Dodaj do ulubionych

Na wymioty mnie bierze jak patrze na to gdzie dazy

28.07.14, 20:53
nasz swiat. Co sie zbieram popisac na forum to tylko pomysle o tym calym gowienku ktore sie rozchodzi po swiecie to mi calkiem odchodzi ochota na pisanie.

Jest zle i lepiej nie bedzie. Chcialbym zeby bylo lepiej z troski o dzieci, nie o siebie, ale watpie ze bedzie.
Obserwuj wątek
    • krates-8 noc jest najciemniejsza 28.07.14, 21:06
      przed świtem
      • manny-jestem Obys kratesie 28.07.14, 21:29
        mial racje. Ze to juz ta najciemniejsza nic a nie dopiero trzecia po poludniu...
    • pro100 pesymizujesz 29.07.14, 06:51
      manny-jestem napisał:

> nasz swiat. Co sie zbieram popisac na forum to tylko pomysle o tym calym gowien
      > ku ktore sie rozchodzi po swiecie to mi calkiem odchodzi ochota na pisanie.

dzisiejsze gówienko to nawóz dla jutra
      • pikrat Re: pesymizujesz 29.07.14, 08:38
        Nie zbudujesz lepszego jutra na byle jakim goownie. smile
        • pro100 Re: pesymizujesz 29.07.14, 12:29
          pikrat napisał:

> Nie zbudujesz lepszego jutra na byle jakim goownie. smile
          >
          a skąd ci do głowy strzeliło, że jutro musi być lepsze? człek strzela a wychodzi cholera.
          • andrzejg stara zasada 29.07.14, 19:24
            'Tego świata i tak nic nie zmieni, z młodych gniewnych zostaną starzy wku...eni'

a mi się podoba, nawet cieszę sia na PiS u sterów władzy, wspólnie z KaNaPą.
            Będzie o czym dyskutować.

A.
    • andrzejg mnie też Manny 29.07.14, 11:51
      manny-jestem napisał:

> nasz swiat. Co sie zbieram popisac na forum to tylko pomysle o tym calym gowien
      > ku ktore sie rozchodzi po swiecie to mi calkiem odchodzi ochota na pisanie.

Jak sobie wyobrażę , że nowa komuna pod sztandarem PIS dorwie się do władzy...
      jak nic będzie wojna ze wszystkimi sąsiadami.
      • wikul Re: mnie też Manny 29.07.14, 15:50
        andrzejg napisał:

> Jak sobie wyobrażę , że nowa komuna pod sztandarem PIS dorwie się do władzy...
        > jak nic będzie wojna ze wszystkimi sąsiadami.

Nie obawiasz się że zostaniesz uznany za tubę PO ? Ja za łagodniejszą opinię zostałem za taka uznany.

Znasz Andrzeju kandydatkę na prezydenta Wrocławia z ramienia PiS ? Twierdzi że za jej rządów nie będzie żadnych igrzysk. wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,16395298,Kandydatka_PiS__Za_moich_rzadow_nie_bedzie_igrzysk.html#ixzz38rBxPWzG#LokWrocTxt
        Latem 2017 roku Wrocław będzie gościł World Games. Czysto hipotetycznie i retorycznie pozwalam sobie zapytać pytanie: co pani kandydatka ma zamiar zrobić z ta imprezą ?
        • andrzejg Re: mnie też Manny 29.07.14, 16:36
          wikul napisał:

> Latem 2017 roku Wrocław będzie gościł World Games. Czysto hipotetycznie i retor
          > ycznie pozwalam sobie zapytać pytanie: co pani kandydatka ma zamiar zrobić z ta
          > imprezą ?

Jak zostanie prezydentem , to będziemy się martwić.
          Mam nadzieję, że Dutkiewicz nie ustąpi pola , choćby Tuska ściągneli do Brukseli i w PO otwierały sie perspetywy WIELKIEJ polityki

A.
      • wikul Odgrzewany kotlet i mizeria Kaczyńskiego 29.07.14, 17:02
        andrzejg napisał:

> Jak sobie wyobrażę , że nowa komuna pod sztandarem PIS dorwie się do władzy...

Wklejam większy fragment bo za chwilę może zniknąć.

W wywiadzie dla "Faktu" Kaczyński snuje plany, co zrobi, gdy dojdzie do władzy. Szkoda, że nie odnosi się ani słowem do zapowiedzi jednego z czołowych polityków PiS Macieja Łopińskiego, który niedawno zadeklarował, że pierwszą decyzją, jaką podejmą po objęciu władzy, będzie odkręcenie zmian wprowadzonych przez obecną koalicję w ustawie o Spółdzielczych Kasach Oszczędnościowo-Kredytowych. Przez całe lata nadzór nad Kasami sprawowała Krajowa SKOK na czele z dzisiejszym senatorem PiS Grzegorzem Biereckim. A kasy hojnie wspierały finansowo rozmaite prawicowe inicjatywy i organizacje współpracujące z PiS.

Bierecki i jego współpracownicy zapewniali, że Kasy są w świetnej sytuacji finansowej. Zewnętrzny nadzór, wprowadzony przez obecną koalicję rządową, przedstawił jednak zupełnie inny obraz SKOK-ów. Aż 44 Kasy z 55 działających w Polsce zobowiązano do przeprowadzenia programów naprawczych. W ubiegłym tygodniu jedna z największych - Wspólnota - ogłosiła bankructwo. Gdyby nie ustawa przyjęta przez PO i PSL, dzięki której oszczędności w SKOK-ach zostały objęte gwarancjami Bankowego Funduszu Gwarancyjnego, blisko 100 tys. klientów Wspólnoty ustawiałoby się dziś przed jej placówkami, dobijając się o swoje pieniądze. I pewnie by ich nie dostali, bo kilka miesięcy przed objęciem gwarancjami BFG towarzystwo ubezpieczeniowe gwarantujące depozyty w Kasach wypowiedziało im umowy.

Dziś Bierecki jest jednym z głównych doradców Kaczyńskiego w sprawach przedsiębiorczości (a podobno także kandydatem na gospodarczego wicepremiera). W rozmowie z "Faktem" Kaczyński przedstawia najważniejsze punkty programu PiS dla przedsiębiorców: uchylenie barier biurokratycznych i ulgi inwestycyjne. Propozycję ma również dla tych, którzy jeszcze "nie są kapitalistami" i choć chcieliby, nie mogą rozwijać biznesów, bo "nie mają skąd pożyczyć". Prezes PiS zapowiada wprowadzenie "programów, które wypełnią lukę kapitałową". Równocześnie chce po dojściu do władzy ponownie obniżyć wiek emerytalny i rodzinom z dwójką lub większą liczbą dzieci wypłacać po tysiąc złotych miesięcznie na każde dziecko. Skąd weźmie pieniądze na to wszystko? Gospodarczy guru PiS Grzegorz Bierecki z pewnością znajdzie rozwiązanie.

wyborcza.biz/biznes/1,100897,16392452,Odgrzewany_kotlet_i_mizeria_Kaczynskiego.html#ixzz38rzIN6FV
        • bezloginu7 Re: Odgrzewany kotlet i mizeria Kaczyńskiego 29.07.14, 18:09
          Jak wygra wybory prezes wszechczasów i towarzystwo, będzie ''wesoło'', oj będzie.
          Chyba trzeba będzie wiać w miejsca, w których jest normalnie, bo jak pomyślę, kto może oprócz prezesa rządzić nami, to...............?
          Skąd prezes weźmie pieniądze, to już kiedyś powiedział. Najpierw każe prywatnym właścicielom firm podnieść pobory pracowników, a jak biznesmeni nie zgodzą się, a ci na pewno nie zgodzą się, to szanowny prezes postraszył ogromnymi domiarami. Z domiarów chyba weźmie na sfinansowanie swoich nierealnych pomysłów ? Prezes kiedyś mówił, że ma gdzieś bilion zł,a także chce to i owo znacjonalizować. Hiper i supermarkety chce obłożyć (tu widzi źródło gotówki ) podatkami, te firmy handlowe w związku z tym podniosą ceny na sprzedawane produkty i w efekcie, to my wszyscy zapłacimy za pomysły prezesa wszechczasów. Prezes ma jeszcze kilka pomysłów, których nie przypominam, na razie wystarczy.
          • wikul Re: Odgrzewany kotlet i mizeria Kaczyńskiego 29.07.14, 18:52
            bezloginu7 napisał(a):

> Hiper i supermarkety chce obłożyć (tu widzi źródło gotówki ) podatkami ...

Toć one ledwo dyszą i jak ich dociśnie to prysną a za nimi bezrobotni pracownicy.
      • pro100 Re: mnie też Manny 29.07.14, 19:34
        andrzejg napisał:
        >
        wojna już jest. a co bedzie to ani pis ani peło wpływu żadnego
        • andrzejg Re: mnie też Manny 29.07.14, 19:55
          pro100 napisał:

> wojna już jest. a co bedzie to ani pis ani peło wpływu żadnego

z PiSem będzie jeszcze wojna z Niemcami
          • pro100 pan tu, panie andrzeju żarciki sobie sadzisz 29.07.14, 20:17
            andrzejg napisał:

> pro100 napisał:
            >
            > > wojna już jest. a co bedzie to ani pis ani peło wpływu żadnego
            >
            > z PiSem będzie jeszcze wojna z Niemcami

a tam pieniądza fiducjarnego wykreowano ponad 10 razy tyle co realna gospodarka świata. same pogromy i golenie zydów nie wystarczą
          • sz0k Re: mnie też Manny 29.07.14, 22:09
            andrzejg napisał:

> pro100 napisał:
            >
            > > wojna już jest. a co bedzie to ani pis ani peło wpływu żadnego
            >
            > z PiSem będzie jeszcze wojna z Niemcami

I z Marsjanami (o Księżyc co to go dwaj bracia ukradli).
            • andrzejg Re: mnie też Manny 30.07.14, 07:57
              sz0k napisał:

>
              > I z Marsjanami (o Księżyc co to go dwaj bracia ukradli).
              >

ooo , widze optymistę.
      • manny-jestem Oj Andrzeju, kumie 29.07.14, 19:55
        A nie wymachiwanie szabelka powstrzymalo niedzwiedzia? Czy Polska jest bezpieczniejsza dzis po 7 latach wladzy PO niz byla w 2006 za Kaczynskiego?

Najbardziej wymioty mnie znieraja teraz jak widze mozgi przezarta ideologia. Nie ma znaczenia jaka, komunistyczna, libertarianska, czy tez antykaczynska.
        • andrzejg Re: Oj Andrzeju, kumie 29.07.14, 20:24
          manny-jestem napisał:

> A nie wymachiwanie szabelka powstrzymalo niedzwiedzia? Czy Polska jest bezpiecz
          > niejsza dzis po 7 latach wladzy PO niz byla w 2006 za Kaczynskiego?
          >

NIe żartuj. Machanie szabelką wystraszyło niedźwiedzia?
          Bzdury pleciesz. Realne bezpieczeństwo dają własna armia i sojusze militarne.
          Tu Kaczyński raczej popsułby więcje, choć nie zakładam,że rozwaliłby wszystko

Zresztą...jak dorwie się do władzy, jak jego ego będzie połechtane, to może kunus zmądrzeje?

A.
          • pikrat Re: Oj Andrzeju, kumie 29.07.14, 21:37
            Nie zmądrzeje. Z głupoty nie leczą a przecież on sam jak i jego otoczenie to kupa wariatów i danie im władzy to tak jak małpie brzytwę właśnie. Niestety, wszystko wskazuje na to, że Polska a wraz z nią motłoch będzie musiał to przejść. Najlepiej na tym wyjdzie jak zwykle KK a reszta będzie biedna, ale nic to bo przecież katolicka. Kler będzie miał raj na Ziemi za życia a wyznawcy Baala po śmierci, jeśli będą spolegliwi a grosza na kapłanów nie poskąpią.smile
          • manny-jestem Niestety bzdety nie ja plote 29.07.14, 21:39
            ideologia rozum miesza.

Czy Polska bezpieczniejsza byla w 2006 czy dzisiaj? W 2006 tlukli sie na ulicach Doniecka?
            • pikrat Re: Niestety bzdety nie ja plote 29.07.14, 21:58
              Wiadomo w 2006 Kaczyński & PiS nie dopuścili do walk w Doniecku a durne Peło dopusciło. Wreszcie wiadomo komu świat zawdziecza ruchawę na Ukrainie. To wina Tuska.]
              A teraz Manny zrób siusiu, zmów paciorek i idź spac.
              • manny-jestem Rosja rozumie tylko sile 29.07.14, 22:47
                wykorzystuje tych ktorzy lubia ssac.
                • pikrat Re: Rosja rozumie tylko sile 30.07.14, 09:13
                  No tak, muskuły Kaczyńskiego z pewnością robią na Rosjanach wrażenie. Możliwy jest nawet "bojowy" sukces jeżeli kilku Rosjan padnie... ze śmiechu.
            • wikul Re: Niestety bzdety nie ja plote 29.07.14, 22:11
              manny-jestem napisał:

> ideologia rozum miesza.
              >
              > Czy Polska bezpieczniejsza byla w 2006 czy dzisiaj? W 2006 tlukli sie na ulicac
              > h Doniecka?

To w 2006 r. Donieck należał do Polski ? A to ciekawostka.
            • andrzejg Re: Niestety bzdety nie ja plote 30.07.14, 07:55
              manny-jestem napisał:

> ideologia rozum miesza.
              >
              > Czy Polska bezpieczniejsza byla w 2006 czy dzisiaj? W 2006 tlukli sie na ulicac
              > h Doniecka?

w 2006 ledwo co wstapiliśmy do UE, a wcześniej do NATO
              Polska była bezpieczniejsza, jak była wyspą pomiędzy Rosją , a Niemcami?
              Raczysz Manny żartować.

Teraz cała rzecz idzie o zbliżenie Ukrainy do UE i tłuka się , bo Rosji to absolutnie nie w smak.
              O co się tłuką? O integralnośc Ukrainy. Krym odpuscili , ale widze że więcej nie chca odpuścić.

Jak dobrze pójdzie, to Polska będzie bezpieczniejsza, bo z każdej strony będzie miała sojusznicze państwa. Białorus tez peknie , jak z Ukraina wyjdzie

A.
        • krates-8 Najgorsi Ci libertarianie 29.07.14, 23:26
          https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10409426_494184437379033_1841287033917979639_n.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka