IP: *.gis.net 05.04.02, 06:03
Zlote mysli Dablju.Dzisiaj, D. raczyl podzielic sie z reszta swiata swoja mysla,ze "world is in critical point"
Obserwuj wątek
    • Gość: B Re: Dablju IP: *.scm.de 05.04.02, 13:54
      Wodzu, pisz po ludzku, że Dablju, a właściwie Dablja to Georg W. Bush, bo
      podejrzewam, że 60 % forumowiczow może tego nie wiedzieć.
    • Gość: siedem tzn? IP: *.tgory.pik-net.pl 05.04.02, 14:03
      Gość portalu: U napisał(a):

> Zlote mysli Dablju.Dzisiaj, D. raczyl podzielic sie z reszta swiata swoja mysla
      > ,ze "world is in critical point"

że świat krytykuje punkt?
      -dobra zartowałem

znana prawda
      i dobrze ze to powiedział
      w najblizszych miesiacach
      latach zydowsto zostanie
      zmuszone do zdjecia zasłon
      kamuflujacych
      albo biogicznie nie przetrwa
      tych zmian

7,11
      • Gość: V.C. "Najpotężniejszy człowiek świata" o ...imporcie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 14:50
        " Coraz więcej importu pochodzi zza granicy . "

George W. Bush
        • desert_sky dabl dżinjas 05.04.02, 16:47
          najwięcej wyroków śmierci podczas jego gubernatorskiej kadencji...on śmie się
          uważać za lepszego od terrorystów?
          • Gość: White Re: dabl dżinjas IP: *.scm.de 05.04.02, 16:52
            desert_sky napisał(a):

> najwięcej wyroków śmierci podczas jego gubernatorskiej kadencji...on śmie się
            > uważać za lepszego od terrorystów?

Na dodatek podeptał konstytucję USA - będąc gubernatorem został jeszcze sędzią i
            wydawał te wyroki śmierci zamiast niezawisłych sądów.
            • Gość: V.C. "Humanista" z Teksasu IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 20:08
              Jako gubernator stanu osobiście podpisał 152 wyroki smierci . W 2000 roku
              podpisał 40 egzekucji - rekord w skali jednego stanu w historii USA od 1930 r.

Poza tym w Teksasie jest dziś więcej więźniów niż we Francji , Włoszech i
              Niemczech razem wziętych .
              • Gość: Mag Re: prawo w Teksasie IP: *.duke-energy.com 05.04.02, 21:35
                Zastrzegam z gory, ze nie popieram Busha i zgadzam sie, ze ilosc kar smierci w
                Teksasie swiadczy o ciezkim zwichnieciu prawa w kierunku zemsty niz kary. Ale,
                panowie, przepraszam za wyrazenie, pieprzycie. Gubernator stanu Teksas ma
                niewiele do powiedzenia w rzadach stanu, poza przeprowadzeniem budzetu. Jest
                to rola figuratywna, taka raczej, jak krolowa angielska. Dlatego tez mnie
                dziwi, ze poplecznicy Busha powoluja sie na jego doswiadczenie jako
                gubernatora. On tutaj NAPRAWDE NIEWIELE ZROBIL, kiedy byl gubernatorem i
                bardzo dobrze. Jedyna jego zasluga bylo przepchniecie reformy szkolnictwa,
                tzn. testy dla uczniow, doksztalcenie nauczycieli itp. Jesli chodzi o kare
                smierci, to historycznie w Teksasie byla zawsze najwyzsza, nawet za
                poprzedniczki Busha, demokratki Ann Richards. I to nie wszystkie hrabstwa sa
                takie krwiozercze, tylko jedno, w ktorym mam (nie)przyjemnosc mieszkac, czyli
                hrabstwo Harris obejmujace miasto Houston. A to zasluga miejscowego
                prokuratora, Chucka Rosenthala, ktora zawsze prosi o kare smierci, jesli jest
                przypadek morderstwa. To, ze jurorzy ku temu sie sklaniaja, tylko swiadczy,
                jak Teksanczycy chca, aby prawo bylo egzekwowane. Kazdy wyrok kary smierci ma
                szereg instancji odwolan, ostatnia z nich jest odwolanie do gubernatora 24
                godziny przez egzekucja. Gubernator musi zwrocic sie do specjalnego komitetu,
                ktory udziela mu rekomendacji, czy odwolanie ma sens, czy nie. Z wyjatkiem
                jednego przypadku w ubieglym roku, kiedy komitet zgodzil sie na dodatkowe
                badanie DNA (ktore zreszta potwierdzilo wine), ten komitet NIGDY nie udzilil
                rekomendacji, aby odwolac egzekucje. Zaden gubernator nie pojdzie przeciwko
                temu komitetowi, bo sa to zbyt potezni w stanie TX ludzie. Tak wiec
                ten "podpis", to niewyrazenie zgody na odwolanie egzekucji. Mam prosbe:
                przestancie sie tak GWB i tym, co sie po tej stronie sadzawki dzieje,
                podniecac. Poogladajcie sobie Playboya, to naprawde lepiej robi na glowe.
                • Gość: V.C. C. Rosenthal - wanted dead or alive IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 21:43
                  Mag, bardzo Cię proszę , nie stosuj takiej retoryki jw. . Dlaczego mielibyśmy
                  nie interesować się tym , co dzieje się w najpotężniejszym kraju tego świata ?

Masz takie samo prawo wypowiadać się w sprawch polskich , a przecież Polska to
                  taki mały , mało znaczący kraik , gdzie podobno po ulicach chodzą białe
                  niedźwiedzie wink

• Gość: Mag Re: biale misie (myszki ?) IP: *.duke-energy.com 05.04.02, 21:59
                    Gość portalu: V.C. napisał(a):

> ... a przecież Polska to
                    > taki mały , mało znaczący kraik , gdzie podobno po ulicach chodzą białe
                    > niedźwiedzie wink
                    >

O kurcze, to jednak prawda ??? smile))
                    P.S. Jesli nie lubicie Playboya, to Penthouse jest tez niezly smile
                    • Gość: Imagine Re: biale misie (myszki ?) IP: *.unl.edu 05.04.02, 22:04
                      Gość portalu: Mag napisał(a):

> Gość portalu: V.C. napisał(a):
                      >
                      > > ... a przecież Polska to
                      > > taki mały , mało znaczący kraik , gdzie podobno po ulicach chodzą białe
                      > > niedźwiedzie wink
                      > >
                      >
                      > O kurcze, to jednak prawda ??? smile))
                      > P.S. Jesli nie lubicie Playboya, to Penthouse jest tez niezly smile

Mag at her best. Nie pytajcie, nie interesujcie sie, ja nie jestem za buszem,
                      ale nie dotykajcie go..... kogo Ty chcesz w balona robic ?
                      Imagine.
                      • Gość: Mag Re: zdecydowanie biale myszki IP: *.duke-energy.com 05.04.02, 22:12
                        Gość portalu: Imagine napisał(a):

> Nie pytajcie, nie interesujcie sie, ja nie jestem za buszem,
                        > ale nie dotykajcie go..... kogo Ty chcesz w balona robic ?

Czy ja cos takiego napisalam ??? Przeczytaj jeszcze raz i jeszcze raz, jesli nie
                        rozumiesz. Napisalam: "nie podniecajcie sie", bo Wasze rekacje na GWB wygladaja,
                        jak reakcje nastolatka na Brittney Spears. Popatrzcie troche trzezwiej na
                        swiat. A w balona to ja nikogo nie robie - NIE MUSZE.
                        • Gość: V.C. Re: zdecydowanie Britney ! ;-) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 22:20
                          To ja już wolę Britney od GWB wink

A od BS - Christinę Aguilerę i JLo wink

A ostatnio rajcuje mnie Beyonce z Destiny's Child .

P.S. Czy Shakira mieszka w USA ?
                          • Gość: Mag Re: zdecydowanie Britney ! ;-) IP: *.duke-energy.com 05.04.02, 22:33

>
                            > A ostatnio rajcuje mnie Beyonce z Destiny's Child .
                            >
                            > P.S. Czy Shakira mieszka w USA ?

Nie wiem, ale nawet jesli tak, to chyba nie masz szans: "Shakira is currently
                            enjoying a passionate relationship with Antonio De Ia Rua, the Argentinian
                            president's son." Sorki sad Ale Beyonce mieszka w moim miasteczku smile))
                        • Gość: Imagine Re: zdecydowanie biale myszki IP: *.unl.edu 05.04.02, 22:23

> Gość portalu: Imagine napisał(a):
                          >
                          > > Nie pytajcie, nie interesujcie sie, ja nie jestem za buszem,
                          > > ale nie dotykajcie go..... kogo Ty chcesz w balona robic ?
                          >
                          > Czy ja cos takiego napisalam ??? Przeczytaj jeszcze raz i jeszcze raz, jesli n
                          > ie
                          > rozumiesz. Napisalam: "nie podniecajcie sie", bo Wasze rekacje na GWB wygladaj
                          > a,
                          > jak reakcje nastolatka na Brittney Spears. Popatrzcie troche trzezwiej na
                          > swiat. A w balona to ja nikogo nie robie - NIE MUSZE.

Mag, to nie pierwszy raz, ze starasz sie w bawelenke owinac problem zwiazany
                          z jurkiem i jemu podobnymi. Ci ludzie wlasnie chca trzezwiej patrzec na swiat a
                          Ty ich chcesz odgonic od tego. Moze masz i racje ze NIE MUSISZ nikogo w balona
                          robic. Zmiany u wiekszosci ZROBIONYCH W BALONA sa juz nieodwracalne wiec mozesz
                          spac spokojnie, ktos to juz za Ciebie dawno zrobil.
                          Pozdr, Imagine.
                          • Gość: V.C. One question , Mag IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 22:45
                            Czy masz może ( choćby przybliżone ) dane nt. stopy bezrobocia w
                            poszczególnych stanach ?
                            • Gość: Mag Re: bezrobocie IP: *.duke-energy.com 05.04.02, 23:02

> Czy masz może ( choćby przybliżone ) dane nt. stopy bezrobocia w
                              > poszczególnych stanach ?

W poszczegolnych stanach nie. Dzisiaj ogloszona srednia stopa na cale Stany
                              wynosi 5.7%. Miesiac temu byla 5.5%. W ciagu miesiaca powstalo 58 tys.
                              stanowisk pracy, a ilosc nowych podan o bezrobocie wyniosla 64 tys (czesc z nich
                              to przedluzenia okresu bezrobocia do roku - prawo podpisane kilka tygodni temu
                              przez Busha).
                              • Gość: V.C. Re: bezrobocie - another questions IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 23:08
                                A w Teksasie ? Albo w hrabstwie Harris ?

Przez jaki czas bezrobotny miał prawo do zasiłki przed nowelizacją podpisana
                                przez GWB ?

Jaka jest wysokość zasiłku ?
                                • Gość: Mag Re: bezrobocie - another questions IP: *.duke-energy.com 05.04.02, 23:32

> A w Teksasie ? Albo w hrabstwie Harris ?
                                  Dokladnie nie wiem, ale ostatnio byla wyzsza niz krajowa - wiadomo Enron.

> Przez jaki czas bezrobotny miał prawo do zasiłki przed nowelizacją podpisana
                                  > przez GWB ?
                                  26 tygodni, teraz rozumiem, ze caly rok.

> Jaka jest wysokość zasiłku ?
                                  Zalezy od ostatnich zarobkow, ale nie sa to zawrotne sumy. Kilka lat temu
                                  likwidowano mi firme i sprawdzalam te rzeczy: wyszlo mi wtedy ok 30 % moich
                                  zarobkow i oprocz tego dostawalam odprawe z firmy. Kiedy jest sie bezrobotnym
                                  mozna rowniez zaaplikowac o Medicare czyli panstwowa opieke lekarska, food stamps
                                  czyli pomoc zywnosciowa, fuel grant czyli pieniadze na oplacenie energii, free
                                  lunch dla dzieci czyli darmowe jedzenie dla dzieci w szkole oraz korzystac
                                  rozmaitych funduszy prywatnych np. w kosciolach.
                                  • Gość: V.C. Re: bezrobocie - thanks ! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 23:43
                                    Dzięki za info .

Widzę ,że poltyka socjalna w USA nie jest całkiem szczątkowa .

Nie wiem jak zniosą Twoje wiadomości nawiedzeni prawicowcy z naszego Forum .

Pewnie oskarżą Busha i Republikanów o zdradę prawicowych ideałów .

Wiadomo zaś , jakim epitetem zbluzgają Demokratów : "lewacy ! " wink

Pozdr
                                    • Gość: Mag Re: bezrobocie cd. IP: *.duke-energy.com 05.04.02, 23:50
                                      Znalazlam dane odnosnie TX:
                                      stan - 5.7
                                      hrabstwo Harris - 5.4
                                      Houston - 6.2
                                      Dla wyjasnienia dodam, ze Houston to tylko czesc hrabstwa Harris, stad te
                                      rozbieznosci.
                                    • Gość: Imagine Re: bezrobocie - thanks ! IP: *.unl.edu 05.04.02, 23:52

> Dzięki za info .
                                      >
                                      > Widzę ,że poltyka socjalna w USA nie jest całkiem szczątkowa .
                                      >
                                      > Nie wiem jak zniosą Twoje wiadomości nawiedzeni prawicowcy z naszego Forum .
                                      >
                                      > Pewnie oskarżą Busha i Republikanów o zdradę prawicowych ideałów .
                                      >
                                      > Wiadomo zaś , jakim epitetem zbluzgają Demokratów : "lewacy ! " wink
                                      >
                                      > Pozdr

Nie przejmuj sie V.C. To co dostaja tutaj ludzie na zasadzie zapomogi, to dzieki
                                      zasludze Demokratow. Tym gadom republikanom nie po drodze do polepszenia zycia
                                      prostych ludzi. To nawet nie byloby logiczne, gdyz zasada maksymalizacji zysku
                                      nie ma nic wspolnego z pomaganiem tym co sa za burta. Busz w niczym sie nie
                                      zasluzyl, no moze tylko tyle, ze wciaga kraj w bilionowe wydatki, a wszystko po to
                                      by bogatym zmijom z kregow militarnych jeszcze bardziej dupa sie otluscila.
                                      Imagine.
                                      • Gość: Mag Re: bezrobocie - thanks ! IP: *.duke-energy.com 06.04.02, 00:00

> Nie przejmuj sie V.C. To co dostaja tutaj ludzie na zasadzie zapomogi, to dziek
                                        > i
                                        > zasludze Demokratow. Tym gadom republikanom nie po drodze do polepszenia zycia
                                        > prostych ludzi. To nawet nie byloby logiczne, gdyz zasada maksymalizacji zysku
                                        > nie ma nic wspolnego z pomaganiem tym co sa za burta. Busz w niczym sie nie
                                        > zasluzyl, no moze tylko tyle, ze wciaga kraj w bilionowe wydatki, a wszystko po
                                        > to
                                        > by bogatym zmijom z kregow militarnych jeszcze bardziej dupa sie otluscila.

Co Ty tam Andrzejku w tej Nebrasce studiujesz - podstawy marksizmu ?
                                        • Gość: Imagine do mag. IP: *.unl.edu 06.04.02, 00:13

>
                                          > > Nie przejmuj sie V.C. To co dostaja tutaj ludzie na zasadzie zapomogi, to
                                          > dziek
                                          > > i
                                          > > zasludze Demokratow. Tym gadom republikanom nie po drodze do polepszenia z
                                          > ycia
                                          > > prostych ludzi. To nawet nie byloby logiczne, gdyz zasada maksymalizacji z
                                          > ysku
                                          > > nie ma nic wspolnego z pomaganiem tym co sa za burta. Busz w niczym sie ni
                                          > e
                                          > > zasluzyl, no moze tylko tyle, ze wciaga kraj w bilionowe wydatki, a wszyst
                                          > ko po
                                          > > to
                                          > > by bogatym zmijom z kregow militarnych jeszcze bardziej dupa sie otluscila
                                          > .
                                          >
                                          >
                                          > Co Ty tam Andrzejku w tej Nebrasce studiujesz - podstawy marksizmu ?

Uwielbiam pewne tezy Marksa. Nienawidze tlustych, zaplesnialych, krotkowzrocznych
                                          bogaczy. Ale nie znosze tez tzw. komunistow. Lina i dobra galaz dla jednych i
                                          drugich. Nauki Marksa sa tym dla ekonomii, czym dla milosci nauki Jezusa.
                                          Zwyczajnie nikt ich nie stosuje. Dlatego ten swiat tak wyglada jak wyglada.
                                          Brudny, obszarpany, krwawy, pelen nienawisci, pychy i zboczen wszelkiego rodzaju.
                                          A tak na serio Mag. Mnie chodzi o zwykla ludzka sprawiedliwosc, nazwij to jak
                                          chcesz, przywolaj jakiego chcesz mistrza, mnie chodzi o serce i rozum z nim
                                          wspolpracujacy. Dlatego jak widze tak "dobrze uczesana politycznie" osobe jak Ty,
                                          to... dajmy spokoj. Zwyczajnie wiem, skad i czym jest ow "evil" tego swiata.
                                          Pozdr, Imagine.
                                          • Gość: Mag Re: do Imagine IP: *.duke-energy.com 06.04.02, 00:18

> Dlatego jak widze tak "dobrze uczesana politycznie" osobe jak Ty,
                                            > to... dajmy spokoj. Zwyczajnie wiem, skad i czym jest ow "evil" tego swiata.

Thanks from the bottom of my heart. You made my day !

• Gość: Imagine Re: do Imagine IP: *.unl.edu 06.04.02, 00:20

>
                                              > > Dlatego jak widze tak "dobrze uczesana politycznie" osobe jak Ty,
                                              > > to... dajmy spokoj. Zwyczajnie wiem, skad i czym jest ow "evil" tego swiat
                                              > a.
                                              >
                                              > Thanks from the bottom of my heart. You made my day !
                                              >

You are very welcome my Mag.
                                              Imagine.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka