Dodaj do ulubionych

Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce

• Gość: hary Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.chello.pl 09.08.04, 08:06
      A ty co w SB pracowałeś że takie podpuchy walisz ?
    • Gość: ja Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: 213.199.221.* 09.08.04, 08:07
      Jak mówiłem napewno prokuratorzy umorzą śledztwo. Próżny Prałąt jest jednym z
      głównych beneficjentów władzy w Trójmieście. czuje się jak w starożytnym Rzymie.
    • Gość: Twój partner Michnik , dlaczego ty tak nienawidzisz POLAKÓW. IP: *.poczta.kts.pl / *.nalkowskich.sdi.tpnet.pl 09.08.04, 08:16
      Michnik , dlaczego ty tak nienawidzisz POLAKÓW. Kiedyś polscy księża dawali ci
      schronienie, a ty teraz ich plugawisz. Chyba jednak jesteś prawidziwym
      talmudycznym żezańcem, który z definicji nienawidzi KOścioła i mieni się
      nadczłowiekiem. Nie wierzę, że w twoje bajki o wykształceniu i tolerancji, to
      jest po prostu kłamstwo. Gdyby tak nie było ocenił byś tego człowieka w pełni,
      a nie na płaszczyźnie my -mamy prawo ,nam wolno wszystko, a oni to śmierdzące
      goje, bydlęta. To prymitywne wychowanie, mimo pewnego nalotu wiedzy, tkwi w
      tobie po uszy.
      • Gość: wojtek Re: Michnik , dlaczego ty tak nienawidzisz POLAKÓ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 09:23
        Lepiej zastanów się KTO PLUGAWI KOŚCIÓŁ. Czy antysemistyzmu przystoi kapłanowi?
        Czy taka jest doktryna kościoła? Czy słyszałeś choć jedno słowo, które możnaby
        uznać za wyraz wrogości do Żydów z ust papieża? A może papież też należy do
        spisku? Moim zdaniem to Janowscy, Rydzyki i im podobni plugawią kosciół.
        • Gość: http://pamietamy.t Re: antysyjonizm, antysyjonizm drogie dziecko IP: *.block.alestra.net.mx 09.08.04, 10:03
          we mgle
          i antybolszewizm, antybolszewizm

pamietamy.tripod.com
    • Gość: mazowieckie Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 08:23
      Uważam, że te artykuły są chore i ks prałat powinien zaskarżyć media i wyborczą
      też o zniesławienie. To tak jak bym napisał w jakimś brukowcu że Michnik jest
      pedofilem albo premier czy prezydent bo gdzieś na spotkaniu przedwyborczym
      dotknął czy pocałował dziecko. To wszystko jest chore.A ta głupia baba myśli że
      wyłuska pieniądze.Niech się weźmie za robotę!!!Prałacie-Bóg z Tobą! Nie
      poddawaj się i nie słuchaj tych DEBILI!!!
    • Gość: odpowiedź [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 08:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: dworak Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 08:32
      Nie macie zadnych dowodów same bzdury, klasyczna nagonka P Michnika dobrze
      wyszkolił J Urban na wspólnych kolacjach
    • Gość: Jozio [...] IP: *.polkomtel.com.pl 09.08.04, 08:41
    • Gość: dworak Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 08:50
      Podac badaniom psychiatrycznym Michnika i autora tego artykułu, przeciz to
      pisał człowiek chory, zadnych faktów same pomówieni - jad nienawisci
    • Gość: wojtek Spisek. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 08:52
      Jeśli żydokomuna zwalcza całowanie chłopców w usta i noclegi na plabanii, to ja
      ją popieram.
      Bo to bardzo dziwne obyczaje. I sprzeczne z moim poczuciem moralności.
      Zastanawiam się kto jest tu normalny.
      A poparcie dla ks. Jankowskiego jako żywo przypomina mi poparcie dla dyrygenta
      z Poznania. Interesujące, czy rodzice chłopców z Poznania zmienili poglądy. Bo
      cos mi sie wydaje że wyszli na debili.
      • Gość: Pol Re: Spisek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 10:06
        I na takich samych debili wyjda te oszolomy od Brygidy... juz niedlugo
    • Gość: robson A może GW użyłaby słowa: przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 08:54
      to chyba już w tej sytuacji najlepsze rozwiązanie. Z racji wieku księdza i
      braku dowodów, chyba ktoś rozumie że atak się nie udał.
      • Gość: kolo Re: A może HJ użyłby słowa: przepraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 10:08
        Spokojnie poczekaj i zobaczysz kto tu bedzie musial kogo przepraszac... a moze
        nawet kto bedzie mial proces..
    • Gość: Ela A co z Rydzykiem ? IP: 5.2.* / 213.46.162.* 09.08.04, 08:59
      Uwazam, ze siedzibe radia Maryja trzeba koniecznie jak najszybciej skontrolowac
      i przesluchac ludzi z nim zwiazanych. To siedziba szatatana i ognisko zgilizny
      moralnej. Prawdziwa Sodoma i Gomora. Pieniadze nie wiadomo skad i brak
      jakiegokolwiek nadzoru nad ich wydawaniem i ich dzialalnoscia. Trzeba sprawdzac
      tych co sa swietoszkowaci z zewnatrz i pouczaja innych co maja robic podczas
      gdy oni sami maja gdzies te wszystkie zasady.
      • ja_polak KTO MIECZEM WALCZY... 09.08.04, 09:25
        W swej argumentacji za tym, ze jest niewinny ks. Jankowski uzyl argumentów do
        których sie bardzo czesto wczesniej sie odwolywal: "to spisek judeokomuny".

Wiec co lub kto to jest ta "Judeokomuna"? Czy znamy jakas definicje i zasady
        przynaleznosci do tego (co to jest?) zwiazku, organizacji, klubu, nieformalnej
        grupy...?

Definicji szukalem w encyklopedii, slownikach, nawet w Internecie (Google),
        lecz nigdzie NIC nie moglem znalezc. Zadzwonilem nawet do jednego z moich
        znajomych, który zajmuje sie profesjonalnie jezykiem i spytalem
        o "judeokomune". Po dluzszej pauzie w sluchawce dowiedzialem sie, ze powinienem
        trzymac sie z daleka od cyt.:"mocnej kawy, herbaty i niektórych tabletek",
        hmmm... strasznie mi to pomoglo smile Wiec co to za twór ta "judeokomuna"
        (przysiegam, ze naprawde dzis kawy, etc. nie pilem)?

Zastanawiajac sie jednak nad niektórymi terminami i rozpatrujac "judeokomune" w
        kontekscie innych pejoratywnych okreslen, jak
        np: "czarnuch", "bambus", "komuch", "wariat" itp. zauwazamy, ze nie mozna im
        przypisac jakies konkretnej grupy, zwiazku, organizacji ludzi. Natomiast
        uzywajac tych okreslen w stosunku do (obojetnie jakich) ludzi celowo
        wskazujemy, ze nie identyfikujemy sie z nimi, ze ich ponizamy, odbieramy im
        godnosc ludzka i nie chcemy z nimi miec nic wspólnego. Poza tym kazdy, kto
        (naszym zdaniem) sie z nimi zadaje jest godny pogardy i braku respektu.

Okresleni ww. nazwami ludzie moga byc w oczach opinii publicznej wysoce zacnymi
        i pozytywnymi osobami.

Uzywajacy pejoratywnych okreslen nie sa w stanie intelektualnie podjac dyskusje
        w mysl której wykaza, ze ich przeciwnicy sie myla. Dlatego uzywaja terminów
        takich jak "judeokomuna" w znaczeniu negatywnym, aby bez argumentacji
        racjonalnej ponizyc swych przeciwników.

W spoleczenstwach o wysokim stopniu rozwoju cywilizacyjnego kazdy kto uzywa
        wulgaryzmów i pejoratywnych okreslen bez podania argumentacji racjonalnej jest
        odrzucany i traktowany jako osobnik prymitywny.

Z drugiej strony kazdy kto rzuca oskarzenia oparte o wulgaryzmy jest narazony,
        ze walsnie "taka sama moneta zostanie mu odplacone". Lub (jak powiedzial na
        kazaniu pewien ksiadz): "kto mieczem walczy od miecza ginie..."

Pozdrawiam
        Ja, Polak, Katolik

• Gość: http://pamietamy.t Re: biedaku szukasz daleko, a trzeba bylo sie tate IP: *.block.alestra.net.mx 09.08.04, 10:09
          albop mame spytac tongue_out skad tak wysoka emeryturke biora
          i dlaczego tak wczesnie ja dostali w wieku 45lat

pamietamy.tripod.com
      • Gość: http://pamietamy.t Re: sadze ze przeszukanie domu mullera i michnika IP: *.block.alestra.net.mx 09.08.04, 10:06
        da ciekawsze rezultaty

pamietamy.tripod.com
    • Gość: de Molay Michael Jackson Pomorza IP: 212.160.104.* 09.08.04, 08:59
      On tylko pozwalał nocować, ha, ha, ha !!!
    • Gość: klik odwrotny skutek IP: *.crowley.pl 09.08.04, 09:01
      Ludzie , którzy zorganizowali tę "aferę" chyba stracili rozum, albo
      założyli ,że społeczeństwo polskie to zbiór niemyślących prymitywów. Jak na
      rezie to osiągają skutek odwrotny od zamierzonego . Zamiast "zgnoić "
      Jankowskiego to przysparzają mu zwolenników. Widać stara kadra SB się
      wykrusza , a młodzi są niekompetentni. Stawianie "ćpuna " na głównegogo
      świadka? Przecież on za dziłkę powie wszystko. Sprzątaczka , która nawet nie
      wie co to takiego prdofilia? "Przypadkowy" przeciek z prokuratury do mediów?
      Naprawdę organizował to wyjątkowy oferma . Efekt jest następujący: Przeciwnicy
      Jankowskiego dalej są przeciwnikami , gorący zwolennicy - bronią go jeszcze
      bardziej . Niezdecydowani -współczyją mu i oburzają się nie tyle na niego , co
      na organizatorów "akcji". Zaznaczam ,że ja osobiście zawsze uważałem
      Jankowskiego za zakałę KK.Ale przy takich SB-ckich ( a przede wszystkim
      prymitywnych, zakładających głupotę czytelników) metodach dokopania mu ,życzę
      Jankowskiemu powadzenia.
      • Gość: wojtek Re: odwrotny skutek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 09:11
        A nie wydaje się dziwna opieka nad "ćpunem"? Nie słyszałem aby plebania w
        Gdańsku stanowiła ośrodek leczniczy dla narkomanów.
        Coś tu jest dziwnego. Ćpun czy ukochany podopieczny? Radzę wczytać się w opinie
        duchowieństwa z Gdańska. A może oni też należą do "żydokomuny"?
        Dla mnie osoba posługująca się takim argumentem nie zasługuje na szacunek.
        To agument faszystów. Jak trzeba znaleźć winnego, był dyżurny - Żyd.
        Myślałem, że my europejczycy już nigdy nie będziemy używać takich argumentów.
        • Gość: http://pamietamy.t Re: europ wyjedz do izraela narod wzywa IP: *.block.alestra.net.mx 09.08.04, 10:12
          pamietamy.tripod.com
      • Gość: normalny Gratulacje !!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 09:42
        Gratuluję dobrego SAMOPOCZUCIA, myslenie życzeniowe, kończy się niekiedy "ręką
        w nocniku".
      • Gość: kolo Re: odwrotny skutek kliku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 09:53
        Twoj tekst jest smieszny i straszny... Cpunem to ten chlopak stal sie dzieki
        pralacinie, matka jest zawsze matka i to porzadna kobieta - nie wiesz, nie
        obrazaj. Pralat to zbok i od dawna o tym na wybrzezu wiadomo. Do tego idiota i
        nadety bufon o bardzo malutkiej inteligencji. To wstyd dla kosciola.
        • Gość: klik Re: odwrotny skutek kliku IP: *.crowley.pl 09.08.04, 13:00
          Gość portalu: kolo napisał(a):
          > nadety bufon o bardzo malutkiej inteligencji. To wstyd dla kosciola.

Pewnie ,ze wstyd. Ja, "szeregowy wierny" od dawna się za niego i nie tylko za
          niego wstydzę. Marzy mi się ,że wszyscy nasi hierarchowie są tacy jak Wojtyła,
          Popiełuszko czy Tishner. Ale ja nie pisałem o "wyczynach" Jankowskiego , tylko
          o prymitywnej próbie skompromitowania go przy zastosowaniu metod godnych SB.
          Żal mi chłopaka narkomana , ale niestety nie jest on wiarygodny. Nie mówię tu o
          aspekcie humanitarnym , tylko prawnym. Normalny sąd nie tylko w Polsce mając np
          dwa rózne zeznania : narkomana i np człowieka o stałym zatrudnieniu ,
          niekaranego , nienotowanego , "ojca dzieciom" ,raczej zawsze da wierę temu
          drugiemu. Osoby , które chciały skompromitować Jankowskiego w tym przypadku
          okazały się mało inteligentne. A już szczytem wszystkiego jest przeciek z
          prokuratury do prasy . W państwie prawa taki przeciek jest niedopuszczalny . I
          nieważne kogo dotyczy , Jankowskiego , Rywina , Neumana , czy przeciętnego
          Kowalskiego . Jeśli tego typu przeciek ma miejsce to są tylko dwie
          możliwo.ści : albo prokurator jest totalnie niekompetentny , albo działa na
          czyjeś zlecenie. W jednym i drugim przypadku nazwanie go "prokuratorem" jest
          nadużyciem.
    • Gość: jorge Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: 212.244.84.* 09.08.04, 09:11
      Postawięsprawę jasno: od zawsze jestem przeciw ksenofobicznemu postrzeganiu
      chrześcijaństwa przez Henryka Jankowskiego. Jestem także przeciw metodom, które
      posłużyły oskarżaniu go, zwłaszcza przez media - żaden człowiek, nawet ten
      głupi, siejący nienawiść frustrat w galowym mundurze, nie zasługuje na
      zaszczucie przez gównianą prasę pokroju Faktu i Super Expressu na podstawie
      obiegowych plotek. Inna sprawa, że ów frustrat nie wyciąga z tego żądnych
      wniosków i nadal pluje jadem, nie dostrzegając błędów w swoim nienagannym
      postępowaniu. Czas chyba najwyższy aby Episkopat zareagował w sposób adekwatny
      do wybryków prałata - nie potrzeba do tego nadzwyczajnych ekscesów, wystarczy
      jego codzienna antysemicko- biznesowa działalność, tropienie wkoło Żydów i
      judeokomuny, ołtarze z bursztynu ordery na sutannie. I na miłość Boską - nie
      mylmy poglądów tego człowieka czy innych jemu podobnych z chrześcijaństwem.
    • Gość: stefan Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 09.08.04, 09:13
      jednak z jankowskiego to kawal drania. ksiadz ma byc dla wiernzch a nie
      wierni dla niego.jednak jego postawa mnie nie dziwi - w obliczu arogancji
      calego kleru.
    • Gość: janek [...] IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 09.08.04, 09:16
    • Gość: elo ktoś powinine zrobic porządek z tym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 09:34
      jankowskim. to ma byc ksiądz?! jest gorszy od niejednego polityka.
    • Gość: normalny odp........... się od Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 09:35
      szemrane pochodzenie H.J. nie upoważnia go do przyznawania się do polskości, a
      granie polskością WŁASNIE i wmawianie, że "atak" na św....jebliwego, to atak
      naKrK to Qrestvo w najczystrzej formie.
    • Gość: Ala Re:Stalin mówił:plujcie,plujcie zawsze coś przysch IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 09.08.04, 09:37
      plujcie zawsze coś przyschnie, takimi metodami wciąż rozgrywają pewne partie.
      No cóż.Stalin też żądził cimnym ludem i wiedział że takie sposoby podziałają na
      motłoch. To okropne, przecież każdy inteligentny człowiek czy katolik bądź
      niewierzący zda sobie sprawę,że obczernianie ludzi bez jakichkolwiek dowodów.
      Chociaż o to również nie trudni, wystarczy dobrze zapłacić i będą zeznawać
      przeciwko niewinnemu człowiekowi, a głupi naród będzie miał o czym rozmawiać.
      Już wszyscy zapomnieli jak Ks.Jankowski wraz z Ojcem Popiełuszko walczyli z
      komunistami w tym kraju!!! Dlaczego nikt nie napisze ile ks.Jankowski zrobił
      dobrego dla ludzi, a zrobił b. wiele w przeciwieNstwie do naszego rządu. Nikt o
      tym nie wie,że na przykład na milionowe kwoty zostały sprowadzone leki dla
      chorych. Ks. Jankowski głośno mówi pewne żeczy, które bardzo się nie podobają
      co poniektórym i postanowiono go zniszczyc.
      • Gość: wojtek [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 09:48
      • Gość: iiii Re:Stalin mówił:plujcie,plujcie zawsze coś przysc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 09:53
        naucz się paniusiu ortografii a dopiero potem wypowiadaj na forum.
    • Gość: Maras Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: 217.153.71.* 09.08.04, 09:39
      Dlaczego ten człowiek nie ma za grosz honoru ??? W moim kościele zrobił sobie
      cyrk i prywatę chciał załatwić. Nic mnie nie obchodzi czy jest winny czy nie.
      Jeśli jest niewinny to niech się broni w sądzie i prokuraturze, jak każdy
      normalny chrześcijanin... a nie wygłasza swoje teksty z mojej ambony. Widzę, że
      koryto zaróno w państwie jak i kościele ma takie samo oblicze: byle by jak
      najwięcej własnych spraw załatwić póki się jest przy korycie. Wstyd mi, że w
      moim kościele ja i współwierni pozwolili takiemu człowiekowi zajść tak wysoko.
      • Gość: http://pamietamy.t Re: partia i zydokomuna w IP: *.block.alestra.net.mx 09.08.04, 10:19
        > moim kościele ja i współwierni pozwolili takiemu człowiekowi zajść tak wysoko.

niewatpliwie byl to niewybaczalny blad mosadu

pamietamy.tripod.com
    • Gość: Jarek Wawa Nie piewrwszy już wybryk ks. Jankowskiego IP: *.chello.pl 09.08.04, 09:47
      Ks. Jankowski nie pierwszy już raz posuwa się do granic arogancji, buty i
      zwyczajnego chamstwa. Problem bowiem polega na tym, że gdański kapłan już
      parokrotnie zasłynął z jawnie antysemickich wypowiedzi, a teraz żyjąc w
      przepychu, chcąc nie chcąc, tak naprawdę odpowiada za wszelkie
      nieprawidłowości, które mają miejsce w jego parafii.
      www.demegaliberal.blog.onet.pl
      • Gość: http://pamietamy.t Re: Nie piewrwszy już wybryk urzednikow zydokomuny IP: *.block.alestra.net.mx 09.08.04, 11:06
        pamietamy.tripod.com
    • Gość: peter Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: 81.210.44.* 09.08.04, 09:49
      Jakże łatwo jest we wsółczesnej Polsce kogoś zeszmacić.
      gazeta wyborcza tym się zajmuje.
    • Gość: joko Belkot durnia HJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 09:49
      Cala ta niedzielna szopkaw Gdansku to lichy belkot faceta, ktory dobrze wie, ze
      jest winien. A ten tlum dewotow jest porazajacy.
    • Gość: kobra Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 09.08.04, 09:55
      A skąd u kapłana pieniążki?Przecież czarni zarabiają bardzo mało!!!Glemp
      powiedział publicznie że zarabia 1000 zł.miesięcznie???!!!To prałacina chyba
      mniej?A daje po 8000zł małolatom.Tym faktem powinien zająć się fiskus.Te
      Merole,kierowcy,afery majątkowe?Co to jest?Pałace.Kosiciół powinien być
      drewniany.Kleryk chodzić w klapkach drewnianych i się modlić cały czas.Przecież
      sam to wybrał.Ale z powołania jest może,albo już nie ma księży.To są
      cwaniaczki,zboczki.Ale to powoduje kasa.Za dużo mają i wszystko.Fiskusie zajmij
      się z nimi.Najwyższa pora.Pozdrawiam
    • Gość: To nie tak Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.zetosa.com.pl 09.08.04, 09:56
      Jestem zbulwesowana.Jak można dawać dziecku /16 lat/ kwoty rzędu klika tysięcy
      złotych.Czy ksiądz nie wie,że takie pieniądze,wydawane bez kontroli
      rodziców,prędzej czy później zdemoralizują każde dziecko. Ale cóż się dziwić
      księdzu,który ....popatrzcie na jego twarz,gesty,ruchy... Na odnowę moralną
      księży potrzebny jest jeden odważny w postaci LUTRA!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka