Gość: Palnick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 15:58 www.niniwa2.cad.pl/GEREMEK.HTM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: V.C. Re: Interesujacy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 16:02 a co byles w tej komisji michnixa, która jako pierwsza czyscila akta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (...) Re: Interesujacy wywiad z Geremkiem : IP: *.unia-wolnosci.pl 20.08.04, 16:02 humbug i prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokowski jak widze SKAD klikasz upewniam sie, ze to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 16:03 prawda! zydowski parobku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (...) Re: jak widze SKAD klikasz upewniam sie, ze to IP: *.unia-wolnosci.pl 20.08.04, 16:05 no to gratuluje udanego samopoczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokowski Re: jak widze SKAD klikasz upewniam sie, ze to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 16:08 dzieki- juz przestalem sie dziwic, ze z masochistycznym uporem powtarzacie zydowskie klamstwa o Polakach- widocznie perwersja opisana przez Sacher Masocha ma takze wymiar ideolo - - - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (...) Re: jak widze SKAD klikasz upewniam sie, ze to IP: *.unia-wolnosci.pl 20.08.04, 16:14 prosze powstrzymywac swoje emocje, bo jeszcze panu rozrusznik wysiadzie, a nie chce miec pana na sumieniu osoby zaisnteresowane publiczna dzialanoscia prof. Geremka zapraszam na strone www.geremek.pl prof. Geremek odpowiada na Panstwa e-maile Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: jak widze SKAD klikasz upewniam sie, ze to 20.08.04, 16:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=15076306 akcja zespołowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokowski Re: jak widze SKAD klikasz upewniam sie, ze to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 16:31 i atam bedzie jego prawdziwe nazwisko i przebieg kariery w PZPR i opis zajec jego rodzicow i dziadków??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (...) Re: jak widze SKAD klikasz upewniam sie, ze to IP: *.unia-wolnosci.pl 20.08.04, 16:33 pan biograf? prosze sprobowac umowic sie z profesorem, a kto wie, moze zdecyduje sie wlasnie panu powierzyc napisanie swojej biografii, zawsze to bardziej produktywne od (autocenzura) w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Palnicku WSTYDŹ SIĘ! 20.08.04, 16:39 Toż to stara UB'ecka fałszywka jest!!!! To żadna rewelacja! PS Ciekawe jak długo głupcy te gówna odkrywać będą? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander_krzeszowice CIEKAWE , CIEKAWE .... 20.08.04, 17:41 ...widzę , że tu jednak można sie wielu rzeczy dowiedzieć . Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Palnicku WSTYDŹ SIĘ! Toć to nie Palnick.... 20.08.04, 17:50 Ktoś od kilku dni podszywa się pod róznych forumowiczów. Ale IP Palnicka, "stenaline", nie umie podrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Palnicku WSTYDŹ SIĘ! Toć to nie Palnick.... 20.08.04, 17:53 Dzięki CS! Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: Palnicku WSTYDŹ SIĘ! 20.08.04, 21:14 abstrakt2003 napisał: > Toż to stara UB'ecka fałszywka jest!!!! > To żadna rewelacja! > PS > Ciekawe jak długo głupcy te gówna odkrywać będą? Stara, ale jara. I nie wiadomo czy fałszywka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick PRZYKRO mi ale to podszywka pewnego klechy:( IP: *.stenaline.com 20.08.04, 23:08 abstrakt2003 napisał: > Toż to stara UB'ecka fałszywka jest!!!! > To żadna rewelacja! > PS > Ciekawe jak długo głupcy te gówna odkrywać będą? ---------------- Ostatnio rozszalał się na forum. To rzeczywiście idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucja czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? IP: *.dc.dc.cox.net 20.08.04, 19:59 Jesli ten wywiad jest autentyczny uwazam, ze miejsce geremka jest w mamrze (parnon, profesora od nienawisci i niszczenia). Oryginal Palnick nadawal ze stenaline. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 20.08.04, 20:20 Gość portalu: lucja napisał(a): > Jesli ten wywiad jest autentyczny uwazam, ze miejsce geremka jest w mamrze > (parnon, profesora od nienawisci i niszczenia). Oryginal Palnick nadawal ze > stenaline. Łucjo, ten "wywiad" ja czytałem w 1981 roku, to SB-cka fabrykacja, jedna z wielu, mająca na celu dyskredytowanie "Solidarności", a jesli ktoś wierzy w jego "autentyczność", to powinien iśc pracować do agencji towarzyskiej, bo do niczego innego sie nie nadaje (wiadomo, w agencji towarzyskiej tylko to, co jest między nogami trzeba mieć w porządku, zaś tego, co ludzie mają między uszami i co służy do myślenia, nie trzeba tam wcale mieć). Odpowiedz Link Zgłoś
panidanka Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 20.08.04, 21:11 cs137 napisał: a jesli ktoś wierzy w > jego "autentyczność", to powinien iśc pracować do agencji towarzyskiej, bo do > niczego innego sie nie nadaje (wiadomo, w agencji towarzyskiej tylko to, co jes > t > między nogami trzeba mieć w porządku, zaś tego, co ludzie mają między uszami i > co służy do myślenia, nie trzeba tam wcale mieć). dooobreee! nawet bardzo i dlatego to FA stało się jak...w tym opisowyn burdelu porządek pomiędzy a raczej porzadek w a jeszcze inaczej lista obecności na itd. itp. a wycieraczki, nawet dwie mam przed swoimi pokojami i czyszczenie ich na FA pozostawiam innym bardziej sprawnym w brudzeniu nie swoich przedpokojów pozdrawiam danka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucja Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? IP: *.dc.dc.cox.net 20.08.04, 22:19 ze to nie robota Palnicka, to raczej jasne, bo on nadaje z innego serwera, a co do autentycznosci podawanych tu "faktow" dotyczacych Geremka, mie mam pojecia czy sa prawdziwe czy falszywe, ale ja zazwyczaj potrzebuje dowodow, zeby czemus wierzyc (to rowniez dotyczy wiary w Boga). Gdyby ktos mi pokazal autentyczny dokument z tamtych czasow i zobaczylaby taka wypowiedz Geremka, wtedy bym uwierzyla, ale teraz powstrzymuje sie od opinii. Po prostu nie wiem. Mysle jednak, ze jesli to nieprawda, to Geremek powinien wytoczyc proces autorom tegoz paszkwilu. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 20.08.04, 22:45 Gość portalu: lucja napisał(a): > ze to nie robota Palnicka, to raczej jasne, bo on nadaje z innego serwera, a co > > do autentycznosci podawanych tu "faktow" dotyczacych Geremka, mie mam pojecia > czy sa prawdziwe czy falszywe, ale ja zazwyczaj potrzebuje dowodow, zeby czemus > > wierzyc (to rowniez dotyczy wiary w Boga). Gdyby ktos mi pokazal autentyczny > dokument z tamtych czasow i zobaczylaby taka wypowiedz Geremka, wtedy bym > uwierzyla, ale teraz powstrzymuje sie od opinii. Po prostu nie wiem. Mysle > jednak, ze jesli to nieprawda, to Geremek powinien wytoczyc proces autorom > tegoz paszkwilu. Droga Łucjo, Nie mwiem, ile masz lat i czy pamiętasz okreas bezpośrednio po Sierpniu 80. Jednym ze sposobów tłumienioa działalności "S" przez władze było utrudnianie wszelkimi silami zdobywania papieru grupom zwiazkowym. Publikacje "S" ukazywaly sie wiec na jakis straszliwie niskiej jakosci papierze, niemal pakunkowym. No i wtedy mi wpadła w rece ulotka, ktora wlasniezawierala ow "wywiad". To było po tym jak Hanna Kral, dziennikarka (wtedy) "Polityki", czyli ofickjlnego organu (wtedy) KC PZPR, przeprowadzila z Geremkiem wywiad i ten wywiad byl w tygodniku opublikowany i bylo o nim bardzo glosno w kraju. Material na ulotce byl rzekoomo "dalszym ciagiem" rozmowy Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 20.08.04, 22:50 Wiesz, sposób w jaki przekonujesz mnie do tego, że ten wywiad jest nieprawdziwy sprawia, że zaczynam wierzyć w jego autentyczność. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 20.08.04, 22:51 A wierz sobie w co chcesz! To i tak nie zmieni faktu że to zwykła UB'ecka fałszywka jest! Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 20.08.04, 22:59 abstrakt2003 napisał: > A wierz sobie w co chcesz! To i tak nie zmieni faktu że to zwykła UB'ecka > fałszywka jest! zwykła. a jakże? tylko dziwnym trafem bardziej przydaje się antysemitom 2004 niż przydała się UBekom 1981. z tym że zarówno wtedy, jak i teraz mało kto mógł się o nim dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 20.08.04, 23:00 Przyjrzyj się historii "Protokołów..." Stara fałszywka, a jak długo żyje i jak długo jest przydatna. Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 20.08.04, 23:05 maaac napisał: > Przyjrzyj się historii "Protokołów..." > Stara fałszywka, a jak długo żyje i jak długo jest przydatna. Przyjrzałem się. Faktycznie, jakby napisały naszą historię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimi a propos Protokolów : zobacz: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 23:07 Sprawa wydaje się prosta: "protokoły mędrców Syjonu" są wytworem antysemitów,którzy chcieli wykazać, ze Zydzi dążą do panowania nad światem.Żeby być bardziej precyzyjnym-jest to produkt najlepszej tajnej policji świata- rosyjskiej Ochrany (gdyby była taka "najlepsza" nie dopuściłaby do rewolucji roku 1917.Z drugiej strony nie można wykluczyć,że sama ją inspirowała poprzez swych masońskich mocodawców). Powyższe twierdzenie wydaje się tym bardziej prawdziwe,że w roku 1935 sąd w Bernie skazał na grzywny mlodych Szwajcarów za rozpowszechnianie "protokołów",natomiast pismo uznał za falsyfikat.Wprawdzie podczas rozprawy nie dopuszczono świadków mających świadczyć na korzyść oskarżonych,a nie poskąpiono ich skarżącej żydowskiej Gminie Wyznaniowej,uznajmy jednak,iż taki jest przywilej każdego sądu. Pomimo tego i w tej zdawałoby się oczywistej kwestii istnieją niejasności,które każą zachować ostrożność przy ferowaniu nieodwołalnych wyroków ;wyroków-dopowiedzmy- uniemożliwiających jakąkolwiek dyskusję. Mnie osobiście zastanawia oświadczenie ks.dr Stanisława Trzeciaka,byłego profesora Akademii Duchownej w Petersburgu ,cenionego przed wojną żydoznawcy,bohaterskiej ofiary Powstania Warszawskiego (skądinąd wiadomo,że podczas okupacji ratował również Żydów- podobnie jak wielu innych "antysemitów").Duchowny ten uznał autentyczność,czy fałszerstwo "protokołów" za zagadnienie wprawdzie naukowe,ale drugorzędne.Tak naprawdę ważne jest-według niego- to,czy w "dziele" znalazło się odbicie tych samych myśli i dążen znanych z literatury i pism żydowskich oraz konkretnych wypowiedzi strony "obwinionej". I uczony duchowny znalazł przykłady żydowskiego zadufania,"gojofobii" i "myślenia globalnego".Spośród kilku przytoczmy dłuższy fragment z artykułu rumuńsko-amerykańskiego Żyda,Marcusa Eli Ravage* pomieszczonego w styczniowym numerze "The Century Magazine" z roku 1928 (M.E.Ravage,A real case against the Jews,"The Century Magazine",January 1928) : "Jeśli się wam przygląda [Ravage przemawia do "aryjczyków" jakby w imieniu Żydów,używając formy "wy " dla "gojów" i "my" dla swoich współbraci-DR] i słucha się waszych dziecinnych zarzutów,można mieć wrażenie,że nie macie nawet najmniejszego pojęcia o tym,co się wokół dzieje...Jesteście oburzeni na nas,nie możecie jednak powiedzieć dlaczego! Niedawno słyszało się zwykle,jakobyśmy gonili za pieniędzmi i tylko patrzyli na własną kieszeń.Teraz lamentuje się,że żaden kierunek sztuki,żaden zawód nie jest wolny do Żydów... My odsuwamy się od obowiązku obrony ojczyzny w czasie wojny,bo z natury i tradycji jesteśmy pacyfistami.Jestesmy arcypodżegaczami do wojen światowych i głównie odnosimy korzyści z takich rzezi narodów... Obwiniacie nas,że wznieciliśmy rewolucję w Moskwie.Niech będzie,my to przyznajemy.No i?... Robicie wiele krzyku z powodu szkodliwego wpływu żydowskiego na wasze teatry i kina.Pięknie! Zgoda,wasze skargi są usprawiedliwione.Ale co to ma znaczyć w porównaniu do naszego przemożnego wpływu na wasze kościoły,wasze szkoły,wasze prawodastwa i na wasze rządy...? Rosyjski prostak fałszuje zwitek papieru i ogłasza w książce,którą nazywa "Protokołami Mędrców Syjonu". Uważacie tę książkę za autentyczną.Dobrze!dla dowodu chcemy się podpisać pod każdym słowem.Jest ona...autentyczna... Jeśli istotnie poważnie zajmujecie się całą tą gadaniną o żydowskich sprzysiężeniach,czyż nie powinienem zwrócić waszej uwagi na jedną rzecz,o której opłaciłoby się mówić?Bezcelowym jest tracić słowa na mniemaną kontrolę waszej myśli publicznej przez żydowskich finansistów,wydawców gazet i właścicieli kin (tekst powstał w latach,gdy nie istniała jeszcze telewizja,a radio nadal było nowością -DR),kiedy możecie równie dobrze oskarżyć nas o kontrolowanie waszej cywilizacji poprzez żydowski mit?... Nie zauważyliście...miary naszej winy.Wciskamy się ,jesteśmy burzycielami,wywrotowcami.Myśmy wzięli w posiadanie wasz świat cielesny,wasze ideały,wasz los.Myśmy byli ostatnią przyczyną nie tylko wojny (I Wojny Światowej-DR),ale prawie wszystkich waszych wojen.Myśmy byli sprawcami nie tylko rewolucji rosyjskiej,ale podżegaczami do każdej większej rewolucji w waszej historii.Myśmy wnieśli niezgodę i zamieszanie w wasze życie osobiste i publiczne/.../ Ale myśmy was nie zostawili.Dostaliśmy was w nasze ręce i zburzyli piekną ,wspaniałą budowlę,którąście stworzyli.Zmieniamy cały bieg waszej historii.Myśmy was tak zdobyli,jak nigdy żadna z waszych potęg nie zdobyła Afryki... Uczyniliśmy to wyłącznie nieodpartą siłą naszego umysłu,ideami,propagandą. Uczynilismy was roznosicielami naszej misji światowej,bez waszej woli lub bez waszej świadomości...Weźcie trzy główne rewolucje w naszych czasach,francuską,amerykańską i rosyjską.Czym innym były one ,jak nie tryumfem żydowskiej idei sprawiedliwości społecznej,politycznej i gospodarczej/... / Czyż nie jest dziwne,że bierzecie nam to za złe?/.../ Dlaczegóż w całym świecie nie macie oburzać się na nas?Gdybyśmy byli na waszym miejscu,czulibyśmy więcej niechęci niż wy do nas.Tylko,że wypowiedzielibyśmy to bez skrępowania." Coż sądzić o tego typu enuncjacjach.Czy są one wyrazem narodowej megalomanii,czy też zawierają "jądro prawdy"?Czy są właściwe wielu Żydom,czy tylko garstce?A może Marcus Eli Ravage jest ukrytym Żydem-antysemitą lub szczególnym przypadkiem psychiatrycznym?Albo człowiekiem nad wyraz szczerym? Wreszcie,typem żydowskiego dowcipnisia? Doprawdy-nie mnie to sądzić.Tym bardziej,że wywodzę się z narodu,który przedstawionymi wyżej kategoriami nie śmie nawet myśleć.Oto polska pokora i dobry smak. *Marcus Eli Ravage (właść.Revici),ur.25 czerwca 1884 r. w Rumunii z ojca Judy i matki Belli,z domu Rozenthal.W r.1900 emigruje do USA,gdzie zmienia nazwisko na Ravage.W latach 1909-1913 studiował na uniwersytetach w Missouri,Illinois i w Nowym Jorku,gdzie się doktoryzował. Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: a propos Protokolów : zobacz: 20.08.04, 23:15 Gość portalu: bimi napisał(a): > Oto polska pokora i dobry smak. To do mnie? Mysle, że ma to nie gorszy smak niż smak tego, co robicie Palestyńczykom. Już samo wyobrażenie tego ma o wiele gorszy smak. A co do pokory, to masz rację - nie licz na nią. > *Marcus Eli Ravage (właść.Revici),ur.25 czerwca 1884 r. w Rumunii z ojca Judy > i matki Belli,z domu Rozenthal.W r.1900 emigruje do USA,gdzie zmienia nazwisko > na Ravage.W latach 1909-1913 studiował na uniwersytetach w Missouri,Illinois i > w Nowym Jorku,gdzie się doktoryzował. Też mi autorytet. Może mnie zacytujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sorki sorki bimi -prosze przecytaj to dokladnie poki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 23:18 tego nie skasuja!!!d o k l ad ni e Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: sorki bimi -prosze przecytaj to dokladnie pok 20.08.04, 23:23 Gość portalu: sorki napisał(a): > tego nie skasuja!!!d o k l ad ni e nie chce mi się. nie bój się - nie skasują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy masz racje !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 22:53 zwróc zreszta uwage na to, ze sprawy potoczyly sie potem w TAKIM wlasnie kierunku, jak ów wywiad zapowiadal hehehehe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 21.08.04, 01:21 bimi napisał: > Wiesz, sposób w jaki przekonujesz mnie do tego, że ten wywiad jest nieprawdziwy > sprawia, że zaczynam wierzyć w jego autentyczność. Bimi, w co Ty wierzysz, to mnie obchodzi akurat tyle, co snieg, ktoryt spadl piec tysiecy lat temu po zachodzniej stronie wiercholka Kilimandzaro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucja Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? IP: *.dc.dc.cox.net 21.08.04, 02:03 Jesli ten wywiad jest falszywy, uwazam, ze Geremek powinien wystapic z publicznym protestem i udowonic, ze nic takiego nie mielo miejsca. To sa IMO bardzo powane oskarzenia, wiec on powinien sie bronic. Swoja droga to ciekawe, ze on zawsze jakos blisko wladzy - czasy i systemy sie zmieniaja, ludzie odchodza i przychodza, a Geremek wieczny. Pisano w roznych zrodlach, ze byl aktywista partyjnym we wczesnym PRLu, a teraz jest aktywista wielkiego kapitalu. Moze to to samo? I czy nie czas mu na emeryture? Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 21.08.04, 08:40 A gdyby ktoś nazwał cie wielbłądem i z uporem maniaka wracał do tego setny raz czy protestowała byś? Czy za każdym razem udowadniała być swą ludzką a nie wielbłądzią naturę? W pewnym momencie dała byś sobie spokój - podobnie postąpił Geremek. ***************** Ciekawe podejście. Germek który był w PZPR i zmienił zdanie ma się udać na emeryture. A co z komunistami!? Oni zdania nie zmienili więc mogą sobie działać dalej! Łucjo naprawdę przedeziwną logikę prezentujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 21.08.04, 17:55 abstrakt2003 napisał: > Ciekawe podejście. Germek który był w PZPR i zmienił zdanie ma się udać na > emeryture. A co z komunistami!? Oni zdania nie zmienili więc mogą sobie dzia > łać dalej! > Łucjo naprawdę przedeziwną logikę prezentujesz! Łucja jest niezadowolona, bo fałszywki przygotowane przez towarzuyszy w 1981 roku jakoś nie mogą odnieść skutku. Tyle pracy a efektu nie ma. Można się zdenerwować. ) S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucja Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? IP: *.dc.dc.cox.net 21.08.04, 18:17 slad wiesz, co ja mysle? mnie ta sprawa nie dotyczy, tylko Geremka. niech on sie broni, jesli uwaza, ze zostal oszkalowany, a naprawde to mnie wcale nie obchodzi. obchodzi mnie to, ze IIIRP zostala przez wodzow Solidarnosci wyrolowana i stala nie najnedzniejszym, najbardziej skorumpowanym, mafijnym i beznadziejnym krajem w EU, z ktorego masowo ucieka mlodziez i ludzie wyksztalceni, w ktorym dzieci gloduja, a samouwlaszczona posolodarnosciowa oligarchia dumnie wypina piersi do orderow. To mnie boli, reszta jest niewazna. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 21.08.04, 18:29 Twój ból jest irracjonalny! Nie ma on żadnych podstaw w reczywistym świecie! Żyjesz iluzja stworzoną przez media i A. Leppera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucja Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? IP: *.dc.dc.cox.net 21.08.04, 18:33 niedawno bylam w PL i widzialam, rzeczywistisc jest gorsza niz to co opisuje. a media to do kogo niby dzis naleza? Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 21.08.04, 18:36 Gdzie byłaś i co widziałaś!? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 21.08.04, 19:01 Gość portalu: lucja napisał(a): > niedawno bylam w PL i widzialam, rzeczywistisc jest gorsza niz to co opisuje. A to zależy gdzie byłaś. Bo jeśli na przykład trafiłaś do redakcji ND to ja się Twojemu przerażeniu nie dziwię. > a media to do kogo niby dzis naleza? Media należą do swych właścicieli. Jak wszędzie. Na przykład RM należy do księdza Rydzyka. S. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 21.08.04, 18:31 Gość portalu: lucja napisał(a): > slad wiesz, co ja mysle? mnie ta sprawa nie dotyczy, tylko Geremka. niech on > sie broni, jesli uwaza, ze zostal oszkalowany, a naprawde to mnie wcale nie > obchodzi. obchodzi mnie to, ze IIIRP zostala przez wodzow Solidarnosci > wyrolowana i stala nie najnedzniejszym, najbardziej skorumpowanym, mafijnym i > beznadziejnym krajem w EU, Bo taka była wola Narodu. Naród Polski w drodze wolnych wyborów oddał władzę w ręce takich ludzi. No i teraz ma co ma. Koniec, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 21.08.04, 18:35 Cs ja trochę po kraju jeżdżę (liczne delegacje niestety) Nie jest wesoło, ale do apokalipsy to nam naprawdę daleko! Bieda jest, ale bieda bogatego społeczeństwa! Żadnych głodujących nie ma! Żebractwo to specjalność zorganizowanch gangów i to głównie w Warszawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucja Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? IP: *.dc.dc.cox.net 21.08.04, 18:37 nieswiadomy narod zostal cesiu oszukany i okradziony. Nikt sie tego narodu nie pytal, czy pozwala na kradziez ich wspolnego mienia. to byl wielki przekret, dopiero po 15 latach to jest jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 21.08.04, 18:46 nieswiadomy narod ciekawe.... a może zamroczony alkoholem Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 21.08.04, 18:56 Lucjo, wszyscy wiedza, że kradniesz, defraudujesz pieniadze firmy, fałszujesz dokumenty i "logbooks", nie informujesz swoich klientow, którym dajesz za forsę, o tym, że jestes HIV-positive. Jesli to nieprawda, co mówię Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: czy to prawdziwy Palnick czy podszywka? 21.08.04, 19:02 Lucjo, wszyscy wiedza, że kradniesz, defraudujesz pieniadze firmy, fałszujesz dokumenty i "logbooks", nie informujesz swoich klientow, którym dajesz za forsę, o tym, że jestes HIV-positive. **************** NAPRAWDĘ!!!!????? I ja z taką osobą rozmawiałem!!!! Coś strasznego!!! Lucjo nie potrzebujemy tu na forum żadnych kurew! Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 PS 21.08.04, 19:04 Łucjo Chyba zrozumiałaś na jakiej zasadzie działa mechanizm fałszywki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucja Re: PS IP: *.dc.dc.cox.net 21.08.04, 23:50 bawdzie sie dobrze we wlasnym bagiennym towarzystwie, jestescie siebie godni, moje miejsce nie tu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: PS 22.08.04, 00:33 Gość portalu: lucja napisał(a): > bawdzie sie dobrze we wlasnym bagiennym towarzystwie, jestescie siebie godni, > moje miejsce nie tu. Masz rację, Łucjo. Twoje miejsce na forum RM jest. S. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Łucjo, jesteś nędzną podszywką... 21.08.04, 19:30 ...Emily, dla której ja mam ogromny szacunek. Za takie udawanie i podszywanmnie się pod tę przezacną forumowiczkę, Pan Bóg Cię skarze, zobaczysz, szantrapo jedna, tłumoku, maglarko i przekupo! Gość portalu: lucja napisał(a): > nieswiadomy narod zostal cesiu oszukany i okradziony. Nikt sie tego narodu nie > pytal, czy pozwala na kradziez ich wspolnego mienia. to byl wielki przekret, > dopiero po 15 latach to jest jasne. Jak naród był tak durny, że się dał oszukać, to dobrze mu tak. Niech ma, na co zasłużył. Już pierwsze wybory prezydęckie (to nie bład, to były wybory prezydęckie), w których 25% Narodu opiowiedziało się za ewidentnym oszustem, a prawie połowa (w pierwszej turze) za jegomościem, któremu w oczywisty sposób odbiło, pokazało, że ten Naród powinien był zostać w całości skierowany na intensywną kurację psychiatryczną. Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: Łucjo, jesteś nędzną podszywką... 21.08.04, 20:13 cs137 napisał: > ...Emily, dla której ja mam ogromny szacunek. Za takie udawanie i podszywanmnie > się pod tę przezacną forumowiczkę, Pan Bóg Cię skarze, zobaczysz, szantrapo > jedna, tłumoku, maglarko i przekupo! Hehe. Wiem, że cię to mało odchodzi, ale myslę, że jesli Pan Bóg skarze kogokolwiek, to ty będziesz mieć u niego przesrane najbardziej. Kłamliwy sprzymierzeńcu ludobójców. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Łucjo, jesteś nędzną podszywką... 21.08.04, 21:04 bimi napisał: > cs137 napisał: > > > ...Emily, dla której ja mam ogromny szacunek. Za takie udawanie i podszyw > anmnie > > się pod tę przezacną forumowiczkę, Pan Bóg Cię skarze, zobaczysz, szantra > po > > jedna, tłumoku, maglarko i przekupo! > > Hehe. Wiem, że cię to mało odchodzi, ale myslę, że jesli Pan Bóg skarze > kogokolwiek, to ty będziesz mieć u niego przesrane najbardziej. Kłamliwy > sprzymierzeńcu ludobójców. Bimi, gdybyś Ty padł ofiarą jakiegoś ludobójcy, to ja bym pierwszy głosował za amnestią dla tego kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Lucjo: 21.08.04, 09:52 Gość portalu: lucja napisał(a): > Jesli ten wywiad jest falszywy, uwazam, ze Geremek powinien wystapic z > publicznym protestem i udowonic, ze nic takiego nie mielo miejsca. To sa IMO > bardzo powane oskarzenia, wiec on powinien sie bronic. Swoja droga to ciekawe, > ze on zawsze jakos blisko wladzy - czasy i systemy sie zmieniaja, ludzie > odchodza i przychodza, a Geremek wieczny. Pisano w roznych zrodlach, ze byl > aktywista partyjnym we wczesnym PRLu, a teraz jest aktywista wielkiego > kapitalu. Moze to to samo? I czy nie czas mu na emeryture? W młodziutkiej polskiej demokracji ludzie nie są świadomi pewnych ustalonych reguł... Istnieje taka odwieczna zasada w demokratycznych systemów, że "ciężar udowodnienia winy spoczywa na tym, który oskarża". To, co ty chcesz, żeby Geremek zrobil, to jest podporzadkowanie się dokladnie odwrotnej zasadzie: Jak oskarżyciel podnosi zarzuty, to obowiazek udowodnienia niewinności spoczywa na osdkarzonym. Na tej zasadzie wlasnie funkcjonowal sowiecki "wymiar sprawiedliwosci". W tym przypadku nawet nie wiadomo, kto podniosl oskarzenie. Czy jesli, dajmy na to, jakis anonimowy oskarzyciel zacznie na klatce schodowej w domu7, w ktorym mieszkasz, rozlepiac kartki informujace sasiadow, ze Ty sie zle prowadzisz, czy uwazasz, ze natychmiast powinnas przedstawiac dowody, iz to nieprawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na marginesie Re: Lucjo: IP: *.am.poznan.pl 21.08.04, 10:38 Cs , podziwiam twoje zaangażowanie w obronie pomówionego człowieka, dlatego zapytam, dlaczego nie bronisz np. księdza prałata lub Rydzyka, że o profesorze Nowaku nie wspomnę ! czyżbyś był wybiórczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk O.Rydzyk to zasluguje na oskarzenie za finansowe 21.08.04, 18:42 przewaly, nie na obrone: co ze zbiorka na wykupienie stoczni, co ze zbiorka na stypendia naukowe dla mlodych z biednych rodzin? Przeciez on sie z tego nie rozliczyl, a zbieral... Jesli sie mule, podaj mi, gdzie opublikowano te Rydzykowe rozliczenia. A "profesor Nowak"? Coz, NIE JEST PROFESOREM. I to powinno wystarczyc przy etycznej ocenie faceta, poslugujacego sie nienaleznym mu tytulem. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: O.Rydzyk to zasluguje na oskarzenie za finans 21.08.04, 18:47 "...przewały..." to jak tym razem? kto cię tego zwrotu nauczył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucja Re: Lucjo: IP: *.dc.dc.cox.net 21.08.04, 16:45 Gdybym byla przekonanan o wlasnej niewinnosci, ja bym odnalazla winnych oszczerstwa i oskarzyla ich o znieslawienie. Pewnych spraw nie powinno sie puszczac plazem, chyba, ze komus nie zalezy na wlasnej reputacji. Wracajac to twojego skojarzenia, uwazam ze tzw. "puszczanie sie" jest sprawa osobista kazdego czlowieka (kobiety czy mezczyzny), a Geremek jest oskarzony o cos co zakrawa na zdarde Pl narodu. To sa sprawy calkiem innego kalibru. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Lucjo: 21.08.04, 18:04 Gość portalu: Lucja napisał(a): > Gdybym byla przekonanan o wlasnej niewinnosci, ja bym odnalazla winnych > oszczerstwa i oskarzyla ich o znieslawienie. Oskarzam Cię o to, że 1985 roku otrułaś swoją matkę, gdyż nie chciała Ci pozwollić pojechać z cłopakiem na Mazury. Jesteś więc matkobójczynią i morderczynią. Dodam jeszcze, że puszczasz się od tamtej pory na lewo i prawo. JEŚLI jesteś przekonana o własnej niewinności, to mnie odnaleź i oskarż o zniesławienie. > Pewnych spraw nie powinno sie puszczac plazem, chyba, ze komus nie zalezy na > wlasnej reputacji. Czy zależy Ci na własnej reputacji ? > Wracajac to > twojego skojarzenia, uwazam ze tzw. "puszczanie sie" jest sprawa osobista > kazdego czlowieka (kobiety czy mezczyzny), a Geremek jest oskarzony o cos co > zakrawa na zdarde Pl narodu. To sa sprawy calkiem innego kalibru. Dodam jeszcze, że w 1981 donosiłaś za pieniądze na polskich patriotów walczących z komunistycznym reżimem. Jesteś więc trakże płatną zdrajczynią Ojczyzny, płaszczącą się przed komunistycznym okupantem. Na podstawie Twoich donosów skazano na wieloletnie więzienia kilkadziesiąt osób. Brałaś też udział w zamordowaniu księdza Popiełuszki oraz synów Jurczyka. S. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Lucjo: 21.08.04, 18:26 Myśle, że jeśli po poście Snajpera nie zrozumiałaś o co chodzi, to znaczy, że nie jesteś w stanie tego pojąć. Ja tłumaczę studentowi do czasu Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_lewski Nie tylko to jest fałszywką 20.08.04, 21:23 Cała strona to jedna wiela fałszywka. Wzorowana na stronie "niniwa", z tym samym nazwiskiem autora, ta "niniwa2" stanowi zbiór niezwykle cennych dokumentów na temat tego, kto jest Żydem a kto masonem, i że Prawdziwi Polacy się nie dadzą. Gratulacje dla tych wszystkich, którzy taką wiedzę lubią chłonąć. Odpowiedz Link Zgłoś
panidanka Re: Nie tylko to jest fałszywką 20.08.04, 21:40 jerzy_lewski napisał: > Cała strona to jedna wiela fałszywka. Wzorowana na stronie "niniwa", z tym > samym nazwiskiem autora, ta "niniwa2" stanowi zbiór niezwykle cennych > dokumentów na temat tego, kto jest Żydem a kto masonem, i że Prawdziwi Polacy > się nie dadzą. > Gratulacje dla tych wszystkich, którzy taką wiedzę lubią chłonąć. ale PRAWDĄ jest i to, ze ci anty...antysemici dają się tak łatwo podpuszczać innym "skrytym" antysemitom i fomofobiom jakimś tam jeszcze ja "dawałam " się podpuszczać" aby.... ale to już moja osobista sprawa DLACZEGO ? "dawałam" pozdrawiam WSZYSTKICH samodzielnie myslacych i żądnych wiedzy (siebie też) danka Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Panidanko, a dlaczego ty robisz za Pytie? A moze 20.08.04, 23:18 tylko za... Rachele z Wesela? Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: Panidanko, a dlaczego ty robisz za Pytie? A m 20.08.04, 23:30 kropekuk napisał: > tylko za... Rachele z Wesela? raczej za sznur Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Re: Panidanko, a dlaczego ty robisz za Pytie? A m 21.08.04, 08:25 No proszę! PseudoAnglik i Wesele zna! PS Czy to na kursach polskiego dowiedziałeś się co znaczy zwrot "...robisz za..."? Bardzo dobre te wasze kursy! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Od mojego staff w mej firmie w Polsce. Ale sie nie 21.08.04, 18:10 martw - kapital wycofalem, do interesy nie dolozylem, a polski staff ustawil sie w kolejce po "kuroniowke". A troche go bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
panidanka Re: Panidanko, a dlaczego ty robisz za Pytie? A m 21.08.04, 19:35 kropekuk napisał: > tylko za... Rachele z Wesela? problem w tym, że ja....nie czytałam "Wesela" znam jedynie jakiegoś chochoła na końcu )) i coś tam jeszcze w średniej szkole to byłam bardzo......leeeniiiiwa do JP, i maturę z polskiego musiałam zdawać dodatkowo ustnie, bo sciąga była chyba nie na temat ))) a Pytia? czy Pytia to taka co się pyta? a ponoć kto pyta to nie błądzi i kazdy może nyć taką Pytią jak ja. ot co. kropka Danka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor protokoły mędrców syjonu...: : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 09:11 Sprawa wydaje się prosta: "protokoły mędrców Syjonu" są wytworem antysemitów,którzy chcieli wykazać, ze Zydzi dążą do panowania nad światem.Żeby być bardziej precyzyjnym-jest to produkt najlepszej tajnej policji świata- rosyjskiej Ochrany (gdyby była taka "najlepsza" nie dopuściłaby do rewolucji roku 1917.Z drugiej strony nie można wykluczyć,że sama ją inspirowała poprzez swych masońskich mocodawców). Powyższe twierdzenie wydaje się tym bardziej prawdziwe,że w roku 1935 sąd w Bernie skazał na grzywny mlodych Szwajcarów za rozpowszechnianie "protokołów",natomiast pismo uznał za falsyfikat.Wprawdzie podczas rozprawy nie dopuszczono świadków mających świadczyć na korzyść oskarżonych,a nie poskąpiono ich skarżącej żydowskiej Gminie Wyznaniowej,uznajmy jednak,iż taki jest przywilej każdego sądu. Pomimo tego i w tej zdawałoby się oczywistej kwestii istnieją niejasności,które każą zachować ostrożność przy ferowaniu nieodwołalnych wyroków ;wyroków-dopowiedzmy- uniemożliwiających jakąkolwiek dyskusję. Mnie osobiście zastanawia oświadczenie ks.dr Stanisława Trzeciaka,byłego profesora Akademii Duchownej w Petersburgu ,cenionego przed wojną żydoznawcy,bohaterskiej ofiary Powstania Warszawskiego (skądinąd wiadomo,że podczas okupacji ratował również Żydów- podobnie jak wielu innych "antysemitów").Duchowny ten uznał autentyczność,czy fałszerstwo "protokołów" za zagadnienie wprawdzie naukowe,ale drugorzędne.Tak naprawdę ważne jest-według niego- to,czy w "dziele" znalazło się odbicie tych samych myśli i dążen znanych z literatury i pism żydowskich oraz konkretnych wypowiedzi strony "obwinionej". I uczony duchowny znalazł przykłady żydowskiego zadufania,"gojofobii" i "myślenia globalnego".Spośród kilku przytoczmy dłuższy fragment z artykułu rumuńsko-amerykańskiego Żyda,Marcusa Eli Ravage* pomieszczonego w styczniowym numerze "The Century Magazine" z roku 1928 (M.E.Ravage,A real case against the Jews,"The Century Magazine",January 1928) : "Jeśli się wam przygląda [Ravage przemawia do "aryjczyków" jakby w imieniu Żydów,używając formy "wy " dla "gojów" i "my" dla swoich współbraci-DR] i słucha się waszych dziecinnych zarzutów,można mieć wrażenie,że nie macie nawet najmniejszego pojęcia o tym,co się wokół dzieje...Jesteście oburzeni na nas,nie możecie jednak powiedzieć dlaczego! Niedawno słyszało się zwykle,jakobyśmy gonili za pieniędzmi i tylko patrzyli na własną kieszeń.Teraz lamentuje się,że żaden kierunek sztuki,żaden zawód nie jest wolny do Żydów... My odsuwamy się od obowiązku obrony ojczyzny w czasie wojny,bo z natury i tradycji jesteśmy pacyfistami.Jestesmy arcypodżegaczami do wojen światowych i głównie odnosimy korzyści z takich rzezi narodów... Obwiniacie nas,że wznieciliśmy rewolucję w Moskwie.Niech będzie,my to przyznajemy.No i?... Robicie wiele krzyku z powodu szkodliwego wpływu żydowskiego na wasze teatry i kina.Pięknie! Zgoda,wasze skargi są usprawiedliwione.Ale co to ma znaczyć w porównaniu do naszego przemożnego wpływu na wasze kościoły,wasze szkoły,wasze prawodastwa i na wasze rządy...? Rosyjski prostak fałszuje zwitek papieru i ogłasza w książce,którą nazywa "Protokołami Mędrców Syjonu". Uważacie tę książkę za autentyczną.Dobrze!dla dowodu chcemy się podpisać pod każdym słowem.Jest ona...autentyczna... Jeśli istotnie poważnie zajmujecie się całą tą gadaniną o żydowskich sprzysiężeniach,czyż nie powinienem zwrócić waszej uwagi na jedną rzecz,o której opłaciłoby się mówić?Bezcelowym jest tracić słowa na mniemaną kontrolę waszej myśli publicznej przez żydowskich finansistów,wydawców gazet i właścicieli kin (tekst powstał w latach,gdy nie istniała jeszcze telewizja,a radio nadal było nowością -DR),kiedy możecie równie dobrze oskarżyć nas o kontrolowanie waszej cywilizacji poprzez żydowski mit?... Nie zauważyliście...miary naszej winy.Wciskamy się ,jesteśmy burzycielami,wywrotowcami.Myśmy wzięli w posiadanie wasz świat cielesny,wasze ideały,wasz los.Myśmy byli ostatnią przyczyną nie tylko wojny (I Wojny Światowej-DR),ale prawie wszystkich waszych wojen.Myśmy byli sprawcami nie tylko rewolucji rosyjskiej,ale podżegaczami do każdej większej rewolucji w waszej historii.Myśmy wnieśli niezgodę i zamieszanie w wasze życie osobiste i publiczne/.../ Ale myśmy was nie zostawili.Dostaliśmy was w nasze ręce i zburzyli piekną ,wspaniałą budowlę,którąście stworzyli.Zmieniamy cały bieg waszej historii.Myśmy was tak zdobyli,jak nigdy żadna z waszych potęg nie zdobyła Afryki... Uczyniliśmy to wyłącznie nieodpartą siłą naszego umysłu,ideami,propagandą. Uczynilismy was roznosicielami naszej misji światowej,bez waszej woli lub bez waszej świadomości...Weźcie trzy główne rewolucje w naszych czasach,francuską,amerykańską i rosyjską.Czym innym były one ,jak nie tryumfem żydowskiej idei sprawiedliwości społecznej,politycznej i gospodarczej/... / Czyż nie jest dziwne,że bierzecie nam to za złe?/.../ Dlaczegóż w całym świecie nie macie oburzać się na nas?Gdybyśmy byli na waszym miejscu,czulibyśmy więcej niechęci niż wy do nas.Tylko,że wypowiedzielibyśmy to bez skrępowania." Coż sądzić o tego typu enuncjacjach.Czy są one wyrazem narodowej megalomanii,czy też zawierają "jądro prawdy"?Czy są właściwe wielu Żydom,czy tylko garstce?A może Marcus Eli Ravage jest ukrytym Żydem-antysemitą lub szczególnym przypadkiem psychiatrycznym?Albo człowiekiem nad wyraz szczerym? Wreszcie,typem żydowskiego dowcipnisia? Doprawdy-nie mnie to sądzić.Tym bardziej,że wywodzę się z narodu,który przedstawionymi wyżej kategoriami nie śmie nawet myśleć.Oto polska pokora i dobry smak. *Marcus Eli Ravage (właść.Revici),ur.25 czerwca 1884 r. w Rumunii z ojca Judy i matki Belli,z domu Rozenthal.W r.1900 emigruje do USA,gdzie zmienia nazwisko na Ravage.W latach 1909-1913 studiował na uniwersytetach w Missouri,Illinois i w Nowym Jorku,gdzie się doktoryzował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Interesujacy wywiad z Geremkiem : IP: *.arcor-ip.net 22.08.04, 02:35 Gość portalu: Palnick napisał(a): > www.niniwa2.cad.pl/GEREMEK.HTM Rzeczywistosc zawiera zbyt wiele autentycznych niespodzianek, zeby sie po latach wciaz jeszcze podniecac to dawno zdemaskowana, ubecka falszywka. Niestety placze sie toto jeszcze po internecie i wciaz ktos nastepny daje sie na to nabierac, osmieszajac sie na calego, bo rzecz naprawde wyjasniona juz dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Interesujacy wywiad z Geremkiem : IP: *.arcor-ip.net 22.08.04, 02:39 Tu nastepna ubecka robota: www.polonica.net/KTO_jest_KIM.htm Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Test fałszu Hasza 22.08.04, 08:12 Czy jest falszywka bardzo falszywa wypowiedz profesora Geremka w TVP ze trzeba "oddac komunistom wlasnosc za wladze" przed wyborami kontraktowymi? Do odpowiedzi nie potrzeba mieszać falszywek SB ani protokolow carskiej ochrany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek Re: Interesujacy wywiad z Geremkiem : IP: *.espol.com.pl 28.08.04, 12:59 czy ta ubecka falszywka dalej was podnieca ?))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś