Dodaj do ulubionych

Eurowybory

23.05.14, 21:25
To zaskakujace. Nie przypuszczalam ze kierowac sie bede podobna motywacja co Antoni Dudek. A w szczegolnosci :

"(...) Druga przyczyna dotyczy przeszłości. Sam pamiętam czasy, gdy tzw. wybory polegały na głosowaniu na jedną listę, a wzorowy obywatel nie dokonywał na niej żadnych skreśleń, składając w ten sposób deklarację lojalności wobec dyktatury PZPR. Zagłosuje zatem z szacunku dla tych wszystkich, którzy przez lata walczyli o prawo Polaków do rzeczywistych wyborów, ale nie było im dane doczekać upadku rządów komunistycznych. Nie mogę tak łatwo zrezygnować z prawa, które kosztowało życie, zdrowie i wolność wielu polskich patriotów."

tete

antoni.dudek.salon24.pl/585678,dlaczego-zaglosuje
Obserwuj wątek
    • jaceq Re: Eurowybory 23.05.14, 23:22
      t_ete napisała:
      > Dudek: (...) Zagłosuje zatem z szacunku

A ja nie. Nie mam dla nich za grosz szacunku, ze względów oczywistych. Nie będę swoim głosem fundować apanaży brukselskich tym odrzutom z ludzkości. Rano lecę na Słowację, gdzie podobnie jak ja mają te pseudowybory w zadzie.
    • krates-8 A co z tymi... 23.05.14, 23:29
      którzy walczyli o Polskę wolną i suwerenną
      o to by wszystkie decyzje dotyczące Polski
      zapadały w Polsce
      i były podejmowane
      przez władzę wybraną przez Naród
      ja o nich myślę przy każdej takiej okazji
      także o moim dziadku
      którego nigdy nie poznałem
      bo zadenuncjowany
      został zamordowanym przez niemców
      zgodnie z prawem
      obowiązującym wtedy w zjednoczonej europie
      ...
      jeśli o tym chcemy pamiętać
      wypadałoby
      wybrać kogoś, kto będzie zabiegał
      o przywrócenie Polsce
      pełnej suwerenności
    • jenisiej Droga Tete, zaskakuje mnie Twoje zaskoczenie 24.05.14, 00:07
      t_ete napisała:

To zaskakujace. Nie przypuszczalam ze kierowac sie bede podobna motywacja co Antoni Dudek.

Nie przypuszczałaś, bo ponieważ co? Argument Dudka nr 2, który przytaczasz, jest z porządku etycznego. Czy chciałaś powiedzieć, że do dziś uważałaś prof. Dudka za osobę o zbyt giętkim kręgosłupie moralnym w porównaniu z Twoim, bez wątpienia prostym i sztywnym jak... no, nie wiem... maszt flagowy (mniejsza o flagę)?

PS: Jacek niżej najwyraźniej nie doczytał, o kim Dudek pisze.
    • andrzejg Panie JKM 24.05.14, 03:42
      idę na wybory i zagłosuję tak jak będzie chciał moja zona smile

A.
      • jenisiej Andrzej wyautował się! 24.05.14, 14:25
        andrzejg napisał:
        idę na wybory i zagłosuję tak jak będzie chciał moja zona smile

No no, to sensacyjna informacja! Zmieniłeś orientację i żonę? Przypuszczam zatem, że wraz z Twym żonem zagłosujecie na drużynę Palikota.

Czy Ty swą odważną deklaracją nie naruszasz przypadkiem ciszy wyborczej?

wink
        • andrzejg Re: Andrzej wyautował się! 24.05.14, 14:33
          jenisiej napisał:

> andrzejg napisał:
          > idę na wybory i zagłosuję tak jak będzie chciał moja zona smile
          >
          > No no, to sensacyjna informacja! Zmieniłeś orientację i żonę? Przypuszczam zate
          > m, że wraz z Twym żonem zagłosujecie na drużynę Palikota.
          >
          > Czy Ty swą odważną deklaracją nie naruszasz przypadkiem ciszy wyborczej?
          >
          > wink
          >

Ty Jenisieju to taki czepialski jakis jestes. Może zbyt wykształcony??? wink

Oświadczenie ,że idę na wybory jest złamaniem ciszy wyborczej?
          Nie zdradziłem faworyta żony?

Tak swoja droga , jakbyś wiedział co to za lista to :
          -doceniłbys moje poświęcenie
          -zadumał się nad wyborem mojej zony

A.
          • jenisiej Wszak żartuję - zgubiłeś jedną literkę - i tyle. 24.05.14, 22:55
            andrzejg napisał:
            Ty Jenisieju to taki czepialski jakis jestes.

No, wolę figle niż awantury. To źle?

Może zbyt wykształcony??? wink

Mam dyplom jednej z najlepszych polskich uczelni, na jednym z najlepszych kierunków. To z pewnością nie jest patent na życie. Tyle w tym pakiecie tematów.

Oświadczenie ,że idę na wybory jest złamaniem ciszy wyborczej? Nie zdradziłem faworyta żony?

No to w końcu - to dotychczasowa Żona (ukłony), czy nowy Żon? wink

Tak swoja droga , jakbyś wiedział co to za lista to :
            -doceniłbys moje poświęcenie
            -zadumał się nad wyborem mojej zony

OK, ciekawość mnie zżera, mam nadzieję, że jutro wieczorem całkiem legalnie wyjawisz tę tajemnicę.

Pozdrawiam i przesyłam ukłony dla Żony smile
    • t_ete raz jeszcze 24.05.14, 20:38
      zacytuje Antoniego Dudka :

"Nie mogę tak łatwo zrezygnować z prawa, które kosztowało życie, zdrowie i wolność wielu polskich patriotów"

Zbyt dobrze pamietam tamte podle czasy.
      A ze wybieram najczesciej 'mniejsze zlo' ? Trudno. Nie sadze by kiedykolwiek bylo tak, ze pojawi sie partia/polityk, ktorych program spelni moje oczekiwania w 100 %. Wybieram tych, ktorzy sa najblizej moich oczekiwan.

tete
      • jenisiej Tete, rozumiem, co piszecie Ty i prof. Dudek... 24.05.14, 23:27
        ...i zgadzam się z tym.

t_ete napisała:
        zacytuje Antoniego Dudka :
        "Nie mogę tak łatwo zrezygnować z prawa, które kosztowało życie, zdrowie i wolność wielu polskich patriotów"

(...)

Ale nie odpowiedziałaś na moje pytanie: skąd Twoje zdziwko, że Ty, Dudek i (last but not least, hehe) ja możemy się zgadzać w tej kwestii? Moja robocza hipoteza (mam nadzieję, że ją przekonująco obalisz): swoją (nie)wiedzę o poglądach Dudka opierałaś o mętne sugestie tzw. mainstreamowych przekaziorów.

Wyprowadź mnie z błędu.
        • t_ete Re: Tete, rozumiem, co piszecie Ty i prof. Dudek. 25.05.14, 10:39
          jenisiej napisał:

> Ale nie odpowiedziałaś na moje pytanie: skąd Twoje zdziwko, że Ty, Dudek i (las
          > t but not least, hehe) ja możemy się zgadzać w tej kwestii? Moja robocza hipote
          > za (mam nadzieję, że ją przekonująco obalisz): swoją (nie)wiedzę o poglądach Du
          > dka opierałaś o mętne sugestie tzw. mainstreamowych przekaziorów.
          >
          > Wyprowadź mnie z błędu.

Czasami czytalam jego blog. Byc moze wyrywkowo, i moze raczej to co admini Salonu24 'wieszali' na stronie glownej. Czesto mnie irytowal. Milo znalezc cos co laczy z czlowiekiem, ktorego opinie i oceny wydawaly mi sie odlegle od moich. Cos nas dzieli, cos nas laczy. To nic odkrywczego. Gdyby jednak w rozdyskutowanym necie, gdzie ludzie skupiaja sie na roznicach i 'poglebiaja rowy' - czasami poszukano tego co laczy ... ?

tete

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka