by zrozumieć sens moich postów.
            • wikul Piszesz, piszesz, bufonie. Ciągle za mna łazisz 12.09.13, 20:06
              ... a to cytat z twojego postu sprzed trzech dni

oleg3 09.09.13, 12:03 Odpowiedz Ja tylko cytuję. Filmu nie oglądałem.

Jak przystało na porządny tabloid, tygodnik „Wprost” uraczył nas sensacyjnym newsem, pokazującym znanych działaczy PiS-u w sytuacji bardziej rozrywkowej niż politycznej. Na dowód niecnych i niemoralnych zachowań tychże zacnych Panów przedstawiono film i kilka tuzinów zdjęć. I cóż z tego materiału wynika? Otóż wynika, że chłopaki z tej partii to całkiem normalne chłopaki. Zdając sobie doskonale sprawę z tego, że są podglądani zrobili sobie zwykłe jaja, a dziennikarze łyknęli to aż miło.

Co sie zmieniło, nadęty baniaku, że dzisiaj zmieniłeś zdanie. Dostałeś nowe polecenia z Centali?
              Oczywiscie schowasz się za cytat ale po co to zacytowałeś to już nie wyjasnisz, dęciaku.
    • andrzejg Re: My młodzi nam wódka nie zaszkodzi 12.09.13, 17:14
      Rubaszne kawały opowiada się w wielu sytuacjach,ale raczej są one bezosobowe. Był tu u nas taki jeden z 19.5 cm i do dzisiaj się śmieją pokazując palcem.

Ponadto uważam,że owe feministki maja rację. Jak mówił to do kobiet to było to molestowanie

A.
      • oleg3 Re: My młodzi nam wódka nie zaszkodzi 12.09.13, 17:30
        Są, jak sądzę, Andrzeju co najmniej dwa aspekty tej sprawy. Pierwszy to samo zajście, mało chwalebne i dużo mówiące o klasie uczestników.Wyrywanie lasek na długość IQ dyskwalifikuje delikwenta z tytułu inteligencji. Polityka dodatkowo dyskwalifikuje to, że dał się złapać i to wcale nie z zaskoczenia. No ale zdarzyło się. Rzecznik wytrzeźwiał i bierze się do roboty. Idzie do TVN i opowiada różne słuszne rzeczy o stresie i prywatności. I dodaje ten cytowany przeze mnie fragment. To jest coś więcej niż zbrodnia (za Talleyrandem) , to błąd dyskwalifikujący Hofmana jako rzecznika i jako polityka. Trzeba go wypie...ć, nie ma innego wyjścia.
        • snajper55 Re: My młodzi nam wódka nie zaszkodzi 12.09.13, 17:51
          oleg3 napisał:

> To jest coś więcej niż zbrodnia (za Talleyrandem) , to błąd dyskwalifikujący Hofmana jako
          > rzecznika i jako polityka. Trzeba go wypie...ć, nie ma innego wyjścia.

Nikt go za to nie wyp..., bo i dlaczego? W oczach wyborców jednej strony nie straci (swój chłop) a w oczach drugiej swojej opinii nie pogorszy, bo i tak ma podłą. Gdyby był inny to by nie pasował do swej partii i jej elektoratu i wtedy trzeba by go było wyp...

S.
          • oleg3 Re: My młodzi nam wódka nie zaszkodzi 12.09.13, 18:57
            snajper55 napisał: (

> Nikt go za to nie wyp..., bo i dlaczego?

Nie wiemy czy jarkacz nie przesunie Hofmana na głębokie tyły. Niekoniecznie od razu. Ale to problem PiSu. Dla mnie zadziwiający jest niski poziom kompetencji wymagany od polityka. I taki dureń z dyplomami i CV zostaje ministrem. Nic dziwnego, że potrzebujemy tych ministrów, sekretarzy czy podsekretarzy stanu ponad setkę. Tylko co 10-ty wie co ma robić.
            • snajper55 Re: My młodzi nam wódka nie zaszkodzi 12.09.13, 20:16
              oleg3 napisał:

> Nie wiemy czy jarkacz nie przesunie Hofmana na głębokie tyły. Niekoniecznie od
              > razu. Ale to problem PiSu. Dla mnie zadziwiający jest niski poziom kompetencji
              > wymagany od polityka. I taki dureń z dyplomami i CV zostaje ministrem. Nic dziw
              > nego, że potrzebujemy tych ministrów, sekretarzy czy podsekretarzy stanu ponad
              > setkę. Tylko co 10-ty wie co ma robić.

Polityk dziś musi być medialny. Potrafić odpowiadać (zgodnie z interesem partii) na każde pytanie jakim go dziennikarze zaskoczą. Zachowywać się w sposób akceptowalny przez wyborców i szefostwo partii (zachowanie Hoffman łamie chyba ten ostatni warunek). Ci łączący medialność z mądrością są nieliczni i nie są zwykle doceniani.

Tabloidyzacja nie dotyczy tylko mediów. I chyba nie tylko polskich polityków.

S.
              • oleg3 Re: My młodzi nam wódka nie zaszkodzi 13.09.13, 09:49
                snajper55 napisał:

> Polityk dziś musi być medialny.
                To prawda. Pewnie znasz stary dowcip:
                - Jasiu wolałbyś być głupi czy łysy?
                - Głupi!
                - Dlaczego?
                - Bo to się mniej rzuca w oczy.

A wracając do incydentu Hofmana. Chyba jarkacz się wku...ł. Bo on jest dość staroświecki, niektórzy mówią nieśmiały, jeżeli idzie o kobiety.

- Od dzisiaj każdy z posłów, jeśli przy okazji służbowych, politycznych, parlamentarnych wyjazdów czy działalności publicznej nadużyje alkoholu, może być pewny, że na listach do przyszłego parlamentu się nie znajdzie - zadeklarował na antenie Radia Zet Joachim Brudziński.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka